Sturm Graz – Rapid 2:2 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
2:2 (2:0)
SK Rapid Vídeň
Neděle 16.08.2015, 16:30 • UPC-Arena, Graz • Rakouská Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
    88. Michael MADL - 2:2
     
    88
    Rapid právě vstřelil branku!
    Šťastná vyrovnávací branka Rapidu, o tom není sporu. Beric poslal z rohu míč do ohně, kde se jej snažil zasáhnout MICHAEL MADL, ale udělal to tak nešťastně, že trefil míč přímo za záda vlastního gólmana.
     
    83
    Donis Avdijaj fauloval Steffena Hofmanna a také on uvidí žlutou kartu.
     
    81
    Marvin Potzmann zhruba patnáct metrů od vápna u pravé lajny zastavil Philippa Schobesbergera a vidí žlutou kartu. To hodně nezdvedlo Auera, který běžel snad dvacet metrů na místo přestupku a Potzmannovi pořádně od plic cosi řekl. Nebylo to asi nic hezkého.
     
    77
    Martin Ehrenreich dostává za faul na Floriana Kainze žlutou kartu.
    76. Šance Donise Avdijaje
     
    76
    Z něj se však nestalo vůbec nic, právě naopak. Sturm Graz předvedl rychlý kontr do rozhozené obrany domácích. Ve vápně se krásně uvolnil Donis Avdijaj a vystřelil. Konec pravé nohy Novoty byl však proti zvýšení na 3:1. Domácí budou mít rohový kop.
     
    74
    Domácí podruhé střídají. Ze hřiště odchází Josip Tadić, který připravil druhý gól svého týmu. Na jeho místo jde Bright Edomwonyi.
    70. Robert BERIĆ - 2:1
     
    70
    Rapid právě vstřelil branku!
    No, možná si bude trenér Barisić drbat hlavu, proč ROBERTA BERIĆE nepostavil na plac od začátku. Útočník hostí si krásně narazil míč s Louisem Schaubem, v rychlosti se dostal až před Essera, kterému udělal kličku a la pravý blafák a poté zakončil do odkryté branky. Rapid může být rád, že se do hry nezapojil Florian Kainz, jenž by byl v ofsajdu. Asistence: Louis Schaub.
     
    63
    Ve třiašedesáté minutě hosté potřetí střídají. Z placu odešel Phillipp Prosenik, jehož nahrazuje útočník Robert Berić.
    62. Šance Martina Ehrenreicha
     
    62
    Kristijan Dobras našel krásnou přihrávkou rozběhnutého Martina Ehrenreicha, který se z obrany dostal až k vápnu hostí. Jeho povedená střela však míří zhruba o metr a půl vedle levé tyče Novoty.
     
    60
    Ještě před rohem vidíme první změnu také v domácí ekipě. Plac opouští Anel Hadžić, úspěšný střelec pokutového kopu, jehož nahradí Simon Piesinger.
     
    55
    Hosté podruhé střídají, tentokrát nevynuceně. Z placu odchází dnes nepříliš viditelný Stefan Schwab, kterého nahradí Steffen Hofmann.
     
    53
    Za faul ve středu hřiště vidí žlutou kartu Anel Hadžić. Jeho obětí byl Maximilian Hofmann.
    45+3. Donis AVDIJAJ - 2:0
     
    45+3
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Hosté ztratili na půlce míč a poslali jej horko těžko alespoň na aut. Už se zdálo, že se nic nestane, když po levé straně utekl s míčem Josip Tadić, zbavil se zasekávačkou beka, našel na hranici vápna naprosto přesně DONISE AVDIJAJE, který zamířil k pravé tyči branky Novoty. Ten možná trošku zaspal, ale střela Avdijaje byla hodně prudká. Asistence: Josip Tadić.
     
    42
    Domácí mohli vést už o dvě branky. Thorsten Schick se dostal ve vápně k hlavičce po parádním centru Anela Hanžiće, jenže neusměrnil balon k pravé tyči, kam by se asi Novota natahoval marně. Zápas před koncem prvního poločasu graduje.
    35. Anel HADŽIĆ - 1:0
     
    35
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil ANEL HADŽIĆ a střelou k pravé tyči branky nedává Novotovi žádnou šanci.
    34. Penaltový faul Paveliće na Dobrase
     
    34
    Mario Pavelić navíc dostává za svůj zákrok žlutou kartu. Nedá se nic dělat, Dobras už střílel, když mu Pavelić sjel pod nohy. Jasná penalta.
     
    34
    Po faulu Paveliće na Dobrase byl nařízen pokutový kop pro Sturm Graz.
     
    28
    Stefan Schwab si přehodil míč na levou nohu a zkusil vystřelit. Jeho ráně nechybělo zas tak moc, šla zhruba metr nad branku.
     
    25
    Louis Schaub se snažil prosmýknout kolem obránce a před vápnem si vykoledovat faul, ale jeho teatrální gesto je odměněno žlutou kartou.
     
    7
    To je velká nepříjemnost pro Rapid Vídeň a také obrázek, který na stadionech moc vídat nechceme. Stefan Stangl je odnášen na nosítkách, místo něj nastupuje Mario Pavelić.

    Tomáš Lysý

    Branky: 35. Hadžić (pen.), 45+3. Avdijaj – 70. Berić, 88. Madl (vla.)

    Karty:   53. Hadžić (STG), 77. Ehrenreich (STG), 81. Potzmann (STG), 83. Avdijaj (STG) – 25. Schaub (RVI), 34. Pavelić (RVI)


    SK Sturm Graz: Esser – Ehrenreich, Madl, Kamavuaka, Spendlhofer – Schick, Potzmann, Hadžić, Dobras – Avdijaj, Tadić. Trenér: Franco Foda.
    Náhradníci: Edomwonyi, Horvath, Gruber, Schützenauer, Kienast, Offenbacher, Piesinger

    SK Rapid Vídeň: Novota – Auer, Stangl, M. Hofmann, Sonnleitner – Schwab, Kainz – Schaub, Petsos, Schobesberger – Prosenik. Trenér: Zoran Barisić.
    Náhradníci: S. Hofmann, Pavelić, Berić, Huspek, Alar, Grahovać, Strebinger

    Rozhodčí: Dieter Muckenhammer – Roland Brandner, Clemens Schüttengruber
    bahis siteleri