Sparta – Riga 6:1 (kon.) | Třinec – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Vítkovice – Minsk 4:2 (kon.)
K. Vary – Blues 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Vítkovice 7:3 (kon.) | Třinec – K. Vary 8:6 (kon.)
Riga – Minsk 2:7 (kon.) | CSKA Moskva – Blues 9:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Dinamo Riga
Pátek 07.08.2015, 08:00 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Krásné ráno z Třince přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje! Vítejte při sledování textového online přenosu z turnaje mladších dorostenců, který pod názvem President Cup pořádají třinečtí Oceláři. Kromě domácího celku na turnaji startují další tři česká mužstva – Vítkovice, Sparta Praha a Karlovy Vary. Zahraničními hosty jsou běloruské Dinamo Minsk, lotyšské Dinamo Riga, ruské CSKA Moskva a finští Espoo Blues.

    V tomto přenosu budeme detailně sledovat utkání mezi týmy HC Sparta Praha a Dinamo Riga. Tento zápas vůbec odstartuje celý turnaj, začíná v 8:00 na ledě staré WERK ARENY. Pokud nedorazíte do hlediště, sledujte online přenos, kterým vás provede Ondřej Zoubek. Jste co nejsrdečněji zváni!
     
    PRESIDENT CUP HC OCELÁŘI TŘINEC

    Na turnaji budou startovat mladší dorostenci, tedy hokejisté narození v letech 2000 a 2001. Hlavním organizátorem je manažer mládeže třineckého klubu Jan Peterek. Do Třince se mu podařilo přitáhnout evropskou mládežnickou elitu a zorganizovat zajímavý turnaj. „Sjede se tady elita mládežnického hokeje, diváci mohou vidět různé zahraniční hokejové styly a taková šance se naskytá málokdy. Je to výjimečná akce, jedna z největších, které se v Třinci na klubové úrovni pořádají. Určitě to bude zajímavé, kluci ještě mají kariéru před sebou a možná tady diváci uvidí talenty, které se jednou objeví v NHL a reprezentacích," zve diváky ke sledování turnaje klubová ikona Ocelářů. Ve čtvrtek 6. srpna byl turnaj slavnostně rozlosován, osm týmů byl rozřazeno do dvou skupin a dvou hal.

    Skupina A (nová WERK ARENA)

    HC Oceláři Třinec
    HC Energie Karlovy Vary
    CSKA Moskva
    Espoo Blues

    Skupina B (stará WERK ARENA)

    HC Vítkovice Steel
    HC Sparta Praha
    Dinamo Minsk
    Dinamo Riga

    Systém turnaje

    Osm týmů je rozděleno do dvou skupin po čtyřech, do semifinále postoupí dvě první mužstva z každé skupiny, zbylé týmy si zahrají o umístění. Vyvrcholením turnaje bude ještě po finále utkání All Stars. Turnaj hostí dva zimní stadiony, nová a stará WERK ARENA. Skupina A se odehraje v nové, stejně jako boje o medaile a All Stars Game, zatímco skupinu B a boje o umístění budeme sledovat ve staré aréně. Skupinová fáze a play-off se odehrají v pátek a sobotu, v neděli se těšme na boje o 7., 5. a 3. místo, finále a All Stars Game.
     
    HC SPARTA PRAHA

    Pražskou Spartu jako klub netřeba příliš představovat. Holešovičtí patří mezi tradiční české kluby a osmkrát získali titul mistra republiky. Rudý dres oblékaly legendy jako Jiří Holeček, Karel Gut, Jiří Hrdina, Pavel Richter, David Výborný, Jaroslav Hlinka nebo Martin Ručinský. Mladší dorostenci Sparty ale v předešlé sezoně výsledkově nezářili. V základní části sice sparťané v západní skupině skončili druzí za Plzní, avšak ve druhé části soutěže se umístili ve skupině A až na poslední 6. příčce.

    Nominace Sparty Praha na President Cup: Škorpík, Černý, Jones – Bureš, Haš, Havlín, Imlauf, Kumpošt, Mysliveček, Tůma – Arnošt, Čech, Čermák, Čížek, Dani, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch, Vorobjev. Trenér: Jaroslav Nedvěd.
     
    DINAMO RIGA

    Dinamo Riga je nejslavnějším hokejovým klubem z Lotyšska. Od jejího založení nastupuje A-mužstvo Dinama v KHL a dvakrát si zahrálo v play-off konferenční semifinále, tedy dokráčelo mezi nejlepší osmičku soutěže. Momentálně najdeme na soupisce také dva Čechy, a to brankáře Jakuba Sedláčka s obráncem Tomášem Kundrátkem.

    Rižské Dinamo je dlouhodobě zásobarnou lotyšské reprezentace, která často těží ze sehranosti hráčů z Dinama. Proto není třeba pochybovat o kvalitě rižské mládežnické školy. Mladší dorostenci Dinama dokonce do Třince dorazili už přibližně týden před začátkem turnaje na předsezónní kemp.

    Nominace Dinama Riga na President Cup:
    Šilovs, Bruveris, Saulgriezis – Barovskis, Mežnieks, Milbergs, Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k turnaji nebo přímo k zápasu Sparty Praha s Dinamem Riga, ptejte se na Twitteru. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Pro lepší orientaci pak přidávejte hashtagy #SPAvRIG a #PresidentCup. Budu se snažit odpovídat.

    If you have any questions about the tournament or about the match Sparta Prague – Dinamo Riga, then ask me on Twitter. Add @VondraZoubek in front of your tweet and use hashtags #SPAvRIG and #PresidentCup because of better orientation. I will try to ask your questions.
     
    If you want to read text liveblog from the tournament in English, then click on Eurolivescores.com.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík (Jones) – Bureš, Imlauf, Haš, Havlín, Kumpošt, Mysliveček, Tůma, Vorobjev – Arnošt, Čížek, Čech, Čermák, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch. Trenér: Jaroslav Nedvěd.

    Dinamo Riga: Šilovs (Saulgriezis) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs, Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: René Trombik – Lukáš Puczok, Vladan Bojda.
     
    Začátek utkání bude o několik minut zpožděn. Hrát se však bude hned po rozbruslení. Ještě předtím si poslechneme hymny Lotyšska a České republiky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Sparťané začali aktivněji a vynutili si faul. Zahrají si přesilovku po vyloučení Jegorse Matejka (RIG) na dvě minuty za napadení.
     
    01:24
    Gólman Šilovs už musel v oslabení zasahovat proti střelám Prymuly a Kumpošta.
     
    02:10
    Haš v obrovské šanci netrefil po pohledné kombinaci odkrytou branku!
     
    02:49
    Druhá část přesilovky Spartě už tolik nevychází a nemůže se usadit v útočném pásmu. Imlauf pouze nahazuje a střídá.
     
    03:41
    Dinamo úvodní oslabení přečkalo a je v plném počtu. Do boje se sparťanskými obránci se vrhá Prohorenkovs.
     
    04:25
    Jenže Riga se do útočného pásma ani nedostala a teď je znovu pod tlakem Sparty. Pika se hezky uvolnil, ale střílel jen vedle.
     
    04:54
    Pika to o několik sekund později zkusil znovu, narazil však na připraveného brankáře, Stejně jako Bureš, jehož střelu Šilovs zkrotil lapačkou.
     
    05:21
    První zákrok si připsal také pražský brankář Škorpík, když ukryl ve výstroji střelu Mežniekse. Vhazuje se před brankou Sparty.
     
    05:52
    Riga se poprvé v zápase na delší čas usadila v útočné třetině. Matejko nahodil po mantinelu a o puk se bojuje v rozích.
     
    06:12
    Sparta se ovšem z obranného pásma rychle dostala a další zákrok si připsal Šilovs. Na buly se staví Čermák proti Jelenskisovi.
     
    06:38
    První přesilovku si zahrají také Lotyši. Na trestnou lavici odjíždí Erik Čermák (SPA), který je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    07:11
    Dinamo se zatím marně snaží proniknout do útočného pásma, teď skoro chybou vzadu nabídlo velkou šanci Arnoštovi. Ten nakonec jen získal puk a nahodil.
     
    07:49
    Přeci jen se Riga dostala do útočného pásma, ale nemůže tam dostat puk pod kontrolu. Za brankou bojuje s obránci Konstantins.
     
    08:06
    Na opačné straně se před Šilovse tlačil Čech a povedlo se mu docílit přerušení hry. Lotyšský gólman kotouč raději zakryl lapačkou.
     
    08:50
    Sparta je v plném počtu a Čermák se rovnou z trestné lavice vydal napadat rozehrávku Rostokse. Svou aktivitou získal útočné pásmo.
     
    09:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Aktivnější Sparta je po zásluze odměněna vedoucí brankou! Vitouch nahodil puk na rižskou branku, brankář Šilovs vyrazil puk jen k ONDŘEJI PŠENIČKOVI, který se raduje z úspěšné dorážky – 1:0! Asistence: David Vitouch, Patrik Tůma.
     
    10:39
    Vitouch přihrával v další akci do nadějné pozice Gluzmanovi, ten si však nedokázal srovnat hůl, aby zakončil přesně!
     
    11:33
    Sparta zatím diktuje tempo hry, Riga pouze posouvá do středního pásma. Flídrovu střelu naposled Milbergs přizvedl do ochranné sítě.
     
    11:45
    Po skrumáži před brankou Rigy dorážel bekhendem Mysliveček, Šilovs zasáhl betonem. Tlak Sparty ale pokračuje dál.
     
    12:24
    Konstantins vyvezl puk až do útočného pásma, ale ke střele se přes sparťanské obránce neprotlačil.
     
    13:02
    Vyloučen Glebs Prohorenkovs (RIG) vyloučen na dvě minuty za hákování. Sparta si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    13:39
    Prymula byl v obrovské šanci po přihrávce Pšeničky, ale znovu nechal vyniknout jen Šilovse! Ten zatím drží Rigu dál od většího gólového rozdílu.
     
    14:23
    Pšenička si znovu udělal prostor v útočném pásmu a přihrával na zadní tyč najetému Kumpoštovi. Ten si v rychlosti nesrovnal hůl a puk netrefil.
     
    14:54
    Riga se dostala z obranné třetiny dopředu díky nepřesnosti v rozehrávce Sparty. Šilovs se musel mít na pozoru proti Arnoštovi, puk ukryl.
     
    15:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta zaslouženě navyšuje vedení! Riga už sice byla v plném počtu, ale ještě pod tlakem. PAVEL MYSLIVEČEK vystřelil zápěstím a trefil se z kruhu přesně do horního rohu branky – 2:0! Asistence: Jevgenij Pika.
     
    15:47
    Dinamo se snaží odpovědět a tlačí se do útočného pásma. Ale sparťané jsou většinou vyšší a urostlejší, a tak to mají rižští útočníci těžké.
     
    16:36
    Škorpík musel po delší době zasahovat, ale nebyl to složitý zákrok. Geldnersovo nahození na brankoviště zkrotil a přikryl puk lapačkou.
     
    16:53
    Brikmanis nemusel spěchat za ujíždějícím pukem, protože rozhodčí signalizovali zakázané uvolnění Sparty. Vhazuje se před Škorpíkem.
     
    17:13
    Šilovs udržel puk a ubránil se i nájezdům dorážejících sparťanů. Na brankovišti se strhla menší potyčka, ale vylučovat se nebude.
     
    17:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta přidává další gól a vede už o tři branky! Opět se usadila v útočné třetině, Čech přihrál zprava na volného DOMINIKA ARNOŠTA, který dopravil kotouč do odkryté branky – 3:0! Asistence: Štěpán Čech.
     
    18:20
    Mežnieks nerozehrál přesně a puk pouze odevzdal Pražanům. Riga se v rozehrávce nadále trápí a prakticky skoro vůbec nehraje s pukem.
     
    18:50
    Flídr se uvolnil za brankou Šilovse a snažil se přihrát do brankoviště na Vorobjeva. Přihrávku zachytil jeden z rižských obránců.
     
    19:18
    Prymula se natlačil do útočné třetiny a rovnal si kotouč na střelu. Při průjezdu Pšeničky však o sebe dva spoluhráči zavadili a Prymula zavrávoral.
     
    19:53
    První třetina se symbolicky dohrává v obranné třetině Rigy. Mysliveček se nadvakrát pokoušel o střelu, poprvé byla rána zablokována, podruhé sražena mimo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 8:52.
     
    Utkání začalo o několik minut později oproti předpokládanému začátku a start vyšel mnohem lépe pražské Spartě. Holešovičtí byli jasně lepším mužstvem a už ve třetí minutě mohli jít do vedení, kdyby Haš z bezprostřední blízkosti v přesilovce trefil odkrytou branku. Gólu se sparťané dočkali v desáté minutě. Šilovs vyrazil Vitouchovu střelu k Pšeničkovi, jenž dorazil puk do brány. Šilovs svými zákroky Rigu dlouho držel ve hře, v obrovské šanci vychytal Prymulu.

    V posledních pěti minutách však dvakrát kapituloval. Těsně po návratu Prohorenkovse z trestné lavice se střelou z kruhu prosadil Mysliveček a za necelé dvě minuty se Sparta radovala znovu. Čech si udělal prostor v útočném pásmu, našel volného Arnošta, a ten prostřelil přemisťujícího se Šilovse. U sparťanů je viditelná také výšková převaha, svého soupeře jasně přehrávají a zaslouženě vedou o tři góly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Sparta začíná znovu aktivněji, do útočného pásma se po levém křídle snaží protlačit Čech.
     
    20:36
    Na opačné straně však zahrozila také Riga. D. Marcinkevičs dostal přesnou přihrávku na vzdálenější tyč, ale v nadějné pozici puk minul.
     
    21:24
    Kumpošt před sebe pustil P. Marcinkevičse, ten se natlačil z pravé strany před Škorpíka, který si však s jeho zakončení poradil.
     
    21:53
    Dinamo se na začátku druhé třetiny osmělilo a častěji podniká útočné výpady. Naposled se Vilcinš pustil do souboje se dvěma sparťany.
     
    22:49
    V posledních okamžicích se o puk urputně bojuje ve středním pásmu, ani jeden z týmů se nemůže dostat kotouč pod kontrolu.
     
    23:02
    Šilovs po delší době přerušil hru jistým zákrokem. Vhazovat se bude po jeho levici, na buly zkříží hole Čermák a Prohorenkovs.
     
    23:33
    Čermákovu první střelu Šilovs vyrazil, sparťanský útočník pokračoval s pukem za brankou, přihrál mezi kruhy Vorobjevovi a Šilovs zasáhl pravým betonem.
     
    24:13
    Šilovs je teď pod palbou sparťanů, ale poradil si i s Kumpoštovou střelou. Arnoštovu střelu z mezikruží škrtl lapačkou a vyrazil tak puk vedle.
     
    24:43
    Haš vysouval přihrávkou po mantinelu Čížka, který si ale skákavý puk nezpracoval, a navíc byl v ofsajdu. Čech proto musel upustit od napadání.
     
    25:20
    Škorpík vyjel pro odražený puk z branky a rozehrál přesně na Havlína. Ten pokračuje v rozehrávce přihrávkou na Imlaufa.
     
    25:53
    Riga působí ve druhé třetině o něco lepším dojmem než v té první, jenže v útočném pásmu je to z jejího pohledu bída. Hráči nedokáží dostat puk do kombinace.
     
    26:38
    Rubeš získal puk v rohu útočného pásma, projel za brankou a protlačil se až ke střele. Šilovs nadvakrát puk zkrotil a přerušil hru.
     
    26:54
    Sparťané se sice vinou nepřesnosti sami vystrnadili z útočné třetiny, ale u puku zůstávají. Rozehrává Haš.
     
    27:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po pohledné útočné akci skóruje Sparta počtvrté v zápase! Čermák postupoval do úniku ve dvou proti jednomu, přihrál přesně na hůl MATĚJI FLÍDROVI, který se trefil nechytatelně pod horní tyčku – 4:0! Asistence: Erik Čermák.
     
    28:25
    Matejko se prohnal po pravém křídle okolo mantinelu, snažil se najet do výhodného střeleckého úhlu, avšak potom střílel jen do boční sítě.
     
    28:51
    Po všelijakém začátku druhé části, kdy měla svou šanci také Riga, Sparta navýšila vedení a třímá otěže zápasu pevně ve svých rukou.
     
    29:25
    A měla další obrovskou příležitost! Čížek se uvolnil před Šilovsem, přihrál před odkrytou branku Rubešovi, ten ale minul!
     
    29:53
    Sparťané Dinamo příliš nepouštějí ke kotouči, a tak hosté ani nemají, jak by zaútočili.
     
    30:27
    Vitouch se na jedné straně prezentoval pěknou individuální akcí, ale zakončení mu nevyšlo. Na druhé straně Sparta špatně vystřídala, Jelenskis jel sám na Škorpíka, jenže vůbec netrefil branku!
     
    31:12
    Sparťané se v útočném pásmu provinili vysokou holí, a tak je hra vykázána do střední třetiny.
     
    31:53
    Brikmanis ubránil průnik Vorobjeva po levé straně a získal čas na rozehrávku pro své mužstvo. Riga rozjíždí útočnou akci zpoza své branky.
     
    32:34
    Okének v obraně Sparty ale přibývá. Po přihrávce z obrany postupoval sám na Škorpíka Grundmanis, ale trefil brankáře Sparty jen do hrudníku!
     
    33:16
    A právě Elvis Eduards Grundmanis (RIG) je teď vyloučen na dvě minuty za hákování. Je tady po delší době přesilovka pro Spartu.
     
    33:53
    Ale hru v početní výhodě nezačínají sparťané nejlépe. Ujel jim po levém křídle Rudzitis, ale zakončoval už z těžkého úhlu.
     
    34:43
    Přesilovka Sparty skončila. Na trestnou lavici totiž odjíždí Alexandr Vorobjev (SPA), který si odpyká dvě minuty za vražení na hrazení po faulu na Jelenskise.
     
    34:54
    Nyní se hraje ve čtyřech na obou stranách, časem by měla začít přesilovka rižského Dinama. Hraje se před brankou Šilovse.
     
    35:25
    Dinamo je v plném počtu, ale po zásahu Šilovse se bude muset dostávat z obranného pásma. Pika je z vhazování vykázán, buly se opakuje.
     
    35:49
    Riga se konečně propracovala do útočného pásma, pak ale místo přesné přihrávky přišel pas na sparťana Havlína, jenž vyhodil.
     
    36:13
    Vilcinšovu střelu z kruhu pokryl Škorpík a přerušil hru. Dinamo se tak v přesilovce může usadit před brankou Sparty.
     
    36:54
    Další střelu Matejka od modré čáry zablokovali Pražané ještě před Škorpíkem. Nyní už jsou v pěti.
     
    37:40
    Arnošt si v útočném pásmu vyšlápl na obránce Milbergse a čistým způsobem ho poslal k ledu.
     
    38:25
    Jelenskis se tlačil do útočného pásma, ale proti sparťanským obráncům se neprosadil. V posledních minutách však Pražané v útoku trochu stáhli nohu z plynu.
     
    38:55
    Jako by má slova chtěl zpochybnit Vorobjev, natlačil se s kotoučem před branku a donutil Šilovse k těžkému zákroku.
     
    39:26
    Gluzman pronikl do útočného pásma, srovnal si kotouč a přes Brikmanise vypálil. Šilovs si puk našel a bezpečně jej stáhl do lapačky.
     
    39:56
    D. Marcinkevičs se probíjel do nadějné pozice a jeho střelu nakonec musel likvidovat Škorpík. Patrik Tůma (SPA) protihráče po odpískání nepříjemně dohrál a je vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:35.
     
    Ve druhé třetině Sparta ze svého náporu trochu polevila, přesto to na Rigu stačilo a náskok ještě navýšila. Po osmi minutách druhé třetiny se sparťané dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Čermák přihrál přesně na hůl Flídrovi, a ten tvrdou střelou nedal Šilovsovi šanci. Za další dvě minuty přihrál Čížek před odkrytou branku Rubešovi, ten však poloprázdnou klec minul. A pak už přišly také šance Dinama.

    Když nevyšlo zakončení sparťanovi Vitouchovi, ujel na druhé straně obráncům Jelenskis, jenže v samostatném nájezdu vůbec netrefil branku. O dvě minuty později jel na Škorpíka sám Grundmanis, když obdržel krásnou přihrávku od zadáků, avšak ani oni si na gólmana Sparty nepřišel a nastřelil ho do hrudníku. Do třetí periody vstoupí Pražané s jednoznačným náskokem, ale skoro celé dvě minuty se ještě budou muset bránit rižské přesilovce.
     
    Na ledové ploše se během přestávky rozcvičuje náhradní brankář Sparty Cassius Jones. Je tedy pravděpodobné, že na třetí třetinu nahradí Jana Škorpíka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Je tomu skutečně tak a Sparta vystřídala brankáře, Škorpíka nahradil Jones. Na opačné straně udělala Riga obrovskou chybu, ale Šilovs pokryl zakončení Piky!
     
    40:53
    Jenže Riga stále pokračuje v přesilovce a teď se dostala před Jonese. Ten vyrazil střelu Matejka od modré, Grundmanis dorážel vedle.
     
    41:17
    Erik Čermák (SPA) byl vyloučen na dvě minuty za podražení. Sparta tak musí na několik desítek sekund do tří.
     
    41:53
    Ke střele z prostoru mezi kruhy se dostal D. Marcinkevičs, ale Jones se na čáře natáhl a vyrazil jeho střelu mimo své tři tyče.
     
    42:30
    Teď už je Sparta ve čtyřech a brání se v klasickém oslabení. Průnik P. Marcinkevičce zastavili obránci Sparty.
     
    43:12
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga se na začátku třetí třetiny v přesilovce poprvé na turnaji prosazuje! PATRIKS MARCINKEVIČS se svým důrazem protlačil na brankovišti k puku a krkolomným způsobem jej dopravil za záda Jonese – 4:1! Bez asistence.
     
    43:59
    Vypadalo to, že Sparta další oslabení v pohodě zvládne, ale z ojedinělé šance Dinama inkasovala. Na opačné straně přikryl Šilovs puk po akci Prymuly.
     
    44:31
    Pontags se v obranném pásmu srazil s jedním ze sparťanských útočníků a jeho spoluhráči pak vyhodili kotouč jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    44:53
    Sparta je nastěhovaná v útočné třetině a snaží se na snížení Rigy odpovědět gólem. Imlauf však od modré čáry střílel nepřesně.
     
    45:27
    Flídr si mohl na své konto připsat druhý gólový zásah, ale v tutové šanci vyhořel a neprostřelil Šilovse!
     
    46:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šilovs v další situaci ještě vychytal Čecha, ale o chvilku později byl proti další útočné akci Pražanů bezmocný! Právě Čech se za brankou dostal k puku, přihrál mezi kruhy DOMINIKU ARNOŠTOVI, a ten z první propálil rižského brankáře – 5:1! Asistence: Štěpán Čech.
     
    46:52
    Sparťany pátá branka nabudila k ještě většímu náporu a Šilovs se ve svém brankovišti musí pořádně otáčet.
     
    47:30
    Rudzajs zastavil přihrávku Sparty do útočného pásma, Gluzman o chvilku později zvolil nahození po mantinelu.
     
    47:55
    Vitouch se z levé strany důrazně natlačil před branku, udělal si prostor k zakončení, ale Šilovs všechny mezery ucpal.
     
    48:22
    Šilovs uspěl i o chvilku později, následně se strhla před jeho brankou menší šarvátka. Dinamo pak posunulo kotouč alespoň do středního pásma.
     
    48:54
    Tůma sice neudržel útočnou třetinu pro Spartu, ale u puku Pražané s přehledem zůstávají. Rigu teď do hry vůbec nepouštějí.
     
    49:06
    Flídr po přihrávce od Tůmy pronikl po levém křídle okolo mantinelu a namířil si to na branku. Šilovs jeho střelu zastavil a puk podržel.
     
    49:35
    Grundmanis ujížděl se spoluhráči do nebezpečného přečíslení tří proti jednomu a snažil se přihrávat. Jenomže trefil do hole bránícího sparťana Kumpošta a bylo po akci.
     
    50:08
    Čížek v útočném pásmu přenechal puk Pšeničkovi, a ten okamžitě vystřelil. Šilovs nezasáhl úplně jistě, kotouč mu vypadl, nikdo ze sparťanů ale nestihl dorazit.
     
    50:50
    Utkání se dohrává podle sparťanských not. Sparta stále drží kotouč na holích, Riga stíhá pouze vyhazovat a střídat.
     
    51:17
    Teď měli Pražané dvě velké možnosti v řadě za sebou! Nejprve střílel do tyče Rubeš a poté zkrotil puk Šilovs! O něco později lotyšského brankáře ani nadvakrát nepřekonal Flídr!
     
    52:20
    Jones musel na druhé straně zasáhnout proti Konstantinsovi, ale nebyl to pro něj těžký zákrok. Sparta puk rychle odváží z obranné třetiny.
     
    52:53
    Čech navezl puk před Šilovse a vystřelil. Lotyšský brankář situaci zvládl i za pomoci obránců, kteří vyražený kotouč odpálili pryč.
     
    53:53
    Pika objel branku a nabil na modré čáře ke střele Havlínovi. Střela pražského obránce mířila na branku, Šilovs kotouč ale udržel ve výstroji.
     
    54:22
    Rána Myslivečka po zakázaném uvolnění Rigy byla zablokována, ale Sparta zůstává nadále na kotouči a v útočné třetině.
     
    54:58
    Polcs zatáhl puk až před Jonese a pak zadovkou přihrál pod sebe. Našel najetého Grundmanise, jehož zakončení zneškodnil brankář Sparty povedeným zákrokem hokejkou a pak volný puk přikryl!
     
    55:23
    Šilovs na druhé straně při zákroku upadl, avšak kotouč vyrazil mimo dosah sparťanů.
     
    55:53
    Vorobjev střílel z prostoru mezi kruhy, Šilovsovi jeho rána propadla, ale potom kotouč zamířil mimo branku.
     
    56:27
    Spartě byl odpískán ofsajd. Do konce utkání zbývá něco přes tři minuty. Je téměř jisté, že Sparta vstoupí do turnaje vítězně.
     
    57:09
    Arnošt se protáhl po levé straně, vjel za branku a přihrál pod sebe na střelu. Nabídky využil Bureš, jenže tvrdou ranou z první trefil jen tvrzené sklo za bránou.
     
    57:36
    Šilovs si v prvním utkání pořádně zachytal. Naposled si připsal dva zákroky během půlminuty. Nejprve chytil střelu Myslivečka, pak si na něj nepřišel ani Pšenička.
     
    58:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přeci jen je Šilovs ještě jednou překonán, a to hodně nešťastně! Havlín přihrál na střelu SIMEONU GLUZMANOVI, jemuž rána sice příliš nesedla a letěla po ledu, ale rižští obránci kotouč tečovali, a tak byl jejich brankář bezmocný – 6:1! Asistence: Ondřej Havlín.
     
    58:36
    Riga si ještě na závěr zápasu zahraje přesilovku. Erik Čermák (SPA) se provinil v útočné fázi faulem a je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    59:24
    Dinamo začalo přesilovku v útočném pásmu, ale Jonese výrazněji nepotrápilo. Na druhé straně musel pro puk daleko z branky Šilovs, ale zvládl být na místě včas a kotouč pokrýt.
     
    59:56
    Spartě byl odpískán ofsajd, pak si na puk ještě jednou sáhl Šilovs a utkání končí. Riga nastřeluje kotouč směrem na Jonese.
     
    Konec zápasu.
     
    První utkání končí přesvědčivým vítězstvím Sparty nad Dinamem Riga. Nejlepšími hráči jsou Dominik Arnošt – SPA (2+0) a lotyšský brankář Arturs Šilovs – RIG, který Rigu zachránil od většího debaklu. Ceny předá nejlepším hráčům Jan Peterek, organizátor turnaje a manažer mládeže Ocelářů Třinec.
     
    Třetí třetina začala obrovskou chybou Rigy v rozehrávce, Pika však zaváhání Lotyšů nepotrestal a Šilovse neprostřelil. Náhradní brankář Sparty Jones inkasoval poprvé po čtyřech minutách, kdy za něj v nepřehledné situaci dotlačil puk P. Marcinkevičs. Odpovědět mohl vzápětí Flídr, ale na zadní tyči nedokázal přestřelit beton Šilovse. Na 5:1 Sparta zvýšila třináct minut před koncem. Čech přihrál zpoza branky Arnoštovi, jenž prostřelil Šilovse ranou z první.

    Na začátku poslední desetiminutovky střílel do tyče Rubeš, nadvakrát proti Šilovsovi neuspěl ani Flídr a svůj druhý gól v zápase tak nepřidal. Jones měl na druhé straně plné ruce práce po akci Polcse, který přihrál pod sebe Grundmanisovi, jehož ránu po ledě zastavil Jones holí. Ze šesté branky se Sparta radovala dvě minuty před závěrečnou sirénou, kdy si lotyšští obránci za záda Šilovse srazili střelu Gluzmana. Sparta v utkání dominovala a zaslouženě zvítězila 6:1.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno, ale už za půl hodiny začíná druhé utkání skupiny B ve staré WERK ARENĚ. Vítkovice nastoupí proti Minsku a vy můžete být s námi u toho. Nenechte si ujít online přenos.

    Pro tuto chvíli přeji příjemné dopoledne a u dalšího přenosu se těším. Na počtenou! (10:14:07)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 10. Pšenička (Vitouch, Tůma), 16. Mysliveček (Pika), 18. Arnošt (Čech), 28. Flídr (Čermák), 47. Arnošt (Čech), 59. Gluzman (Havlín) – 44. P. Marcinkevičs


    HC Sparta Praha: Škorpík (od 41. Jones) – Bureš, Imlauf, Haš, Havlín, Kumpošt, Mysliveček, Tůma, Vorobjev – Arnošt, Čížek, Čech, Čermák, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch. Trenér: Jaroslav Nedvěd.
    Dinamo Riga: Šilovs (Saulgriezis) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs, Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: René Trombik – Lukáš Puczok, Vladan Bojda
    bahis siteleri