Omsk – Vladivostok 6:5 (2:0 po s.n.) | Barys – Chabarovsk 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Čeljabinsk 3:0 (kon.)
Jokerit – Magnitogorsk 4:2 (kon.) | Riga – Ufa 3:5 (kon.) | Soči – Nižněkamsk 2:1 (2:0 po s.n.)
Spartak Moskva – Petrohrad 1:3 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Středa 14.10.2015, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vedoucí Jaroslavl je trošku nečekaně na prvním místě tabulky Západní konference, a to s docela slušným náskokem. Proti Čeljabinsku, jenž je ve Východní konferenci na pomezí postupu do play-off, si bude chtít skvělou pozici rozhodně ještě vylepšit.
     
    Lokomotiv má aktuálně skvělou bilanci, za posledních sedm zápasů totiž ztratil pouze jeden bod. Traktor na tom ovšem není rovněž nijak špatně. I když se jeho zápasy často musejí rozhodnout až po základní hrací době, prohrál jen jednou ze šesti případů, a to v minulém domácím klání s Nižněkamskem.
     
    Možná bychom se nemuseli dočkat nijak vysokého skóre. Poslední dva zápasy v Jaroslavli skončily vítězstvím domácích poměrem 1:0, zápas z konce roku 2012 pak dopadl 2:1 pro Lokomotiv.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Pašnin, Ljubuškin, Grigorjev, Gorochov, Koledov – Averin, Kontiola, Apalkov – Konkov, Mosaljov, Loktionov – Galimov, Malcev, Kartajev – Kraskovskij, Kapustin, Korškov – Iljenko

    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Danilišin) – Quint, Borodkin, Petrov, Chlystov, Davydov, Žuldikov, Šinin – Kokujov, Rybakov, Gubarev – Čistov, Penkovskij, Kručinin – Popov, Pestunov, Glinkin – Růžička, Glovackij, Mokin – Osnovin

    Rozhodčí: Vasiljev, Dějev – Aljošin, Ivanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    Domácí sice více drží puk na svých hokejkách, ale k ničemu vážnějšímu se zatím nepropracovali. Kronwall nyní čeká, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    01:40
    Ani Kolesnik, ani Děmčenko se zatím mezi třemi tyčemi nemuseli zaskvět proti žádné střele. Hraje se dosti opatrně.
     
    02:41
    Až nyní musel do pozoru gólman Kolesnik. U jeho levé tyčky dorážel Mokin, bylo to ovšem jen takové podzarevní ze strany hostujícího forvarda.
     
    03:20
    Lokomotiv se jaké lídr celé KHL zatím nedostal do šance. Uvidíme, třeba se za pár okamžiků tahle mašina na body přece jenom rozjede.
     
    04:12
    Kontiola vyslal jen takovou navštívenku směrem na Kolesnika od modré čáry. Děmčenko bez větších problémů zasáhl vyrážečkou.
     
    04:59
    Koledov se snažil nahodit puk na Děmčenka, trefil však jen stojícího obránce před sebou.
     
    05:31
    Tohle byla dost úsměvná situace, která naštěstí pro Jaroslavl dopadla dobře. Naprosto nikým neatakovaný Koledov si sjížděl za branku pro puk, ale ujela mu školácky brusle a málem z toho byl vlastenec. Kolesnik reagovat dokázal a puk pro jistotu schoval do výstroje.
     
    07:00
    Zatím slušně zaplněné hlediště v Jaroslavli nevidí příliš pohledný hokej. Oba týmy velmi, velmi dobře brání.
     
    07:10
    První reklamní přestávka tohoto zápasu.
     
    07:41
    První větší šance na straně domácího celku! Konkov si sjel pěkně do mezikruží a pěkně se uvolnil po přihrávce svého spoluhráče. Byl úplně sám. Nakonec ale Děmčenka nepřekonal, trefil jen jeho výstroj.
     
    09:04
    Lokomotiv nyní přece zatlačil na soupeře a Děmčenko musel být v pohotovosti. Nakonec se Traktor vysvobodil vyhozením puku přes všechny čáry.
     
    10:00
    Úvodní desetiminutovka nám nabídla jen pár zajímavých momentů. Jinak Kolesnik ani Děmčenko častokrát nezasahovali.
     
    11:18
    Kontiolův útok nyní drží útočné pásmo, ale ke střele se propracovat nedokáže. Traktor celý svůj obranný prostor zatím dobře hlídá.
     
    12:06
    Penkovskij si nepohlídal ofsajdové postavení, rozhodčí tak museli hru přerušit. Druhá reklamní přestávka byla ihned poté vyhlášená.
     
    12:54
    Galimov, který byl proti přesile, toho sám vepředu moc nevymyslel. Traktor ho dobře bránil. A nakonec jedna ze sražených střel skončila nad Děmčenkovou bránou v ochranné síti.
     
    13:28
    Růžička vypálil ze středního pásma, jenže jeho pokus nebyl tak prudký, aby Kolesnika výrazněji ohrozil.
     
    15:06
    Konkov vypálil z pravé strany, mířil však jen doprostřed branky. A tenhle prostor měl Děmčenko bez problémů pokrytý.
     
    15:45
    S tímhle pokusem vyslaným z hokejky Chlystova nemohl mít Kolesnik větší potíže. Traktor díky této šanci spíše jen vybojoval vhazování před domácím gólmanem.
     
    16:35
    Růžička založil útok podél pravé strany a Kolesnik musel být v pohotovosti. Čechovu střelu vyrazil, naštěstí pro domácího gólmana se nikdo k dorážce nepropracoval.
     
    17:30
    Dvě a půl minuty do konce této třetiny. Koledov čeká, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    18:15
    Konkov je zatím nejaktivnějším hráčem na ledě! Teď zachytil vyhození ze strany Traktoru, rukou si puk předhodil před sebe a vypálil. Děmčenko ale zasáhnout dokázal.
     
    18:30
    Děmčenko zase musel do pokleku. Traktor je nyní zavřený ve svém obranném pásmu.
     
    19:20
    Gorochov nahodil jen puk po mantinelu, Děmčenko ho za brankou zachytil a rozehrál dále. Traktor by se již atakům soupeře ubránit měl až do konečného hvizdu tohoto dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Zatím se potvrzuje tom, co říkají statistiky z duelů minulých obou těchto soupeřů – že branek moc neuvidíme. V dosti opatrné třetině hrozil snad jen domácí forvard Sergej Konkov, jinak v Jaroslavli šancí k vidění moc nebylo. Aktuální bezbrankové skóre je vlastně logickým vyústěním dosavadní situace.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    A hned na úvod této třetiny byl znovu ve velké možnosti Konkov! Ocitl se u levé tyčky úplně sám, puk po jeho nepříliš dobře zamířené střele poskakoval kolem brankoviště, až se nakonec dostal mimo nebezpečí Děmčenka.
     
    21:27
    Glinkin se dostal ke střele z mezikruží a Kolesnik jí udržet nedokázal! Naštěstí pro domácího brankáře jeho protihráč dorazit nestihl. Tohle byla hodně slušná možnost Traktoru.
     
    22:10
    Pašnin objel branku a zakončil bekhendem. Od Děmčenka se puk odrazil ke Kartajevovi, který dorazit zase nedokázal. Hodně zostra začalo druhé dějství tohoto střetnutí.
     
    22:34
    Korškov z pravé strany hledal u druhé tyčky Kraskovského. Kdyby se k němu puk dostal, pálil by do prázdné branky. Tlak Lokomotivu pokračuje i nadále!
     
    23:38
    Až nyní musel zasahovat také Kolesnik. A vahzovat se bude před jeho brankou. Alespoň na chvilku si hosté odpočinou.
     
    24:20
    Růžička držel dlouho puk, objel branku a pak se snažil prostrčit ho na některého ze spoluhráčů. Marně. Byl opravdu dobře a těsně bráněn.
     
    25:45
    Hra se nám malinko uklidnila. Děmčenko přežil velký tlak soupeře, neinkasoval, a to je pro Traktor v současné chvíli ta nejdůležitější dobrá zpráva.
     
    26:40
    Korškov sice dokázal vjet do útočné třetiny, jenže tam pouze objel bránu a následně ztratil puk.
     
    27:05
    Averin si najel z pravé strany a snažil se vypálit. Neměl přitom špatnou pozici pro střelbu. Ale zamířil nakonec jen vedle brány.
     
    28:55
    V posledních třech, čtyřech minutách jsme se nedočkali žádné větší šance. Což je určitě škoda, začátek druhého dějství byl hodně ostrý.
     
    29:10
    A Traktor v největší příležitosti tohoto zápasu! Jeden z domácích hráčů upadl a ležel na ledě, úplně osamocený Kručinin toho využil, dokázal puk popotáhnout brankovištěm až k zadní tyči, jenže pak zakončoval jen do Kolesnika.
     
    30:47
    Až nyní je hra přerušená, a to pro zakázané uvolnění, způsobeného domácím celkem.
     
    31:33
    Poté, co Apalkov dal najevo svou frustraci ze svého dnešního výkonu a máchl vztekle hokejkou, čekala na diváky v Jaroslavli reklamní přestávka.
     
    32:58
    Pašnin ukázal, že hity umí dávat opravdu skvělé. Vysloužil si potlesk poté, co nyní čistě zastavil tělem Čistova u mantinelu.
     
    33:54
    Málem to Lokomotiv až moc překombinoval. Nakonec se u pravé tyčky dostal přece ke střele Kronwall, jenže trefil jen připraveného Děmčenka.
     
    34:13
    A opět tu máme povinnou reklamní přestávku.
     
    34:57
    Traktor založil útok jen tím, že přihrávka letěla přes všechny čáry, sudí tudíž museli hru přerušit. Hra se tak zase stěhuje před Děmčenka.
     
    35:24
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tohle bylo hodně laxní ze strany hostujícího celku. DANIJIL APALKOV se v mezikruží ocitl úplně sám a i na druhý pokus mohl dorazit puk do branky. Děmčenko byl bez šance, tady mu jeho obránci vůbec nepomohli. Asistence: Mihail Grigorjev, Jegor Averin.
    Danijil APALKOV - 1:0
     
    37:00
    Tři minuty do konce. Je pravda, že lavička Lokomotivu vypadá daleko klidně po úvodním Apalkovově gólu.
     
    37:15
    Kraskovskij vybruslil zase až před Děmčenka, ten ale sepnul své betony napevno a neinkasoval. Tentokráte se překonat nenechal tak jako od Apalkova.
     
    38:11
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Děmčenko inkasuje podruhé v utkání. Averin v mezikruží snadno obral soupeře o puk, následně ho předložil bekhendem na PETRIHO KONTIOLU, který ihned z první zamířil přesně k tyči. Asistence: Jegor Averin.
    Petri KONTIOLA - 2:0
     
    39:00
    Minuta do konce tohoto dějství. Závěr se Traktoru vůbec nevyvedl. Chtělo by to pro něj už přestávku, kterou netrpělivě vyhlíží.
     
    39:40
    Děmčenko měl nyní nějaký problém s výstrojí. Rozhodčí dvacet vteřin před koncem pro jistotu přerušili hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jaroslav evidentně ve druhé třetině zvýšila obrátky a zaslouženě se ujala vedení o dvě branky. Traktor toho směrem dopředu moc nepředvedl. Bude muset ve třetím dějství předvést o sto procent lepší výkon, pokud chce jeeště uspět.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:30
    Uvidíme, jestli Jaroslav ve třetím dějství bude bránit tenhle náskok, nebo jestli bude i nadále útočit. zatím byl Traktor směrem dopředu špatný.
     
    41:41
    Kručinin hledal přihrávkou z pravé strany své spoluhráče v mezikruží, nenašel tam ovšem vůbec nikoho.
     
    42:50
    Čeljabinsk se zatím nedostal k ničemu nebezpečnému. Lokomotiv si vedení drží zkušeně.
     
    43:57
    Kolesnik zatím nezasahoval proti jedné střele. Nynější aktivita Popova nemohla mít šanci na úspěch. Jeden z domácích obránců ho před brankoviště skvěle odzbrojil.
     
    44:40
    Malcev se spolu se svými spoluhráči vystavil do ofsajdu. Dokonce se bude vhazovat před domácím brankářem Kolesnikem.
     
    45:15
    Růžička se snažil kombinovat s Mokinem, jenže oba dva byli dobře bráněni. Jaroslav se celkem snadno vymanila z možných potíží.
     
    45:29
    Oddechový čas pro domácí.
     
    45:40
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A je zřejmě definitivně rozhodnuto. Kontiola celkem snadno z levé strany přihrál na tu druhou, kam si najel JEGOR KORŠKOV, jenž neměl problém uklidit puk do poloprázdné brány. Děmčenko už ležel na zemi, zase neměl nárok. Asistence: Petri Kontiola.
    Jegor KORŠKOV - 3:0
     
    47:10
    Kromě toho, že Jaroslavl vede už o tři branky, musíme dodat, že se hraje od obou týmů hodně slušně. Neviděli jsme totiž ani jedno vyloučení.
     
    47:30
    Reklamní přestávka nyní dodá hráčům obou týmů čas na odpočinek.
     
    48:01
    Přece jenom museli rozhodčí vylučovat. Osnovin (ČLJ) dostal dvouminutový trest za vražení na hrazení + ještě desetiminutový osobní trest.
     
    48:53
    Minuta z početní výhody Jaroslavle je pryč. Zatím Děmčenko nemusel řešit žádnou složitou situaci.
     
    49:48
    Růžička přenesl puk do útočného pásma. Alespoň ušetřil cenné vteřiny. Lokomotiv jako by se během této přesilovky ani moc nesnažil. Je pravda, že vyloženě nemusí.
     
    50:01
    Hosté v plném počtu.
     
    51:58
    Koleskin musel vytasit beton proti nahození z pravé strany. Žádný strach pro Lokomotiv, domácí gólman celou situaci v pohodě viděl.
     
    53:30
    I nadále se Jaroslav drží více v útočné třetině. Kontiola s Apalkovem se nyní snažit pozlobit Děmčenka. Pochopitelně že žádným dalším vstřeleným gólem by domácí nepohrdli.
     
    54:08
    Mokin se nyní snažil vybruslit si do pásma, chvilku kličkoval, nakonec ale nemohl uspět proti velké přesile. O puk přišel.
     
    54:21
    Kraskovskij si sjel z pravé strany až k Děmčenkově tyčce, tam byl ovšem tvrdě odstaven a narazil o branku. Bez zranění by Jaroslal určitě také ráda dohrála.
     
    55:10
    Tohle by byl hodně smolný gól pro hosty. Galimov vystřelil, Děmčenko puk neudržel a ten najednou vyletěl do vzduchu. Nakonec ale přece skončil za jeho zády, s přispěním vysoké hole domácího hráče. Rozhodčí tedy branku správně neuznali.
     
    55:33
    První vyloučení také na straně Lokomotivu. Podražení se nyní dopustil Pašnin (JAR) a obdržel od sudích dvě minuty.
     
    57:19
    Popov malinko vystrašil Kolesnika, který by rád udržel čisté konto. Jinak toho Traktor v početní výhodě moc nepředvedl.
     
    57:33
    Domácí v plném počtu.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání. Oba týmy ho budou chtít dohrát v klidu a ve zdraví.
     
    59:05
    Růžička před brankou Kolesnika. K vážnější střele se ovšem nedostal.
     
    59:36
    Ještě jednou je hra přerušená, Jaroslavl puk poslal pouze přes všechny čáry. Především jde nyní o to, zda-li Kolesnik udrží čisté konto či ne.
     
    Konec zápasu.
     
    Lokomotiv potvrdil roli favorita a získal své další z mnoha vítězství i nad Traktorem. Ten se proti soupeři nemohl absolutně prosadit a zaslouženě prohrál. Jeho ofenzivní snažení nebylo vůbec, vůbec dobré, a ani na třetí pokus nedokázal vstřelit venku tomuto soupeři jediný gól.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (20:14:25)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 36. Apalkov (Grigorjev, Averin), 39. Kontiola (Averin), 46. Korškov (Kontiola)


    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Pašnin, Ljubuškin, Grigorjev, Gorochov, Koledov – Averin, Kontiola, Apalkov – Konkov, Mosaljov, Loktionov – Galimov, Malcev, Kartajev – Kraskovskij, Kapustin, Korškov – Iljenko
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Danilišin) – Quint, Borodkin, Petrov, Chlystov, Davydov, Žuldikov, Šinin – Kokujov, Rybakov, Gubarev – Čistov, Penkovskij, Kručinin – Popov, Pestunov, Glinkin – Růžička, Glovackij, Mokin – Osnovin

    Rozhodčí: Vasiljev, Dějev – Aljošin, Ivanov
    bahis siteleri