MČR v počítačových hrách 2015 (1. den) (kon.)
konec
MČR v počítačových hrách 2015 (1. den)

Pátek 06.11.2015, 09:45Počítačové hry
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.
     
    Krásný páteční den vám přeji já, Dominik Špringer a dovoluji si vás srdečně přivítat u historicky prvního přenosu z turnaje v počítačových hrách, neboli z eSportu.

    Vůbec první událostí, která se na webu Onlajny.com je nejspíše největší tuzemská akce tohoto roku, kterou je MČR v počítačových hrách 2015, které se odehrává od zítřka do neděle na veletrhu IN-JOY v Brně. První přenos začíná již v 09:30 a doufám, že si společně tuto událost užijeme!
     
    MČR v počítačových hrách 2015

    Velkolepá událost tuzemského eSportu je vyvrcholením celoročního snažení nejlepších českých a slovenských hráčů v nejpopulárnějších světových počítačových hrách.

    Counter Strike: Global Offensive, Stracraft II, HearthStone a League of Legends. To jsou herní tituly, ve kterých si to hráči na brněnském veletrhu IN-JOY o tomto víkendu rozdají o domácí tituly.
    Příprava akce v plném proudu

     
    Pátek 6.11

    Páteční program nabízí dva herní tituly a hned se dozvíme i jméno prvního mistra pro rok 2015.

    Ten vzejde v soubojích z real-time strategie Stracraft II. Zde program startuje již v 10:00 bojem v základních skupinách a snažení nejlepších hráčů vyvrcholí v 18:00 soubojem o titul.

    Druhou hrou, která bude rozehrána v 10:00 je Counter Strike: Global Offensive. V této FPS střílečce si to na rozdíl od Starcraftu rozdají týmy v soubojích 5 proti 5. V pátek jsou a programu boje ve skupinách, semifinále a následné souboje o zlato se odehrají v sobotu.
    Starcraft II

     
    Stacraft II

    Real-time strategie s prvky sci-fi se na herním světu usadila již v roce 2010 a přesto se stále drží mezi špičkou světového eSportu a ve hře se točí milionu dolarů.

    Složení MČR 2015:

    Na závěrečný turnaj postoupilo osm nejlepších hráčů, kteří si to rozdají ve dvou skupinách po čtyřech hráčích, z kterých vždy dva nejlepší postupují do boje o finále.

    Skupina A

    Tato skupina se dá nazvat jako boj týmu eSuba proti zbytku české scény. Ve skupině A totiž z dlouhodobě nejlepšího celku naší republiky představí hned dvojice hráčů. Tím lepší z této dvojice by měl být zkušený Ondřej "DeViL" Balušek, tento hráč má za sebou mnoho úspěchů na domácím poli a i velké množství zkušeností z evropských turnajů, z domácího MČR má na svém kontě již dvě bronzové medaile, ale v poslední době DeViL není tak aktivním hráčem, jako dříve, a tak může spíše překvapit. Druhým do party z eSuby bude Matěj "Blackbirds" Šimáček, tento hráč zatím na výraznější úspěch na domácí scéně čekám, podaří se mu to v Brně?

    Konkurentem ve skupině bude další bývalý zástupce týmu eSuba. Tím bude navíc mistr republiky pro rok 2013 Ondřej "Reitor" Svojše, který však poslední dobou nedokáže navázat na své úspěchy z minulosti a momentálně hájí celek INAE. Naopak nejsilnějším hráčem Áčka je dle papírových předpokladů jediný Slovák v této skupině Radovan "Bluecheese" Viselka, kterému se v tomto roce náramně daří.

    Skupina B

    Favoritem Béčka a možná i celého turnaje bude Pavel "TomikuS" Tomášek, obhájce loňského titulu patří dlouhodobě k nejlepším hráčům u nás. O druhé postupové místo by měl nastat tvrdý boj mezi druhým hráčem ze Slovenska v tomto turnaji, kterým je Jakub "uniqFazer" Ziman a Ondřej "nExt" Herman. Bývalý kolegové z celku eSuby se nejspíše poperou o postup, ale více zkušeností z živých turnajů by měl mít slovenský zástupce a my můžeme jen čekat, zda své zkušenosti prodá.

    Posledním do party ve skupině B je nováček na MČR, třetí hráč z celku INEA, který může jen překvapit a bude jím Ondřej "RageweaweR" Cuták.
    Pavel "TomikuS" Tomášek(první zleva) obhájí vítězství?

     
    Systém turnaje – Stracraft II

    Jediná hra, která se odehraje během jednoho dne je právě Starcraft.

    Základní skupiny odstartují od 11:00 a ve dvou souběžně hraních skupinách bude hrát každý s každým systémem BO3, což znamená, že se bude hrát na dvě vítězné mapy.

    Následně z každé skupiny postupují dva hráči, kteří si to rozdají v semifinále, která je v plánu od 15:30. Zde se již hraje systémem BO5, tedy kdo první vyhraje tři mapy, postupuje do finále, kde se již hraje o pěkné ceny.

    Vítěz turnaje si odnese v kapse domů 7500kč, druhý pak eSport křešlo DXRacer.
    Counter Strike: Global Offensive

     
    Counter Strike: Global Offensive

    První z týmových her, která se v rámci MČR odehrává. FPS střílečka je nástupcem legendárního předchůdce Counter Strike 1.6 a od roku 2014, kdy hra vyšla se jedná o nejpopulárnější a nejdotovanější FPS střílečku ve světě eSportů. Stabilně se pak hraje týmově, kdy na každé straně stojí pět hráčů.

    Složení MČR 2015:
    Stejně jako u Starcraftu, tak i zde máme elitní osmičku účastníků, kteří si to rozdají dohromady o 75 000 korun!

    Skupina A

    V Áčku uvidíme hned při pátečním dopoledne souboj největších favoritů tohoto turnaje. Tím není nikdo jiný než celek eSuby a Majestic Lions. Oba dva celky jsou aspiranti na titul a už jen podle jména, zkušeností a sestavy by měla být větším favoritem právě eSuba, ale můžeme říct, že papírově nejlepší celek u nás v současné době se trápí, na velkých akcích přicházejí překvapivé prohry a uvidíme, jak hráči načasovali svou formu na MČR.

    To naopak Majestic Lions jsou ve skvělé pozici. Forma hráčů jde na horu a navíc na rozdíl od eSuby, oni pouze můžou a jejich vítězství budu pro hráče paráda, zvlášť, když postupem z prvního místa by se nejspíše Lions vyhnuli silným nEophyte, s kterými se počítá jako z vítězi Béčka.

    Naopak překvapit zde můžou eEriness a Zero Damage. Větší šance na potrápení favoritů se dává druhému celku, uvidíme, jak se skupina A vyvine.

    Skupina B

    Zde by měl být vítěz skupiny jasný a sice nEophyte, do nedávna prakticky nejsilnější celek u nás oslabil, ale i přesto by neměl v této skupině mít konkurenci.

    O druhé místo by však měl nastat tuhý boj. Nejméně se počítá s postupem eXtatus.EIZO, kteří jsou stejně jako v Áčku eEriness považováni za outsidery a můžou tedy pouze překvapit.

    Naopak o postup by si to měly rozdat týmy DARK TIGERS a Gunrunners.AOC. Papírově silnějším by měl být druhý celek, ale v tomto zápase bude rozhodovat především momentální forma všech hráčů.
    Odnese si eSuba zlato?

     
    Systém turnaje – Counter Strike: GO

    Oproti Starcraftu je zde zásadní rozdíl ve formátu skupin, které se hrají tzv. GSL systémem.

    To znamená, že už ve skupinách probíhá menší pavouk, nejdříve se sehrají dva zápasy, jejich vítězové pak nastoupí proti sobě a vítěz tohoto duelu má jasnou účast v sobotním boji o zlato. Naopak ti, co úvodní duel prohráli, sehrají další zápas spolu, vítěz se střetne s týmem, který prohrál duel vítězů a z nich pak vzejde druhý postupující.

    Harmonogram


    Skupina A
    eSuba – ZERO DAMAGE
    Majestic Lions – eErinees

    Skupina B
    nEophyte – eXtatus
    DARK TIGERS – Gunrunnes

    Vítěz celého turnaje si odnese nejen titul, ale rovnou 50 000 korun, poražený finalista pak inkasuje 25 000.
     
    Nyní již zbývá popřát vám pouze příjemné sledování této akce a v 9:30 začínáme!
    Den D je tady!

     
    Dobré páteční ráno, již za necelé dvě hodiny odstartuje českou a slovenskou velmi očekávaná akce, kterou bude MČR v počítačových hrách 2015 a vy můžete být díky Onlajnům u toho i z pohodlí vašeho domova!
     
    9:45
    Je to tedy dámy a pánové! MČR v počítačových hrách 2015 otevírá své brány a již na několik málo minut nám odstartují úvodní zápasy v Counter Strike: Global Offensive. Vstoupí favorité do turnaje úspěšně nebo se hned na úvod zrodí nějaké překvapení?
     
    9:50
    Hráči jsou již připraveni za svými stroji a úvodní minuty této akce jsou již na spadnutí.
     
    9:53
    Hned od 10:00 je na programu začátek základních skupin ve hře Counter Strike: Global Offensive.

    Ve skupině A na sebe narazí favorizovaná eSuba, jejímž soupeřem budou hráči ZERO DAMAGE, druhým duelem je pak souboj Majestic Lions s eEriness.

    Ve skupině B pak na sebe narazí nEophyte a eXtatus, drhou dvojici tvoří Gunrunners a DARK TIGERS.
     
    9:55
    Start do turnaje je pro všechny celky velice důležité, právě pouze jediný zápas, a to ten zahajovací se hraje pouze na jednu vítěznou mapu, což znamená, že tým, který jako první vyhraje 16 kol postupuje do finále své skupiny. Naopak poražený celek bude krůček od vyřazení.
     
    9:57
    Pokud sledujete soutěž v počítačových hrách poprvé a zajímá vás, jak takový zápas v Counter Strike vypadá tak věřte, že oba celky si to v úvodním zápase rozdají na jedné mapě.

    Což znamená, že se hraje systémem BO1. Ten tým, který dosáhne první 16 bodů postupuje dále, oba celky si v polovině zápasu vymění strany, hraje se nejdříve za policisty a teroristy. Za různé akce, jako je zabití soupeře, položení bomby nebo zneškodnění bomby poté hráči získávají virtuální finance, za které si v nových kolech můžou kupovat zbraně. Samozřejmě, kdo má více financí, je na tom v následném kole teoreticky lépe.

    Jak vlastně tým zvítězí? Každé kolo trvá nejvíce dvě minuty, jedna strana útočí, druhá brání. Pokud jeden z týmů eliminuje celek soupeře, vyhrává kolo. Pokud útočící tým položí bombu, která následně vybuchne, vítězí a naopak pokud bránící hráči ubrání své budovy, kolo si připisují právě oni.
     
    10:00
    Pojďme si ještě krátce představit zápasy, které za malý okamžik začínají.

    Divácky nejatraktivnějším zápasem bude nejspíše souboj eSuby s ZERO DAMAGE, favoritem souboje by měla být právě eSuba, ale hráči ZERO DAMAGE jsou považování za černého koně této skupině a my uvidíme, zda favorita překvapí.

    Druhým soubojem v Áčku je zápas Majestic Lions s eEriness. Zde je favorit také jasné, a to sice Lions, kteří by v zápase měly dominovat, ale uvidíme, zda se jejich soupeř ve skvělé atmosféře vyburcuje do dobrých výkonů.

    V Béčku je favoritem celek nEophyte, kteří v úvodním zápase vyzvou eXtatus a budou bojovat o postup dále. Nejvyrovnanějším zápasem v úvodu turnaje by měl být souboj Gunrunners a DARK TIGERS, kde jen těžko můžeme tipovat celek, který postoupí dále.
     
    10:03
    Start úvodních duelů je ještě o několik okamžiků odložen, všechny celky zatím ladí formu a navíc je potřeba si důkladně připravit své herní periférie.
     
    10:10
    S menším zpožděním se při takových turnajích vždy počítá, ale nyní se již vše chystá k oficiálnímu startu úvodních duelů MČR!
     
    10:14
    Známe první mapu, na které si to o postup rozdá eSuba a ZERO DAMAGE. Zápas se odehraje na mapě de_cache, což je určitě velmi zajímavou volbou, jelikož pro oba celky se jedná o poměrně oblíbenou mapu.
    Takto vypadá hlavní stage na MČR!

     
    10:25
    Oba celky, kteří nastupují do televizního zápasu nastoupily na hlavní stage, hráči se usazují za monitory, kapitáni týmů dávají poslední rozhovor a za pár okamžiků vše vypukne!
     
    10:33
    Jeden z hráčů eSuby měl technické problémy, ale již je vše vyřešno a MČR právě startuje!
     
    10:36
    Úvodní důležité kolo, které rozhodne, jaký celek si vyberu stranu vyhrává eSuba, která si vybírá lehčí policisty a uvidíme, zda této menší výhody dokážou hráči využít.
     
    10:38
    Všechny zápasy v Counter Strike: Global Offensive jsou již v plném proudu, uvidíme, zda nějaký tým dokáže překvapit favorita.
     
    10:40
    Na de_cache mezitím ZERO DAMAGE vyhrávají úvodní kolo a nyní mohou využít výhody, kterou jim tato výhra přináší a navíc mohou nabrat důležité body za teroristy.
     
    10:42
    eSuba si však s tímto kolem poradila parádně a k tomu všemu přidává vzápětí i kolo druhé a nyní to je 2:1 pro favorita.
     
    10:43
    Nyní už to vypadalo, že ZERO DAMAGE projdou na B plant a podaří se jim srovnat krok, ale eSuba dokázala nádherně celou situaci vyřešit a nyní máme stav 3:1.
     
    10:45
    Notuud z ZERO DAMAGE zůstal sám proti dvojici soupeřů, ale celou situaci vyřešil parádně a je to další bod pro teroristy.
     
    10:47
    Situace se opakovali i na druhé straně, ale tentokrát byl hrdinou MonttY, který s pouhými 12 životy zůstal sám, ale dokázal zneškodnit jak bombu, tak dva hráče ZERO DAMAGE a důležitý bod pro eSubu.
     
    10:48
    Teď navíc eSuba využila výhodu, kterou získala díky vítězství v posledním kole a velmi rychle dokázali její hráči eliminovat všechny soupeře a eSuba je ve vedení 5:2.
     
    10:50
    Další kolo míří za eSubou, následovat bude kratičká pauza, jelikož přicházejí drobné technické problémy jedno z hráčů.
     
    10:52
    Benq1 nyní svým deaglem vystřílel čtyři soupeře a další bod pro eSubu, ta nyní vede 7:2 a vypadá to s jejím postupem velmi dobře.
     
    10:53
    ZERO DAMAGE však dokázali přečkat předchozí kola, kde neměli dostatečné finance a nyní si to se svými AKáčky užili, rychlý rush na Áčko a eSuba byla bez šance.
     
    10:55
    Podobná taktika se však neosvědčila v následujícím kole. eSuba si celou situaci pohlídala a stav zápasu je 8:3.
    de_cache

     
    11:01
    Omlouváme se za technické problémy, momentálně však eSuba zatím stále doslova demoluje svého soupeře a vypadá to nakonec na snadný postup favorizovaného týmu.
     
    11:05
    Tak tohle byla naprostá rychlovka a velká fantazie od týmy eSuby. Ta totiž vůbec neměla problémy se svým soupeřem ZERO DAMAGE, ač se před zápasem nahovořilo velmi mnoho o možných problémech favorita, nakonec je z toho hladké vítězství 16:3 a postup do skupinového finále!
     
    11:08
    eSuba tedy v úvodním zápase předvedla parádní show a nyní je najednou v pozici, kdy je opět považována za největší favorita. Uvidíme, jak si její hráči poradí v následujícím kole a při systému BO3!
     
    11:15
    Mezitím se chystá ke startu i druhá dnešní hra, kterou je Starcraft 2. Systém turnaje je stejný, jako u předchozí hry, tedy GSL systém.
     
    11:17
    Ve skupině A na sebe v prvním zápase narazí favorit skupiny Bluecheese, jehož soupeřem bude legenda domácí scény DeViL. Uvidíme, zda tento zástupce eSuby překvapiví a postoupí do další fázy turnaje.

    Druhým soubojem budeme zápasy Blackbirda, jehož soupeřem bude ReiToR.
     
    11:20
    V Béčku pak bude potvrzovat roli favorita TomikuS, který jako obhájce titulu nastoupí na úvod turnaji v souboji s nExtem.

    Druhý účastník ze Slovenska, uniQFazer bude také potvrzovat svou roli favorita, když narazí na RageweaweRa, který je vlastně stále nováčkem na velkých akcích.
     
    11:23
    V CS:GO momentálně stále probíhají ostatní souboje úvodního kola, pouze eSuba byla tak dominantní a má tak za sebou úvodní zápas. Ostatní celky stále urputně bojují o postup. Výsledky vám samozřejmě co nejdříve přineseme!
     
    11:30
    Nejvíce zajímavým zápasem úvodního kola měl být souboj mezi DARK TIGERS a Gunrunners a také tomu tak je. Oba celky stále bojují na mapě de_dust2 o vítězství!
    Hráč DARK TIGERS v akci!

     
    11:42
    Rýsuje se nám překvapení? eEriness vedou nad Majestic Lions 10:2 a Gunrunners momentálně vedou nad DARK TIGERS 12:9.
     
    11:46
    eEriness jsou skutečně blízko postupu! Nyní vedou nad Majestic Lions 11:3! Blíže postupu jsou nyní i Gunrunners, kteří nad DARK TIGERS vedou 13:10!
     
    11:48
    V plném proudu jsou nyní už také souboje ve Starcraft 2, diváci nyní mohou sledovat především duel mezi zástupcem eSuby, kterým je Blackbirds a jeho soupeřem je ReiToR z týmu INEA. Více ze hry má nyní Blackbirds a vypadá to, že si připíše vítěznou mapu.
     
    11:50
    Gunrunners mají první mečbol! Nyní vedou 15:10.
     
    11:51
    Tak to je neskutečný výkon od eEriness! Tento tým byl považován za outsidera celé skupiny, ale nyní vede nad favorizovaným Majestic Lions 15:3! O postup už bílo-modří nemůžou přijít.
     
    11:52
    Gunrunners zatím nedokázali svou šanci využít, ale stále jsou ve vedení 15:12, dokážou ještě DARK TIGERS s vývojem duelu něco udělat?
     
    11:58
    V souboji mezi eEriness a Majestic Lions je dobojováno! Překvapivě postoupil právě celek eEriness, který zvítězil poměrně hladce 16:4! V dalším souboji vyzve také úspěšnou eSubu a vítěz tohoto duelu už bude mít jasný boj o zítřejší finále!
     
    12:01
    Ve Stacraftu nyní převedl parádní hru ReiToR, který otočil vývoj duelu se svým soupeřem a po strhujícím konci si připisuje druhou vyhranou mapu a to znamená, že zástupce týmu INEA postupuje do finále své skupiny, kdežto Blackbirds bude bojovat u udržení v turnaji.
     
    12:02
    Další špatné výsledky pro eSubu, ani DeViL nedokázal vyhrát ani jednu mapu v souboji s Bluecheeseem a to znamená, že slovenský reprezentant se střetne s ReiTorem o vítězství, kdežto v Áčku uvidíme bratrovražedný souboj hráčů eSuby, kteří si to rozdají o udržení se v turnaji!
     
    12:04
    Překvapivě tuhý boj za sebou mají hráči nEophyte, kteří také nakonec splnili roli favoritů a porážejí eXtatus 16:13!
     
    12:05
    Gunrunners také nakonec dotáhli zápas do vítězného konce a porážejí DARK TIGERS 16:13. Nyní se střetnou s hráči nEophyte, naopak DARK TIGERS budu bojovat o přežití v turnaji s eXtatus.
     
    12:07
    Pokračuje také turnaj ve Starcraft 2. Jeden z největších favoritů celého MČR, slovenský hráč Bluecheese nyní pokračuje v turnaji, když se ve finále své skupině právě postavil ReiToRovi, který z těchto hráčů bude slavit své druhé vítězství v turnaji a postup do play-off?
     
    12:10
    Na rozdíl od skupina A, tak v Béčku zatím nejsem ve Stacraftu 2 tak daleko, například totiž stále probíhá souboj 1. kola mezi TomikuSem a RageweaweR, avšak přece jen již známe jednoho postupujícího, tím je nExt, který překvapil uniQFazera a zvítězil 2:0 na mapy.
     
    12:18
    Za malý okamžik bude pokračovat i turnaj v Counter Strike: GO, televizním zápasem je znovu souboj ve skupině A. Tedy mezi favorizovanou eSubou a překvapením z eEriness. Nyní už se hraje systém BO3, tedy na dvě vítězné mapy.
     
    12:20
    Blízko postupu do play-off je slovenský hráč Bluecheese, který porazil na první mapě ReiToRa. Uvidíme, zda se domácí hráč zvedne nebo Bluecheese potvrdí roli favorita!
     
    12:22
    Druhou mapu v tomto souboji volil ReiToR, který zvolil Cactus Valley, velmi zajímává volba tohoto hráče, uvidíme, zda přinese potřebné ovoce.
    Takto vypadá Cactus Valley.

     
    12:30
    O udržení v turnaji v CS:GO se nyní utkají Zero Damage s Majestic Lions a v druhém zápase eXtatus a DARK Tigers.

    Uvidíme, zda se bude jednat o zajímavé zápasy, v Áčku totiž oba celky dostaly solidní nakládačku, kdežto v Béčku hlavně eXtatus svou hrou příjemně překvapil. Uvidíme, který z celků pojede ještě dnes domů.
     
    12:37
    Na hlavní stage momentálně nastupuje eSuba a eEriness, další kolo za pár okamžiků začíná!
     
    12:39
    Znovu uvidí diváci mapu de_cache, která je první, na které se představí eSuba a eEriness.
     
    12:42
    ReiTor zvolil mapu dobře, na Cactus Valley porazil svého soupeře a nyní bude k vidění rozhodující bitva!
     
    12:44
    Poslední výsledek, který vám dlužíme z úvodního kola Stacraft 2 je souboj mezi TomikuSem a RageweaweR. Roli favorita zde potvrdil obhájce titulu TomikuS, který zvítězil 2:0 a nyní již bojuje o postup do play-off s nExtem.
     
    12:46
    Dominance eSuby na de_cache pokračuje, momentální stav pro favorita je již 3:0.
     
    12:46
    Benq1 zabíjí posledního hráče soupeře, odjistil položenou bombu a eSuba vede již 4:0.
     
    12:48
    Paráda od Henkyho, který vyřešil situaci 1v3 a je to již 5:0!
     
    12:49
    Tohle je neskutečný výkon, který momentálně převádí favorit z eSuby, další kolo míří na jejich konto a vítěz první mapy už je možná nyní jasný.
     
    12:50
    Benq1 a Kaparzoo vyřešili celé kolo, sami eliminovali celý tým soupeře a sedmý bod pro eSubu, 7:0, dočkají se vůbec hráči eEriness budu za teroristy?
     
    12:51
    Další bod pro eSubu a eEriness zkouší celou situaci vyřešit taktickou pauzou, podaří se jim alespoň částečně rozhodit rozjetou eSubu? Stav 8:0 již vypadá velmi hrozivě.
     
    12:54
    Slovenský hráč Bluecheese porazil na rozhodující mapě ReiToRa, a to znamená, že tento velký favorit postupuje do play-off! Naopak zástupce týmu INAE bude ještě bojovat s vítězem duelu DeVil vs. Blackbirds.
     
    12:57
    Mezitím pokračuje dominance eSuby, která nyní vede již 11:0! O vítězi první mapy je zřejmě rozhodnuto!
     
    12:58
    Neskutečná show, kterou předvádí eSuba, další bod, který zapisují díky parádnímu výkonu Kaparza, snad se eEriness dočkají alespoň jednoho bodu.
     
    13:00
    Dva nejlepší Zergové současné domácí scény ve hře Starcraft 2 se nyní setkávají ve finále skupiny B. TomikuS nebo nExt? Kdo si zajistí postup do play-off?
     
    13:01
    Situace jeden na jednoho, ale za eSubu zůstal na živu výborně hrající Kaparzo, který zabíjí posledního hráče eEriness a stav utkání je nyní 13:0!
     
    13:02
    Tak to byla velká rychlost od TomikuSe! Tato mapa netrvala snad ani tři minuty a obhájce titulu je krok od postupu.
     
    13:04
    Debakl za policisty dokonán! eSuba získává i poslední kole, vede 15:0 a následuje změna stran. Výhru eEriness už asi nemůže očekávat vůbec nikdo, nyní jde pouze o to, zda si hráči alespoň připíší čestný bod.
     
    13:05
    Mezi TomikuSem a nExtem právě probíhá druhá mapa, kterou je znovu oblíbená Cactus Valley. Bude úřadující mistr pokračovat v dobrých výkonech nebo zástupce eSuby nExt zdramatizuje hru?
     
    13:06
    eEriness si připisují první kolo v tomto zápase!
     
    13:08
    eSuba vítězí v úvodním zápase 16:1 a je krok od postupu do sobotních bitev o titul! Druhou mapou bude de_inferno.
    eSuba CS.GO

     
    13:15
    nExt nyní převedl parádní útok a je blíže vítězství na druhé mapě! Dočkáme se stejně jako v předchozím zápase rozhodující třetí mapy?
     
    13:21
    Je tomu tak! nExt z eSuby dramatizuje vývoj tohoto zápasu, srovnává na 1:1 a o postupujícím do semifinále tak rozhodne poslední možná mapa!
     
    13:25
    Na de_inferno právě začal druhý duel mezi eSubou a eEriness. Bude to podobný debakl, jako v prvním zápase nebo není eEriness budou vyrovnanějším soupeřem nebo dokonce překvapí a srovná s favoritem krok?
     
    13:27
    eEriness začínají velmi dobře! Za teroristy vedou již 2:0, velmi dobrý start do zápasu!
     
    13:29
    Na de_inferno vidíme úplně jiný tým! eEriness hrají doslova parádně a vedou již 3:0!
     
    13:30
    Henky z eSuby sice přežil, zabil tři hráče soupeře, ale vypršel mu čas a eEriness i přes ztrátu zbraní připisují čtvrtý bod!
     
    13:34
    Mezitím nExt s TomikuSem svádějí parádní bitvu, poslední mapa je velmi vyrovnaná, oba hráči mají plnou zásobu armády, rozhodne každá maličkost!
     
    13:35
    V CS:GO není překvapivě dominují hráči eEriness, kteří nyní vedou již 6:0 a vše ja na nejlepší cestě k tomu, abychom i u tohoto zápasu viděli rozhodující mapu!
     
    13:37
    nExt nyní zahrál dobře a je ve výhodě, dokáže ji využít a přehrát TomikuSe?
     
    13:38
    Tohle je doslova neskutečné! Před pár okamžiky eSuba dominovala a eEriness nikdo nevěřil, ale nyní to jsou právě oni, kteří na de_infernu za těžší stranu rozebírají favorita z eSuby do molekul! Teprve nyní se vítězové první mapy připisují první bod a prohrávají 7:1.
     
    13:40
    Prvním vyřazeným hráčem z turnaje Starcraft 2 je DeViL, tento domácí veterán herní scény prohrává v souboji dvou hráčů eSuby s Blackbirdem, s kterým prohrál 2:1 na mapy. Blackbirds nyní bude bojovat o play-off s ReiToRem.
     
    13:42
    Mistr republiky prokázal zkušenosti! TomikuS z týmu Děravá Kapsa byl na pokraji vyřazení, ale převedl parádní comeback a nakonec donutil nExta, aby vzdal zápas. TomikuS je tak dalším účastníkem semifinále.
     
    13:43
    Mezi tím se eSuba v CS:GO alespoň částečně vrací do zápasu, když ze stavu 0:7 to je nyní z pohledu favorita 5:7, ale musíme znovu připomenout, že eEriness stále hrají za horší stranu.
     
    13:53
    eSuba je zpátky! Stav 8:8! Uvidíme, zda se z této situace dokážou hráči eEriness oklepat a vybojují vítězství na této mapě!
     
    13:54
    Druhým hráčem, který se poroučí ze Starcraft turnaje je největší outsider RageweaweR. Zástupce týmu INEA prohrál 2:0 na mapy s uniQFazer. Tento slovenský hráč si to nyní rozdá se zástupcem eSuby nExtem o postup do play-off.
     
    13:56
    Čisté kolo ze strany eEriness a znovu to s tímto týmem vypadá mnohem lépe! Momentálně jejich hráči vedou 10:8, hrají za lehčí stranu a jsou blízko prodloužení tohoto zápasu!
     
    13:58
    Další parádní kola od eEriness znamenají vedení 12:8! Tohle už by tito hráči neměli pustit a nejspíše se dočkáme třetí mapy!
     
    14:00
    Stále také probíhají souboje ve Starcraftu, kde se nyní bojuje o play-off! Diváci nyní mohou sledovat souboj na první mapě mezi nExtem a uniQFazerem. Paralerně s tímto duelem hraje i druhý zástupce eSuby Blackbirds o postup s ReiToRem!
     
    14:01
    Co si hráči eEriness dovolili? Situace tři na tři a položená bomba, přesto eEriness bez dalších ztrát prakticky eSubě vyfoukli bod před nosem, když tuto bombu dokázali zneškodnit a nyní to je již 14:9!
     
    14:02
    eSubě se nyní nedaří v CS:GO, ale nExt její prapor ve Starcraftu drží, vypadá to, že si tento Zerg připíše první bod v boji o play-off!
     
    14:03
    eEriness si připisují další bod a nyní to je 15:9! První mečbol pro bílo-modré, nyní už s tím eSuba nejspíše nic neudělá!
     
    14:04
    nExt mezitím potvrdil má slova a během jedné minutu donutil svého soupeře k napsání GG, což znamená dobrý zápas a uniQFazer tak první mapu prakticky vzdal.
     
    14:05
    eSuba ještě dramatizuje, nyní je stav 15:11, toto by si eEriness neměli nechat utéct!
     
    14:09
    Stále pokračujeme! eSuba snížila na 15:13 a nyní má i výhodu v podobě zbraní i financí, podaří se eEriness získat tolik potřebný bod?
     
    14:11
    Skutečně tu máme stav 15:14, to je pořádné drama!
     
    14:14
    Probíhá poslední kolo, hráči eSuby vyčkávají!
     
    14:15
    Tak tohle byla fantazie! eSuba doslova rozebrala svého soupeře, je tu stav 15:15 a bude se prodlužovat!
     
    14:16
    Ve Starcraftu se také eSubě daří, nExt je na druhé mapě opět lepším hráčem a statisticky je zatím ve vedení, dokáže svou výhodu dotáhnout do konce a postoupit?
     
    14:19
    eEriness dali rychle zapomenout za zpackanou koncovku mapu a v prodloužení jsou znovu ve vedení 2:0!
     
    14:25
    Už se zdálo, že eSuba opět vyrovná, ale nyní jsou eEriness ve vedení 3:1, dotáhnou tentokrát toto vedení do zdárného konce?
     
    14:27
    eEriness to zvládli! Vítězí po prodloužení 19:16 a my tak uvidíme další mapu!
     
    14:40
    nExt nedokázal využít výhody a druhou mapu prohrává, tudíž o všem podstatném rozhodně poslední mapa! Vítěz tohoto duelu doplní elitní trojici hráčů v play-off.
     
    14:41
    Tím třetím hráčem je zástupce týmu INEA ReiToR, který porazil Blackbirda a to znamená, že kdyby nyní nExt vypadl znamená to, že eSuba v tomto turnaji končí!
     
    14:43
    Mezitím pokračuje i CS:GO, poslední mapa mezi eSubou a eEriness právě začala a stav je nyní 1:1!
     
    14:44
    Novinky z Counter Strike turnaje! Prvním týmem, který se loučí s turnajem jsou hráči DARK TIGERS, kteří prohráli 2:0 s eXtatus!
     
    14:45
    Právě eXtatus se střetnou v boji o sobotní klání s Gunrunners, ti totiž prohráli taktéž 2:0 na mapy s nEopyhte a právě tento celek je prvním týmem, který si zajistil postup do sobotních duelů.
     
    14:46
    Velká chyba od eErinees! eSuba se ujímá na rozhodující mapě vedení 3:2.
     
    14:47
    V Counter Strike: GO je pro tuto chvíli dobojováno ve skupině B, ale v Áčku stále probíhají tuhé boje! Ve finále skupiny vidíme rozhodující mapu mezi eSubou a eEriness, na které vede nyní favorit 4:2, ale stále probíhá i souboj ZERO DAMAGE s Majestic Lions o udržení se v soutěži.
     
    14:49
    eSuba je nyní v dobrém rozpoložení, ale nyní to bylo krásné kolo od Kozlíka v celku eErines a stav z pohledu tohoto týmu je nyní 3:6.
     
    14:52
    eErinees se však vracejí do zápasu, stav z jejich pohledu je nyní 5:6, zřejmě uvidíme další parádní mapu!
     
    14:55
    Ale stejně dobře reaguje i eSuba! Dvě kola v řadě a vedení 8:5!
     
    14:56
    nExt vítězí v posledním zápase a postupuje jako poslední hráč do play-off!
     
    14:57
    Štěstí se usmívá na eSubu, jak ve Starcraftu, tak i v CS:GO se jí daří, další kolo míří za jejím týmem a je to 9:5!
     
    14:58
    Na poslední mapě de_mirage mezi týmy eEriness a eSubou vítězí po první polovině za teroristy tým eSuby v poměru 10:5. Uvidíme, zda se ještě eEriness zvednou za horší stranu a předvedou nějaký comeback!
     
    15:00
    eEriness vítězí v prvním kole za teroristy a stále mají velkou šanci s utkáním ještě něco udělat.
     
    15:02
    A máme zde nečekanou zprávu! Hlavní favorité turnaje Majestic Lions končí v turnaji, když prohráli nad týmem Zero Damage v poměru 2:0!
     
    15:05
    A eSuba vede již pouze o jeden bod, když je eEriness porazili i ve čtvrtém kole ve druhé polovině mapy! Tohle bude ještě zajímavé!
     
    15:06
    eEriness stahují náskok eSuby a stav na třetí mapě je 10:10!
     
    15:07
    Situace dva na jednoho ku prospěchu eEriness!
     
    15:08
    Ovšem rdo si poradil se dvěma hráči eEriness a díky němu eSuba zvítězila v tomto kole!
     
    15:09
    A je znovu srovnáno! eSuba musí zřejmě do double-eca, tohle není vůbec dobré pro tým eSuby!
     
    15:10
    Všichni hráči eEriness dokázali přežít kolo proti ecu a poprvé na této mapě vedou. Další eco pro eSubu!
     
    15:11
    Další kolo v rukou eEriness. Stav 13:11 pro eEriness a KAPARZO si dokázal do dalšího kola ustrážit zbraň. Momentálně důležité kolo zejména pro eSubu.
     
    15:12
    A eSuba toto kolo zvládá bez jediné smrti! Stav 13:12 svítí na tabulce!
     
    15:13
    Za nějakých patnáct minut by nám mělo začít první semifinále ve Starcraftu!
     
    15:14
    eEriness vedou 14:12! Momentálně nejdůležitější kolo pro eSubu!
     
    15:15
    A eSuba toto kolo zvládá! Momentálně přijde pouze force-buy od eEriness a toto kolo musí eSuba zvládnout.
     
    15:16
    Stav 14:14! Tak nejdůležitější kolo zápasu právě přichází. Jeden z týmů si musí přivlastnit matchpoint na vlastní stranu.
     
    15:19
    eSuba toto kolo nakonec zvládá zejména díky KAPARZOVI a vede 15:14!
     
    15:19
    A je rozhodnuto! eSuba vítězí 16:14 a bere si svoje první místo ve skupině A! eEriness míří do LB!
     
    15:33
    Za malou chvilku nám začne semifinále ve Starcraftu!
     
    15:40
    První semifinále nám začalo! Mezi sebou se utkají ve Starcraftu Bluecheese a eSuba.nExt!
     
    15:47
    Bluecheese zřejmě vyhraje nad nExtem na první mapě!
     
    15:50
    Bluecheese vítězí na první mapě nad nExtem!
     
    15:52
    Za malou cvhilku vypukne také další zápas v CS:GO. Mezi sebou se utkají týmy Gunrunners.ADC a eXtatus.EIZO!
     
    15:53
    A další kolo v semifinále Starcraftu mezi Bluecheesem a nExtem právě začalo!
     
    16:03
    To vypadá, že Bluecheese si jde za vítězstvím i na druhé mapě!
     
    16:04
    Je tomu tak, Bluecheese je jednu mapu od finále!
     
    16:11
    Zápas mezi eXtatus a Gunrunners nám právě začíná na mapě de_cache!
     
    16:16
    Zatím sledujeme velmi vyrovnanou třetí mapu mezi nExtem a Bluecheesem!
     
    16:16
    Gunrunners zatím vedou nad týmem eXtatus 3:0.
     
    16:19
    A je to tak! Bluecheese míří do finále, když poráží nExta 3:0 na mapy!
     
    16:22
    eXtatus otáčí průběh zápasu a vedou 4:3!
     
    16:27
    Tak to je neskutečný obrat! eXtatus vyhrálo osm kol za sebou a ujímá se vedení 8:3 na první mapě!
     
    16:31
    Neskutečné! 11:3 pro eXtatus!
     
    16:33
    12:3 pro eXtatus! Je za námi první polovina mapy de_cache!
     
    16:35
    I první kolo v druhé polovině vítězí eXtatus a jdou si za vítězstvím!
     
    16:36
    Ovšem Gunrunners vedou druhé kolo ve force-buyi a může to být ještě hodně zajímavé!
     
    16:39
    13:6 ve prospěchu týmu eXtatus! Dočkáme se nějakého comebacku?
     
    16:41
    Tak to nevypadá vůbec dobře pro Gunrunners. eXtatus si další kolo pohlídali a vyhrávají 14:6!
     
    16:45
    eXtatus vítězí na první mapě v poměru 16:6!
     
    17:00
    Druhá mapa mezi týmy eXtatus a Gunrunners již začala! Stejně jako na předchozí mapě i první tři body si připsal tým Gunrunners na mapě de_inferno za teroristy!
     
    17:07
    Opakuje se nám situace z předchozí mapy. eXtatus znovu prohrálo první tři kola, ale posléze rozjelo to nejlepší! Současný stav je 6:3 pro eXtatus!
     
    17:12
    A eXtatus jedou jako parní stroj! Vedou již 10:3!
     
    17:14
    Stejně jako na předchozí mapě! Vyhrát dvanáct kol za sebou, to je obrovská paráda! 12:3 pro eXtatus!
     
    17:17
    A eXtatus vítězí v prvním kole na de_inferno za teroristy!
     
    17:19
    14:3 pro eXtatus! Tohle vypadá hodně špatně pro celek Gunrunners.
     
    17:21
    eXtatus vítězí 16:3 a postupuje přes Gunrunners do semifinále!
     
    17:24
    Pro dnešek to je z CS:GO úplně všechno. Dvojice pro zítřejší semifinále jsou: eSuba vs. eXtatus a nEophyte vs. Zero Damage!
     
    17:50
    Již za chvilku se mezi sebou utkají o 7500Kč ve finále Starcraftu Bluecheese a Reitor!
     
    18:17
    Hráči jsou již u svých počítačů a za chvilku finále vypukne!
     
    18:21
    Finále Starcraftu právě začíná!
     
    18:26
    Tak to byla rychlá hra! Bluecheese vyhrál první mapu a jde se na druhou!
     
    18:33
    Druhá mapa je o něco vyrovnanější než ta první!
     
    18:44
    A je za námi i druhá mapa, jejíž vítězem se stává znovu Bluecheese! Tomu chybí k vítězství ve finále pouze jeden krůček!
     
    18:55
    Bluecheese se stává vítězem MČR pro rok 2016! Gratulejeme!
     
    19:00
    My děkujeme za vaše sledování prvního dne MČR 2016 v Brně! Budeme se na vás těšit i zítra, kdy se můžete těšit na semifinále v CS:GO a vybrané zápasy z League of Legends! (18:59:25)

    Petr Peleška

    Dominik Špringer

    bahis siteleri