Hokejová Liga mistrů – 5. hrací den (kon.) | Hokejová Liga mistrů – 6. hrací den (kon.)
konec
Hokejová Liga mistrů – 6. hrací den

Pátek 28.08.2015, 12:00Hokejová Liga mistrů
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
     
    V programu šestého hracího dne Ligy mistrů v ledním hokeji na nás čeká šestice zápasů, ze kterých hned ve třech uvidíme československou účast. Do hry vstoupí Sparta, Třinec a Košice. I z tohoto dne pro Vás přineseme podrobný souhrnný přenos, v němž na Vás bude čekat nejen záplava fotografií, ale nezmeškáte ani jeden gól ze všech hraných duelů.
     
    Program šestého dne:
    18:30 HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar
    19:00 HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers
    19:30 EHC Red Bull Mnichov – HC Košice
    19:45 HC Davos – Färjestads BK
    19:45 SC Bern – IFK Helsinky
    20:00 Frölunda Indians – JYP Jyväskylä
     
    Ještě jednou přeji hezký den. Dnes na nás čeká v pořadí šestý hrací den letošního ročníku Ligy mistrů, který přinese hned šestici hokejových zápasů. Postupně si ke každému něco povíme, podíváme se na statistiky a nezapomeneme ani na odkazy na podrobné on-line přenosy z jednotlivých duelů.
    Na ledě Ocelářů trénují norští soupeři Třince ze Stavangeru.

    Ranni trénink v Mnichově mají za sebou hokejisté Košic.

     
    18:30 HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar

    Jako první ke svému zápasu vstoupí pražská Sparta. Ta na svém ledě přivítá norský Storhamar, který minulý týden na jeho ledě porazila 3:2. V domácím prostředí je Sparta jasným favoritem, papírové předpoklady hovoří jasně – cokoliv jiného než výhra by byla ztrátou. Bude to hokejisty Sparty svazovat?
     
    19:00 HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers

    Druhým zápasem dnešního dne bude střetnutí třineckých Ocelářů s norským Stavangerem. Tyto dva týmy se spolu také minulý týden utkaly, lepším byl Stavanger, který ovládl domácí zápas 4:1. Avšak oba výběry spolu hrály i v ročníku 2014, kdy Třinec zvítězil na ledě dnešních hostů, zatímco doma prohrál. Dokáže se tak Třinec zmobilizovat pro dnešní domácí utkání? Už by to bylo potřeba, jelikož po dvou zápasech je na posledním místě skupiny 12 se dvěma porážkami a jediným bodem. Domácí prohra by výrazně zkomplikovala další účinkování Třince v Lize mistrů.
     
    19:30 EHC Red Bull Mnichov – HC Košice

    Ke svému druhému utkání nastoupí slovenské Košice, které na úvod doma prohrály právě s Mnichovem 2:4 a nyní se budou pokoušet o odvetu na ledě soupeřů. Jenže na Košice nečeká vůbec nic lehkého, Mnichov kromě nich porazil hladce i Klagenfurt, kam vyjel minulý víkend pár dní po výhře v Košicích a na domácím ledě může potvrdit svou vynikající formu, kterou načal již v přípravě dvěma výhrami. Košice naopak příliš dobrou formou neoplývají a budou to mít v německu hodně těžké.
     
    19:45 HC Davos – Färjestads BK

    Do švýcarského Davosu se vydá švédský Färjestads, který na úvod ročníku prohrál doma 0:4 právě s dnešním soupeřem, který dobrou formu potvrdil i proti Pardubicím. Právě Davos je mírným favoritem dnešního duelu, ačkoliv Färjestads by se měl herně výrazně zlepšit oproti prvnímu zápasu. Davos by však měl těžit z domácího prostředí. Bude i po třetím zápase stoprocentní?
     
    19:45 SC Bern – IFK Helsinky

    Předposlední zápas dnešního programu se rovněž odehraje ve Švýcarsku. Bern přivítá na svém ledě IFK Helsinky, kterým hodlá vrátit porážku z minulého týdne, kdy ve Finsku prohrál 1:3. Bern ovšem neoplývá zrovna ideální formou – v přípravě vyhrál jednou, zatímco Helsinky společně s utkáním proti Bernu mají na kontě čtyři výhry v řadě.
     
    20:00 Frölunda Indians – JYP Jyväskylä

    Posledním zápasem pátečního hokejového programu v Lize mistrů bude střetnutí švédské Frölundy a finské Jyväskyly. Oba týmy čeká první vzájemný zápas v letošním ročníku, jelikož v úvodním týdnu oba zdárně porazili anglický Sheffield. V lepší formě je Frölunda, která po utkání s Sheffieldem ještě sehrála dva přípravné zápasy a v obou byla úspěšná. Jyväskylä však neprodá svou kůži lacino.
     
    14:17
    Připomeňme si také včerejší výsledky v Lize mistrů.

    Kärpät (Fin) – Krefeld (Ger) – 4:1
    Lukko (Fin) – Fribourg (Sui) – 4:2
    Tappara (Fin) – Djurgardens (Swe) – 2:3p
    Litvínov (Cze) – Grenoble (Fra) – 6:4
    Skelleftea (Swe) – Nitra (Svk) – 3:2s.n.
    Linec (Aut) – TPS Turku (Fin) – 2:3p
    Mannheim (Ger) – Neman Grodno (Blr) – 2:1
    Salcburk (Aut) – Sonderjyske (Den) – 7:2
    Curych (Sui) – Gap (Fra) – 6:1
    Vaxjo (Swe) – Ingolstadt (Ger) – 4:2
    Storhamar již vyhlíží utkání s pražskou Spartou.

    Vítkovice se chystají do běloruského Grodna k nedělnímu utkání.

     
    15:18
    Pojďme se podívat také na individuální statistiky. Mezi střelci dominují hráči curyšského ZSC Chris Baltisberger a Kris Foucalt se čtyřmi vstřelenými brankami. Společně s nimi čtyři góly nastřílel také Benn Ferriero ze Salzburgu.

    Průběžná tabulka kanadského bodování:
    1. Chris Baltisberger (ZSC) 6 bodů (4+2)
    2. Patrik Lundh (VLH) 6 (2+4)
    3. Robert Nilson (ZSC) 6 (0+6)
    4. Benn Ferriero (RBS) 5 (4+1)
    5. Ilkka Heikkinen (VLH) 5 (2+3)
    6. Janne Pesonen (SKE) 5 (2+3)
    6. Michal Trávníček (LIT) 5 (2+3)
    Hokejisté Jyväskaly se připravují na večerní duel s Frölundou.

    Snímek z Mnichova, kde se chystá první venkovní zápas Košic v letošním ročníku Ligy mistrů.

    Na první domácí zápas se těší pražská Sparta!

    Eisbären Berlín se narozdíl od dvanáctky týmů, které dnes budeme sledovat, připravuje na zítřejší zápas.

     
    16:58
    Za zhruba 90 minut naskočí do akce Sparta, která přivítá na svém ledě Storhamar. Podívejme se na produktivitu pražského týmu. Ten ve dvou zápasech prozatím skóroval šestkrát. Produktivitu týmu vede Tomáš Netík s dvěma góly a jednou asistencí. Dva kanadské body má kvartet Martin Reway, Michal Barinka, Petr Kumstát a Michal Čajkovský.
     
    17:17
    Když se podíváme na produktivitu Třince a Košic, tak ta prozatím natolik bohatá není. Třinec vsítil ve dvou duelech čtyři branky, o ty se podělili čtyři hráči. Alespoň dva kanadské body mají na kontě Erik Hrňa za gól a přihrávku a se dvěma asistencemi David Nosek.

    Košice v jediném utkání daly dva góly. O oba se postaral Jiří Bíček, kterému asistovali shodně Marek Bartanus a Jakub Suja.
     
    17:48
    Sparta Praha v případě dnešní by si zajistila účast v play off Ligy mistrů, na což myslí i Petr Kumstát. "Jsme spokojeni s našimi čtyřmi body ze dvou venkovních zápasů. Teď by bylo skvělé vyhrát náš první zápas v O2 aréně, což by nás dostalo do play off."
     
    17:50
    Zajistit play off si mohou také Helsinky, pokud se jim podaří zvítězit v normální hrací době nad Bernem. Bod by měl k zajištění postupu stačit švýcarskému Davosu. V podobné pozici je také Red Bull Mnichov, kterému by mhl k zajištění postupu do play off stačit bod proti Košicím.
    Přípravy v Mnichově vrcholí.

    Sestavy, ve kterých do utkání naskočí Třinec a Stavanger.

     
    18:16

    Během patnácti minut začne zápas mezi pražskou Spartou a norským Storhamarem, který můžete sledovat i v našem podrobném on-line přenosu, kterým Vás provede Tomáš Lichnovský.


     
    18:31
    Utkání HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar bylo zahájeno!
    Za okamžik rozehraje svůj zápas i druhý český tým - Třinec!

     
    18:51

    Za pár minut začne také utkání Třince se Stavangerem. V on-line přenosu Vám zápas přiblíží Martina Sikorová.

     
    19:01
    Zatímco v Třinci začíná první třetina, v Praze skončila. Sparta hraje se Storhamarem stále 0:0.
    Více ze hry má prozatím Sparta, branku však z převahy nevytěžila.

     
    19:18

    Nesmíme zapomenout ani na další zápasy! Do akce naskočí od 19:30 Košice v Mnichově a v on-line přenosu Vám duel zprostředkuje Vojtěch Balon.

     
    19:21
    Gól! HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 1:0!
    Domácí si několikrát vyměnili kotouč, poté na modré napřáhl ROSTISLAV KLESLA a propálil norského gólmana.
     
    19:26
    Gól! HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar 0:1!
    Larrivee našel od levého mantinelu perfektně najetého JOAKIMA JENSENA, který se dostal o samostatného úniku. Norský útočník dva metry před Pöpperlem poslal kotouč švihem k pravé tyči takovým stylem, že Pöpperle téměř nezareagoval.
     
    19:37
    Gól! HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 1:1!
    Těsně před koncem první třetiny využívá Stavanger přesilovku! Johansson poslal přihrávku na hůl Soarese, ten z otočky našel TOMMYHO KRISTIANSENA a norský útočník už neměl problém trefit odkrytou klec.
    Využitá přesilovka Stavangeru.

    V Bernu se těší na domácí zápas.

     
    19:42

    V následujících minutách budou zahájeny také zbývající zápasy dnešního programu.
    Od 19:45 bude hrát Davos s Färjestadsem. Utkání bude v on-line přenosu sledovat Martin Augustin.
    Ve stejný čas nastoupí Bern proti Helsinkám – tento zápas pro Vás zprostředkuje v on-line přenosu Aleš Pur.
    A konečně Davis Panuška bude od 20:00 sledovat souboj mezi Frölundou a Jyväskylou, který Vám popíše ve svém on-line přenosu.

     
    19:56
    Sparta po druhé třetině prohrává 0:1 se Stavangerem, v Třinci začala druhá třetina za stavu 1:1. V ostatních třech rozehraných zápasech je stav stále 0:0.
     
    20:04
    Gól! HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 2:1!
    Zkraje druhé třetiny se Třinec vrací do vedení! Jakub Orsava dostal přihrávku od Erika Hrňi a úspěšně zakončil přečíslení dva na jednoho!
    Zahájeno bylo i skandinávské derby!

     
    20:17
    Gól! HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar 1:0!
    Polášek poslal střílenou přihrávku před branku přesně na hůl JANA BUCHTELEHO, který puk protečoval do pravého horního rohu Ostlundovy klece.
     
    20:20
    Gól! Frölunda Indians – JYP Jyväskylä 1:0!
    Pohledná akce až od obrany. Načal jí povedenou přihrávkou Oscar Fantenberg, který našel Carlssona, jenž přihrál před branku, kde stál RYAN LASCH. Americký útočník ještě přihrával před branku, ale tam trefil jen brusle jednoho z hráčů!
    Sparta a její fanoušci mají opět důvod k radosti.

     
    20:32
    Gól! Frölunda Indians – JYP Jyväskylä 1:1!
    Finský tým zhruba čtyři minuty před koncem první periody srovnává na 1:1!
     
    20:37
    Oceláři ze Třince po dvou třetinách vedou 2:1! Stále je však čeká ohromně těžký úkol v závěrečných dvaceti minutách.
     
    20:40
    Gól! Frölunda Indians – JYP Jyväskylä 2:1!
    Velice pohledná kombinace končí druhou brankou RYANA LASCHE! Puk mu před prázdnou branku skvěle naservíroval Andreas Johnson
     
    20:41
    Gól! SC Bern – IFK Helsinky 1:0!
    Na pravé straně zůstal volný GIAN-ANDREA RANDEGGER a jeho střela do chumlu před Hussem se zastavila až v síti.
     
    20:45
    Gól! SC Bern – IFK Helsinky 1:1!
    Mika Partanen střílí vyrovnávací branku ani ne za dvě a půl minuty poté, co se Bern dostal do vedení! Ve Švýcarsku je tak srovnáno.
     
    20:53
    Gól! HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar 1:2!
    Tak tomu se říká smůla! Už už to vypadalo, že zápas mezi Spartou a Storhamarem dojde do prodloužení, jenže přichází gól Christiana Larriveeho pouhých 38 vteřin před koncem třetí třetiny! Larrivee unil sparťanské obraně a překonal v brejku Pöpperleho.
    Sparta první domácí zápas nezvládla.

     
    21:00
    Zápas mezi Spartou a Storhamarem přinesl rozuzlení v poslední minutě zápasu, v níž se prosadil hostující tým. Sparta sice měla opticky více ze hry a Storhamar přestřílela, ale nakonec se před norským soupeřem musela překvapivě sklonit.

    HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar 1:2
    Branky a nahrávky
    : 42. Buchtele (Polášek, Hlinka) – 23. Jensen (Larrivee, Skadsdammen), 60. Larrivee (Zettergren)
     
    21:04
    Gól! HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 2:2!
    Stavanger devět minut před koncem třetí třetiny srovnává na 2:2 po brance Stiana Hoygarda, který využívá chyby v rozehrávce Ocelářů!
     
    21:06
    Gól! HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 3:2!
    A další branka, tentokrát však v síti norského týmu! Třinec se vrací do vedení po ráně Rostislava Klesly, který dorážel Polanského střelu.
     
    21:18
    Gól! HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 3:3!
    Podobně jako v Praze, i v Třinci v závěru normální hrací doby střílí norský soupeř branku. Zatímco Storhamar díky ní zvítězil, Stavanger srovnává a ještě může zabojovat i o tři body!
     
    21:19
    A skutečně, o osudu utkání mezi Třincem a Stavangerem bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy.
    Davos a Färjestads hrají po dvou třetinách bez branek.

     
    21:30
    Třinec vítězí po gólu v prodloužení! V 64. minutě o vítězství Ocelářů za dva body rozhoduje Zbyněk Irgl, jehož rána prošla až za záda hostujícího brankáře. Po prohře Sparty tak přeci jen český fanoušek může pocítit radost z výhry v dnešním programu Ligy mistrů.

    HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 4:3 po prodl.
    Branky a nahrávky:
    11. Klesla (Klepiš), 25. Orsava (Hrňa, Klesla), 52. Klesla (Klepiš, Polanský), 64. Irgl (Polanský, Klesla) – 20. Kristiansen (Soares, Johansson), 51. Hoygard, 60. Soares (Dahl-Andersen, Fossen)
    Třinec bere za výhru 2 body! Nejlepším hráčem zápasu byl Rostislav Klesla se dvěma brankami a dvěma asistencemi!

     
    21:32
    Gól! EHC Red Bull Mnichov – HC Košice 1:0!
    Červení býci jdou necelých devět minut před koncem do vedení! Kettemer po pravém křídle zavezl kotouč do pásma a z ostrého úhlu jej nahodil na Melicherčíka, k dorážce se následně prokousal MADS CHRISTENSEN a střelou z otočky otevřel skóre!
     
    21:35
    Gól! SC Bern – IFK Helsinky 1:2!
    Mika Partanen svou druhou brankou v dnešním utkání otáčí vývoj zápasu s Bernem a Helsinky se ujímají vedení! Ten napřáhl a tvrdou ranou prostřelil Schwendenera.
     
    21:54
    Jediná Christensenova branka rozhodla o vítězství Red Bull Mnichov nad slovenskými Košicemi, které sice neodehrály špatné utkání, ovšem skórovat se jim nepodařilo.

    EHC Red Bull Mnichov – HC Košice 1:0
    Branky a nahrávky:
    52. Christensen (Jaffray, Kettemer)
    Radost mnichovských fanoušků po výhře jejich týmu.

     
    21:59
    Gól! SC Bern – IFK Helsinky 2:2!
    Bern srovnává! Čtyři a půl minuty před konce se podařilo Justinu Kruegerovi srovnat na 2:2 a utkání tak směřuje do prodloužení, pokud se ve zbývajících několika minutách nedokáže jeden z týmů prosadit.
     
    22:04
    Prodloužení se dočkají oba zápasy, jejichž začátek byl naplánován na 19:45. Zatímco Davos a Färjestads odehráli celých 60 minut bez branek, Bern dokázal srovnat v závěru zápasu s Helsinkami. Přinese nastavený čas i první nájezdy dnešního dne, ať už v Davosu nebo v Bernu?
     
    22:12
    Dlouhé čekání na první gól ve Vaillant Areně je u konce! Hostující Färjestad v prodloužení využívá přesilovku, kterou si přenesl ze závěru třetí třetiny a získává z ledu Davosu bonusový bodík. Jedinou branku zápasu na své konto připisuje Robbie Earl!

    HC Davos – Färjestads BK 0:1
    Branky a nahrávky:
    61. Earl (Johansson)
     
    22:13
    Gól! Frölunda Indians – JYP Jyväskylä 2:2!
    Jyväskylä srovnává na 2:2. Mikko Kalteva zachytil volný puk a následně jej prostrkl na hokejku najíždějícího JOOSEHO ANTONENA, který technickou střelou na zadní tyčku překonává Johanssena!
    Davos sice prohrál, ale bod za remízu v normální hrací době mu stačí k postupu do play off!

     
    22:17
    Pětiminutové prodloužení v Bernu nerozhodlo, budeme tak svědky samostatných nájezdů!
     
    22:26
    Gól! Frölunda Indians – JYP Jyväskylä 3:2!
    Frölunda se v utkání s Jyväskylou opět ujímá vedení! V 54. minutě se švédským Indiánům daří využít rychlou akci, při níž kotouč vyslal Bengtsson na hokejku Lehkonena, který pálil z první a trefil šibenici.
     
    22:29
    Rozhodující nájezd Andrew Ebbetta rozhoduje o výhře Bernu, který po nájezdech poráží Helsinky, které dlouho měly zápas rozehraný lépe, ale nedokázaly ho dotáhnout do vítězného konce.

    SC Bern – IFK Helsinky 3:2 po náj.
    Branky a nahrávky:
    23. G.-A. Randegger (Ebbett, Reichert), 56. Krueger (Kobasew), rozh. náj. Ebbett – 25. Partanen (Leino), 43. Partanen (Leino, Puustinen)
    Bern vítězí po samostatných nájezdech!

     
    22:38
    Do zdáného konce došel i poslední dnešní zápas, ve které švédská Frölunda zvítězila ve skandinávském derby nad Jyväskylou 3:2 po gólu Lehkonena, který se trefil jen šest minut před koncem zápasu.

    Frölunda Indians – JYP Jyväskylä 3:2
    Branky a nahrávky:
    6. Lasch (Carlsson, Fantenberg), 18. Lasch (Johnson, Tömmernes), 54. Lehkonen (Bengtsson, Janmark) – 16. Tavi (Salmio), 48. Antonen (Kalteva, Kolehmainen)
     
    22:42
    Konečné výsledky šestého hracího dne letošního ročníku Ligy mistrů:
    HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar 1:2
    HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 4:3 po prodl.
    EHC Red Bull Mnichov – HC Košice 1:0
    HC Davos – Färjestads BK 0:1
    SC Bern – IFK Helsinky 3:2 po náj.
    Frölunda Indians – JYP Jyväskylä 3:2
     
    22:43
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a přeji krásný zbytek dnešního večera. (22:43:12)

    Jan Vojkůvka

    Program šestého hracího dne Ligy mistrů:
    18:30 HC Sparta Praha - Storhamar Hockey Hamar 1:2
    19:00 HC Oceláři Třinec - Stavanger Oilers 4:3 po prodl.
    19:30 EHC Red Bull Mnichov - HC Košice 1:0
    19:45 HC Davos - Färjestads BK 0:1
    19:45 SC Bern - IFK Helsinky 3:2 po náj.
    20:00 Frölunda Indians - JYP Jyväskylä 3:2
    bahis siteleri