Košice – Piešťany 0:2 (kon.) | Skalica – Zvolen 1:9 (kon.) | Trenčín – Žilina 3:0 (kon.)
Banská Bystrica – Poprad 1:0 (po pr.) | Nitra – Martin 4:1 (kon.)
konec
HC Košice
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
ŠHK 37 Piešťany
sk Neděle 20.09.2015, 16:30 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení priaznivci hokeja, vítame vás pri 5. kole Tipsport ligy medzi úradujúcim majstrom Slovenska HC Košice a tímu zo západu krajiny, ŠHK 37 Piešťany. Zo zápasu vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu neunikne nič podstatné.

    HC Košice nezažíva dobrý úvod nového ročníka najvyššej hokejovej súťaže Slovenska. Majstri totiž po 4 odohraných stretnutiach okupujú len spodné priečky tabuľky, veď s dvoma bodmi za výhru nad Žilinou po predĺžení majú na svojom konte dva body. S nepriaznivým skóre 9:12 sa pritom domáci celok usadil na priebežnom 9. mieste Tipsport ligy.

    Posledné štyri zápasy Košíc v Tipsport lige:

    HC Košice – MsHK Žilina 5:4 pp
    HC Košice – HC 05 Banská Bystrica 0:1
    HK Nitra – HC Košice 3:2
    HKM Zvolen – HC Košice 4:2

    ŠHK 37 Piešťany hlásili pred štartom nového ročníka najvyššej hokejovej súťaže Slovenska vážne problémy, príčom tímu z kúpeľného mesta reálne hrozilo, že si Tipsport ligu ani nezahrá. Teraz sa však už celá situácia javí ako stabilizovaná, aj vďaka tomu patrí Piešťanom po štyroch odohraných kolách so ziskom 6 bodov za dve výhry a dve prehry priebežná 6. priečka tabuľky, Piešťanci ju okupujú so skóre 11:11.

    Posledné štyri zápasy Piešťan v Tipsport lige:

    HK 36 Skalica – ŠHK 37 Piešťany 3:5
    ŠHK 37 Piešťany – MsHK Žilina 4:2
    HC 05 Banská Bystrica – ŠHK 37 Piešťany 2:1
    ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 1:4
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Dudáš, Slovák, Šedivý, Philipp, Štrbák (C), Cebák – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hričina, Boltun, Šoltés – Hrnka, Češík, Lelkeš – Jenčík, Bortňák, Lapšanský, Bartoš (A).

    ŠHK 37 Piešťany: Rybár – Gachulinec, Filip, Kotaška, Brňák, Gipters, S. Hudec, Krotov, Svetlík – Belluš. Stantien, Šimíček – Filo, Holovič, J. Ručkay – Balej, Brancis, Kučera – Tibenský, Tomčák, Hrehorčák

    Rozhodca: Orolín, D. Konc – Bogdaň, M. Korba.
     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás srdečne pozdravujeme z Košíc, kde sa už o pár minút začne zápas 5. kola Tipsport ligy, v ktorom si sily zmerajú domáci majstri Slovenska a hráči Piešťan. Tréner Oremus už môže rátať s brankárom Melicherčíkom, ktorý po zranení dostal medzi troma žrďami prednosť pred Riečickým.

    Ešte pred samotným buly si vypočujeme štátnu hymnu Slovenska, po ktorej už začiatku samotného stretnutia nebude nič brániť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly zvládli lepšie Košice. Tie sa s pukom dostali až do útočného pásma, kde to chceli hrať na jedinú prihrávku, o puk ale prišli.
     
    00:45
    Domáci celok sa aj napriek tomu vrátil pred brankára Rybára, kde sa snažil o presnejšiu kombináciu. Všetko to ale bolo len od mantinelu, tento priestor mali Piešťany dobre vykrytý.
     
    01:15
    Hričina teraz "žabkou" našiel na modrej čiare jedného zo svojich spoluhráčov, ktorý sa už pripravoval na strelu švihom, puk mu ale v rozhodujúcej chvíli odskočil až do stredného pásma.
     
    02:01
    Lapšanský sa prebíjal s pukom pred Rybára, z medzikružia sa ale ku gólmanovi Piešťan už bližšie dostať nedokázal.
     
    02:35
    Dudáš teraz zapracoval v útočnom pásme na výbornú, dôsledkom čoho bola presná prihrávka na modrú čiaru, odkiaľ pálil skúsený Slovák. Nanešťastie pre Košice však len priamo do Rybára.
     
    03:05
    Piešťany teraz pomýšľali na rýchly protiútok, ich hráči však proti presile nemali žiadnu šancu na úspech. Aj preto odišli hráči odetí v modrom radšej na striedačku.
     
    04:03
    Veľká šanca domácich! Hrnka s Lelkešom sa teraz rútili do prečíslenia dvoch proti jednému, prvý menovaný sa ale s pukom dostal už do veľkého uhla, odkiaľ ani vážnejšie neohrozil Rybára, ani presne neprihral.
     
    04:45
    Snaha Hričinu o zachytenie puku v útočnom pásme sa teraz nevyplatila, Piešťany sa okamžite vydali na útočný výpad, kde pokúšali šťastie strelou, Melicherčík ale nezaváhal a puk chytil.
     
    05:10
    Domáci hráči následne buly vo vlastnom pásme zvládli, nasledoval rýchla kolmica do útočného pásma, odkiaľ prišla strela švihom do lapačky Rybára.
     
    05:29
    Cebák sa mohol dostať k odrazenému puku, na výbornú ale na poslednú chvíľu zapracoval jeden z brániacich hostí, ktorý mu puk vypichol spomedzi nôh.
     
    06:09
    Košice sa následne dokázali na dlhší čas udržať v útočnom pásme, všetko to oblo ukončené strelou do stredu brány, kde stál pripravený Rybár.
     
    06:20
    Holovič bol teraz na buly neúspešnejší, aj vďaka tomu sa jeho spoluhráči okamžite natlačili s pukom až do útočného pásma, kde si ich domáca obrana dobre postrážila.
     
    06:45
    Hrá sa rýchly hokej z oboch strán, Košice teraz niekoľkokrát ohrozili Rybára, všetky to boli strely chytené, respektíve nepresné. Buly v strednom pásme.
    Hráči počas hymny (pred začiatkom zápasu).
     
    07:08
    Na prvý pohľad nebezpečné zakončenie z pravého kruhu na vhadzovanie Melicherčíkovi problémy nenarobilo, gólman Košíc puk pohotovo ukryl vo svojej lapačke.
     
    07:12
    Buly v pásme Košíc sa bude opakovať.
     
    07:30
    Tentokrát ho domáci zvládli a hoci sa vpredu príliš dlho neohriali, Cebákova snaha sa neukázala ako neopodstatnená. Skúsený obranca Košíc totiž puk poslal aspoň pred vlastnú bránku, kde ho dokorčuľoval Bicek.
     
    08:01
    Ani tentokrát gól nepadol. Aj v tomto prípade sa oň pokúšali Košice, Rybár je zatiaľ stopercentný.
     
    08:30
    Jenčík teraz zvádzal s Gachulincom boj za bránou hostí, víťazne síce domáci útočník z tohto súboja vyšiel, presnú prihrávku do medzikružia ale nevyslal.
     
    09:28
    Holovič (PIE) si teraz odsedí trest v trvaní dvoch minút po tom, čo hákoval súpera.
     
    09:40
    Piešťany sa okamžite oslobodili. Puk letí cez všetky čiary až k Melicherčíkovi, kam si poň domáci budú musieť zájsť.
     
    10:10
    Až na drobný náznak malého tlaku sa zatiaľ Košiciam v presilovej hre nedarí nič. Piešťany sa dobre bránia.
     
    10:40
    Až teraz sa Oceliari na istý čas usadili v útočnom pásme, kde sme sledovali aj strelecké zakončenie, Rybár všetko prečítal.
     
    10:58
    Rýchle prenesenie hry do útočného pásma a následná kombinácia v ňom dala šancu skúsenému kapitánovi Štrbákovi, ktorý preveril pozornosť Rybára.
     
    11:16
    Tomčák (PIE) sa dopustil podrazenia, Piešťany hrajú v trojici.
     
    11:55
    To však už neplatí. Holovič sa totiž vrátil na ľad, kde okamižte korčuľoval do vlastného obraného pásma. Domáci tam rozostavili presilovkovú formáciu, gól napokon nepadol.
     
    12:34
    Aj teraz sa Košice usadili v pásme súpera, tam sa od modrej čiary do puku poriadne oprel Slovák, ktorého delovka zadunela na zadnom mantineli.
     
    12:55
    Piešťany vyhodili puk cez všetky čiary, takto jednoducho sa pritom dokázali oslobodiť spod tlaku súpera.
     
    13:05
    Posledných 11 presilovkových sekúnd pre Košice, buly v strednom pásme. Zdá sa, že hostia už hru v početnej nevýhode dokážu ustáť.
     
    13:40
    Piešťany sa už bránia v plnom počte. Košice aj napriek tomu ostávajú s pukom pred Rybárom.
     
    14:10
    Až teraz sa to hosťom podarilo zmeniť, unavená pätica hráčov pritom odišiel striedať. Podobne tomu oblo aj na strane Košíc, ktoré sa fyzicky netrápili.
     
    14:50
    Puk teraz zostal zakliesnený v kĺbku hráčov oň bojujúcich v rohu ľadovej plochy, následne ho do svojej moci získali Košice, ktoré rýchlym prechodom do útočného pásma vybojovali vhadzovanie pred Rybárom.
     
    15:10
    Košičania naznačili strelu, pričom ešte chceli ďalej rozohrávať, na tento pokus im ale hostia nenaleteli a puk odpálil z vlastného pásma.
     
    15:52
    Hostia v pokuse o rýchly protiútok pozabudli na možnosť postavenia mimo hry, aj preto sa teraz bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    16:01
    Hra sa rýchlo presunie aj pred Melicherčíka.
     
    16:23
    Domáci hokejisti toto vhadzovanie zvládli a vydali sa pred Rybára, kde po rýchlej kombinácii tvrdo vypálil Štrbák, gólman hostí puk so šťastím chytil!
     
    16:30
    Následné buly vo vlastnom obrannom pásme hostia ustáli.
     
    17:00
    Piešťanci sa ale aj napriek enormnej snahe s pukom v útočnom pásme udržať nedokázali. Jediný hráč hostí proti presile veľa vody namútiť nemohol.
     
    17:20
    Ale hostia sa dostávali do zaujímavej šance, Melicherčík teraz na malý moment stratil kontrolu nad pukom, našťastie pre Košice mu dobre dopomohla bránka. Puk po pravej strane potiahol Belluš, ponúkol ho Stantienovi, ale ten napálil iba hornú žrď.
    Stantien napálil žrď.
     
    18:00
    Posledné 2 minúty prvej tretiny.
     
    18:11
    Rozhodcovia teraz dlho váhali, či Košiciam odpískať zakázané uvoľnenie. Následne sa tak udialo, hra sa preto presťahuje pre Melicherčíka.
     
    18:25
    Tam síce prišlo k zakončeniu, to ale postrádalo potrebnú presnosť a puk skončil len na zadnom mantineli. Košice už vedeli, čo s ním.
     
    19:00
    Domáci celok bojuje o puk v útočnom pásme, ostáva presne jedna minúta do záverečného klaksónu.
     
    19:45
    Obrovská šanca Košíc ostáva nevyužítá! Ako blesk z jasného neba sa teraz trio Hrnka – Bicek – Češík objavilo pred Rybárom a ten mal veľké šťastie! Prvý menovaný puk poslal priamo pred bránu, kde ho Bicek ešte netrafil, pred Češíkom následne puk poskočil a Rybár ho následne zastavil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prvú tretinu, ktorá gól ani na jednej strane nepriniesla. Nepochybne bližšie k nemu mali Košice, ktoré súpera do vážnejších šancí nepustili, naopak, sami si ich dokázali niekoľko vypracovať.

    Pomer striel po 1. tretine: 15:7

    Druhá tretina sa začne približne o 17:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Suja na úvodnom buly nezaváhal, puk putuje na hokejky Košíc.
     
    20:30
    Tie v pokoji kombinovali vo vlastnom obrannom pásme do momentu, kým nedonútili Piešťanom dostať sa do postavenia mimo hru.
     
    20:50
    Nasledovalo tak vhadzovanie v strednom pásme, aj to zvládli lepšie domáci hráči, ktorí sa okamžite vydali na útočný výpad. Po rozostavení formácie pálil Cebák, ktorého rana sa ešte odrazila do hry, hostia napokon puk zblokovali do ochrannej siete.
     
    21:40
    Aj vďaka tomu získali domáci vhadzovanie pred Rybárom, tam si ale Piešťany dali tentokrát pozor.
     
    21:55
    Dlho to už platiť nemuselo, keďže na puk si teraz siahol aj samotný brankár. Ako Melicherčík, tak i Rybár ale dnes pôsobia dobrým dojmom a podobné nahodenia do bránky púšťať nebudú.
     
    22:00
    Piešťany sú teraz ale zvierané vo vlastnom obrannom pásme, odkiaľ majú veľký problém sa dostať.
     
    22:35
    Tak čo sa teraz podarilo hosťom ubrániť, to je priam neuveriteľné! Košice ťažili z veľkého tlaku, k puku sa napokon snažil odstať jeden z voľných útočníkov, ktorý pred prázdnou bránkou nepochodil!
     
    22:50
    Piešťany sa ani po tomto varovnom signále dokázali oslobodiť. Nasledovať bude ďalšie vhadzovanie pred Rybárom.
     
    23:10
    Darmo sa teraz hostia hnevali na rozhodcovskú štvoricu, zakončovali už v momente, kedy bola bránka súpera mimo svoj vyznačený priestor.
     
    23:35
    Karta sa obrátila, aktívnejší sú smerom dopredu tentokrát hostia, tí ale nevyprodukovali taký tlak, ako tomu bolo v prípade ich dnešného súpera.
     
    23:40
    Videli sme viacero nepresností na strane domáceho celku, najskôr nepresne rozohrával Hrnka, následne ani pokus o vysunutie Češíka úspešný nebol.
     
    24:20
    Naopak, na opačnej starne klziska s pukom na hokejke bojoval Balej, ktorému pred Melicherčíkom ale chýbali posily.
     
    25:20
    Košice sa zásluhou Lapšanského dostali až pred Rybára, kde sa pokúsia roztočiť útočný kolotoč.
     
    25:35
    To sa im napokon aj podarilo, po viacerých milimetrových prihrávkach sme sledovali aj zakončenie, klbko hráčov pred Rybárom na malý moment puk nevidelo, všetko ukončil až hvizd hlavného arbitra.
     
    26:14
    Košice sa budú brániť. Na hru so zdvihnutou hokejkou doplatil Šedivý.
     
    26:14
    Dnes tak ide o prvé vylúčenie v tíme majstra.
     
    26:20
    A ten sa okamžite postaral o vyhodenie puku cez všetky čiary, aj toto je spôsob, akým sa Košice budú v početnej nevýhode oslobodzovať.
     
    26:40
    Aktívny Češík na obrannej modrej čiare docielil to, čo chcel. Puk silou nohy i mysle vytlačil až do stredného pásam, kde si poň hostia budú musieť zájsť.
     
    27:20
    Až teraz sa Piešťany usadili pred Melicherčíkom.
     
    27:40
    Nie však na dlhší čas. Košice vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    27:46
    Košice budú hrať v trojici. Na trestnú lavicu odchádza Bartánus, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    28:02
    Košice sa tejto situácie v prvej chvíli nezľakli a puk okamžite vyhodili.
     
    28:20
    Následne sa na ľad vrátil vylúčený Šedivý, ktorý sa okamžite zapojil do hry a zapríčinil sa o vyhodenie puku pred bránku Rybára.
     
    28:48
    Tam ho následne jeho spoluhráči dokázali dokorčuľovať a vybojovať di tak vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    29:10
    Košice teraz zbierali cenné sekundy v útočnom pásme, kam puk dokázali poslať aj o niekoľko sekúnd neskôr.
     
    29:44
    Zdá sa, že Košice sa už dokážu ubrániť.
     
    29:49
    Piešťany dali gól!
    Tím majstra však inkasuje. Postaral sa o to JAKUB ŠIMÍČEK, ktorý sa dostal k puku pri ľavej žrdi odkrytej bránky. Asistencie: Martin Filo, Marcel Holovič.
    Jakub ŠIMÍČEK - 0:1
     
    30:51
    Košice chceli okamžite odpovedať tým najlepším možným spôsobom – vyrovnávajúcim gólom. Pozorný Rybár ale Piešťany podržal nad vodou.
     
    30:57
    Inak tomu nebolo ani po tejto strele, ktorá prišla okamžite po výhernom buly pre Košice.
     
    31:10
    Oceliari teraz na malý moment zovreli súpera vo vlastnom obrannom pásme, to ale ale ako účinný recept na prekonanie Rybára neukázalo.
     
    31:48
    Naopak, Košice sa museli mať na pozore, Melicherčík ale nahodenie do stredu bránky dokázal bez väčších problémov pokryť.
     
    32:05
    Jakub Ručkay sa snažil vyťažiť z minima maximum po tom, čo po klasickej prihrávke na modrú čiaru strelou príklepom preveril pozornosť brankára súpera. Priestor troch žrdí netrafil.
     
    33:07
    Bortňák (KOS) podrazil súpera a na dve minúty si nedobrovoľne oddýchne.
     
    33:15
    Češíkova formácia je teraz na ľade a čelá kanonáde zo strany súpera, do tejto chvíle ale puky pred Melicherčíkom dobre blokuje.
     
    33:35
    Až teraz sme vedeli zakončenie, ktoré prepadlo k bráne. Puk letel z ľavej strany klziska, kam sa Melicherčík dokázal včas presunúť.
     
    33:45
    Domáci sa aj po prestriedaní musia brániť presilovkovej snahe súpera, ten s pukom kombinuje v ich pásme.
     
    33:55
    Košice puk vyhodili cez všetky čiary, vďaka tomuto úklonu dostanú šancu prestriedať.
     
    34:27
    Presilovka Piešťan sa končí. Filip podrazil súpera a smeruje na trestnú lavicu.
     
    34:35
    Košice si nepochybne vydýchli. Nielen že sa totiž vymanili spod tlaku súpera, dostanú tiež šancu presilovej hry v trvaní vyše jednej minúty.
     
    34:55
    Majster Slovenska kombinoval s pukom pred bránkou súpera, kde počkal aj na vylúčeného Bortňáka. Začína sa skrátená presilová hra domácich.
     
    35:40
    Tí sa okamžite usadili v útočnom pásme, kde roztočili presilovkový kolotoč. Gól z tejto snahy zatiaľ nevyťažili.
     
    35:45
    Piešťany sa následne vyhodením puku cez všetky čiary dokázali oslobodiť.
     
    36:16
    Vzrušenie na strane domácich fanúšikov bolo tentokrát zbytočné, i keď sa ich miláčikovia dostávali do zaujímavej šance, stáli len v bránkovisku.
     
    36:27
    Piešťany v plnom počte.
     
    36:36
    Košice ostali v útočnom pásme, kde prišla po krátkej kombinácii aj jedna z presných striel, ktorú Rybár ukryl vo svojej lapačke.
     
    36:58
    Po zaujímavej kombinácii v útočnom pásme sa v priestore medzikružia objavil s pukom na hokejke Bartánus, jeho pokus bol zblokovaný zrejme ešte pred Rybárom.
     
    37:20
    Plexisklo za bránkou Košíc teraz utrpelo isté kozmetické zranenie, zamestnanci Steel arény o malý moment začnú pracovať na odstránení vady.
     
    37:20
    Oba celky teraz možnosť krátkeho oddychu prijali všetkými desiatimi. Po promptnom zásahu technického tímu ale v hre pokračujeme.
     
    37:30
    A pokračovali sme buly pred Melicherčíkom, kde sa hra naposledy prerušila. Košice sa odtiaľ dostali až pred bránu súpera, ktorý poslal puk cez všetky čiary nedovoleným spôsobom.
     
    37:50
    Obdobná situácia aj na odvrátenej starne klziska. Ani hráči majstrov teraz presnú kolmicu nevyslali a nebudú tak môcť prestriedať.
     
    37:56
    Po buly prišla rýchla strela hostí do ochrannej siete, puk nik netečoval, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    38:10
    Češík sa teraz síce v snahe o založenie jednej z mnohých útočných akcií vyhol jednému z brániacich hráčov, v druhom prípade už ale úspešný nebol.
     
    39:00
    Minúta do konca druhej tretiny.
     
    39:20
    Košice prežili jej prvú tretinu v útočnom pásme, kde sa dostali aj k priamemu ohrozeniu Rybára, ktorý ostáva naďalej neprekonaný.
     
    39:45
    Zdá sa, že v druhej časti hry sa už nič podstatné neudeje. Domáci síce kombinujú v pásme, je to ale len pri mantineli, kde sú dnes Piešťany veľmi silné.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa aj druhá tretina zápasu, po dvoch častiach hry pritom hostia z Piešťan vyhrávajú v metropole východu najtesnejším možným rozdielom, 1:0. Hostia tak dokázali vyťažiť z minima maximum a do šatní odídu s výraznou psychickou výhodou.

    Pomer striel po druhej tretine: 32:16

    Tretia tretina sa začne približne o 18:15.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Na úvodnom buly tretej časti hry úspešnejší domáci, ktorí puk okamžite nastrelili do útočného pásma, tam oň po krátkom boji prišli.
     
    40:40
    Piešťany si teraz sami skomplikovali situáciu, keď sa s pukom zbytočne zdržali za vlastnou bránkou a dali súperovi šancu napádať ich rozohrávku. Našťastie pre hostí, ich hráči túto situáciu ustáli.
     
    41:30
    V úvode tretej tretiny neporovnateľne aktívnejším tímom ten domáci, zverenci trénerského dua Oremus – Šimíček sa k presnej strele zatiaľ nedostali.
     
    42:05
    Inak tomu nie je ani po tomto útočnom snažení, ktoré Piešťany ukončili pokusom o rýchly protiútok, ktorý zastavilo postavenie mimo hru.
     
    42:30
    Hostia puk odovzdali len na hokejky svojho súpera.
     
    42:45
    Ten neváhal a kolmicou sa okamžite snažil prekvapiť Piešťancov, jeho hráči si však v rozohrávke nerozumeli a puk poslali len na zakázané uvoľnenie.
     
    43:10
    Hostia sa až teraz na malý moment dokázali zmocniť puku a hoci to bolo len vo vlastnom pásme, nazbierali cenné sekundy.
     
    43:31
    Vyrovnať chcel Bicek, ktorý v strednom pásme nabral rýchlosť, dostal sa k puku a spoza ľavého kruhu na vhadzovanie donútil Rybára puk vytesniť na ochrannú sieť.
     
    43:50
    Piešťany následné vhadzovanie pred svojou bránkou zvládli.
     
    44:20
    Aj preto sa hostia dokázali dostať až do útočného pásma, kde okrem kombinácie popri mantineli nič zaujímavé vymyslieť nedokázali.
     
    44:50
    Šancu dostali aj Košice. Tie sa už-už chceli v útočnom pásme rozostaviť, prišlo však vyhodenie puk, ktorý už Hrnka na modrej čiare nestihol.
     
    45:03
    Vhadzovať sa bude pred Melicherčíkom.
     
    45:18
    A celá situácia sa zopakuje ešte raz. Teč kolmice totiž prišiel ešte pred červenou čiarou, to znamená icing domáceho celku.
     
    45:30
    Ak chcú domáci pomýšľať na víťazstvo, takéto situácie pred vlastnou zvládať musia. Preukázali to aj teraz kedy sa s pokojom na hokejkách ubránili.
     
    46:00
    Pomerne často sme svedkami prerušenia, teraz sa pískal ofsajd hostí.
     
    46:15
    Piešťany síce následne buly prehrali, k puku sa však aj napriek domu dostali a ohrozili Melicherčíka, ktorý ľahký puk za svoj chrbát nepustil.
     
    46:30
    Košice založia útočnú akciu z obranného pásma.
     
    46:47
    Trojica Lapšanský – Bicek – Suja sa teraz dostávala do zaujímavého úniku, v rozhodujúcej chvíli ich obrana súpera ale dokázala zamknúť v malo priestore, kde mali domáci problém kombinovať.
     
    47:48
    Košice sa teraz usadili pred svätyňou hostí, ktorým na ľadovej ploche už poriadne dochádzajú sily.
     
    48:45
    Domáci celok sa to snažil využiť, po sérii tvrdých striel ale prišiel len zblokovaný pokus Slováka, ktorému sa puk zaplietol medzi nohy.
     
    49:25
    Boltun teraz vyslal krásnu prihrávku pred Rybára, ktorú Lelkeš nanešťastie pre domáci celok nezachytil.
     
    49:40
    Košice sa mohli dočkať vyrovnania! Postarať sa oň chcel Boltun, ktorý sa za hranicou kruhov na vhadzovanie dostal k odrazenému puku, jeho pokus Rybár betónom vytesnil!
     
    50:25
    S pribúdajúcim časom sa tlak domáceho tímu zvyšuje, s tým napokon Piešťany museli rátať. Hostia ale aj vďaka skvelému Rybárovi zatiaľ odolávajú.
     
    50:50
    Zmeniť to mohol Lapšanský, ktorý teraz nešťastne buchol hokejkou len do vzduchu – prihrávka od Slováka mu tesne ušla.
     
    51:38
    Piešťany teraz puk niekoľkokrát vyhodili z vlastného pásma a odišli striedať.
     
    52:00
    Hra sa presťahuje pred Melicherčíka.
     
    51:30
    Tam sa puk aj napriek enormnej snahe hostí dlho neohrial.
     
    52:40
    Veľké šance Hričinu, Šedivého – a ešte raz Hričinu, Ten najskôr pálil z otočky, následne sa zbavil brániaceho hráča a zoči-voči Rybárovi neuspel!
     
    53:43
    Na druhej strane klziska sa Melicherčík na malý moment ocitol mimo svojej bránky, obrana Košíc ho však výborne zastúpila a puk poslala von z pásma.
     
    54:20
    Čas na vyrovnanie sa domácim kráti, Piešťany držia puk v tejto chvíli v strednom pásme, odkiaľ sa ponáhľať nebudú.
     
    55:00
    Až teraz sa Oceliarom podarilo nahodiť puk do útočného pásma, kde sa s ním pokúsia kombinovať.
     
    55:15
    Napokon sme sledovali strelecké zakončenie z ľavej strany, Rybár všetko videl.
     
    55:20
    Ďalšia rana končí priamo na betónoch Rybára, Piešťany sa ale budú brániť.
     
    55:30
    Belluš (PIE) sa dopustil držania protihráča a Piešťanom teraz na pohode rozhodne nepridal.
     
    55:40
    Košice roztáčajú presilovkový kolotoč pred Rybárom. Teraz sa budú snažiť páliť zo všetkých možných i nemožných pozícií.
     
    56:20
    Azda desiatka streleckých pokusov teraz bola dobre zastavená obranou hostí, Rybárom, respektíve nepresná. Piešťany stále tesne vedú.
     
    57:00
    Košice sa naďalej držia v útočnom pásme.
     
    57:10
    A platiť do bude aj po zakončení od modrej čiary, ktoré Rybár dokázal zachytiť na svojom tele.
     
    57:21
    Až teraz sa "Havranom" podarilo poslať puk cez všetky čiary, zdá sa tak, že početnej nevýhode sa už ubránia.
     
    57:45
    Piešťany v plnom počte, na ľad pritom pošlú, podobne ako ich súper, čerstvé sily.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    58:30
    V tej prvej sa domáci snažia o vyrovnanie, opäť raz sme videli viacero streleckých zakončení, tie zblokovala v prevažnej väčšine obrana.
     
    58:40
    Košičania už hrajú bez brankára, skúsia to v šestici.
     
    58:53
    Piešťany dali gól!
    Zdá sa, že je rozhodnuté. Protiútok hostí ako z ríše snov, Piešťany sa teraz s pukom dostali až pred prázdnu bránku Melicherčíka, odkiaľ sa STANISLAV HUDEC nemýlil. Asistencia: Peter Hrehorčák.
    Stanislav HUDEC - 0:2
     
    59:40
    Piešťany sa dobre bránia, gól už s najväčšou pravdepodobnosťou nepadne.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 5. kola Tipsport ligy medzi HC Košice a ŠHK 37 Piešťany, v ktorom hostia zvíťazili pomerom 2:0 po tom, čo sa presadili Šimíček i Hudec. Košice sa naopak aj naďalej trápia, dnes sa im skórovať nepodarilo.

    Pomer striel v dnešnom stretnutí: 46:22

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu,. Dnešným stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:46:38)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 30. Šimíček (Filo, Holovič), 59. Hudec (Hrehorčák)


    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Dudáš, Slovák, Šedivý, Philipp, Štrbák (C), Cebák – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hričina, Boltun, Šoltés – Hrnka, Češík, Lelkeš – Jenčík, Bortňák, Lapšanský, Bartoš (A).
    ŠHK 37 Piešťany: Rybár – Gachulinec, Filip, Kotaška, Brňák, Gipters, S. Hudec, Krotov, Svetlík – Belluš. Stantien, Šimíček – Filo, Holovič, J. Ručkay – Balej, Brancis, Kučera – Tibenský, Tomčák, Hrehorčák

    Rozhodčí: Orolín, D. Konc – Bogdaň, M. Korba
    bahis siteleri