Liberec – Nitra 2:0 (kon.) | IFK Helsinky – Linköping 1:2 (kon.) | TPS – Düsseldorf 1:2 (0:1 po s.n.)
JYP – Frölunda 1:4 (kon.) | Košice – EC-KAC 2:1 (3:0 po s.n.) | SønderjyskE – HV71 1:2 (kon.)
Stavanger – Kuopio 3:0 (kon.) | Storhamar – Ženeva 5:1 (kon.) | Ingolstadt – Växjö 5:3 (kon.)
Krefeld – Vienna Capitals 5:6 (kon.) | Färjestad – Pardubice 4:3 (po pr.)
konec
ERC Ingolstadt
5:3 (0:0, 3:2, 2:1)
Växjö Lakers
Čtvrtek 03.09.2015, 19:00 • Saturn Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina 15
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jared ROSS - 5:3
     
    59:52
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Poslední tečka za tímto zápasem, tedy s největší pravděpodobností. Publikum ani nikdo na ledě dlouho netušil, jestli kus černé gumy do prázdné branky vůbec doskotačí, ale nakonec jej tam JARED ROSS odhodlaně nasměroval a o vítězi tohoto zápasu je tedy rozhodnuto, domácí si připíší body do tabulky. Asistence: Danny Irmen.
     
    59:25
    Hosté odvolávají brannkáře a zkoušejí hru v šesti mužích!
     
    58:06
    Domácí Alexander Barta je ještě nucen jít pykat na trestnou lavici, takže opravdu okořeněný závěr základní hrací doby. Sedí za nedovolené bránění.
     
    55:43
    Ale hosté mají rázem problém. Robin Soderqvist dostává pět minut a osobní trest navíc za zásah do oblasti hlavy a krku a oslabuje tak svůj tým ve chvíli, kdy to nejméně potřeboval.
    REDDOX - 4:3
     
    55:22
    Växjö právě vstřelila branku!
    Šance na dorovnání výsledku v posledních minutách zápasu pro švédský celek přeci jen žije. Stačila chvilka nepozornosti a rázem se musejí hokejisté ERC strachovat o výsledek. Do sítě totiž brankáři Ingolstadtu proletěl kotouč, který skoro až od modré čáry vyslal jeden z obránců na brankoviště, od tama jej do zařízení doklepl připravený LIAM REDDOX. Možná nás čeká hodně zajímavý konec základní hrací doby. Asistence: Josh Hennessy, Ilkka Heikkinen.
     
    54:45
    Souboj o kotouč u mantinelu nakonec zvládli lépe domácá hráči a jeden z nich se pak dostal do samostatného úniku na branku. Bekhendový pokus ale v síti neskončil.
    GREILINGER - 4:2
     
    51:48
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Znovu využitá přesilovka a ERC Ingolstadt vede již o dvě branky chvilku před koncem třetí třetiny! Německému klubu stačila na zužitkování této početní výhody vskutku jen malá chvilička a ruce hned mohly radostně letět nahoru. Šance Lakers se tak zároveň snižují, puk do sítě dopravil THOMAS GREILINGER. Asistence: John Laliberte, Petr Tatíček.
     
    51:40
    S tresty se tedy dnes určitě nešetří. Zase je to hokejista z hostující střídačky, kdo si musí jít sednout za podražení. Konkrétně Rosen.
     
    48:48
    Vyloučení z řad Växjö Lakers, Josh Hennessy dostává trest a to je ideální šance pro domácí, jak mohou navýšit své vedení o další branku.
     
    48:23
    Hala ale nyní hučí po šanci na druhé straně hrací plochy. Nejspíš to byl někdo z obránců, jehož pecka z dálky otřela pravou tyčku branky Lakers.
     
    45:40
    Šarvátka u mantinelu ve větším počtu hráčů, ale vylučovat se bude pouze na jedné straně. John Laliberte jde sedět na dvě minuty.
     
    42:27
    Vyloučení hostujícího Roberta Rosena na dvě minuty, inkasuje trest za hákování a je tu opět přesilovka pro Ingolstadt.
     
    37:17
    Ve stejném čase je vyloučen hostující hokejista Calle Rose za sekání.
    John LALIBERTE - 3:2
     
    37:17
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    A zase využitá přesilovka! Tak se na to podívejme, jak to na jednou jde, když se chce. Parádní pecka kousek za pravým kruhem od jednoho z hokejistů ERC Ingolstadt, konkrétně se jako autor tohoto gólu zapsal po zásluhách JOHN LALIBERTE, jenž vymetl síťku branky hostujících Lakers a posílá svůj mančaft do vedení! Asistence: Petr Tatíček, Thomas Greilinger.
     
    36:13
    Teemu Laasko je dalším hříšníkem z řad týmu Växjö, dostává dvě minuty za zdržování hry a domácí mají chvilinku k dispozici přesilovku pět na tři.
    Jared ROSS - 2:2
     
    34:50
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Tak se nám ve druhé třetině s brankami roztrhl pytel! Krásná akce domácího mančaftu, když si hokejisté v modrých trikotech sjeli do přečíslení a na levé straně zakončující JARED ROSS nedal šanci gólmanu Steenovi, jenž se snad ani nemohl stačit přesunout od jedné tyčky k druhé. Pohledná akce a sledujeme daleko živější hokej. Asistence: Patrik McNeil, Benedikt Kohl.
     
    34:26
    Ale vzápětí vyloučení právě z řad Lakers. Joakim Hillding si jde sednout na dvě minuty.
    Cory MURPHY - 1:2
     
    34:20
    Växjö právě vstřelila branku!
    Jenže také Lakers ukazují, že umí využít nabídnutou přesilovou hru a tentokráte nepotřebovali ani moc dlouhou dobu k tomu, aby skórovali v početní výhodě. Krásnou nabídku na pravý kruh obdržel od svého spoluhráče CORY MURPHY, jenž ukázkově překonal gólmana soupeře. Asistence: Tuomas Kiiskinen, Robert Rosen.
     
    33:19
    Střelec předchozí branky Tomáš Kubalík dostává od rozhodčího dvě minuty, oslabení pro domácí partu a přesilovka Växjö.
    Tomáš KUBALÍK - 1:1
     
    32:11
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Na světelné tabuli v Ingolstadtu je vyrovnání a domácí fanoušci se dnes poprvé radují, a to znatelně hlasitě. Využitá přesilovka na sebe sice nechala čekat až do jejího závěru, avšak branka pohledná. Od modré čáry se napřáhl český hokejista TOMÁŠ KUBALÍK a puk proskotačil mezi betony brankáře Steena až za brankovou čáru. V hale je najednou daleko veseleji. Asistence: Patrik McNeil, Petr Tatíček.
     
    30:50
    Vyloučen hostující Reddox, který sice prostestuje u rozhodčího, ale slíbené dvě minuty stejně dostane. Pokárán je za přílišnou hrubost.
    Patrik LUNDH - 0:1
     
    25:32
    Växjö právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku zápasu, i když poměrně z nečekané situace a v nečekanou chvíli! Hostující Växjö Lakers se dostávají do vedení poté, co kotouč skončil na levé straně útočného pásma hostů, aby na něj jako první dostáhl autor gólu PATRIK LUNDH a provětral síťku za ochráncem domácí svatyně. Ten neměl skoro žádnou šanci na puk reagovat. Asistence: Joakim Hillding, Ville Varakas.
     
    18:25
    Z hostující strany pak inkasuje dvouminutový trest Teemu Laasko. Ale ten jde sedět za hrubost.
     
    18:25
    Planou první emoce a rozhodčí bude vylučovat, zcela po právu. Na domácí straně vyloučen na dvě minuty Patrick McNeil za sekání.
     
    09:42
    První přesilová hra pro Lakers, David Elsner inkasuje od hlavního rozhodčího dvě minuty za podražení a bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    05:11
    Vyloučen muž z řad hokejistů Lakers. Gustaf Rydahl inkasuje dvě minuty za držení.
     
    04:15
    První vážnější situace, se kterou měl brankář Lakers Steen problémy. Jeden z útočníků v modrém trikotu se proháčkoval až před zařízení a bekhendem těsně minul prostor pod horní tyčkou.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 33. Kubalík (McNeil, Tatíček), 35. Ross (McNeil, Kohl), 38. Laliberte (Tatíček, Greilinger), 52. Greilinger (Laliberte, Tatíček), 60. Ross (Irmen) – 26. Lundh (Hillding, Varakas), 35. Murphy (Kiiskinen, Rosen), 56. Reddox (Hennessy, Heikkinen)


    ERC Ingolstadt: Ti. Pielmeier (Eisenhut) – Schopper, Friesen, McNeill, Kohl, Köppchen, Wagner, Kronthaler, Schütz – Laliberte, Tatíček, Elsner – Lebler, Irmen, Ross – Greilinger, Kubalík, A. Barta – Schmidpeter, B. Barta, Th. Pielmeier
    Växjö Lakers: Steen (Andren) – Murphy, Larsson, C. Rosen, Heikkinen, Laasko, Varakas, Martinsson – Gynge, Kiiskinen, R. Rosen – A. Johansson, Hillding, Lundh – Hennessy, Froberg, Reddox – Soderqvist, Josefsson, M. Johansson – Rydahl

    Rozhodčí: Warschaw (AUT), Piechaczek – Gossmann, Kohlmüller (oba GER)

    Diváci: 2 092
    bahis siteleri