Chabarovsk – Riga 3:2 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:6 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (po pr.)
Omsk – Jaroslavl 3:0 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 2:5 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 12.09.2015, 16:00 • Ice Hockey Center 2004 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bratislavský Slovan zvládl i druhé utkání na prvním tripu sezony a po triumfu na hřišti Dynama Moskva uspěl l i proti Viťazu. Hosté byli po dvě třetiny lepším týmem, v té třetí si ale ztrátou koncentrace zbytečně přidělali vrásky na čele. Nakonec však duel úspěšně dotáhli do vítězného konce. Přeji příjemný zbytek dne. (18:27:43)
     
    Konec zápasu.
    59:27. Milan BARTOVIČ - 2:5
     
    59:27
    Slovan právě vstřelil branku!
    Rozhodnuto. Hosté gólem do prázdné branky potvrzují svůj dnešní triumf. Do tabulky střelců se znovu zapisuje MILAN BARTOVIČ, jenž ke gólu využil nechtěnou pomoc Eronena. Domácí obránce totiž dojížděl vyhozený puk, ale před opuštěnou klecí možná příliš zazmatkoval. Bartovič mu klepl do hole, kotouč narazil do jeho bruslí a zamířil za čáru. Bez asistence – 2:5.
     
    58:04
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny. Viťaz je nastěhovaný v ofenzivní třetině a už riskuje ve hře bez brankáře.
     
    57:19
    Před Garnettem zase zahrozil Musatov, který nabral rychlost a proklouzl skrz pásmem. Hráči před ním padali v domnění, že bude pálit. Útočník se tím pádem dostal až skoro do brankoviště, ale beci ho nakonec vytlačili do velkého úhlu.
     
    56:37
    Skvělý Saprykin podržel svůj tým nad vodou. Slovan mohl uklidnit pátým zásahem Tičar, ovšem z mezikruží si vylámal zuby na mrštné gólmanově lapačce.
     
    55:36
    Hostující střídačka reaguje na situaci oddechovým časem.
    55:36. Alexej MAKEJEV - 2:4
     
    55:36
    Viťaz právě vstřelil branku!
    A drama je na světě. Domácí poprvé v duelu využívají přesilovku a necelých pět minut před koncem ztrácí už jen dva góly. Znovu se trefil ALEXEJ MAKEJEV, jenž svůj švih z úhlu dokázal parádně usměrnit pod víko. Asistence: Teemu Eronen, Maxim Afinogenov – 2:4.
     
    53:52
    Tlak domácích bude umocněn přesilovou hrou. Dvě minuty za držení vyfasoval hostující zadák Luža.
     
    51:19
    Aby ještě Slovan své pasivní hry nelitoval! Soloduchin před malým okamžikem předložil na brankoviště výstavní pas Musatovi, ale ten z těsné blízkosti nedal. Viťaz spálil obrovskou příležitost.
    49:17. MAKEJEV - 1:4
     
    49:17
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Zasloužená trefa. Domácí snižují na 1:4, ale není už příliš pozdě? Gól nicméně patří do kategorie pohledných. Prosadil se ALEXEJ MAKEJEV, jehož obloučkem přes celé hřiště oslovil Eronen. Makejev měl i štěstí, že bek Sersen plachtící puk nezachytil jako první. Tváří v tvář gólmanovi se pak útočník nemýlil. Uspěl efektivním blafákem do forhendu. Asistence: Teemu Eronen, Igor Saprykin.
     
    48:57
    Komerční přestávka. Hostující fantom Garnett si během ní polívá obličej vodou, ve třetí třetině má jednoznačně nejvíc práce.
     
    47:04
    Hraje se dlouho bez přerušení a domácí přitápí pod kotlem. Kempe se proháčkoval až ke střele, leč na Garnetta si nepřišel. Dorážet mohl ještě Šitikov, měl však zablokovanou hůl.
     
    45:40
    Slovan už viditelně šetří síly a nežene se do bezhlavého útočení. Podolsk musí tvořit hru a rozbíjet soupeřovu obranu. Ta je ale prozatím neprostupná.
     
    44:33
    Barker je zpět na ledě, Viťaz při hře v pěti proti čtyřem nezahrozil. A s úspěchem se teď nesetkala ani sražená rána Golovkova.
     
    43:17
    Kučerjavenko se snažil od modré čáry režírovat útočné snažení svého družstva, jenže domácím kotouče příliš odskakují. Teď dokonce až do ochranné sítě s pomocí hole hostujícího beka.
     
    42:10
    Domácí si vynutili soupeřův faul. Barker za vlastní klecí podsekl soupeři nohy a už vydechuje za katrem. Sudí jeho prohřešek klasifikovali jako podražení.
     
    40:31
    Domácí trenéři stáhli z branky Fina Säteriho, svatyni Viťazu bude po zbytek zápasu hájit Saprykin. Zahřívací zákrok zvládl bezchybně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Slovan v uplynulé části dvakrát udeřil z rychlého protiútoku, třetí zásah pak přidal po pěkné střele z pozice mezi kruhy a zdá se, že neohroženě míří za vítězstvím. Viťaz sem tam soupeře přimáčkne, ale v útoku nepůsobí zdaleka tak čiperně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    S trochu zoufalou střelou Horáka neměl Garnett sebemenší potíže. Kotouč ale raději před atakujícími protihráči podržel v lapačce. Bude se vhazovat před jeho svatyní.
    38:25. Rok TIČAR - 0:4
     
    38:25
    Slovan právě vstřelil branku!
    Bratislavský celek má k dispozici už velice komfortní čtyřgólový polštář. Säteriho propálil ROK TIČAR, jenž měl po přihrávce Barkera v ideální pozici mezi kruhy moře prostoru. Asistence: Cam Barker, Ladislav Nagy – 0:4.
     
    37:40
    Pěkná akce Makejeva mohla skončit kontaktní trefou. Domácí křídelník prokázal dobré krytí kotouče a natlačil se ze strany až do brankoviště. Garnett se ale roztáhl na čáře a stále drží čisté konto.
     
    36:24
    Kotouč je daleko od domácí brány, kde hokejisté Viťazu šetří cenné vteřiny. Slovan dokázal protivníka přitlačit v úvodu dvouminutovky. Teď se mu příliš nedaří.
     
    34:40
    Hlavní sudí opět vylučují. V přesile si nyní zahraje hostující výběr, jelikož se Palola provinil podražením.
     
    34:20
    Slovan v pěti, ubránil se bez úhony a Bartovič ihned pozdravil Säteriho štiplavým pokusem z první. Domácí brankář tentokrát zasáhl bezchybně.
     
    33:41
    Viťaz nehraje přesilovku zle. Snaží roztočit soupeřovu čtveřici několika rychlými přihrávkami. V zakončení však hráčům Podolsku schází více klidu.
     
    32:04
    Domácí teď měli velký tlak! Dvakrát se v dobré šanci zjevil Švéd Kempe a hosté ho zastavili jen za cenu faulu. Bartovič – dvě minuty za podražení.
     
    30:03
    Polovina haly už byla na nohou, vzrušení však bylo zbytečné. Brankář Garnett udržel nahození z úhlu ještě před brankovou čarou. A to i navzdory tomu, že do volného puku šťouchal neobsazený Afinogenov.
     
    28:43
    Domácí střídačka si po třetím inkasovaném gólu vyžádala oddechový čas.
    28:43. Andrej ŠŤASTNÝ - 0:3
     
    28:43
    Slovan právě vstřelil branku!
    Další zásah. Bratislavský celek už vede o tři branky a má slušně našlápnuto k vítězství. Slovan teď soupeři znovu předvedl, jak rychle přenést hru. Po ztratě domácích vystartoval kupředu, Jeglič našel při přečíslení ANDREJE ŠŤASTNÉHO a ten mířil do poloprázdné klece. Asistence: Ziga Jeglič – 0:3.
     
    26:54
    Poprvé v zápase se z hlediště snáší pískot. Hráči Podolosku po druhé inkasované brance evidentně znervózněli a Säteriho často nechávají na holičkách. Ten zatím odolává.
    24:50. Milan BARTOVIČ - 0:2
     
    24:50
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují svůj náskok z rychlého protiútoku. Surový se vřítil do pásma a vystřelil do Säteriho betonů. Puk se odrazil do mezikruží a rychlík MILAN BARTOVIČ, jenž se přiřítil z druhé vlny, ho napálil do sítě. Asistence: Tomáš Surový – 0:2.
     
    23:50
    Viťaz v plném počtu. Hosté tentokrát početní převahu nezužitkovali. Neměli ani jedinou větší příležitost.
     
    23:01
    Nagy možná na kruhu prováhal vhodný moment ke střele. Beci od něj odstoupili, ale útočník si ještě puk stáhl a nakonec nepřesně přihrával. Domácí se krátce nato osvobodili.
     
    21:46
    Slovan si zahraje druhou přesilovku v dnešním klání. Za hákování vykazuje hlavní sudí za katr Šitikova.
     
    21:19
    Tičar střílel chytře přes beka a Säteri si nebyl zrovna dvakrát jistý, jestli má puk plně pod kontrolou. Likvidoval ho až nadvakrát s obtíži.
     
    20:38
    Novák proklouzl do pásma s kotoučem na holi o něco později než jeho spoluhráč a sudí pro ofsajd přerušuje hru. Oba týmy posílají na led druhé formace.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pěkný hokej, několik šancí a využitá přesilovka v podání Slovanu. Úvodní část rozhodně nenudila. Hosté v ní byli aktivnější, Viťaz se zatím kromě několika střel v přesilovce prakticky k ničemu nedostal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Ježov za vlastní brankou míchá s pukem a čeká na střídající spoluhráče. Viťaz už se před koncem úvodní části nikam nehrne, do kabin zřejmě odejde s jednobrankovou ztrátou.
     
    18:57
    Na opačné straně hřiště zaměstnal gólmana Horák, jenž se zpoza klece vytočil až do brankoviště. Kotouč ovšem mezi tyč a Garnettovo tělo nepropasíroval.
     
    17:30
    Čiperný Nagy režíroval situaci dva na dva. Rozhodl se sám vypálit a přidělal Säterimu notné potíže. Jeho spoluhráči později puk v rohu ztratili.
     
    16:47
    Kučerjavenko nabral rychlost ve středu hřiště, přejel modrou čáru, vypálil a ihned pádil za odraženým pukem. Zastavil ho až čárový sudí pozdě odpískaným ofsajdem.
     
    15:31
    Už to mohlo být o dva góly. Nagy se po vhazování v ofenzivní třetině parádně prokličkoval až těsně před Säteriho, ale v tísni pálil nepřesně. Z dorážky neuspěl ani Nedorost.
     
    14:42
    Hosté už jsou v pěti. Hra má nyní velké tempo, které po dobrých třech minutách přerušila až komerční přestávka.
     
    13:33
    Přesilovka se chýlí ke konci. Domácí obecenstvo si žádá branku, ovšem černá pryž se pohybuje daleko od hostující svatyně. Navíc ji má v moci Slovan.
     
    11:55
    V početní převaze si poprvé zahrají také domácí. Za katr usedl Lušňák, jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    11:24
    Po delší době musel být na pozoru také Garnett, na jehož klec mířila pumelice Ježova od modré čáry. Až k cíli ale nedoletěla.
     
    10:03
    Bratislavské mužstvo svírá soupeře i nadále. Jeglič si našel odražený kotouč a napálil ho do oblouku branky, o chvíli později zase soka přitlačila formace vedená Viedenským. Säteri se měl co ohánět.
    08:52. Filip NOVÁK - 0:1
     
    08:52
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hosté využívají za třicet vteřin nabídnutou početní výhodu a jdou do vedení. FILIP NOVÁK na modré čáře nic složitého nevymýšlel a kotouč nahodil rovnou na branku. Säteri na jeho lehký pokus nestačil reagovat, ve výhledu mu dobře clonil Nedorost. Asistence: Cam Barker – 0:1.
     
    08:22
    Aktivita hostujícího výběru sklízí ovoce alespoň v podobě přesilovky. Za hákování si jde na dvě minuty odpočinout Voronkov.
     
    07:45
    Lušňák teď vířil pohybem. U mantinelu se snažil oklamat dva protihráče, ale neuspěl. Přesto Slovan zůstal u puku a nyní kostrbatě kombinuje před Säterim.
     
    06:49
    Slovenský celek působí před brankou soupeře mnohem dravěji. Kašpar sice přišel k puku před brankovištěm náhodou, ovšem ze zajímavé pozice měl slušnou šanci skórovat. Zakončení mu však zhatil protivník.
     
    05:39
    Pěkná rána Sersena! Slovenský bek pálil příklepem z vrcholu kruhu a Säteri měl co dělat, aby včas uzamkl mezírku mezi betony. Celé akci však předcházela chyba domácích, když Afinogenov nezpracoval puk při přechodu do střední zóny.
     
    04:57
    Zakázané uvolnění Slovanu. Hosté se dostali na pár vteřin pod tlak a Skalický obloučkem poslal puk přes všechny čáry.
     
    04:15
    Šitikov nejprve puk ve vlastním pásmu ztratil, načež se po sérii odrazů dral na opačné straně hřiště do zajímavé šance. Pálil švihem, ale jen do hráče před sebou.
     
    02:59
    Hraje se zatím poměrně svižně, kotouč létá z hole na hůl a mužstva se pravidelně střídají v jeho držení. Domácí nyní přibrzdil ofsajd.
     
    01:40
    Čtvrtá hostující formace si teď dobrým pohybem vytvořila v pásmu tlak. Skalický nejprve vysekl protihráči puk a z dálky mohl vypálit Švarný. Neměl však dostatek prostoru.
     
    00:49
    Oba gólmani už mají za sebou zahřívací zákroky. Hostující Tičar pálil ze spodní části kruhu, ale gólman se stihl včas přemístit a kotouč ztlumil na hrudi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Viťaz Moskevská oblast: Säteri (Saprykin) – Eronen, Berdjukov, Kudinov, Kostromitin, Ježov, Golovkov, Voronkov, Peretjagin – Kučerjavenko, Afinogenov, Makejev – Soloduchin, Musatov, Kokšarov – Horák, Kempe, Šitikov – Vyglazov, Palola, Švec-Rogovoj.

    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Barker, Novák, Starosta, Švarný, Kozák, Sersen, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Surový, Viedenský, Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan.

    Rozhodčí: Odinš, Bulanov – Gordenko, Tomilov.
     
    Domácí jsou nicméně v utkání mírným favoritem. Do karet jim nahrává i bilance vzájemných zápasů z loňského ročníku, kdy soka v obou duelech porazili. Nejprve v Bratislavě 2:0 a o dva měsíce později i doma (2:1p).
     
    Slovan dosud odehrál o zápas méně a zdobí ho bilance tří výher a stejného počtu porážek. Může se však pyšnit pevnou defenzivou – s devíti inkasovanými brankami druhou nejlepší ve své konferenci.
     
    Viťaz ale rozhodně nebude lehkým soustem: letos zatím ze sedmi zápasů odjížděl z ledu se sklopenými hlavami jenom dvakrát a v tabulce se drží na sedmém místě.
     
    Slovenského zástupce v KHL čeká na půdě Podolsku druhý venkovní zápas v sezoně. Ten první, ve čtvrtek proti Dynamu Moskva, vyhráli svěřenci Miloše Říhy 2:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 50. Makejev (Eronen, Saprykin), 56. Makejev (Eronen, Afinogenov) – 9. Novák (Barker), 25. Bartovič (Surový), 29. Šťastný (Jeglič), 39. Tičar (Barker, Nagy), 60. Bartovič


    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri (od 41. Saprykin) – Eronen, Berdjukov, Kudinov, Kostromitin, Ježov, Golovkov, Voronkov, Peretjagin – Kučerjavenko, Afinogenov, Makejev – Soloduchin, Musatov, Kokšarov – Horák, Kempe, Šitikov – Vyglazov, Palola, Švec-Rogovoj.
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Barker, Novák, Starosta, Švarný, Kozák, Sersen, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Surový, Viedenský, Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan.

    Rozhodčí: Odinš, Bulanov – Gordenko, Tomilov.
    bahis siteleri