Boston – San Jose 4:5 (kon.) | Buffalo – Dallas 1:3 (kon.) | Philadelphia – Los Angeles 2:3 (0:1 po s.n.)
Columbus – St. Louis 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 4:3 (kon.) | Toronto – Colorado 5:1 (kon.)
Nashville – Anaheim 3:2 (kon.) | Calgary – New Jersey 3:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
St. Louis Blues
Středa 18.11.2015, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vážení hokejiví příznivci, vítám Vás u sledování nejlepší hokejové soutěže na světě! NHL nám dnes přinese souboj trápícího se Columbusu Blue Jackets a velmi silných St. Louis Blues. Favorit je tedy jasně daný, domácí ovšem budou chtít překvapit.
     
    Columbus Blue Jackets
    Modrokabátníci měli být černým koněm této sezony. Místo toho ale zažili naprosto tragický start do sezony a už stihli i vyměnit trenéra. Od té doby, co nastoupil John Tortorella, se tým herně zvedl. Momentálně je ovšem s 12 body na kontě poslední.

    V posledním utkání přivítal Columbus na svém ledě Kojoty z Arizony. Svého soupeře nakonec dokázal porazit 5:2 a navázal tak na vítězství z Pittsburghu. Dnes tedy bude usilovat o třetí výhru v řadě.

    Nejproduktivnějším hráčem Blue Jackets je útočník Scott Hartnell. Ten dal v 18 zápasech osm gólů a na dalších šest přihrál (dohromady 14 bodů). Nejlepším střelcem je s devíti zásahy Boone Jenner.

    Brankářskou jedničkou je Sergej Bobrovskij, který ale letos nemá úplně přesvědčivé výkony. Jeho průměr inkasovaných branek z 15 zápasů (3.33) a úspěšnost zásahů (89.1%) jsou toho důkazem. Záda mu kryje Curtis McElhinney, který se do zápasu dostal již pětkrát.
    Jackets se budou muset nějakou dobu obejít bez Dubinského

    Brandon DUBINSKY mimo hru 2-3 týdny!Jedna z klíčových postav Blue Jackets si poranila loket a bude následující 2-3 tý...

    Posted by Columbus Blue Jackets CZ/SK on 16. listopad 2015
     
    St. Louis Blues
    Bluesmani řeší úplně opačné starosti než Columbus. Svěřenci trenéra Kena Hitchcocka patří k nejlepším týmům v lize a opět budou útočit na Stanleyův pohár. Po odehrání 18 utkání mají na kontě 25 bodů a jsou druzí ve své konferenci, tři body za Dallasem.

    V posledním utkání hráli Blues doma den před tímto zápasem s Winnipegem. Po napínavém souboji, kdy přišli i o dvoubrankové vedení, svého soupeře nakonec dokázali porazit 3:2 a získali tak oba dva body. Vítěznou branku dal ve 25. minutě David Backes.

    Produktivitu týmu táhne ruský kanonýr Vladimir Tarasenko. Ten je s 11 góly zároveň i nejlepším střelcem St. Louis! K tomu přidal ještě sedm asistencí. Svými výkony nepřestává udivovat Colton Parayko – nováček a obránce, ale už má 12 bodů za pět gólů a sedm asistencí.

    Blues vstupovali do sezony s vyrovnanou dvojící brankářů. Lepší výkony ale začal podávat Jake Allen, který si také vydobil pozici jedničky. Záda mu kryje Brian Elliott.
    Ken Hitchcock se vyjadřuje k počtu padajících gólů v NHL

    Někteří volají po úpravách, jiní z toho nedělají vědu. "Počet gólů nemá na kvalitu zápasu vliv," hlásají Ken Hitchcock a Alain Vigneault.

    Posted by NHL.cz on 14. listopad 2015
     
    Vzájemné zápasy z minulé sezony
    Ty se odehrály celkem dva.

    V tom prvním Columbus ukončil 13zápasovou sérii Blues se získaným bodem díky vysokému vítězství 7:1! Blue Jackets se dostali již do čtyřbrankového vedení, posléze zvládli Blues už jen snížit jedním vstřeleným gólem. Sami pak ale ještě třikrát inkasovali.

    I v St. Louis zabodovali Jackets. Ti zde sice dvakrát přišli o své vedení, pokaždé se ale dokázali zmátořit a nakonec vyhrát 4:2.
     
    Československá stopa v týmech
    Dmitrij Jaškin (STL) – 17 zápasů, 1+3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Savard, Murray, Goloubef, Ťjutin, Connauton – Jenner "A", Johansen, Saad – Calvert, Foligno "C", Atkinson – Hartnell "A", Karlsson, Bourque – Rychel, Campbell, Boll

    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Gunnarsson, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Steen "A", Backes "C", Tarasenko – Jaškin, Lehterä, Pääjärvi – Fabbri, Gomez, Brouwer – Upshall, Brodziak, Reaves

    Rozhodčí: Hebert, Rehman – Knorr, Nowak.
     
    V zámořské National Hockey League již bývá zvykem, že utkání nezačně v přesně daný čas. V tuto dobu totiž začínají předzápasové ceremonie obsahující americkou národní hymnu, představování zahajovacích sestav a podobně. Pár minut si tedy na úvodní buly ještě počkáme!
     
    Blue(s Jackets) by se dal zkráceně označit dnešní souboj. V brance Columbusu se představí Sergej Bobrovskij, kterému velmi pomohl příchod nového kouče Johna Tortorelly. Od té doby začal chytat jako starý známý "Bob"!

    Bluesmani dali možnost odpočinout Jaku Allenovi a mezi tři tyče se postaví náhradník Brian Elliott. Uvidíme, jak si povede.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Ryan Johansen se snažil prosadit v blízkosti před Brianem Elliottem, ale byl tísněný obránci a tak nemohl vystřelit dle svých představ.
     
    01:02
    Rene Bourque střílel z mezikruží, nicméně jeden z bránících hráčů, zřejmě Shattenkirk, zblokoval střelu do rohu kluziště.
     
    01:20
    Po střeleckém pokusu Codyho Goloubefa se okolo branky obtáčel švédský útočník William Karlsson, ale Brian Elliott byl pozorný.
     
    02:12
    Columbus do utkání vstoupil lépe a směrem dopředu je zatím aktivnější a více nebezpečný.
     
    02:28
    Změnit to nyní mohl nováček Robby Fabbri, ale nedokázal projít do útočného pásma před modrou čáru a tak z toho nic nebylo.
     
    02:43
    St. Louis velmi nebezpečně napadalo rozehrávající obránce Columbusu a donutilo je k výhozu na zakázané uvolnění.
     
    03:06
    Bluesmani se pokusili založit útočnou akci, ale přihrávka Ryana Reavese skončila jen na střídačce. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:26
    Vladimir Tarasenko v útočném pásmu předal puk obránci Pietrangelovi, který ovšem trefil jen připraveného Sergeje Bobrovského.
     
    04:10
    Po přihrávce od Dmitrije Jaškina se za brankou k puku dostal Magnus Pääjärvi, který ovšem nedokázal překonat z otočky okolo klece ruského brankáře.
     
    04:46
    První vážnější akce! Střelu Codyho Goloubefa z pravého křídla vyrazil Brian Elliott jen před sebe, kam si pro puk snažil jste Cam Atkinson! Naneštěstí pro něj ale hostující strážce svatyně zbystřil a puk ukryl ve své moci.
     
    04:53
    Zakázané uvolnění v podání Blues.
     
    05:24
    Bluesmani se pouští do aktivního napadání a snaží se rozehrávku domácímu celku co nejvíce znepříjemňovat. Díky tomu také nyní vybojovali puk a mohou zamířit dopředu.
     
    05:54
    V útočném pásmu se ale zatím výrazněji nemohou prosadit k nějaké kombinační hře, jenž by v ideálním případě vedle k brance, v tom méně ideálním alespoň k šanci.
     
    06:27
    Columbus zamyká svého soupeře a začíná kombinovat... co z toho bude?
     
    06:51
    Kapitán David Backes ovšem vložil do dráhy jedné z přihrávek svou hůl a posléze dokázal vybojovat vhazování daleko od obranného pásma St. Louis. To ovšem přijde až po první komerční přestávce.
     
    07:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, Blues se z první vážnější akce dostávají do vedení! Magnus Pääjärvi nejprve neúspěšně střílel z levé strany, posléze se ale k puku dostal znovu a posunul ho jen za sebe, kde už si pro něj sjel KEVIN SHATTENKIRK, jehož dělová rána skončila v síti! Shattenkirk se trefil poprvé od ledna 2015! Vše bylo při ponechané výhodě, po níž měl přijít dvojnásobný trest, takže tak jako tak budou Blues hrát přesilovou hru. Asistence: Magnus Pääjärvi a Dmitrij Jaškin.
    Kevin SHATTENKIRK - 0:1
     
    07:36
    Dvě minuty za hru vysokou holí dostal Ryan Murray (CBJ). Původně měly být minuty čtyři, ale kvůli brance se polovina trestu zrušila.
     
    08:40
    Střelecký pokus Robbyho Fabbriho se neujal, brankář Sergej Bobrovskij totiž vytasil pozorný zákrok ramenem.
     
    08:55
    Velmi dobrou práci nyní odvedl Brandon Saad, který zabránil kombinaci mezi hráči Blues a sám se poté pokusil vyrazit do protiútoku. Proti obránci Pietrangelovi si ale neporadil dostatečně dobře.
     
    09:36
    Columbus dvouminutové oslabení přečkal bez úhony a ubránil se velmi dobře. Díky tomu tak nyní opět může střádat útočné plány.
     
    10:20
    Ryan Johansen se snažil využít svého hokejového myšlení a sjížděl si před branku. Už už na něj mířila přihrávka, ale jeden z bránících hráčů jí ztečoval do betonu Elliotta. Hosté posléze vyhodili puk na icing.
     
    10:41
    Joel Edmundson byl aktivně napadán a nerozehrál zrovna ideálně, spoluhráči mu ale pomohli a následně donutili Scotta Hartnella k postavení mimo hru. Díky tomuto přerušení následuje druhá komerční přestávka.
     
    11:06
    David Backes velmi dobře dokázal ubránit Brandona Saada, který už se snažil proniknout do útoku. Přes modrou ho ale tělem dokázal zastavit právě kapitán hostí.
     
    11:33
    Jori Lehterä byl sražen v souboji a zůstal ležet na ledové ploše. Sudí raději přivolali lékaře na led a hru samozřejmě přerušili.
     
    11:33
    Podle opakovaných záběrů zasáhla finského útočníka do obličeje Saadova hůl. Nyní se ovšem za potlesku tribun zvedá z ledu a s bolestivou grimasou míří do kabiny! Doufejme, že bude ale v pořádku.
     
    11:33
    Sudí nevylučují, i když by asi v tomto případě měli. Teď už s tím ale nikdo nic nezmůže a hra bude pokračovat.
     
    12:10
    Ani jeden z týmů se moc nemůže usadit v útočném pásmu souepře, evidentně se oba celky rozhodly aktivně a opatrně bránit.
     
    12:37
    Nebezpečnou střelu Bortuzza od modré čáry tečoval před Bobrovským Scott Gomez, ale naštěstí pro domácí tým zamířil puk vedle brány.
     
    13:13
    William Karlsson se bekhendovým nahozením před branku snažil překvapit Elliotta. Povedlo se mu to, ale od brankáře St. Louis se puk odrazil do bezpečí, takže z toho nic nebylo.
     
    14:09
    Dobrý forčeking nyní Columbusu zařídil útočnou hru. Obránci Blues měli sice puk pod kontrolou, ale přišli o něj a tak může tvořit tým Johna Tortorelly.
     
    14:42
    Zatím ale nic nedokázal vymyslet. Rozhodně ale zbraně neskládá a znovu se chce vrhnout dopředu.
     
    15:14
    Do protiútoku chtěl vyrazit obránce Alex Pietrangelo, ale jeden z jeho spoluhráčů byl v útočném pásmu dříve než on s pukem – ofsajd a komerční přestávka.
     
    15:45
    Ryan Johansen už viděl v mezikruží, jak si mu ta sjíždí Boone Jenner. Ihned mu tak chtěl přihrát, ale nepodařilo se mu to.
     
    16:10
    Trochu zvláštním způsobem nyní Bobrovskij vychytal útočníka Tarasenka, který střílel z velkého úhlu. Domácí brankář si lehl na záda a puk vyrazil ramenem vleže.
     
    16:39
    Columbus právě vstřelil branku!
    Zmatky v obraně Bluesmanů a v Nationwide Areně poprvé zazněla rána z kanónu oslavující vstřelenou branku! Domácí tým se dostal do přečíslení a celé ho na sebe vzal CODY GOLOUBEF, který vystřelil z levé strany. Jeho pokus Brian Elliott sice zkrotil lapačkou, ale ne natolik, aby mu puk nepropadl za jeho záda. Obránce s číslem 29 se tak dočkal své první branky v sezoně! Asistence: Kerby Rychel a Gregory Campbell.
    Cody GOLOUBEF - 1:1
     
    16:39
    Sudí se ještě radili u videa, jelikož si nebyli úplně jistí. Gól byl ale uznán a Goloubef tedy vyrovnal na 1:1!
     
    17:24
    Na druhé straně se vedení svému týmu pokusil střelou příklepem vrátit Jay Bouwmeester, nicméně Sergej Bobrovskij byl připraven a udržel puk ve své moci.
     
    18:15
    Domácí tým bude hrát přesilovou hru, zatím má ponechanou výhodu!
     
    18:24
    Scottie Upshall (STL) inkasuje dvouminutový trest za hákování.
     
    18:32
    Krásná kombinace na jeden dotek v podání Modrokabátníků! Na jejím konci byl Cam Atkinson, ale v rozhodující chvíli promáchl kotouč! To byla ale škoda, krásná branka to mohla být.
     
    19:00
    Začala poslední minuta hry v první dvacetiminutovce.
     
    19:13
    A Blues se nyní dokázali osvobodit výhozem přes všechny čáry, díky čemuž mohou poslat na ledé čerstvé síly.
     
    19:36
    Po pasu od Jacka Johnsona okamžitě posílal touš před bránu Jenner, nicméně ani jeden z jeho spoluhráčů zde nečekal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 2:03.
     
    První část utkání je za námi. Blues se po první trefě Kevina Shattenkirka od letošního ledna dostali do vedení 1:0, domácí celek ovšem zásluhou gólu Codyho Goloubefa vyrovnal na 1:1. Tento stav platí i po 20 minutách.

    Columbus druhou třetinu začne ve zkrácené přesilovce.
     
    Střely: 10:10
     
    Jori Lehterä se kvůli zranění do zápasu již nevrátí! To je pro Blues, které již nyní sužuje velká marodka, obrovská komplikace. Ke zraněným útočníkům Ottovi, Berglundovi, Schwartzovi a Stastnému tak přibývá další hráč. Doufejme tedy, že to nebude na dlouho.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Ve 24 sekund dlouhém zbytku přesilovky se Columbus stihl jen nastěhovat do útočného pásma, Elliotta ale ani nedokázal ohrozit.
     
    20:54
    Dlouhá přihrávka Brandona Saada byla ztečována ve středním pásmu a tak z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    21:18
    Cam Atkinson tečoval střelu Ryana Murrayho od mantinelu vedle brány, Brian Elliott byl tedy bez práca, za což byl pochopitelně rád. Puk totiž velice rychle změnil směr.
     
    21:58
    A pozor, další komplikace pro St. Louis. Za pozdražení usedá na trestnou lavici Robert Bortuzzo (STL).
     
    22:15
    Bluesmani se krátce po začátku početní nevýhody osvobodili výhozem kotouče přes všechny čáry.
     
    22:39
    Po přihrávca od Johansena střílel z první útočník Scott Hartnell vysoko nad bránu.
     
    22:58
    Další nebezpečný pokus obstaral Jack Johnson a před brankou se s dorážkou snažili prosadit Savard s Johansenem, ale naštěstí pro hostující tým se jim to nepovedlo.
     
    23:35
    Elliott si nyní vychutnal zákrok lapačkou proti střele Ryana Murrayho od modré čáry. Pozorný a povedený zásah.
     
    23:40
    Kevin Connauton rovněž ztroskotal na pozorném Elliottovi.
     
    23:58
    Hosté jsou v plném počtu a hra tak pokračuje bez využité přesilovky.
     
    24:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácímu týmu to ale vadit nemusí, protože vzápětí se dostává do vedení! Ryan Murray viděl dobře postaveného BRANDONA SAADA, který zakončil zády k Elliottově brance. Tohle byl parádní bekhend a hostující gólman nedokázal zasáhnout, Modrokabátníci tak vedou 2:1! Asistence: Ryan Murray a Cam Atkinson.
    Brandon SAAD - 2:1
     
    24:54
    Nyní se ke střele dokázal uvolnit ruský zadák Ťjutin, ale Brian Elliott byl připraven.
     
    24:59
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu vrací hru k brance St. Louis.
     
    25:08
    A další velmi dobrá šance Columbusu přišla prakticky hned po buly! Boll dobře přistrčil puk spoluhráči na modrou, po jehož střele se k dorážce protlačil Gregory Campbell! Brian Elliott ale chytil puk takovým způsobem, že o tom sám ani moc netušil!
     
    Střely v této třetině: 10:0
     
    26:00
    Brandon Saad se středem útočného pásma snažil probojovat před brankáře Elliotta, ale obrana ho nakonec čistým způsobem odzbrojila od kotouče a k zakončení tak nedošlo!
     
    26:45
    Vladimir Tarasenko operoval vepředu na druhé straně, ale nedokázal přihrát na své spoluhráče a stále tak platí, že jsou Blues v této periodě bez střely na bránu.
     
    27:16
    Bortuzzo nevěděl, kde je puk, a tak toho chtěl využít kapitán Foligno. Naštěstí pro hosty si ale nezpracoval puk dostatečně.
     
    27:42
    Columbus nyní hraje velice dobře a snaží se přidat třetí branku!
     
    28:05
    Na brankovišti se nebezpečně snažil dorážet Bourque, ale uspět nedokázal. Velký tlak Blue Jackets nekončí, diváci jásají!
     
    28:52
    Po delší době s v útočném pásmu usadili také hosté, přihrávka Bouwmeestera do mezikruží byla ovšem zblokována a tak dopředu jdou opět hráči Columbusu.
     
    29:12
    Kerby Rychel před brankou dobře tečoval střelu Davida Savarda od modré čáry, ale trefil jen Briana Elliotta. Následuje komerční přestávka, během níž budou Blues muset nabrat spousty sil.
     
    29:27
    Chybná rozehrávka St. Louis skončila bez trestu a tým s notou v logu tak může vyrazit do útočné akce.
     
    29:44
    Kyle Brodziak (STL) se ale provinil držením Connautona v útočném pásmu a zbytečně tak míří na trestnou lavici.
     
    29:51
    Střela Ryana Johansena byla ztečována nad bránu Elliotta, hraje se tedy dál.
     
    30:06
    Před brankou se snažil gólmana hostí zaskočit Hartnell, ovšem ani on neuspěl.
     
    30:22
    Alex Pietrangelo získal puk v obranném pásmu a poslal ho až k Bobrovskému.
     
    30:44
    Boone Jenner stál u bližší tyče a tečoval nahození jednoho ze spoluhráčů v obraně jen do míst, kde byl připraven Elliott.
     
    30:57
    První střela Blues v této třetině přišla v oslabení, pokus Pääjärviho po přejetí modré čáry ovšem Bobrovskij bez potíží chytil.
     
    31:25
    Ryan Murray střílel z voleje a puk zamířil jen do Elliottovy vyrážečky.
     
    31:44
    Hosté v plném počtu.
     
    32:10
    Scott Gomez trestuhodně přišel o kotouč a Matt Calvert se tak dostal do samostatného úniku! Tváří v tvář brankáři soupeře se ale svou bekhendovou kličkou nedokázal prosadit!
     
    32:26
    Na druhé straně Bobrovskij svým zákrokem přerušil hru a následuje komerční přestávka.
     
    Střely v této třetině jsou stále velice zajímavé, 18:2!
     
    33:19
    Hosté se pokusili útočnou akci založit promptním nahozením ze střeního pásma, ale nakonec je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    33:35
    Troy Brouwer dostal pas mezi kruhy a vystřelil poměrně z nevýhodné pozice, jelikož kolem sebe měl obránce. Puk poslal také vedle branky.
     
    34:22
    Po neúspěšném průniku Fjodora Ťjutina se v útočném pásmu dostal ke střele Jared Boll, jenž dnes hraje své 500. utkání v NHL. Jeho pokus byl ovšem zblokovaný.
     
    35:16
    Po přihrávce od Scotta Hartnella střílel od modré čáry David Savard, svá mířidla ale zapomněl seřídit a tak šel černý nesmysl mimo.
     
    36:10
    Kevin Shattenkirk byl aktivně napadán, ale předvedl svou sílu a založil sám útočnou akci. Posléze přenechal kotouč Upshallovi, jenž už ale nic nedokázal vymyslet.
     
    36:58
    Pro nahození Davida Backese si za brankou dojel český útočník Dmitrij Jaškin, ale hned k němu dorazili dva obránci.
     
    37:19
    Další pokus kapitána Blues skončil mimo, poté se ke kotouči propracoval Bortuzzo. Jeho střela ale byla zblokována do ochranné sítě a vhazovat se bude po pravici Sergeje Bobrovského.
     
    37:19
    Předtím ale ještě přidje komerční přestávka.
     
    37:46
    Ryan Johansen se prokličkoval k nebezpečnému zakončení velice dobrým způsobem, puk ovšem zamířil nad bránu.
     
    38:13
    Kerby Rychel založil rychle útočnou akci, ze které se ke střele z otočky dostal Johansen. Elliott ale dokázal podržet puk pod svou lapačkou a hra byla přerušena.
     
    38:26
    Dvě střely nyní obstaral obránce Kevin Connauton, ani jedna se ovšem neujala dle představ a skóre tak zůstává beze změny.
     
    38:58
    Na druhé straně střílel od modré z pozice falešného obránce Kyle Brodziak, ale jeho pokus se neujal. Na druhou stranu tak do rychlé protiakce pádil Cam Atkinson, jehož střela zápěstím skončila jen těsně vedle Elliottovy klece!
     
    39:44
    Poslední minuta druhé třetiny už se spíše dohrává opatrným hokejem z obou stran.
     
    39:57
    A bekhendovým pokusem do betonů Bobrovského jí zakončí Dmitrij Jaškin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 2:54.
     
    Druhou periodu naprosto ovládl Columbus, který si po zásluze vytvořil vedení díky gólů Brandona Saada.

    Zajímavostí je, že prvních 13 střel na branku v této části hry obstarali právě domácí. Celkem na Elliotta vyslali v této třetině neuvěřitelných 21 pokusů, zatímco hosté na Bobrovského jen tři!
     
    Střely: 31:14 (10:11, 21:3)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Do útočení se hned aktivně dotlačili hosté, kteří v tom budou chtít pokračovat celou třetí třetinu za součastného stavu.
     
    40:49
    Přihrávka Scotta Gomeze z pravého rohu útočného pásma procházela skrze brankoviště, kde jí změnil směr brankář Bobrovskij.
     
    41:21
    Kyle Brodziak se snažil obtočit k přihrávce. To dokázal, ale úspěšně jí poslat už ne.
     
    42:07
    Dmitrij Jaškin dlouho kličkoval v útočném pásmu, ale spoluhráči mu nedokázali moc pomoci a tak z toho nic nebylo.
     
    42:34
    Scottie Upshall už si chystal puk na střelu, ale Kerby Rychel ho povedeným bodyčekem odstavil od kotouče! Dobrý obranný zákrok tohoto mladíka.
     
    43:09
    Gunnarssonova střela byla zblokována před Bobrovským, nebezpečí pro domácího gólmana z toho tedy nebylo.
     
    43:27
    Na druhé straně se obtočil okolo branky Saad, ale nedokázal do ní dotlačit puk.
     
    43:32
    A za Blues trefil připraveného Bobrovského do lapačky Alexander Steen, hra je přerušena a vhazovat se bude v útočném pásmu St. Louis.
     
    44:04
    Po akci Robbyho Fabbriho se k dorážce dostal Scott Gomez, ale Bobrovskij vyrazil puk betonem! K němu se posléze propracoval obránce Joel Edmundson, který ovšem nedal své střele dostatečnou razanci!
     
    44:35
    Šance pro hosty. Za nedovolené bránění míří na trestnou lavici Rene Bourque (CBJ). Jednalo se o nešťastný zákrok, ale vyloučení zřejmě bylo na místě.
     
    45:03
    Nebezpečnost Tarasenkovy střely zápěstím je všem známá. Nyní si tak fanoušci domácích oddychli, když po ní zamířil puk vedle.
     
    45:25
    Další akci musí St. Louis začínat až zpoza své branky.
     
    45:37
    Cam Atkinson nyní vyrazil pro puk do útoku, ale Brian Elliott byl rychlejší a vyjel pro něj ze své brány!
     
    45:54
    A další nebezpečí v oslabení, Brandon Saad v přečíslení do šance nahrával Ryanu Murraymu, ale tomu neposedný kotouč přeskočil hokejku!
     
    46:35
    Domácí v plném počtu.
     
    46:46
    Zakázané uvolnění Blues a domácí fanoušci tleskají radostí.
     
    46:52
    A znovu se po icingu přesune vhazování k Elliottovi.
     
    47:15
    Kevin Connauton vnikl do útočného pásma. Jeho střelecký pokus po zemi dokázal brankář Brian Elliott pozorně vykopnou svými betony do rohu.
     
    47:45
    Zakázaným uvolněním se nyní provinili Blue Jackets.
     
    47:45
    John Tortorella si vyžádal pro své svěřence oddechový čas!
     
    47:49
    Vladimir Tarasenko vystavil svůj tým ofsajdu, následuje komerční přestávka.
     
    48:36
    Zajímavá útočná akce St. Louis, která skončila na hokejce Vladimira Tarasenka. Ruský kanonýr se odhodlal ke střele zápěstím, ta ovšem byla trochu nepovedená a šla vysoko nad branku. Podle sudích byla ovšem tečována.
     
    49:00
    Jay Bouwmeester nahazoval kotouč před soupeřovu bránu, nikdo ho ale nedokázal ztečovat úspěšně.
     
    49:22
    Zakázané uvolnění St. Louis, vhazovat se bude u Elliotta.
     
    49:39
    Scott Gomez se obtáčel ke střele. To se mu povedlo. Jeho pokus šel ale poté jen do Bobrovského.
     
    49:47
    Podobně na druhé straně uspěl Brian Elliott proti pokusu Reneho Bourquea.
     
    50:24
    Columbus zatím odvádí to, co potřebuje, a prezentuje se kvalitní obrannou hrou.
     
    50:56
    Kyle Brodziak nachytán v ofsajdovém postavení, a tak následuje další pauza pro reklamy.
     
    51:36
    Robby Fabbri si narovnal puk pro střelu, jelikož měl poměrně dost času. Poté mu ale sjel z hokejky a tak z toho rozhodně žádné ohrožení branky být nemohlo.
     
    52:03
    Zakázané uvolnění Blue Jackets.
     
    52:05
    Hned po buly musel před aktivním Pääjärvim podržet puk Sergej Bobrovskij, alespoň jeho spoluhráči tak mohli vystřídat.
     
    52:16
    Bude se vylučovat zřejmě na straně St. Louis, v rohu se mezitím strhla menší šarvátka několika hráčů.
     
    52:16
    David Backes (STL) vrazil na hrazení poměrně tvrdě Bourquea a dostal tak dvě trestné minuty.
     
    52:32
    Alexander Steen velmi pěkným způsobem získal puk v obranném pásmu a poslal ho přes všechny čáry.
     
    53:00
    A dobrou práci nyní odvedl Upshall, který touš dokonce na své holi několik sekund podržel.
     
    53:25
    Další výhoz až k Bobrovskému, přesilovka se Modrokabátníkům zatím vůbec nedaří.
     
    53:55
    Atkinson si nerozuměl s Murraym na modré a málem z toho byl brejk pro Bluesmany, naštěstí pro Columbus se tak ale nestalo!
     
    54:16
    Hosté v plném počtu.
     
    54:37
    Konečně nějaká zajímavé akce! Matt Calvert prokázal svojí šikovnost, když se přes nedůrazně bránícího Bouwmeestera protlačil až před Briana Elliotta. Ten ovšem byl pozorný a nenechal se dnes potřetí překonat!
     
    54:37
    Následně se opět na chvíli zastavíme kvůli komerční přestávce.
     
    55:00
    Do konce střetnutí zbývá pět minut. Dokáže St. Louis ještě vyrovnat a dotáhnout zápas do prodloužení?
     
    55:37
    Bobrovskij trochu zaváhal při rozehrávce a o trest se snažil Magnus Pääjärvi, nakonec se ovšem nestihl obtočit okolo branky.
     
    55:51
    Sergej Bobrovskij teď sklidil potlesk od svých příznivců, jelikož si pořádně vychutnal zákrok lapačkou proti dělové ráně Scotta Gomeze! Rodák z Novokuzněcku hýří sebevědomím.
     
    56:16
    Johansen se obtočil okolo brány a okamžitě vystřelil. Vše to ale uspěchal a puk šel mimo bránu.
     
    56:29
    Po zákroku Bobrovského se hráči hostů snažili vyšťourat puk zpod jeho výstroje a na obranu se tak pochopitelně vydali hráči Columbusu. Strhla se tedy menší strkanice, nic vážného z toho ale nebylo.
     
    56:50
    Dobrou práci předváděl Matt Calvert, který po aktivním forčekingu vybojoval puk. Pak ho posílal na modrou na Ťjutina, ale ten neměl moc šanci ho zachytit.
     
    57:09
    Zakázané uvolnění Modrokabátníků, hra se na počátku 57. minuty přesune k Bobrovskému.
     
    57:29
    A nyní se tohoto prohřešku dopustili Blues.
     
    57:40
    Blue Jackets to dělají dobře a drží puk v útočném pásmu, nikam s ním pochopitelně ani nespěchají.
     
    57:54
    A nyní donutili St. Louis k dalšímu výhozu až na zakázané uvolnění.
     
    58:12
    Velmi dobrou šanci rozhodnout zápas měl nyní Boone Jenner, ale jeho střela zápěstím z pravé strany nakonec zamířila naprosto vedle branky!
     
    58:49
    Brian Elliott míří ze své branky a Blues to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    58:51
    Nyní se ale dostali do ofsajdu a tak musí přemýšlet o další akci po vhazování.
     
    58:51
    Ken Hitchcock si pro své svěřence vyžádal oddechový čas, aby jim udělil pokyny před závěrečným tlakem.
     
    58:51
    Elliott je zatím na půli cesty mezi bránou a střídačkou, rozhodne se podle výsledku vhazování.
     
    58:55
    To vyhrálo St. Louis a brankář hostů je tak opět na střídačce!
     
    59:18
    David Backes se před brankou snažil protlačit, ale nevyšlo mu to!
     
    59:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je definitivně rozhodnuto, tedy alespoň si to troufám tvrdit! Ryan Johansen odvedl skvělou práci u mantinelu a na této brance má lví podíl. Obehrál totiž jednoho z hostujících hráčů a posléze přesunul kotouč na BRANDONA SAADA, který do prázdné branky vsítil svůj dnešní druhý gól! Asistence: Ryan Johansen.
    Brandon SAAD - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    A je hotovo, Blue Jackets na domácím ledě porazili marodkou súžené St. Louis 3:1 a naprosto zaslouženě!

    Do vedení se ale v osmé minutě dostali hosté, když se poprvé od ledna prosadil Kevin Shattenkirk. Svou první trefu v sezoně zaznamenal v 17. minutě i domácí obránce Cody Goloubef. Posléze se ještě dvakrát prosadil Brandon Saad, přičemž jednou tak učinil do prázdné branky. Před zraky 12 161 diváků tak Blue Jackets porazili Blues 3:1.
     
    Střely: 38:20 (10:11, 21:3, 7:6)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brandon Saad (CBJ) 2+0
    2. Cam Atkinson (CBJ) 0+1
    3. Cody Goloubef (CBJ) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:50
     
    Z mé strany to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc či dobré ráno! (03:41:53)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 17. Goloubef (Rychel, Campbell), 25. Saad (Murray, Atkinson), 60. Saad (Johansen) – 8. Shattenkirk (Pääjärvi, Jaškin)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Savard, Murray, Goloubef, Ťjutin, Connauton – Jenner "A", Johansen, Saad – Calvert, Foligno "C", Atkinson – Hartnell "A", Karlsson, Bourque – Rychel, Campbell, Boll
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Gunnarsson, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Steen "A", Backes "C", Tarasenko – Jaškin, Lehterä, Pääjärvi – Fabbri, Gomez, Brouwer – Upshall, Brodziak, Reaves

    Rozhodčí: Hebert, Rehman – Knorr, Nowak

    Diváci: 12 161
    bahis siteleri