TK ke spuštění nového kanálu NOVA Sport 2 (kon.) | Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2015 (kon.)
Tisková konference české výpravy před MS v judu (kon.)
konec
Tisková konference ke spuštění nového kanálu NOVA Sport 2

Úterý 18.08.2015, 10:00Tiskové konference
     
    11:01
    Křtem nové stanice tisková konference končí. Ode mne je to vše a touto cestou se s Vámi loučím. (11:01:41)
     
    10:59
    Po komentátorech přicházejí i sportovní hosté v čele s olympijským vítězem z Nagana Milanem Hniličkou, kteří pokřtí novou stanici.
     
    10:58
    Sokol: "Všichni komentátoři jsou nestranní. Někdy se možná může zdát, že to tak není a že někomu fandí, ale jsou opravdu všichni nestranní".
     
    Nyní hovoří Petr Janouch, komentátor basketbalu, zejména NBA: "Jsem rád, že basketbal konečně dostane adekvátní prostor v české televizi. Je to podle mě nejlepší liga ze všech sportů." Štěpán Sokol láká na přenosy NHL: "Jaromír Jágr je pořád největší sportovní legenda v naší zemi, Jakub Voráček je jedním z nejlepších hráčů soutěže. Nebudeme vysílat jen noční zápasy, ale i utkání v časech přijatelných pro českého fanouška, např. od devíti večer.
     
    Některé šipkařské čtvrtky a soboty by se měly objevit i na stanici Fanda.
     
    Otázka, zda se stanice v blízké době objeví i na satelitu a také k tomu, že stanice v HD kvalitě zmizela z nabídky Skylinku.

    Jednání se Skylinkem stále probíhají a stejně tak probíhají i jednání ohledně přijímání kanálu prostřednictvím satelitu.
     
    Jako poslední přichází Alan Záruba, který představuje tzv. jingly k jednotlivým pořadům
     
    Dále jsou představena jednotlivá studia a komentátoři.
     
    10:35
    NOVA Sport 2 nabídne fanouškům menší sporty, které zatím nejsou v České republice tak populární jako v západních zemích. Z NBA to bude 150 zápasů včetně play off (pondělí, úterý, středa, pátek a sobota), dále anglický ligový pohár, rugby (National rugby league, Six Nations Cup – 16 zápasů), UFC, Šipky – 327 hodin, 10 turnajů včetně mistrovství světa. Snooker a pool. Zimní i letní vydání X-Games.
     
    10:31
    Na NOVA Sport 1 bude k vidění nadále Moto GP, NHL včetně play off. Menší i tisícové turnaje včetně Turnaje Mistrů v tenisu, boxerské zápasy a z fotbalu to bude FA Cup, z kterého bude odvysíláno 34 zápasu. Z házené to bude německá Bundesliga a na závěr golf (PGA Championship, British Open a další turnaje).
     
    10:28
    Na NOVA Sport 1 i 2 budou vysílat Evropskou ligu UEFA, kvalifikační zápasy na MS ve fotbale v Rusku 2018, Olympijské hry v Riu de Janeiru v příštím roce a také tenisový Wimbledon.
     
    10:25
    Po Horákovi přichází Dušan Mendel – vedoucí sportovního programu skupiny Nova, jenž představí programové schéma nového programového okruhu.
     
    10:24
    Obě sportovní sportovní stanice budou vysílány nejen v České republice, ale také na Slovensku.
     
    10:23
    Spolu s novým kanálem přichází i změna názvu na NOVA Sport 1 a 2 i menší úprava loga.
     
    10:22
    Nový kanál NOVA Sport 2 začne vysílat 5. září. Poskytovat ho budou UPC a O2.
    Programové schéma Nova Sport 2
     
    10:21
    Horák nejprve představuje celou škálu programových kanálů Novy a poté i samotnou historii programového okruhu Nova Sport vysílaného od října 2008.
     
    10:19
    Spolu s nimi přichází i Petr Horák, jenž je ředitelem sekce nových projektů skupiny Nova.
     
    10:17
    Nyní už ale přicházejí moderátoři tiskové konference. Jsou jimi známé tváře z Televizních a Sportovních novin Filip Suchoň a Inna Puhajková.

    Ondřej Jícha