NY Islanders – Arizona 5:2 (kon.) | Carolina – Anaheim 1:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 4:3 (po pr.)
Ottawa – Detroit 3:4 (po pr.) | Florida – Tampa 1:0 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Winnipeg Jets
Úterý 17.11.2015, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Příjemné sváteční ráno přeji všem fanynkám a fanouškům toho nejkvalitnějšího hokeje! Program NHL nám dnes proti sobě svedl dva celky z nesmírně silné Centrální divize. Hráči St. Louis Blues před domácími fanoušky přivítají výsledkově se trápící Winnipeg Jets. Začínáme dvě hodiny po půlnoci!
     
    St. Louis Blues

    Bluesmani se zatím vedou velmi dobře, v rámci Západní konference jim patří velice solidní čtvrtá pozice. Jen pro zajímavost, v první šestici se nachází hned pět celků z Centrální divize, což jen ukazuje její nesmírnou sílu a kvalitu. Momentální forma Blues také není vůbec špatná, z posledních deseti mačů vyhráli svěřenci kouče Hitchcocka šestkrát, ovšem z posledních dvou zápasů, v nichž se St. Louis představilo proti Rangers a Jestřábům z Chicaga, nedokázali vytěžit ani jeden bod. Pozici brankářské jedničky pomalu, ale jistě přebírá Jake Allen, který by se mezi tři tyče měl postavit i dnes!

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Vladimir Tarasenko 16 bodů (10+6)
    2. Alexander Steen 14 bodů, (8+6)
    3. Troy Brouwer 12 bodů (4+8)

    Statistiky brankářů

    Jake Allen 12 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 93,6 %
    Brian Elliott 7 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 88,7 %
     
    Winnipeg Jets

    Tryskáči jsou na tom přeci jen o něco hůře než jejich dnešní soupeř. V Centrální divizi je bodově slabší jen zvedající se Colorado, v Západní konferenci Jets patří desátá pozice. Zásluhu na tom mají především výkony z minulých týdnů, Winnipeg totiž v posledních deseti mačů vyhráli jen třikrát, momentálně na vítězství čekají už čtyři utkání, což je řadí do pozice mužstva s nejhorší aktuální formou. Příčiny těchto nezdarů hledejme především v defenzivě,více gólů než Tryskáči totiž inkasovali pouze Columbus a Calgary. "Potřebujeme získat zpět ztracené sebevědomí," prohlásil po ostudném debaklu s Nashvillem kouč Paul Maurice, jenž dnes možná lehce zamíchá sestavou. V brance dnes dostane přednost Michael Hutchinson.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Blake Wheeler 20 bodů (8+12)
    2. Bryan Little 17 bodů, (8+9)
    3. Andrew Ladd 12 bodů (4+8)

    Brankářské statistiky

    Ondřej Pavelec 13 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 90,1 %
    Michael Hutchinson 8 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 91,5 %
     
    Poslední vzájemné utkání

    18.10.2015 Winnipeg Jets:St. Louis Blues 2:4

    Branky a nahrávky: 25. Perreault (Wheeler, Little), 33. Stafford (Ehlers, Scheifele) – 24. Tarasenko (Jaškin, Lehterä), 30. Upshall (Jaškin, Edmundson), 50. Tarasenko (Gomez, Gunnarsson), 59. Gunnarsson (Parayko, Backes)
     
    Češi a Slováci v akci

    Dmitrij Jaškin (STL) 16 odehraných zápasů, 4 body (1+3), +/- -1
    Ondřej Pavelec (WPG) 13 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 90,1 %, průměr inkasovaných branek na zápas 2,96
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Edmundsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Steen, Backes "C", Tarasenko – Jaškin, Lehterä, Brouwer – Pääjärvi, Gomez, Fabbri – Welsh, Brodziak, Upshall

    Winnipeg Jets: Hutchinson (Pavelec) – Enström, Myers, Pardy, Byfuglien, Stuart, Trouba – Perreault, Little, Wheeler – Ladd "C", Scheifele, Ehlers – Thorburn, Lowry, Stafford – Peluso, Copp, Burmistrov

    Rozhodčí: Mark Lemelin, Kevin Pollock – Ryan Galloway, Trent Knorr.
     
    Ještě jednou Vás všechny zdravím u našeho online přenosu! Trenér Ken Hitchcock již delší dobu nemůže počítat s některými důležitými útočníky, jimiž jsou třeba Berglund, Schwartz nebo Stastny. Prostor tedy dostávají jiní, Dmitrij Jaškin se dnes posune do druhé útočné brázdy, svou premiéru v dresu Blues si odkroutí Jeremy Welsh. To hosty marodka vůbec netrápí, kvůli ne úplně vydařeným výkonům z posledních mačů však kouč Maurice provedl několik změn. Tou nejviditelnější je přesunutí Perreaulta na levé křídlo elitní útočné trojice.
     
    Utkání mezi St. Louis a Winnipegem začne, jak je již v zámoří dobrým zvykem, o několik minutek později.
     
    Nyní už oba celky vstupují na ledovou plochu ve Scottrade Center – za malou chvíli budeme moci začít!
     
    Kanadská i americká státní hymna jsou za námi. Vše je připraveno, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním vhazování si lépe vedl domácí Backes. Blues ihned vyrážejí vpřed vstříc svému první útočnému snažení v tomto duelu.
     
    00:11
    Steen si v kombinaci neporozuměl s Tarasenkem a puk poté po sérii odrazů vylétl mimo hrací plochu. Vhazování po Hutchinsonově levici.
     
    00:24
    Domácí se zabydleli v útočném pásmu a jejich akce skončila tvrdou ranou z hole Alexe Pietrangela, puk však branku o kousek minul.
     
    00:53
    Z protiakcí ihned přispěchal Blake Wheeler, jenž se hbitě protáhl po pravé straně kluziště a donutil Allena k povedenému zákroku ramenem.
     
    01:05
    První zákrok pro Hutchinsona. Brankář Winnipegu puk zkrotil po nahození z hole Jaškina a nakonec se kvůli dotírajícím protihráčům rozhodl nechat si kus černé pryže pro sebe.
     
    01:29
    Chris Thorburn si chtěl ve středním pásmu obhodit Parayka, který se však obelstít nenechal a tvrdým, ovšem čistým hitem svého oponenta poslal k zemi.
     
    02:06
    Chris Thorburn to zkoušel znovu, ovšem tentokráte se proti dvojici protihráčů zamotal ve vlastních kličkách a i jeho druhá akce tak končí neúspěšně.
     
    02:41
    Na ofenzivní výlet se vydal Byfuglien, jehož nahození bylo sice dobře ukryté, ale touš se mezi tři tyče nevešel.
     
    03:09
    Zpoza branky Blues se zničehonic vynořil Bryan Little, který však svou střelou brankáře Allena neohrozil, puk totiž zablokoval obětavý Shattenkirk.
     
    03:29
    Pietrangelovo nahození Hutchinson raději schoval ve své lapačce. Hra se přerušuje, vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Winnipegu.
     
    04:16
    Paraykovo nahození se Troubovi nepříjemně zamotalo pod nohama, nadějný americký bek si však s prekérní situací i díky pomoci kolegy Stuarta dokázal nakonec poradit.
     
    04:40
    Od modré čáry své štěstí zkusil Tyler Myers, ovšem jeho ránu zablokoval Backes, a puk se po jeho teči vznesl až do ochranné sítě nad brankou domácích.
     
    05:07
    Poměrně dost prostoru dostal na levé straně kluziště Andrew Ladd, jenž střelou přes clonícího Bouwmeestera mířil mezi Allenovy betony, ale brankář St. Louis předvedl pohotový zákrok.
     
    05:33
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues se poměrně brzy dostávají do vedení! Parayko po vyhraném vhazování přiťukl touš VLADIMIRU TARASENKOVI, který si s ním nabruslil mezi kruhy a nekompromisní ranou prostřelil Hutchinsona! Asistence: Colton Parayko, David Backes.
    Vladimir TARASENKO - 1:0
     
    05:59
    Hosté vyhráli vhazování a po nějaké chvíli strávené v obranném pásmu se kupředu řítil Little, ovšem v přechodu dál ho zastavil ofsajdové postavení kolegy Perreaulta.
     
    06:13
    Hosté však dostávají příležitost na okamžité srovnání zápasového skóre. Po zákroku na Wheelera je totiž na dvě minuty za hrubost vyloučen obránce Blues Carl Gunnarsson.
     
    06:30
    Wheeler si několikrát vyměnil kotouč s Littlem a následně hledal na modré stojícího Byfugliena, pas se mu však hrubě nepovedl a puk míří pryč z obranného pásma Bluesmanů.
     
    07:04
    A St. Louis se dobrého čtení hry v podání Bouwmeestera opět osvobozuje.
     
    07:29
    Stafford nahrál Scheifelemu, který mu puk zadovkou ihned vrátil, ovšem střela zkušeného forvarda Jets přesná nebyla.
     
    07:46
    Další akce hostí nebyla ale vůbec přesná. Ehlers navíc uspěchal postup do útočného pásma – pískán ofsajd.
     
    08:13
    Domácí v plném počtu.
     
    08:21
    Little na hranici brankoviště ještě hledal rozjetého Wheelera, jeho záměr ale skvěle přečetl z trestné lavice naskočivší Gunnarsson.
     
    09:09
    Pětice hráčů Blues už byla na ledě příliš dlouho, proto si Bouwmeester zavezl puk za vlastní branku a tam počkal na naskočení čerstvých spoluhráčů.
     
    10:01
    Brouwerovo nahození se od zadního mantinelu odrazilo k Paraykovi, který však, stejně jako jeho kolega, mířil mimo tři tyče. Puk následně vyletěl do hlediště, pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    10:25
    Dravý mladíček Ehlers se hbitě dral do útoku, důrazným způsobem jej ale od puku odstavil zatím fantastickou sezonu prožívající Colton Parayko.
     
    11:03
    Blues na malou chvíli uzamkli svého soupeře v obranné třetině. Puk se dostal na modrou čáru, kde Shattenkirk nahrál Bouwmeesterovi, jehož nahození ale nebylo pro Hutchinsona nebezpečné.
     
    11:40
    Souboj dvou kolohnátů nakonec vyzněl lépe pro hostujícího Myerse, jehož snaha o protiútok ovšem ztroskotala na nepřesné přihrávce.
     
    11:53
    Scottie Upshall se sám vřítil do útočného pásma a poměrně štiplavým pokusem zaskočil lehce nepozorného Hutchinsona, jenž neposedný kotouč zkrotil až na druhý pokus.
     
    12:06
    Další práce pro brankářskou dvojku Winnipegu Jets, ihned po vhazování své štěstí zkusil Pietrangelo, ale Hutchinson byl tentokráte jistý.
     
    12:48
    Zatím můžeme říci, že se hraje jen na jednu branku. Jets, kteří vystřelili pouze jednou, se poslední dobou pouze zbavují kotouče a čelí opakovaným pokusům o útok ze strany svého soupeře.
     
    13:14
    Teď už se Winnipeg konečně vydal vpřed, ovšem Allen si opět nezachytá, poněvadž Thorburna zastavil ofsajd.
     
    13:35
    Dobrá šance pro Hitchcockovu partu! Rus Tarasenko zavezl touš do útočné třetiny, kde jej ještě předložil Davidu Backesovi, ten však přesouvajícího se Hutchinsona prostřelit nedokázal! Následně se před brankou Jets strhla drobnější mela, sudí vylučovat nakonec nebude.
     
    13:46
    Mathieu Perreault vyhodil puk z vlastní obranné třetiny mimo ledovou plochu. Sudí tam žádnou teč neviděl, proto jsou z toho dvě minuty za zdržování hry pro hostujícího útočníka.
     
    13:58
    Winnipeg se však ihned po vhazování osvobozuje.
     
    14:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka a domácí vedou už o dvě branky! Tarasenko v rohu kluziště vybojoval touš, přenechal jej Shattenkirkovi, jenž parádním pasem před branku oslovil DAVIDA BACKESE a kapitán Blues si tváří v tvář Hutchinsonovi poradil na jedničku! Asistence: Kevin Shattenkirk, Vladimir Tarasenko.
    David BACKES - 2:0
     
    14:33
    Další komplikace pro Jets! Za vlastní brankou se zbytečného držení vůči Fabbrimu dopustil obránce Adam Pardy – St. Louis si zahraje další přesilovou hru.
     
    14:40
    Little ale uspěl na vhazování a ihned po něm puk posílá přes všechny čáry.
     
    15:08
    Byfuglien důrazně napadal rozehrávku soupeře a několik cenných vteřinek pro své kolegy získal.
     
    15:29
    Hosté se dostali do přečíslení 2 proti 1 při vlastní oslabení! Wheeler si položil obránce Pietrangela a pasem na druhou tyč našel Stafforda, ovšem Allen se dokázal přesunout a podržel svůj tým!
     
    16:19
    Domácí dlouho mačkali Jets, ke střele se však nikdo z nich neměl. Fabbri nakonec do slušné pozice nabil Steenovi, který tvrdou bombou prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    16:33
    Hosté v plném počtu.
     
    17:13
    Uvidíme další početní převahu, tentokráte na straně Jets. Na dvě minuty za krosček na trestnou lavici usedá Troy Brouwer.
     
    17:37
    Perreault zavezl puk za branku Blues, tam si však absolutně nerozuměl s Byfuglienem, čehož využil Shattenkirk a vysokým obloučkem poslal puk do bezpečí.
     
    18:10
    Bryan Little se sám dostal až do prostoru mezi kruhy a svou ranou pořádně protáhl Allena, ten však puk nakonec se štěstím dokázal vyrazit.
     
    18:48
    Sólem přes celé hřiště se nyní až ke střele dostal Mark Scheifele, jeho pokusu ovšem scházela notná dávka přesnosti.
     
    19:00
    Běží poslední minuta úvodní dvacetiminutovky.
     
    19:28
    Brouwer, který už se vrátil zpět na led, šikovnou zadovkou našel Kylea Brodziaka, jehož rána zápěstím sice špatná nebyla, ovšem mířila přesně doprostřed branky – snadná práce pro Hutchinsona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi, Blues zatím vedou 2:0 a nutno podotknout, že je to vedení zcela a naprosto zasloužené! Jets mají zatím velké problémy s tím dostat se do zakončení, v úvodních dvaceti minutách se dostali pouze ke třem střelám. Gólový účet utkání otevřel v šesté minutě přesnou ranou Vladimir Tarasenko, na 2:0 pro Bluesmany zvýšil v přesilovce kapitán David Backes. Největší šanci si hosté paradoxně vypracovali v oslabení, ale Stafford z bezprostřední blízkosti Allena propálit nedokázal. Druhé dějství začne zhruba ve 3:09.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Domácí zatlačili svého soupeře. Ze závaru u mantinelu nakonec puk vyšťoural Tarasenko, který jej zadovkou chtěl poslat na Edmundssona, ale počínal si nepřesně.
     
    21:00
    Tarasenko opět špatně nahrál, těžit z toho mohl Mark Scheifele, ten se ale v souboji 1 na 1 neprodral přes důsledného Pietrangela.
     
    21:13
    Teď už Scheifele zvládl vypálit. Jeho táhlá rána přes Jaškina ale nakonec končí v připravené lapačce Jakea Allena.
     
    21:36
    Jets si vypracovali další šanci. Po nahození od modré čáry Allen vůbec nevěděl, kde je puk. Na brankovišti se dobře zorientoval Wheeler, jenž ale touš za brankovou čáru propasírovat nedokázal.
     
    22:16
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No vida, hosté snižují na rozdíl jediné branky! Winnipeg zatlačil svého soupeře, puk se po přihrávce od Burmistrova nakonec dostal na modrou čáru k DUSTINU BYFUGLIENOVI, jenž tvrdou ranou, kterou ještě těsně před Allenem tečoval domácí bek Bouwmeester, propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Alexander Burmistrov.
    Dustin BYFUGLIEN - 2:1
     
    22:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí Bluesmany, Winnipeg přidává druhou branku v rozmezí šestatřiceti vteřin! Po Gunnarssonově zaváhání v rohu kluziště se puku ujal Perreault, zvedl hlavu a předložil jej zcela neobsazenému BRYANU LITTLEOVI, který pěknou ranou z mezikruží překonal bezmocného Allena! Asistence: Mathieu Perreault, Anthony Peluso.
    Bryan LITTLE - 2:2
     
    23:21
    Jets hýří aktivitou, nyní si však Ehlers nepohlídal svůj přejezd přes modrou čáru, na to konto je pískán ofsajd.
     
    23:56
    Tentokráte už si Ehlers vedle lépe, když se dokázal natlačit až před Allena, tam jej však do zakončení nepustil důrazný Pietrangelo.
     
    24:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tohle utkání nás velice baví, Blues si berou ztracené vedení zpět! DAVID BACKES si vyměnil puk s kolegou Steenem, následně si před Hutchinsonem přehodil puk do bekhendu a ukázkovour ranou nad lapačku nedal strážci svatyně Tryskáčů šanci zasáhnout! Asistence: Alexander Steen, Kevin Shattenkirk.
    David BACKES - 3:2
     
    24:56
    Bude se vylučovat. Dvě minuty za držení si odsedí dnešní debutant v dresu St. Louis Jeremy Welsh.
     
    25:40
    Obrovská série šancí hostí! Byfuglien vyslal na Allena od modré čáry hned čtyři dělovky, tu poslední vyrazil brankář Blues jen na hůl Wheelera, kterého ovšem Allen následně vychytal neskutečným zákrokem!
     
    26:39
    Až nyní se domácí osvobozují a už hodně unavená čtveřice bojovníků může konečně vystřídat.
     
    26:56
    Domácí v plném počtu, Welsh se vrací zpět na led.
     
    27:23
    Famózní Allen! Po sérii odrazů se puk dostal k Troubovi, jehož nahození ještě šikovně tečoval Burmistrov, ale brankář ve službách Blues si s touto změnou směru poradil parádně!
     
    28:07
    Sledujeme hokej nahoru dolů, šance střídá šanci! Po Tarasenkově nepřesném pokusu se do protiakce ihned vydal Bryan Little, jenž se natlačil až před Allena, ale nezakončil přesně.
     
    28:59
    Sám se směrem kupředu vydal Pietrangelo, ovšem puk netrefil úplně ideálně, a jeho přízemní pokus tak mezi tři tyče nakonec nezamířil.
     
    29:36
    Upshall naznačil střelu, následně ale ještě nahrál Welshovi, který ovšem trefil pouze před sebou stojícího Coppa. Bluesmani ale stále drží puk na svých holích.
     
    30:21
    Lehterä upadl po souboji se Stuartem. Sudí však k nevoli domácích příznivců faul nezapískal.
     
    30:31
    Máme tu regulérní bitku! Ve středovém kruhu se do sebe s vervou pustili Troy Brouwer (STL) a Jacob Trouba (WPG), který měl v pěstním souboji možná lehce navrch. Fanoušci tleskají oběma rváčům, kteří už sedí na trestné lavici, kde si shodně odpočinou po dobu pěti minut.
     
    31:00
    Po nepřehledném souboji mezi Backesem a Byfuglienem se puk odporoučel na střídačku domácích. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    31:06
    Do dobré střelecké pozice se dostal Jay Bouwmeester, ovšem jeho rána nepředstavovala pro Hutchinsona vážnější problém.
     
    31:27
    Parádní akce domácích! Gomez si počkal na najíždějícího Pääjärviho, který puk ještě přiťukl Fabbrimu, ten ale tváří v tvář Hutchinsonovi neuspěl!
     
    31:28
    A pozor, bude se vylučovat! Dvě minuty za faul loktem si odpyká vytáhlý zadák hostí Tyler Myers.
     
    31:56
    Moře volného prostoru měl nyní před sebou Steen, avšak při pokusu o střelu zlomil hůl, načež se hosté osvobozují.
     
    32:25
    Další dobrá pozice tentokráte pro Tarasenka, který ranou z první jen o vlásek minul levou tyč Hutchinsonovy svatyně!
     
    33:02
    Pietrangelo si všiml mezi kruhy volného Fabbriho, který ranou z první však trefil pouze lapačku připraveného Michaela Hutchinsona.
     
    33:09
    Hosté byli lepší na vhazování a následně se zásluhou Stuartova vyhození osvobozují.
     
    33:28
    Hosté v plném počtu.
     
    33:36
    Dmitrij Jaškin měl na hokejce čtvrtý gól St. Louis, ovšem jeho bekhendový pokus jen o kousek prosvištěl okolo pravé tyče branky gólmana Hutchinsona!
     
    34:43
    Steen při přejezdu přes modrou čáru puk přenechal Tarasenkovi, jenž jej chtěl okamžitě najít zpět, ale jeho záměr přečetl vracející se Enström.
     
    35:09
    Wheeler se ocitl v dobré pozici, ale byl očividně hákován Jayem Bouwmeesterem! Sudí je nekompromisní a posílá zkušeného zadáka Blues na trestnou lavici. Dokáží hosté v této přesilové hře vyrovnat?
     
    35:17
    Domácí však ihned po buly vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    35:31
    Byfuglien lehkou nabídkou na teč oslovil před brankou clonícího Ladda, ten však touš usměrnil pouze do lapačky pozorného Allena.
     
    35:52
    Byfuglien opět zavezl puk do útočné třetiny, kde si chtěl jej vyměnil s Littlem, který si však následně vylámal zuby na důrazném Shattenkirkovi, jenž na to konto vyhodil puk do bezpečí.
     
    36:49
    Alexander Steen podnikl parádní sólo, když nakonec dokázal touš udržet i proti čtveřici soupeřů, a pro St. Louis tak získal sakramentsky cenné vteřinky.
     
    37:09
    Domácí už jsou kompletní, nyní však zahrávají na zakázané uvolnění, hra se tak opět postěhuje před Jakea Allena.
     
    37:41
    Pääjärvi sklepl kotouč pro Fabbriho, který se nijak nerozpakoval a ihned vypálil, ovšem jeho pokus vytěsnil nad branku clonící zadák Trouba.
     
    38:00
    Puk vylétl mimo hrací plochu. Po komerčním brejku se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    38:38
    Steen se protáhl kolem Enströma, natlačil se až před branku, kde ještě nakonec hledal Tarasenka, který ovšem téměř odkrytou branku minul!
     
    39:19
    Dobrá šance i na druhé straně! Little si pohrál s Bouwmeestrem a jedovatým projektilem pořádně protáhl brankáře Allena, jenž puk se štěstím vyrazil do rohu kluziště.
     
    39:31
    Ještě jedno vyloučení nabízí druhé dějství. Na trestnou lavici opět usedá Troy Brouwer – dvě minuty, podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    V dosavadním průběhu přesilovky Jets zatím nic nevykoumali, druhá třetina tedy končí! Prostřední dvacetiminutovka už nabídla vyrovnanější podívanou, Winnipegu se skvěle povedl úvod, když díky dvěma slepeným brankám, o které se postarali Dustin Byfuglien a Bryan Little, smazali náskok Blues z úvodní dvacetiminutovky. Vyrovnané skóre však nemělo příliš dlouhého trvání, v pětadvacáté minutě se totiž bekhendem prosadil prozatimní muž dnešního klání David Backes. Rozhodující třetí perioda začne přibližně ve 4:05, tak si ji nenechte společně s námi ujít!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Třetí dějství začíná! Jets mají k dispozici více jak minutu a půl z přesilové hry. Uvidíme, jak s tím naloží.
     
    40:26
    Wheelerův pas na Perreaulta byl nepřesný, Jets musí vyklidit pole a začít zase od píky.
     
    40:51
    Byfuglien nabil Littleovi, který tvrdou ranou mířil do protipohybu brankáře Allena, ovšem jeho svatyni o nějaký ten kousek minul.
     
    41:33
    Domácí v plném počtu. Winnipeg nevyužívá ani svou pátou přesilovku.
     
    41:45
    Lehterä velice lehkomyslně ztratil kotouč, a nabídl tak šanci pro Nikolaje Ehlerse, který však mířil pouze do připraveného brankáře Allena.
     
    41:51
    Další akce Jets končí ofsajdem, do kterého se nechal chytit Chris Thorburn. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    42:30
    Scott Gomez parádní zadovkou našel rozjetého Shattenkirka, jenž se natlačil až před Hutchinsona, jehož branku ale bekhendem o vlásek přestřelil!
     
    43:14
    Domácí opět špatně rozehráli, Perreault byl však sám proti trojnásobné přesile a o kotouč zákonitě přišel.
     
    43:57
    Tarasenko se poměrně krkolomným způsobem dostal do útočného pásma, kde ještě hledal někoho ze svých spoluhráčů, ovšem Lehterä jeho prudký pas zpracovat nedokázal.
     
    44:05
    Přesilovka pro Blues. Tyler Myers nyní ukázkově objal Jaškina, tady není o čem diskutovat – jasné dvě minuty za držení.
     
    44:34
    Gomez špatně nahrál Brouwerovi, jehož pas na Pietrangela byl ještě o něco horší a puk míří pryč z obranného pásma Jets.
     
    45:13
    St. Louis se nedaří usadit v bezprostřední blízkosti Michaela Hutchinsona, o další vyhození Winnipegu se nyní postaral Drew Stafford.
     
    45:41
    Tarasenko využil volného prostoru a hbitě se vytočil zpoza branky, ovšem jeho ránu na přední tyč Hutchinson vyrazil svým levým betonem.
     
    46:01
    Poté, co puk opět opustil kluziště, se hra opět přerušuje. Vypadá to, že tuto přesilovku už Blues využít nedokážou.
     
    46:35
    Po Shattenkirkově prudkém nahození vyrazil Hutchinson touš jen před sebe, kde se nejlépe zorientoval Brouwer, ovšem svou dorážku mezi tři tyče neusměrnil.
     
    47:12
    Jori Lehterä teď doslova prováhal ideální střelecký moment, místo toho ještě nahrával Edmundssonovi, který branku přestřelil.
     
    47:39
    Na Paraykův dlouhatánský pas neměl Pääjärvi šanci dosáhnout – pískáno zakázané uvolnění.
     
    48:00
    Po Enströmově přesném pasu se na modré čáře parádně uvolnil Tyler Myers, po jehož střele vznikl před Allenem pořádný závar, ve kterém se však nejlépe zorientoval právě brankář v dresu Bluesmanů, který našel volný kotouč a před dotírajícími hráči soupeře jej schoval pod svou lapačkou.
     
    48:33
    Wheeler vybojoval kotouč v rohu kluziště a posunul ho na Perreaulta, který si však proti dvojnásobné přesile v podobě hromotluků Backese a Bouwmeestera nepočínal úspěšně.
     
    49:05
    Další přesilová hra pro domácí St. Louis. Adam Lowry zbytečně ztratil puk a následně nedovoleným bráněním zastavil do protiakce spěchajícího Gomeze.
     
    49:43
    Staurt v rohu nakonec přeci jen dokázal vybojovat kotouč a po mantinelu jej dokázal poslat až za branku Jakea Allena.
     
    50:09
    Jori Lehterä se fantasticky uvolnil, jeho následná dělovka zadělala Hutchinsonovi na nemalé potíže. Winnipeg následně opět vybojoval puk a znovu jej posílá přes všechny čáry.
     
    50:55
    A daří se jim to znovu! Musíme poznamenat, že přesilové hry se dnes nedaří ani jednou z celků.
     
    51:13
    Kyle Brodziak nenápadným nahozením z hranice pravého kruhu zkusil překvapit Hutchinsona, ten si však letící puk bez problému našel a uschoval jej ve svá připravené lapačce. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    51:31
    Lehterä vyhrál závod o puk, icing se tedy nepískal. Následně se snažil natlačit před Hutchinsona, proti byl ale důrazný Myers.
     
    52:01
    Byfuglien se nechal v souboji s Backesem obrat o puk a kapitán Blues následně křižným pasem přes celé útočné pásmo oslovil Bouwmeestera, jehož nahození vyrazil Hutchinson svým pravým betonem.
     
    52:25
    S protiakcí přispěchal Little, jenž ještě zadovkou vylepšil pozici pro Wheelera, nejproduktivnějšího muže týmu Winnipegu, jehož rána nebyla vůbec špatná, ale Allen puk schoval v lapačce.
     
    52:50
    Jaškin prokázal svůj důraz a z otočky nahodil puk na Hutchinsona, těsně před nímž puk nešťastně tečoval obránce Pardy, brankář Tryskáčů byl ale na svém místě.
     
    53:29
    Steen se v rohu kluziště skvěle zbavil Scheifeleho, který ale své zaváhání ihned napravil, když švédského snajpra parádním obranným zákrokem obral o kotouč.
     
    54:09
    Blake Wheeler to vzal na sebe, přejel s pukem na holi téměř celé hřiště, nakonec si však vylámal zuby na posledním hráči před Hutchinsonem v podobě Kevina Shattenkirka.
     
    55:10
    Carl Gunnarsson se vydal na ofenzivní dobrodružství, ze kterého toho ale příliš nevytěžil – je totiž pískán ofsajd.
     
    55:41
    Byfuglien si u mantinelu počíhal na českého mladíka Jaškina a tvrdým hitem jej poslal k zemi. O několik sekund později se stejná situace opakovala, útočník Blues se poměrně krkolomně vrací směrem na střídačku.
     
    56:03
    Ehlers vystihl rozehrávku Bluesmanů a šikovným pasem hledal před brankou si najíždějícího Marka Scheifeleho, který na puk opravdu jen těsně nedosáhl!
     
    56:40
    Blake Wheeler ukázal, že má opravdu velmi rychlé nohy. Přebruslil Fabbriho a už už se tlačil před Hutchinsona, proti byl však velice důrazný Kevin Shattenkirk.
     
    57:24
    Domácí už se pochopitelně nikam neženou a vysokými obloučky puk už je posílají pryč z vlastního obranného pásma.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:16
    Hutchinson je na střídačce, Winnipeg zkusí své štěstí v šesti!
     
    58:39
    Steena na hranici faulu atakoval Scheifele, švédský útočník se ale po několika parádních manévrech dostal až ke střele, Jets však nyní zachránil obětavý zákrok obránce Myerse!
     
    58:44
    Byfuglien zahrál na zakázané uvolnění, hra se postěhuje do obranné třetiny Tryskáčů a Hutchinson se tedy musí vrátit zpět do branky. Winnipeg si následně vybírá oddechový čas!
     
    58:50
    Hosté ale vyhráli vhazování a Hutchinson opět peláší směrem ke střídačce!
     
    59:09
    Gunnarsson se po mantinelu pokusil vyhodit kotouč a Byfuglien ho nakonec nedokázal před přechodem přes modrou čáru zastavit. Blues se tak na malou chvíli osvobozují.
     
    59:39
    To byla velká šance pro Winnipeg! Byfuglienovo nahození lehce tečoval Perreault a Allen jen tak tak vyrazil puk nad sebe, následně však celou situaci s pomocí svých spoluhráčů dokázal ustát!
     
    59:57
    Pietrangelo nyní velice zbytečně zahrál na zakázané uvolnění. Dokáže Winnipeg ještě srovnat?
     
    Konec zápasu.
     
    Nedokáže, utkání končí! St. Louis poráží Winnipeg poměrem 3:2 a pro Tryskáče je to už šestá porážka v řadě! Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, v jehož první třetině byli jasně lepším mužstvem domácí, kteří po dvaceti minutách také zásluhou přesných tref Vladimira Tarasenka a Davida Backese vedli 2:0! Do druhé třetiny ale nastoupil naprosto odlišný tým Jets a už po třech odehraných minutách z prostřední dvacetiminutovky bylo srovnáno, nejprve se prosadil Dustin Byfuglien a o šestatřicet vteřin smazal náskok soupeře Bryan Little. Vyrovnané skóre však dlouho nevydrželo, za dvě minuty se totiž povedeným bekhendem prezentoval domácí kapitán David Backes. Ve třetím dějství se očekávaný tlak Winnipegu nekonal, jejich největší šanci měl v samotném závěru při hře bez brankáře Perreault, ale Allen si počínal parádně!
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (STL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:30
     
    Tři hvězdy utkání

    1. David Backes (STL) 2+1
    2. Vladimir Tarasenko (STL) 1+1
    3. Bryan Little (WPG) 1+0
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů z nejlepší hokejové ligy světa se budu těšit na počtenou! (04:55:24)

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 6. Tarasenko (Parayko, Backes), 15. Backes (Shattenkirk, Tarasenko), 25. Backes (Steen, Shattenkirk) – 23. Byfuglien (Burmistrov), 23. Little (Perreault, Peluso)


    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Edmundsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Steen, Backes "C", Tarasenko – Jaškin, Lehterä, Brouwer – Pääjärvi, Gomez, Fabbri – Welsh, Brodziak, Upshall
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Pavelec) – Enström, Myers, Pardy, Byfuglien, Stuart, Trouba – Perreault, Little, Wheeler – Ladd "C", Scheifele, Ehlers – Thorburn, Lowry, Stafford – Peluso, Copp, Burmistrov

    Rozhodčí: Mark Lemelin, Kevin Pollock – Ryan Galloway, Trent Knorr
    bahis siteleri