Příbram – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Jablonec – Sparta 2:3 (kon.)
Hr. Králové – Liberec 2:1 (kon.)
konec
FK Třinec
3:0 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Pondělí 24.08.2015, 14:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Juniorská liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Loučím se s vámi a děkuji za pozornost. Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek pondělního dne. Na počtenou! (15:59:15)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec se dnešním vítězstvím posunul na šestou příčku, Mladá Boleslav zatím zůstává pátá. Slezané se přesně za týden od 13:00 představí v Liberci, Mladá Boleslav bude v pondělí 31. srpna v 11:00 hostit Jablonec.
     
    Je dobojováno, v Třinci se zrodilo překvapivé vítězství domácího týmu nad úřadujícími mistry z Mladé Boleslavi. Do druhé půle vstupovali domácí s hubeným náskokem a postupem času se dostali pod tlak Středočechů. Větší šance Mladé Boleslavi dlouho nepřicházely. Až čtvrt hodiny před koncem zablokoval Houžvičkovu střelu z nadějné pozice Zimka, o čtyři minuty později zkrotil Brych nepříjemný centr Kocourka.

    V téže minutě nastoupil na hřiště Kučera a po několika sekundách se mohl radovat z gólu. Salachna mu přihrál do vyložené šance a Kučera přetavil první dotek s míčem v přesnou ránu k tyči. Třinec vedl o dvě branky a náskok v poslední desetiminutovce zkušeně kontroloval. Hra byla kouskována fauly a střídáními, Mladá Boleslav už příležitost ke snížení nedostala. V devadesáté minutě navíc Godula nestačil na přímý kop Martynka a balon po odrazu od tyče proskotačil až do sítě. Slezané se radují z druhého vítězství v sezoně, Mladá Boleslav na cizím hřišti znovu neuspěla.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Mladá Boleslav se v závěru utkání propracovala ještě k rohovému kopu. Od rohového praporku rozehrával Houžvička, Brych vyboxoval.
     
    90
    Třinec právě vstřelil branku!
    O vítězi je definitivně rozhodnuto, Třinec korunuje vítězství třetím gólem! DAVID MARTYNEK sám rozehrál přímý kop z nějakých dvaceti metrů. Jeho střelu na zadní tyč viděl Godula až na poslední chvíli, na míč si sáhl, ale vyrazil jej jen do tyče, od níž zamířil do branky – 3:0!
     
    90
    Poslední slovo, co se týče střídání, mají domácí. Ze hry je stažen Lukáš Salachna, atmosféru Juniorské ligy ještě zažije sedmnáctiletý Michal Lanc.
     
    89
    Mladá Boleslav naposled v zápase střídá. Hřiště opustil Jakub Kocourek, na závěr ho nahradil Almin Bečirević. Na útočné polovině byl faulován Martynek.
     
    88
    Kučera vyslal do úniku po levé straně Martynka, Mladé Boleslavi už ubíhá čas hodně rychle. Ještě se chystají střídání na obou stranách.
     
    87
    Salachna fauloval Bojdu, Lacek rozehrál další standardní situaci Středočechů. Lukeš na centr nedosáhl, balon zamířil přímo do rukou Brycha.
     
    86
    Třinečtí ušetřili nějaké ty sekundy s míčem na nohách, teď už se zase soustředí na defenzivu. Po výkopu Goduly se uprostřed bojuje o balon.
     
    85
    Na Lackův centr na zadní tyč si naběhl pouze jeden z hostů, toho ale ve vzdušném souboji předčil brankář Brych. Do útoku tak mohou domácí.
     
    84
    Raphaela zastavil čistě Zimka, rozhodčí však odpískal předchozí faul Salachny. Nebezpečně vzhlížející přímý kop rozehraje Lacek.
     
    83
    Na dnešní utkání se přišlo podívat 168 diváků, což je velmi solidní návštěva. Ti teď sledovali neúspěšný útok Kocourka po pravé straně.
     
    82
    Čtvrtá výměna hráče na straně Mladé Boleslavi. V závěru zápasu posílí své mužstvo na hřišti Roman Lukeš, ze hry odešel Jiří Kateřiňák.
     
    81
    Vyhráno ale domácí ještě zdaleka nemají. Do další nebezpečné situace se hnal po levém křídle Raphael, Brych jeho střílený centr vykopl nohama.
     
    80
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je příchod na hřiště, jak se patří! Salachna se v rozhozené obraně hostí dostal k balonu, přihrál doprava rozběhnutému PETERU KUČEROVI, a ten se po několika sekundách na hřišti trefil placírkou přesně k levé tyči – 2:0!
     
    79
    Třinečtí střídají počtvrté v zápase. Ze hry odchází Tomáš Pustka, na posledních jedenáct minut ho na hřišti vystřídá Slovák Peter Kučera.
     
    79
    Kocourek se na pravém křídle nakonec protlačil k centru a nadělal velké problémy bránícím domácím! Brych jedovatý balon nadvakrát zkrotil, Bojda už dorážet nemohl.
     
    78
    Kozma stihl zahrát před Samiecem hlavou na Godulu. Raphael je mezitím zpět na hřišti. Kateřiňák kombinuje s Kocourkem na útočné polovině.
     
    77
    Raphael je na hřišti ošetřován, ostatní hráči toho využívají k pauze na občerstvení. Ošetřování bude pokračovat za postranní čarou.
     
    76
    Slezané se teď do útoku dostávají už jen sporadicky. Raphael zůstává po faulu Samiece ležet na půlící čáře, Mladé Boleslavi se útok nezdařil. Její tlak ale sílí.
     
    75
    Wolf dostal na pravé straně spoustu prostoru k centru a poslal míč před branku! Balon proskákal až k Houžvičkovi, jehož střelu ze slibné pozice naštěstí pro domácí zablokoval Zimka!
     
    75
    Martynek si balon zasekl na levé straně a odcentroval na zadní tyč. Tam upadl Zimka v souboji s Houžvičkou, o faul se ale nejednalo.
     
    74
    Maria Latochu už chytají křeče, a tak střelec jediné branky střídá. Místo něj odehraje závěr zápasu Lukáš Foitzik. U míče je Brych a bude rozehrávat.
     
    73
    Kozmovi se nepovedla rozehrávka a Třinec se k míči dostal zadarmo. Salachna pouze odkopl, Martynek měl k balonu hodně daleko.
     
    72
    Čelůstka se vyšplhal nejvýše a odhlavičkoval Kateřiňákův rohový kop hlavou. Pár sekund nato se protlačil ke střele Koch, branku ale ani zdaleka netrefil.
     
    71
    Kalfas nešetrně dohrál Wolfa, faul se píská, obejde se to však beze žluté karty. Wolf se o chvilku později dostal k centru, který Zimka odhlavičkoval na roh.
     
    70
    Zimka předal po lajně Bujokovi, kterého zastavil Kateřiňák. Bujok bude podruhé v řadě vhazovat, do konce utkání zbývá přibližně dvacet minut.
     
    69
    Světlé chvilky v podání Třince. Domácí fotbalisté jsou v posledních okamžicích častěji na míči, častěji na útočné polovině.
     
    68
    Mladá Boleslav odvrátila hrozící nebezpečí přímého kopu, Houžvička pak zahrál jen na roh, ale i s tím si Středočeši poradili. Martynkovu střelu zablokoval Kozma.
     
    67
    To není příliš povedený vstup Adama Lacka (MBL) na hrací plochu. Lacek na půlce hřiště fauloval Samiece a ihned obdržel žlutou kartu.
     
    66
    Potřetí v zápase střídá také Mladá Boleslav. Ze hřiště je stažen Patrick Junior Travys Albina, místo něj nastupuje Adam Lacek. Godula mezitím musí z branky, aby odkopl.
     
    66
    Bojda se otočil okolo bránících domácích, ale už se s míčem octl v zámezí. V rámci druhého střídání Třince odchází Jiří Janoščín, na hřiště nastupuje Jakub Kalfas.
     
    65
    Martynek si u rohového praporku poradil s Wolfem, Janoščínův centr pak ale stáhl ze vzduchu Godula. Po delší době vidíme útočit Slezany.
     
    64
    Latocha v další zajímavé situaci přihrával pod sebe Martynkovi, ten se ke střele v šestnáctce neprotlačil. Třinecký útok pokračuje vhazováním Janoščína.
     
    63
    Poprvé střídají domácí. Václava Tomečka nahrazuje na hřišti osmnáctiletý Václav Bujok. Latocha ve vápně nastřelil ruku Wolfa, penalta se však nepíská.
     
    62
    Janoščín aktivně napadal Kateřiňáka a donutil ho k přihrávce dozadu. Mladá Boleslav teď sice drží balon, ale nemůže se dostat před šestnáctku.
     
    61
    Zimkovu přihrávku na Pustku zastavil Bojda za cenu vhazování. Třinečtí potom ale o balon přišli a Janoščín na druhé straně hřiště fauloval Kocourka.
     
    60
    Čelůstkův dlouhý balon z obranné poloviny stáhl Godula. Janoščín si ve spolupráci se Samiecem poradil s pronikajícím Kateřiňákem.
     
    59
    Ve druhé půli je zatím lepším týmem na hřišti Mladá Boleslav, která Třinec před Godulu vůbec nepouští. Balon se dostal k Brychovi, který zdržuje a vynucuje si napadání do Raphaela.
     
    58
    Tentokrát to byla dvojice Salachna – Raphael. Kateřiňákovi se centr úplně nepodařil, přesto míč doskákal až do vápna, odkud Třinečtí zvládli odkopnout.
     
    57
    Zaváhání a nepřesnost v třinecké rozehrávce znamená roh pro Mladou Boleslav. K míči se staví Kateřiňák, rozhodčí musí znovu zklidňovat situaci v šestnáctce.
     
    56
    Slezané centr odvrátili hlavou a dostali míč zase na svou útočnou polovinu. Ale hrají s ním hosté, Wolf přihrává dozadu na Godulu.
     
    55
    Minařík fauloval Raphaela a Středočeši budou rozehrávat zajímavou standardní situaci. Ještě předtím sudí uklidňuje Pustku s Albinou.
     
    54
    Mladá Boleslav často ztrácí míče uprostřed hřiště a z toho pramení třinecké brejky. Čelůstka přihrál Janoščínovi, ten si hodil balon okolo Kozmy, upadl a žádal si penaltu. Jenže mladoboleslavský kapitán ho zastavil čistě.
     
    53
    Třinečtí svůj protiútok zabrzdili a do zakončení se neprotlačili. Zimkův centr totiž zablokoval Houžvička, Salachna s Pustkou už potom nic nevymysleli.
     
    52
    Zimka v útočné snaze fauloval, Mladá Boleslav rozehrává postupně od obránců. Albina kombinuje s Wolfem, balon se vrací k Millovi.
     
    51
    Martynkovi sklepl míč po vhazování Tomeček, pak ovšem centr do vápna odvrátil Kateřiňák. Ale Slezané pokračují s balonem na kopačkách.
     
    50
    Po obrovské chybě Milly unikal do přečíslení Samiec. Situaci ale nevyřešil dobře, ani nepřihrál, ani nevystřelil a o balon přišel.
     
    49
    Martynek ve skluzu fauloval na půlící čáře Millu. Mladá Boleslav s útokem neuspěla, na půli hřiště pak však přišel další faul Třince, Samiec si nedovoleně pomohl v souboji s Kozmou.
     
    48
    Minařík zvládl další souboj s Raphaelem, nastřelil mu míč do obličeje a po odrazu do zámezí bude rozehrávat Brych. Raphael je v pořádku.
     
    47
    Středočeši posílili ofenzivu a druhý poločas začínají na útočné polovině. Raphael se zapojil do kombinace, v souboji s Minaříkem si ale faul nevykoledoval.
     
    46
    Mladá Boleslav vstoupila do druhé půle se dvěma změnami. Ze hřiště byli staženi Tomáš Ladra a Adam Pajer. Novými muži jsou Sylvain Mirval Raphael a Daniel Bojda.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou velmi výživný první poločas duelu mezi Třincem a Mladou Boleslaví. Slezané začali aktivněji a ve čtvrté minutě pálil Janoščín zpoza šestnáctky těsně vedle. O pět minut později si na Tomečkův roh naběhl Latocha a hlavou překonal brankáře Godulu. Třinec vedl zaslouženě, druhý gól mohl přidat Samiec po centru Janoščína, jenže hlavičkoval mimo. První vážnější možnost Mladé Boleslavi zlikvidoval Brych, když vyrazil střelu Kateřiňáka. Hra se pak už vyrovnala a šance přicházely na obou stranách.

    Albina místo střely míč ještě zasekával a přišel o něj. Kateřiňák zase po přihrávce Ladry minul pravou tyč branky jen o decimetry. Před Ladrou odvracel v další nebezpečné situaci Martynek hlavou na roh. Na druhé straně neuspěl dvakrát Pustka, Zimkova nádherná rána zamířila jen těsně vedle. Poslední příležitost měl po centru Zimky Latocha, avšak branku netrefil. Doufejme, že v podobném duchu budeme pokračovat i v druhé půli.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nastavení se ještě protáhlo. Tomáš Wolf (MBL) stáhl k zemi unikajícího Tomečka a uviděl žlutou kartu. Martynkův přetažený centr našel Latochu, pak už se k míči dostal Godula.
     
    45+1
    Pustka vyslal přihrávkou do ulice Zimku, ten bojoval u rohového praporku s Houžvičkou a o míč přišel. Mladá Boleslav ještě útočí.
     
    45
    Tomeček prodloužil Brychů výkop hlavou na Latochu, ten ale balon neudržel. Nad rámec prvního poločasu se nastavuje jedna minuta.
     
    44
    Tomeček mohl z pravého křídla střílet a také tak učinil. Jeho bomba trefila do zad Kocha, následný centr Latochy stáhl ze vzduchu Godula.
     
    43
    Postupnou kombinací na útočné půlce Třince se balon dostal až k Zimkovi! Na jeho centr si k přední tyči naběhl Latocha a zakončoval těsně mimo!
     
    42
    Ladra si narazil s Pajerem, balon pak přes Minaříka neprotlačil do šestnáctky Kocourek. Ladra pokračoval s míčem, domácí mu vystřelit nedovolili.
     
    41
    Kateřiňák nízký centr Tomečka odhlavičkoval, útok Třince ovšem pokračoval dále. Martynek Houžvičku na zadní tyči přeskočil, hlavičkoval však vedle, a navíc fauloval.
     
    40
    Závěr prvního poločasu zatím patří Třinci. Třinečtí teď na útočné polovině rozehrávají přímý kop. Kopat bude Tomeček, vypadá to na centr.
     
    39
    Salachna získal další míč pro Pustku, ten si znovu naváděl balon na pravou nohu, ani tentokrát ale neuspěl. Míč se však odrazil k Zimkovi, který střílel z voleje nádherně, jen těsně vedle!
     
    38
    Samiec vybojoval ve středu hřiště balon pro Pustku, který unikal sám proti Kozmovi s Godulou. Kapitána hostí sice obešel, ale balon si dal příliš od nohy a nevystřelil.
     
    37
    Po rohovém kopu se míč odrazil za šestnáctku k Ladrovi. Ten si udělal prostor ke střele, ale pak jeho ne úplně podařený pokus zastavil Minařík.
     
    36
    Wolfův centr z pravé strany byl hodně nebezpečný, Brych na balon nedosáhl, před Ladrou odvracel Martynek na roh! Nebýt Martynka, Ladra by hlavičkoval do prázdné branky!
     
    35
    Latocha přihrál doprava Martynkovi, a ten okamžitě centroval. Na zadní tyč si sběhl Samiec, střela z první mu ale nesedla a míč končí za brankou Goduly.
     
    34
    Hráči se občerstvili, Kocourek vrací míč sportovně Brychovi a můžeme pokračovat. Třinecký brankář rozehrává nakrátko obráncům.
     
    33
    Na stadion Rudolfa Labaje dnes dorazila solidní návštěva a zdá se, že je zde hodně příznivců Mladé Boleslavi. Ti jsou slyšet takřka při každém útoku Středočechů.
     
    32
    Hlavička Pajera už pro Brycha tak nebezpečná nebyla. Mladá Boleslav přežila třinecké manévrování v šestnáctce a sama měla další obrovskou příležitost! Ladra ťukl balon Kateřiňákovi v pokutovém území, druhý jmenovaný však špičkou okolo Brycha zakončoval pouze vedle!
     
    31
    Albina unikl třineckým obráncům, zbýval pouze Čelůstka, a tak už rodák z Karibiku mohl pálit! Jenže místo toho balon zasekl a později o něj přišel.
     
    30
    Martynek pronikl po pravé straně a přihrál pod sebe Janoščínovi. Ten nevystřelil, nepronikl přes Millu a ani nebyl faulován.
     
    29
    Po výkopu Brycha měl s bráněním Latochy značné problémy Koch, ale situaci zvládl. Pak však Mladá Boleslav pouze odkopla.
     
    28
    Kateřiňákův přetažený centr zleva mířil na Kocourka. Ten vracel balon před bránu, nastřelil Tomečka, a tak bude Mladá Boleslav pouze vhazovat.
     
    27
    Kateřiňák se na půlící čáře zbavil hned dvou třineckých hráčů, pak ale akce Mladé Boleslavi skončila nepřesností. Salachna kombinuje se Samiecem.
     
    26
    Martynkův přizvednutý centr vypadal nebezpečně, nicméně ještě před Latochou byl u balonu gólman Godula. Během protiútoku Středočechů fauloval Albina Salachnu.
     
    25
    V Třinci zatím sledujeme velmi pohledný fotbal se zajímavými situacemi na obou stranách. Mladá Boleslav přidala a již je Třinci vyrovnaným soupeřem.
     
    24
    Houžvička pronikl po levé straně a přihrál do tandemu Ladrovi. Ten si poradil se Salachnou, avšak jeho centr skončil na hlavě Čelůstky. Zpoza vápna pak kroutil svou přízemní ránu na zadní tyč Kateřiňák, Brych byl na zemi včas a míč vyrazil!
     
    23
    Mladé Boleslavi se rozehrávka nijak zvlášť nepodařila. Následoval výkop Brycha a po hlavičkované Albiny se Samiecem končí míč v zámezí.
     
    22
    Mladá Boleslav vybojovala balon ve středu hřiště a rychle přišel oblouček na hroťáka Pajera. Toho tentokrát v osobním souboji Minařík fauloval.
     
    21
    Na opačné straně přidal další střelecký pokus na své konto autor jediného gólu Latocha. Po sklepnutí od Zimky však po zemi střílel jen do Goduly.
     
    20
    Přímý kop z nadějné pozice rozehrával Milla, ale za rámeček si jeho provedení nedá. Centroval hodně v záklonu, a přestřelil dokonce vysokou síť za Brychovou bránou.
     
    20
    Mladá Boleslav postupovala do zajímavého přečíslení, akci táhl s balonem na noze Houžvička. Lukáš Salachna (TRI) ho přistrčil zezadu a obdržel žlutou kartu.
     
    19
    Pustka si nezpracoval přihrávku od Zimky a ke střele se tlačil Albina. Naštěstí pro domácí jeho pokus zablokoval Salachna.
     
    18
    Na přední tyč si seběhl Zimka a prodloužil hlavou za sebe. Potom však přišel odkop hostí a po dalším třineckém centru zákrok Goduly.
     
    17
    Ladra fauloval Martynka a Třinec na útočné polovině zůstává. Přímý kop z pravé strany nejspíše rozehraje Tomeček.
     
    16
    Mladá Boleslav zatím se svou defenzivou nemůže být vůbec spokojena. Godulovi vypadl balon před Latochu, ten přenechal míč Pustkovi, který už mohl střílet do odkryté branky. Ještě si přehazoval míč na pravačku a byl o něj připraven.
     
    15
    Útok Mladé Boleslavi po pravé straně se nezdařil. Kocha pak na druhé straně nepříjemně napadal Pustka, Středočeši ošemetnou situaci zvládli.
     
    14
    Třinec balon svou bojovností znovu získal. Z levé strany odcentroval Janoščín, k hlavičce se procpal Samiec, balon skončil těsně vedle tyče!
     
    14
    Souboj Minaříka a Pajera znamená opět vhazování pro Slezany. V souboji dvou jedenáctek přetlačil Zimka Houžvičku, s prudkým centrem však nepočítal Tomeček.
     
    13
    Třinec nepustil Pajera ke střele a dostal zase hru na útočnou polovinu. Pustka proháněl Kocha, ale k balonu se neprotlačil. Po dlouhém výkopu Goduly jde míč až k Brychovi.
     
    12
    Po Zimkově faulu rozehrávali hosté standardní situaci z levého křídla. K balonu se znovu postavil Kateřiňák, Brych jeho centr na zadní tyč vyboxoval do zámezí. Hosté vhazují.
     
    11
    Zaváhání v třinecké rozehrávce znamenalo roh pro Středočechy. Ten si vzal na starost Kateřiňák, avšak nalezl v šestnáctce jen hlavu Čelůstky.
     
    10
    Minařík ubránil při vhazování Mladé Boleslavi Pajera a ještě získal pro své mužstvo balon. Vhazovat tentokrát bude Martynek.
     
    9
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za aktivní hru v prvních minutách odměněni vedoucím gólem! Tomeček rozehrál druhý rohový kop přesným centrem na hlavu MARIA LATOCHY, který svým zakončením nedal Godulovi šanci – 1:0!
     
    9
    Čelůstka hlavičkoval v těžké pozici nepřesně, balon se však po chvíli k Tomečkovi vrátil. Godula jeho další centr vyrazil na druhý rohový kop.
     
    8
    Pustka předal obloučkem balon Zimkovi, který pak sváděl tuhý souboj s Houžvičkou. Je z toho roh pro Třinec, rozehrává Tomeček.
     
    7
    Pronikajícího Albinu zastavil nedovoleně Salachna a může být rád, že se to obešlo beze žluté karty. Přímý kop z pravé strany rozehrál přetaženým centrem do zámezí Houžvička.
     
    6
    Slezané jsou v úvodních minutách o něco aktivnějším mužstvem, Janoščínovi byl však při vhazování odpískán přešlap. Pajer fauloval Čelůstku, Třinečtí mají ponechanou výhodu.
     
    5
    Latocha vybojoval balon uprostřed hřiště a chtěl přihrávat do úniku Pustkovi. Přihrávkou hlavou zastavil Koch a do útoku tak míří jeho Mladá Boleslav.
     
    4
    Zimka se probil po pravém křídle, protlačil se k centru, na ten však Pustka nedosáhl. Balon ale prošel na nabíhajícího Janoščína, jenž zpoza velkého vápna pálil jen těsně vedle!
     
    3
    Brychovi se nepovedl výkop a Janoščín už hlavou míč na hrací ploše neudržel. Útok se nepodařil ani hostům, Minařík rozehrává na Zimku.
     
    2
    Samiec se šikovně uvolnil ve středu hřiště a přihrál Tomečkovi. Ten postupoval na hostující obránce, avšak nechal se odstavit Kateřiňákem a následně fauloval.
     
    1
    Třinečtí obstarali výkop a přišli s prvním útokem. Martynek přihrál Pustkovi, který ale nesklepl míč přesně na Zimku. Mladá Boleslav vhazuje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice rozhodčích přivádí na trávník samotné aktéry zápasu. Třinec nastoupí celý v bílém, Mladá Boleslav je oděna do dresů a trenýrek modré barvy.
     
    Do hlediště mimo jiné usedají také Pavel Rohel, Jan Ferenc a Vít Krzemieň, tedy fotbalisté, kteří za třineckou juniorku nastupovali v minulé a předminulé sezoně.
     
    Do začátku zápasu zbývá ještě nějakých sedm minut, na tribuně třineckého stadionu jsou zatím desítky diváků. Na travnaté ploše už zůstávají jen náhradníci.
     
    Mladá Boleslav dnes nepřivezla dvě opory, a to Stanislava Klobásu a Vojtěcha Kubistu, kteří nastupují také za A-mužstvo. Chybět bude i Francouz Ngwatala. Novými muži v základní sestavě jsou Tomáš Ladra, Jan Koch a Lukáš Houžvička. Na lavičce náhradníků nahradil brankáře Filipa Roudnického sedmnáctiletý Filip Truksa. Na střídačce se objevují dva další zahraniční hráči, a sice Raphael s Gabrielem, a Roman Lukeš. Všichni hráči Středočechů pro dnešní utkání se vlezou do limitu jednadvaceti let.
     
    Třinečtí udělali oproti zápase v Praze mnoho změn. Na soupisce úplně chybí Peter Šenk, David Králíček a Daniel Černý, kteří proti Spartě nastoupili od první minuty. Novými hráči v základní sestavě se pro dnešek stávají Tomáš Pustka, Pavol Zimka a David Martynek. Z A-mužstva přišli proti Mladé Boleslavi na pomoc Jiří Janoščín, Marek Čelůstka a také Lukáš Salachna s Václavem Tomečkem, poslední dva ale minule v Praze hráli. Na lavičce pak Jakuba Puczoka nahradil Václav Bujok. Mezi náhradníky usedne rovněž sedmnáctiletý Michal Lanc.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Brych – Martynek, Minařík (C), Čelůstka, Janoščín – Salachna – Zimka, Pustka, Samiec, Tomeček – Latocha.
    Trenér: Lubomír Vašek.
    Náhradníci: Orawski – Kalfas, Kučera, Foitzik, Lanc, Bujok, Pieter.

    FK Mladá Boleslav: Godula – Wolf, Kozma (C), koch, Houžvička – Milla, Kateřiňák – Kocourek, Albina, Ladra – Pajer.
    Trenér: Milan Pechanec.
    Náhradníci: Truksa – Raphael, Bojda, Lacek, Gabriel, Lukeš, Bečirević.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Petr Vysloužil, Valter Boček.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Mladou Boleslaví, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvMBL a #juniorskaliga.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    V předchozích dvou sezonách se mužstva Třince a Mladé Boleslavi střetla čtyřikrát. Ve všech čtyřech případech zvítězili Středočeši a inkasovali od Slezanů jen dva góly. Vůbec své historicky první utkání v Juniorské lize hrál Třinec v Mladé Boleslavi. Tehdy sice vedl, ale nakonec prohrál 1:4. Pojďme se podívat na dva souboje z předešlého ročníku.

    Pondělí 6. října 2014, 13. kolo, 15:00, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)
    Branky: 41. a 84. Kocourek.
    Diváci: 40.

    Pondělí 20. dubna 2015, 30. kolo, 15:00, Mladá Boleslav:
    FK Mladá Boleslav – FK Fotbal Třinec 3:0 (0:0)
    Branky: 57. a 68. Zahustel, 82. Kocourek.

    ROZHODČÍ

    Jako hlavní rozhodčí povede utkání čtyřiatřicetiletý Pavel Julínek. Pomezními arbitry budou pánové Petr Vysloužil a Valter Boček.
     
    FK MLADÁ BOLESLAV
    5. místo, 7 bodů, skóre 10:4


    Mladá Boleslav patří v krátké historii Juniorské ligy mezi nejúspěšnější týmy a sezonu od sezony se její umístění zlepšuje. V premiérovém ročníku s vyvrcholením v roce 2013 skončili Středočeši osmí, o rok později brali pomyslný bronz a v roce 2015 se vyšplhali na příčku nejvyšší. Mladá Boleslav zvítězila o dva body před Příbrami, a tak je nyní úřadujícím juniorským šampionem. Trenérem juniorů z města škodovek je Milan Pechanec a k výrazné obměně jeho týmu přes léto nedošlo. Platí zde totéž, co u Třince. Kromě mladých hráčů si čas od času střihnou utkání za juniorku také ostřílení hráči ligového A-mužstva.

    První čtyři kola v podání Mladé Boleslavi

    Mladá Boleslav zažila krušný start do nové sezony. Jako úřadující mistr se totiž hned v prvním kole představila na půdě vicemistrovské Příbrami. Ve šlágru kola Mladá Boleslav smazala dvoubrankový náskok Příbrami, domácí ale nakonec zvítězili 3:2. Ve druhém kole si Mladoboleslavští v poměru 2:0 poradili s Teplicemi, ačkoliv hráli od třicáté minuty v deseti. Dukla Praha získala v dalším kole proti Středočechům svůj první bod, když v Praze vybojovala proti mistrovi remízu 1:1. Doma však zůstává Mladá Boleslav stoprocentní a bez obdrženého gólu, Hradec Králové v pohodě rozstřílela 5:0. Z venku má však zatím pouze bod.

    Neděle 16. srpna, 4. kolo, 11:00, Mladá Boleslav:
    FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 5:0 (1:0)
    Branky: 24. Pajer, 53. Milla, 60. Ladra, 84. Bojda, 89. Albina.
    Diváci: 100.
    MBL: Godula – Kubista, Křapka, Milla (68. Albina), Kocourek (71. Lacek), Ngwatala, Kateřiňák (78. Wolf), Klobása (27. Ladra), Pajer (68. Bojda), Kozma, Houžvička. Trenér: Milan Pechanec.
    Náhradníci: Roudnický – Bojda, Albina, Lacek, Ladra, Wolf, Bečirević.

    Hráčský kádr

    Jednoznačnou jedničkou v brance Mladé Boleslavi je Lukáš Godula, jenž se díky dvěma čistým kontům dělí o vedení brankářských statistik s dalšími třemi gólmany. Ostatní brankáři Mladé Boleslavi musejí na svou šanci trpělivě čekat. Se dvěma góly je nejlepším střelcem Středočechů Adam Pajer, dalších osm fotbalistů má na kontě po jedné brance. V týmu nadále zůstává nejlepší střelec loňského ročníku Juniorské ligy Stanislav Klobása, zajímavostí je také celá řada zahraničních hráčů. Vedle Francouzů Milly a Ngwataly ještě například Albina z karibského dvojostrova Guadeloupe.
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    12. místo, 4 body, skóre 6:7


    Slezané hrají v Juniorské lize již třetí sezonou, rozhodli se pokračovat i přes konec několika dalších mužstev s druholigovými A-mužstvy, a tak v sedmnáctičlenné soutěži patří spíše mezi outsidery. V roce 2014 obsadil Třinec osmnáctou příčku, v uplynulém ročníku si o jednu pozici polepšil. Těsně před ostrým startem sezony 2015/16 v Třinci vyměnili trenéra. Kamil Papuga se stal asistentem u A-mužstva, juniorku vede dvojice Lubomír Vašek a Martin Zbončák, z nichž prvně jmenovaný je oficiálně hlavním trenérem. Kromě mladých talentů dostávají v třinecké juniorce šanci také hráči, kteří se neprosadí v nabitém kádru A-mužstva.

    První čtyři kola v podání Třince

    Třinečtí junioři zahájili novou sezonu na domácím hřišti, a to hned derby zápasem proti ostravskému Baníku. Třinec nepodal špatný výkon, jenže nedokázal vstřelit branku a Ostravě podlehl 0:2. Ve druhém kole se mu naopak v Jihlavě podařilo smazat dvoubrankové manko a z Vysočiny přivezl remízu 2:2. Překvapivý výsledek se pod Javorovým zrodil ve třetím kole. Do Třince přijela Zbrojovka, většinu zápasu však kvůli vyloučení odehrála v deseti a Slezané slavili první vítězství 4:1. Před týdnem se představili na hřišti vedoucí Sparty. Ta po poločase vedla, na startu druhé půle skórovala podruhé a vyhrála zaslouženě 2:0.

    Pondělí 17. srpna, 14:15, Praha, Strahovský stadion:
    AC Sparta Praha – FK Fotbal Třinec 2:0 (1:0)
    Branky: 8. Sáček, 46. Surmaj.
    TRI: Brych – Kalfas, Kučera, Minařík, Králíček – Šenk, Salachna (87. Puczok), Samiec (77. Foitzik), Tomeček – Černý (87. Pieter), Latocha (68. Pustka). Trenér: Lubomír Vašek.
    Náhradníci: Orawski – Puczok, Foitzik, Pustka, Pieter.

    Hráčský kádr

    Nejvytíženějším brankářem je doposud v třinecké juniorce Lukáš Brych, který odchytal celé dva zápasy, avšak na čisté konto stále čeká. O zbylé čtyři poločasy se podělili osmnáctiletý Jiří Orawski a zkušený Václav Bruk. Nejlepších střelců má Třinec hned šest, protože každou ze šesti branek vstřelil jiný hráč. Jmenovitě to jsou Marek Minařík, David Králíček, Mario Latocha, Daniel Černý, Jakub Teplý a Pavol Zimka. Hodí se zmínit, že právě Daniel Černý, kterého dobře známe z předešlých ročníků Juniorské ligy, je v Třinci z Plzně na hostování a v začátcích je nasazován také k zápasům za juniorku.
     
    Příjemné pondělní odpoledne vám přeji ze stadionu Rudolfa Labaje v Třinci! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání pátého kola Juniorské ligy. Naše jediná soutěž fotbalistů do jednadvaceti let má dnes na programu čtyři souboje pátého kola, v našem přenosu se budeme podrobně věnovat duelu mezi týmy FK Fotbal Třinec a FK Mladá Boleslav. Favoritem utkání budou Středočeši, jenže ani domácí Třinec nepředvádí v letošním ročníku soutěže špatné výkony.

    Třinečtí vstoupili do svého třetího ročníku v Juniorské lize s novým trenérem a ve čtyřech kolech dokázali vybojovat čtyři body. Naposled byli důstojným soupeřem vedoucí Spartě, avšak nakonec na Strahově padli. Úřadující mistr z Mladé Boleslavi patří tradičně mezi nejsilnější juniorské týmy a po čtyřech kolech to potvrzuje ziskem sedmi bodů. Před týdnem si Mladoboleslavští doma s chutí zastříleli proti Hradci Králové. Zápas v Třinci začíná ve 14:00. Přenosem vás bude poprvé v této sezoně provázet Ondřej Zoubek. Ke sledování jste co nejsrdečněji zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 9. Latocha, 80. Kučera, 90. Martynek

    Karty:   20. Salachna (TRI) – 45+2. Wolf (MBL), 67. Lacek (MBL)


    FK Třinec: Brych – Martynek, Minařík (C), Čelůstka, Janoščín (66. Kalfas) – Salachna (90. Lanc) – Zimka, Pustka (79. Kučera), Samiec, Tomeček (63. Bujok) – Latocha (74. Foitzik).
    Trenér: Lubomír Vašek.

    Náhradníci: Orawski – Kalfas, Kučera, Foitzik, Lanc, Bujok, Pieter.

    FK Mladá Boleslav: Godula – Wolf, Kozma (C), Koch, Houžvička – Milla, Kateřiňák (82. Lukeš) – Kocourek (89. Bečirević), Albina (66. Lacek), Ladra (46. Raphael) – Pajer (46. Bojda).
    Trenér: Milan Pechanec.

    Náhradníci: Truksa – Raphael, Bojda, Lacek, Gabriel, Lukeš, Bečirević.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Petr Vysloužil, Valter Boček

    Diváci: 168 (8 % celkové kapacity)
    bahis siteleri