Dinamo Minsk – Salzburg 2:0 (kon.) | Qäbälä – Panathinaikos 0:0 (kon.) | Astra Giurgiu – Alkmaar 3:2 (kon.)
Liberec – Hajduk Split 1:0 (kon.) | Zorja Luhansk – Legia 0:1 (kon.) | Ajax – Jablonec 1:0 (kon.)
Molde – Standard 2:0 (kon.) | PAOK – Brøndby 5:0 (kon.) | FK Krasnodar – Helsinki 5:1 (kon.)
Sparta – Thun 3:1 (kon.) | Milsami – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Young Boys – Karabach 0:1 (kon.)
Atromitos – Fenerbahce 0:1 (kon.) | FK Rabotnički – Kazaň 1:1 (kon.) | FCSB – Rosenborg 0:3 (kon.)
Žilina – Ath. Bilbao 3:2 (kon.) | Rheindorf Altach – Belenenses 0:1 (kon.) | Odd – Dortmund 3:4 (kon.)
Bordeaux – Kajrat 1:0 (kon.) | Plzeň – Vojvodina 3:0 (kon.) | Lech Poznaň – Fehérvár 3:0 (kon.)
Southampton – Midtjylland 1:1 (kon.)
konec
BSC Young Boys
0:1 (0:0)
FK Karabach
Čtvrtek 20.08.2015, 20:00 • STADE DE SUISSE Wankdorf Bern • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    FK KARABACH
    Úřadující mistr Ázerbájdžánu se kvalifikoval do druhého předkola Ligy mistrů, nicméně příliš šanci se týmu Qurbana Qurbanova nedávalo. Karabach překvapil v loňské sezóně, kdy v základní skupině Evropské ligy hrál vyrovnané zápasy např. s Interem Milán a pokud by nechybovali čeští rozhodčí, tak by i postoupil do vyřazovací fáze!

    Karabach se představil ve druhém předkole v zápase s Rudarem z Černé Hory. Úvodní utkání na půdě Karabachu skončilo bezbrankovou remízou. Odveta na půdě soupeře nakonec dopadla lépe pro hosty, kteří zvítězili 1:0 a postoupili do třetího předkola. Zde se mohli hráči FK těšit na věhlasného soupeře, Celtic! Úvodní utkání zvládl lépe skotský celek, který zvítězil zásluhou Boyaty 1:0. Dojzápas rozhodla opět jedna branka, neboť odveta v Ázerbájdžánu skončila opět bez branek. Karabach však má i nadále šanci se probojovat do EL, nicméně Young Boys Bern je velice těžký soupeř!
     
    BSC YOUNG BOYS BERN
    Young Boys Bern prožili velmi dobrou sezóně v loňském roce. Ve švýcarské lize obsadili druhé místo za jasně první Basilejí a postoupili do nemistrovské kvalifikace Ligy mistrů! Los v Nyonu však týmu z hlavního města Švýcarska určil hodně těžkého soupeře, AS Monako. Young Boys mají na co navazovat! V loňské sezóně se přes základní skupinu probojovali až do vyřazovací fáze. Hned v prvním kole však Bern narazil na Everton a po výsledcích 1:4 a 1:3 své působení v EL ukončil.

    Young Boys začali své letošní působení v LM domácím zápasem s Monakem, kterému podlehli 1:3 a do Monackého knížectví neodjížděli v ideálním rozpoložení. Mezi tím sehráli svěřenci Haralda Gämperleho zápas v St. Gallenu, který skončil 1:1. Odveta v Monaku se však stala jednoznačnou záležitostí pro domácí, kteří vyhráli 4:0 a postoupili do další fáze. Následně Young Boys sehráli dvě domácí utkání v Lize. Thun porazili 3:1, avšak s Luganem body ztratili po prohře 0:1!

    V kádru švýcarského týmu působí také český obránce Jan Lecjaks, který by dnes měl pravděpodobně nastoupit. Do Bernu v létě přišel srbský záložník Miralem Sulejmani z Benficy, který by měl posílit středovou řadu švýcarského mistra.
     
    Příjemný čtvrteční podvečer! Evropská liga již klepe na dveře, nicméně je ještě potřeba odehrát zápasy čtvrtého předkola! My se společně zaměříme na první utkání mezi BSC Young Boys Bern a FK Karabach. Úvodní výkop je naplánován na STADE De SUISSE v 20:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Bezbordov z Ruska právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop tohoto utkání měl k dispozici domácí celek, který tak má výhodu prvního postupného útoku.
     
    2
    Hostující celek vstoupil do utkání velmi aktivně. El Jadejaoui se pokoušel na pravé straně odcentrovat do vápna, nicméně český obránce Jan Lecjaks situaci dokázal vyřešit.
     
    3
    Na druhé straně se však o slovo přihlásil domácí Bern. Zajímavou přihrávku do vápna dostal domácí Kubo, který vracel míč před branku. Obrana Karabachu míč odvrátila na rohový kop!
     
    4
    První rohový kop tohoto zápasu rozehrál Bertone, jehož centr však neznamenal pro branku Šehiće žádné nebezpečí. Karabach míří s míčem na útočnou polovinu.
     
    6
    Young Boys Bern momentálně kontrolují sitauci na vlastní polovině a kombinují. Karabach zatím není v napadání nikterak aktivní.
     
    7
    Pravý obránce hostujícího celku, Quarbanov, poslal ke gólmanovi Šehićovi velice riskantní přihrávku. K míči se málem dostal napadající Hoarau, avšak bosenský gólman situaci zvládl!
     
    8
    Domácí celek v klidu kombinoval na útočné polovině. Středopolař Bertone poslal na pravou stranu pomalou přihrávku, kterou však nedokázal zpracovat Sutter a míč skončil v zámezí. Díky laciné chybě přichází Bern o míč.
     
    10
    Domácí tým podnikl velmi rychlou akci, na jejímž začátku byl Jan Lecjaks. Míč se dostal k Hoarauovi, který jej prodloužil na Nuzzola. Švýcarský křídelník se však přes dvojici protihráčů ke střele nedostal, vybojoval však rohový kop.
     
    11
    Rohový kop domácího celku rozehrála letní posila z Benficy Miralem Sulejmani, jehož centr však obrana Karabachu v pohodě odvrátila.
     
    12
    Teď se nejspíše měla kopat penalta! Ve vápně se dostával k míči hostující útočník Reynaldo, nicméně stoper Vilotić brazilského útočníka jasně zatahal za dres, čímž se dostal k míči. Ruský sudí v tento okamžik hodně zaváhal!
     
    14
    Gajić teď zaváhal v rozehrávce a nabídl míč hostujícímu Qurbanovovi, kterému však nesedlo zpracování a míč mu utekl do zámezí. Vzápětí se tak k míči vrátí domácí celek.
     
    15
    Sympatickou kombinaci na útočné polovině předvedla dvojice Richard – El Jadeyaoui. Druhý jmenovaný nakonec posílal nadýchaný centr, na který nabíhal Reynaldo. Brazilský útočník však míč na hrací ploše nestihl.
     
    17
    Zajímavou přihrávku do vápna dostal Juja Kubo, který udělal kličku brankáři Šehićovi a chystal se odcentrovat do vápna. Bosenský gólman však míč lapil, čímž japonského záložníka naštaval a situaci musel řešit hlavní rozhodčí.
    17. Individuální akce Kuby
     
    18
    Francouzský útočník Hoarau dostal na levou stranu skvělý pas od Jana Lecjakse a kličkou obešel Qarajeva. Hlavní rozhodčí však viděl faul domácího útočníka a akce je zastavena!
     
    20
    Na druhé straně poprvé zahrozil také Karabach. Skvělou individuální akci předvedl Reynaldo, který obešel hned dvojici protihráčů. Následně střela brazilského útočníka však mířila hodně mimo!
     
    21
    Young Boys Bern se po slabším začátku dostávají do tempa a v posledních minutách určují tempo hry! Před malou chvílí posílal český obránce Jan Lecjaks do vápna zajímavý centr, na který si nabíhal Hoarau. Gólman Šehić však šel ven z branky a centr zachytil do svých rukavic.
     
    22
    Na druhé straně odpověděl Karabach velmi rychlou akcí. Středem hřiště prošel Guarbanov, který se nerozpakoval a prostě vypálil. Jeho přízemní střela však brankáře Mvoga neohrozila!
     
    24
    Velmi slibnou šanci měl na druhé straně Karabach! Aktivní brazilský útočník Reynaldo dostal zajímavý pas na levou stranu. Reynaldo dokázal vystřelit přes Sutter, nicméně Mvogo míč lapil!
    24. Zajímavá střela Brazilce Reynalda
     
    25
    Na druhé straně mohl udeřit i Bern! Na pravé straně skvěle zaúřadoval právě Sutter, který dokázal odcentrovat přes Agolliho. Centr švýcarského obránce letěl na hlavu Nuzzola, který však vybíhal z těsného ofsajdu!
     
    27
    Domácí Young Boys s rozehrávkou skutečně nespěchají a na svou příležitost si trpělivě čekají. Tentokrát se odhodlal k centru Jan Lecjaks, který našel hlavu Hoaraua. Francouzský útočník však nasměřoval svou hlavičku nad branku!
     
    28
    Miralem Sulejmani dostal skvělou přihrávku do úniku od Bertoneho. Srbský záložník však místo zakončení posílal míč před branku, kam si nabíhal Nuzzolo. Švýcarský záložník však na míč nedosáhl!
    28. Na centr Sulejmaniho Nuzzolo nedoskočil
     
    29
    Po delší době vidíme také postupnou kombinaci hostujícího Karabachu, který vyčkává na polovině hřiště. Young Boys však velmi aktivně napadají, čímž Karabachu rozehrávku ztěžují.
     
    31
    Nejdříve zahrozil z postupného útoku Karabach, když velmi nebezpečně pálil Reynaldo. Jeho ránu však dokázal zlikvidovat Mvogo. Na druhé straně Hoarau vymýšlel křížnou přihrávku do vápna na Gajiće. Srbský záložník však na míč nedosáhl!
     
    32
    Zatím sledujeme opravdu zajímavý zápas, ačkoliv jsme zatím žádnou branku neviděli! Hodně prostoru ve středu hřiště dostal Gajić, který velmi tvrdě vypálil. Šehić se pouze ohlédl, nicméně střela šla mimo!
     
    33
    Aktivní český obránce Jan Lecjaks si naběhl na levou stranu, kam dostal přihrávku od Bertoneho. Lecjaks se pokoušel poslat do vápna centr, nicméně míč zablokoval na rohový kop Agolli.
     
    34
    Rozehrávku rohového kopu si vzal na starost Bertone, jehož centr skončil přímo v rukavicích Šehiće. Bosenský gólman velmi rychle rozehrál a Reynaldo šel do protiútoku. Obrana Young Boys však dostala brazilského útočníka z úhlu a nakonec ho i o míč obrala.
     
    35
    Miralem Sulejmani se ocitl s míčem na levé straně a pohotově poslal centr do vápna. Vytáhlý francouzský útočník Hoarau se pokoušel k míči dostat, nicméně ve vápně kraloval gólman Šehić.
     
    37
    Dani Quintana ztratil ve středu pole míč, kterého se ujal Nuzzolo. Švýcarský útočník našel ve středu Sulejmaniho, jenž hledal centrem ve vápně nabíhajícího Suttera. Pozorný byl však obránce Agolli, který vša vyřešil hlavičkou k brankáři Šehićovi!
     
    38
    Karabach momentálně uklidňuje hru na vlastní polovině. Young Boys však výborně napadají.
     
    40
    Švýcarský celek opravdu nespěchá a kombinuje před vápnem Karabachu. Celek z Ázerbájdžánu je hodně zatažený a vyčkává.
     
    41
    Hoarau dostal míč na na levou stranu, kde se nacházel Jan Lecjaks. Český obránce měl proti sobě dva protihráče a na individuální průnik si netroufl!
     
    42
    Po delší době se do zakončení dostal také domácí Bern. Hoarau se ocitl nehlídaný ve středu hřiště a rozhodl se pro střelu. Gólman Šehić však mohl zůstat v klidu, neboť rána francouzského útočníka přesná neybal.
     
    44
    Na druhé straně odpověděl brazilský útočník Reynaldo, který vypálil z podobné pozice! Jeho rána vypadala lépe, nicméně ani Reynaldo nemířil přesně.
     
    45
    Hostující celek se teď dokázal střelecky prosadit, nicméně gólovou radost vzal Karabachu pomezní rozhodčí, který odpískal ofsajd! Nutno říci, že skórující Dani Quintana v ofsajdu skutečně stál!
    45. Tagijev se nacházel v ofsajdu
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nám branku bohužel nenabídl, nicméně jsme viděli velmi aktivní hru od obou mužstev. První vážnější šanci měl hostující Reynaldo, který se uvolnil na hranici vápna a vypálil k tyči. Mvogo byl však na místě! O další čtyři minuty později mohl skórovat Nuzzolo, nicméně nedoskočil na centr Sulejmaniho. V závěru se hostující Karabach střelecky prosadil, avšak skórující Tagijev stál v ofsajdu!

    Druhý poločas začne na STADE DE SUISSE přibližně v 20:58!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy začaly druhý poločas bez jediné změny. Úvodní výkop druhé půle měl k dispozici Karabach, který se hned dostal s míčem na útočnou polovinu. Velmi dobře si však počínal Bertone, který obral omíč Tagijeva a Bern míří vpřed.
     
    47
    Na útočné polovině se však prezentoval špatnou přihrávkou Sulejmani a i Karabach předvedl rychlý přechod do útoku. Na pravé straně navíc fauloval Sulejmani Tagijeva a Karabach zůstane u míče.
     
    48
    Srbský stoper Vilotić zahrál hodně riskantně zpět k brankáři Mvogovi, který vše musel řešit hodně razantním odkopem. Napadající Dani Quintana byl totiž velmi blízko.
     
    49
    Karabach zatím celkem překvapivě hraje s Young Boys vyrovnanou partii a drží nadějný výsledek 0:0. Do konce utkání však ještě zbývá spousta času!
     
    50
    Agolli velmi chytře přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Tagijev. Střela Ázerbájdžánského záložníka byla zablokována obranou Bernu.
     
    52
    Tagijev dostal další skvělý centr na levou stranu od Agolliho. Tentokrát hostující hráč poslal míč na Richarda, který odcentroval, jenže míč zamířil rovnou do zámezí!
     
    53
    Švýcarský stoper von Bergen poslal chytrou křížnou přihrávku na Sulejmaniho do vápna. Srbský útočník míč vracel, nicméně von Bergen se následně k míči nedostal.
     
    54
    Jan Lecjaks dostal na levé straně hodně prostoru a pokoušel se odcentrovat do vápna. Jeho záměr vyšel a na zadní tyči našel Bertoneho. Hlavička švýcarského záložníka však mířila nad branku.
     
    56
    Miralem Sulemani se i s trochou štěstí dostal k míči před vápnem a mohl nahrávat na nabíhajícího Bertoneho. Srbský záložník však vzal akci na sebe a míč ztratil.
     
    57
    Na druhé straně mohl udeřit Karabach! Rychlý protiútoku táhl po levé straně Tagijev, jehož přízemní centr hledal ve vápně Daniho Quintanu. Jeho zakončení však přizvedl nad branku stoper von Bergen!
    57. Dani Quintana mířil nad branku
     
    58
    První žlutou kartu tohoto utkání dostává hostující Richard Almeida, který se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s domácím Kubou!
     
    59
    Následnou standardní situaci rozehrál Gajić, který svým centrem našel ve vápně Vilotiće. Srbský stoper však nedal míči potřebnou razanci a Šehić dokázal zasáhnout!
     
    60
    Karabach se však opět velmi rychle přesunul na útočnou polovinu a do zakončení se dostal Garajev, jehož rána však letěla vysoko nad branku Mvoga.
     
    62
    Richard Almeida našel na hranici vápna svou přihrávkou Reynalda, který se nejdříve vyhnul hráčům Young Boys a následně hned dvojici obešel a dostal se i ke střele. Mvogo však dokázal zasáhnout! Brazilský útočník však předvedl krásnou akci!
    62. Krásná individuální akce Reynalda
     
    63
    Reynaldo dostával další přihrávku za obranu, nicméně tentokrát si ho už obrana domácího celku dokázala pohlídat a von Bergen raději zahrál míč na rohový kop!
     
    65
    Tentokrát však Jan Lecjaks uspět nedokázal a jeho centr z levé strany byl hodně nepřesný. Následuje odkop od branky bosenského gólmana Šehiće.
     
    67
    FK Karabach právě vstřelil branku! Hostující celek jde do naprosto zaslouženého vedení! Po chybné rozehrávce Young Boys se Karabach dostal do rychlého protiútoku, který středem hřiště táhl Reynaldo. Brazilský útočník však upadl a míč se odrazil na nohu RICHARDA ALEMIDY, který vymetl šibenici branky Mvoga!
    67. RICHARD ALMEIDA - 0:1
     
    68
    Domácí kouč Gämperle reaguje na obdrženou branku prvním střídáním! Ze hřiště odchází Raphaël Nuzzolo, kterého nahrazuje Alexander González.
     
    70
    Vzápětí přichází i první žlutá karta pro domácí celek! Leonardo Bertone poslal k zemi El Jadeyaouiho hokejovým bodyčkem a žlutou dostal zcela zaslouženě!
     
    71
    Young Boys Bern se pokoušejí na úvodní branku rychle odpovědět. Ani další centr Jana Lecjakse z levé strany nebyl povedený a z hlediště se již ozývá pískot!
     
    73
    Teď však český obránce odvedl skvělou práci v obranné práci a Young Boys můžou zamířit do útoku. Momentálně je míč u stoperů, kteří posílají míč na levou stranu.
     
    74
    Von Bergen poslal míč opět na levou stranu, kde se nacházel Jan Lecjaks. Jeho přízemní centr propadl až k Hoarauovi, kterému se však zakončení nepodařilo.
     
    75
    Ve středu hřiště se pokoušel uvolnit střídající Alexander González, nicméně jeho postup zastavil dobře postavený Quarajev.
     
    76
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Dani Quintana, přichází Dinijev.
     
    77
    Teď se velmi ostrým nedovoleným zákrokem prezentoval Brazilec Reynaldo, který poslal k zemi Sutter a Young Boys mají k dispozici velmi zajímavou standardní situaci!
     
    78
    Rozehrávky standardní situace se zhostil Gajić, jehož nadýchaný centr směřoval na zadní tyč pro Vilotiće. Gólman Šehić však šel ven z branky a míč lapil do svých rukavic.
     
    80
    Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází Leonardo Nuzzolo, přichází Denis Zakaria.
    Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází Javid Tagijev, přichází Afran Ismajlov.
     
    81
    Na hranici vápna obdržel přihrávku střídající Alexander González, který prostrčil míč na naběhnutého Sulejmaniho. Srbský fotbalista se do zakončení nedostal, nicméně vybojoval rohový kop!
     
    82
    Rozehrávky rohového kopu se ujal právě Sulejmani, jehož centr se zajímavě kroutil na přední tyč. Obrana Karabachu však situaci zvládla a dokázala centr odvrátit.
     
    83
    Domácí jsou však v posledních minutách opravdu velmi aktivní. Juju Kubo se dostal k míči na hranici vápna a pokoušel se jej prostrčit na nabíhajícího Hoaraua. Těsně před francouzským útočníkem však míč sebral Hüsejnov.
     
    84
    Další velmi pohlednou individuální akci předvedl ve vápně Reynaldo, který se vyhnul hned trojici protihráčů a dostal se i do zakončení. Jeho následně střela však mířila pouze doprostřed branky.
     
    85
    Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Tabakovic.
     
    87
    Švýcarský stoper von Bergen poslal dopředu dlouhý míč, který si nešťastně srazil na rohový kop Sadiqov!
     
    88
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Alhardbi El Jadeyaoui, přichází Elvin Yunuszadä.
     
    88
    Sulejmani nakonec rozehrál rohový kop nakrátko s Janem Lecjaksem, jehož následný centr našel ve vápně hlavu von Bergena. Hlavička švýcarského stopera však mířila pouze do náruče gólmana Šehiće!
    88. Von Bergenovo hlavička gólem neskončila
     
    90
    Karabach se již pouze snaží dohrát zápase bez inkasované branky a drží míč na svých kopačkách. Reynaldo jej momentálně vyváží na útočnou polovinu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty, což je pro Young Boys Bern ještě hodně času na vyrovnání!
     
    90+2
    Karabach se však dokázal dostat i do protiútoku, neboť Young Boys Bern již vcelku hodně riskuje. Brazilský útočník Reynaldo se však ke střele nedostal.
     
    90+3
    Hostující Agolli velmi ostře zajel pod nohy Gonzáleze. Celá situace se odehrála ve vápně, nicméně hlavní rozhodčí penaltový kop neodpískal!
     
    90+4
    Do vápna Karabachu poslal další centr obránce Sutter. K hlavičce se nedostával von Bergen, nicméně velmi ostře si pro míč došel gólman Šehić!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! BSC Young Boys Bern nezvládli pozici favorita a s FK Karabach prohrál úvodní utkání 0:1! Klub z Ázerbájdžánu tak udělal velký krok k postupu!

    První poločas nám branku bohužel nenabídl, nicméně jsme viděli velmi aktivní hru od obou mužstev. První vážnější šanci měl hostující Reynaldo, který se uvolnil na hranici vápna a vypálil k tyči. Mvogo byl však na místě! O další čtyři minuty později mohl skórovat Nuzzolo, nicméně nedoskočil na centr Sulejmaniho. V závěru se hostující Karabach střelecky prosadil, avšak skórující Tagijev stál v ofsajdu!

    Ve druhém poločas mohl udeřit Karabach z rychlého protiútoku, jenže Dani Quintana pálil nad branku. V 67. minutě jsem viděli jedinou branku dnešního utkání! Richardo Almeida se opřel do míče z velké dálky a trefil přesně růžek branky! Domácí se snažili vyrovnat, v závěru hlavičkoval von Bergen, avšak jeho akce brankou neskončila.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:54:58)

    Jan Havlovic

    Branky: 67. Richard

    Karty:   70. Bertone (YBB) – 58. Almeida (KBK), 77. Reynaldo (KBK)


    BSC Young Boys: Mvogo – Sutter, Vilotić, von Bergen, Lecjaks – Sulejmani, Kubo, Gajić, Bertone, Nuzzolo – Hoarau
    Náhradníci: Wölfli, Hadrgjonaj, Tabakovic, Wüthrich, Zakaria, González, Afum

    FK Karabach: Šehić – Quarbanov, Hüsejnov, Sadiqov, Agolli – El Jadeyanoui, Quarajev, Tagijev – Richard, Reynaldo, Dani Quintana
    Náhradníci: Välijev, Mustafajev, Mämmädov, Ismajlov, Poepon, Yunuszadä, Dinijev

    Rozhodčí: Bezborodov – Golubjev, Gavrilin (vš. RUS)
    Čtvrtek 27.08.2015
    Karabach - Young Boys 3:0

    Branky: 4. Richard Almeida (pen.), 43. Reynaldo, 61. Ismajlov

    Karty:   51. Richard Almeida (KBK) – 16. González (YBB), 51. Bertone (YBB), 87. Hadergjonaj (YBB)   4. Von Bergen (YBB)

    bahis siteleri