Skalica – Slovan Bratislava 0:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Myjava 1:3 (kon.) | Michalovce – Ružomberok 1:3 (kon.)
Žilina – Trnava 2:0 (kon.)
konec
MFK Skalica
0:2 (0:1)
ŠK Slovan Bratislava
sk Sobota 28.11.2015, 13:00 • MFK Skalica • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Fortuna liga vstupuje do záveru svojej jesennej časti, do jej konca zostávajú posledné dve kolá. Predposledný súťažný víkend pokračuje duelom v Skalici, kde je na programe veľký futbalový sviatok. Nováčik súťaže totiž vyzve bratislavský Slovan.

    Skalica vstúpila do súťaže sympaticky, vyhrala v Ružomberku, zdolala doma Michalovce, remizovala v Žiline či doma s Myjavou. Prišiel však veľký útlm, séria prehier a odvolanie trénera Křečka, ktorého nahradil miestny srdciar Štefan Horný. Ten zatiaľ úspech nepriniesol, od jeho príchodu Záhoráci prehrali všetky 3 zápasy. Pre korektnosť treba dodať, že všetky hrali na ihriskách súpera. V tom poslednom podľahli v Zlatých Moravciach 1:3. Prišli navyše o vylúčeného Romana Konečného, pre 5 žltých kariet nenastúpi ani Peter Mazan.

    Slovan naopak ťahá 12-zápasovú sériu bez prehry v lige či pohári. Belasí však nie sú v takej pohode, aká by podľa výsledkov mohla panovať. V lige totiž nevyhrávajú vonku, čo ich zatiaľ zráža v boji o majstrovský titul. Na dušičky stratili v závere zápas v Ružomberku a remizovali 1:1, v minulom kole v derby v Trnave nevyužili veľké príležitosti a odviezli si len bod za remízu 0:0. Na vedúci Trenčín strácajú 9 bodov, ak chcú teda svoju šancu na titul pred prestávkou zreálniť, musia v Skalici a potom doma so Žilinou naplno bodovať. Na Záhorí im nepomôže potrestaný Kornel Saláta, zdravotne sú mimo Zreľák a Podaný.

    Stretávajú sa nám tímy z opačných pólov tabuľky. Skalica je posledná so ziskom 10 bodov a skóre 17:35. Záhoráci majú najslabší útok i obranu.
    Slovan je na 2. priečke so ziskom 35 bodov a skóre 25:13. Spolu s Trenčínom majú belasí najlepšiu obranu.

    Súperi sa už raz v sezóne stretli, Slovan v závere augusta na Pasienkoch zvíťazil jednoznačne 4:1. Hotovo bolo už do polčasu, z penalty otvoril skóre Milinkovič, potom v súboji zoči-voči brankárovi uspel Zreľák a hlavičkou skóroval aj Vittek. V druhom dejstve zvýšil náskok Slovana Oršula, za hostí korigoval v závere Šebesta.

    Slovan bude na Záhorí jasným favoritom, futbal však môže priniesť čokoľvek a pravdepodobne vypredané hľadisko bude hnať nováčika dopredu. Navyše, Štefan Horný v Slovane trénoval, prostredie pozná, a preto môže prísť s nejakým prekvapením. My vám v sobotu prinesieme od 13:00 priamy textový prenos, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Skalica: Fišan – Vrablec, Majerník (C), Petrovský, Ciprys – Neoveský, Čermák, Hlinka, Vaško – Ulrich, Šebesta.
    Náhradníci: Lupač – Fialka, Švrček, Jakubek, Gašparík, Lietava.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Gorosito, Sekulić, Kubík – Simović, Savičevič – Milinkovič (C), Priskin, Mészáros – Vittek.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Štefánik, Gašparovič, Šefčík, Oršula, Peltier.

    Rozhodca: Weiss – Hancko, Jenčura.
     
    Prajem vám príjemné sobotné popoludnie. Naša najvyššia súťaž pokračuje v netradične skorom čase, v Skalici je na programe úvodný výkop duelu so Slovanom už o 13:00. Poznáme už úvodné zostavy, v tej domácej trochu prekvapivo nefigurujú Gašparík a Lietava, ktorí začnú na lavičke náhradníkov. V tíme hostí úraduje maródka, preto nastúpi na netradične na poste ľavého obrancu inak ofenzívny univerzál Kubík. V Skalici dnes podobne ako na celom Slovensku vládne chladné počasie, hráči sa však pokúsia seba i divákov zahriať kvalitným futbalom. O malú chvíľu začíname, prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Obe mužstvá už na hracej ploche, Skalica netradične v čiernych dresoch, Slovan tradične v belasom.
     
    Pred výkopom ešte nasleduje výmena strán, Slovan začne sprava-doľava, Skalica zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po úvodnom výkope kombinovali v strede poľa vcelku sympaticky domáci, Čermák to však pokazil nepresnou prihrávkou, lopty sa ujal Simovič a dopredu ide Slovan.
     
    2
    Róbert Vittek si na poliacej čiare prebral náročnú prihrávku, uvoľnil sa a na ľavej strane vysunul Mészárosa. Ten šprintoval do dobrej príležitosti, vrátil sa Vrablec a odvrátil na roh.
     
    2
    Milinkovič centroval z rohu a Mészáros napokon zakončoval v pokutovom území, namieril vedľa brány, vykopávať môže Fišan.
     
    3
    Na ľavej strane bratislavskej obrany prvý raz v akcii Kubík, nedovolene zastavil Šebestu. Hra sa presúva na polovicu belasých, Skalica postupne kombinuje.
     
    4
    Skalica napokon zakončila, Šebesta sa uvoľnil pred šestnástkou, jeho prízemnú strelu ešte odvrátil Gorosito. K odrazenej lopte sa dostal Hlinka a strieľal z 30 metrov k pravej žrdi, nebolo to dostatočne dôrazné a Mucha stihol zasiahnuť.
     
    5
    Na opačnej strane s pokusom o odpoveď kanonier Vittek, ten je dnes zatiaľ veľmi aktívny. Ujal sa lopty na ľavej strane a nahrával pred bránu, Milinkovičovi chýbal snáď krok, aby loptu zblízka dokopol do siete.
     
    6
    Začiatok je pomerne svižný, oba tímy sa snažia hrať útočne a nie je to žiadna zákopová vojna. Priskin sa presadil na ľavej strane útoku Slovana, po zásahu Vrableca nasleduje druhý rohový kop belasých.
     
    7
    Milinkovič centroval na zadnú žrď, kde naskakoval nevysoký Mészáros, loptu nestihol dobre zasiahnuť. Na opačnej strane nasledoval skalický brejk, Ulrich z hranice šestnástky z voleja napokon nevystrelil.
     
    8
    Nepríjemný súboj Gorosita a Ciprysa na polovici belasých, obaja išli nohami napred po voľnej lopte, Ako prvý ju odkopol Argentínčan v službách Slovana, Ciprys ho potom tvrdo zasiahol. Obaja aktéri by mali byť v poriadku.
     
    9
    Postupný útok Slovana, Čikoš centroval z pravej strany, loptu ale poslal presne medzi Vitteka a Priskina, loptu odvracal Majerník. Simovič sa potom ešte oprel do odrazenej lopty, prvý postavený obranca však strelu zablokoval.
     
    10
    Čermák sa previnil faulom pri pravej postrannej čiare, Milinkovič pošle center zo štandardky približne z 35 metrov, na hlavičku si budú trúfať Vittek či Priskin.
     
    11
    Tak napokon vo vzduchu uspel brankár Skalice Fišan, ten vyboxoval loptu ďaleko od svojej brány a vyslúžil si potlesk slušne zaplneného publika.
     
    11
    Skalica podnikla rýchly protiútok, Šebesta vysunul Ulricha a ten už zakončoval z hranice šestnástky, skúsil to netradične falšom, lopta ale smerovala do stredu brány, kde úspeše zasiahol Mucha.
     
    12
    Záhoráci sú v koncovke nebezpečnejší, je tu ich tretí strelecký pokus. Vittek si nerozumel so spoluhráčmi, Čermák jeho myšlienku vystihol a priťukol na strelu Šebestovi, ktorý len vyprášil Muchove rukavice.
     
    13
    Prvú tutovku si vypracoval Slovan! Milinkovič z pravej strany centroval cez celé pokutové územie doľava na Mészárosa, ten krásne našiel centrom pred päťkou Vitteka, ktorý zblízka hlavičkoval k žrdi, Fišan na čiare vyrazil!
     
    14
    Táto akcia Slovanu už nevyšla, začal ju dobre Savičevič, potom však pokazil prihrávku na Vitteka. Po zásahu domáceho hráča sa paradoxne ešte na hrote presadil Priskin, ani po jeho aktivite však Fišan zasiahnuť nemusel.
     
    15
    Končí nám prvá štvrťhodina, sledujeme zaujímavý futbal, Skalica zaujala sympatickým výkonom, keď sa snaží prenikať do rýchlych brejkov. Najväčšiu šancu mal však Slovan, Fišan podržal domácich a vychytal hlavičku Vitteka.
     
    16
    Kubík na ľavej strane obrany bojuje so svojím novým postom, pri hlavičke po dlhej lopte teraz nebol príliš istý, čo takmer využil Ulrich. Domáci hráč sa však potom previnil útočným faulom práve na Kubíka.
     
    17
    Na pravej strane skalickej obrany si dobre počína Martin Vrablec, teraz umne zastavil Mészárosa. Slovan má opticky viac z hry, Skalica však zatiaľ hrá s veľkým nadšením a dobre vzdoruje favoritovi.
     
    18
    Hra sa nám začína zbytočne kúskovať v drobných súbojoch, čo jej uberá na tempe. Teraz v útoku opäť fauloval Ulrich, belasí rozohrávajú z vlastnej polovice.
     
    19
    Na opačnej strane sa snažil pohroziť Vittek, keď centroval na Milinkoviča, pred ním veľmi dobre vybehol Fišan a stiahol loptu do rukavíc. Vaško, ktorý Milinkoviča bránil, nezabrzdil pohyb a narazil do bránkovej konštrukcie, potrebuje ošetrenie.
     
    20
    S Vaškom to vyzerá vážnejšie, tak veríme, že bude čo najskôr v poriadku. Momentálne je ošetrovaný za čiarou, je možné, že Skalica bude musieť nútene striedať.
     
    21
    Parádna kombinácia na jeden dotyk na ľavej strane v podaní Slovana, Mészáros dal Vittekovi, ten hlavou dopredu Priskinovi. Maďarský reprezentant však bol v tesnom postavení mimo hru.
     
    22
    Slovan dal gól!
    Belasí strieľajú dôležitý úvodný gól, a hneď sa im bude v Skalici hrať o niečo ľahšie! Hostia rozohrali na vlastnej polovici, Simovič sa stiahol hlbšie do obrany a dlhým oblúčikom našiel na pravej strane nabiehajúceho Čikoša. Čikoš sa aj so šťastím presadil cez Ciprysa, už z úrovne bránkovej čiary vyslal prihrávku pod seba, ktorú si v strede šestnástky našiel RÓBERT VITTEK a zblízka napálil popri pravej ruke Fišana do siete!
    Asistencia: Erik Čikoš
     
    24
    Horúco je na opačnej strane, kde sa po centri Ciprysa presadzovali v pokutovom území Šebesta i Ulrich, domáci si tam pýtali penaltu za údajnú ruku či faul, rozhodca nechal v hre pokračovať.
     
    25
    Vittek je zatiaľ najlepším mužom na trávniku, hrá s obrovským prehľadom a každá jeho akcia zaváňa nebezpečenstvom. Teraz sa presadzoval na pravej strane, Petrovský pred ním odkopol do autu.
     
    26
    Slovan sa po góle ujal iniciatívy a je vidieť, že sa dostal do potrebnej hernej pohody. Simovič hľadal dlhým centrom napravo Milinkoviča, ten však bol v ofsajde.
     
    27
    Skalica sa tiež snaží, Ciprys centroval z ľavej strany do šestnástky a Gorositov odkop vôbec nebol istý, pred Šebestom zasiahol včas Kubík.
     
    28
    Belasí kombinujú na vlastnej polovici, momentálne si skúsene držia náskok a určite sa ešte pokúsia pridať druhý gól. Skalica hrá stále s nadšením, po góle je však akoby mierne obarená.
     
    29
    Sekulič na konci obrannej kombinácie Slovana, dlhou prihrávkou našiel vpredu Vitteka, ten už ale nesklepol presne na Priskina.
     
    30
    Po polhodine môže Slovan zahrávať zaujímavú štandardku z pravej strany, pri postrannej čiare tam Vaško nedovolene zastavil Milinkoviča. Práve Milinkovič pošle loptu do šestnástky.
     
    31
    Slovan zo štandardky nevyťažil nič zaujímavé, obrana center odvrátila. Akcia však ešte pokračovala, Vittek však potom fauloval Majerníka, preto rozohrávajú Záhoráci.
     
    32
    Nasleduje mimoriadne zaujímavá štandardka Skalice, Sekulič zahral pred šestnástkou rukou a po protestoch domácich napokon rozhodca Weiss prisudzuje Skalicu štandardku z výbornej pozície cca 20 metrov od brány.
     
    33
    Napokon to dopadlo trochu komicky, Ulrich sa totiž pri streleckom pokuse pošmykol a lopta len tak ľahko doputovala vedľa brány za bránkovú čiaru. Mucha môže vykopávať.
     
    34
    Slovan po rozohrávke postupoval dopredu, Kubík sa uvoľnil na ľavej obrane a preniesol hru doprava Priskinovi. Ten ešte vysúval nabiehajúceho Čikoša, lopta však bola príliš prudká a Čikoš ju na ihrisku nestihol.
     
    35
    Hra nám skutočne stratila na tempe, sledujeme množstvo nepresností. Tak tomu bolo teraz aj v prípade Skalice, Ulrich nepresne prihrával a lopta doputovala vedľa Muchovej brány.
     
    36
    Milinkovič podcenil situáciu v strede ihriska, rozohrával veľmi pomaly a tak ho Šebesta obral o loptu. Kapitán hostí ho potom zozadu fauloval, môže byť rád, že nevidí žltú kartu.
     
    37
    Nasleduje zaujímavá štandardka Slovana, Vaško totiž bojoval o dlhú nakopnutú loptu s Priskinom, ktorého fauloval. Milinkovič vyšle strelu na bránu vo vzdialenosti cca 23 metrov.
     
    38
    Marko Milinkovič síce vystrelil ponad múr, popri tom však minul aj priestor troch žrdí. Fišan bude môcť odkopávať od svojej vlastnej svätyne.
     
    39
    Skalica je v útoku bezzubá, nie teda, že by Slovan domácich nejako strelecky zasypával. Hostia však mali jednu vyloženú šancu a dali gól, domáci sa vpredu ani teraz nedokázali presadiť a Mucha stále bez ťažkého zákroku.
     
    40
    Náznak šance pre Záhorákov v podaní Ulricha na hrote útoku, ten sa už-už presadzoval cez Čikoša, ktorý však nedopustil zaváhanie, zvládol ťažkú situáciu a vyviezol loptu až ku postrannej čiare.
     
    41
    Milinkovič dnes nezvykle často chybuje, v tomto prípade po autovom vhadzovaní vracal do vlastného pokutového územia Gorositovi, ktorý s tým nepočítal, a tak takmer zakončoval Šebesta. Gorosito to napokon zvládol a odkopol do bezpečia.
     
    42
    Na opačnej strane tvrdý súboj Kubíka a Neoveského pri postrannej čiare, rozhodca nesignalizoval nedovolený zákrok, obaja hráči však ostali v bolestiach na trávniku. Napokon môžu bez problémov pokračovať.
     
    43
    Slovan sa ešte snaží o druhý presný zásah, Milinkovič hľadal half-volejom vpredu Mészárosa, pred ním zasiahol včas Majerník.
     
    44
    Skalica ešte v závere polčasu tiež so snahou o strelenie gólu, Šebesta však centroval zo štandardky veľmi slabo a loptu pohodlne odhlavičkoval Savičevič. Ani následná snaha s posúvaním lopty okolo šestnástky úspech neslávila.
     
    45
    Sme v samom závere prvého dejstva, lopta až u Muchu, ktorý ju pošle dopredu. Predpokladám, že rozhodca nenadstaví nič, hra sa príliš často nezdržiavala.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nám priniesol jeden presný zásah a jednu zaujímavú príležitosť v podaní Slovana. V oboch prípadoch hral hlavnú úlohu Vittek, pri príležitosti ho vychytal Fišan, pri góle už sa pri zakončení zblízka nemýlil. Skaličania začali sympaticky, všetko však bolo dobré len po hranicu pokutového územia Slovana, za ňu sa domáci nedostali. Ich pokusy zo strednej vzdialenosti potom kryl Mucha. Tempo hry postupne klesalo, nie je to žiadna veľká futbalová krása. Uvidíme, čo prinesie druhé dejstvo, ktoré sa začína o 14:00.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 3:4
    Strely na bránu: 3:2
    Rohové kopy: 0:2
    Žlté karty: 0:0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčas nestriedal ani jeden z trénerov, rozohrávku mal k dispozícii Slovan. Akcia belasých však nemala dlhé trvanie, pri lopte tak Skalica.
     
    47
    Ani Záhoráci neuspeli, preto znovu zaútočil Slovan, kombinácia Čikoša s Priskinom pri pravej postrannej čiare úspech nepriniesla. Druhý polčas zatiaľ nemá potrebné tempo, hráči sa ešte len hľadajú.
     
    48
    Kubíkovi dnes vcelku svedčí ľavá strana obrany bratislavského celku, snaží sa podporovať ofenzívu, tento center však presný nebol, preto môže vykopávať Fišan.
     
    49
    Belasí zatiaľ prakticky nepustili súpera v druhom dejstve k lopte, Vittek bol teraz navyše faulovaný pri ľavej postrannej čiare, Milinkovič pošle loptu pred bránu.
     
    50
    Zo štandardky ešte nebezpečenstvo pre Fišana neprišlo, akcia ale pokračovala, Kubík nahral na hranicu pokutového územia Vittekovi, tomu lopta ideálne nesadla, Fišan s ľahkosťou zasiahol.
     
    51
    Sympatická snaha belasých, Kubík prešiel po ľavej strane a už takmer z úrovne bránkovej čiary centroval k bližšej žrdi, Vittek mal k lopte ďalej, než Fišan, preto brankár domácich stihol včas zasiahnuť.
     
    52
    Skalica dnes nemôže uspieť, ak sa ani len nepresadí v útoku. Potvrdil to Vaško, ktorý bez podpory spoluhráčov nemal na ľavej strane nárok na Milinkoviča.
     
    53
    Vaško sa ešte snaží oživiť ofenzívu Skalice, prihrávkou do behu hľadal pri ľavej čiare Ulricha, ktorého zastavil hraničným zákrokom Gorosito, faul sa nepíska.
     
    54
    Kvalita futbalu upadla, je to slabšie, než v prvom dejstve. Ilustroval to Šebesta, ktorý veľmi nepresne hľadal na hrote Ulricha, nečudo, že lopta skončila za čiarou.
     
    55
    Šanca to bola skôr kuriózna, konečne však prišiel vzrušujúci okamih! Po vzájomnom prekopávaní vysokých lôpt vyslal dlhú loptu na hrot útoku Slovana Savičevič, obrancovia "zaspali" a Mészáros takmer zakončil tesne spoza šestnástky, do lopty sa mu tam však parádne vrhol Fišan a hlavičkou v páde odvrátil do bezpečia!
     
    56
    Skalica tiež predviedla dobrú akciu, Ciprys potiahol na stred a centroval naľavo Šebestovi. Ten vracal pod seba, Vaškovi ale center nevyšiel a lopta mierila ďaleko od brány.
     
    57
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Ľubomír Ulrich, prichádza Ivan Lietava.
     
    58
    Milinkovič zaváhal pri rozohrávke, Neoveský ho odzbrojil a vyslal kolmicu za obranu Lietavovi! Ten mohol z uhla postupovať na bránu, vrátil sa však Gorosito a odvrátil na roh.
     
    59
    Lietava akoby oživil hru Skalice, roh ešte úspech nepriniesol, na ľavej strane však ešte kombinovali Vaško a Šebesta, vybojovali aspoň aut.
     
    60
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Lester Peltier.
     
    61
    Máme za sebou viac než hodinu hry, Skalica získava pôdu pod nohami a môžeme očakávať aktivitu domácich, ktorí sa snažia o vyrovnanie. Slovan môže ľutovať, že nepridal gólovú poistku.
     
    62
    Záhoráci získavajú aspoň územnú prevahu, stále je to ale veľmi ďaleko od brány. Ciprys centroval od ľavej postrannej čiary, lopta letela nad brvno.
     
    63
    Odpoveď Slovana, Milinkovič sa obtočil okolo protihráča a prihrávkou hľadal na pravej strane pokutového územia voľného Priskina, Majerník však zasiahol a ešte pred ním loptu zastavil.
     
    64
    Je to také presúvanie síl medzi obomi polovicami, raz postupne útočí Slovan, potom Skalica. Faktom je, že obaja brankári často nezasahujú a v druhom dejstve sme ešte nevideli strelu na bránu.
     
    65
    Vittek na hrote útoku v pokutovom území Skalice, jedného obrancu ešte odstavil, proti dvojnásobnej presile sa však už ani kanonier jeho kategórie nepresadil.
     
    66
    Domáce publikum i tréner Horný sa hnevajú, Neoveský nedovolene zastavil v strede poľa Priskina, pravdaže, domáci na to majú iný názor.
     
    67
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Marek Hlinka, prichádza Michal Gašparík.
     
    68
    Skaličania sa stále snažia, na gól je to však veľmi málo. Neoveského strelu obrana zablokovala, Lietava sa potom vystavil do ofsajdu.
     
    69
    Veľká príležitosť hostí, ktorí mohli definitívne rozhodnúť! Po centri Milinkoviča z rohu hlavičkoval v pokutovom území Gorosito, mieril k pravej žrdi a loptu ešte pred Fišanom zablokoval Petrovský!
     
    70
    Na opačnej strane sa o odpoveď pokúsil Šebesta, ktorý však nenamieril presne. Vykopávať od vlastnej brány bude môcť Ján Mucha.
     
    71
    Slovan kombinoval na pravej strane, Peltier priťukol Priskinovi, ktorý bol škaredo faulovaný Vaškom, zrejme z toho bude žltá karta.
     
    72
    Peter Vaško napokon za faul na Priskina vidí žltú kartu. Slovan bude rozohrávať štandardku z veľkej vzdialenosti.
     
    72
    Slovan zo štandardky nevyťažil nič zaujímavé, hra sa teda otáča na opačnú stranu, dopredu bude môcť ísť Skalica.
     
    73
    Záhorákom útočná akcia vôbec nevyšla, naopak, Milinkovič mohol zaútočiť z protiútoku. Pri postupe dopredu ho na ľavej strane fauloval Neoveský, Slovan má štandardku.
     
    73
    Fišan opäť zasahovať nemusel, Kubík po rozohraní nakrátko namieril vedľa brány. Blížime sa k záveru stretnutia, Slovan stále drží tesné vedenie.
     
    74
    Skalica aspoň trochu ohrozila Muchu, Ciprys centroval z pravej strany a Šebesta hlavičkoval v šestnástke, namieril tesne vedľa pravej žrde, Mucha sa aspoň preletel vzduchom, v druhom polčase mu musí byť v bráne poriadna zima.
     
    75
    Máme pred sebou ešte štvrťhodinu stretnutia, treba priznať, že druhý polčas ponúka len veľmi slabé futbalové predstavenie. Pri lopte je častejšie Slovan, záverečný nápor Skalice v nedohľadne.
     
    76
    Vittek vyhral hlavičkový súboj pre Milinkoviča, ten mohol na hranici pokutového územia buď strieľať, alebo nahrávať lepšie postaveným spoluhráčom. Napokon sa pokúsil o kľučku, ktorú vystihol obranca Petrovský.
     
    77
    Opäť strelecká nemohúcnosť, Savičevič dostal odrazenú loptu na ľavý roh pokutového územia, miesto strely hodil otočku späť a zamotal sa s obrancom Skalice.
     
    78
    Zaujímavý pokus Lietavu na hrote útoku Skalice, prešiel cez Simoviča a zrazu mal pred sebou voľný priestor, v páde strieľal, loptu zastavil ešte pred Muchom Gorosito.
     
    79
    Ďalšia príležitosť Slovana na rozhodujúci úder, Čikoš sa presadil na pravej strane, dobre nahral Vittekovi, ktorý ešte dával pod seba do šestnástky Peltierovi. Útočník hostí však namieril z prvej nad brvno.
     
    80
    Po nevydarenej akcii Slovana odkopáva Fišan, Skalici ostáva na vyrovnanie desať minút plus nadstavenie. Diváci sú zrejme aj radi, že sa zápas čochvíľa skončí, dnes ich hráči príliš nezahriali.
     
    81
    Skalici rozohrávka nevyšla, vystreliť skúsil Kubík, namieril však výrazne vedľa brány. Fišan si tak zopakuje výkop od svojej svätyne.
     
    82
    Slovan dal gól!
    Je zrejme rozhodnuté, Slovan v závere strieľa poisťujúci druhý gól! Akcia začala u Vitteka, ten vpredu hľadal Milinkoviča, pred ktorým veľmi laxne zahral Vrablec. Obranca Skalice vracal hlavou loptu Fišanovi, avšak veľmi slabo, lopty sa preto stihol ujať MARKO MILINKOVIČ, išiel už sám na bránu, obišiel Fišana a namieril do prázdnej brány!
     
    83
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Radoslav Ciprys, prichádza Lukáš Švrček.
     
    84
    Stretnutie sa už zrejme bude len dohrávať, pri dnešnej streleckej produktivite Skalice je v rovine science-fiction, že by domáci ešte stihli dať 2 góly. Momentálne pri lopte Slovan, kombinuje na vlastnej polovici.
     
    85
    Tak predsa len ešte Vaško rozbehol akciu Skalice, centrom mieril na pravú stranu pokutového územia, kde hlavičkoval Švrček, Gorosito stihol odvrátiť spred Lietavu.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Filip Oršula.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vukan Savičevič, prichádza Samuel Štefánik.
     
    87
    Peltier nedovolene zasiahol v strede poľa Vaška, hráči sa sťahujú pred Muchu, Skalica to ešte skúsi zo štandardky z veľkej vzdialenosti.
     
    88
    Gašparík zaútočil po rýchlej rozohrávke štandardky, predral sa stredom a vypálil tesne spoza šestnástky, tvrdá strela pomerne výrazne minula pravú žrď.
     
    89
    Slovan dohráva stretnutie s loptou na kopačkách, belasí už vedia, že po dnešku znížia stratu na trenčianske AS na 6 bodov. Trenčania však ešte zajtra hrajú doma so Senicou.
     
    90
    Šebesta rozvlnil sieť za Muchom, keď ho zblízka obstrelil k pravej žrdi, rozhodca ale signalizoval postavenie mimo hry, takže rozohrávať bude Mucha.
     
    90
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90+1
    Belasí absolútne pokojne dohrávajú stretnutie, už nechcú dopustiť nijaké nepríjemné okamihy. Skalica zaknihuje ďalšiu prehru a je veľmi reálne, že bude zimovať na poslednej priečke.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Dnešné chladné futbalové popoludnie v Skalici končí víťazstvom Slovana a dôležitými tromi bodmi pre belasých. Ak by som nadviazal na štatistiku z prvého polčasu, tak sme napokon videli dva góly, a dve vyložené šance Slovana. O góly sa postal po peknej akcii Vittek a po zaváhaní Vrableca Milinkovič, šance zahodili Vittek a Gorosito. Slovan si vzhľadom na vyššiu ofenzívnu snahu triumf zaslúžil, jeho celkový výkon však výrazne zaostal za očakávaním, v hre hostí bolo množstvo hluchých miest. Skalica však bola ešte slabšia, nevypracovala si jedinú vyloženú šancu a niet divu, že z ihriska odchádza bez gólu i bodu.
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 5:8
    Strely na bránu: 3:5
    Žlté karty: 1:0
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil v Skalici 2:0 a minimálne do zajtra znížil svoju stratu na vedúci Trenčín na 6 bodov, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (14:52:35)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 22. Vittek (Čikoš), 82. Milinković

    Karty:   72. Vaško (SKA)


    MFK Skalica: Fišan – Vrablec, Majerník (C), Petrovský, Ciprys (83. Švrček) – Neoveský, Čermák, Hlinka (67. Gašparík), Vaško – Ulrich (57. Lietava), Šebesta.
    Náhradníci: Lupač – Fialka, Švrček, Jakubek, Gašparík, Lietava.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Gorosito, Sekulić, Kubík – Simović, Savičevič (86. Štefánik) – Milinković (C) (86. Oršula), Priskin, Mészáros (60. Peltier) – Vittek.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Štefánik, Gašparovič, Šefčík, Oršula, Peltier.

    Rozhodčí: Weiss – Hancko, Jenčura
    bahis siteleri