Dinamo Záhřeb – Skënderbeu 4:1 (kon.) | Malmö – Celtic 2:0 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Basilej 1:1 (kon.)
Šachtar – Rapid 2:2 (kon.) | Monaco – Valencia 2:1 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
2:2 (2:2)
SK Rapid Vídeň
Úterý 25.08.2015, 20:45 • Aréna Lvov, Lvov, Ukrajina • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
    90+5. Šance Rapidu v samotném závěru utkání
     
    90+5
    Tak to je neuvěřitelné! Střelu Petsose nejprve brankář Pjatov fantasticky vyrazil, následně se k dorážce Prosenik, který poslal míč do pravé tyče branky Šachtaru!
    90. Beričova obrovská šance
     
    90
    Tak to mohlo být ono! Berič se dostal do dobré střelecké pozice, naskočil si na centr Prosenika, jenže nakonec trestuhodně minul branku Šachtaru Doněck! Gólman Pjatov s výkopem rozhodně nespěchá.
     
    88
    Tak to je další velká komplikace pro Rapid Vídeň! Sonnleitner obdržel za atak brankáře Pjatova při výkopu druhou žlutou kartu, která se mění v červenou, což ho předčasně posílá do sprch!
     
    87
    Taison je na poslední minuty nahrazen Bernardem.
     
    85
    Schaub má pro dnešek také padla, vstřelit rozhodující a postupovou branku se pokusí hostující Prosenik.
     
    84
    Máme zde první výměnu na straně Šachtaru. Olexander Gladkij je na poslední minuty nahrazen Eduardem.
     
    83
    Srna si jen tak ze cviku po přerušení vystřelil na branku, za což je okamžitě oceněn žlutou kartu.
     
    70
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Srdjan Grahovač, přichází Stefan Schwab.
     
    68
    S hráči začínají pořádně cloumat emoce. Nejprve za faul dostal žlutou kartu Dibon, za nějaké to slůvko směrem k hlavnímu rozhodčímu je žlutě "označen" také Marlos.
     
    63
    Hostující trenér chystá na konci třiašedesáté minuty první střídání. Kapitána Steffena Hofmanna nahradil Philipp Schobesberger.
     
    61
    Své nadšení si Olexander Gladkij vzápětí vybil na Kainzovi, sudí znovu drží v ruce žlutou kartu.
     
    60
    Gladkij ostře zfaulován Sonnleitner, který za svůj zákrok vyfasoval kartu žluté barvy. Domácí útočník se hodně těžko zvedá z trávníku.
     
    45
    Fred to přehnal s důrazem na polovině hřiště, od rozhodčího vyfasoval úvodní žlutou kartu utkání.
     
    43
    K odraženému balonu se dostal ale hostující Pavelič, který měl poměrně hodně času na střelu! Nakonec nic nevymýšlel a poslal prudký pokus na branku Šachtaru! Bohužel pro hosty zamířila jeho střela doprostřed branky, kde stál neomylný Pjatov!
     
    40
    Mnohem nebezpečněji již vypadala akce na druhé straně, z levé strany se do šestnáctky hnal aktivní Olexander Gladkij, který vyzkoušel střelu mezi nohy Novoty! Rakouský brankář stihl nohy sklapnout včas a vyrazit jeho pokus na rohový kop!
    27. GLADKIJ - 2:2
     
    27
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    A opět se nám karty pořádně zamíchaly! Euforie Rapidu Vídeň vydržela pouze čtyři minuty, nyní hostující obránci se štěstím prodloužili míč do míst, kde stál OLEXANDR GLADKIJ, který ho následně neomylně uklidil k pravé tyči Novotovy klece – 2:2!
    23. S. HOFMANN - 1:2
     
    23
    Rapid právě vstřelil branku!
    Střelecké hody na stadionu ve Lvově pokračují! Rakouský tým zde začíná sahat po zajímavé senzaci! Míč si kousek za pokutové území postavil STEFFEN HOFMANN a překrásnou ranou obstřelil zeď Šachtaru! Rázem je všechno jinak, Rapid vede 2:1 a tento výsledek mu stačí k postupu do Ligy mistrů!
    18. Marlosova zakroucená střela
     
    18
    Marlos je při chuti! Z podobné pozice jako u prvního vstřeleného gólu to zkoušel i nyní, opět z toho vzešla střela na vzdálenější tyč, která skončila jen o kousek mimo! Novota měl pro tentokrát štěstí.
    13. SCHAUB - 1:1
     
    13
    Rapid právě vstřelil branku!
    Tak dnes nás čeká opravdu zajímavý souboj! Vídeň se poprvé v utkání dostala na delší čas na soupeřovu polovinu, ihned z toho vytvořila závar v pokutovém území, po kterém je vyrovnáno! Střela LOUISE SCHAUBA byla nejprve odražena do vzduchu, na míč si stejný hráč dokázal naskočit a bleskově ho poslat za Pjatovova záda – 1:1!
    10. MARLOS - 1:0
     
    10
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Domácí vytěžili z úvodního tlaku to nejdůležitější – vstřelený gól! Stejně jako v prvním utkání se prosazuje MARLOS, který tentokrát sebral odražený míč za pokutovým územím, udělal kličku do středu hřiště a parádní, nechytatelnou ranou do k tyči přiblížil Šachtar Doněck základní skupině Ligy mistrů – 1:0!

    Petr Dejnožka

    Branky: 10. Marlos, 27. Gladkij (Srna) – 13. Schaub, 23. S. Hofmann

    Karty:   45. Fred (SAC), 61. Gladkij (SAC), 68. Marlos (SAC), 83. Srna (SAC) – 60. Sonnleitner (RVI), 68. Dibon (RVI)   88. Sonnleitner (RVI)


    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Kryvcov, Rakickij, Azevedo – Stěpaněnko, Fred – Marlos, Taison (87. Bernard), Alex Teixeira – Gladkij (84. Eduardo)
    Náhradníci: Kanibolockij, Kučer, Ševčuk, Bernard, Malyšev, Kovalenko, Eduardo

    SK Rapid Vídeň: Novota – Sonnleitner, Dibon, Pavelič, Auer – Petsos, Schaub (85. Prosenik), S. Hofmann (C) (63. Schobesberger) – Kainz, Grahovac (70. Schwab) – Berič
    Náhradníci: Strebinger, M. Hofmann, Schobesberger, Schwab, Huspek, Alar, Prosenik

    Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Polsko)

    Diváci: 28 417
    19.08.2015
    Rapid - Šachtar 0:1

    Branky: 44. Marlos (Rakyckyj)

    Karty:   8. Berić (RVI), 26. Auer (RVI), 30. Dibon (RVI), 59. Kainz (RVI) – 39. Srna (SAC), 39. Stěpanenko (SAC), 40. Hladkyj (SAC), 66. Fred (SAC)

    bahis siteleri