Jihlava – Slavia 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Hr. Králové 5:0 (kon.) | Plzeň – Teplice 2:2 (kon.)
Bohemians 1905 – Č. Budějovice 1:4 (kon.) | Liberec – Dukla Praha 3:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
5:0 (1:0)
FC Hradec Králové
Neděle 16.08.2015, 11:00Juniorská liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Příjemné nedělní dopoledne z Městského stadionu v Mladé Boleslavi. V rámci 4. kola Juniorské ligy zde od 11:00 nastoupí domácí obhájce titulu, tedy výběr domácí Mladé Boleslavi a jeho soupeřem bude celek Hradce Králové. Přenosem vás budu provázet já, Dominik Špringer.
     
    FC Hradec Králové

    Hostující výběr z východních Čech se Juniorské ligy zúčastňuje pravidelně od jejího začátku, tedy od sezony 2012/2013, kdy také mladí Votroci vybojovali nejcennější umístění, konkrétně 4. místo. Od té doby to však šlo s výkonností hráčů Hradce z kopce a skončili na 14. příčce v předminulé a 13. místě v minulé sezoně.

    Do tohoto ročníku pak hráči Hradce Králové vstoupili dobře, nejdříve domácí remízou s Jihlavou, následovala dokonce výhra v Brně, ale v posledním ligovém představení si Votroci připsali první porážku od favorizované pražské Sparty, když na domácím stadionu prohráli 1:3.
     
    FK Mladá Boleslav

    Středočeský celek je na tom co se minulosti v Juniorské lize stejně, jako soupeř. Ovšem co se týče výkonnosti, jsou na tom domácí hráči přesně opačně. V úvodní sezoně skončila Mladá Boleslav na 8. místě, v následující sezoně přišlo zlepšení a konečná 3. příčka a vrchol přišel v uplynulém ročníku, když domácí borci v dramatické koncovce získali mistrovský titul.

    Do nové sezony pak vstoupil značně obměněný kádr na hřišti dalšího velkého favorita celé soutěže, tedy v Příbrami a po boji si připsali úvodní prohru 2:3, následovala však domácí výhra nad Teplicemi 2:0 a v minulém kole remíza na pražské Julisce s domácí Duklou.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Godula – Kubista, Křapka, Milla, Kocourek, Ngwatala, Kateřiňák, Klobása, Pajer, Kozma, Houžvička
    Náhradníci: Roudnický – Bojda, Albina, Lacek, Landa, Wolf, Bečirovič

    FC Hradec Králové: Ordelt – Drozd D., Zdržálek, Václavek, Drozd P., Fenz, Vyšehrad, Kraják, Hable, Javůrek, Zezula
    Náhradníci: Ikizgul – Hrabar, Šejvl, Chocholatý, Strasser

    Rozhodčí: Berka – Myška, Vlček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop obstaral hostující celek, ale rychle o míč díky nepřesnosti přišel a nyní kombinují domácí.
     
    3
    První pokus o rychlý přechod za obranu Mladé Boleslavi nevyšel, dlouhý míč končí v zámezí a vykopávat bude Ordelt.
     
    4
    Máme zde plní nedovolený zákrok, na zemi se ocitl domácí Kocourek a Boleslav tak opět kombinuje na polovině hřiště.
     
    5
    První rozruch v pokutovém území Hradce. Centr z pravé strany našel Millu, který však neobešel svého strážce a nakonec bude znovu vykopávat Ordelt.
     
    6
    Ordelt musel poprvé zasahovat. Okamžitě po výkopu se míče zmocnil na polovině hřiště Pajer, který předvedl krásnou individuální akci a z hranice velkého vápna ohrozil hostujícího gólmana.
     
    8
    Tlak domácích stále pokračuje a nyní přišel další nebezpečný centr do území, které hájí Ordelt. Pajar však na míč nedosáhl a opět bude hradecký brankář vykopávat.
     
    9
    Nyní však přišla špatná rozehrávka, kterou se prezentoval Ngwatala a do gólové šance se tlačil hostující útočník, na poslední chvíli však před ním míč poslal do bezpeční stoper Kubista.
     
    10
    Pozor si nyní musel dávat v domácí brance Godula, který se jen otáčel za pokusem jednoho z hradeckých hráčů. Brankář Boleslavi měl nyní velké štěstí, že míč nezapadl do jeho branky.
     
    12
    Domácí celek zatím stále kombinuje převážně na polovině hřiště a nedaří se mu proniknout přes obraný val svého soupeře.
     
    13
    Když to nejde po zemi, tak to obránci Mladé Boleslavi zkoušejí vzduchem, ale dlouhé nákopy zatím stále končí za brankovou čarou a Ordelt si tak znovu v poklidu dojde pro míč a bude odkopávat.
     
    14
    Na druhé straně prošel z levé strany až do pokutového území David Drozd, z jeho přízemním centrem si však obrana domácích poradila.
     
    15
    Opět přišel centr do pokutového území Mladé Boleslavi, tentokrát z druhé strany hřiště, ale opět si s ním s menšími problémy Kubista poradil a začíná tak další kombinace domácích.
     
    16
    Z ničeho nic tu byla velká šance pro Hradec! Přečíslení táhl Lukáš Kraják, který byl již ve vápně, ale místo střely volil kličku, která mu nevyšla podle představ a následnou střelu na malém vápně zblokovala obrana.
     
    18
    Rušno bylo i na druhé straně hřiště, po sérii centrů se k míči dostal Milla, který obešel obránce, ale byl již velmi blízko brance a Ordelt míc vyrazil do bezpečí.
     
    20
    Následuje další kombinace domácího celku, který zatím stále kontroluje hru.
     
    22
    Další šance domácího celku! Na polovině hřiště o míč přišel jeden z hradeckých obránců, k míči se dostal Pajer, který jej přistrčil Millovi, který střelou k bližší tyči nechal vyniknout Ordelta.
     
    24
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Přece jen se domácí dočkali! Po dalším závoru před brankou Hradce se po přihrávce Kateřiňáka nejlépe zorientoval Adam PAJER, který krásnou střelou posílá své spoluhráče do vedení.
     
    26
    Bohužel tu máme i první střídaná. V nefotbalové pozici na nosítkách opouští hřiště Stanislav Klobása a na jeho místo nastupuje Tomáš Ladra.
     
    29
    Po kratší pauze zaviněnou zraněním se opět hraje a ke střele se z dobrých 20 metrů odhodlal hostující Zezula. míč z jeho kopačky však letí vysoko nad.
     
    32
    Po inkasované brance hostující hráči lehce ožili, ale jejich útočné snažení zatím dobře zachytává připravená obrana Boleslavi.
     
    33
    Nyní je k vidění velká řada nepřesností z obou stran, ale míč kontroluje domácí celek.
     
    35
    Poprvé od vstřelené branky byla k vidění pohledná akce Boleslavi, po kombinaci na pravé straně hřiště zatáhl míč po lajně Kocourek, jeho prudký příjemný centr však odvrátila obrana Hradce.
     
    36
    Rušno bylo i před Godulou, tentokrát na centr z levé strany naskakoval Kraják, v dobré pozici však poslal míč hodně mimo.
     
    37
    V rychlém sledu vidíme nyní několik útočních akcí od obou celků. Tentokrát to byl opět Kocourek, který si potáhl míč z pravé strany hřiště až na střed velkého vápna, ale jeho střelu v klidu chytá Ordelt.
     
    39
    Už mohlo být vyrovnáno! Po dalším rychlém přechodu do útoku z levé strany centroval Javůrek, jeho nabídka našla Krajáka, který z těžké pozice zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    40
    Na druhé straně hřiště se ke střele dostal Kateřiňák, který však zamířil vysoko nad.
     
    42
    Oba celky nyní prakticky nebrání. V akci byl nyní Godula, který po centru z levé strany hřiště musel vyrazit tvrdou střelu Javůrka.
     
    43
    I Ordelt ještě před koncem poločasu musel řešit nebezpečnou situaci ve svém pokutovém území, s centrem si však poradil a nyní už se spíše zbytek času dohrává v klidném tempu.
     
    45
    Už se zdálo, že se poločas v klidu dohraje, ale po standardní situace domácích se z ničeho nic dostal do samostatného úniku hostující Javůrek, ale Godula si s jeho střelou poradil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas začal ve stejných sestavách, jako skončil ten úvodní a také stejně jako na začátku zápasu tu máme kombinaci domácích borců.
     
    48
    Následoval také první nákop za obranu Hradce a těsně před dotírajícím Klobásou si pro míč došel Ordelt.
     
    50
    Až nyní uvidí diváci na Městském stadionu první rohový kop, který bude rozehrávat Hradec Králové.
     
    51
    Obrana Boleslavi sice roh odvrátila, ale pouze na velké vápno, kde se do míče opřel jeden z hostujících záložníků a ten skončil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    52
    Houžvička si natáhl míč z levé strany hřiště, ten mu sice odskočil, ale v nebezpečné pozici jej fauloval jeden z hostujících obránců.
     
    53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí celek také z následní standardní situace udeřil! K míči se postavil MILLA, který nádherně obstřelil zeď a míč z jeho kopačky zapadl přesně ke vzdálené tyči hostující branky. Ordelt v brance Hradce však po této brance nemá zrovna čisté svědomí.
     
    56
    Po druhé inkasované brance nyní alespoň částečně Hradec odpadl a Mladá Boleslav v klidu kombinuje.
     
    58
    Přece jen Hradec zahrozil, konkrétně Javůrek se individuálně dostal do zakončení, jeho střela však končí mimo.
     
    60
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nádherná branka! Nejspíše je definitivně rozhodnuto. Mladá Boleslav nyní zamkla svého soupeře před jeho pokutovým území, k míči se dostal střídající Tomáš LADRA, který nádherně obstřelil brankáře Hradce, jenž byl bez šancí.
     
    63
    Po další brance jsou domácí hráči očividně uvolněnější a v klidu kombinují.
     
    65
    Avšak Hradec se ještě snaží vstřelit kontaktní branku, jenže Godula v brance domácích chytá ve velké pohodě.
     
    66
    Ve velké pohodě nyní hrají také útoční hráči domácích, kteří k radosti přítomných fanoušků posledně kombinují před vápnem Hradce.
     
    68
    Další střela z toho však nebyla a nyní si zahrála celá obraná řada Mladé Boleslavi.
     
    70
    Hned dvojí střídání si přichystal domácí trenér. Ze hřiště odešli střelci Pajer a Milla. Na jejich místo nastupuje Bajda a Albina.
     
    71
    Poprvé v zápase střídá i Hradec. Ze hřiště odešel Zdržálek a zhruba posledních 20 minut si užije Šejvl.
     
    73
    Znovu střídá také Boleslav. Ze hřiště odešel dnes velmi aktivní Kocourek a nahradil jej Adam Lacek.
     
    75
    Po sérii střídání znovu kombinuje Boleslav, která se nyní již očividně nikam nežene.
     
    76
    Po chybě v rozehrávce však zahrozil Hradec. Konkrétně aktivní Javůrek šel prakticky sám na Godulu, ale dobrou práci odvedl Kubista, který ve skluzu odklidil míč do bezpečí.
     
    78
    Na druhé straně hřiště byl v akci Ordelt, který si musel poradit s nebezpečnou střelou domácího záložníka.
     
    79
    Domácí hráči se nyní snaží kombinovat prakticky až do prázdné branky, tentokrát jejich dobré snažení ukončil praporek pomezního rozhodčího.
     
    80
    Další střídání v hostujícím dresu. Ze hřiště odešel Hable a na jeho místo nastupuje Hrabar.
     
    81
    Střídá také Mladá Boleslav. Ze hřiště odešel Kateřiňák a nahrazuje jej Wolf.
     
    82
    Další střídání v krátkém sledu tentokrát v dresu Hradce Králové. Hřiště opustil Vyšehrad a poslední minuty si užije Chocholatý.
     
    84
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme tu další branku domácího výběru. Po krásné kombinaci se na malém vápně do odkryté branky prosazuje střídající Daniel BOJDA.
     
    86
    Po další brance tempo hry ještě více upadla a oba celky už spíš zápas v klidu dohrávají.
     
    87
    Míč u kopeček nyní mají opět domácí hráči.
     
    89
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tohle už je destrukce Hradce! Boleslav nyní opět kombinovala u velkého vápna svého soupeře, Houžvička našel na středu hřiště úplně volného Travyse ALBINU, který nádhernou střelou vstřelil pátou branku svého celku.
     
    90
    Nyní se již hraje nastavený čas a čeká se, kdy hlavní sudí Berka naposledy pískne do píšťaly.
     
    90+1
    Ještě tu byla šance Hradce, střídající Šejvl napřáhl ve velkém vápně, ale Godula dobrým zákrokem udržel čisté konto.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Sudí Berka také po poslední šanci Hradce ukončil toto utkání. Hlavně ve druhém poločase potvrdila domácí Mladá Boleslav roli favorita a rozebrala svého soupeři dalšími brankami a po zásluze tak slaví vysoké vítězství.
     
    Z mé strany to je pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a u dalších přenosů se těším nashledanou. (12:54:36)

    Dominik Špringer

    Branky: 24. Pajer, 53. Milla, 60. Ladra, 84. Bojda, 89. Albina


    FK Mladá Boleslav: Godula – Kubista, Křapka, Milla(68. Albina), Kocourek(71. Lacek), Ngwatala, Kateřiňák(78. Wolf), Klobása(27. Ladra), Pajer(68. Bojda), Kozma, Houžvička
    Náhradníci: Roudnický – Bojda, Albina, Lacek, Ladra, Wolf, Bečirevič

    FC Hradec Králové: Ordelt – Drozd D., Zdržálek(68. Šejvl), Václavek, Drozd P., Fenz, Vyšehrad(82. Chocholatý), Kraják, Hable(78. Hrabar), Javůrek, Zezula
    Náhradníci: Ikizgul – Hrabar, Šejvl, Chocholatý, Strasser

    Rozhodčí: Berka – Myška, Vlček

    Diváci: 100
    bahis siteleri