Lotyšsko – Česko 2:15 (kon.) | Slovensko – USA 15:2 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:15 (2:4, 0:5, 0:6)
Česko
Sobota 05.12.2015, 10:00 • Hala: Hakametsä Ice Hall, Tampere, Finsko • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Příjemné sobotní dopoledne při sledování textového online přenosu z utkání základní skupiny B MS ve florbalu žen mezi Lotyšskem a Českem. Letošní světový šampionát se koná ve finském Tampere.
     
    LOTYŠSKO


    Lotyšky se na letošní MS probojovaly z druhého místa v kvalifikační skupině, která se odehrála na začátku února právě v Lotyšsku. Z pěti zápasů dokázaly tři vyhrát, jednou remizovaly a nestačily pouze na Švýcarky. Nejproduktivnější hráčkou byla Evelina Garbarová, která zaknihovala třináct kanadských bodů za pět gólů a osm asistencí.


    Na předchozím světovém šampionátu, který se v roce 2013 uskutečnil v Brně a Ostravě, obsadily Lotyšky v základní skupině B poslední místo. V osmifinále pak vyřadily Slovenky, ale ve čtvrtfinále jim stopku vystavily Švédky.

     
    ČESKO


    České florbalistky ovládly bez ztráty bodu svoji kvalifikační skupinu, která se uskutečnila v Nitře na Slovensku. Svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského porazily všech pět soupeřek a jasně demonstrovaly svou sílu. Nejproduktivnější hráčkou byla Tereza Urbánková, která se sedmnácti body (12+5) vyhrála kanadské bodování této kvalifikační "grupy".


    Na minulém domácím MS skončily Češky v základní skupině B na druhé pozici a postoupily rovnou do čtvrtfinále. V něm deklasovaly Polky 10:1, ale v semifinále podlehly Švédkám 9:2. V duelu o třetí místo pak nestačily ani na Švýcarky poměrem 3:4 a obsadily tak konečnou čtvrtou příčku.


    Hlavním cílem týmu je minimálně účast v semifinále, a tudíž boje o medaile. V sestavě je osm nováčků, kteří se na této vrcholné akci představí vůbec poprvé. Za zmínku ale stojí také některé návraty, jako například v podání Hany Koníčkové či Elišky Vrátné.


    Nejzkušenější hráčkou českého výběru je Denisa Billá, která si zahrála na šesti světových šampionátech v řadě a ve Finsku by měla coby první česká florbalistka v dějinách dosáhnout mety sto utkání v národním dresu.

     
    V základní skupině B už je znám jeden výsledek, Švédky deklasovaly Němky 16:1.
     
    Úvodní sestavy:


    Lotyšsko: Višněvská – Garklavová, Isjominová, Rudziteová, Egleová, Mucenieceová, Ametereová, Locmeleová – Klabereová, Garbareová, Karklinová – Kraujová, Berzinová, G. Vancaneová – Adamaneová, Mikovová, L. Vancaneová – Priedeová.


    Česko: Kubíčková – Leierová, Čapková, Billá, Koníčková, Paloncyová, Hyršlová, od 41. navíc Rybičková – Urbanková, Krupnová, Ratajová – Sládečková, Mlejnková, Řepková – Vrátná, Jarolímová, Vojáčková – od 41. navíc A. Bočanová, Enenkelová


    Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Finsko)

    Sestava Česka po lajnách

    SESTAVA PRO LOTYŠSKO: Lenka Kubíčková v brance a první formace vedená Eliškou Krupnovou – to je sestava, se kterou náš tým vstoupí do #wfc2015! Startujeme v 9:40 na ČT sport

    Zveřejnil(a) Český florbal dne 4. prosinec 2015
     
    České florbalistky za malou chvíli vstoupí do dalšího světového šampionátu soubojem s Lotyšskem, v němž jsou jasnými favoritkami.
    Česká florbalová reprezentace žen

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Češky se hned v úvodu zápasu ujaly míčku. Krupnová zavezla hrací předmět za branku, ale Višněvskou nikterak neohrozila.
     
    01:21
    Do hry se dostala i druhá česká formace, před Višněvskou se objevila Řepková, ale míček za záda lotyšské brankářky nedopravila.
     
    01:51
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšky se překvapivě ujímají vedení. Mikovová našla od mantinelu INGU AMETEREOVOU, která první střelou na branku otevírá skóre. Asistence: Liba Daija Mikovová.
    01:51 AMATEREOVÁ - 1:0
     
    03:25
    O rychlou odpověď se chtěla pokusit Denisa Billá, ale v rozhodující chvíli nechala míček za sebou.
     
    03:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to českým florbalistkám vyšlo. Paloncyová oslovila ze středu hřiště ELIŠKU VRÁTNOU, která nahodila hrací předmět na lotyšskou branku a po jemné teči skončil míček v brance. Asistence: Kamila Paloncyová.
    03:41 VRÁTNÁ - 1:1
     
    05:54
    O rychlou střelu se pokusila Vojáčková, která ale ke své smůle trefila první protihráčku před sebou. Češky tak budou zakládat další útok zpoza vlastní branky.
     
    06:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    První česká formace otáčí skóre! Čapková střílela z dálky, míček trefil Krupnovou, od níž se odrazil k TEREZE URBÁNKOVÉ, která dopravila balónek za záda Višněvské. Asistence: Eliška Krupnová.
    06:42 URBÁNKOVÁ - 1:2
     
    07:49
    Krupnová je při chuti, tentokrát ale celou akci nezakončila a Višněvská zůstala bez práce.
     
    07:59
    Z volného úderu nahazovala míček Denisa Billá a Višněvská měla další starosti, neboť balónek byl ještě tečovaný, ale nakonec skončil vedle.
     
    08:43
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Češky vyrobily další chybu v obraně a Lotyšky opět trestají. Garklavová už stála sama před Kubíčkovou, ale ještě volila přihrávku do druhé vlny na DIANU ISJOMINOVOU, jež přišpendlila míček pod víko. Asistence: Liga Garklavová.
    08:43 ISJOMINOVÁ - 2:2
     
    09:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    České florbalistky si však bleskově berou ztracené vedení zpět. ELIŠKA KRUPNOVÁ se zbavila své strážkyně, převzala pas od Ratajové a potřetí přelstila Višněvskou. Asistence: Denisa Ratajová.
    09:29 KRUPNOVÁ - 2:3
     
    10:30
    Eliška Vrátná pokazila přihrávku, ale Lotyšky dopředu nevyrazily, a tak mohly české hráčky vystřídat.
     
    11:32
    Ke střele z poloviny hřiště se dostala Leierová, ovšem míček zastavila hned první bránící hráčka Lotyšska a Višněvská tak nemusela zasahovat.
     
    12:50
    Češky sice zamkly své soupeřky na jejich obranné polovině, ale celý zámek nakonec nezakončily. Vojáčková už se chystala vystřelit, ale v poslední chvíli jí míček sjel z hole.
     
    13:48
    Velkou šanci měla Hana Sládečková, která se po pravé straně probila k Višněvské, ovšem lotyšská brankářka svůj tým podržela a obrovskou příležitost zmařila.
     
    14:20
    Vzápětí mohl přijít trest! Brankářka Kubíčková vůbec nevěděla, kde je míček. Ten se překvapivě objevil na brankové čáře, odkud ho dopravila do bezpečí pohotová Paloncyová.
     
    15:15
    Dopředu vyrazila Denisa Billá, ale útok byl nakonec zbržděn, a tak musí Češky začít znovu ze své obranné poloviny.
     
    16:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další útok už Češky zakončily gólově. Vojáčková operovala za brankou, odkud dostala míček do brankoviště, kde číhala ELIŠKA VRÁTNÁ, která přesnou střelou k tyči přidala svůj druhý gól v utkání. Asistence: Jana Vojáčková.
    16:57 VRÁTNÁ - 2:4
     
    18:42
    Po delším intermezzu podnikly kontr také Lotyšky, ale první formace Kubíčkovou nikterak neohrozila a míček skončil mimo hřiště.
     
    19:30
    V další dobré šanci se ocitla Vojáčková, která mohla střílet do poloodkryté branky, protože Višněvská byla po předchozím zákroku rozhozená, leč míček nakonec do sítě nedoputoval.
     
    19:59
    V závěru prvního dějství měly Češky ponechanou výhodu, a protože se Lotyšky do první sirény nedotkly míčku, budou české florbalistky začínat druhou třetinu v početní převaze.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, kterou ovládly Češky poměrem 4:2. Skóre utkání ale otevřely Lotyšky po střele Ingy Ametereové, ovšem svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského nenechaly nikoho na pochybách a stav postupně otočily. Dvě branky zaznamenala Eliška Vrátná. Druhá třetina začne přibližně v 10:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Češky tedy zahajují druhou část v přesilovce, když byla v závěru první dvacetiminutovky vyloučena Ametereová.
     
    20:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hráčky početní převahu bleskově využívají. Krásnou kombinaci zakončila DENISA RATAJOVÁ, která poslala míček do poloodkryté klece. Asistence: Eliška Krupnová.
    20:27 RATAJOVÁ - 2:5
     
    22:30
    Čapková nahazovala míček na Višněvskou, která jej sice nezkrotila, ale před ní ještě zapracovala pozorná lotyšská obrana.
     
    23:15
    Na útočný výlet se vydala Karklinová, ale její sražený pokus skončil mimo hřiště. Oba týmy tak mohou vystřídat.
     
    24:03
    Vancaneová adresovala pas na druhou vlnu, kde byla naběhnutá Berzinová, ovšem Kubíčková předvedla své brankářské kvality a zajímavou možnost lotyšské hráčce zmařila.
     
    25:01
    Nyní si české florbalistky vyzkouší i hru v oslabení, za sekání je vyloučena Čapková.
     
    25:42
    První přesilovková formace Lotyšska kombinovala, ale jejich akci zastavila pohotová Leierová, která odvrátila míček do bezpečí.
     
    26:10
    Eliška Krupnová vyrazila při vlastním oslabení do útoku, ale míček do lotyšské branky nenasměrovala. Nicméně alespoň získala drahocenné vteřinky.
     
    27:01
    Vyloučená Čapková se vrátila do hry a Češky tak hrají kompletní. První oslabení tak mají svěřenkyně kouče Janovského úspěšně za sebou.
     
    27:40
    Eliška Vrátná útočí na hattrick. Teď vyzkoušela bdělost Višněvské, která se ale zaskočit nenechala a nikterak nebezpečnou navštívenku vyrazila.
     
    28:38
    Češky výborně napadají v týlu nepřítele a Lotyšky neví, kam dřív skočit. Řepková při snaze získat míček na svou hůl ale faulovala a Lotyšky tak budou moct na chvíli vydechnout.
     
    29:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hattrick, čepice dolů! ELIŠKA VRÁTNÁ se po předchozím neúspěšném pokusu přeci jen dočkala. Jarolímová sice už mohla sama zakončit, ovšem přenechala míček Vrátné, která jej poslala do prázdné branky. Asistence: Anet Jarolímová.
    29:19 Hattrick završen - VRÁTNÁ - 2:6
     
    30:33
    České florbalistky hrají s elánem. O další zakončení se postarala Denisa Billá, ovšem nejzkušenější hráčka českého výběru mířila mimo.
     
    31:59
    Višněvská si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Teď ji prověřila Ratajová poté, co míček vybojovala Leierová.
     
    32:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zápas se mění v exhibici českého národního týmu. Koníčková přenechala míček MARTINĚ ŘEPKOVÉ, jež namířila přesně k tyči lotyšské branky. Asistence: Hana Koníčková
    32:50 ŘEPKOVÁ - 2:7
     
    33:59
    Urbánková byla při svém útočném výletu faulovaná a Češky tak budou mít k dispozici volný úder.
     
    34:48
    České reprezentantky měly k dobru další standardní situaci, která byla rozhodně nebezpečnější, ale Vojáčková netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    35:19
    Krupnová zakončila další českou akci, ale pokusem mezi nohy si na Višněvskou nepřišla.
     
    36:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky stále nemají dost. Billá zahájila celou gólovou akci, kterou podpořila nahozením Sládečková a zakončila chirurgicky jemnou tečí HANA KONÍČKOVÁ. Asistence: Hana Sládečková.
    36:48 KONÍČKOVÁ - 2:8
     
    38:15
    Poté, co musela být v permanenci Kubíčková, se hra opět přesunula před Višněvskou, ale ta nakonec zasahovat nemusela.
     
    39:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru prostřední dvacetiminutovky se Češky prosazují podeváté. Jarolímová v situaci dva na nikoho volila pas na ELIŠKU VRÁTNOU, která zaknihovala už svou čtvrtou trefu v tomto zápase. Asistence: Anet Jarolímová.
    39:53 VRÁTNÁ - 2:9
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou čtyřicet minut a české hráčky vedou jasně 9:2. Druhou část ovládly jednoznačně 5:0 a Lotyšky prakticky k ničemu nepustily. Hvězdou tohoto klání je zatím Eliška Vrátná, která překonala Višněvskou už čtyřikrát. Třetí dějství začně asi v 11:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Hned v úvodu třetí třetiny podnikla rychlý útok Isjominová, ale její pokus Kubíčková přečetla a členka první formace Lotyšska odešla střídat.
     
    41:53
    Krupnová bojovala v rohu hřiště o míček, který nakonec získala, ale vzápětí o něj Češky přišly, a tak celá akce zůstala bez zakončení.
     
    42:55
    Denisa Billá nabila Michaele Mlejnkové, která se bez skrupulí opřela do střely, ale trefila jen boční konstrukci lotyšské branky.
     
    43:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Populární desítka je tady! Bočanová vyběhla zpoza branky, načež předložila míček JANĚ VOJÁČKOVÉ, jež neměla problém trefit zcela prázdnou branku. Asistence: Adéla Bočanová.
    43:06 VOJÁČKOVÁ - 2:10
     
    43:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky pokračují ve své exhibici. Enenkelová našla krásnou křížnou přihrávkou na druhé straně stojící TEREZU URBÁNKOVOU, která pověsila míček do horní poloviny branky Lotyšska, kterou už hájí náhradnice Kirilovová. Asistence: Veronika Enenkelová.
    43:27 URBÁNKOVÁ - 2:11
     
    45:55
    Češky teď měly i velkou porci štěstí, brankářka Kubíčková se vrhla za balónkem jako tygřice a doslova v poslední možné chvíli jej zachytila.
     
    46:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Brankářka Kirilovová stejně jako její předchůdkyně Višněvská prakticky jen loví míčky ze své sítě. Nahození Denisy Billé umně tečovala MICHAELA MLEJNKOVÁ, která zvýšila na 12:2. Asistence: Denisa Billá.
    46:40 MLEJNKOVÁ - 2:12
     
    48:59
    Spolupráce Billé s Mlejnkovou se mohla opakovat, jenže tentokrát přihrávka Billé před branku nedoputovala.
     
    49:15
    V hledišti hokejové haly v Tampere je i několik českých vlajek, čeští fanoušci tak určitě musí být s výkonem našich florbalistek nadmíru spokojeni.
     
    50:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český gólostroj stále pracuje na plné obrátky. K míčku se dostala MARTINA ČAPKOVÁ a kdo ví, jestli nebude mít problémy s ochránci zvířat, protože vymetla všechny pavučinky lotyšské klece.
    50:25 ČAPKOVÁ - 2:13
     
    52:05
    Češky mají stále míček na svých holích, své štěstí teď zkoušela z poloviny hřiště Leierová. Její střela byla ale zblokovaná a doletěla mimo svatyni Kirilovové.
     
    52:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Entuziasmus českých florbalistek stále nebere konce. Koníčková přenechala z volného úderu balónek DENISE BILLÉ, která navýšila náskok národního týmu na 14:2. Asistence: Hana Koníčková.
    52:21 BILLÁ - 2:14
     
    54:23
    Po delší době vyrazily dopředu i Lotyšky, druhá formace ovšem Kubíčkovou nikterak nezaměstnala a česká brankářka tak opět zůstala bez zákroku.
     
    54:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že Kirilovová si svůj kalich hořkosti vypije až do dna podobně jako Višněvská. Sládečková posunula míček do běhu MICHAELE MLEJNKOVÉ, která zatížila lotyšské konto dalším gólem. Asistence: Hana Sládečková.
    54:39 MLEJNKOVÁ - 2:15
     
    54:39
    Tým Lotyšska si vyžádal oddechový čas.
     
    56:05
    Engleová sice zavezla balónek na útočnou polovinu, ale to bylo ze strany Lotyšska vše.
     
    56:43
    Střela Koníčkové se odrazila ke Sládečkové, která ihned zakončila, ale míček proletěl brankovištěm na opačnou stranu hřiště.
     
    57:39
    Ze vzduchu zakončila Tereza Urbánková, leč její pokus skončil na zadním mantinelu. Vzápětí nebezpečně dotírala Leierová, ale ani ona síť za Kirilovovou nerozvlnila.
     
    58:46
    Navzdory nepříznivému stavu se z hlediště hokejové haly v Tampere ozývá skandování "Lotyšsko". Velice sympatické gesto od lotyšských fanoušků, ačkoliv i oni ví, že zápas je od druhé třetiny rozhodnutý.
     
    59:41
    Poslední českou akci zahájila Krupnová, ale nakonec ani nepřihrála, ani nezakončila a utkání končí.
     
    Konec zápasu.
     
    Pořadatelé po skončení zápasu vyhlásili nejlepší hráčky utkání z obou týmů. Z české strany byla vyhlášena Eliška Vrátná, která vstřelila čtyři branky, a z lotyšské pak Diana Isjominová.
     
    České florbalistky mají za sebou úvodní vystoupení na desátém MS žen. Ve svém prvním utkání základní skupiny B deklasovaly Lotyšsko vysoko 15:2, přičemž čtyři branky zaznamenala Eliška Vrátná. Na začátku duelu to sice vypadalo, že by mohly Lotyšky trochu kousat, ale od druhé třetiny převzaly otěže pevně do svých rukou Češky a proměnily zápas ve svou exhibici.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 18:15 sledovat online přenos z druhého utkání našich florbalistek na MS v Tampere proti Švédsku. Mějte se fajn a přeji hezký víkend. (12:13:31)

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 2. Ametereová (Mikovová), 9. Isjominová (Garklavová) – 4. Vrátná (Paloncyová), 7. Urbánková (Krupnová), 10. Krupnová (Ratajová), 17. Vrátná (Vojáčková), 21. Ratajová (Krupnová), 30. Vrátná (Jarolímová), 33. Řepková (Koníčková), 37. Koníčková (Sládečková), 40. Vrátná (Jarolímová), 44. Vojáčková (Bočanová), 44. Urbánková (Enenkelová), 47. Mlejnková (Billá), 51. Čapková, 53. Billá (Koníčková), 55. Mlejnková (Sládečková)


    Lotyšsko: Višněvská – Garklavová, Isjominová, Rudziteová, Egleová, Mucenieceová, Ametereová, Locmeleová – Klabereová, Garbareová, Karklinová – Kraujová, Berzinová, G. Vancaneová – Adamaneová, Mikovová, L. Vancaneová – Priedeová.
    Česko: Kubíčková – Leierová, Čapková, Billá, Koníčková, Paloncyová, Hyršlová, od 41. navíc Rybičková – Urbanková, Krupnová, Ratajová – Sládečková, Mlejnková, Řepková – Vrátná, Jarolímová, Vojáčková – od 41. navíc A. Bočanová, Enenkelová

    Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Finsko)
    bahis siteleri