Brno – Plzeň 1:0 (kon.) | Jihlava – Liberec 1:1 (kon.) | Sparta – Bohemians 1905 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 25.10.2015, 18:00 • Generali Arena • Synot liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer z pražské Letné, kde se odehraje městské derby mezi Spartou a Bohemians 1905, přeje Tomáš Kohlmann.

    Byť se říká, že derby nemá favorita, tak jakýkoliv jiný výsledek než vítězství domácích by dnes byl obrovskou senzací.

    AC SPARTA PRAHA

    Sparťané vstupují do utkání jako lídr tabulky po deseti kolech, v nichž získali 23 bodů a vedou ligu o skóre před Viktorii Plzeň, mimochodem právě superšlágr Plzeň – Sparta se odehraje už příští neděli.

    Oproti dnešnímu soupeři ale mají sparťané v nohou nesmírně těžký duel, který sehráli ve čtvrtek v německém Gelsenkirchenu a proti třetímu celku německé bundesligy Schalke 04 dokázali uhrát nesmírně cennou remízu 2:2, kterou zařídili svými trefami Fatai a Lafata. Mimochodem oba skórovali také před týdnem v Příbrami, kde Sparta zvítězila 4:0.

    Sparťané už letos ztratili body ve třech ligových zápasech, ovšem pokaždé na hřišti soupeře. Na tom domácím všechny soupeře ničí a pět vítězství z pěti zápasů doprovodili skóre 16:1 a všichni soupeři poraženi minimálně o dvě branky.

    Oproti zápasu na Schalke by se do sestavy měl vrátit kapitán Lafata, naopak určitě nebudou hrát obránci Costa s Frýdkem, kteří v Příbrami viděli čtvrtou žlutou kartu v sezóně a dnes budou absentovat, což by mohlo nabídnout příležitost pro Holka s Hybšem. Jinak budou sparťanům chybět pouze dlouhodobě zranění Vácha, Breznaník a Paixao.

    BOHEMIANS 1905

    "Klokani" už jsou posledním týmem v ligové šestnáctce, který čeká na letošní premiérové vítězství. V dosavadních deseti zápasech uhráli pět remíz a ve stejném počtu případů odešli poraženi.

    Před týdnem Bohemians přerušili nepříjemnou sérii čtyř ligových porážek v řadě, přesto domácí remíza s Brnem určitě celek z Vršovic nepotěšila.

    V dnešním derby budou trenéru Pivarníkovi chybět Pauschek a juniorský reprezentant Schick, oba jsou v klubu na hostování právě ze Sparty a na základě dohody klubů budou vzájemné utkání sledovat pouze z hlediště. Naopak proti Brnu se letos poprvé za zeleno-bílé představil sparťanský odchovanec Daniel Krch, mladý stoper se vrací do zápasového režimu po dlouhodobém zranění, kvůli kterému vynechal i celou letní přípravu.

    Pro Bohemians i mnoho dalších fotbalových fanoušků bude mít utkání smutný nádech, neboť v pátek ráno náhle a neočekávaně v pouhých 45 letech zesnul Vladislav Suchý, místopředseda představenstva klubu Bohemians Praha 1905 a místopředseda představenstva Družstva fanoušků Bohemians.

    VZÁJEMNÁ BILANCE

    Vzájemná bilance hovoří naprosto jednoznačně pro Spartu, která s dnešním soupeřem naposledy prohrála v roce 2001 a to utkání v Ďolíčku už pamatuje jediný fotbalista na aktuálních klubových soupiskách, Radek Šírl z Bohemky.

    Od roku 2005, kdy se zeleno-bílí znovu "narodili" uhráli v dvanácti duelech proti Spartě pouze tři remízy, dvě bezbrankové a jednu 1:1 a to bylo právě v posledním vzájemném zápase zde na Letné letos v květnu v posledním kole loňské ligové sezóny. Všech ostatních devět zápasů v posledních deseti letech vyhráli sparťané.

    Zde na Letné dokázali Bohemians naposledy vyhrát před dlouhými devatenácti lety, kdy zdolali tehdejší budoucí ligové šampióny 4:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Bičík – Mareček, Brabec, Mario Holek, Hybš – Jiráček – Fatai, Dočkal, Hušbauer, Konaté – Lafata (C).
    Náhradníci: Štěch – Krejčí, Steinhöfer, Litsingi, Juliš, Matějovský, Matoušek.

    Bohemians Praha 1905: Zlámal – Havel, Krch, Šmíd, Šírl – Bartek, Hubínek, Jindřišek (C), Jirásek, Mosquera – Mikuš.
    Náhradníci: Fryšták – Škerle, Hašek, Čížek, Acosta, Akulinin, Lulič.

    Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Vysloužil.
     
    Na hrací plochu letenské arény právě nastupují letenští vlajkonoši a během několika desítek sekund bychom se měli dočkat i nástupu hlavních aktérů dnešního utkání. V hledišti zatím může být kolem osmi-devíti tisíc fanoušků, přičemž sektor těch hostujících je zcela zaplněný.
     
    Zajímavá informace dorazila z Brna, kde mistrovská Plzeň podlehla domácímu celku 0:1 a tím se Sparta udržela v čele tabulky i před výkopem dnešního utkání, neboť oba rivalové v souboji o titul nadále mají shodný bodový zisk, ovšem Sparta má lepší skóre i blížící se utkání s Bohemians k dobru.
     
    Hlavní rozhodčí Karel Hrubeš se svými asistenty Petrem Blažejem a Petrem Vysloužilem, jenž na poslední chvíli nahradil původně delegovaného Pavla Vlasjuka, přivedl fotbalisty na pažit Generali Areny.
     
    Hlasatel utkání společně s domácími fanoušky právě oznamuje sparťanskou sestavu a fotbalisté už se chystají u středového kruhu na minutu ticha na uctění památky zmíněného Vladislava Suchého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Oba celky hrají v tradičních barevných kombinacích, domácí tedy v rudé a hosté v zeleno-bílé. Jak je na Letné zvykem, Sparta v prvním poločasu útočí na branku směrem k Letenské pláni.
     
    3
    Úvod utkání se odehrává především ve středu pole, momentálně mají míč na kopačkách Letenští.
     
    4
    Po Dočkalově nákopu do pokutového území se za zády vršovických obránců ocitl Lafata, ovšem jednak na míč nedosáhl a navíc byl pomezním Blažejem přistižen v postavení mimo hru.
     
    6
    Sparťané měli k dispozici první rohový kop zápasu, ovšem Dočkalův centr hosté bezpečně odvrátili a Sparta musí další útočnou akci zakládat od brankáře Bičíka.
     
    7
    Hosté získali autové vhazování v hloubi útočné poloviny, Šírl nasměroval míč zpoza postranní čáry až do pokutového území, tam se ale fotbalisté v zeleno-bílém prosadit nedokázali.
     
    8
    Po rychlém přechodu do utkání Sparta podruhé zahrávala rohový kop, i tentokrát ale Zdeněk Zlámal, někdejší brankář sparťanské juniorky, mohl zůstat v klidu.
     
    9
    Úvodní žlutou kartu zápasu vidí hostující David Bartek za nedovolený zákrok na Matěje Hybše u postranní čáry.
     
    11
    Sparťané si pořádně zahrávali při vlastní rozehrávce, až ve středu pole ztratili míč, sparťanský odchovanec v dresu soupeře Milan Jirásek se rozběhl útočnou polovinou a před pokutovým územím nakonec velmi nepovedeně pálil daleko vedle domácí svatyně.
    11. Střela Jiráska
     
    12
    Na opačné straně hřiště se neúspěšně snažil proniknout do pokutového území Bohemians Tiémoko Konaté, po jeho sražené střele se do odraženého míče opřel Hušbauer, ovšem nasměroval jej přímo k připravenému brankáři Zlámalovi, rovněž někdejšímu fotbalistovi sparťanské juniorky.
    12. Střela Josefa Hušbauera
     
    14
    Na Dočkalův centr ke vzdálenější tyči si naběhl Kehinde Fatai, důsledně bráněný sparťanský střelec ale "koníčkem" posunul balón jen ke Zlámalovi.
    14. Hlavička Fataie
     
    16
    Po sparťanském nákopu na pravé křídlo Šírl v souboji dvou hráčů s číslem jedenáct ubránil Marečka a pohlídal cestu míče za brankovou čáru.
     
    17
    Hbitý štírek Mosquera se po Jiráskově posunutí míče prohnal po levém křídle, následný nebezpečně vyhlížející centr získali sparťané.
     
    18
    Konaté se probíjel po levé straně, ovšem proti výrazné početní převaze neměl sebemenší šanci uspět a vykopávat od své branky bude moci hostující brankář Zlámal.
     
    19
    První gólová radost sparťanských fanoušků je předčasná. Havel nejdříve fauloval u postranní čáry Konatého, sparťané rychle rozehráli, po následné sražené střele Marečka se míč odrazil k osamocenému Fataiovi, jenž jej dopravil do sítě, ovšem nigérijský útočník byl v momentě střely svého spoluhráče v postavení mimo hru, které neuniklo pozornosti pomezního sudího Blažeje.
     
    20
    Mimochodem Kehinde Fatai si po sedmi letech strávených v Rumunsku zažádal o tamní občanství, které by měl obdržet v zimě a bude moci bojovat o účast na evropském šampionátu právě za Rumunsko.
     
    21
    Hybš vnikl do pokutového území prostřednictvím narážečky s Bořkem Dočkalem, ke zpětné přihrávce druhého jmenovaného ale měl blíže brankář Zlámal, jenž čas vběhl Hybšovi pod nohy a zmocnil se míče.
     
    23
    David Bartek ve vzdušném souboji zválcoval Matěje Hybše a vidí v ruce sudího Hrubeše žlutou kartu, což je v jeho případě již podruhé a je tedy vyloučen!
    23. Faul Davida Bartka
     
    25
    Po hostujícím zisku míče Mosquera šedesátimetrovým sprintem přenesl hru po levém křídle až na sparťanskou polovinu, následná střele Havla je sražena sparťané do pole.
     
    26
    Hybš se pokusil napodobit Mosqueru podobným sprintem podél postranní čáry, vnikl i do pokutového území a přesným pasem předložil Fataiovi míč před prázdnou branku, sparťanský útočník ale z úhlu pálí jen do boční sítě!
    26. Tutovka Fataie
     
    27
    Po sparťanské ztrátě míče ve středu pole Mikuš vysunul po pravém křídle Hubínka, ten si v blízkosti pokutového území zasekl míč kolem bránícího Hybše, následně ale pálil vedle domácí branky.
    27. Šance Hubínka
     
    29
    Také sparťané jsou karetně trestáni, žluté napomenutí za svůj skluz do Hubínka inkasuje Hušbauer.
     
    31
    Dobíhající Mosquera sestřelil Marečka a donutil sudího Hrubeše k vytažení další žluté karty. Pětadvacetiletý Kolumbijec se poté málem pohádal s arbitrem, ale nebylo mu to nic platné.
     
    32
    Po následné standardní situaci se do odraženého míče opřel Hušbauer, ovšem sparťanský středopolař přízemní ranou z hranice pokutového území branku netrefil.
    32. Střela Hušbauera
     
    33
    Na Hybšův centr ke vzdálenější tyči si naběhl Mareček, ten ale hlavou mířil nepřesně a navíc si pomohl v souboji se Šmídem nedovoleným zákrokem.
     
    36
    Sparťané podruhé nasměrovali míč za záda brankáře Zlámala, ovšem znovu jejich radost zastavil zdvižený praporek pomezního sudího Blažeje, jenž tentokrát zaznamenal postavení mimo hru Hušbauera a Fatai skórující do prázdné branky tak opět vyšel střelecky naprázdno.
    36. Neuznaný gól Sparty
     
    38
    Sparťané nadále marně dobývají kompaktní defenzivu Klokanů, neprosadil se ani Fatai na pravém křídle, vhazovat budou prostřednictvím Šírla zeleno-bílí.
     
    39
    Po delší době ukázali své ofenzivní možnosti také oslabení hosté, Hubínek nasměroval svůj centr na Mikuše, jenž hlavou sparťanskou branku výrazně přestřelil.
     
    41
    Po Mosquerově vzdušné přihrávce se Jirásek pokusil obelstít sparťanskou obranu efektní patičkou, ovšem míč mu odskočil příliš daleko až ke stoperu Brabcovi.
     
    42
    Mosquera se u postranní čáry provinil nedovoleným zákrokem proti Fataiovi a sudí Hrubeš signalizuje přímý volný kop proti hostům.
     
    43
    Zatímco Dočkalův centr hosté přečkali bez úhony, tak o pár sekund později se ke střeleckému pokusu probil Hušbauer, byť ale sparťanský záložník pálil prudce, tak jen do brankáře Zlámala, jenž vyrazil míč z hostujícího pohledu do bezpečí.
    43. Střela Hušbauera
     
    44
    Konaté po průniku po levém křídle připravil další střeleckou možnost pro Dočkala, do jeho rány se ale stačil vložit Krch a další z někdejších hráčů sparťanské juniorky v dresu dnešního soupeře odrazil míč do hloubi pole.
     
    45
    Lafata získal dostatek prostoru na levém křídle, po jeho souhře s Dočkalem pálil z hranice pokutového území Konaté, ovšem neprostřelil skrumáž těl před sebou.
     
    45+1
    Sudí Hrubeš k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letná poprvé bouří radostí! Do naprosto přesného Marečkova centru se položil DAVID LAFATA a sparťanský kapitán gólovou hlavičkou rozjásal domácí část obecenstva!
    45+1. David LAFATA - 1:0
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Kromě Fataiovi nepřesné rány před odkrytou částí hostující svatyně sparťané až do samotného závěru čekali na vyloženou příležitost, než Mareček vybídl k úvodní trefě zápasu Davida Lafatu a Sparta tak vede nad Bohemians 1905 po prvním poločasu 1:0.

    Po přestávce hosté budou navíc nadále početně oslabeni, neboť už ve 23. minutě viděl druhou žlutou a potažmo červenou kartu David Bartek.
     
    Sparťané do druhého poločasu mění sestavu, Matěje Hybše nahradí na trávníku Ladislav Krejčí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matěj Hybš, přichází Ladislav Krejčí.
     
    47
    Mosquerův centr vyrazil pohotový brankář Bičík, o pár sekund později kolumbijské křídlo dostalo ještě podstatně vetší množství prostoru, ale jeho další centr stačil srazit na rohový kop stoper Brabec.
     
    48
    Po následné standardní situaci už se hosté před brankou nijak prosadit nedokázali a sparťané přenáší hru na soupeřovu polovinu.
     
    49
    Po dalším Marečkově centru před hostující branku se v zajímavé pozici ocitli Lafata s Konatém, ovšem díky včasnému zásahu Havla se do zakončení nedostal ani jeden z nabíhající dvojice.
     
    51
    Další útočné snažení fotbalistů v rudém je přerušeno hvizdem sudího Hrubeše, jenž zaznamenal prohřešek Fataie proti pravidlům. Nigérijský forvard srazil k zemi hostujícího kapitána Jindříška.
     
    53
    Po Dočkalově přiťuknutí posouval Hušbauer lobem míč do pokutového území soupeře, ovšem své spoluhráče hledal velmi nepřesně a míč doskákal vedle Zlámalovy svatyně.
     
    55
    Po souhře Marečka s Konatém na pravé straně fotbalového jeviště a centru prvního jmenovaného hosté srazili míč jen k Hušbauerovi, jeho pas z ostrého úhlu před branku Vršovičtí dokázali odvrátit do bezpečí.
     
    56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané navyšují svůj náskok!

    Gólová akce začala od stopera Brabce, po jehož přihrávce Jiráček uvolnil na levém křídle Krejčího, jenž předložil přesnou přihrávku KEHINDE FATAIOVI a sparťanský kanonýr posledních dní se v pokutovém území dokázal prosadit přízemní ranou kolem brankáře Zlámala!
    56. Kehinde FATAI - 2:0
     
    57
    Dočkal posunul míč do běhu Konatému, jenž před pokutovým územím vrátil míč svému spoluhráči a Bořek Dočkal poté měl trochu štěstí v neštěstí, že se u velmi nepovedeného střeleckého pokusu nezranil, před dotykem kopačky s míčem nejspíše trefil nějaký drn na jinak tradičně výborně připraveném trávníku.
     
    60
    Mikuš byl pozdě v souboji ve středu pole s Dočkalem a střet se sparťanským středopolařem odnesl nějakým drobným šrámem, slovenský útočník by ale měl být schopen v zápase pokračovat.
     
    61
    Dočkalův jemný oblouček prodloužil do hostující svatyně hlavou Lafata, sparťanský kapitán ale v momentě centru svého spoluhráče stál v ofsajdu, který i tentokrát neunikl pomezním rozhodčím.
     
    62
    Po Konatého průniku před pokutové území Bohemians prudce pálil Jiráček, jeho rána je sražena vedle hostující branky.
     
    63
    Následný rohový kop sparťanů nepřinesl vážnější ohrožení pro Zlámala, neboť Hušbauerova rána z voleje směrovala vysoko nad hostující branku.
     
    65
    I další nadějnou akci Sparty zastavil zdvižený praporek pomezního sudího Vysloužila, který tentokrát přistihl v postavení mimo hru Marečka. Sparťanský obránce vybídl k zakončení do prázdné branky Fataie, ovšem Nigérijec mířil do břevna, vzhledem k předchozímu Marečkově ofsajdu jej však zmeškaná vyložená příležitost mrzet nemusí.
     
    67
    Hosté přišli o míč při přechodu do útoku, Dočkal poté před pokutovým územím uvolnil Hušbauera, ten ale střílel přímo do rukavic připraveného brankáře Zlámala.
     
    68
    Poprvé střídají i hosté, Matúse Mikuše na závěrečnou čtvrtinu zápasu nahradí zkušený středopolař Tomáš Čížek.

    Mimochodem z fotbalistů v nominacích obou týmů na dnešní zápas sparťanské působení v Lize mistrů v úvodu minulého desetiletí zažili pouze Šírl s Čížkem, oba nyní působící na opačné straně barikády.
     
    69
    Africké střídání ve sparťanském celku, stále ještě Nigérijce Fataie nahrazuje na trávníku Konžan Franci Litsingi.
     
    70
    Dnešní pražské derby přímo v ochozech Generali Areny sleduje 10 681 fotbalových fanoušků.
     
    72
    Utkání po druhé brance Letenských ztratilo na tempu, oba týmy potřebují pošetřit síly na nesmírně důležité zápasy příští týden, Sparta v boji o první místo jede do Plzně, Bohemians naopak v zápase patnáctého se čtrnáctým hostí Jihlavu.
     
    73
    Na Dočkalův centr si u vzdálenější tyče naskakoval Konaté, své fyzické přednosti ale proti domácímu fotbalistovi využil Daniel Krch a odehrál míč na rohový kop.
     
    73
    Po Krejčího centru od rohového praporku se v zajímavé střelecké pozici objevil Brabec, technickou ránu mladého sparťanského stopera k tyči ale tygří robinsonádou stačil vytáhnout brankář Zlámal!
     
    74
    A další Zlámalův skok! To když se zpoza pokutového území opřel do balónu Mareček, jehož rána sice patrně mířila těsně nad bohemáckou branku, ovšem Zlámal situaci pojistil zákrokem konečky prstů!
     
    76
    Při dalším rozvíjejícím se sparťanském útoku je nedovolený zákrok pískán Konatému, rozehrávat mohou fotbalisté z Vršovic.
     
    77
    Rozběhnutého Mosqueru zastavil Brabec pouze za cenu nedovoleného zákroku, čímž si u sudího Hrubeše vysloužil žluté napomenutí.
     
    78
    Po následné standardní situaci se hosté dočkali vůbec prvního střeleckého pokusu směřovaného mezi tři tyče sparťanské branky a byť ráně Šírla zpoza pokutového území nechyběla razance, tak mířila do pozorného brankáře Bičíka.
     
    79
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Rafael Acosta.
     
    81
    Po rychlé souhře Konatého s Hušbauerem získal dostatek volného prostoru na levém křídle Ladislav Krejčí, jeho nebezpečně vyhlížející přízemní centr stačil brankář Zlámal vyrazit před dotírajícími sparťanskými útočníky.
     
    82
    Nepříjemnost pro Spartu, střídaný Brabec ze hry odkulhal a na závěrečné minuty jej nahrazuje Markus Steinhöfer.
     
    83
    Krejčí si dvakrát vyměnil míč s Hušbauerem, díky této souhře se probil do pokutového území a následný pas před branku na nabíhajícího Lafatu stačil brankář Zlámal vyrazit do pole.
     
    85
    Mareček si ukázal Litsingimu, aby mu spoluhráč posunul míč do volného prostoru na pravém křídle, ovšem Konžan poslal Marečkovi příliš dlouhou přihrávku, na kterou odchovanec brněnské kopané neměl šanci dosáhnout.
     
    87
    Sparta právě vstřelila branku!
    Povedená souhra sparťanských náhradníků přináší třetí branku zápasu! Markus Steinhöfer se rozběhl po pravém křídle, posadil přesný centr na hlavu FRANCI LITSINGIHO, jenž pokořil Zlámala a postaral se o svůj první gólový zápis ve sparťanském dresu!
    87. Franci LITSINGI - 3:0
     
    89
    Hosté získali standardní situaci v hloubi útočné poloviny, ovšem odraženého míče se díky Jiráčkově obrannému zákroku zmocnili sparťané, kteří bleskově zamířili do rychlého brejku ve čtyřech proti jedinému obránci, ovšem Hušbauer v době Dočkalova nákopu byl pár centimetrů za středovou čárou a tím v ofsajdu, což viděl pomezní rozhodčí Vysloužil.
     
    90
    Zahraniční střídání také na hostující straně, Kolumbijce Mosqueru nahrazuje Karlo Lulič. Mladý Chorvat je v Bohemians na hostování ze Sampdorie Janov.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Hlavnímu arbitrovi Karlu Hrubešovi stačila k dnešnímu utkání jediná nastavená minuta a Sparta po jejím uplynutí poráží Bohemians 3:0!
     
    Hosté brzy přišli o vyloučeného Davida Bartka a byť drželi čisté konto až téměř do poločasového hvizdu, tak v samém závěru úvodního dějství zaznamenal vítěznou trefu David Lafata.

    Po změně stran na jeho branku navázali svými zásahy Kehinde Fatai a Franci Litsingi, Sparta tak poráží Bohemians v pražském derby 3:0, čímž se po dnešní plzeňské ztrátě osamostatňuje v čele Synot ligy s tříbodovým náskokem na Plzeň a právě na hřišti svého západočeského rivala sparťané pocestují příští víkend.

    Bohemians zůstávají v tabulce patnáctí a o posun ze sestupového pásma se pokusí příští týden v nesmírně důležitém souboji s Jihlavou ve vršovickém Ďolíčku.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 20 – 8
    Střely na branku: 11 – 1
    Držení míče: 76% – 24%
    Rohové kopy: 7 – 1
    Fauly: 15 – 8
    Ofsajdy: 10 – 3
    Žluté karty: 2 – 2
    Červené karty: 0 – 1
     
    S konstatováním, že Sparta v pražském derby zdolala Bohemians 1905 výsledkem 3:0, se z Letné loučí Tomáš Kohlmann a těším se při dalších přenosech na přečtenou. (19:58:58)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 45+1. Lafata (Mareček), 56. Fatai (Krejčí), 87. Litsingi (Steinhöfer)

    Karty:   29. Hušbauer (SPA), 77. Brabec (SPA) – 9. Bartek (BOH), 31. Mosquera (BOH)   23. Bartek (BOH)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 9:8. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 10:3. Fauly: 15:8.
    AC Sparta Praha: Bičík – Mareček, Brabec (82. Steinhöfer), Mario Holek, Hybš (46. Krejčí) – Jiráček – Fatai (69. Litsingi), Dočkal, Hušbauer, Konaté – Lafata (C).
    Náhradníci: Štěch – Krejčí, Steinhöfer, Litsingi, Juliš, Matějovský, Matoušek.

    Bohemians Praha 1905: Zlámal – Havel, Krch, Šmíd, Šírl – Bartek, Hubínek, Jindřišek (C), Jirásek (79. Acosta), Mosquera (90. Lulič) – Mikuš (68. Čížek).
    Náhradníci: Fryšták – Škerle, Hašek, Čížek, Acosta, Akulinin, Lulič.

    Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Vysloužil

    Diváci: 10 681
    bahis siteleri