Chelsea – Arsenal 2:0 (kon.) | Swansea – Everton 0:0 (kon.) | Stoke – Leicester 2:2 (kon.)
Bournemouth – Sunderland 2:0 (kon.) | Newcastle – Watford 1:2 (kon.) | Aston Villa – West Brom 0:1 (kon.)
Manchester City – West Ham 1:2 (kon.)
konec
Swansea City
0:0 (0:0)
Everton FC
Sobota 19.09.2015, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Hosté budou muset dohrávat utkání v devíti hráčích v poli. Za ostrý zákrok, který byl v rozporu s pravidly, totiž inkasoval rovnou červenou kartu Kevin Mirallas (Everton FC).
     
    90+2
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Ross Barkley, přichází Kevin Mirallas.
     
    87
    Poslední střídání v týmu Swansea City: Garry Monk ze hřiště odvolává Andrého Ayewa, opačným směrem putuje Modou Barrow.
     
    81
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Bafétimbi Gomis, v závěru utkání si zahraje Éder.
     
    80
    Nebezpečným skluzem zezadu, kterého se dopustil André Ayew (Swansea City), byl zasažen Galloway. Hříšníkovi rozhodčí Attwell velmi zblízka ukázal žlutý kartónek.
     
    74
    Žlutou kartu za zákrok, který byl za hranicí fotbalových pravidel, dostává Tyias Browning (Everton FC).
     
    71
    Everton obléhal pokutové území domácího celku a po chvíli se dostal k zakončení, do rány Naismithe se ale postavil Williams, který jeho nebezpečnou střelu vyrazil na roh. Byl to už druhý důležitý obranný zákrok defenzivního štítu Swansea, který znovu za svého brankáře dokázal zaskočit. S trochou nadsázky se dá říci, že Swansea do utkání nasadila dva gólmany.
     
    68
    Jedovatý střelecký pokus vyslal směrem na bránu Gomis, jehož razantní rána pořádně vyprášila rukavice brankáře Howarda, který míč před dobíhajícím útočníkem vyrazil do strany.
     
    65
    První střídání je k vidění také v týmu Everton FC: hřiště opouští Arouna Koné, nahrazuje ho Gerard Deulofeu.
     
    62
    Nebezpečné šance pokračují! Skvělou individuální akcí se protlačil až ke střele Montero, který zakončoval z levé strany, jeho pokus letící pod horní tyč vyrazil na roh s vypětím všech sil Howard.
     
    61
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Gylfi Þór Sigurðsson, místo něj na trávník přichází Ki Song-jung.
     
    59
    Rušno bylo také na druhé straně, když se v pokutovém území k odraženému míči dostal Lukaku, který z ostrého úhlu nedokázal míč trefit razantně a na brankové čáře zaskočil za svého brankáře obránce Williams, který balon odkopl do bezpečných míst.
     
    58
    K exekuci standardní situace se postavil Sigurðsson, který vyslal jedovatý projektil mířící na přední tyč. Míč se sice zastavil až o síť, avšak pouze o tu boční.
     
    56
    Před pokutovým územím došlo k nedovolenému zákroku, za který byl žlutou kartou potrestán Gareth Barry (Everton FC).
     
    54
    Další obrovská šance Evertonu! Williams z nepochopitelných důvodů odstoupil od Lukaka, jemuž Barry adresoval míč za obranu. Střílející hráč však ve stoprocentní šanci selhal, když svůj pokus umístil nad břevno.
     
    51
    V pokutovém území byl zády k bráně otočen Galloway, který se ale obránců zbavil elegantní otočkou a posté se odhodlal k ráně z ostrého úhlu, jeho nebezpečný pokus prosvištěl jen těsně kolem vzdálenější tyče.
     
    45+1
    Slibně se rozvíjející akci soupeře zastavil faulem Jack Cork (Swansea City), Stuart Attwel nejprve signalizoval výhodu a hra dlouho plynula dále, ale při nejbližším přerušení ukázal hříšníkovi žlutou kartu.
     
    38
    Přesnou přihrávku do vápna obdržel Lukaku, který vystřelil z ideální palebné pozice. Do trajektorie dráhy letu míče ale vložil svou nohu Williams, který balon srazil za koncovou čáru. Praporek asistenta rozhodčího tak směřuje k rohovému praporku.
     
    30
    Pak ale příliš tvrdě vlétl do souboje Fernández, který tak hostům nabídl rozehrávku přímého volného kopu. Po odraženém míči se Everton dostal ke střele nahranici vápna, kterou do náruče Fabiańského z bezprostřední blízkosti tečoval Naismith.
     
    18
    Za záda obránců Evertonu obdržel míč Gomis, který si jej potáhl kupředu a před sebou měl pouze vyběhnuvšího Howarda, kolem kterého poslal míč, jenž prosvištěl jen těsně kolem vzdálenější tyče.
     
    15
    Everton získal výhodu rozehrávky dalšího rohového kopu, k jehož exekuci se znovu postavil Barkley, který svým centrem nalezl hlavu Jagielky, jenž horní tyč jen těsně přestřelil.

    Lukáš Jasoněk

    Branky:

    Karty:   45+1. Cork (SWN), 80. A. Ayew (SWN) – 56. Barry (EVE), 74. Browning (EVE)   90+4. Mirallas (EVE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, A. Williams (C), Taylor – Cork, Shelvey – A. Ayew (87. Barrow), G.Þ. Sigurðsson (61. Ki Song-jung), Montero – B. Gomis (81. Éder).
    Náhradníci: Nordfeldt – Ki Song-jung, Éder, Routledge, Rangel, Bartley, Barrow.

    Everton FC: Howard – Browning, Stones, Jagielka (C), Galloway – McCarthy, Barry – Naismith, Barkley (90+2. Mirallas), Koné (65. Deulofeu) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – D. Gibson, Mirallas, Lennon, L. Osman, Deulofeu, Funes Mori.

    Rozhodčí: Attwell – Holmes, West

    Diváci: 20805
    bahis siteleri