Lotyšsko – Česko 2:15 (kon.) | Slovensko – USA 15:2 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:15 (2:4, 0:5, 0:6)
Česko
Sobota 05.12.2015, 10:00 • Hala: Hakametsä Ice Hall, Tampere, Finsko • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 18:15 sledovat online přenos z druhého utkání našich florbalistek na MS v Tampere proti Švédsku. Mějte se fajn a přeji hezký víkend. (12:13:31)
     
    České florbalistky mají za sebou úvodní vystoupení na desátém MS žen. Ve svém prvním utkání základní skupiny B deklasovaly Lotyšsko vysoko 15:2, přičemž čtyři branky zaznamenala Eliška Vrátná. Na začátku duelu to sice vypadalo, že by mohly Lotyšky trochu kousat, ale od druhé třetiny převzaly otěže pevně do svých rukou Češky a proměnily zápas ve svou exhibici.
     
    Pořadatelé po skončení zápasu vyhlásili nejlepší hráčky utkání z obou týmů. Z české strany byla vyhlášena Eliška Vrátná, která vstřelila čtyři branky, a z lotyšské pak Diana Isjominová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Poslední českou akci zahájila Krupnová, ale nakonec ani nepřihrála, ani nezakončila a utkání končí.
     
    58:46
    Navzdory nepříznivému stavu se z hlediště hokejové haly v Tampere ozývá skandování "Lotyšsko". Velice sympatické gesto od lotyšských fanoušků, ačkoliv i oni ví, že zápas je od druhé třetiny rozhodnutý.
     
    57:39
    Ze vzduchu zakončila Tereza Urbánková, leč její pokus skončil na zadním mantinelu. Vzápětí nebezpečně dotírala Leierová, ale ani ona síť za Kirilovovou nerozvlnila.
     
    56:43
    Střela Koníčkové se odrazila ke Sládečkové, která ihned zakončila, ale míček proletěl brankovištěm na opačnou stranu hřiště.
     
    56:05
    Engleová sice zavezla balónek na útočnou polovinu, ale to bylo ze strany Lotyšska vše.
     
    54:39
    Tým Lotyšska si vyžádal oddechový čas.
    54:39 MLEJNKOVÁ - 2:15
     
    54:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že Kirilovová si svůj kalich hořkosti vypije až do dna podobně jako Višněvská. Sládečková posunula míček do běhu MICHAELE MLEJNKOVÉ, která zatížila lotyšské konto dalším gólem. Asistence: Hana Sládečková.
     
    54:23
    Po delší době vyrazily dopředu i Lotyšky, druhá formace ovšem Kubíčkovou nikterak nezaměstnala a česká brankářka tak opět zůstala bez zákroku.
    52:21 BILLÁ - 2:14
     
    52:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Entuziasmus českých florbalistek stále nebere konce. Koníčková přenechala z volného úderu balónek DENISE BILLÉ, která navýšila náskok národního týmu na 14:2. Asistence: Hana Koníčková.
     
    52:05
    Češky mají stále míček na svých holích, své štěstí teď zkoušela z poloviny hřiště Leierová. Její střela byla ale zblokovaná a doletěla mimo svatyni Kirilovové.
    50:25 ČAPKOVÁ - 2:13
     
    50:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český gólostroj stále pracuje na plné obrátky. K míčku se dostala MARTINA ČAPKOVÁ a kdo ví, jestli nebude mít problémy s ochránci zvířat, protože vymetla všechny pavučinky lotyšské klece.
     
    49:15
    V hledišti hokejové haly v Tampere je i několik českých vlajek, čeští fanoušci tak určitě musí být s výkonem našich florbalistek nadmíru spokojeni.

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 2. Ametereová (Mikovová), 9. Isjominová (Garklavová) – 4. Vrátná (Paloncyová), 7. Urbánková (Krupnová), 10. Krupnová (Ratajová), 17. Vrátná (Vojáčková), 21. Ratajová (Krupnová), 30. Vrátná (Jarolímová), 33. Řepková (Koníčková), 37. Koníčková (Sládečková), 40. Vrátná (Jarolímová), 44. Vojáčková (Bočanová), 44. Urbánková (Enenkelová), 47. Mlejnková (Billá), 51. Čapková, 53. Billá (Koníčková), 55. Mlejnková (Sládečková)


    Lotyšsko: Višněvská – Garklavová, Isjominová, Rudziteová, Egleová, Mucenieceová, Ametereová, Locmeleová – Klabereová, Garbareová, Karklinová – Kraujová, Berzinová, G. Vancaneová – Adamaneová, Mikovová, L. Vancaneová – Priedeová.
    Česko: Kubíčková – Leierová, Čapková, Billá, Koníčková, Paloncyová, Hyršlová, od 41. navíc Rybičková – Urbanková, Krupnová, Ratajová – Sládečková, Mlejnková, Řepková – Vrátná, Jarolímová, Vojáčková – od 41. navíc A. Bočanová, Enenkelová

    Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Finsko)
    bahis siteleri