Pardubice – Mladá Boleslav 4:5 (kon.)
konec
BA SOKOLI Pardubice
4:5 (1:2, 1:2, 2:1)
Předvýběr.CZ Florbal MB
Pondělí 23.11.2015, 17:00 • SH Dašická, Pardubice • Livesport Superliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Mladá Boleslav po vítězství 5:4 v Pardubicích získává tři body a v tabulce přeskočí dosud druhé brněnské Buldoky. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný pondělní večer. (19:00:54)
     
    Je za námi hodně zajímavé a vyrovnané utkání mezi Pardubicemi a Mladou Boleslaví. Podle postavení obou celků v tabulce byli jasnými favority hosté, ovšem hráči Sokola jim situaci hodně ztížili a Boleslavští se museli o výsledek strachovat až do samotného konce. Celý zápas tak rozhodla branka v čase 54:55, o kterou se postaral Tadeáš Chroust, jenž bleskově odpověděl na vyrovnávací trefu Martina Zozuláka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Martin Zozulák si rovnal míček na střelu, ale v rozhodující chvíli mu neposedný balónek sjel z hole a nejlepší střelec Pardubic nakonec ani nevystřelil.
     
    59:18
    Ve velké šanci se objevil Filip Bahník, ale z bezprostřední blízkosti míček za brankovou čáru nedopravil. Sokol však bude mít k dobru volný úder.
     
    58:52
    Jan Natov se u své branky dostal k míčku, který hned poslal vstříc prázdné brance. Ke smůle hostů ale trefil jen brankovou konstrukci!
     
    58:15
    Brankář Levínský zůstává na střídačce a Pardubice zkouší své štěstí bez brankáře!
     
    58:15
    Tým Sokol Pardubice si vyžádal oddechový čas.
     
    57:48
    Salát adresoval pas do rohu, kde však nestál nikdo z jeho spoluhráčů a Sokol tak bude mít možnost založit kloudnou akci.
     
    56:47
    Středočeši teď určitě nebudou nikam spěchat a na každé rozehrávce si jistě nechají záležet.
     
    55:50
    Pardubičtí příznivci ale neztrácejí naději a nadále ženou své borce na zteč.
     
    54:45
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se ale rychle oklepali a znovu si berou ztracený náskok zpět. Novotný našel z místa pro rozehrávku dobře postaveného TADEÁŠE CHROUSTA, který se s tím nemazal a střelou z první poslal míček za Levínského záda. Asistence: Petr Novotný.
     
    54:20
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak to bude ještě hodně zajímavý závěr tohoto střetnutí. Boleslavští lacino přišli o míček, čehož využil Teichman, který našel na druhé vlně MARTINA ZOZULÁKA, jenž bez skrupulí vyrovnal na 4:4. Asistence: Ivo Teichman.
     
    52:50
    Pěkné sportovní gesto teď předvedl brankář Levínský, který sudím přiznal teč a od Petra Novotného si posléze vysloužil poděkování. Takových momentů bychom ve sportu chtěli vidět určitě mnohem víc.
     
    51:47
    Bouška se už už hnal do rychlého brejku, ovšem jeho úmysl zastavili rozhodčí, kteří odpískali útočný faul.
     
    51:03
    Jan Natov se zmocil míčku, natáhnul si Levínského, ale míček nad jeho ruce zvednout nedokázal. To byla dobrá šance pro Mladou Boleslav!
     
    50:23
    Do pardubické sportovní haly si dnes našlo cestu 465 diváků.
     
    50:07
    Lisa si pomohl fotbalově, když nákopem odklidil balónek až na tribunu. Jeden z diváků si tak může z dnešního utkání odnést pěkný suvenýr, pakliže se nerozhodne vrátit míček zpět do hry.
     
    49:17
    K zakončení se odhodlal Jan Natov, ale prostor vyměřený florbalovou brankou netrefil. Hosté nicméně zůstávají v držení míčku.
     
    48:28
    Mladoboleslavští drží míček na svých holích a střádají tak drahocenné vteřinky. Do konce třetí třetiny však zbývá ještě jedenáct minut a jednobrankový rozdíl absolutně nic neznamená.
     
    47:15
    Oba týmy hrají v plném počtu, vyloučení Teichman a Křenek jsou zpět ve hře.
     
    46:14
    V dobré střelecké pozici se ocitl Tomáš Chroust, který se ale trefil přesně do míst, kde se nacházel připravený Levínský.
     
    45:16
    Budeme svědky hry ve čtyřech, na trestnou lavici současně odešli Teichman a Křenek. Prvně jmenovaný za sekání a Křenek za hrubost.
     
    45:01
    Pardubičtí fanoušci se znovu ozývají, ale umlčet je mohl Novák, jehož rána se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    43:24
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Východočeši se znovu dostávají na dostřel. Poté, co svou akci nedotáhli Boleslavští, ujal se hracího předmětu MICHAL JANEČEK a bleskový kontr zakončil přesnou střelou, na kterou Koráb nedosáhl. Asistence: Filip Bahník.
     
    42:20
    Hráči Pardubic si nerozuměli při rozehrávce a vyhodili míček až za Korábovu branku. Boleslavský brankář tak balónek sebral a rychle rozehrál.
     
    41:27
    Petr Novotný je po návratu do hry při chuti, jeho střela ale skončila mimo vymezené území.
     
    40:25
    Hned zkraje třetí části se hosté vydali do útoku. Natov hledal Curneyho, ale toho zblokovala pozorná pardubická obrana a Levínský tak mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou čtyřicet minut hry, po nichž si vedení udrželi hosté z Mladé Boleslavi. V úvodu prostřední dvacetiminutovky poslal Středočechy do dvougólového vedení Radek Gwuźdź, ovšem netrvalo dlouho a Martin Zozulák potvrdil roli kanonýra a vrátil Sokol zpět do hry. Před polovinou duelu se ale poprvé po návratu do sestavy prosadil Petr Novotný a do kabin tak oba týmy odešly za stavu 4:2 pro Technology. Třetí perioda začne přibližně v 18:29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    O bleskovou koncovku se postaral Radek Gwuźdź, ale dopadl identicky jako Kološ před několika sekundami.
     
    38:14
    Novotný ze středu palubovky oslovil svou přihrávkou Kološe, který zakončil na první dobrou, ovšem Levínského branku vysoko přepálil.
     
    37:29
    Z dálky vypálil Krzyžanek, před Levínským ještě dotíral Jiří Curney, ale děravý florbalový míček, jenž připomíná ementál, za záda pardubického gólmana neprotlačil.
     
    36:55
    Pardubické publikum se znovu probudilo a žene své miláčky na zteč.
     
    35:59
    Těsně před Levínským se míčku ujal Tadeáš Chroust, jenž na nic nečekal a napálil balónek na Levínského. Ten si udržel dobré postavení a šanci hostujícího útočníka vyřešil.
     
    34:25
    Pokud by dnes Mladá Boleslav splnila roli favorita a Pardubice na jejich hřišti porazila, vyhoupla by se na druhé místo v tabulce.
     
    33:47
    Po delším intermezzu se k zakončení dostal Martin Zozulák, tentokrát si na jeho pokus Koráb počkal a svým tělem jej zneškodnil.
     
    33:17
    Jiří Bouška vyběhl před branku a bleskově zakončil. Prostor mezi třemi tyčemi však netrefil a náskok Technologů tedy nezvýšil.
     
    32:17
    Curney přihrával před branku, kde stál Tomáš Chroust. Ten však na míček nedosáhl a z akce tak nebylo nic.
     
    31:05
    Na útočný výlet se po levé straně vydal Gwuźdź, ovšem svůj druhý gól v tomto utkání nepřidal.
     
    30:29
    Téměř z poloviny hřiště nahazoval před Levínského Křenek, který svou nabídkou způsobil před brankovištěm menší rozruch, ale Levínský nakonec zasahovat nemusel.
     
    29:36
    Kološ v krkolomné pozici ztratil míček, následnou situaci dva na jednoho se snažil vyřešit Junek přihrávkou na Němečka, ale k pardubickému hráči si hrací předmět cestu nakonec nenašel.
     
    28:33
    Filip Bahník měl nakročeno k zakončení. Obranné povinnosti si ale splnil jinak ortodoxní forvard Jiří Curney a sebral svému soupeři míček z hole.
     
    27:11
    Salát našel zajímavě naběhnuvšího Pluhaře, ovšem brankář Levínský předvedl skvělý zákrok a boleslavskému hráči překazil radost!
     
    26:22
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Ovšem ani Boleslavští se nechtějí nechat zahanbit a berou si dvoubrankový náskok zpět. Zaváhání Lisy využil Tadeáš Chroust, jenž přenechal míček PETROVI NOVOTNÉMU, jenž se trefil poprvé po svém návratu do sestavy. Při zákroku se ale zranil brankář Levínský, avšak vypadá to, že bude pokračovat ve hře. Asistence: Tadeáš Chroust.
     
    24:53
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Východočeši přichází s další bleskovou odpovědí. Nejproduktivnější hráč domácích MARTIN ZOZULÁK centroval před branku, kde si míček do vlastní sítě nešťastně srazil Tomáš Novák. Asistence: Marek Ďopan.
     
    23:50
    Podle postavení obou celků v tabulce jsou jasnými favority florbalisté z města automobilů, ale ve městě perníku to zatím nemají vůbec jednoduché.
     
    22:42
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už se hosté dočkali. RADEK GWUŹDŹ u mantinelu udržel míček, načež se pokusil o střelu. Odražený balónek se ale k němu vrátil a napodruhé už odchovanec České Lípy nezaváhal a možná trochu překvapil Levínského. Bez asistence.
     
    21:43
    Bouška s Novotným si několikrát vyměnili hrací předmět, až celou akci zakončil Kološ. Jeho navštívenka byla ale rázem sražena a Levínský zůstal bez práce.
     
    20:25
    Bahník přišel lacino o míček, ale Curney s Natovem jeho chybu potrestat nedokázali. Vzápětí oba odchází střídat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, v níž padly všechny tři góly v úvodních šesti minutách. Hosté předvedli znamenitý nástup, již po pětatřiceti vteřinách zakončil bratrskou spolupráci Tomáš Chroust. Vzápětí se prosadil Tomáš Novák a vypadalo to na začínající kanonádu ze strany Technologů. V 6. minutě ale snížil Domink Chmelař a vrátil svůj tým na dostřel. Druhá část začne přibližně za deset minut.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Snad poprvé v dnešním utkání se do zakončení dostal i nejproduktivnější hráč Technologů Jiří Curney, který ale ke svým třiceti bodům další nepřidal.
     
    18:21
    Brankář Levínský musel po delší době zasahovat. Pluhař totiž vyběhl zpoza branky až na střed hřiště, ale střelou na ruku pardubického strážce svatyně nepřekonal.
     
    17:38
    Petr Novotný ztratil míček, ale Pardubice se neodhodlaly k bleskovému kontru, a tak mohla obě mužstva vystřídat.
     
    16:18
    Tadeáš Chroust se snažil rychle zakončit. Pro jeho úmysl neměl pochopení Oubrecht, který si poněkolikáté bez chyby splnil své obranné povinnosti.
     
    15:30
    Po ose Gwuźdź – Salát se míček dostal až na polovinu hřiště ke Křenkovi, jeho nabídku srazil jeden z pardubických hráčů a Levínský tak nemusel zasahovat.
     
    14:25
    Navrátilec do sestavy Petr Novotný se snažil rozehrát z rohu hřiště, proti však byl Václav Oubrecht, který přihrávku překazil a vzápětí umožnil oběma týmům vystřídat.
     
    13:26
    Mladoboleslavští vysunuli presink a hostitelé pod tlakem v rozehrávce chybují. V držení balónku tedy budou Středočeši.
     
    12:11
    Lunek s Lisou měli rozjetou slibnou kombinaci, naneštěstí pro domácí ale o míček nakonec přišli a Korába vůbec neohrozili.
     
    11:07
    Václav Oubrecht sice ukradl míček Tomáši Chroustovi, svůj rychlý kontr ale nezakončil a Koráb tak opět zůstal bez práce.
     
    10:27
    Standardní situaci Pardubic zakončil Martin Zozulák, který ale své střelecké portfolio nerozšířil. Jeho střelu totiž srazila pozorná boleslavská obrana.
     
    09:53
    Před Levínským operovali Bouška s Kološem, ale první jmenovaný se provinil proti pravidlům, a tak hosté nemohli pokračovat v rozdělané práci.
     
    08:59
    Po Krzyžankově pokusu se balónek dostal k Bahníkovi, jenž po rychlém protiútoku zvolil střelu tahem, tečovaný pokus však skončil mimo výseč.
     
    08:32
    Teichman si pomohl trochu fotbalově, ale nic platné mu to nakonec nebylo, protože k zakončení se nedostal. Koráb tak mohl zůstat relativně v klidu.
     
    07:45
    Brychta přišel při založení útoku o balónek, jehož se vzápětí zmocnil Jan Natov, ale mladoboleslavský Rumcajs svou střelu nasměroval těsně vedle Levínského klece!
     
    06:47
    Gwuźdź z levé strany přihrával na střed hřiště, kde se však balónku ujali Pardubičtí, kteří tak mohou založit další útočnou akci.
     
    05:29
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Poté, co v obrovské šanci neuspěl Pluhař, udeřilo na druhé straně. Janeček zpoza branky přenechal míček DOMINIKU CHMELAŘOVI, který z bezprostřední blízkosti neměl problém přelstít Korába. Asistence: Michal Janeček.
     
    04:35
    Skrz pardubickou obranu se snažil probít Gwuźdź, českolipský odchovanec se ale před Levínského nedostal a domácí brankář tak zůstal bez práce.
     
    03:38
    Na útočný výlet se vydal Petr Novotný, který sice zavezl hrací předmět za Levínského branku, ovšem přihrávkou ani střelou tato situace neskončila.
     
    02:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už to Středočechům vyšlo. Salát si na polovině hřiště zkušeně počkal na naběhnuvšího TOMÁŠE NOVÁKA, jenž z levého křídla rozvlnil síť za Levínským podruhé. Asistence: Petr Salát.
     
    01:36
    Vzápětí mohlo být pro Pardubice ještě hůř, v zajímavé pozici se totiž ocitl Petr Salát, ale tentokrát celou situaci přestáli hostitelé bez gólové újmy.
     
    00:35
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí se sice po úvodním buly ujali míčku, ale Janeček vyrobil chybu na polovině hřiště a hosté rázem trestají. Balónku se ujal Tadeáš Chroust, který předložil svému bratrovi TOMÁŠI CHROSTOUVI, jenž přesnou střelou překonal Levínského. Asistence: Tadeáš Chroust.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:


    Sokol PPAS Pardubice: Levínský (Vítek) – Oubrecht, Štastný, Brychta, Škeřík, Ďopan – Kunt, Janeček, Zozulák, Osinek, Junek, Teichman, Lisa, Bahník, Dlesk, Pakosta, Pilný, Chmelař, Němeček, Krigovský.


    Technology Florbal MB: Koráb – Novák, Gwuźdź, Kadlec, Pluhař, Křenek, Kološ, Jelínek, Krzyžanek – Lehký, Novotný, Ekl, Salát, Tom. Chroust, Tad. Chroust, Bouška, Ludvík, Curney, Natov, Renčín,Bína


    Rozhodčí: Valenta, Žďárský.

     
    SOKOL PPAS PARDUBICE


    Pardubice se nachází v opačné situaci než Mladá Boleslav. Východočeši mají po deseti utkáních na svém kontě pouze pět bodů, přičemž zvítězili jen dvakrát. Nejprve zdolali Litvínov v prodloužení a poté si poradili s Královskými Vinohrady. Sokolu tak patří předposlední pozice.


    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Martin Zozulák, který nasbíral 23 kanadských bodů za dvanáct tref a jedenáct asistencí. Zároveň je i nejlepším střelcem Pardubic.


    V brankovišti vládne Jakub Levínský, který je navzdory špatným výsledkům Sokola v brankářských statistikách na pěkném třetím místě hned za oběma gólmany z Tatranu Střešovice. Dosud pochytal 83,22 % všech střel a v průměru pustí šest gólů na zápas.

     
    TECHNOLOGY FLORBAL MB


    Florbalisté Mladé Boleslavi také v této sezoně ukazují, že budou patřit opět k hlavním adeptům na účast v Superfinále. Po deseti odehraných zápasech nasbírali 25 bodů a dosud prohráli pouze jednou, když nestačili jen na Střešovice. V tabulce se tak momentálně nachází na třetí příčce.


    Nejproduktivnějším hráčem mužstva je reprezentant Jiří Curney, který zaknihoval třicet kanadských bodů za třináct gólů a sedmnáct přihrávek. Zároveň je i nejlepším střelcem Mladé Boleslavi a nejlepším nahrávačem v rámci celé soutěže.


    V brankovišti se celkem pravidelně střídají David Rytych a Jakub Koráb. Lepší procentuální úspěšnost zákroků má první jmenovaný, který zneškodnil 80,87 % střel soupeřů. Naopak nižší průměr obdržených branek má Koráb, který za svá záda pustil 3,43 gólu.

     
    Hezký den všem florbalovým fanouškům. Vitáme vás u dohrávky 11. kola Tipsport Superligy, ve které se proti sobě utkají florbalisté Sokol PPAS Pardubice a Technology Florbal MB.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 6. Chmelař (Janeček), 25. Zozulák (Ďopan), 44. Janeček (Bahník), 55. Zozulák (Teichman) – 1. Tom. Chroust (Tad. Chroust), 3. Novák (Salát), 23. Gwuźdź, 27. Novotný (Tad. Chroust), 55. Tad. Chroust (Novotný)


    BA SOKOLI Pardubice: Levínský (Vítek) – Oubrecht, Štastný, Brychta, Škeřík, Ďopan – Kunt, Janeček, Zozulák, Osinek, Junek, Teichman, Lisa, Bahník, Dlesk, Pakosta, Pilný, Chmelař, Němeček, Krigovský
    Předvýběr.CZ Florbal MB: Koráb – Novák, Gwuźdź, Kadlec, Pluhař, Křenek, Kološ, Jelínek, Krzyžanek – Lehký, Novotný, Ekl, Salát, Tom. Chroust, Tad. Chroust, Bouška, Ludvík, Curney, Natov, Renčín

    Rozhodčí: Valenta, Žďárský