AS Řím – Spezia 0:0 (2:4 po pen.) | Fiorentina – Carpi FC 0:1 (kon.) | Neapol – Hellas Verona 3:0 (kon.)
Juventus – Turín 4:0 (kon.)
po penal. (2:4)
AS Řím
0:0 (0:0)
Spezia Calcio
Středa 16.12.2015, 14:30Italský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Ve středeční odpoledne budeme společně sledovat osmifinále italského poháru, ve kterém favorizovaný AS Řím přivítá druholigovou Speziu!
     
    AS Řím

    Domácí Vlci zažívají nepovedené období, během kterého čekají už měsíc na vítězství. Lodivod Garcia se tak ocitá čím dál více pod tlakem fanoušků i médií. Proto se dá čekat, že odpoledne AS nenasadí příliš náhradníků, neboť si bude chtít postupem do dalšího kola alespoň částečně udobřit fanoušky. Navíc klub jako je AS Řím touží po trofejích a jednou z nich by mohl být triumf v Coppa Italia, jenž je v Itálii velmi prestižní. V domácím dresu se na hřišti jistě neobjeví zraněná čtveřice Totti, Strootman, Gervinho a Torosidis. V loňské sezóně vypadl AS Řím ve čtvrtfinále, kde nestačil na Fiorentinu.
     
    ASD Spezia Calcio 2008

    Spezia hraje Serii B, kde momentálně okupuje 11. příčku tabulky. Její cesta do osmifinále domácího poháru vedla přes Bresciu (1:0), Frosinone (1:0) a Salernitanu (2:0). Nebezpečnými hráči na straně hostů jsou brazilský ofenzivní hráč Nene a italský křídelník Catellani. Oba zároveň táhnou svými branky Speziuu vzhůru tabulkou i pohárovým pavoukem. V obranných řadách má však Spezia velké mezery, neboť schytá čas od času nějaký ten debakl. Jako například na hřišti Ceseny 1.5, nebo Trapani 1:5. Celkově patří Spezii druhá nejhorší obrana v Serii B. Pravý opak pak zažívají její hráči v rámci domácího poháru, kde už třikrát v řadě neinkasovali! Teď je však čeká opravdová výzva, jenž prověří jejich kvality.
     
    Pro oba celky to bude vůbec první vzájemný zápas, takže se společná historie těchto mužstev začne psát až od středečního klání.
     
    Dokáže AS Řím potvrdit roli favorita a postoupit do čtvrtfinále domácího poháru, nebo Spezia dokáže zaskočit dalšího soupeře z nejvyšší italské soutěže? Sledujte náš podrobný onlajn a vše se dozvíte.
     
    Na vítěze dnešního duelu čeká ve čtvrtfinále Alessandria, která coby tým ze třetí ligy zaskočila ve včerejším utkání FC Janov!
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: De Sanctis – Emerson, Castán, Rüdiger, Maicon – Pjanić, Vainqueur, Uçan – Salah, Džeko, Iturbe.

    ASD Spezia Calcio 2008: Chichizola – Terzi, Migliore, Valentini, Martic – Brezovec, Čanađija, Mišić – Nenê – Catellani, Šitum..
     
    Úvodní výkop obstarají domácí fotbalisté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Na středeční den a daný čas je Stadio Olympico solidně zaplněné. Domácí tým navíc nechce nic podcenit, neboť trenér Garcia poslal do hry všechny své velké hvězdy. I na druhé straně hosté přijeli s nejsilnější možnou sestavou.
     
    2
    Domácí v poklidu kombinují na své polovině a postupnými krůčky se posouvají na území soupeře.
     
    3
    Hosté rychle přistupují k domácím a zatím hrají i velmi důrazně. V krátkém časovém sledu totiž musel hlavní sudí již 3x písknout do své píšťalky.
     
    4
    Džeko se nechal lacině odzbrojit před vápnem Spezii, nicméně následně zabral a vybojoval pro své barvy míč zpět.
     
    6
    Hostující útočník Šitum ukázal, jak šikovným hráčem je. Na malém prostoru tělem oklamal hned dva obránce AS a poté utěšenou střelou pořádně vystrašil i brankáře De Sanctise.
     
    7
    Džeko ve vápně při souboji jeden na jednoho nevyzrál nad stoperem Valentinim, ale hosté se po bezhlavém odkopu rychle míče zbavili.
     
    8
    Obléhání hostujícího vápna pokračuje. Domácí se snaží o rychlou branku.
     
    9
    Emerson si předkopl míč až moc před sebe a následně jej už nezachytil na hrací ploše. Spezia si teď může na moment vydechnout.
     
    10
    Ze zadu k zemi byl poslán jedním z důrazných obránců Uçan. Sudí však pouze rozpažil.
     
    12
    Domácí fotbalisté jsou nastěhování před pokutovým územím svého soupeře a snaží se vyzrát na zatím houževnatě bojující tým Spezii.
     
    13
    Iturbe se dopustil faulu na unikajícím Neném, a tak budou mít hosté možnost rozehrávky standardky. Tu rozehraje Catellani.
     
    14
    Rozehrávající Catellani svůj centr na spoluhráče přetáhl až za branku AS Řím, tudíž zůstal se po odkopu brankáře domácích dostane k míči opět AS.
     
    16
    Castan předskočil svého soupeře v souboji o míč a následně si na svou osobu vykoledoval faul.
     
    17
    Pěkná kombinace domácího týmu, na jejímž konci chyběl ve 100% příležitosti Džekovi krok k tomu, aby zakončil akci svého týmu do prázdné branky.
     
    19
    Na zemi zůstal ležet po jednom ze soubojů Pjanić a když hosté nechtěli zakopnout míč, přispěchal se svým nápadem Uçan, jenž poslal Brezovece k zemi, aby přerušil hru. Nicméně za svůj nesportovní zákrok uviděl i žlutou kartu.
     
    21
    Po úvodním náporu AS Řím se začíná Spezia čím dál více osmělovat směrem vpřed.
     
    23
    Po zaváhání Iturbeho na pravé straně se dostali hosté do rychlého protiútoku, který však korunoval nepřesným centrem Martic.
     
    25
    Sám na brankáře se mohl řítit hostující útočník Šitum, kdyby mu pomezní rozhodčí nemával ofsajd. Jak však ukazuje opakovaný záběr, o žádný ofsajd se ani náhodou nejednalo!
     
    25
    Uçan napřáhl ze střední vzdálenosti k přízemní střele, které prolétla jen těsně kolem pravé tyče!
     
    26
    Blízko blizoučko byla k úvodní brance Spezia! Neného střelu vyrazil De Sanctis pouze do míst, kam dobíhal Šitum. Ten už se viděl, jak slaví gól, jenže v poslední možný okamžik mu do střely skočil obětavý Castán, jenž zachránil svůj tým od inkasované branky! Rohový kop pro hosty!
     
    27
    Poslední horký okamžik zvedl ze střídačky i domácího trenéra Garciu.
     
    29
    Salahova aktivita přinesla domácím rohový kop. Ten spěchá rozehrát Pjanić.
     
    31
    Domácí se po několikaminutové odmlce opět dostávají do tempa a svírají svého soupeře.
     
    33
    Tlak domácích je zatím spíše platonický, neboť jde o obléhání pokutového území bez pořádné příležitosti. Domácí Vlci zatím ještě ani jednou nemířili mezi tři tyče!
     
    34
    Džeko vsítil branku po krásné přihrávce Pjaniće, ale zároveň vylétl i praporek pomezního sudího, takže branka nemůže pro ofsajd platit. Dle opakovaného záběru však o ofsajd vůbec nešlo. Další hrubá chyba postranních rozhodčích v dnešním zápase.
     
    35
    Terzi poslal k zemi rozběhnutého Salaha a bez větších protestů sbírá žlutou kartu.
     
    35
    Přiostřuje se! Dalších držitelem žluté karty je po zákroku na Iturbeho útočník Nené.
     
    37
    Spezia hraje tvrdě a dobře pracuje především ve své obranné fázi. Hosté dnes rozhodně nepřijeli pouze na výlet.
     
    39
    Ke střele napřáhl Vainqueur, ale jeho pokus končí k posměchu hostujícího kotle u rohového praporku. To se domácímu středopolaři vůbec nepovedlo.
     
    40
    Frustraci z předchozího momentu si teď Vainqueur vybil na Mišićovi a zároveň si prohlédl i z blízka žlutou kartu.
     
    42
    Za očekáváním zatím zůstává domácí tým, který ve své herní krizi pokračuje i proti mužstvu ze druhé nejvyšší soutěže.
     
    43
    Sympatické gesto Maicona, který upadl v pokutovém území a ačkoliv se jeho spoluhráči dožadovali odpískání penalty, brazilský bek přispěchal za rozhodčím s jasným gestem, že se o penaltu nejednalo. Maicon vzápětí sklízí potlesk z obou táborů.
     
    44
    Pomalu se blíží konec prvního poločasu a hlavní sudí nemá příliš důvodů, aby ho nastavoval. Řím pak na hřišti kombinuje kolem středového kruhu, Spezia pozorně brání a napadá.
     
    45
    Domácí se k útoku nemají a tak sudí naznačuje, že ukončí první poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Za pískotu odchází do kabiny domácí fotbalisté, kteří své náročné fanoušky nikterak nepotěšili. AS Řím má sice herní převahu, míč více na svých kopačkách, ale kromě neuznaného gólu Džeka si žádnou větší příležitost nevypracoval. Naopak musíme pochválit druholigovou Speziu, která se prezentuje bojovným výkonem.
     
    Hráči se již trousí z kabin. Druhý poločas tak bude za malý okamžik zahájen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů nesáhl o přestávce ke změně v sestavě.
     
    48
    Hra ve druhém dějství pokračuje tam, kde před zhruba dvaceti minutami končila – na polovině Spezie, kde domácí kombinují kolem pokutového území. Jejich kombinace však postrádá na rychlosti a nějaké myšlence, a tak nemají hostující hráči příliš problémů s bráněním.
     
    50
    Neného ukázkové nůžky, kterými poslal do úniku po lajně Catellaniho oživily jinak velmi nudný průběh zápasu.
     
    52
    Uçan krásným a přesným pasem uvolnil Iturbeho, který následně nedokázal v dobré příležitosti ani vystřelit, ani vybojovat roh.
     
    53
    Přetažený centr na zadní tyč uklízí raději za cenu rohového kopu Emerson.
     
    54
    Pokud se chce trenér domácích vyhnout blamáži, měl by rychle svoji sestavu oživit o nové tváře z lavičky. Nabízí se například Nainggolan, či Florenzi.
     
    55
    Saláhův centr byl sražen na roh. Ten rozehraje špílmachr Pjanić.
     
    56
    Aktivní Salah si díky svému pohybu došel pro faul před vápno Spezii. Pjanić tak rozehraje přímý volný kop.
     
    57
    Načechraný míč Džeka nenašel a naopak hosté míří do rychlého protiútoku, který táhne Nené.
     
    57
    Nené se nakonec do zakončení nedostal, ale přesto pořádně potrápil domácí obranu a vybojoval rohový kop. U postranní čáry už netrpělivě čeká na své střídání Florenzi.
     
    59
    Rüdiger úplně zaspal náběh Neného, který se posléze dostal do nebezpečného zakončení. Střela tohoto kanonýra v dresu Spezii se pouze otřela o boční síť!
     
    60
    Střídání na straně domácích. Ze hry spěchá Iturbe, který uvolní místo Florenzimu.
     
    61
    Nadějně se rozvíjející akci pokazil nepřesnou přihrávkou Džeko. Ten se dnes opět velmi trápí. Mezitím začíná sílit pískot z tribun.
     
    63
    Pokud by dnes dokázala postoupit Spezia do dalšího kola, utkala by se v souboji o semifinále s třetiligovým týmem!
     
    64
    Další střídání domácích. Na hřiště přichází zkušený De Rossi, opačným směrem směřuje nevýrazný Vainqueur.
     
    65
    K odraženému míči se na úrovni malého vápna dostal Salah, jenže svůj následný pokus poslal těsně nad břevno!
     
    66
    První změna v sestavě domácích. Tu opouští Brezovec, jehož nahradí Juande.
     
    68
    Emerson má křeče a zůstává na hrací ploše. Hra je tak přerušena.
     
    70
    Neustále sledujeme ze strany domácího Říma marné dobývání branky Spezie.
     
    71
    Maiconova hlavička na zadní tyč postrádala na důrazu, a tak se stala snadnou kořistí brankáře Chichizola.
     
    72
    Catellani vybojoval pro hosty zajímavou pozici pro rozehrávku přímého volného kopu.
     
    73
    Nacvičený signál v podání hostů končí pouze nad brankou AS.
     
    74
    Dnes se o postupujícím musí rozhodnout, takže pokud zápas skončí 0:0, bude následovat prodloužení a kdyby nepadla branka ani v něm, můžeme se těšit na penaltový rozstřel.
     
    75
    Důrazný Florenzi vybojoval pro svůj tým rohový kop. Ten i sám rozehraje.
     
    77
    Bezzubý výkon domácích pokračuje i v 77. minutě. Pro ambiciózní tým z Věčného města by vypadnutí bylo velkou ostudou. Nicméně zatím je stav zápasu 0:0.
     
    78
    Dnes už na straně hostů dohrál Mišić. Naopak atmosféru zápasu nasaje Ciurria.
     
    79
    Poslední střídání domácích. Emerson ještě stihl vybojovat rohový kop, ale následně spěchá ze hřiště, aby uvolnil místo pro Digneho. Emerson měl v posledních minutách svalové potíže.
     
    80
    Posledních deset minut základní hrací doby. Dokáže favorit vybojovat postup, nebo se dočkáme prodloužení?
     
    81
    Catellani se dostal po Neného pasu do nadějné příležitosti a nebýt obětavého pádu Rüdigera, pravděpodobně by i brankáře AS prostřelil.
     
    83
    Další příležitost v podání hostů! Neného pokus srazil De Rossi na roh! No tak v závěru to je Spezia, která má více ze hry! Pískot z hlediště sílí.
     
    85
    Digneho centr ohrozil pouze fotografy za brankou. Dnes to opravdu není nikterak hezký zápas.
     
    87
    Čas se blíží pomalu, ale jistě ke svému konci. Domácí sice obléhají pokutové území svého soupeře, ale nemůžou si vypracovat gólovou příležitost.
     
    88
    Držení míče 70 – 30%
     
    90
    Džekova hlavička sotva doletěla do náručí brankáře, a tak příliš problémů brankáři nenadělala.
     
    90
    Sudí bude nastavovat ještě 4 minuty!
     
    90+1
    Ucanova střela pořádně protáhla hostujícího brankáře a donutila ho k výtečnému zákroku! Vůbec prvnímu v zápase!
     
    90+1
    Rüdiger poslal k zemi Neného a vyfasoval po zásluze žlutý trest. Mezitím se téměř dvě minuty nehraje, neboť na zemi zůstal ležet Ucan.
     
    90+3
    Spezia drží míč a vypadá to, že jsou oba týmy smířené s prodloužením.
     
    90+4
    Hra se odvíjí ve středu hřiště, kde se čeká na závěrečný hvizd. Prodloužení tak klepe na dveře.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Herní krize AS Řím pokračuje! Aspirant na ligový titul se v pohárovém zápase trápí s průměrným druholigovým týmem a do pauzy před prodloužením ho vyprovází bouřlivý pískot!
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    V prodloužení může ještě hostující trenér jedenkrát střídat, to domácí lodivod všechny své možnosti vyčerpal.
     
    92
    Prodloužení se hraje klasicky 2x 15 minut. Jen pro připomenutí.
     
    93
    Nakopávané míče do vápna, kde stojí osamocený Džeko proti trojnásobné přesile nebudou tím klíčem na překonání obrany Spezie.
     
    94
    Florenziho střela z úhlu pouze prolétla zhruba metr nad břevnem. Brankář Chichizola vše kontroloval pohledem.
     
    96
    Obrana AS teď byla otevřena pro útok hostů, jenže Nené si nevěřil na souboj proti Dignemu, zasekl míč a tím zbrzdil celou akci svého týmu.
     
    97
    Džeko poslal svoji hlavičku pouze do míst, kde stál připravený brankář.
     
    98
    Poslední střídání hostů. Ze hry odchází Catellani, který má za sebou velmi dobrý zápas. Na hřišti ho nahradí Acampora.
     
    100
    Už se hraje 100 minut a my stále čekáme na čistokrevnou gólovou příležitost. Stále to tak vypadá, že o postupujícím budou muset rozhodnout pravděpodobně až penalty.
     
    102
    Dnešní italský bulvární deník informoval o tom, že má v dnešním zápase domácí trenér nůž na krku. Jak to tak dnes vypadá, už za ním nestojí ani kabina. Že by to byl poslední zápas Garcii na lavičce AS? Výkon jeho mužstva tomu nasvědčuje.
     
    104
    Spezia už hraje pouze na jednoho vysunutého útočníka a jinak se soustředí pouze na obranu. Přes jejich hradbu těl se bude jen těžko dostávat do příležitostí.
     
    105
    V prvním prodloužení už se branky s největší pravděpodobností nedočkáme, neboť se hra odvíjí ve středu hřiště a k vidění je především řada nepřesností a osobních soubojů.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    Rychlé občerstvení a jde se do druhého prodloužení. Zároveň to je i posledních 15 minut a následně o postupujícím rozhodne penaltový rozstřel.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Přesně před rokem se AS také doma v poháru trápil a o jeho postupu rozhodl až v prodloužení proměněnou penaltou De Rossi.
     
    108
    Jedna z mála pohledných akcí vedla k vypracování střelecké příležitosti pro Florenziho. Ten však svoji pozici podcenil, a tak ho o míč vzápětí obral zkušený zadák Valentini.
     
    110
    Digneho centr z levé strany srazila pozorná obrana hostů za cenu rohového kopu.
     
    112
    Nené zvládl tvrdý osobní souboj s Castánem a poté vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    114
    AS Řím už svoji hru velmi zjednodušuje a snaží se pouze posílat do vápna střílené centry. Hosté se ještě více zatahují a už se to budou snažit dotáhnout do penaltového rozstřelu, kde budou šance týmů 50 na 50.
     
    116
    Platonické obléhání pokutového území Spezie v podání domácího AS pokračuje.
     
    117
    Pjanićova střela z hranice velkého vápna končí vysoko nad brankou.
     
    119
    Castán zůstává ležet na hrací ploše, Rüdiger zakopává míč a v prodloužení už se tak pravděpodobně nic víc nestane.
     
    120
    Sudí kontroluje své hodinky a ukončuje prodloužení. Spezia bude mít velkou příležitost v podobě penaltové loterie na to, aby vyřadila hvězdného soupeře!
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:0
    Pjanićovu střelu pod břevno vytáhl brankář konečky prstů nad!
    PJANIĆ
     
    1. série
    0:1
    Kapitán hostů posílá míč do šibenice s ledovým klidem!
    TERZI
     
    2. série
    0:1
    Vyhlášený kanonýr přestřelil branku!
    DŽEKO
     
    2. série
    0:2
    Hostující útočník s přehledem k tyči! Spezia je blízko senzaci!
    NENÉ
     
    3. série
    1:2
    De Rossi poslal brankáře na druhou stranu a bez nervů vykřesává naději!
    De ROSSI
     
    3. série
    1:3
    Juande bez problémů do šibenice!
    JUANDE
     
    4. série
    2:3
    Digne s přehledem k tyči! Přesto je jeho tým na kraji vyřazení.
    DIGNE
     
    4. série
    2:4
    Acampora proměnil penaltu a posílá svůj tým do čtvrtfinále domácího poháru!
    ACAMPORA
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí tým dnes tahal za kratší konec provazu, předvedl hrůzostrašný výkon, během kterého si nedokázal vypracovat jedinou příležitost a jeho zmar poté pokračoval i v penaltovém rozstřelu, kdy zahodil díky Pjanićovi s Džekem první dvě penalty. Spezia předvedla bojovný výkon a při penaltové loterii proměnila všechny pokutové kopy a postoupila senzačně, nicméně zcela zaslouženě do čtvrtfinále domácího poháru! Spezia tak píše krásné řádky své historie a brzy může být ještě lépe, neboť v dalším kole vyzve tým až ze třetí ligy!
     
    To je z dnešního zápasu vše. Děkuji za pozornost a budu se opět těšit u italské kopané. (17:11:45)

    Petr Král

    Branky:

    Karty:   19. Uçan (ASR), 40. Vainqueur (ASR), 90+1. A. (ASR) – 35. Terzi (SPZ), 35. Nené (SPZ)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Pjanić (ASR)
    0:1   Terzi (SPZ)
    2. série:
    0:1   Džeko (ASR)
    0:2   Nené (SPZ)
    3. série:
    1:2   De Rossi (ASR)
    1:3   Juande (SPZ)
    4. série:
    2:3   Digne (ASR)
    2:4   Acampora (SPZ)


    AS Řím: De Sanctis – Emerson, Castán, Rüdiger, Maicon – Pjanić, Vainqueur (64. De Rossi), Uçan – Salah, Džeko, Iturbe (60. Florenzi).
    Spezia Calcio: Chichizola – Terzi, Migliore, Valentini, Martic – Brezovec, Čanađija, Mišić – Nenê – Catellani, Šitum.
    bahis siteleri