Chabarovsk – Riga 3:2 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:6 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (po pr.)
Omsk – Jaroslavl 3:0 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 2:5 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Sobota 12.09.2015, 13:30 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku v utkání

    Avangard Omsk: 24

    Lokomotiv Jaroslavl: 27 (15:53:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (OMS) : 1 + 1, 1 střela, čas na ledě 19:22
    Michal Kempný (OMS): 0 + 0, 4 střely, čas na ledě 21:05
    Dominik Furch (OMS): 100% úspěšnost zásahů, 27 zákroků
    Jiří Novotný (JAR): 0 + 0, 1 střela, čas na ledě 18:10
     
    Tohle je výsledek, jaký si mohl Avangard Omsk před zápasem klidně představovat. Po brankách Alexandera Popova, Vladimíra Sobotky a zajímavém technickém gólu Alexandera Pěrežogina, vyhrává vedoucí tým Východní konference 3:0 a Dominik Furch má zcela po zásluze čisté konto proti Jaroslavli. Lokomotiv zradily především přesilové hry, v nichž hosté nedali ani branku. Omsk naproti tomu přesilovku zužitkoval. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Hrají se poslední vteřiny utkání, ani jeden z týmů už nikam nespěchá, o vítězi je rozhodnuto a Omsku záleží ještě na udrženém čistém kontu pro Dominika Furcha.
    PĚREŽOGIN - 3:0
     
    58:51
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je pravděpodobně rozhodnuto. ALEXANDERU PĚREŽOGINOVI sice byla přeseknuta hokejka a puk do sítě fyzicky nedopravil, jenže hlavní rozhodčí označuje tuto branku jako technický gól a vše je tedy naprosto v souladu s pravidly. Hala nejprve netušila, zda se radovat, ale nyní může onen zajímvý gól, který padl před několika okamžiky, v klidu oslavit. Bez asistence.
     
    58:23
    Už je ale gólman Lokomotivu Jaroslavl zpátky na střídačce a hosté zatím figurují s kotoučem v útočném pásmu. Na první lepší střelu teprve čekají.
     
    58:08
    Rozhodčí záhy píská do píšťalky a značí nějaký technický přestupek. Vhazovat se bude ve střední třetině a Kolesnik se na chvíli vrací do klece.
     
    57:54
    Hráči Lokomotivu jdou zároveň na ledovou plochu v šesti mužích a Jaroslavl tedy riskuje hru bez brankáře. Vyplatí se?
     
    57:54
    Oddechový čas také pro Lokomotiv Jaroslavl. Čas na dvě případní branky potřebné k vyrovnání, se hostům krátí.
     
    57:39
    Pěrežogin aktivně získal kotouč u mantinelu proti dvěma hokejistům v bílém trikotu a toužil se dokonce prodrat i do zakončení. Jenže ke střele nedošlo, puk mu byl zavčas odebrán.
     
    57:06
    Zakázané uvolnění Omsku, hra se přesune po delší době také před Dominika Furcha.
     
    56:40
    Z hlediště se ozývá pověstné rurské "šajbu" a fanoušci Omsku si tak žádají další branku na konto. Jenže to už se Daniil Apalkov vrací zpátky do hry a do konce zbývá něco málo přes tři minuty.
     
    56:21
    Kolesnik má po ráně Michala Kempného od modré čáry puk ve výstroji, zanedlouho se bude opět vhazovat v obranné třetině Lokomotivu.
     
    55:50
    Omsk ale očividně nikam nespěchá v početní výhodě a spíše se možná snaží šetřit čas, který se zkrátí soupeři na případné dotažení ztráty dvou branek.
     
    55:07
    Posledních pět minut základní hrací doby tedy začíná přesilovkou domácího výběru. Obránec Kronwall vyhodil puk přes všechny čáry hned po vhazování.
     
    54:47
    Ve stejném čase si Avangard Omsk vybírá oddechový čas na poradu.
     
    54:47
    Jenže jsou tu další komplikace pro Lokomotiv Jaroslavl. Daniil Apalkov (JAR) odjíždí na trestnou lavici za sekání a přesilovku si pro změnu zahraje Avangard Omsk.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Popov (Sobotka, Ahnelöv), 46. Sobotka (Ahnelöv, Pěrežogin), 59. Pěrežogin


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Ahnelöv, Kuljaš, Kempný, Lekomcev, Alexandrov, Kulik, Valentěnko, Dervuk – Sobotka, Popov, Pěrežogin – Širokov, Paršin, Zubov – Lemťugov, Petrov, Černikov – Rasskazov, Michejev, Fiščenko
    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Koledov, Grigorjev, Pašnin, Ljubuškin, Gavrikov, Gorochov – Averin, Kontiola, Loktionov – Novotný, Apalkov, Masaljov – Konkov, Galimov, Kartajev – Kapustin, Malcev, Korškov

    Rozhodčí: Boman, Ravodin – Matjuša, Sazonov

    Diváci: 9 370
    bahis siteleri