Boston – NY Rangers 4:3 (kon.) | Philadelphia – Nashville 3:2 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 1:3 (kon.)
Anaheim – Chicago 2:3 (po pr.) | Washington – Tampa 4:2 (kon.)
po prodl.
Anaheim Ducks
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Chicago Blackhawks
Pátek 27.11.2015, 23:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Arťom ANISIMOV - 2:3
     
    61:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Obrat je na světě, Chicago Blackhawks dávají rozhodující branku v prodloužení a ze stavu 0:2 je najednou vítězství na ledě kalifornského celku. Ducks sice značnou část nastaveného času obléhali klec Coreyho Crawforda, ale pak stačila jediná povedená protiakce a brankář domácích mužů Gibson kapituloval potřetí během krátké doby. Autorem rozhodují branky je ARTEM ANISIMOV, jenž krásně doklepl kus černé gumy do sítě. Je hotovo. Asistence: Brent Seabrook.
    Duncan KEITH - 2:2
     
    59:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, co předvedlo v závěru základní hrací doby Chicago, teď se domácí střídačka a i početná skupina fanoušků v hale rozjásala radostí, protože hosté během několika málo vteřin na konci třetí části mažou náskok dvou branek Anaheimu a nejspíše tak pošlou tento velice pohledný mač do prodloužení. Autorem vyrovnávací branky je DUNCAN KEITH, který Johna Gibsona propálil pořádnou peckou z dálky. Asistence: Brent Seabrook, Patrick Kane.
    Marián HOSSA - 2:1
     
    58:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, ještě je tu naděje pro Chicago, které se necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny dostává na dostřel domácímu týmu, rozdíl ve skóre už je pouze o jedinou branku. Není se čemu divit, že autorem zásahu Hawks je slovenský útočník MARIÁN HOSSA, jenž je dnes velice aktivní a trápí soupeře od prvních vteřin utkání. Jak si teď poradí Anaheim se závěrečným tlakem? Asistence: Duncan Keith, Brent Seabrook.
     
    57:53
    Nepříjemnost pro Anaheim Ducks chvíli před koncem základní hrací doby, Corey Perry (ANA) fauloval soupeře podražením a musí jít sedět za katr. To je hodně dobrá možnost pro hosty.
     
    57:23
    Chicago Blackhawks už hrají s prázdnou brankou a riskují v šesti mužích v poli!
     
    50:55
    Panarin pálil bez přípravy z první a byla to pořádná pecka, kterou John Gibson musel nad sebe vyrážet pravým ramenem.
     
    47:37
    Carl Hagelin a Andrew Cogliano ve slibné šance, druhý jmenovaný těsně tečoval puk mimo dosah brankoviště.
     
    44:54
    Vyloučení z řad Chicaga, dvě minuty míří odpykat Andrew Shaw (CHI), který se podle soudu hlavního rozhodčího provinil podražením.
     
    39:52
    Ještě jedno vyloučení v prostřední části, přesilovku si zahrají Anaheim Ducks. Dvě minuty za držení dostává obránce hostů Niklas Hjalmarsson (CHI).
     
    38:13
    Patrick Kane v samostatném úniku na branku Gibsona nedává gól, už dnes potřetí stejný hráč ztroskotal na brankáři Ducks.
     
    29:15
    A znovu Patrick Kane, teď už jeho zakončení zápěstím málem mířilo pod horní tyčku. Velmi dobré střídání této formace Chicaga.
    Chris STEWART - 2:0
     
    27:34
    Anaheim právě vstřelil branku!
    V přesilové hře se sice domácí parta neprosadila, ale to teď asi Ducks i jejich fanouškům vadí úplně nejméně, protože Kaliforňané se prosazují i přes tento fakt. Podobně rozhozená obrana Hawks jako při první brance dnešního zápasu, velice dobře si pak v zakončení počínal CHRIS STEWART, jenž očividně Coreyho Crawforda překvapil střelou, jakou volil. Puk totiž ještě malinko změnil směr a nějakým způsobem zaplachtil až za záda ochránce svatyně Chicaga. Máme tu vedení Ducks o dvě branky, jak zareagují hosté? Asistence: Hampus Lindholm, Ryan Kesler.
     
    25:28
    Nyní už ale trest také pro hostující stranu a Anaheim čeká početní výhoda. Na lavičce hanby už sedí Andrew Shaw (CHI), jenž musí pykat dvě minuty za sekání.
     
    25:21
    Už se hrálo v plném počtu, ale Anisimov se v tu samou chvíli snažil protlačit puk do brankoviště a za čáru. Nakonec hra přerušena a o branku se nejedná.
     
    23:07
    Je tu třetí přesilová hra pro Chicago v zápase, tentokráte se jedná o trest pro domácího hokejistu za hákování. Na dvě minuty je za katr odeslán Clayton Stoner (ANA).
     
    18:35
    Bude se vylučovat na obou stranách, pustili se do sebe totiž dva kohouti v podobě domácího Ryana Keslera (ANA) a hostujícího Jonathana Toewse (CHI). Oba dostávají dvě minuty za hrubost a k tomu osobní tresty.
     
    16:05
    Daley se uvolnil mezi kruhy a převzal nádhernou nahrávku od Hossy. První zmiňovaný trefil pravou tyčku domácí klece a Honda Center to jen zahučelo.
     
    12:24
    Druhé vyloučení pro Anaheim Ducks v krátkém časovém sledu. Za katr tentokráte ke své nelibosti míří Sami Vatanen (ANA) za držení. Není ale s verdiktem rozhodčího spokojen.
     
    10:09
    Uvidíme první vyloučení dnešního utkání, přesilovku si zahrají Chicago Blackhawks. Na trestnou lavici totiž míří domácí bojovník Patrick Maroon (ANA), jenž inkasuje menší trest za nedovolené bránění.
     
    08:59
    Horcoff v další tutovce pro domácí a teď už při Crawfordovi stáli všichni svatí, protože hokejista Anaheimu jen těsně netrefil puk před prázdnou brankou.
     
    07:55
    Už se znovu hraje a Ducks uspěli i na dalším buly v útočné třetině. Šanci si ale hned nevytvořili, to až následně Corey Perry, jenž se řítil sám na branku.
     
    04:48
    Na druhé straně hrací plochy ovšem nebezpečně zahrozil Panarin, když jen těsně u pravé tyče nepřekonal brankáře Gibsona.
    Andrew COGLIANO - 1:0
     
    01:07
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně rychle otevřené skóre na začátku utkání mezi Ducks a Blackhawks. Ve chvíli, kdy se domácí celek propracoval do útočného pásma, zůstala obrana Chicaga úplně mimo poziční postavení, to už měl střelec branky ANDREW COGLIANO lehkou pozici, když unikal úplně samotný na branku Crawforda a nádhernou kličkou do bekhendu nedal gólmanovi soupeře nejmenší šanci. Tato branka hned v úvodu základní hrací doby může být pro Ducks důležitá. Asistence: Carl Hagelin, Cam Fowler.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Cogliano (Hagelin, Fowler), 28. Stewart (Lindholm, Kesler) – 59. Hossa (Keith, Seabrook), 60. Keith (Seabrook, Kane), 62. Anisimov (Seabrook)


    Anaheim Ducks: Gibson (Chudobin) – Bieksa, Fowler, Stoner, Vatanen, Manson, Lindholm – Perry, Getzlaf, Rakell – Silfverberg, Kesler, Ritchie – Cogliano, Horcoff, Hagelin – Stewart, Santorelli, Maroon
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, van Riemsdyk, Rozsíval, Daley – Kane, Anisimov, Panarin – Garbutt, Toews, Shaw – Hossa, Kruger, Daňo – Desjardins, Teräväinen, Mashinter

    Rozhodčí: Luxmore, Morton – Gibbons, Henderson

    Diváci: 17 174
    bahis siteleri