Sparta – Riga 6:1 (kon.) | Třinec – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Vítkovice – Minsk 4:2 (kon.)
K. Vary – Blues 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Vítkovice 7:3 (kon.) | Třinec – K. Vary 8:6 (kon.)
Riga – Minsk 2:7 (kon.) | CSKA Moskva – Blues 9:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:3 (3:1, 3:0, 1:2)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 07.08.2015, 15:00 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě ze staré WERK ARENY vše, ale ne na dlouho. Už za necelou půlhodinu by mělo totiž odstartovat poslední utkání dnešního programu skupiny B mezi Dinamem Riga a Dinamem Minsk. Buďte u toho! Na počtenou! (17:24:10)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ve třetí části se Vítkovice ještě snažily zdramatizovat jednoznačný průběh utkání, ale už bylo příliš pozdě. Kylnar v osmačtyřicáté minutě střelou zprava snížil na 2:6 a hned za čtrnáct sekund přidal další gól Vacula, když dorazil do branky právě Kylnarovu střelu z mezikruží. Sparta si raději vzala oddechový čas, protože to rázem bylo o tři branky.

    V dalších minutách už ale Pražané znovu diktovali tempo zápasu. Flídr jel po levém křídle sám na Pitáka, který si však jeho bekhendové zakončení pohlídal. Na rozdíl dvou branek mohl minutu před koncem snížit Fridrich, to by však musel trefit odkrytou branku Škorpíka. Nedal a Sparta přidala vzápětí sedmý gól. Na konci kombinace v útočném pásmu stála přesná střela Čížka. Sparťané jednoznačně ovládli oba své zápasy a ve skupině B se ujali vedení.
     
    Ceny předá nejlepším hráčům pan Alfons Mucha, trenér loňského mistrovského staršího dorostu Třince a nový asistent trenéra reprezentace do 16 let.

    Nejlepším hráčem Sparty byl vyhlášen střelec dvou gólů Jevgenij Pika (2+0), na straně druhé je to Jan Vojtovič (1+0).
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta ještě v závěru utkání přidává sedmou branku a definitivně pečetí své vítězství! Po kombinaci Prymuly s Pšeničkou zakončoval přesně MARCEL ČÍŽEK – 7:3! Asistence: Ondřej Pšenička, Patrik Prymula.
     
    58:46
    Běží poslední dvě minuty zápasu a hraje se před brankou Sparty. Žemba se ještě ke střele nedostal, ale po nahození z druhé strany dorážel Fridrich těsně nad odkrytou branku!
     
    58:16
    Kylnarovu střelu z pravého křídla vykopl Škorpík betonem před přijíždějícího Vojtoviče, kterému však ukradl gól z hole Čermák. Na druhé straně zastavil Spartu ofsajd.
     
    57:42
    Arnošt se vydal do rychlého protiútoku, ale v závěrečné fázi si puk ke střele nesrovnal. Piták musel zasahovat až o něco později.
     
    57:25
    Fridrich se v útočném pásmu snažil umotat sparťanské obránce. Nakonec se kotouč odrazil ke střele Bílému, ten však trefil jen Arnošta.
     
    56:57
    Na opačné straně zasáhl Škorpík proti nájezdu Konečného. Ten prostě nahodil puk na branku a šel za ním. Jeden z obránců ho svalil na led, hra je přerušena.
     
    56:10
    Flídr se zjevil za zády vítkovických obránců a zleva jel sám na Pitáka! Snažil se zakončit bekhendem, Piták si však první tyčku pohlídal, puk proskákal boční sítí.
     
    55:47
    Šulák s Vaculou se štěstím dostali puk z obranné třetiny Vítkovic. Druhý jmenovaný pak ujel po levém křídle, avšak nastřelil do noh jen Haše.
     
    55:12
    Po delší době bez práce musel být ve střehu také Škorpík. Kylnarovo skákavé nahození před branku zkrotil a kotouč zalehl.
     
    54:55
    Piták si připisuje zákrok z kategorie lehčích po nahození od Čecha. Kvůli rychle napadajícím sparťanům však rozehrát nemohl.
     
    54:20
    Po zakázaném uvolnění Vítkovic se hra drží v útočném pásmu Sparty. Ta tak zatím nedopouští žádné komplikace v podobě dalšího gólu Ostravanů.
     
    53:32
    Bílý chyboval za Pitákovou brankou a přišel o puk. Gluzman přihrál před branku Rubešovi, jehož zakončení zablokoval pozorný obránce Šulák.
     
    52:56
    Divákům by se drama líbilo, a tak podporují občasnými výkřiky spíše ostravský celek. Bekhendové nahození Rubeše plachtí mimo branku.
     
    52:12
    Piták lapačkou vyrazil další Flídrovu střelu a je teď pod palbou Pražanů. Ti nechtějí v závěru dopustit žádné drama.
     
    51:48
    O poznání nebezpečnější byla další útočná akce sparťanů. Havlín dostal přihrávku na pravý kruh, avšak Piták jeho bekhendový pokus s problémy vyrazil.
     
    51:22
    Kuboš chyboval v rozehrávce a odevzdal puk Pikovi. Ten však prováhal ideální možnost ke střele a znovu pouze nastřelil Kuboše.
     
    50:58
    Piták přerušil hru úspěšným zákrokem a hned po vhazování přidal další. Nepřekvapila ho totiž Kumpoštova tečovaná střela od modré čáry.
     
    50:35
    Oba týmy již hrají v plném počtu a Sparta se vrhla do útoku. Po levém křídle pronikl Prymula, pak ale střílel jen do tvrzeného skla za bránou.
     
    49:49
    Bílý odevzdal na modré čáře kotouč Vitouchovi, který o něj však brzy přišel. Na konci další vítkovické akce stála nebezpečná střela Fridricha, kterou Škorpík vyrazil.
     
    49:27
    Vítkovice se nemohou usadit v útočném pásmu, a tak útočí nárazově. Šulák to zkusil po levé straně, ale byl zablokován Čechem.
     
    48:56
    Vítkovice se v útočném pásmu dlouho neohřály a kotouč vystřelil dopředu Havlín. Nyní už jsou Ostravané zpět, mimo střílel Beránek.
     
    48:16
    Sparťané si ihned po inkasovaném gólu vzali oddechový čas, teď se však budou muset bránit v oslabení. Václav Rubeš (SPA) byl vyloučen na dvě minuty za držení pronikajícího Konečného.
     
    47:15
    Oddechový čas pro Spartu.
     
    47:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Pozor! Vítkovice po dalších čtrnácti sekundách snižují náskok Sparty na tři góly! Mrva našel mezi kruhy volného střelce Kylnara, jehož střelu vyrazil Škorpík jen k JAKUBU VACULOVI, jenž bekhendem zasouval kotouč do odkryté brány – 6:3! Asistence: Jakub Kylnar, Jakub Mrva.
     
    47:01
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice snižují, ale přesto musejí stále dohánět čtyřbrankovou ztrátu! JAKUB KYLNAR projel na pravé křídlo, protáhl se až ke střele a propálil Škorpíka – 6:2! Bez asistence.
     
    46:28
    Na opačné straně potom nechal Pitáka vyniknout Rubeš, když ho z bezprostřední blízkosti nastřelil jen do betonu.
     
    45:43
    Škorpík předvedl naplno svou jistotu, když si našel volný puk ve skrumáži před brankou. Z. Malík pak tvrdě trefil Gluzmana.
     
    45:20
    Pšeničku nepustil do útočného pásma Konečný. Vyvážení puku do středního pásma se pak jal Fridrich a uprostřed byl čistě sražen Prymulou.
     
    44:50
    Vítkovice následně zahrály pouze na zakázané uvolnění. Z vhazování, které následovalo, vyšel jako vítěz sparťan Prymula.
     
    44:17
    Arnošt se od mantinelu drze pustil do úniku před branku a prohodil si kotouč mezi nohama od Rašky. K zakončení se však neprotlačil.
     
    43:35
    Šulák mezi střídačkami tvrdě, ale v souladu s pravidly narazil na hrazení Čecha. Mezitím jsou oba týmy již v plném počtu.
     
    43:20
    Beránek to vzal na sebe, zavezl kotouč do útočného pásma, projel mezi dvěma sparťany a střelou na zadní tyč oslovil Škorpíkovu lapačku.
     
    42:51
    Ne, ne, přesilovky jsou dnes velkou bolístkou vítkovického mužstva. Teď se Ostravané dokonce musí ve čtyřech proti pěti bránit.
     
    42:19
    Beránek si nezpracoval dlouhou přihrávku od Žemby, ale alespoň přizvedl Imlaufovi hokejku, dojede puk jako první a nebude se pískat zakázané uvolnění.
     
    41:28
    Ondřej Havlín (SPA) je vyloučen na dvě plus dvě minuty za podražení a hrubost. Jakub Vacula (VIT) byl potrestán dvěma minutami za hrubost. Dvouminutový trest odpyká s Havlínem ještě Bureš. Vítkovice hrají přesilovku.
     
    41:28
    Havlín srazil v útočném pásmu k ledu Žembu, což se vůbec nelíbilo Vaculovi. Vrazil zezadu do Havlína a oba hráči se pošťuchovali. Bude se vylučovat.
     
    41:17
    Kylnar nejprve přihrával před Škorpíka na spoluhráče, potom si zkoušel obhodit Pšeničku. Nevyšlo mu ani jedno, Škorpík má puk v rukavici.
     
    40:54
    Haš se dostal k puku za brankou Škorpíka a okamžitě se snažil rozehrát po mantinelu na volného Pšeničku. Ten puk nezachytil, píská se zakázané uvolnění.
     
    40:20
    Konečný se na začátku třetí periody vydal na zteč, ale sparťané ho ubránili. Na opačné straně to zprava zkouší Čech.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce zcela jasně dominovali sparťané a zaslouženě navýšili své vedení. První vážnější možnost druhé třetiny ale měly na holích Vítkovice, jmenovitě Z. Malík. Ten dorážel Kubošovu střelu, avšak Škorpík kotouč vyrazil. Poté už byli nebezpeční jen Pražané. V devětadvacáté minutě po pěti sekundách využili přesilovku, Haš se od modré čáry trefil přímo do horního rohu.

    Další dvě branky potom zařídil jeden a ten samý hráč. Po přihrávce Tůma nahodil Pika kotouč na Pitáka, sám svou střelu dojel a kotouč buldočím důrazem dostal do branky. O čtyři minuty později to byl znovu Pika, kdo zachytil na útočné modré čáře exkluzivní přihrávku od Havlína, ujížděl sám na vítkovickou brankou a zamířil nechytatelně k tyči. Sparta vede po dvou třetinách nad Vítkovicemi 6:1, nikdo asi nepochybuje, že zvítězí a po prvním dni bude v čele skupiny B.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:41.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Lednický na buly neuspěl a Čermák mu o něco později pláchl po pravém křídle. Na konci druhé části ještě střílel Haš, avšak byl zablokován Šulákem.
     
    39:22
    Puk vylétl mimo ledovou plochu a vhazuje se ve středním pásmu. Na vhazování změří síly Lednický a Čermák.
     
    38:49
    Druhá třetina se kvapem blíží ke svému závěru. Tůma přenechal v obranné třetině puk za sebou, Sparta rozehrává zpoza Škorpíkovy branky.
     
    37:56
    Až nyní se Ostravané dostali z obranného pásma, Kylnar uvolnil na pravé straně Vojtoviče, ten se ale do zakončení neprotlačil.
     
    37:18
    Gluzman se obratně vytočil na modré čáře, udržel pro Spartu útočné pásmo, a tak mohou jeho spoluhráči nadále nahánět vítkovické obránce.
     
    36:45
    Vavříkovi se v souboji na obranné čáře namotala mezi nohy hokejka, načež zůstal vítkovický útočník ležet na ledě. Nakonec se zvedl a za pomoci spoluhráčů dojel na střídačku.
     
    36:36
    Ránu Tůmy od modré čáry ještě před Pitákem tečoval Čížek, ale vítkovický brankář stačil zareagovat. Následně se před jeho bránou strhla skrumáž a hra byla přerušena.
     
    35:47
    Pikův druhý gól znamená vedení Sparty o pět gólů. Výsledek skutečně odpovídá realitě. Sparťané jsou lepším mužstvem a své šance dokáží proměnit.
     
    35:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se prosazuje už pošesté v zápase a mílovými kroky se přibližuje k vítězství! Havlínova nádherná přihrávka z vlastního obranného pásma našla na útočné modré čáře JEVGENIJE PIKU, který jel sám na branku a trefil se přesně k tyči – 6:1! Asistence: Ondřej Havlín.
     
    34:31
    Rozhodčí byli hodně trpěliví, neztratili kotouč pod bruslemi z dohledu, a tak se rozhodli, že nebudou hru přerušovat.
     
    33:54
    Pražané to zvládli, Prymula vyvezl kotouč do středního pásma, kde pod střídačkami pokračují tuhé boje o jeho získání.
     
    33:31
    Sparta ve druhé třetině zatím dvakrát udeřila a zápas má teď jasně ve své režii. Ale momentálně musí čelit náporu Vítkovic u mantinelu.
     
    32:51
    Okamžitě po buly se vydal přímo za nosem vpřed Kylnar. Tlačil se před Haše, který si však pomohl tělem a čistě svého soka od puku odtlačil.
     
    32:43
    Bureš byl ve sprinterském souboji na bruslích rychlejší než útočník Vítkovic Beránek, a proto je Ostravanům pískáno zakázané uvolnění.
     
    31:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se prosazuje po páté a po vhazování ve středovém kruhu už budou oba týmy v pěti! Sparťané vyvinuli tlak na Pitákovu branku. Tůma přihrál JEVGENIJI PIKOVI, který nastřelil kotouč na vítkovickou bránu a následně jej do sítě sám dostrkal – 5:1! Asistence: Patrik Tůma.
     
    31:28
    Vítkovice musí do čtyř a pak bude následovat sparťanská přesilovka. Tomáš Vjačka (VIT) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    31:20
    Do konce vítkovické přesilovky zbývají desítky sekund a Sparta se brání bez větších potíží. Naposledy vyhodil až k Pitákovi Tůma.
     
    30:44
    Zapletal si nesrovnal mířidla ani o několik desítek sekund později a z podobného místa zamířil příklepem opět jen mimo bránu.
     
    30:11
    A přesilovka začíná pro Ostravany hodně zajímavě. Bílého tvrdou ránu od modré čáry vykopl Škorpík betonem k Zapletalovi, jenž mířil těsně vedle.
     
    29:47
    Vítkovicím tento zápas začíná ujíždět, a proto by měli s následující přesilovkou naložit pečlivě. Šanci jim dává Štěpán Čech (SPA), který si musí odsedět dvě minuty za podražení.
     
    29:03
    Protiútok Vítkovic po pravém křídle vedl Žemba a potom se snažil přihrávat před branku Škorpíka. Nahrávku ovšem zablokoval Havlín.
     
    28:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané Bílého faul nekompromisně trestají a využívají přesilovku už po pěti sekundách! Po vyhraném buly přihrál Kumpošt na modré čáře HUGOVI HAŠOVI, který se z první trefil přímo do šibenice Pitákovy branky – 4:1! Asistence: Jakub Kumpošt, Marcel Čížek.
     
    28:00
    Poprvé v tomto utkání si v početní výhodě zahrají sparťané. Na trestnou lavici odjel na dvě minuty za hákování Rubeše Šimon Bílý (VIT).
     
    27:52
    Gluzmanovi se povedlo prokličkovat mezi vítkovickými obránci, jenže v závěrečné fázi nastřelil jen bránícího Zapletala.
     
    27:18
    Vavřík využil zaváhání Kumpošta na modré čáře a postupoval zprava na Škorpíka. Z otočky chtěl bekhendem nahazovat před branku, což se mu sice povedlo, ale holešovický brankář si puk nadvakrát našel.
     
    26:53
    Nyní už jsou sparťané v plném počtu, stále však pod vítkovickým tlakem. Vojtovičovo nahození před Škorpíkem nikdo z Ostravanů netečoval.
     
    26:18
    Střela Kuboše od modré čáry se od změti těl odrazila k volnému Z. Malíkovi mezi kruhy. Jeho nebezpečnou střelu ale vyrazil Škorpík!
     
    25:52
    Před rozjetým Beránkem posunul puk za bránu Škorpíka Tůma, ale Imlauf pak nedokázal vyhodit. Vítkovice jsou v útočném pásmu.
     
    25:16
    Sparta se už osvobodila od vítkovického náporu a Ostravané musí rozehrávat zpoza brány Pitáka. Tam Šuláka napadá Čech.
     
    24:36
    Fridrich nahodil puk před branku Škorpíka, kde se dlouho nemohl zorientovat Mysliveček. Chtěl odpálit puk, ale vjel mu do toho Žemba. Škorpík však celou situaci kontroloval a odražený kotouč stáhl do lapačky.
     
    24:23
    Ondřej Pšenička (SPA) při obranné fázi fauloval a je potrestán dvěma minutami za hákování. V ponechané výhodě vyrazil Škorpík střelu Kuboše od modré čáry, posléze byla hra přerušena.
     
    23:43
    Lednického na vhazování před Pitákem přehrál Prymula, zpoza brány pak přihrál mezi kruhy, odkud však Čížek střílel mimo branku.
     
    23:24
    Kdyby měl Vavřík o něco větší rychlost, mohl by s Mrvou postupovat ve dvou proti jednomu. Ale dojel ho Kumpošt a znemožnil mu přihrávku na spoluhráče.
     
    22:47
    Další střelu, tentokrát z o něco větší vzdálenosti, chytil Piták do lapačky. Na opačné straně nastřelil Vavřík jen do noh bránícího Tůmu.
     
    22:08
    Fridrich se propracoval k zakončení z blízkosti branky. Piták jeho střelu vyrazil před sebe a poradil si i s dorážkou Čermáka z mezikruží.
     
    21:59
    Zakázané uvolnění z hole Šuláka znamená vhazování po levé ruce Pitáka. Soupeřem sparťana Čermáka bude vítkovický Beránek.
     
    21:30
    Sparťané získali kotouč pod kontrolou a vyměňují si jej. Teď kombinují vzadu a nechávají se napadat Vítkovicemi.
     
    20:54
    Útočí však také Sparta. Pšenička projel pravou stranou vítkovické obrany a bekhendem servíroval puk před branku. Narazil ovšem na Kylnara.
     
    20:19
    Do druhé třetiny vlétly aktivněji Vítkovice, jmenovitě Konečný. Ten se vřítil na pravé křídlo a jedovatou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ve staré WERK ARENĚ sledujeme zajímavý duel o průběžné první místo ve skupině B. Vítkovice zatím vinou vlastních hrubých chyb v obraně prohrávají se Spartou 1:3. Poprvé inkasovaly už po padesáti sekundách, když se nepřesnou rozehrávkou dostaly pod tlak, Prymula si od mantinelu sjel na střed a přesnou střelou otevřel skóre. Za dalších osmatřicet sekund daroval Spartě druhý zásah brankář Piták. Ten vyjel z branky, o kotouč přišel a Rubeš jej po obkroužení prázdné klece dopravil do sítě.

    Na počátku druhé desetiminutovky hráli Ostravané přesilovku, která jim vůbec nevycházela. Přesto ji využili a snížili. Z ojedinělé akce skóroval po přihrávce Beránka Vojtovič. Holešovičtí mohli okamžitě odpovědět stejnou mincí, avšak Arnošt, který byl před Pitákem zcela sám, orazítkoval pouze horní tyč. Dvoubrankový náskok získali Pražané zpět v patnácté minutě. Z. Malík s Fridrichem chybovali na útočné modré čáře, Gluzman ujel sám na Pitáka a zakončil zkušeně k tyči. Po první třetině tedy vede o něco lepší Sparta nad Vítkovicemi 3:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:53.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Nakonec se Ostravané z obranné třetiny vymotali a zdá se, že první perioda bude dohrána ve středním pásmu. Spartu totiž do útočného pásma nepouští postavení mimo hru.
     
    19:22
    Probíhá poslední minuta první třetiny a o kotouč se bojuje u hrazení ve vítkovickém obraném pásmu. Z. Malík už dlouho odolává dvěma sparťanům.
     
    18:33
    Žemba se v útočném pásmu zbavil bránícího Piky, najel si do výhodné střelecké pozice, jenže horní růžek Škorpíkovy klece minul.
     
    18:03
    A s pomocí svých spoluhráčů se Piták ubránil i proti následnému náporu dalších sparťanů. Kotouč dlouho neměl pod kontrolou, jenže Čermák jej do sítě nedostrkal. Hra je přerušena.
     
    17:54
    Haš předvedl moc pěknou individuální akci, když hned za modrou čarou naznačil střelu, objel Rašku a natlačil se před Pitáka. Ten jeho nájezdu odolal.
     
    17:29
    Sparťané jsou sice v útočném pásmu, ale spíše honí kotouče po mantinelech, než aby kombinovali. Vitouchovi se teď nepodařil první dotek a puk mu uskočil.
     
    16:52
    Gluzman svádí souboj o puk s vítkovickými obránci. Hraje se v obranné třetině Ostravanů.
     
    16:30
    Vítkovičtí se ovšem v útočném pásmu usadit nedokázali. Sparťané však se založením útoku také neuspěli, nahazuje Zapletal.
     
    15:53
    Z. Malík se vydal z obrany na výlet dopředu, s přechodem modré čáry mu pomohl Vojtovič a syn legendárního obránce nakonec s pukem dojel až branku Sparty.
     
    15:30
    Za nahozeným pukem spěchá za Pitákovu bránu Čech, ale je zezadu tlačen na mantinel Fridrichem, který kotouč nejspíše vybojuje.
     
    14:49
    Flídr se v obranném pásmu s ničím nepáral a posunul do středního pásma. Šulák zase nahazuje znovu za Škorpíka.
     
    14:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z. Malík a Fridrich se nedohodli na útočné modré čáře, když chtěli oba hrát skákavý puk. Netrefil jej ani jeden z nich a SIMEON GLUZMAN ujížděl sám na Pitáka! Gluzman vystřelil zkušeně k pravé tyči a svým druhým gólem na turnaji zvyšuje na 3:1! Asistence: Václav Rubeš.
     
    13:53
    Někteří sparťané už se radovali, ale o gól se skutečně nejednalo. U hrazení teď svádí souboje s o hlavu většími soupeři Lednický.
     
    13:12
    Dvoubrankové vedení si Holešovičtí mohli vzít okamžitě zpět! Vítkovice propadly v obraně, Arnošt se zjevil sám před Pitákem a trefil břevno! Odražený kotouč už pokryl Piták.
     
    12:53
    Sparta je po inkasované brance zdravě nazlobená a okamžitě se tlačí do útoku. O puk se bojuje za brankou Pitáka.
     
    12:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přestože si Vítkovice nevytvořily v přesilovce žádný tlak, z ojedinělé akce snižují! Beránek si udělal prostor v útočném pásmu, přihrál na pravý kruh JANU VOJTOVIČOVI, a ten prostřelil Škorpíka – 2:1! Asistence: Adam Beránek.
     
    11:56
    Zatím je to pro Vítkovice hodně nepovedená přesilovka. Rozehrávku pokazil také Beránek a teď mají Vítkovice starosti s Vorobjevem.
     
    11:25
    Kuboš vyvezl puk z obranné třetiny do středního pásma, tam ale přihrál doslova mizerně. Pouze odevzdal Čermákovi, který vyhazuje.
     
    10:52
    Tůma zablokoval střelu Z. Malíka a o´vzápětí si bruslemi zpracoval nepovedený pokus Fridricha. Pak dokázal Tůma vyhodit puk do bezpečí.
     
    10:24
    První přesilovku v zápase si zahrají Vítkovice. Za katr usedl Ondřej Havlín (SPA), který je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    10:18
    Havlín udržel útočné pásmo a po modré čáře přihrál na střelu Imlaufovi. Ten však pálil hodně nepřesně a Havlín musí znovu chytat kotouč u mantinelu.
     
    09:47
    V obranném pásmu zůstal ležet Haš, ale už se zvedá a bude v pořádku. Hra byla přerušena a jeden z rozhodčích něco domlouval vítkovickému Šulákovi. Vylučovat se však nebude.
     
    09:14
    Na opačné straně Škorpík nadvakrát lapil Šulákovu střelu a přerušil hru. Tentýž hráč, Šulák, střílel také hned po buly, tentokrát Škorpík tečovaný puk vyrazil holí.
     
    08:54
    Další tečovaná střela vylétla od modré čáry z hole Myslivečka. Piták znovu dokázal zasáhnout a alespoň vyrazit kotouč pryč.
     
    08:30
    Pika se protáhl po levém křídle a přízemní střelou nechal vyniknout Pitáka. Ten kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    07:54
    O něco později se Flídr v útočné třetině opět dostal k puku, avšak ihned měl kolem sebe tři Vítkovické, kteří mu zakončit nedovolili.
     
    07:32
    Flídr nabruslil do útočného pásma Sparty, ale ke střele se nedostal. Postupně byl Šulákem vytlačen do rohu a dohrán na mantinel.
     
    06:53
    Po hrůzostrašném začátku ze strany Vítkovic se hra vyrovnala a uklidnila. Nyní sice útok střídá útok, ale nehraje se v nijak závratném tempu.
     
    06:25
    Prymula se po levé straně tlačil do zakončení, které mu ovšem znemožnil Mrva. Prymula se nevzal, zkoušel vystřelit z mezikruží, ale do rány mu padl Zapletal.
     
    05:37
    Brejk sparťanů táhl po levém křídle Arnošt. V útočném pásmu zasekl a nahazoval puk před branku. Nabídku na teč bohužel pro Spartu nevyužil Pika.
     
    05:23
    Rozhodčí byli trpěliví a nechali hru u mantinelu dlouho plynout. Puk se po boji dostal k Vavříkovi, jenž ale nestačil vystřelit.
     
    04:46
    Vojtovič přihrával po mantinelu Kylnarovi, u kterého byl ovšem včas Imlauf a odpálil kotouč zpět na vítkovickou polovinu.
     
    04:14
    Šulák rozehrál středem kluziště na Vojtoviče, který hned nahodil puk za bránu Pražanů. Tam pokračují další boje.
     
    03:55
    Žemba se pustil do útoku a namířil si to rovnou mezi dva sparťany. Škorpík jeho ránu vytěsnil. Rychlý protiútok Sparty zastavil dalším úspěšným zásahem Piták.
     
    03:04
    Piták si připsal první úspěšný zákrok po zakončení Čížka. Po buly pak bomba Bureše trefila jen bránícího Fridricha.
     
    02:46
    Bílý srazil v obranném pásmu kotouč jen k mantinelu, odkud jej zpět před branku nahodil Arnošt. Před Pitákem ale zahrál vysokou holí Pika a hra je přerušena.
     
    02:07
    Piták si druhý gól vyčítal a zlostně praštil holí o led. Takový start si Ostravané rozhodně nepřáli. Teď už ale na druhé straně zaměstnali také Škorpíka.
     
    01:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to právě gólman Piták, kdo daroval Spartě druhou branku! Vítkovický brankář vyjel z branky, ale kotouč ztratil, VÁCLAV RUBEŠ pak vítkovickou svatyni obkroužil a zakončil do prázdné branky – 2:0! Bez asistence.
     
    01:12
    Pro Pitáka je to tedy nepodařený debut v turnaji, protože inkasoval už po padesáti sekundách. Sparta je nadále v útoku.
     
    00:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vítkovice se vlastními nepřesnostmi nechaly zamknout v obranném pásmu a hned v první minutě prohrávají! PATRIK PRYMULA získal kotouč u mantinelu, přes dva hráče si vybruslil na středovou osu a s pomocí tyčky poslal puk za záda Pitáka – 1:0! Bez asistence.
     
    00:27
    Utkání začalo hned několika chybami ve vítkovické rozehrávce. Tu poslední udělal Vícha, Čech se ale ke střele nedostal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Tentokrát už to bude bez české státní hymny, za pár sekund začínáme.
     
    Utkání opět začne s několikaminutovým zpožděním. Ale rozhodčí už jsou na ledě a rozbruslení tak pomalu končí. Sparťané budou hrát ve svých tradičních rudých dresech, Vítkovice oproti duelu s Minskem vyměnily svršky a nastoupí v dresech bílé barvy.
     
    Sparta vstupuje do utkání s jedinou změnou, a to na postu druhého gólmana. Cassius Jones odchytal třetí třetinu proti Rize, ale to je pro něj pro dnešek všechno. Nyní bude Škorpíkovi krýt záda Michal Černý.

    Vítkovice udělaly v sestavě změny tři. Jedna z nich se také týká brankářů. Jakub Dobeš podal proti Minsku skvělý výkon, byl vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva, avšak proti Spartě bude hájit branku Ostravanů Dominik Piták. V obraně pak nenastoupí Szymon Bieniek a chybí rovněž útočník Patrik Pastor. Místo nich se sparťany změří síly Lukáš Raška a Vojtěch Lednický.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Bureš, Imlauf, Haš, Havlín, Kumpošt, Mysliveček, Tůma, Vorobjev – Arnošt (C), Čížek, Čech, Čermák, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch. Trenér: Jaroslav Nedvěd.

    HC Vítkovice Steel: Piták (Dobeš) – Raška, Bílý, Kuboš, Z. Malík (A), Šulák, Vacula, Vícha, Zapletal – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Mrva, Lednický, Plánka, Vavřík, Vjačka, Vojtovič, Žemba (A), Paroulek. Trenéři: Mojmír Trličík a Roman Ryšánek.

    Rozhodčí: Vojtěch Fiala – Lukáš Puczok, Vladan Bojda.
     
    Mužstva Sparty i Vítkovic v prvním kole skupiny B zvítězila, a proto budeme v jejich pojetí sledovat souboj o průběžné první místo v tabulce. Sparta přehrála Dinamo Riga 6:1, Vítkovice ve druhém utkání porazily v nervy drásajícím závěru Dinamo Minsk 4:2. Sparta může být před utkáním v lehké výhodě, jelikož hrála hned ráno a měla více času na odpočinek. Vítkovice nastoupí dvě hodiny po skončení zápasu proti Minsku.
     
    If you want to read text liveblog from the tournament in English, then click on Eurolivescores.com.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k turnaji nebo přímo k zápasu Sparty Praha s Vítkovicemi, ptejte se na Twitteru. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Pro lepší orientaci pak přidávejte hashtagy #SPAvVIT a #PresidentCup. Budu se snažit odpovídat.

    If you have any questions about the tournament or about the match Sparta Prague – Vitkovice, then ask me on Twitter. Add @VondraZoubek in front of your tweet and use hashtags #SPAvVIT and #PresidentCup because of better orientation. I will try to ask your questions.
     
    HC VÍTKOVICE STEEL

    HC Vítkovice Steel, to je hokejový klub z Ostravy, který historicky zaujímá čtvrtou příčku v tabulce mužstev s nejvíce odehranými sezonami v českých a československých nejvyšších soutěžích. Vítkovice dosáhly za československé éry na dva tituly a klubem prošli hráči jako František Černík, Marek Malík, David Moravec či Viktor Ujčík. Mladší vítkovický dorost skončil v moravskoslezské skupině v základní části čtvrtý, v play-off pak nejprve vyřadil Olomouc, avšak ve druhém kole skončil na úkor Zlína.

    Vítkovice se s Třincem v sezoně střetnou hned několikrát, a proto byla obě mužstva z Moravskoslezského kraje rovnou nasazena do jiných skupin, aby na sebe v základní fázi turnaje nenarazila.

    Nominace Vítkovic na President Cup:
    Dobeš, Piták, N. Malík – Bieniek, Bílý, Kuboš, Z. Malík, Raška, Šulák, Takáč, Vacula, Vícha, Zapletal – Beránek, Fridrich, Konečný, Kylnar, Lednický, Mrva, Pastor, Plánka, Vavřík, Vjačka, Vojtovič, Urban, Žemba, Paroulek. Trenéři: Mojmír Trličík a Roman Ryšánek.
     
    HC SPARTA PRAHA

    Pražskou Spartu jako klub netřeba příliš představovat. Holešovičtí patří mezi tradiční české kluby a osmkrát získali titul mistra republiky. Rudý dres oblékaly legendy jako Jiří Holeček, Karel Gut, Jiří Hrdina, Pavel Richter, David Výborný, Jaroslav Hlinka nebo Martin Ručinský. Mladší dorostenci Sparty ale v předešlé sezoně výsledkově nezářili. V základní části sice sparťané v západní skupině skončili druzí za Plzní, avšak ve druhé části soutěže se umístili ve skupině A až na poslední 6. příčce.

    Nominace Sparty Praha na President Cup:
    Škorpík, Černý, Jones – Bureš, Haš, Havlín, Imlauf, Kumpošt, Mysliveček, Tůma – Arnošt, Čech, Čermák, Čížek, Dani, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch, Vorobjev. Trenér: Jaroslav Nedvěd.
     
    PRESIDENT CUP HC OCELÁŘI TŘINEC

    Na turnaji budou startovat mladší dorostenci, tedy hokejisté narození v letech 2000 a 2001. Hlavním organizátorem je manažer mládeže třineckého klubu Jan Peterek. Do Třince se mu podařilo přitáhnout evropskou mládežnickou elitu a zorganizovat zajímavý turnaj. „Sjede se tady elita mládežnického hokeje, diváci mohou vidět různé zahraniční hokejové styly a taková šance se naskytá málokdy. Je to výjimečná akce, jedna z největších, které se v Třinci na klubové úrovni pořádají. Určitě to bude zajímavé, kluci ještě mají kariéru před sebou a možná tady diváci uvidí talenty, které se jednou objeví v NHL a reprezentacích," zve diváky ke sledování turnaje klubová ikona Ocelářů. Ve čtvrtek 6. srpna byl turnaj slavnostně rozlosován, osm týmů byl rozřazeno do dvou skupin a dvou hal.

    Skupina A (nová WERK ARENA)

    HC Oceláři Třinec
    HC Energie Karlovy Vary
    CSKA Moskva
    Espoo Blues

    Skupina B (stará WERK ARENA)

    HC Vítkovice Steel
    HC Sparta Praha
    Dinamo Minsk
    Dinamo Riga

    Systém turnaje

    Osm týmů je rozděleno do dvou skupin po čtyřech, do semifinále postoupí dvě první mužstva z každé skupiny, zbylé týmy si zahrají o umístění. Vyvrcholením turnaje bude ještě po finále utkání All Stars. Turnaj hostí dva zimní stadiony, nová a stará WERK ARENA. Skupina A se odehraje v nové, stejně jako boje o medaile a All Stars Game, zatímco skupinu B a boje o umístění budeme sledovat ve staré aréně. Skupinová fáze a play-off se odehrají v pátek a sobotu, v neděli se těšme na boje o 7., 5. a 3. místo, finále a All Stars Game.
     
    Krásné odpoledne z Třince přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje! Vítejte při sledování textového online přenosu z turnaje mladších dorostenců, který pod názvem President Cup pořádají třinečtí Oceláři. Kromě domácího celku na turnaji startují další tři česká mužstva – Vítkovice, Sparta Praha a Karlovy Vary. Zahraničními hosty jsou běloruské Dinamo Minsk, lotyšské Dinamo Riga, ruské CSKA Moskva a finští Espoo Blues.

    V tomto přenosu budeme detailně sledovat utkání mezi týmy HC Sparta Praha a HC Vítkovice Steel. Tento zápas bude třetím duelem ve skupině B, začíná v 15:00 na ledě staré WERK ARENY. Pokud nedorazíte do hlediště, sledujte online přenos, kterým vás provede Ondřej Zoubek. Jste co nejsrdečněji zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 1. Prymula, 2. Rubeš, 15. Gluzman (Rubeš), 29. Haš (Kumpošt, Čížek), 32. Pika (Tůma), 36. Pika (Havlín), 60. Čížek (Pšenička, Prymula) – 13. Vojtovič (Beránek), 48. Kylnar, 48. Vacula (Kylnar, Mrva)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Bureš, Imlauf, Haš, Havlín, Kumpošt, Mysliveček, Tůma, Vorobjev – Arnošt (C), Čížek, Čech, Čermák, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch. Trenér: Jaroslav Nedvěd.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dobeš) – Raška, Bílý, Kuboš, Z. Malík (A), Šulák, Vacula, Vícha, Zapletal – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Mrva, Lednický, Plánka, Vavřík, Vjačka, Vojtovič, Žemba (A), Paroulek. Trenéři: Mojmír Trličík a Roman Ryšánek.

    Rozhodčí: Vojtěch Fiala – Lukáš Puczok, Vladan Bojda
    bahis siteleri