Lok. Košice – Prešov 1:1 (kon.) | Pohronie – Slovan Bratislava U21 2:0 (kon.)
konec
FC Lokomotíva Košice
1:1 (0:1)
FC Tatran Prešov
sk Neděle 11.10.2015, 15:00MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej druhej najvyššej futbalovej súťaže. Doxxbet liga má dnes na programe zvyšné duely 12. kola, medzi nimi aj veľké derby košickej Lokomotívy a Tatranu Prešov.

    V Kostoľanoch nad Hornádom uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Domáca Lokomotíva je na tom čo sa tabuľkového postavenia týka podstatne horšie. Košičanom patrí po 11 odohraných zápasoch až 9. priečka. Hráči Lokomotívy ju získali za 14 bodov, ktoré vybojovali za 4 výhry a 2 remízy. Ich celkové skóre je aktuálne 14:15.

    Hostia z Prešova sú vo výhodnejšej pozícii a v tabuľke im patrí 3. priečka. Futbalisti Tatrana ju vybojovali s celkovým ziskom 21 bodov, ktoré im patria za 6 triumfov a 3 remízy. Celkové skóre tímu z metropoly Šariša je aktuálne 19:8.

    Tieto dva celky sa v aktuálnej sezóne už raz stretli. Vzájomný duel prinieslo hneď 1. kolo, v rámci ktorého sa odohral duel v Prešove. V ňom mali Košičania od 24. minúty výhodu presilovky pri vylúčení Dominika Jacka, ale využiť ju nedokázali. Zápas sa skončil bezgólovou remízou 0:0.

    Začiatok duelu je naplánovaný na 15:00 a vďaka portálu Onlajny.eu vám z neho určite neunikne nič podstatné.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Macej – Horváth, Cmarko, Gallo, Pa. Šuľák, Zajac (C), Korijkov, A. Leško, Harvila, Ruskovský, Chmelo
    Náhradníci: Giertl – Labun, Vilkovský, Kolek, Pe. Šuľák, Petričko, Micovčák

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, Jacko, Tubonemi, D. Leško (C), Dzurík, Katona, Keresteš, Hruška, Bartek
    Náhradníci: Ferenc, Štefančík, Voda, Micherda, Kraľovič, Maník, Mikluš

    Rozhodca: Krivošík – Mikulaj, Vitko – Kačenga.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop prvého polčasu sa postarala domáca Lokomotíva, ktorá sa s loptou okamžite stiahla na vlastnú polovicu, odkiaľ bude chcieť založiť útočnú akciu.
     
    2
    Hostia im to ale neumožnili, naopak, sami sa dostali k lopte, s ktorou rýchlo prešli cez stredovú čiaru, spoza pokutového územia pálil následne kapitán Leško len vysoko nad priestor troch žrdí.
     
    3
    Na ľavom krídle sa Lokomotíve otvoril priestor na rýchly prienik do šestnástky, na poslednú chvíľu tam stihol dobehnúť jeden zo stopérov Prešova, ktorý si s následným centrom poradil.
     
    4
    Hrá sa rýchly futbal zo strany na stranu, na útočnú polovicu sa teraz presunul Prešov, jeho hráči ale pred pokutovým územím súpera nedokázali nič podstatné vymyslieť.
     
    5
    Hra teraz mierne stratila na tempe, keďže sme sledovali hneď niekoľko mikrosúbojov pri ľavej postrannej čiare. Lopta niekoľkokrát opustila hraciu plochu.
     
    5
    Chmelo vybojoval rohový kop pre Lokomotívu.
     
    6
    Domáci celok to zahral mimoriadne zaujímavo, center do vápna hráč Lokomotívy skopol za pokutové územie, kde prišlo k technickému zakončeniu, lopta sa napokon odrazila ešte k Adriánovi Leškovi, ktorý ju napálil do rukavíc Taliana.
     
    7
    Chmelo teraz našiel na polovici súpera nikým nepokrytého Ruskovského, ktorého síce hostia dobre obsadili, ja napriek tomu ale prišlo k streleckému zakončeniu – i keď nepresnému.
     
    8
    Prešov je smerom dopredu absolútne jalový. Hosťom utekajú aj jednoduché lopty popri postrannej čiare.
     
    9
    Aj preto to Tatran skúšal dlhým nákopom do šestnástky súpera, tam si ale dal domáci celok pozor a loptu bez väčších problémov poslal do bezpečia.
     
    9
    Domáci sa následne pokúšali o založenie rýchlej útočnej akcie, pokus o kolmicu smerujúcu do stredu vápna ale Talian pokryl bez väčších problémov.
     
    10
    Prešovu sa črtala zaujímavá príležitosť, keď do vápna smerovala s loptou až štvorica ich hráčov, nepresná prízemná prihrávka všetko zastavila.
     
    11
    1. FC Tatran zomkol súpera pred vlastným pokutovým územím, Lokomotíva ale túto situáciu prečkala a teraz sa bude chcieť vydať na útočnú polovicu ona.
     
    12
    Domáci to dnes veľmi často skúšajú po ľavom krídle, tam ale stopéri zvládajú dané situácie na výbornú a Košice do pokutového územia nepúšťajú.
     
    13
    Hra je prerušená, v blízkosti stredového kruhu prišlo k tesnému súboju, ten kartovo ohodnotený nebol.
     
    13
    Nepresnosť sa na strane Lokomotívy dala šancu na protiútok Prešova, nízky center do stredu vápna ale nenašiel ani jedného z hráčov odetých v bielom.
     
    14
    Prešov čoraz menej púšťa svojho súpera na vlastnú polovicu, ani Tatran ale nemôže o vydarených minútach vravieť. Sme svedkami veľkého množstva nepresností.
     
    15
    Máme za sebou už 15 minút prvého polčasu. Okrem zaujímavej štandardnej situácie Lokomotívy sme zatiaľ veľa futbalových momentov nevideli.
     
    15
    Hostí teraz v útočnom snažení zastavil ofsajdový verdikt.
     
    16
    Aj napriek tomu sa Tatran k lopte rýchlo vrátil, Lokomotíve prechod na útočnú polovicu absolútne nevyšiel a loptu poslali len za postrannú čiaru.
     
    16
    Domáci sa mohli dostať do veľmi zaujímavej šance, keď na zdanlivo stratenú loptu našprintoval Chmelo, ktorý ale loptu zbytočne posielal do stredu vápna, kde ju hostia dobre zblokovali.
     
    17
    Na druhej strane chcel Prešov ťažiť z obrovského zaváhania domácich, ktorí sa teraz zahrávali s ohňom, keď loptu ani na niekoľkokrát nedokázali poslať do bezpečia. Aj preto sa k nej dostal kapitán Dávid Leško, ktorý ju mohol poslať do prázdnej bránky, na čiare odkopol Horváth,
     
    19
    Hra teraz mierne stratila na tempe. Prešov kombinuje na polovici súpera, do šancí sa ale nedokáže dostať.
     
    19
    Domáci dobrým centrom našli na ľavom krídle odkrytého Chmela, ešte predtým sa ale v blízkosti stredového kruhu dopustili zbytočného faulu a o loptu tak prišli.
     
    20
    Za sebou máme už dvadsať minút hry.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Bartek (1. FC Tatran Prešov).
     
    22
    Nepresná kombinácia pred bránkou Lokomotívy dala domácim šancu oslobodiť sa spod tlaku aspoň jednoduchým odkopom lopty za postrannú čiaru.
     
    23
    Lokomotíva sa sústreďuje na obrannú fázu a s loptou teraz z vlastnej polovice odchádza skutočne len sporadicky.
     
    24
    Ak sa jej to pritom podarí, celá akcia stroskotá na nepresnom, respektíve zblokovanom centri smerujúcom do vápna.
     
    24
    Teraz to bolo o trochu odlišné, keďže Košice to skúšali nákopom po strede poľa, tam ale nestál ani jeden z ich hráčov a lopta sa tak dokotúľala až k Talianovi.
     
    26
    Lokomotíva si dokázala vypracovať zaujímavú štandardnú situáciu, z ktorej prišiel zaujímavý center priamo na hlavu Horvátha, ktorý len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Jacko (1. FC Tatran Prešov).
     
    27
    Z následnej štandardnej situácie Lokomotíva neuspela.
     
    28
    Lokomotíva teraz chcela ťažiť z malého počtu stopérov Prešova na vlastnej polovici, aj tí si ale s vysokým centrom dokázali poradiť.
     
    28
    Prešov sa následne vydal aj na protiútok, na Hruškov center si ale nedokázal naskočiť ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    29
    Dopredu pôjde Lokomotíva.
     
    30
    Zajac sa spoza šestnástky pokúšal o zaujímavý "lob", ktorým prepálil všetko, čo mu stálo v ceste – vrátane bránky Prešova. Lopta napokon skončila na jej sieti.
     
    31
    Máme za sebou prvú tretinu dnešného zápasu. Stále sme gól nevideli.
     
    31
    Teraz bol k nemu Prešov ale veľmi, veľmi blízko, keď sa v pokutovom území ocitol s loptou na kopačke Hruška, ktorého pokus Macej zákrokom minimálne kola vytesnil na rohový kop.
     
    32
    Z následnej štandardnej situácie Tatran nevyťažil nič.
     
    33
    Lokomotíva pomocou dlhého centra na útočnej polovici neuspela. Domáci sa preto pokúsia ohroziť Taliana zrejme po zemi.
     
    34
    A naozaj tomu tak aj bolo, avšak technické zakončenie si cestu k Talianovi nenašlo. Lopta bola dobre zblokovaná obranou.
     
    34
    Lokomotíva ostane na útočnej polovici.
     
    35
    S loptou prilepenou o kopačku sa popri hranici vápna presúval do pozície výhodnejšej na strelu Pavol Šuľák, ten ale ideálnu príležitosť prepásol a následne našiel len náruč Taliana.
     
    36
    Na opačnej polovici ihriska si domáci pomohli nedovoleným zákrokom.
     
    37
    Bola nariadená penalta v prospech hostí.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Gallo (FC Lokomotíva Košice).
     
    38
    Prešov dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil kapitán DÁVID LEŠKO, ktorý bombou k ľavej žrdi nedal Macejovi šancu na zákrok,
     
    39
    Lokomotíva chcela okamžite odpovedať vyrovnávajúcim gólom, o loptu ale po nepresnej kombinácii na polovici súpera poľahky prišla.
     
    40
    Do konca prvého polčasu nám ostáva ešte 5 minút, pochopiteľne, ak nerátame s prípadným nadstaveným časom.
     
    41
    Keresteš sa teraz postaral o rozruch na štadióne, keďže jeho bombu zo vzdialenosti asi 30 metrov musel Macej pohotovo vyboxovať.
     
    42
    Hostia zahrávali rohový kop, Lokomotíva odvrátila len na ďalšiu štandardku.
     
    43
    Ani z druhého rohového kopu ale Prešov nedokázal vyťažiť nič podstatné.
     
    43
    Následná útočná snaha Košíc sa skončila skôr, ako vôbec začala. Domáci to teraz skúšali pomocou niekoľkých vysokých centrov, ani jeden nemal potrebné kvality.
     
    44
    Prvý polčas sa pomaly blíži k svojmu záveru. Lokomotíva sa ešte chcela postarať o gól do šatne, dopustila sa však zbytočného útočného faulu.
     
    45
    Beží posledná minúta prvej časti hry.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného stretnutia medzi Lokomotívou Košice a Tatranom Prešov je minulosťou, hostia vyhrávajú po 45 minútach hry pomerom 1:0 po tom, čo sa Leško presadil z penalty.

    Druhý polčas sa začne približne o 15:58.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Harvila, prichádza Kolek.
     
    47
    Úvod druhej časti hry nič zaujímavé nepriniesol, snáď len snahu Prešova o strelenie druhého gólu a veľa nepresností.
     
    48
    Podobné to bolo aj po pokuse o vysunutie domáceho hrotového útočníka, ktorý sa cez dvojicu pozorných obrancov s loptou neodstal.
     
    49
    Snaha Lokomotívy konči len pri postrannej čiare, kde domáci prišli o loptu po tesnom súboji.
     
    50
    Prešov by nepochybne rýchlo rád pridal druhý gól do siete Maceja, čím by získal ešte väčšiu psychickú pohodu. Lokomotíva ale kožu ľahko predať neplánuje.
     
    51
    Pískaný útočný faul sa teraz hráčom Lokomotívy rozhodne nepáči, to im ale loptu na ich kopačky nevráti.
     
    52
    Mimoriadne zaujímavá príležitosť Lokomotívy sa gólom nekončí! Chmelo našiel vo vápne Zajaca, ktorého zakončenie hlavou ešte Talian stihol zraziť na rohový kop.
     
    53
    Z toho Lokomotíva nevyťažila nič podstatné.
     
    54
    Domáci to následne mohli ešte skúsiť vďaka štandardnej situácii – priamemu kopu, center ale nenašiel ani jedného z hráčov Lokomotívy.
     
    55
    Za sebou máme 10 minút druhého polčasu, z ktorého má zatiaľ viac Lokomotíva, ktorá túži po vyrovnaní, Zatiaľ je to ale stále 0:1.
     
    56
    To už nemuselo platiť, ak by po dobrom priťuknutí Cmarka Leškovi druhý menovaný dokázal presne odcentrovať.
     
    57
    Dopredu nazrie aj Tatran Prešov.
     
    57
    Ani hosťom ale pokus o kolmicu do vápna nevyšiel. To znamenalo len rýchly odkop domácej defenzívy.
     
    58
    Hra teraz poriadne stratila na tempe.
     
    58
    Zmeniť to chcel pop centri Koleka Ruskovský, ktorý nebojácne vypálil na Taliana a len tesne prestrelil jeho bránu.
     
    59
    Mierny impulz tempu hry rozhodne nepomohol. Hrá sa stále v blízkosti stredového kruhu, kde vidíme veľký počet nepresností.
     
    60
    Nezmenilo sa to ani po hodine hry.
     
    61
    Lokomotíva Košice bude zahrávať rohový kop.
     
    61
    Mohlo byť vyrovnané! V šestnástke sa totiž do lopty hlavou oprel Korijkov, ktorého pokus bol zblokovaný aj na druhý rohový kop.
     
    62
    Z toho už Košice nedokázali vyťažiť absolútne nič.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Ruskovský (FC Lokomotíva Košice).
     
    63
    Po sklze pri stredovom kruhu mohol štandardnú situáciu zahrávať Bujňák, ktorý svojim nákopom spoluhráča nenašiel.
     
    64
    Prešov drží loptu na útočnej polovici, to domácemu tímu vôbec nevyhovuje.
     
    65
    Prešov bude zahrávať rohový kop.
     
    66
    Ak by sme dnes mali súťaž o najvyššie vykopnutú loptu, Dávid Leško by bol jednoznačným víťazom. Lopta mu na nohu totiž vôbec nesadla a kanonier hostí ju poslal veľmi vysoko.
     
    67
    Ofsajd domácich.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 300 divákov.
     
    70
    Na zemi teraz ostal po jednom zo súboji ležať Hector Tamunoibiton Tubonemi, ktorý sa drží za ľavú nohu.
     
    71
    Hráč hostí bude, našťastie, v poriadku.
     
    71
    Bola nariadená penalta v prospech domácich.
     
    72
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil PATRIK ZAJAC, ktorý strelou do stredu brány vyrovnáva.
     
    73
    Oba góly, ktoré dnes padli, padli z pokutového kopu. Nutné je však jedným dychom dodať, že aktuálne skóre je pre oba celky zaslúžené.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Leško, prichádza Vilkovský.
     
    74
    Prešov v útočnom snažení neuspel. Hostia to skúšali po zemi, tento priestor ale mali domáci veľmi dobre pokrytý.
     
    75
    Tatran sa ale k lopte vrátil, konkrétne to bol Tubonmi, ktorý teraz zakončením hlavou donútil Maceja vyčarovať skvelý zákrok.
     
    76
    Cmarko teraz v pokutovom území chyboval, v dôsledku čoho prišlo k zakončeniu Katonu, ktorý poriadne vystrašil domáce tribúny, gól ale nestrelil.
     
    77
    Lokomotíva sa teraz bráni zubami-nechtami, domáci celok sa s loptou nedokáže odstať ani l za stredovú čiaru.
     
    79
    Našťastie pre Košice, ani Prešov sa teraz neprezentuje krásnym futbalom, aký by si toto stretnutie rozhodne zaslúžilo.
     
    79
    Domáci zahrávali štandardnú situáciu, loptu si postavil na vyznačený bod Zajac, ktorý zobral zodpovednosť sa neba a skúsil to strelou,. Bránu ale prepálil.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva 10 minút.
     
    80
    Lokomotíva bude zahrávať rohový kop.
     
    81
    A bola z toho veľmi zaujímavá situácia, jeden z domácich totiž hlavou odkázal zakončiť, Talian teraz loptu vytrhol z bránkovej čiary!
     
    82
    Lokomotíva sa drží na polovici súpera, kde sa pokúsi o založenie Ďalšej útočnej akcie.
     
    82
    Košice to teraz mysleli dobre, keď vysunuli až štyroch svojich hráčov, nepresný center ale pokazil dobre plánovanú akciu.
     
    83
    Prešov sa bráni na vlastnej polovici s 11 hráčmi, tento stav sa nepochybne pokúsi v najbližších minútach zmeniť.
     
    84
    Na útočnú polovicu nazrel tiež 1. FC Tatran, ktorý tam síce nenamyslel nič zaujímavé, no aspoň tam zaviezol loptu.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Kolek (FC Lokomotíva Košice).
     
    86
    Pripravujú sa striedania na oboch stranách, Zdá sa, že záver zápasu sa už ponesie v takomto duchu.
     
    87
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Hruška, prichádza Micherda.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Pa. Šuľák, prichádza Petričko.
     
    89
    Lokomotíva v posledných minútach so snahou skórovať, všetko je to ale bez presnejšej strely, gól by tak padol len veľmi ťažko.
     
    90
    Začala sa posledná minúta stretnutia.
     
    90
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    90
    Snaha domácich gól neprinesie, Prešov ešte bude chcieť raz prestriedať.
     
    90+1
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Katona, prichádza Voda.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi FC Lokomotívou Košice a 1. FC Tatranom Prešov, po výsledku 1:1 si body oba celky podelia. Oba tímy mali k dispozícii po jednej penalte, z pokutových kopov sa presadili domáci kapitán Zajac, za hostí skóroval Leško.

    My sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (16:48:21)

    Lukáš Pancurák

    Branky: 72. Zajac (pen.) – 38. Leško (pen.)

    Karty:   37. Gallo (LKE), 62. Ruskovský (LKE), 85. Kolek (LKE) – 21. Bartek (PRE), 27. Jacko (PRE)


    FC Lokomotíva Košice: Macej – Horváth, Cmarko, Gallo, Pa. Šuľák (87. Petričko), Zajac (C), Korijkov, A. Leško (73. Vilkovský), Harvila (46. Kolek), Ruskovský, Chmelo
    Náhradníci: Giertl – Labun, Vilkovský, Kolek, Pe. Šuľák, Petričko, Micovčák

    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, Jacko, Tubonemi, D. Leško (C), Dzurík, Katona (90+1 Voda), Keresteš, Hruška (87. Micherda), Bartek
    Náhradníci: Ferenc, Štefančík, Voda, Micherda, Kraľovič, Maník, Mikluš

    Rozhodčí: Krivošík – Mikulaj, Vitko – Kačenga
    bahis siteleri