Kladno – Most 2:3 (kon.) | Třinec – Sudoměřice 4:2 (kon.) | Karviná – Letohrad 4:2 (kon.)
Pardubice – Hr. Králové 2:0 (kon.) | Plzeň – Kovo Praha 7:1 (kon.) | Kert Park Praha – Ústí n/L 1:2 (kon.)
konec
HBC Plzeň
7:1 (2:1, 4:0, 1:0)
TJ Kovo Praha
Sobota 10.10.2015, 16:00 • Hokejbalová hala • CROSSDOCK Extraliga • 6. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    V rámci 6. kola hokejbalové CCM extraligy změří mezi sebou své síly druhá HBC Plzeň a čtvrté TJ Kovo Praha
     
    Pražané budou šestým soupeřem mečounů v letošní sezoně. Plzeň se stále veze na vítězné vlně. Navíc v šesti zápasech inkasovala pouhých osm branek. Z toho polovinu v posledním utkání s Třincem. Zápas, ve kterém vedli svěřenci trenéra Kadaněho už 4:1, ale devět vteřin před závěrečnou sirénou inkasovali vyrovnávající branku, musela rozhodovat až samostatná střílení. A Plzeňané podruhé za sebou zvládli nájezdovou loterii. Vítězné góly v této dovednostní disciplíně zatím střílí služebně nejstarší hráče. Na branku Michala Edla z Kladna navázal Jaroslav Kejř. U obou vítězství byl navíc perfektní Petr Kráčina v brance. Ten vynuloval nájezdníky v obou zápasech a celkem si v samostatných stříleních připsal deset úspěšných zásahů.
     
    Kovo je zatím příjemným překvapením letošní sezony. Loňský nováček si musel svoji účast v letošním ročníku vybojovat až v play-out, kdy se těsně vyhnul baráži. Letos mají Pražané blízko k opačnému konci tabulky. V šesti zápasech třikrát zvítězili a třikrát prohráli. Přesto jim patří čtvrtá příčka. Ta je ovšem při vyrovnanosti týmů a nestejnému počtu odehraných utkání velmi relativní. Žlutomodré táhne především útočná dvojice Strejček (4+4) a Bernard (7+0), který je zároveň nejlepším střelcem celé soutěže. V minulém kole dosáhlo Kovo stejného výsledku jako Plzeň, když na domácím hřišti porazilo Karvinou 5:4 po samostatných stříleních. A Bernard se na vítězství podílel hattrickem. Brankoviště Kova střeží Václav Lain a kanadský legionář Eric Sevigny, ani jeden však nemá úspěšnost zákroků nad 88%.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Plzeň: Kráčina (Sedláček) – Edl, O. Benedikt, Slanec, Kavalír, Hanuš, Vodrážka – J. Benedikt, Krásný, Krch, Švarc, Průcha, J. Kejř, Gřonka, Vít, Pauer, Pokorný, Kolařík, Ondra.

    TJ Kovo Praha: Lain (Sevigny) – Drak, Ruda, Zápotocký, Adam, Zeman Mar., Plecitý, Zahálka – Winter, Svoboda, Košely, Strejček, Franěk, Bernard, Zeman Mich., Čížek, Bravenec.

    Rozhodčí: Škrobák, Laczko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Kovo dobře napadá domácí rozehrávku a po přerušení získává útočné pásmo.
     
    01:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňany probudila až třetí formace. Po přihrávce Gřoňky se z hrany brankoviště trefuje DANIEL KRÁSNÝ a posílá domácí do vedení. Asistence: Petr Gřoňka.
     
    03:02
    Krch poslal prudkou střílenou přihrávku od mantinelu na střed hřiště. Tam se nacházel Jiří Benedikt, který jen těsně minul míček.
     
    03:22
    Plzeňané jsou po vstřeleném gólu aktivní. Pražany teď zachránil až brankář Lain. Ten v souboji jeden na jednoho se Švarcem vyrazil hranou vyrážečky míček mimo tři tyče.
     
    04:35
    Hra má zatím vysoké tempo. Na obou stranách vidíme pěkné osobní souboje a balonek "lítá" nahoru-dolu.
     
    05:29
    Zakázané uvolnění Plzně. Následuje vhazování po Kráčinově pravici.
     
    05:38
    A znovu stejná situace.
     
    05:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Krásná branka z rychlého plzeňského protiútoku. MARTIN KRCH si vzal míček ve středním pásmu a uháněl osamocen na Laina. Krch vystřelil zápěstím od modré čáry a míček zaplul přímo do pravé šibenice. Perfektní střela dává domácím dvoubrankový náskok. Asistence: Ondřej Benedikt, Jaroslav Kejř.
     
    06:33
    Kovo mohlo vzápětí snížit. Zápotocký našel v osamoceného Bernarda na středu hřiště. Ten však přízemní střelou míjí Kráčinovu klec.
     
    06:42
    Krásný (PLZ) se provinil faulem a jde si sednout na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    07:39
    Kovo Praha právě vstřelilo branku!
    Kovo využívá přesilovku a Krásný se vrací do hry. Po odrazu od plexiskla se míček odrazil k JIŘÍMU DRAKOVI, který střelou z mezikruží překonává plzeňského gólmana. Asistence: Juraj Košely, Tomáš Ruda.
     
    08:53
    Další z velmi pohledných střídání na obou stranách. Nejprve v útočném pásmu pracoval hostující Strejček a ze své snahy vytěžil střelecký pokus. Přerušuje se ale pře Lainem, protože třetí útok domácích znovu přenesl hru na druhou stranu hřiště.
     
    09:43
    Viděli jsme sérii přerušení na polovině hostů.
     
    10:37
    Hanuš se dostal na vrcholu kruhu ke střele. Trefuje Lainovy betony.
     
    11:26
    Vodrážka se teď z pozice obránce vytočil až na střed hřiště a jeho dobře umístěnou střelu vyškrábl Lain lapačkou. Velmi důležitý zákrok!
     
    12:29
    Další z plzeňských icingů.
     
    13:12
    Po vyhraném buly pálil Martin Zeman a první důležitý zákrok si připsal také Kráčina, který jeho střelu vytěsnil ramenem.
     
    13:45
    Krásného střelu zblokoval Čížek a už se dral do útočného pásma. Dobrou defenzivní práci teď ukázal Lukáš Vodrážka, který útočníka soupeře ukázkově "zavřel" u mantinelu.
     
    14:29
    Bude se vylučovat Krásný (PLZ) si jde odsedět svůj druhý trest v první třetině. Tentokrát za podražení.
     
    14:45
    Kovo se však nemůže dostat do útočné třetiny. Ondřej Benedikt a Švarc teď zastavili dva výpady hostů.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v první třetině: 8:6.
     
    Máme za sebou první třetině velice vyrovnaného zápasu. Kovo těží především z dobrého napadání plzeňské rozehrávky. Domácí jsou zase nebezpečnější při delším pobytu v útočné třetině. Po patnácti minutách skóre ukazuje stav 2:1. Nechme se překvapit, jak dopadnou další dvě třetiny.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:01
    Kovo vstoupí do druhé třetiny minutu a půl dlouhou přesilovkou.
     
    15:42
    Přerušení hry před Kráčinou.
     
    16:03
    Počet hráčů na hřišti se nám vyrovná Drak (KOV) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    17:02
    Plzeň trpělivě zakládá přesilovkový útok.
     
    17:19
    Edl to vzal na sebe a na Laina vyslal přízemní střelu zápěstím. brankář hostů nepředvedl vůbec jistý zákrok. Ale stav utkání zůstává stejný.
     
    18:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí si berou zpět dvoubrankový náskok po skončení přesilové hry. Balonek se dostal na střed hřiště k MICHALU EDLOVI, který se trefuje střelou pod břevno. Asistence: Martin Krch, Ondřej Benedikt.
     
    18:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Velmi kuriózního gólu teď docílili Plzeňané. PETR ONDRA se ihned po buly vydal napadat soupeřovu rozehrávku a brankář Lain mu nasměroval míček přímo do hole. Ondra poté neměl problém trefit prázdnou bránu. Plzeň vede 4:1. Bez asistence.
     
    18:27
    Oddechový čas pro hosty.
     
    18:27
    Lain toho má dost a do branky Kova nastupuje kanadský brankář Eric Sevigny – ročník 1975.
     
    20:08
    Bernard (KOV) vyloučen za nedovolené bránění.
     
    21:47
    Pauer pronikl po pravém mantinelu do útočného pásma. Následnou střelu namířil pouze do Sevignyho výstroje.
     
    22:09
    Hosté v plném počtu.
     
    22:42
    Plzeň si znovu zahraje přesilovku. Strejček (KOV) se provinil hákováním.
     
    23:21
    Plzeň zatím kombinuje a nemůže se dostat ke střele. Dobrou práci v rohu hřiště odvedl Jaroslav Kejř. Který dvakrát v krátkém sledu vybojoval balonek pro své spoluhráče.
     
    24:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se domácí prosazují. Druhá přesilovková formace předvedla secvičený signál a na konci celé akce se trefuje MICHAL SLANEC střelou mezi betony od modré čáry. Asistence: Michal Švarc, Petr Ondra.
     
    25:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další krásný gól domácích a Plzeň vede už 6:1! Pokorný našel krásnou přihrávkou přes celé hřiště nabíhajícího MARTINA KRCHA. Ten si v samostatném úniku pohrál se Sevignym a zakončením pod břevno střílí šestý gól domácích. Asistence: David Pokorný, Petr Kráčina.
     
    26:00
    Kovo stále bojuje. Pražané předvedli velikou obětavost když Krchovi s Edlem teď zblokovali každému pod dvou střelách.
     
    27:12
    Franěk se vytočil od levého mantinelu a Kráčina musel zasahovat lapačkou. Po dlouhé době.
     
    28:44
    Michal Zeman (KOV) vysekl Kejřovi hokejku v jasné šanci a bez diskuzí směřuje na trestnou lavici.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 19:9.
     
    V prostřední části se nám zřejmě rozhodl zápas. Plzeň svého soupeře zničila čtyřmi góly a vyhnala z klece brankáře Laina, který inkasoval dvakrát v sedmi sekundách a přepustil své místo Sevignymu. Druhou trefu v zápase si připsal domácí Martin Krch. Povede se mu v závěrečné části zkompletovat hattrick?
     
    Do poslední třetiny nastoupí v plzeňské brance dorostenec Adam Sedláček, který již dnes pomohl k výhře plzeňského staršího dorostu nad Českými Budějovicemi v poměru 6:1.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:55
    A Martin Krch mohl vstřelit svůj třetí gól hned v úvodní minutě poslední části! Dostal přihrávku od Slance a střelou z první prověřil Sevignyho z levého kruhu. Ten jeho pokus vyráží ramenem.
     
    32:10
    Bernard se uvolnil Vorážkovi na středu hřiště a po otočce prověřil Sedláčka bekhendovou střelou.
     
    33:29
    Plecitý se opřel do balonku u pravého mantinelu. Bránu však netrefil.
     
    33:57
    Strejček (KOV) vyloučen za nedovolené bránění.
     
    35:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sevigny se teď musí červenat. MICHAL SLANEC se trefuje podruhé v zápase. Zpoza červené vyslal střelu zápěstím a Sevigny promáchl vyrážečkou. Asistence: Martin Krch.
     
    37:42
    Strejček zůstal u mantinelu a vypadá to na pochroumaný kotník. Za asistence spoluhráčů odchází na střídačku a dnes zřejmě dohrál.
     
    38:38
    Zakázané uvolnění Plzně.
     
    38:54
    Zahálka se dostal k odraženému míčku a na středu hřiště byl zcela volný. Sedláčkovu branku ale přestřelil.
     
    39:20
    Ondřej Benedikt vystihl Rudovu rozehrávku a chvíli na to ohrozil Sevignyho skrytou střelou přes hráče. Brankář Kova zasahuje svými betony.
     
    41:14
    Kovo i přes jasný výsledek stále bojuje. Ocenit musíme zvlášť spoustu zblokovaných střel ze strany hostů.
     
    41:49
    Vodrážka se ihned po buly dostal ke střele a Sevigny přerušuje hru.
     
    42:09
    Trochu zbytečné sekání od Jiřího Draka (KOV) nabízí Plzni další početní výhodu.
     
    42:45
    Čížek se v oslabení protáhl až před Sedláčka. Jeho následný bekhendový blafák mu ale vůbec nevyšel a míček končí vysoko nad brankou.
     
    43:50
    Plzeň v klidu kombinuje.
     
    44:22
    Po Vodrážkově střele ztečoval míček do ochranné sítě Ruda. Vhazování před Sevignym.
     
    44:40
    Winter zbytečně srazil na středu hřiště Ondřeje Benedikta. Pozornosti rozhodčích ale unikl.
     
    Dnešní utkání sleduje 65 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 30:14,
     
    Plzeň po vítězství získává do tabulky další tři body a stále drží neporazitelnost. Navíc se díky prohře Kladna s Mostem (2:3) posouvá do čela CCM exraligy. Kolotoč nejvyšší hokejbalové soutěže pokračuje už zítra. Zápasy můžete, jako již tradičně, sledovat na stránkách onlajny.com.
    Já se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů nashledanou! (17:46:52)

    Tomáš Majer

    Branky a nahrávky: 2. Krásný (Gřoňka), 6. Krch (Benedikt O., Kejř J.), 19. Edl (Krch), 19. Ondra, 25. Slanec (Švarc, Ondra), 26. Krch (Pokorný, Kráčina), 36. Slanec (Krch) – 8. Drak (Košely, Ruda)


    HBC Plzeň: Kráčina (od 31. Sedláček) – Edl, O. Benedikt, Slanec, Hanuš, Vodrážka, Pokorný – J. Benedikt, J. Kejř, Krch, Švarc, Pauer, Ondra, Gřoňka, Krásný, Kunzmann.
    TJ Kovo Praha: Lain (od 19. Sevigny) – Drak, Ruda, Zápotocký, Adam, Zeman Mar., Plecitý, Zahálka – Winter, Svoboda, Košely, Strejček, Franěk, Bernard, Zeman Mich., Čížek, Bravenec.

    Rozhodčí: Škrobák, Laczko

    Diváci: 65
    bahis siteleri