Rusko U18 – Finsko U18 0:3 (kon.) | Švýcarsko U18 – Kanada U18 2:9 (kon.) | SR 18 – USA U18 3:7 (kon.)
Česko U18 – Švédsko U18 0:2 (kon.)
konec
Rusko U18
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Finsko U18
Středa 12.08.2015, 14:00 • Zimní stadion Ondreje Nepely, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Přeci jenom přichází na řadu ještě jedno vyloučení. Za hákování odchází na trestnou lavici Igor Geraskin (RUS).
     
    55:20
    Podruhé v utkání musí Rusové pykat za příliš mnoho hráčů na ledě. Stejně jako předtím odsedí tento trest Igor Geraskin (RUS).
     
    54:07
    Rusové budou hrát přesilovku pět na tři! Dva Finové teď faulovali ve stejný čas. Juha Jääskä (FIN) a Tarmo Reunanen (FIN) se provinili podražením.
     
    51:13
    Za podražení si musí jít na trestnou lavici sednout Alexandr Ijakovenko (RUS).
    Eetu TUULOLA - 0:3
     
    49:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko využívá přesilovou hru, díky čemuž odskakuje svému sokovi na rozdíl tří branek. Aapeli Räsänen obkroužil branku a následně přesným pasem našel hůl EETU TUULOLY, který střelou z první poslal kotouč za Kalijajevova záda. Asistence: Aapeli Räsänen, Otto Somppi.
     
    49:24
    A je tu další vyloučení. Igor Geraskin (RUS) musí odpykat trest za celou hráčskou lavici. Rusko totiž hrálo v šesti hráčích.
     
    46:54
    Finové mohou odskočit na rozdíl tří branek. Na trestnou lavici totiž zamířil Vjačeslav Ševčenko (RUS), který se provinil podražením.
    Emil OKSANEN - 0:2
     
    46:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se ubránili a chvíli na to podruhé v zápase skórují. EMIL OKSANEN nahrál kotouč Janne Kuokkanenovi, který mu jej hned vrátil, a Oksanen tak mohl zakončovat. Kalijajev se nestačil přesunout. Asistence: Janne Kuokkanen.
     
    43:59
    Podaří se Rusku konečně prolomit přesilovkové soužení, které trápí v tomto utkání oba celky? Otto Somppi (FIN) dostal menší trest za podražení.
     
    40:16
    Čtrnáct vteřin po startu třetího dějství je tu další vyloučení. Jusso Välimäki (FIN) dostal od hlavního sudího dvě minuty za podražení.
     
    37:25
    Na řadu přichází další vyloučení, nyní na finské straně. Za hru vysokou holí už na trestné lavici sedí Markus Niemeläinen (FIN).
     
    36:17
    Vyloučení nám začíná přibývat. Nyní půjde trestnou lavici zahřát Pavel Ryženkov (RUS), který od hlavního sudího vyfasoval menší trest za podražení.
     
    33:19
    Nyní naopak přichází čas na to, abychom se podívali na ruskou početní výhodu. Otto Koivula (FIN) inkasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění.
    Ševčenkův nájezd
     
    31:28
    Ševčenko se pokusil procpat kotouč mezi Isokangasovými betony, finský gólman si ale tuhle mezírku dokázal pohlídat.
     
    31:28
    Uvidíme trestné střílení! Niemeläinen si nechal uniknout Vjačeslava Ševčenka, kterého musel zastavit až nedovoleným způsobem.
     
    29:47
    Po chvíli budou mít Finové další příležitost zahrávat přesilovou hru. Alexandr Ijakovenko (RUS) dostal menší trest za vražení na hrazení.
     
    26:40
    Dobrá příležitost pro Finsko, jak se dostat do vedení o dvě branky. Za hru vysokou holí je totiž vyloučen Danil Verijajev (RUS).
    Otto MÄKINEN - 0:1
     
    25:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Janne Kuokkanen odvedl skvělou práci, ze které následně těžil OTTO MÄKINEN. První jmenovaný nejprve napálil puk do tyče, posléze se pokusil o dorážku. Úspěšný však byl až Mäkinen, který na brankovišti pohotově zametl puk za brankovou čáru. Asistence: Janne Kuokkanen.
     
    21:36
    První přesilovku si dnes vyzkoušejí také Rusové. Otto Somppi (FIN) byl vykázán ze hry za podražení.
     
    18:00
    Räsänen těsně před Kalijajevem tečoval kotouč, naštěstí pro ruské reprezentanty puk nemířil mezi tři tyče.
     
    15:12
    Slibným bekhendovým pokusem se teď prezentoval Tolvanen, jen těsně kotouč minul levý horní roh Kalijajevovy klece.
     
    05:19
    Nikita Makejev (RUS), ruský kapitán, vyhodil kotouč až na tribunu a jelikož to bylo z vlastního obranného pásma, nemůže následovat nic jiného než menší trest za zdržování hry.
     
    03:56
    Zatím největší příležitost zápasu mě na svědomí Nikita Popugajev, který před sebou měl už jen finského strážce svatyně, toho ale střelou zápěstím nedokázal pokořit.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 26. Mäkinen (Kuokkanen), 47. Oksanen (Kuokkanen), 50. Tuulola (Räsänen, Somppi)


    Rusko U18: Kalijajev (Suchačev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Gromov, Ryženkov, Alexejev, Ijakovenko, Švyrev, Afanasev – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Verba, Rubtcov, Bajn – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Verijajev, Ševčenko, Ivanjuženkov.
    Finsko U18: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo, Niemeläinen, Kotkansalo, Reunanen, Pylkkänen, Toivola – Oksanen, Mäkinen, Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Tolvanen – Moilanen, Koppanen, Jääskä.

    Rozhodčí: Novák, Goga – Tvrdoň, Orolin

    Diváci: 378
    bahis siteleri