TK ke spuštění nového kanálu NOVA Sport 2 (kon.) | Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2015 (kon.)
Tisková konference české výpravy před MS v judu (kon.)
konec
Tisková konference ke spuštění nového kanálu NOVA Sport 2

Úterý 18.08.2015, 10:00Tiskové konference
     
    11:01
    Křtem nové stanice tisková konference končí. Ode mne je to vše a touto cestou se s Vámi loučím. (11:01:41)
     
    10:59
    Po komentátorech přicházejí i sportovní hosté v čele s olympijským vítězem z Nagana Milanem Hniličkou, kteří pokřtí novou stanici.
     
    10:58
    Sokol: "Všichni komentátoři jsou nestranní. Někdy se možná může zdát, že to tak není a že někomu fandí, ale jsou opravdu všichni nestranní".
     
    Nyní hovoří Petr Janouch, komentátor basketbalu, zejména NBA: "Jsem rád, že basketbal konečně dostane adekvátní prostor v české televizi. Je to podle mě nejlepší liga ze všech sportů." Štěpán Sokol láká na přenosy NHL: "Jaromír Jágr je pořád největší sportovní legenda v naší zemi, Jakub Voráček je jedním z nejlepších hráčů soutěže. Nebudeme vysílat jen noční zápasy, ale i utkání v časech přijatelných pro českého fanouška, např. od devíti večer.
     
    Některé šipkařské čtvrtky a soboty by se měly objevit i na stanici Fanda.
     
    Otázka, zda se stanice v blízké době objeví i na satelitu a také k tomu, že stanice v HD kvalitě zmizela z nabídky Skylinku.

    Jednání se Skylinkem stále probíhají a stejně tak probíhají i jednání ohledně přijímání kanálu prostřednictvím satelitu.
     
    Jako poslední přichází Alan Záruba, který představuje tzv. jingly k jednotlivým pořadům
     
    Dále jsou představena jednotlivá studia a komentátoři.
     
    10:35
    NOVA Sport 2 nabídne fanouškům menší sporty, které zatím nejsou v České republice tak populární jako v západních zemích. Z NBA to bude 150 zápasů včetně play off (pondělí, úterý, středa, pátek a sobota), dále anglický ligový pohár, rugby (National rugby league, Six Nations Cup – 16 zápasů), UFC, Šipky – 327 hodin, 10 turnajů včetně mistrovství světa. Snooker a pool. Zimní i letní vydání X-Games.
     
    10:31
    Na NOVA Sport 1 bude k vidění nadále Moto GP, NHL včetně play off. Menší i tisícové turnaje včetně Turnaje Mistrů v tenisu, boxerské zápasy a z fotbalu to bude FA Cup, z kterého bude odvysíláno 34 zápasu. Z házené to bude německá Bundesliga a na závěr golf (PGA Championship, British Open a další turnaje).
     
    10:28
    Na NOVA Sport 1 i 2 budou vysílat Evropskou ligu UEFA, kvalifikační zápasy na MS ve fotbale v Rusku 2018, Olympijské hry v Riu de Janeiru v příštím roce a také tenisový Wimbledon.
     
    10:25
    Po Horákovi přichází Dušan Mendel – vedoucí sportovního programu skupiny Nova, jenž představí programové schéma nového programového okruhu.
     
    10:24
    Obě sportovní sportovní stanice budou vysílány nejen v České republice, ale také na Slovensku.
     
    10:23
    Spolu s novým kanálem přichází i změna názvu na NOVA Sport 1 a 2 i menší úprava loga.
     
    10:22
    Nový kanál NOVA Sport 2 začne vysílat 5. září. Poskytovat ho budou UPC a O2.
    Programové schéma Nova Sport 2
     
    10:21
    Horák nejprve představuje celou škálu programových kanálů Novy a poté i samotnou historii programového okruhu Nova Sport vysílaného od října 2008.
     
    10:19
    Spolu s nimi přichází i Petr Horák, jenž je ředitelem sekce nových projektů skupiny Nova.
     
    10:17
    Nyní už ale přicházejí moderátoři tiskové konference. Jsou jimi známé tváře z Televizních a Sportovních novin Filip Suchoň a Inna Puhajková.
     
    Jako uvítaní si Nova přichystala vystoupení roztleskávaček a zápasnic.
    Takto bude vypadat programové schéma Nova Sport 1
     
    Tiskové konference právě začala.
     
    Podle posledních informací by měla tisková konference začít do tří minut.
     
    Začátek tiskové konference se opozdí. Dolaďují se ještě některé drobné organizační detaily.
     
    Nova odhalí také sportovní strategii a co je pro sportovního fanouška důležité zejména programové priority obou kanálů NOVA Sport.
     
    Příjemné úterní dopoledne z pražského Hard Rock Café, kde se od 10 hodin uskuteční tisková konference televize Nova ohledně příležitosti spuštění druhého sportovního programu NOVA Sport 2. Novu by měl zde zastupovat Martin Švehlák jenž je ředitelem zpravodajaství a sportu na největší komerční televizi u nás. Spolu s ním se objeví i někteří elitní čeští sportovci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Ondřej Jícha