Dinamo Minsk – Salzburg 2:0 (kon.) | Qäbälä – Panathinaikos 0:0 (kon.) | Astra Giurgiu – Alkmaar 3:2 (kon.)
Liberec – Hajduk Split 1:0 (kon.) | Zorja Luhansk – Legia 0:1 (kon.) | Ajax – Jablonec 1:0 (kon.)
Molde – Standard 2:0 (kon.) | PAOK – Brøndby 5:0 (kon.) | FK Krasnodar – Helsinki 5:1 (kon.)
Sparta – Thun 3:1 (kon.) | Milsami – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Young Boys – Karabach 0:1 (kon.)
Atromitos – Fenerbahce 0:1 (kon.) | FK Rabotnički – Kazaň 1:1 (kon.) | FCSB – Rosenborg 0:3 (kon.)
Žilina – Ath. Bilbao 3:2 (kon.) | Rheindorf Altach – Belenenses 0:1 (kon.) | Odd – Dortmund 3:4 (kon.)
Bordeaux – Kajrat 1:0 (kon.) | Plzeň – Vojvodina 3:0 (kon.) | Lech Poznaň – Fehérvár 3:0 (kon.)
Southampton – Midtjylland 1:1 (kon.)
konec
Dinamo Minsk
2:0 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Čtvrtek 20.08.2015, 18:00 • Stadjen Dynama, Minsk • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Dnenší utkání je u konce! Dinamo Minsk nepodalo ideální výkon, nicméně FC Red Bull Salzburg nedokázal proměnit své šance a běloruský tým zvítězil 2:0! Skvělá výchozí pozice do odvety!

    První poločas nabídl na Stadjen Dynama velmi zajímavou podívanou. První vážnější šanci měl ve 23. minutě Andreas Ulmer, který však svou střelu poslal nad branku. O sedm minut později měl skórovat Naby Keïta, avšak i on mířil mimo. Na druhé straně mohl domácí poslat do vedení Fatos Bećiraj, nicméně domácímu útočníkovi nevyšlo zakončení.

    Domácí tým se dokázal dostat do vedení v 57. minutě, když se před brankou nejlépe zorienotval Gleb Rassadkin! Salzburg si na velkou šanci počkal až do 79. minuty, kdy po rohovém kopu zakončoval Ćaleta-Car, gólman Gutor však zasáhl! V závěru přišel druhý gól Dinama, který pěkně zamíchal postupovými šancemi! Nenad Adamović dokázal dostat míč po odrazu do tyče a upravil na konečných 2:0!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:53:48)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Walke (FC Red Bull Salzburg).
    Žlutou kartu dostává Schwegler (FC Red Bull Salzburg).
    90+3. Nenad ADAMOVIĆ - 2:0
     
    90+3
    Dinamo Minsk právě vstřelil branku! Závěrečný tlak Salzburgu se nekonal a Dinamo se dostává do dvoubrankového vedení! Na levé straně odvedl skvělou práci Adamović, který dokázal udržet míč a dostal ho na střídajícího Voronkova, který trefil tyč. Odražený míč mířil do míst, kde se nacházel NENAD ADAMOVIĆ. Střídající srbský záložník vstřelil hodně důležitou branku!
     
    90+2
    Poslední střídání domácího celku! Ze hřiště jde střelec zatím jediné branky v utkání, Gleb Rassadkin. Na jeho místo přichází ukrajinský obránce Igor Voronkov.
     
    90+1
    Teď však mohl rozhodnout domácí Gleb Rassadkin, který se po chybě obrany Salzburg dostal do samostatného úniku. Domácí hráč však svůj druhý gól nepřidal, neboť mířil mimo! Velmi dobře vyběhl Alexander Walke!
     
    90
    Hostující tým velmi pozorně sledoval, kolik český sudí nastaví. Emanuel Marek má na své tabulce čtyřku, což značí, že se budou nastavovat čtyři minuty! Salzburg má ještě hodně času!
     
    89
    Po delším ošetření Nikity Kurzunova se již znovu mohlo hrát. Salzburg se opět hnal do zakončení. Střídající David Atanga se nakonec dostal ke střele, avšak mířil hodně mimo.
     
    87
    Na druhé straně zůstal ležet na trávníku domácí Nikita Korzun, který ošklivě dopadl po vzdušném souboji s Paulem Mirandou. Miroslav Zelinka značí, že by se mělo střídat. Je však jasné, že běloruský tým řád pošetří nějaké vteřinky!
    86. Standardní situace Christiana Schweglera
     
    86
    Rozehrávky standardní situace se nakonec ujal Chrstian Schwegler, jehož přímá střela však Alexandera Gutora neohrozila, mířila totiž těsně mimo!
     
    85
    Teď si však Yordy Reyna faul vybojoval! Před vápnem poslal hostujícího hráče k zemi domácí Mohammed Mounir a Salzburg má k dispozici hodně zajímavou standardní situaci!
     
    84
    Aktivní Valon Berisha operoval s míčem na levé straně. Proti norskému záložníkovi však vystoupil Roman Begunov, který dostal míč za postranní čáru. Miroslav Zelinka však ukázal na odkop od branky!
     
    83
    Salzburg se žene v poseldních minutách za vyrovnáním. Obrana Dinama však zatím pracuje výborně a do přímého zakončení hráče rakouského mistra nepustila!
     
    81
    Salzburg vybojoval v krátkém časovém sledu další rohový kop! Rozehrávky se ujal opět Valon Berisha. Tentokrát však centr norského záložníka neznamenal pro branku Gutora žádné nebezpečí.
     
    80
    Aktivní Valentino Lazaro se dokázal dostat k míči na pravé straně a pokoušel se odcentrovat. Maxim Vitus si však počínal skvěle a protihráče o míč obral!
    79. Gólman Gutor byl pozorný a zakončení chorvatského stopera lapil
     
    79
    Saluzburg vzápětí vybojoval další rohový kop, který opět rozehrál Valon Berisha. Centr norského záložníka hledal ve vápně střídajícího Atangu, který minul a míč se odrazil od nohy Ćalety-Cara. Gólman Gutor byl však na svém místě!
     
    78
    Aktivní Yordy Reynna střílel z ostrého úhlu na levé straně, avšak jeho rána byla zablokována na rohový kop. Následný rohový kop rozehrál Valon Berisha, jehož centr odvrátila obrana Dinama, nicméně Salzburg pokračuje v kombinaci.
     
    77
    Na druhé straně se dostal k míči Fatos Bećiraj, který dokázal odcentrovat přes stopera Paula Mirandy. Centr našel ve vápně Nenada Adamoviće, kterému však míč skončil a srbský záložník se ke střele nedostal!
     
    76
    Střídající Valentino Lazaro se dokázal uvolnit na pravé straně a poslal zajímavý centr do vápna. Nabíhající Naby Keïta však lehce zaváhal a do zakončení se nedostal, neboť míč na hrací ploše nestihl.
     
    75
    Brazilský stoper dohrál na levé straně Gleba Rassadkina a dostává zaslouženou žlutou kartu! Následnou standardní situaci rozehrál Vladimir Korytko, jehož centr našel ve vápně hlavu Palitševiče, který minul.
     
    74
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Minamino, přichází Lazaro.
     
    73
    Rozehrávky standardní situace se ujal Valon Berisha, jehož centr obrana Dinama odvrátila. Norský záložník se však ke střele i tak dostal, avšak Gutor byl na svém místě!
     
    72
    Miroslav Zelinka opět sáhl do kapsy pro další žlutou! Nikita Korzun taktickým faulem zastavil postup Christiana Schweglera a dostal zaslouženou žlutou kartu!
    71. Skvělé vyběhnutí Walkeho
     
    71
    Stoper Sjarhej Palitševič poslal nenápadný centr dopředu, kde absolvoval vzdušný souboj Ćaleta-Car s Rassadkinem. Míč propadl za obranu a málem se k němu dostal Bećiraj. Gólman Walke byl však pozorný a velmi rychle vyběhl!
     
    70
    Druhé střídání domácího celku! Kouč Dinama stahuje ze hry Alexandru Neacșu, který si zjevně přivodil nějaké lehčí zranění. Na jeho místo přichází fotbalista z Libye, Mohammed Mounir!
     
    69
    Japonský mladý záložník Takumi Minamino si to namířil středem hřiště přímo do vápna, kde po zasekávačce na mokrém trávníku upadl. Zlostným pohledem se otáčel na českého sudého, který však penaltu odpískat nehodlá.
     
    67
    Miroslav Zelinka udělil druhou žlutou kartu v tomto zápase. Nikita Korzun dokázal získat míč na vlastní polovině a Dinamo mohlo jít do protiútoku. To však nedovolil Naby Keita, který poslal běloruského záložníka k zemi a dostává zasloužený "žlutý" trest!
     
    66
    Na levé straně operoval s míčem střídající Atanga, který i s trochou štěstí dostal míč na Valona Berishu. Norský záložník dostal míč na lépe postaveného Yordyho Reynu, jehož tvrdou ránu zablokovala obrana Dinama.
     
    65
    Na trávníku zůstal ležet domácí Fatos Bećiraj. Černohorský útočník se však po chvilce zvedl a hra pokračovala. Dinamo se pokoušelo překvapit rychlým protiútokem. Obrana Salzburg však byla pozorná.
     
    63
    Střídající Nenad Adamović vnesl do hry Dinama novou energii! Srbský záložník se pokoušel obejít na levé straně přes dvojci protihráčů. Paulo Miranda ve spolupráci se Schweglerem však situaci zvládl.
     
    62
    Norský záložník Valon Berisha rozehrál i další rohový kop Salzburgu. Jeho přetažený centr však letěl na zadní tyč, kde se nikdo z týmu rakouského mistra nenacházel. Domácí Gleb Rassadkin chytře pustil míč do zámezí.
     
    61
    Salzburg je po obdržené brance jednoznačně aktivní a pokouší se o rychle vyrovnání. Branka na hřišti soupeře by byla pro Salzburg velkou výhodou do odvety!
     
    60
    Střídající David Atanga se okamžitě zapojil do útočné akce Salzburgu, když ho neomylně našel Valon Berisha. Útočník z Ghany však zbytečně váhal a míč mu nakonec unikl těsně do zámezí.
     
    59
    Hostující kouč Peter Ziedler reaguje na obdrženou branku prvním střídáním! Ze hřiště jde Dimitri Oberlin, který nepředvedl ideální výkon. Na jeho místo přichází další mladík David Atanga!
    57. Gleb RASSADKIN - 1:0
     
    57
    Dinamo Minsk právě vstřelil branku! Domácí tým se překvapivě dostává do vedení! Na levou stranu dostal zajímavou přihrávku střídající Nenad Adamović, jehož centr nedokázal vyrazit gólman Walke a po několika odrazech se míč dostal na hlavu GLEBA RASSADKINA, který jej dokázal dostat do branky! Asistence: Nenad Adamović
     
    56
    Naby Keïta se pokoušel předchozí nezdar napravit a podnikl průnik na levé straně. Jeho postup však zastavil skvěle načasovaným skluzem Roman Begunov!
     
    55
    Christian Schwegler házel z pravé strany další dlouhé autové vhazování. Obrana Dinama však dokázala "centr" švýcarského obránce odvrátit. Za vápnem se opřel do míče Keita, avšak jeho střela letěla úplně mimo.
     
    53
    Domácí provádějí první střídání v tomto zápase! Kouč Dinama Vuk Rašović stahuje ze hry bulharského záložníka Shalore Udodjiho, který nepředvedl ideální výkon. Na jeho místo nastupuje mladý srbský záložník Nenad Adamović!
    52. Ulmer mířil pouze doprostřed branky
     
    52
    Valon Berisha rozehrál rohový kop překvapivě za vápno, kde se nacházel Leitgeb. Rána rakouského záložníka byla zablokována obranou Dinama. Následně se však ke střele dostal Ulmer, který mířil pouze do středu branky!
     
    51
    Rakouský mistr se dokázal na útočné polovině udržet a z pravé strany poslal míč do vápna Schwegler. Jeho centr nedokázal zpracovat Valon Berisha, nicméně míče se dotkl Begunov a Salzburg má rohový kop!
     
    50
    Paulo Miranda dostal velmi těžkou přihrávku od Keity a vše vyřešil zpětnou přihrávkou k Walkemu. Německý gólman také neváhal a míč razantně odkopl na útočnou polovinu.
     
    49
    Levý obránce Dinama, Maxim Vitus, odkopával míč před napadajícím Minaminem. Jeho centr prodloužil na útočné polovině Korytko a do úniku se mohl dostat Bećiraj. Černohorský útočník se však nacházel v jednoznačném ofsajdu!
     
    48
    Následně se však k míči opět dostal Salzburg, jmenovitě Takumi Minamino. Japonský záložník si však míč zpracoval rukou, což velmi dobře postřehl Miroslav Zelinka.
     
    47
    Hráči Salzburg velmi nepříjemně napadali rozehrávku Dinama. Domácí hráči také velmi rychle ztratili míč. Na levou stranu dostal zajímavou přihrávku Valon Berisha, jehož střílený centr však ve vápně odvrátil stoper Sjarhej Palitševič.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu měli k dispozici fotbalisté domácího celku. Míč šel hned ke stoperovi Paitševičovi, který zvolil razantní nákop směrem vpřed. Útočník Fatos Bećiraj si však cestu k míči nenašel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl na Stadjen Dynama velmi zajímavou podívanou. První vážnější šanci měl ve 23. minutě Andreas Ulmer, který však svou střelu poslal nad branku. O sedm minut později měl skórovat Naby Keïta, avšak i on mířil mimo. Na druhé straně mohl domácí poslat do vedení Fatos Bećiraj, nicméně domácímu útočníkovi nevyšlo zakončení.

    Druhý poločas začne za bezbrankového stavu přibližně v 19:02!
    Momentky z prvního poločasu
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozehrávky standardní situace se chopil Valon Berisha, jehož přesný centr našel ve vápně hlavu Paula Mirandy, který však mířil pouze do středu branky, kde stál připravený Gutor!
     
    44
    Na trávníku se v závěru poločasu hodně přiostřilo! Na levé straně tentokrát podnikl odvážný průnik Christian Schwegler. Švýcarského obránce zastavil hodně tvrdým zákrokem Neacsa, ani v tomto případě však žlutá karta udělena nebyla.
     
    43
    Frustrovaný Yordy Reyna následně nalétl do souboje s domácím Glebem Rassadkinem a český sudí pochopitelně odpískal nedovolený zákrok. Reyna však žlutou kartu nedostal.
     
    42
    Teď se však zlobí hostující tým! Velmi pěknou individuální akci předvedl před vápnem Yordy Reyna, kterého nedovoleným zákrokem zastavil Nikita Korzun. V tomto případě měl Miroslav Zelinka do píšťalky fouknout!
    41. Fatos Bećiraj rovněž nemířil přesně
     
    41
    Následně však ve středu pole získal míč Nikita Korzun, který zprvní poslal míč do vápna. Obrana Salzburg si vůbec nevšimla Fatose Bećiraje, který se zjevil za hostující obranou. Domácímu útočníkovi však nevyšlo zakončení!
     
    40
    Na druhé straně vybojovalo i Dinamo rohový kop, který rozehrál Vladimir Korytko, jehož centr však žádné nebezpečí pro branku Alexandera Walkeho neznamenal!
     
    39
    Salzburg opět kombinoval na útočné polovině a Christoph Leitgeb se pokoušel lehkým lobem najít ve vápně Oberlina. Švýcarský mladík však není příliš rozbustní postavy a lehce se nechal odtlačit stoperem Palitševičem.
     
    38
    Již třetího rohový kop Salzburgu rozehrál opět Valon Berisha, jehož centr na zadní tyč si dokázala obrana Dinama pohlídat a odvrátila jej. Za vápnem si však míč zpracoval Keita a rakouský mistr pokračuje v kombinaci.
     
    37
    Na hranici vápna Salzburgu spadl po souboji s Ćaletou-Carem domácí Rassadkin. Zelinka však faul neodpískal a dopředu šel Salzburg. Míč do vápna dostal Oberlin, kterému nevyšlo zpracování, avšak vybojoval další rohový kop.
     
    36
    Na druhé straně Salzburg přišel s nečekanou zbraní – dlouhým autem. Nabyho Keïta dohodil až do středu pokutového území, kde však kraloval gólman Alexander Gutor.
     
    35
    Domácí Dinamo v posledních minutách nepříjemně hrozí z protiútoků! Na pravé straně dostal hodně prostoru právě Korytko, jenž neváhal a poslal do vápna nadýchaný centr. Nabíhající Fatos Bećiraj však na míč nedosáhl!
     
    34
    Následnou standardní situaci rozehrál rumunský křídelník Neacșa, který hledal na pravé straně Vladimira Korytka. Běloruský záložník však špatně načasoval náběh a míč na hrací ploše nestihl.
     
    33
    Teď to s důrazem přehnal středopolař Naby Keita, který šel do souboje s Rassadkinem velmi ostře a kopačkou málem trefil domácího útočníka do obličeje. Žlutá karta by byla na místě, Miroslav Zelinka však vše vyřešil domluvou!
     
    32
    Salzburg vyhrál boj o míč ve středu hřiště a mohl vyrazit do postupného útoku. Hned další přihrávka Nabyho Keity však přesná nebyla a u míče je domácí Dinamo.
    30. Promarněná šance Keity
     
    30
    Tak to byla velká šance! Na pravé straně se dokázal uvolnit zkušený švýcarský obránce Christian Schwegler, který přízemní centrem našel naběhnutého Nabyho Keïtu. Mladý středopolař však ve stoprocentní šanci mířil mimo! Skvělou práci však odvedl také bránící Begunov, který svému protihráči nedal příliš prostoru!
     
    29
    Následně však Alexander Walke nepřesně rozehrál přesně na nohu Korzuna, který se pokoušel pohotově vysunout Fatose Bećiraje. Černohorec si však nepohlídal ofsajdovou linii, další přesné rozhodnutí českých rozhodčích!
     
    28
    Salzburg rozehrával na vlastní polovině a chorvatský stoper Ćaleta-Car si před napadajícím protihráčem pomohl zpětnou přihrávkou. Německý gólman Walke váhal s rozehrávkou a napadající Rassadkin se blížil. Zkušený gólman však situaci vyřešil skvělou kličkou!
     
    27
    Salzburg zatím příliš nezvládá rychlý přechod do protiútoku. Yordy Reyna dostal na pravé straně hodně prostoru a mohl v klidu odcentrovat. Jeho nadýchaný míč však přeletěl svého adresáta Valona Berishu a zamířil do zámezí.
     
    26
    I další akce hostujícího Red Bullu vedla přes levou stranu. S míčem tentokrát operoval Valon Berisha, který si však rovněž vylámal zuby na Romanu Begunovi. Běloruský obránce zatím podává skvělý výkon!
     
    25
    Salzburg se po další chybě Dinama dostal do protiútoku, který po levé straně táhl mladičký Švýcar Dimitri Oberlin. Jeho postup však zastavil skvěle načasovaným skluzem Roman Begunov.
    23. Zajímavá rána Andrease Ulmera
     
    23
    Valon Berisha se dokázal na pravé straně uvolnit a poslal do vápna zajímavý centr, na který si nabíhal Naby Keita. Stoper Palitševič míč odvrátil. Za vápnem se do něj opřel Andreas Ulmer, jehož rána však letěla nad břevno!
     
    22
    Na levé straně předvedl krásnou kličku Fatos Bećiraj, který ukazuje, že techniku má výbornou! Černohorec poslal míč do středu na Gleba Rassadkina, který však míč neudržel a Salzburg míří do protiútoku!
     
    21
    I Salzburg v posledních minutách lehce polevil ze své aktivity. Aktivitu přebral domácí Minsk, který momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    20
    Černohorec Fatos Bećiraj předvedl na levé straně velmi pěknou individuální akci, když přešel přes dvojici protihráčů, avšak Paulo Miranda skvěle načasoval skluz a poslal míč do zámezí.
     
    19
    Dinamo zatím zvládá velmi dobře obrannou práci, nicméně směrem dopředu to taková sláva není. Na levé straně si vůbec nerozuměl Neacsa s Bećirajem a míč skončil v zámezí.
     
    18
    Velmi odvážný průnik zvolil Umaru Bangura, stoper ze Sierra Leone, který dostal míč do středu hřiště na Korytka. Běloruský středopolař hledal za obranou Bećiraje, ten si však nepohlídal ofsajdovou linii, což postřehl český pomezní rozhodčí!
     
    17
    Mladý tým rakouského mistra kombinoval na útočné polovině, nicméně aktivní Valon Berisha pokazil přihrávku na Nabyho Keitu a míč skončil v zámezí. Vhazovat bude Roman Begunov.
     
    16
    Salzburg je zatím velmi aktivní a před malou chvílí vybojoval další rohový kop, druhý v zápase. Rozehrávky se opět ujal Nor Valon Berisha, jehož centr však dokázala odvrátit obrana Dinama. Je vidět, že tým Vuka Rašoviće je velmi dobře takticky připraven!
     
    15
    První zajímavou střelu na branku vyslal Valon Berisha, který měl ve středu hřiště opravdu dostatek prostoru. Rána norského záložníka však skončila hodně mimo, golman Alexandr Gutor pouze kontroloval situaci!
     
    12
    Rozehrávku standardní situace si vzal na starost mladý norský fotbalista Valon Berisha, jehož centr na přední tyči odvrátil běloruský obránce Begunov! Salzburg však míč zachytil a pokračuje v kombinaci.
     
    11
    Teď však bude mít Salzburg k dispozici volný přímý kop po nedovoleném zákroku Alexandru Neacsa, který poslal k zemi Yordyho Reynu. Za svůj zákrok navíc vidí žlutou kartu!
     
    10
    Na útočné polovině špatně přihrál Christian Schwegler a Dinamo mohlo jít do rychlého protiútoku. Alexandru Neacsa však svůj centr nezamířil přesně a Rassadkin neměl šanci být u míče první.
     
    8
    Roman Begunov velmi rychle vhodil autové vhazování, které prodloužil Rassadkin. Následně šel do souboje s Ćaletou-Carem domácí Bećiraj, který chorvatského stopera fauloval.
     
    7
    Chistian Schwegler si v souboji s Shalorem Udodjim pomohl rukou, což neuniklo Miroslavu Zelinkovi, který zcela správně odpískal nedovolený zákrok. U míče tak zůstane běloruské Dinamo.
     
    6
    Německý gólman Alexander Walke hledal dlouhým výkopem na útočné polovině Dimitri Oberlina. Švýcarský mladíček v sestavě Salzburgu se však nedokázal dostat před běloruského stopera Maxima Vituse.
     
    5
    Domácí Fatos Bećiraj byl při odkopu zasažen míčem do tváře a je ošetřován týmovým lékařem. Nemělo by to být však nic vážného!
     
    4
    Po nepřesném výkopu brankáře Walkeho se do úniku málem dostal Fatos Bećiraj, kterého hledal dlouhým nákopem Udodji. Výborně však zapracoval stoper Paulo Miranda, který míč riskantně odkopl!
     
    3
    Salzburg v úvodních dvou minutách nepustil svého soupeře k míči. To se teď však změnilo, neboť rakouský mistr ztratil míč na útočné polovině. Následně Paulo Miranda fauloval na polovině hřiště Umaru Bangura a Dinamo zůstane u míče.
     
    2
    První rohový kop tohoto zápasu si vzal na starost Valon Berisha, jehož centr však nebyl příliš přesný a obrana Dinama si s ním dokázala poradit. O pár okamžiků později se na levé straně uvolnil Dimitri Oberlin, jehož centr odvrátil Vitus.
     
    1
    Salzburg začal velmi aktivně! Na pravé straně se dokázal uvolnit Valon Berisha, který poslal centr do vápna. Begunov míč zablokoval na rohový kop!
     
    1
    Český sudí Miroslav Zelinka právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujícího celku, kteří se hned v úvodu dostávají do útoku!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Dinamo Minsk: Gutor – Begunov, Palitševič, Bangura, Vitus – Udodji, Korzun, Korytko, Neacșa – Bećiraj, Rassadkin
    Náhradníci: Voronkov, Veretilo, Koncevoj, Mohammed Mounir, Ignatovič, Adamović, Buljga

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Valon Berisha, Keita, Leitgeb, Minamino – Reyna, Oberlin
    Náhradníci: Stankovic, Schmitz, Lazaro, Atanga, Lainer, Prevljak, Sørensen

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotík (Marek) (vš. CZE).
     
    Příjemný čtvrteční podevečer! Základní skupina Evropské ligy už klepe na dveře, nicméně ještě jsou na programu zápas čtvrtého předkola! My se společně zaměříme na úvodní utkání, ve kterém se střetne domácí FC Dinamo Minsk proti rakouskému mistrovi FC Red Bullu Salzburg! Úvodní výkop je naplánován na Stadjen Dynama v 18:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    FC DINAMO MINSK
    Dinamo obsadilo v loňské sezóně běloruské ligy druhé místo a na BATE ztratilo deset bodů! Kvalifikace Ligy mistrů se tak celku z hlavního města Běloruska pro tento rok netýkala. Svěřenci trenéra Vuka Rašoviće mohou navázat na loňské vystoupení v základní skupině EL, které však nedopadlo úspěšně. Ve skupině K obsadil Minsk poslední místo a do další fáze nepostoupil.

    Letos nastoupil běloruský vicemistr už do druhého předkola, kde narazil na bulharský Černo More. Úvodní utkání se odehrálo v Bulharsku, kde Dinamo uhrálo nadějnou remízu 1:1. O své postupu následně běloruský celek rozhodl v domácím prostředí, když zvítězil 4:0! Ve třetím předkole narazili svěřenci srbského kouč na švýcarský Curych a dvojutkání rozehráli perfektně, když na půdě Curychu uspěli 1:0! V odvětě se však již ve čtvrté minutě prosadil Čermiti a utkání šlo do prodloužení. O postupu Dinama rozhodl ve 118. minutě Fatos Bećiraj! Minulý týden rozehrálo Dinamo také domácí soutěž a hned v prvním kole si vyšláplo na mistrovské BATE, které porazilo 1:0! V dalším kole svěřenci Vuka Rašoviće potvrdili dobrou formu a Šachťjor porazili rovněž nejtěsnějším možným rozdílem.

    Do čtvrtého předkola však nevstupuje Dinamo v roli favorita. Současný rakouský mistr má dost silný tým na to, aby bělourského vicemistra vyřadil!
     
    FC RED BULL SALZBURG
    Osminásobný mistr rakouské ligy v loňském roce zažil skvělé působení v Evropské lize! Ve skupinové fázi pouze jednou prohrál a nastřílel celkem 21 branek, což je rekord EL. Ve vyřazovací fázi už to však tak slavné nebylo a Salzburg vypadl s Villarrealem po výsledcích 1:2 a 1:3! Salzburg v loňské sezóně dokráčel k dalšímu mistrovskému titulu a zajistil si místo ve třetím předkole Ligy mistrů.

    Svěřenci Petera Zeidlera vstoupili do dvojutkání se švédským Malmö skvěle! Na domácím stadionu zvítězili 2:0 a do odvety si vypracovali velmi dobrou pozici. Na jihu Švédska však rakouský tým zcela vyhořel a po výsledku 0:3 vypadl z LM! V domácí lize se zatím však Salzburgu daří po dvou úvodních zavaháních dokázal v posledních dvouch zápasech zvíětězit. Nejdříve na hřišti Riedu 4:1 a o víkendu porazil doma Rheindorg Altach 2:0.

    Největší ztrátou pro Red Bull byl letní odchod Marcela Sabitzera zpět do Leipzigu, neboť mladému rakouskému útočníkovi vypršelo hostování. Sabitzer nastřílel v loňské sezóně devatenáct ligových branek. Kouč Peter Ziedler si však našel náhradu již během zimního přestupního období, když za 2,5 M € přivedl Marca Djuricina. V kádru Salzburgu i nadále zůstává španělský kanonýr Jonatan Soriano, který měl v loňské sezóně na svědomí 31 ligových branek!

    Jan Havlovic

    Branky: 57. Rassadkin, 90+3. Adamović

    Karty:   11. Neacșa (MNK), 72. Korzun (MNK) – 67. Keita (SLZ), 75. Miranda (SLZ), 90+4. Walke (SLZ), 90+4. Schwegler (SLZ)


    Dinamo Minsk: Gutor – Begunov, Palitševič (C), Bangura, Vitus – Udodji, Korzun, Korytko, Neacșa – Bećiraj, Rassadkin
    Náhradníci: Voronkov, Veretilo, Koncevoj, Mohammed Mounir, Ignatovič, Adamović, Buljga

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Valon Berisha, Keita, Leitgeb (C), Minamino – Reyna, Oberlin
    Náhradníci: Stankovic, Schmitz, Lazaro, Atanga, Lainer, Prevljak, Sørensen

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotík (Marek) (vš. CZE)
    bahis siteleri