Guimarães – Rio Ave 3:1 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
3:1 (1:1)
Rio Ave FC
Pondělí 07.12.2015, 21:00 • Estádio Dom Afonso Henriques • Portugalská Primeira Liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký pondělní večer všem fotbalovým nadšencům! Poslední zápas dvanáctého kola má dnes na programu portugalská Primeira Liga, když od 21 hodin změří síly celky Vitória SC Guimarães a Rio Ave FC. Přeji příjemný sportovní zážitek.

    Vitória neprožívá zrovna povedenou sezónu, černobílí se pohybují spíše ve spodních patrech tabulky. Momentálně jsou třináctí s šestibodovým náskokem na sestupové příčky. Guimarãeští se však v poslední době, zdá se, rozjeli, z posledních tří zápasů totiž ovládli hned dva. Vitória vyloupila stadiony Ferreiry a Boavisty, doma ale podlehla průměrnému Nacionalu. Nechme se překvapit, zdali domácí toto zaváhání dnes napraví.

    Nebudou to mít vůbec lehké, jeho soupeř je totiž v tabulce na velmi slušné šesté příčce. Rio Ave v poslední době pravidelně střídá výhry s porážkami, výsledky posledních čtyř zápasů mluví za vše: vítězství nad Nacionalem, prohra v Marítimu, výhra ve Ferreiře a porážka s Moreirense. Dodrží hosté nastavený trend a připíšou si na hřišti houževnatého Guimarãese vítězství? Sledujte náš přenos a nic vám neujde!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Vitória SC Guimarães: João Miguel – Bruno Gaspar, Josué, João Afonso, Dalbert – Bouba Saré, Cafú – Otávio – Licá, Dourado, Ricardo Valente.
    Náhradníci: Douglas, Moreno, Pedro Correia, Tozé, Alexandre Silva, Phete, Tomané

    Rio Ave FC: Cássio – Lionn, Nelson Monte, Marcelo, Edimar – Pedro Moreira – Wakaso, Bressan – Ukra, Heldon, Marvin.
    Náhradníci: Rui Vieira, Vilas Boas, Novais, Kayembe, Krovinović, Guedes, Yazalde

    Rozhodčí: Almeida – Ramos, António.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodního výkopu se ujali domácí a ihned se vydali kupředu, centr Otávia z pravé strany však byl zblokován.
     
    3
    Vitória měla k dispozici rohový kop, centr z pravé strany však defenzíva Rio Ave na poslední chvíli odvrátila do bezpečí!
     
    5
    Obrovský Estádio Dom Afonso Henriques sice z velké části zeje prázdnotou, kotel domácích příznivců se však stará o více než důstojnou fotbalovou atmosféru.
     
    6
    Marvin Zeegelaar vidí za nehezký zákrok na brazilského legionáře Otavinha žlutou kartu.
     
    7
    Oba dnešní soupeři na brazilské fotbalisty sázejí. V základní sestavě Guimarãese najdeme tři, za Rio Ave dnes nastoupili hned čtyři.
     
    7
    Domácí kapitán Cafú to nemyslel vůbec špatně, jeho střela ale nebyla dostatečně prudká a míč navíc mířil přesně do míst, kde stál připravený Cássio.
     
    8
    Cássio se pořádně zlobí! Jen díky tomu, že Otavinho na hranici pokutového území netrefil parádní přízemní centr podle svých představ, je totiž stav stále nerozhodný.
     
    10
    Po skvělém startu Guimarãese do zápasu se hra uklidnila, sledujeme hodně rozkouskovaný fotbal plný nepřesností.
     
    11
    Brunu Gasparovi se nepodařilo odcentrovat přes obětavého Lionna, jenž poté odkopl míč rázně do bezpečí.
     
    12
    Otavinho se po dalším hraničním souboji jeden na jednoho ocitl na zemi, nicméně sudí Almeida nechává ve hře pokračovat.
     
    14
    Hosté se až nyní podívali s míčem na útočnou polovinu, ale centr Ukry z pravé strany odvrátil João Afonso.
     
    15
    Edimar Fraga byl odzbrojen Brunem Gasparem, Rio Ave však bude mít k dispozici rohový kop.
     
    16
    Bressanův nečekaný centr způsobil před Miguelem spoustu zmatků, domácí však nakonec dokázali míč odkopnout co nejdál od vlastní svatyně.
     
    17
    Wakaso neohroženě postupoval do pokutového území, na poslední chvíli byl ale zastaven, a João Miguel tak zasahovat nemusel.
     
    19
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Tak to je velký šok pro Vitórii, hosté z ojedinělé akce udeřili! V Brazílii narozený Bělorus RENAN BRESSAN se z hranice pokutového území opřel do míče a parádně ho nasměroval přímo do šibenice!
    19. Renan BRESSAN - 0:1
     
    20
    Guimarães sice začal mnohem aktivněji, teď však bude muset dohánět. Nechme se překvapit, jak si s tím strážce domácí svatyně poradí.
     
    22
    No a už jsme mohli mít znovu vyrovnáno, Licovi se však na hranici malého vápna míč zamotal mezi nohy, a Cássio si tak mohl zhluboka oddechnout!
    22. Licá měl na kopačce vyrovnání!
     
    23
    Marcelo poté odkopl balon do bezpečí a hosté se osvobodili.
     
    24
    Hráči v zelených dresech zamířili do dalšího nebezpečného protiútoku, ten ale nakonec nebyl tak nebezpečný, jak to vypadalo – hosté o míč přišli už u půlící čáry.
     
    25
    Bruno Gaspar neměl dostatečnou rychlost, a tak prostě nacentroval míč do pokutového území. Alespoň takový byl jeho záměr, realita však byla úplně opačná – Gaspar trefil jen prvního hráče v zeleném před sebou.
     
    27
    Hra se v posledních minutách uklidnila, ani jeden tým se nikam nežene a na atmosféře na místním estádiu se to projevilo.
     
    28
    Ricardo Valente jen tak ze srandy zkusil spadnout v šestnáctce – zdali to náhodou sudí neposoudí jako faul na jeho osobu. Záměr to nebyl špatný, Valente by se však na Divadelní fakultu Akademie múzických umění asi nedostal. Provedení bylo hrozné, až směšné, a domácí forvard vyfasoval žlutou kartu.
     
    29
    Hráčům v zelených dresech se následně nepodařilo rozehrát a domácí mohou pokračovat v obléhání Cássiovy svatyně.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi. Vitória je sice jednoznačně aktivnější, ale hráči Rio Ave borce v bílém zatím vyučují z produktivity.
     
    32
    Renan Bressan zavadil o Josuého a vidí žlutou kartu.
     
    33
    Hosté v dobré pozici ztratili míč a na Cássia se valí další bílá lavina.
     
    34
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno, Estádio Dom Afonso Henriquese vybuchl nadšením! Licá našel milimetrově přesným centrem hlavu HENRIQUEHO DOURADA, jenž se trefil nechytatelně pod břevno!
     
    36
    Sudí Almeida udělal ze zápasu pořádnou bramborajdu, nyní se víc diskutuje, než hraje. Hmm...
     
    37
    To platí i o minutu později, hráči obou týmů jsou pořádně horkokrevní a na hřišti to je dobře vidět.
     
    38
    Unikajícího Wakasa zastavil za půlící čarou Otavinho, ale hosté s následnou rozehrávkou naložili prachbídně.
     
    39
    Do povedeného centru, který míříl na hlavu Ricarda Valenteho, se vložil Edimar a bez bázně a hany kulatý nesmysl odvrátil na roh.
     
    40
    Otavinhův centr nebyl vůbec špatný, jenže nikoho v bílém nenašel. Hosté se zuby-nehty ubránili.
     
    42
    Rozhodčí asi nemá svůj den, pan Almeida je dnes přecitlivělý a píská úplně všechno, což jinak pohlednému zápasu škodí...
     
    43
    A znovu, tentokrát byl nedovolený zákrok odpískán Otavinhovi a brazilský legionář v bílém dresu jen bezmocně máchl rukama.
     
    44
    V Guimarãesi se už v podstatě jen čeká na Almeidův hvizd, v posledních minutách si tu podává ruku bída s nouzí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    No a úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Na jejím začátku byli jasně lepším týmem domácí, slovy kolegy Bosáka však měli takovou smůlu, že by jim spadl chleba namazanou stranou dolů i kdyby byl úplně suchý. Rio Ave se totiž z naprosto ojedinělé exkurze na útočnou polovinu ujalo vedení. O čtvrthodinku později však učinil spravedlnosti zadost Dourado, do šaten se tak jde za stavu 1:1. Co nabídne druhá půle? To se dozvíme ve 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ricardo Valente pelášil jako potrhlý zajíc a nechybělo mu mnoho, aby se dostal k odraženému míči. Cássio však těsně před domácím forvardem uklidil balon do bezpečí!
     
    48
    Tak to byl zákrok z kategorie tak tudy ne, kamaráde. Henrique Dourado nedovoleně zastavil Monteho a může být rád, že z toho vyšel bez karetního napomenutí.
     
    49
    Z následné standardky však zelení nevytěžili vůbec nic, takhle špatně zahraný přímý kop jsem už nějaký ten pátek neviděl.
     
    50
    Heldon poslal nadýchaný bochánek na Renana Bressana, k němu však promptně přistoupil Bruno Gaspar a odvrátil balon na rohový kop!
     
    52
    První hraniční zákrok Pedru Moreirovi na Otavinha prošel, ten druhý na Licu už ne. Sudí Almeida si sečetl jedna a jedna dohromady a ocenil nedisciplinovaného vousáče žlutou kartou.
     
    53
    Ježkovy voči, v Guimarãesi to je jak na Moravském poli, postrkuje se to tu a podráží hlava nehlava. Nyní se hodně, hodně tmavě žlutým zákrokem prezentoval Edimar.
     
    54
    No a nakonec z toho je žlutá karta pro Edimara.
     
    55
    Ukrův centr zamýšleného adresáta Bressana nenašel, autor úvodního gólu utkání není žádný habán a na přetažený balon nedosáhl.
     
    56
    Valente má snad dvoje plíce, ten dnes běhá jako keňský vytrvalec. Tentokrát mohl z aktivity domácího štírka těžit Licá, jenže Cássio řekl včasným vyběhnutím jasné ne!
     
    57
    Cássio si na nedostatek práce stěžovat nemůže, strážce rioavské svatyně si nyní připsal další zákrok. Nic složitého to ale nebylo.
     
    59
    Wakaso přijde o další duel, žlutý kartonek pana Almeidy už musí být po hodině hry pořádně ohmataný...
     
    60
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Vitória dokonala obrat a rázem vede! Hlavička Ricarda Valenteho sice mezi tři tyče nezamířila, ale před Cássiem se nejrychleji zorientoval HENRIQUE DOURADO a dorazil balon do sítě!
    60. Henrique DOURADO - 2:1
     
    62
    Tohle mohla být pohroma apokalyptických rozměrů pro Rio Ave! Marcelo naivně přišel o míč v souboji s Licou, jenž poté postupoval sám na Cássia, ale kde se vzal, tu se vzal hasič Monte a odvrátil balon do zámezí!
     
    63
    Domácí jsou jednoznačně aktivnějším týmem a zelení nevědí, kam dřív skočit.
     
    64
    Žlutou kartu dostává João Afonso (Vitória SC Guimarães).
     
    66
    Panečku, to byl zákrok jak z jiného světa! Dvacetiletý junák João Miguel teď předvedl reflex, za který by se nemuseli stydět ani Pavlovovi psi a v akrobatické pozici vyškrábnul gólovou hlavičku Moreiry!
     
    67
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Moreira, přichází Yazalde.
     
    68
    Tutovka i na druhé straně! Dourado nebyl daleko od zkompletování hattricku, jeho teč z bezprostřední blízkosti ale nasměrovala kulatý nesmysl těsně vedle!
     
    69
    Ach ty karty, ty jsou bolístkou dnešního jinak skvělého zápasu. Další kartonek vidí Licá.
     
    70
    Před námi je posledních dvacet minut základní hrací doby. Můžeme se těšit na parádní finiš, v posledních minutách se totiž oba týmy doslova předhánějí v tom, kdo si vytvoří lepší příležitost!
     
    71
    Dvougólový střelec Dourado hattrick nedokoná, na hřišti ho totiž nahrazuje Alexandre Silva.
     
    72
    A střídá i Licá, na jehož místo nastupuje Tomané.
     
    74
    Dvojité střídání Vitórie znamenalo jednoznačný pokles v atraktivitě námi sledovaného duelu, teď se dnešní soupeři pro změnu předbíhají v tom, kdo hůř rozehraje.
     
    75
    Ricardo Valente opět nesmyslně upadl a ani tentokrát tomu nepředcházel faul na jeho osobu...
     
    77
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Panečku, tak na dnešní den ALEXANDRE NASCIMENTO COSTA SILVA jen tak nezapomene! Teprve osmnáctiletý forvard se jménem dlouhým jako Lovosice se na hranici šestnáctky ujal míče a rutinérsky ho poslal po zemi k levé tyči!
    77. Alexandre SILVA - 3:1
     
    78
    Příznivcům Vitórie se tak vrátil krevní tlak do přijatelných mezí, o vítězi dnešního duelu je totiž nejspíš rozhodnuto.
     
    79
    Hostům nezbývá, než hrát va bank. Hráči Rio Ave však za to mohli být potrestáni, to by ale Cafú nemohl být takový hamoun... Domácí středopolař měl po své levici hned několik volných a lépe postavených spoluhráčů, místo toho se však nepochopitelně rozhodl pro střelu. Chlapče, chlapče...
     
    81
    Ukra vybojoval rohový kop, zelení se ještě nevzdávají!
     
    82
    João Miguel musel opět zasahovat a svěřenci Pedra Martinse budou zahrávat další roh.
     
    83
    Panečku na nebíčku, tohle se ale dává! Heldona famózně vychytal ležící João Miguel a následná dorážka Bressana proletěla těsně vedle poloprázdné domácí svatyně!
     
    84
    Hosté podruhé střídají, Marvina nahradil Kayembe.
     
    84
    A další změna – Hélder Guedes místo Ukry.
     
    85
    Pedro Martins, to je takový portugalský čertík a jakási tamní verze Franze Straky. Hostujícímu lodivodovi ujely nervy a Martins byl vykázán na tribunu!
     
    86
    Domácí naposledy vystřídali, místo brazilského štírka Otavinha šel na plac Phete.
     
    88
    Hosté zahrávali dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, ale nic smysluplného z toho nevzešlo.
     
    89
    Lionn se s tím nepáral a ranou jako z děla poslal míč mezi diváky. Jó, kdyby hráči Rio Ave dnes se stejnou vehementností stříleli na branku...
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby sudí Almeida – dnes převlečený za krupiéra vzhledem k tomu, kolik karet už rozdal – nastavil hned pět minut!
     
    90+1
    Střídající Guedes ve skvělé palebné pozici ztroskotal na Dalbertovi, vybojoval však alespoň rohový kop pro svůj tým.
     
    90+2
    No a po zákroku domácí defenzívy z toho bude – hádejte co – rohový kop.
     
    90+3
    Šmarjá, to byl strašidelně provedený centr. Hosté se o šanci na zdramatizování duelu školácky připravili a João Miguel bude mít spoustu, spoustu času na rozehrávku.
     
    90+4
    Dvacetiletý strážce domácí svatyně si dal s odkopem pořádně na čas, ale narozdíl od svého liverpoolského kolegy Mignoleta si to pohlídal a míč vrátil do hry zavčas.
     
    90+5
    Tak to potěš koště, jak blízko byl střídající Tomané blízko čtvrtému gólu, z bezprostřední blízkosti ale přestřelil Cássiovu svatyni!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Domácí to ale až tolik mrzet nemusí! Hráči Vitórie totiž díky dvěma brankám Dourada a pojišťovací trefě mladíčka Silvy otočili nepříznivý vývoj zápasu ve svůj prospěch a jejich nečekaný vzestup tabulkou pokračuje! Guimarães zvítězil potřetí z posledních čtyř utkání, naopak Rio Ave prodloužilo své čekání na body už na tři zápasy.
     
    Už vás, milí čtenáři, dál zdržovat nebudu. Moc vám všem děkuji za pozornost a příště (třeba už zítra u Champions League) se na vás budu opět těšit – na počtenou! (23:04:55)

    Vojtěch Balon

    Branky: 34. Dourado, 60. Dourado, 77. Silva – 19. Bressan

    Karty:   28. Valente (GUM), 64. Afonso (GUM), 69. Licá (GUM) – 6. Marvin (AVE), 32. Bressan (AVE), 52. Moreira (AVE), 54. Edimar (AVE), 59. Wakaso (AVE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:11.
    Vitória SC Guimarães: João Miguel – Bruno Gaspar, Josué, João Afonso, Dalbert – Bouba Saré, Cafú – Otavinho (86. Phete) – Licá (72. Tomané), Dourado (71. Alexandre Silva), Ricardo Valente.
    Náhradníci: Douglas, Moreno, Pedro Correia, Tozé, Alexandre Silva, Phete, Tomané

    Rio Ave FC: Cássio – Lionn, Nelson Monte, Marcelo, Edimar – Pedro Moreira (67. Yazalde) – Wakaso, Bressan – Ukra (84. Guedes), Heldon, Marvin (84. Kayembe).
    Náhradníci: Rui Vieira, Vilas Boas, Novais, Kayembe, Krovinović, Guedes, Yazalde

    Rozhodčí: Almeida – Ramos, António
    bahis siteleri