Novokuzněck – Vladivostok 0:2 (kon.) | Omsk – Riga 2:3 (1:2 po s.n.) | Barys – Jokerit 2:0 (kon.)
Novosibirsk – Chabarovsk 0:7 (kon.) | Jekatěrinburg – Nižněkamsk 0:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.)
Toljatti – Ufa 3:0 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 2:3 (0:2 po s.n.)
N.Novgorod – Záhřeb 5:2 (kon.) | Minsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Petrohrad – Viťaz 5:3 (kon.)
Soči – Čerepovec 4:1 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:3 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 12.11.2015, 14:30 • Sport Complex, Astana • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Domácí odolávají a dostávají kotouč do středního pásma! Tohle už Barysu bude stačit!
     
    59:10
    Hostující brankář opět na střídačce. Jokerit je při powerplay ve velkém tlaku!
     
    58:33
    Henrik Karlsson je na střídačce a hosté to tedy zkouší v šesti mužích v poli!
     
    56:20
    To je obrovská komplikace pro finský celek! Petteri Wirtanen (JOK) se u brány snažil dostat k odraženému puku, ale místo toho jen vysekl Dallmanovu hokejku a míří na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    53:35
    Po velmi dlouhé přihrávce se už už natahoval Dustin Boyd, který se zjevil za obranou Jokeritu, ale nakonec puk skončil až u Karlssona, který jej rychle rozehrál.
     
    51:40
    Neuvěřitelné, co teď nedal Puškarjov! Kazašský útočník nejprve poslal "na párek" Lajunena, který odklouzal vedle brány, poté si položil také Karlssona, ale puk mířící do odkryté brány dokázala do ochranné sítě srazit hokejka obránce Lajunena, který se rychle zmátořil a předvedl veledůležitý obranný zákrok.
     
    39:31
    Šikovný odraz o zadní mantinel vymyslel Romanov, díky kterému se ke střele dostal Dallman. Henrik Karlsson však svůj tým drží nad vodou a připisuje si úspěšný zákrok!
     
    38:16
    A přesilovou hru si po chvíli zahrají také domácí. Za nedovolené bránění je na trestnou lavici poslán Petteri Wirtanen (JOK), který zastavoval rozjetého Boyda.
     
    35:57
    Přesilovou hru sice hrají hosté, ale zasahovat musel Karlsson, který čelil jedovaté střele z mezikruží! Výborný zákrok hostujícího gólmana.
     
    35:35
    Martin St.Pierre (AST) vyloučen za podražení. Druhá přesilová hra ve prospěch Jokeritu Helsinky.
     
    34:31
    A další veledůležitý zákrok Laca! Brandon Kozun se na pravé straně protáhl kolem obránce až před slovenského brankáře, ale ten i nyní odolal a bekhendové zakončení mu neskočilo v síti!
     
    34:16
    Po pěkné rychlé kombinaci dostal puk dojíždějící Philip Larsen, který měl hodně času i prostoru, avšak svižnou střelou trefil opět jen připravenou lapačku Jána Laca!
     
    30:18
    Za ohlušujícího pískotu si jde na trestnou lavici sednout Brandon Bochenski (AST), který dostává dvouminutový trest za krosček a navíc desetiminutový osobní trest za následné protesty.
     
    26:52
    Sledujeme výbornou pasáž! Na druhé straně kluziště byla velká mela na hranici brankoviště, nicméně Karlsson už třetí gól za svá záda nepustil!
     
    26:08
    Obrovská šance hostů! Obrana Barysu nyní naprosto zapomněla na volného Mälkiho, který obdržel přihrávku a namířil si to z útočné modré k Lacovi. Tváří v tvář slovenskému brankáři Tomi Mäki mezi betony mezeru nenašel!
     
    22:49
    Obrana Jokeritu propadla a domácí se dostali do přečíslení! Dva hráči Astany upalovali na jediného beka finského týmu, avšak právě tento hráč skvěle zastavil přihrávku mířící na levou stranu a Karlsson tak zasahovat nemusel.
     
    20:48
    Před Lacem bylo hodně nebezpečno! Ránu od modré čáry domácí gólman jen vyrazil před sebe a k dorážce se tlačil Pekka Jormakka. Slovenský brankář odolal a Jormakku si poté vzala do parády obrana Barysu, která ho složila na led.
    17:26 Roman SAVČENKO - 2:0
     
    17:26
    Astana právě vstřelila branku!
    Hostům chyběla jedna vteřina k ubránění oslabení, ale domácí i přesto dávají druhou branku zápasu. ROMAN SAVČENKO na modré čáře vyprodukoval sice příliš vysokou střelu, nicméně před bránou puk trefil nešťastně stojícího Kuldu a poté zapadl za záda hostujícího brankáře. Celou akci ještě posvětil videorozhodčí. Asistence: Vjačeslav Trjasunov, Maxim Chudjakov
     
    15:27
    Až nyní se dotkl kotouče hráč Jokeritu a Jani Rita (JOK) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    14:15
    Na pravé straně nabral obrovskou rychlost jeden z hostujících hráčů, který vlétl do útočného pásma, ale střelou z kruhu svatyni domácích těsně minul!
     
    12:22
    Domácí ubránili další atak hostů a poté se sami dostali do šance. Bekhendovou přihrávku před bránou dokázal najít Dallman, ale jeho jemné usměrnění kotouče zastavil Karlsson betonem!
    03:57 Dustin BOYD - 1:0
     
    03:57
    Astana právě vstřelila branku!
    Na led se dostala elitní formace Barysu a domácí jdou do vedení. V rohu kluziště měl opravdu hodně prostoru Dawes, který přijel blíže ke svatyni Jokeritu a poté předložil kotouč DUSTINU BOYDOVI, jenž přesnou ranou překonal zkoprnělého Karlssona. Asistence: Nigel Dawes, Brandon Bochenski

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 4. Boyd (Dawes, Bochenski), 18. Savčenko (Trjasunov, Chudjakov)


    Barys Nur-Sultan: Laco (Poluektov) – Dallman, Lundin, Savčenko, Ellerby, Trjasunov, Semjonov, Ryspajev – Dawes, Bochenski, Boyd – Chudjakov, Krasnoslobodcev, Puškarjov – Starčenko, Markelov, St.Pierre – Ruděnko, Panšin, Romanov – Grenc
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Kulda, Lajunen, Larsen, Jensen, Todd, Ohtamaa – Jormakka, Kapanen, Hagman – Joensuu, Regin, Kozun – Wirtanen, Rita, Olimb – Mäki, Sallinen, Pöysti

    Rozhodčí: Denis Bondar, Viktor Gašilov – Jakov Palej, Stanislav Raming
    bahis siteleri