Tlačová konferencia k Zákonu o športe (kon.) | TK k spolupráci medzi vládou SR a SFZ (kon.)
konec
Tlačová konferencia k plneniu spolupráce medzi vládou SR a SFZ

sk Pátek 21.08.2015, 09:30Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia je na konci, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný deň. (10:06:52)
     
    J. Kováčik k Zákonu o športe
    "Mám informáciu, že znenie, ktoré bude predložené zahŕňa aj sponzoring a podiel z hazardných hier."
     
    R. Fico o opakovaných pokusoch postaviť Národný futbalový štadión
    "Ja som za, aby štadión vznikol, tiež už mám dosť všelijakých prieťahov, tak som vstúpil do tohto procesu priamo. Žiadne zmätky, my sme prevzali zodpovednosť, všetky kroky, ktoré teraz prebiehajú, sú v súlade s dohodami. Nechceme strácať čas. Isté veci, však musí povedať audítor. Z právneho hľadiska ide všetko podľa plánu. Národný futbalový štadión bude. Proces je absolútne transparentný, chcem aby Slovensko malo futbalový štadión."
     
    J. Kováčik"
    "11 rokov sme počúvali, už to bude, ja teraz verím, že Národný futbalový štadión bude. Za dva roky alebo málo cez dva roky môže stáť."
     
    R. Fico
    "Nebudem porovnávať odmeny pre poradcov, vždy ľudia, ktorí nič neurobili, sú k nám najkritickejší, my sme museli urobiť posúdenie, v akom stave je projekt, je to legitímny postup, aj poradca bol legitímne vybraný, nevidím v tom žiaden problém."
     
    J. Kováčik
    "Spoluúčasť je veľmi dôležitá. Tieto odmietnuté peniaze boli poskytnuté aj Skalici, ktorá postúpila do najvyššej súťaže, aj iným mestám."
     
    R. Fico k otázke o odmietnutí financií
    "Pýtal som sa, prečo v Topoľčanoch nie je záujem o financie od vlády. Vláda rešpektuje rozhodnutie samosprávy. V Topoľčanoch majú aj iné významné športy."
     
    J. Kováčik
    "Ďakujem za spoluprácu. "
     
    R. Fico o Národnom futbalovom štadióne
    "Vláda chce pristúpiť k rekonštrukcii tohto štadióna, už dávno sme vyčlenili finančné prostriedky, spolupracujeme s KPMG. Vláda začne rokovať s investorom, príde k určitej dohode, s tým, že vláda by prevzala túto investíciu v spolupráci so SFZ. Uvažujeme aj o stredisku zdravotnej pomoci, bude tu sídlo SFZ, štadión bude musieť zvládnuť aj kultúrne nároky. Chcem, aby Slovensko malo jeden moderný, kultúrny štadión, čakáme len na výsledok audítorskej správy poradcu, budeme Vás informovať."
     
    R. Fico o iných štadiónoch a spolupráci so SFZ
    "Pracujeme aj na iných štadiónoch, napr. Ružomberok a Zvolen. Čaká nás ešte Trenčín, D. Kubín, Skalica, Košice a mnohé ďalšie. Spolupráca so SFZ je úspešná, prináša konkrétne hmatateľné výsledky. Mali by sme začať hovoriť aj o futbalovej akadémii talenty sú rozvíjané, sú pod kontrolou nielen športovou, ale aj právnou. Som zástancom výstavby futbalovej akadémie."
     
    R. Fico
    "Záujem o rekonštrukciu štadiónov bol obrovský. Spolupráca so SFZ sa osvedčila. Zajtra otvárame štadión v Trnave, spoločne so Žilinou budú dva kľúčové štadióny, kde bude hrať aj reprezentácia. Verím, že budete z neho nadšení. Bol som v Zlatých Moravciach, úplne nové tribúny, prišlo k modernizácii sociálneho zázemia, vyhrievaný trávnik, navštívil som aj NTC v Poprade, je to nádherné miesto, dokončili sa rekonštrukčné práce v Senici, Myjave, Žiline, Podbrezovej. Jedná sa o kveľký kvalitatívny posun."
    "Keď je športové prostredie kultúrne, aj ľudia sa správajú kultúrne. Ak sa stane opak, je tendencia ľudí nechodiť na zápasy. Futbal má na Slovensku obrovský potenciál."
     
    R. Fico aj o trnavskom štadióne
    "Pôjde o nádherný, moderný futbalový stánok, zajtra spoločne otvárame tento štadión. Futbal je na Slovensku sociálny fenomén, priamo zamestnáva takmer 19 000 ľudí, točia sa tam veľké peniaze, zainteresovaných je veľa ľudí, je to najmasovejší šport a vláda mu musí venovať pozornosť."
     
    R. Fico
    "Chcel by som vysloviť ľútosť nad tým, čo sa stalo včera, je mi ľúto, že došlo k takejto tragédii, chcem vysloviť úprimnú sústrasť pozostalým. Chcem zablahoželať SFZ, zohral dôležitú úlohu pri prelomovom Zákone o športe. Tento návrh bude prerokovaný v stredu. Chcel by som všetkých vyzvať, aby sme odložili nabok malichernosti, cítim v kostiach, že by sme mohli schváliť tento zákon, ktorý by bol krokom vpred."
     
    J. Kováčik
    "Dovoľte mi prvýkrát na pôde SFZ privítať p. Roberta Fica. Dohodli sme sa na základných údajoch. Dnes by sme Vám chceli odprezentovať nový projekt výstavby futbalových štadiónov."
     
    Vážení športoví priatelia, vitajte na tlačovej konferencii na tému vyhodnotenia plnenia spolupráce vlády Slovenskej republiky a Slovenského futbalového zväzu v rámci programu modernizácie, rekonštrukcie a výstavby futbalových štadiónov.

    Na tlačovej konferencii sa zúčastnia:

    Robert Fico – predseda vlády Slovenskej republiky
    Ján Kováčik – prezident Slovenského futbalového zväzu
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 09:30.

    Daniela Mesíková

    bahis siteleri