Novokuzněck – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Novosibirsk – Čerepovec 3:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Chanty-Mansijsk 2:0 (kon.)
Viťaz – Jekatěrinburg 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Severstal Čerepovec
Čtvrtek 15.10.2015, 15:30 • Ice Sports Palace Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    HK Sibir Novosibirsk dokázal doma potvrdil roli favorita, a poslední tým Západní konference, Severstal Čerepovec, porazil 3:2 !

    První třetina nabídla bleskový start domácích! Hned ve třetí minutě se prosadil Calle Ridderwall, a o minutu později proměnil přesilovou hru Alexej Kopejkin! Následně měl Severstal k dispozici tři přesilové hry, ze kterých se však nedokázal prosadit. Až na čtvrtý pokus to vyšlo, před brankou si udělal prostor Nikolaj Stasenko, který poslal kotouč za záda Saláka!

    V první polovině druhé třetiny byl daleko aktivnější hostující Severstal, který se hnal za vyrovnáním, to se mu však nepodařilo. Následně měl Sibir k dispozici přesilovou hru, kterou velmi rychle využil zásluhou Davida Ullströma! V závěru třetiny měl Sibir dlouhou pětiminutovou přesilovku, avšak skóre navýšit nedokázal!

    Ve třetí třetině Severstal dokázal velmi rychle snížit zásluhou Nikolaje Stasenka, pro kterého se jednalo o druhý gól v zápase. Následně měl Čerepovec k dispozici dvě přesilové hry, ani jednu však nevyužil, a Sibir už vítězství udržel!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Alexander Salák (SIB) – 0+1, 28 zás., úspěšnost zákroků 93,3%
    Tomáš Vincour (SIB) – 0+0, 1 střela, TOI – 16:54

    Jakub Štěpánek (CER) – nenastoupil
    Ondřej Němec (CER) – 0+0, 2 střely, TOI – 24:12

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:52:20)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Severstal to v posledních minutách zkoušel v šesti, nicméně tato varianta příliš nevyšla, a od modré to zkoušel do prázdné Šalunov, avšak minul!
     
    59:32
    Sibir se dokázal po vhazování dostat ke kotouči, a drží ho v útočném pásmu!
     
    59:13
    Tak rozhodčí nakonec své rozhodnutí opravil, a bude se vhazovat ve středním pásmu, což je pro Severstal velká komplikace!
     
    59:13
    Teď však Sibiru nevyšla rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Václav Sýkora si bere oddechový čas!
     
    58:33
    Novosibirsk zatím zvládá závěr utkání velmi dobře, kotouč drží ve středním pásmu, a hosté se nemůžou dostat do útočného pásma!
     
    58:02
    Severstal se dostal s velkým štěstím do útočné třetiny, a po pravé straně postupoval Vovčenko. Jeho postup však zastavil obránce Alexejev!
     
    57:33
    Igor Skorochodov je v posledních minutách velmi aktivní, tentokrát se pokoušel překonat Saláka střelou z pravé strany, tu však český brankář lapil!
     
    57:11
    Daleko nebezpečnější byla střela Andreje Šefera, který zůstal nehlídaný na hranici pravého kruhu. Saša Salák však svůj tým podržel skvělým zákrokem!
     
    56:38
    Andrej Šefer si dával při své rozehrávce záležet. Jeho přihrávka našla na pravé straně najetého Skorochodova, jehož rána však skončila mimo!
     
    56:12
    Novosibirsk zvládl i druhé důležité oslabení, a Ibragimov je zpět na ledě! Tohle může Severstal hodně mrzet!
     
    55:55
    Hostující celek se dokázal vrátit do pásma, nicméně na modré špatně zpracoval přihrávku Sergej Dorofejev, a kotouč je ve středím pásmu!
     
    55:25
    Čerepovec pokračoval v kombinaci v útočném pásmu, následně vystihl přihrávku Stasenka domácí Fefelov, který vyhodil do pásma Severstalu!
     
    55:04
    Z pravé strany to zkoušel Igor Skorochodov, který však českého brankáře nepřekvapil!
     
    54:31
    Severstal se dostal hned po vhazování ke kotouči, a celou kombinaci hosté zakončili střelou Karlssona. Salák však dokázal střelu lapit!
     
    54:12
    Ibragimov poslal do středu hřiště hodně nepovedenou přihrávku vzduchem. Kotouč navíc skončil mimo hřiště, a domácí obránce je vyloučený na dvě minuty! Další velká šance Severstalu na vyrovnání!
     
    53:41
    Novosibirsk těžkou chvíli ve třetí třetině zvládl, a je v plném počtu. Nutno říci, že se Severstalu přesilovka vůbec nepovedla!
     
    53:09
    Severstalu se však zatím důležitá přesilová hra vůbec nedaří! Sibir vyhodil kotouč až za branku Magarilova!
     
    52:03
    V oslabení se vydal do protiútoku domácí Maxim Šalunov, který vystřelil přes obránce. Magarilov si však střelu dokázal najít, hra je však přerušena, a bude se vhazovat v útočném pásmu!
     
    51:50
    David Ullström dostává dvě minuty a míří na trestnou lavici, neboť dojel před Magarilova, na kterého poslal "ledovou sprchu", což hlavní rozhodčí označil za nesportovní chování! Švédský útočník navíc dostává osobní trest!
     
    51:44
    Na druhé straně ujel Sannikov po pravé straně, a vyzkoušel pozornost Magarilova. Ruský brankář kotouč v pohodě lapil do lapačky!
     
    51:19
    Václav Sýkora poslal na led svou první formaci, která skvěle napadala v útočném pásmu, nicméně domácí hráči si při rozehrávce dokázali poradit.
     
    50:34
    Vitalij Menšikov měl dostatek prostoru pro přechod do útočného pásma. Následně nebezpečně vystřelil z mezikruží, jeho střelu však skryl do lapačky Magarilov.
     
    49:50
    Na led šla třetí formace, té se však nepodařilo projít do útočného pásma, a byl odpískán ofsajd. Následuje komerční přestávka.
     
    49:15
    Druhá formace Severstalu skvěle napadala v útočném pásmu, nicméně ke kotouči se nedostala. Následně však Ignatovič vyhodil kotouč do útočného pásma, a hosté můžou rozehrávat.
     
    48:25
    Novosibirsku se nepodařila rozehrávka, a u kotouče byl Trunjov, který našel na pravé straně najetého Berdnikova. Jeho následná přihrávka však před brankou nikoho nenašla.
     
    47:52
    Damir Žafjarvo obkroužil branku Magarilova, a hledal před brankou Viktora Bobrova. Ruský útočník se však do zakončení přes bránícího Šefera nedostal.
     
    46:59
    Severstal je již v plném počtu, nicméně čtvrtá lajna Sibiru se dokázala usadit v útočném pásmu, a kombinuje.
     
    46:19
    V útočném pásmu se Pavel Bučněvič nepříjmně srazil se svým spoluhráčem Trubačjovem. Hůře na tom je prvně jmenovaný, který odjíždí s bolestivou grimasou na střídačku.
     
    45:43
    Tato přesilová hra Sibiru vůbec nevychází, Čerepovec se opět dokázal osvobodit, a do konce Trubačjova trestu zbývá již jen 20 sekund!
     
    44:58
    Novosibirsk se pokoušel dostat do útočného pásma, nicméně David Ullström byl za modrou dříve než kotouč, a je odpískán ofsajd!
     
    44:27
    Od modré nahodil kotouč před branku Alexejev, který však o kousek branku Magarilova minul, a ke kotouči se dostal Karlsson, který ho vyhodil až k brance Saláka!
     
    44:00
    Severstal si však komplikuje situaci! Jurij Trubačjov na vlastní modré zahákoval Sannikova, a míří na trestnou lavici!
    Nikolaj STASENKO - 3:2
     
    42:45
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstalu se podařilo na začátku třetiny snížit na 2:3, a čeká nás ještě pořádně drama! Od modré čáry nahodil kotouč před branku NIKOLAJ STASENKO, jehož střelu se pokoušel tečoval před Salákem Nikoncev. Kotouč následně propadl za záda Saláka! Asistence: Anatoli Nikoncev, Sergej Dorofejev
     
    42:26
    Na druhé straně najel do útočného pásma po pravé straně Maxim Šalunov, jehož následná rána skončila v lapačce Magarilova.
     
    42:04
    Útočnou akci Severstalu táhl Maxim Trunjov, který si dojel své nahození, nicméně za brankou po souboji s Alexejevem kotouč ztratil.
     
    41:18
    Ignatovič se pokoušel na útočné modré najít Davida Ullströma, nicméně tomu nevyšlo zpracování, a vystavil tak své spoluhráče do ofsajdového postavení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V první polovině druhé třetiny byl daleko aktivnější hostující Severstal, který se hnal za vyrovnáním, to se mu však nepodařilo. Následně měl Sibir k dispozici přesilovou hru, kterou velmi rychle využil zásluhou Davida Ullströma! V závěru třetiny měl Sibir dlouhou pětiminutovou přesilovku, avšak skóre navýšit nedokázal!

    Třetí třetina začne přibližně v 17:15!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:03
    Novosibirsk se pokouší dostat do útočného pásma, a následně kombinovat, nicméně Severstal skvěle brání modrou čáru.
     
    38:26
    Severstal je již v plném počtu! Mezitím se po nepřesné přihrávce Alexejeva dostal v útočném pásmu k puku Bučněvič, který byl u puku dříve než Saša Salák. Mladý ruský útočník naštěstí pro domácí mířil mimo!
     
    38:05
    Fefelov si nepohlídal přechod přes modrou čáru, a je odpískán ofsajd! Z dlouhé přesilovky Novosibirsku zbývá již jen pouze půl minuty!
     
    37:39
    Velký kus práce odvedl Mattias Karlsson, který na modré vybojoval kotouč, vyvezl ho do útočného pásma, a ušetřil cenné vteřiny!
     
    37:09
    Severstal předvedl hodně špatnou rozehrávku, a ke kotouči se na hranici levého kruhu dostal Alexej Kopejkin, jehož rána však skončila mimo!
     
    36:29
    Tomáš Vincour dostal na levé straně hodně prostoru, a křížnou přihrávkou se pokoušel najít na pravé straně Riderwalla. Přihrávka však neprošla!
     
    36:03
    Zpoza branky si vyjel Stěpan Sannikov, který se pokoušel překvapit Magarilova. Ten si však prostor u své levé tyče pohlídal!
     
    35:38
    Sibir pokračuje v kombinaci v útočném pásmu, nicméně v jeho hře chybí větší četnost střel!
     
    35:05
    Na modrou dostal přihrávku Ignatovič, jehož tvrdou ránu zablokoval obětavým zákrokem Roman Berdnikov. Hostující útočník zůstal ležet na zemi, a hra je přerušena!
     
    34:24
    Severstal pokračuje v dobrém výkony při oslabení, nicméně Sibir nikam nespěchá, neboť si je vědom, že přesilová hra je ještě dlouhá.
     
    33:53
    Začátek dlouhé přesillové hry Sibiru vůbec nevyšel! Na led se dostala švédská formace doplněná o Tomáš Vincoura. Český útočník se však pohyboval v brankovišti Magarilova, a hra je přerušena.
    Zákrok Eduarda Gimatova
     
    33:23
    Eduard Gimatov toho v dnešním utkání příliš nepředvedl. Teď však předvedl hodně ostrý zákrok na Sergeje Šumakova, a dostává pět mintu plus trest do konce utkání! Velká komplikace pro hosty!
     
    33:20
    Rozehrávka Sibiru byla velmi kostrbatá, a na modré čáře nevyšla předávka mezi Sannikovem a Fefelovem. U puku je hostující celek!
     
    32:38
    Sergej Monachov skvěle napadal v útočném pásmu, a dostal se ke kotouči. Následně posílal ruský útočník kotouč před branku, kde se však nikdo z hostů nenacházel.
     
    32:06
    Nebezpečné nahození ze středního pásma poslal na branku Saláka Karlsson. Český brankář si puk špatně zpracoval, následně však dokázal před dojíždějícím Bučněvičem kotouč poslat za branku.
    David ULLSTRÖM - 3:1
     
    30:44
    Sibir právě vstřelil branku!
    Sibir velmi rychle využívá i svou druhou přesilovou hru v tomto utkání! Nejprve vypálil od modré obránce Verešagin, jehož první ránu dokázala obrana Severstalu ještě dostat do bezpečí. Druhá rána Verešagina, kterou tečoval DAVID ULLSTRÖM, již skončila v síti! Asistence: Ivan Verešagin, Calle Riderwall
     
    30:24
    Druhou přesilovou hru si zahraje také domácí Sibir Novosibirsk! Na trestnou lavici míří Vadim Berdnikov.
     
    29:59
    Parádní indivudální akce Damira Žafjarova, který se prokličkoval útočným pásmem, a následně hledal před brankou Bobrova, jehož zakončení skončilo těsně mimo!
     
    29:29
    Anatolij Nikoncev nahodil kotouč do pásma, nicméně se ukázalo, že v pásmu byl dříve Vadim Berdnikov, a je odpískán ofsajd!
     
    28:54
    Igor Skorochodov dostal přihrávku na levou stranu, a pokoušel se dostat do zakončení. Skvělou práci odvedl Alexejev, který postup hostujícího útočníka zastavil.
     
    28:28
    Hned po vhazování ve vlastním pásmu se dostal ke kotouči Sannikov, který vystartoval směrem vpřed. Následně spadl po viditelném hákování od Trubačjova. Hlavní rozhodčí však nechal hru plynout dál, což se domácím fanouškům vůbec nelíbí.
     
    27:51
    Na druhé straně se pokoušela zahrozit první formace! Stěpan Sannikov obdržel přihrávku v pravém rohu, nabruslil si před branku, nicméně byl pod tlakem bránícího Dorofejeva, avšak ke střele se nedostal.
     
    27:19
    Maxim Trunjov uvolnil za brankou Kagarlickije, který si nabruslil na levou stranu, a následně posílal kotouč před branku. Jeho přihrávka však nikoho z hostů nenašla.
     
    26:26
    Za brankou Magarilova se dostal ke kotouči Riderwall, který jej poslal pohotově před branku. V mezikruží číhal Ullström, ten však na puk nedosáhl!
     
    25:59
    Na druhé straně se dostal z levé straně ke střele Pavel Bučněvič, kterého však pozorně hlídal Ignatovič, a právě od jeho hokejky šel kotouč do ochranné sítě.
     
    25:39
    Mattias Karlsson rozehrával za svou brankou pod tlakem napadajícího Kopejkina. Situaci však zvládl, a Čerepovec míří vpřed!
     
    25:13
    Novosibirsk zatím není ve druhé třetině tak aktivní, jako v té první. Severstal se žene za vyrovnáním, nicméně velmi dobrý výkon zatím předvádí Saša Salák!
     
    23:58
    Vadim Berdnikov se dostal ke kotouči ve vlastním pásmu, nabruslil po levé straně do útočné třetiny, a vyslal prudkou střelu. Salák však lapil puk do lapačky!
     
    23:29
    Nikoncev bojoval o kotouč za brankou, a nakonec jej získal. Následně hledal před brankou Berdnikova, který však na kotouč nedosáhl!
     
    23:01
    Nahození Nikolaje Stasenka našlo za brankou Anatolije Nikonceva, který následně upadl po souboji s Ibragimovem. Vylučovat se však nebude.
     
    22:15
    Po pravé straně najel do útočného pásma Kovyršin, který se chystal vystřelit přes Ignatoviče. V rozhodující moment mu však kotouč přeskočil hokejku.
     
    21:43
    Jurij Trubačjov krásně uvolnil ve středu hřiště Pavla Bučněviče, který byl však následně velmi dobře bráněn obránce, a do zakončení se nedostal.
     
    21:03
    Igantovič ze středního pásma nahodil kotouč za branku Magarilova. Ke kotouči se dostal Bobrov, kterého však následně obral o puk obránce Stasenko.
     
    20:37
    Stěpan Sannikov nahodil kotouč do pásma, nicméně jeho nahození v útočném pásmu nikoho z domácích nenašlo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla bleskový start domácích! Hned ve třetí minutě se prosadil Calle Ridderwall, a o minutu později proměnil přesilovou hru Alexej Kopejkin! Následně měl Severstal k dispozici tři přesilové hry, ze kterých se však nedokázal prosadit. Až na čtvrtý pokus to vyšlo, před brankou si udělal prostor Sergej Dorofejev, který poslal kotouč za záda Saláka!

    Druhá třetina začne přibližně v 16:23!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Sergej Šumakov obdržel přihrávku ve středním pásmu, najel do pásma, a pokoušel se vystřelit. V rozhodujícím momentu však podklouzl.
     
    19:18
    Severstal pokračuje v aktivní hře i při hře pět na pět! Na modré čáře však chyboval Bučněvič, a kotouč má Sibir!
    Nikolaj STASENKO - 2:1
     
    18:40
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Až na čtvrtý pokus to Severstalu vyšlo, a využívá přesilovou hru! Za brankou dostal přihrávku Jevgenij Kovyršin, který našel před brankou najetého NIKOLAJE STASENKA, na jehož zakončení byl Salák krátký! Asistence: Pavel Bučněvič, Daniil Vovčenko
     
    18:26
    Roman Bernikov si nabruslil do středního pásma, kde dostal přihrávku od Kovyršina. Jeho následnou střelu však Salák lapil! Na trestnou lavici však míří Alexej Kopejkin, který nedovoleně bránil Kovyršina!
     
    17:38
    David Ullström raději zvolil zpětnou přihrávku na Alexejeva, jehož následná rozehrávka nebyla přesná, a u puku je Severstal!
     
    17:03
    Sibir i své třetí oslabení v první třetině zvládl! Navíc se hned po návratu Ibragimova dostal do protiútoku. Z levé strany tvrdě vypálil Tomáš Vincour, jehož ránu však lapil Magarilov do lapačky!
     
    16:19
    Kombinaci Severstalu v útočném pásmu zakončil střelou od modré čáry Ondřej Němec, který však trefil pouze prostor, kde se nacházel Saša Salák!
     
    16:09
    Od modré střílel nebezpečně Karlsson, jehož střelu se pokoušel tečovat Berdnikov. To se mu však nepovedlo, a kotouč zamířil mimo!
     
    15:58
    Sibir však zvládá oslabení opět skvěle! Do úniku se navíc dostal Vincour, jehož střela však nebyla přesná.
     
    14:39
    Další vyloučení na straně Sibiru! Za zdržování hry odchází na trestnou lavici Ibragimov!
     
    14:31
    Sibir zvládl přesilovou hru vcelku dobře, a Gimajev je zpět na ledě!
     
    14:06
    Za brankou se dostal ke kotouči Jurij Trubačjov, který hledal před brankou Romana Berdnikova, tomu však zakončení nevyšlo.
     
    13:33
    Přesilovoková formace Severstalu se dokázala dostat do útočného pásma. Na konci kombinace byla nepřesná rána Němce. Severstal však v kombinaci pokračuje!
     
    13:06
    Opět stejný scénář jako první přesilové hře. Sibir skvěle brání modrou čáru, a skvěle přistupuje k hráčům. Z toho vytěžil dvě vyhození!
     
    12:20
    Bude se navíc vylučovat! Za sekání míří na trestnou lavici Gimajev, což znamená, že si Severstal zahraje druhou přesilovou hru v dnešním utkání.
     
    12:20
    Po vhazování v útočném pásmu se hosté dostali do rychlého protiútoku. Berdnikov se dokázal rychle uvolnit ve středním pásmu, a nebezpečně vystřelil. Salák si však připsal další úspěšný zákrok!
     
    11:49
    Na druhé straně se dostal do zakončení David Ullström, jehož ránu však Magarilov lapil do lapačky. Následně se ještě postrkával Berdnikov s Vicnourem, vše však vyřešili rozhodčí.
     
    11:26
    Dorofejev dostal kotouč na branku, a přesnou přihrávkou našel před brankou Pavla Černova, který si kotouč zpracoval, a dostal se do zakončení. Salák však jeho střelu dokázal vyrazit!
     
    11:07
    Ondřej Němec se pokoušel o odvážný průnik do útočného pásma, nicméně mezi dvojici protihráčů neprošel. Ještě však stihl nahrát Nikoncevovi, jehož ránu však lapil Saša Salák.
     
    10:29
    Od modré čáry vyslal střelu i Konstantin Alexejev, jehož ránu před Magarilovem jeden z hráčů hostů tečoval, a kotouč skončil těsně mimo branky Severstalu!
     
    10:03
    Vladimir Butuzov si udělal prostor za brankou, posunul kotouč na modrou, kde se nacházl Alexejev, a ten našel přihrávkou Gimajeva, jehož střela skočnila v náruči Magarilova.
     
    09:23
    V útočném pásmu skvěle napadal za brankou Magarilov Viktor Bobrov, který sice kotouč získal. Jeho následné nahození však nikoho na pravé straně nenašlo.
     
    08:49
    Do zajímavého protiútoku se dostal Fefelov se Sannikovem. Druhý jmenovaný vzal akci na sebe, a prodral se před branku do zakončení. Magarilov však dokázal kotouč vyrazit do rohu kluziště.
     
    08:09
    Kagarlickij se pokoušel prodrat do pásma po levé straně, nicméně v pásmu Sibiru se nacházel o trochu dříve Skorochodov, a je odpískán ofsajd!
     
    07:43
    Tomáš Vincour vybojoval za vlastní brankou kotouč, a založil postupný útok Sibiru. Následně si český útočník najel za branku, kde o kotouč přišel po souboji se Stasenkem.
     
    07:09
    Z levého rohu posílal nebezpečnou přihrávku před branku Andrej Šefer, na kterou si najížděl Černov. Tomu se však nepodařilo kotouč zasáhnout.
     
    06:43
    Severstal se pokoušel dostat do útočného pásma po levé straně, nicméně Sibir skvěle bránil modrou čáru, a hosté se dostali do ofsajdu.
     
    06:09
    Těsně před návratem Bobrova našel Trubačjov na levé straně zcela volného Bučeněviče. Mladému ruskému útočníkovi však nesedla střela, a puk skončil mimo branku Saláka!
     
    05:45
    Až v závěru přesilové hry se Čerepovec dostal do kombinace v útočném pásmu, nicméně zatím chybí střelba.
     
    05:05
    Skvěle zapracoval při oslabení Tomáš Vincour, který dlouhou dobu držel kotouč za brankou Magarilova, a následně se dostal i do zakončení. Ruský brankář byl však pozorný!
     
    04:30
    Čerepovec však začátek přesilové hry vůbec nezvládá. Aktivně hrající Novosibirsk již dokázala celkem dvakrát vyhodit kotouč do středního pásma.
     
    04:05
    Severstal však bude mít možnost na rychlé snížení stavu! Za nedovolené bránění míří na trestnou lavici Viktor Bobrov.
    Alexej KOPEJKIN - 2:0
     
    03:22
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovou hru využívají, a vedou již dvoubrankovým rozdílem! Z hranice levého kruhu vystřelil ALEXEJ KOPEJKIN, jehož rána se odrazila od brusle bránícího hráče do branky! Bez asistence.
     
    02:34
    Po pravé straně se dostával před Saláka Gimatov, nicméně jeho postup zastavil jeho spoluhráč Berdnikov, který natlačil Saláka na branku, a ta se dostala z původního postavení! Berdnikov je navíc vyloučený!
    Calle RIDDERWALL - 1:0
     
    02:04
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový vstup domácího Sibiru do dnešního utkání! Na útočné modré dostal kotouč CALLE RIDDERWALL, který vyslal prudkou střelu zápěstím, kterou Magarilov vyrazil pouze před sebe, a švédský útočník poslal kotouč pohotově do branky! Asistence: Fjodor Beljakov, Alexander Salák
     
    01:46
    Na druhé straně vystřelil od modré obránce Nikolaj Stasenko, jehož rána všakbyla před Salákem sražena do rohu!
     
    01:24
    Stěpan Sannikov dostal na pravé straně dostatek prostoru od obránce, a vyslal první střelu dnešního utkání. Magarilov však předvedl úspěšný zákrok.
     
    00:54
    Druhá hostující formace předvedla sympatickou kombinaci v útočném pásmu, na jejímž konci měl být Bučněvič. Přihrávka na mladého ruského útočníka však byla zablokovaná.
     
    00:29
    Úvod zápasu vyšel lépe domácímu celku, který se dostal do kombinace v útočném pásmu, nicméně Severstal skvěle napadal, a zanedlouho se dostal k puku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Alexejev, Gimajev, Menšikov, Ignatovič, Verešagin, Ibragimov, Beljakov – Šumakov, Fefelov, Sannikov – Žafjarov, Bobrov, Butuzov – Riderwall, Ullström, Vicnour – Kopejkin (C), Šalunov

    Severstal Čerepovec: Magarilov (Štěpánek) – Karlsson, Němec, Stasenko, Dorofejev, Kudako, Šefer (C), Chochlov – Kagarlickij (A), Černov, Skorochodov – Vovčenko, Trubačjov (A), Bučněvič – Berdnikov, Kovyršin, Monachov – Nikoncev, Berdnikov, Trunjov – Gimatov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Příjemné čtvrteční odpoledne! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu čtyři zápasy. My se společně zaměříme na střetnutí HK Sibiru Novosibirsk se Severstalem Čerepovec. Úvodní vhazování je naplánováno v 15:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    HK SIBIR NOVOSIBIRSK
    Sibir překvapil v loňské sezóně, kdy se prodral až do finále Východní konference. Novosibirsk v letošní sezóně dokazuje, že loňský výsledek nebyl náhodný. Momentálně se nachází na čele Východní konference se ziskem 37 bodů. Sibir v posledních zápasech dvakrát prohrál na samostatné nájezdy. Nejprve v Chanty-Mansijsku 2:1, a následně také v Omsku, vítězný nájezd navíc zaznamenal Vladimír Sobotka. V posledním zápase si však Novosibirsk spravil chuť, a vyhrál na ledě kazašské Astany, kde vyhrál 6:3!

    Dnes se můžeme těšit na výkon Alexandera Saláka a Tomáše Vincoura, kterému se v posledních zápase velmi daří. Své působení v Novosibirsku předčasně ukončil obránce Vladimír Roth z osobních důvodů, který se pravděpodobně vrátí do kádru třineckých Ocelářů.
     
    SEVERSTAL ČEREPOVEC
    Tým českého kouče Václava Sýkory se zatím nachází na samém dně Západní konference, na svém kontě má pouze 22 bodů. Severstal však v posledních zápase nepředvádí vůbec špatné výkony. Nejprve v domácím prostředí podlehl Omsku 3:4, následně si vyšlápl na moskevského giganta CSKA, kterého porazil 2:1. V následném utkání se Čerepovec představil na ledě Dinama Minsk. Běloruský celek nepředvedl ideální výkon, a Severstal vyhrál 3:1. V posledním zápase však svěřenci Václava Sýkory prohráli na domácím ledě s Nižnij Novgorodem 1:2 po prodloužení.

    Dnes se můžeme těšit na Jakuba Štěpánka, který chytal i v poslední zápase. Na ledě se představí i Ondřej Němec, který v zápase s Novgorodem jako jediný z týmu skóroval. Poslední zápase neodehrál Miroslav Blaťák, je otázka, zda-li český obránce dnes nastoupí.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 3. Ridderwall (Beljakov, Salák), 4. Kopejkin, 31. Ullström (Verešagin, Riderwall) – 19. Stasenko (Bučněvič, Vovčenko), 43. Stasenko (Nikoncev, Dorofejev)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Alexejev, Gimajev, Menšikov, Ignatovič, Verešagin, Ibragimov, Beljakov – Šumakov, Fefelov, Sannikov – Žafjarov, Bobrov, Butuzov – Riderwall, Ullström, Vicnour – Kopejkin (C), Šalunov
    Severstal Čerepovec: Magarilov (Štěpánek) – Karlsson, Němec, Stasenko, Dorofejev, Kudako, Šefer (C), Chochlov – Kagarlickij (A), Černov, Skorochodov – Vovčenko, Trubačjov (A), Bučněvič – Berdnikov, Kovyršin, Monachov – Nikoncev, Berdnikov, Trunjov – Gimatov

    Rozhodčí: Beljajev, Bulanov – Maťjuša, Misjur
    bahis siteleri