Sprinty mužů a žen, Toblach Vítěz: M. C. Fallaová (NOR) a F. Pellegrino (ITA) (kon.)
konec
SP - sprinty mužů a žen, Toblach

Vítěz: M. C. Fallaová (NOR) a F. Pellegrino (ITA)

Sobota 19.12.2015, 12:35Běh na lyžích
     
    Sledovali jsme krásný závod, sprint je skutečně atraktivní disciplína. Ženský sprint ovládla Maiken Caspersen Fallaová, která v cíli o kousek předstihla krajanku Östbergovou a bere tak vítězství, kterým se posouvá do čela průběžného pořadí světového poháru ve sprintu.

    Mužský závod byl také krásný. Ve finále se dlouho vepředu držel Krogh, jenže na konci prvního kola měl kolizi a propadl se na chvost startovního pole. Svojí skvělou výkonnost zde předváděl Young, který chvíli celý vláček vedl, ale do poslední zatáčky si nejlépe najížděl Simeon Hamilton, kterého však po výjezdu neskutečně předstihl Federico Pellegrino a potvrdil, že v současnosti nemá ve sprintu konkurenci. (14:14:31)
     
    Konec
    Sprinty mužů a žen v Toblachu právě skončily.
     
    FIN-M
    Konečné pořadí finále mužů:
    1. Federico Pellegrino (ITA) 2:29,57
    2. Simeon Hamilton (USA) +0,48
    3. Andrew Young (GBR) +0,84
    4. Jovian Hediger (SUI) +1,09
    5. Finn Haagen Krogh (NOR) +1,44
    6. Sondre Turvoll Fossli (NOR) +11,89.
     
    FIN-M
    Federico Pellegrino ukazuje, proč vede průběžné pořadí sprintu. Krásně si vyjel ze zatáčky a ač byl kousek za Hamiltonem, předvedl pár rychlých temp a vítězí o 48 setin před Hamiltonem a třetím Youngem, to je obrovské překvapení!
     
    FIN-M
    Krogh úolně odpadl a s Fosslim jsou na posledních místech. Neskutečný záběr předvádí do stoupání Hamilton, který prchá Pellegrinovi a Youngovi.
     
    FIN-M
    Tohle je vskutku atraktivní závod! První kolo končí na prvním místě Krogh, jenže ze zatáčky skvěle vyjel Young a jde na druhé místo, stejně jako Pellegrino.
     
    FIN-M
    Při prvním stoupání vede Krogh před Pellegrinem, Young se drží na třetí pozici.
     
    FIN-M
    Finále právě odstartovalo, dopředu jde Fossli.
     
    FIN-M
    Vše je připraveno na finále. Je opravdu těžké tipovat, kdo by mohl zvítězit.
     
    FIN-M
    Připraveno je i mužské finále. V průběžném pořadí vede Pellegrino před Fosslim, kteří jsou samozřejmě účastníky i tohoto běhu. Ale v Toblachu doslova létá Andrew Yound. Bude první?
     
    Konečné pořadí finále žen:
    1. Maiken Caspersen Fallaová (NOR) 2:47,28
    2. Ingvild Flugstad Ostbergová (NOR) +0,17
    3. Stina Nilssonová (SWE) +0,61
    4. Linn Sömskarová (SWE) +1,31
    5. Hanna Kolbová (GER) +1,59
    6. Denise Herrmannová (GER) +2,31.
     
    FIN-Ž
    Krásný závod! Ač to vypadalo, že Nilssonová nakonec vyhraje, špatně si najela do poslední levotočivé zatáčky a v parádním sprintu vítězí Maiken Caspersen Fallaová o šedmnáct setin před Ingvild Flugstad Östbergovou.
     
    FIN-Ž
    Možná rozhodne stoupání. Nilssonová si do něj najela nejlépe, ale Fallaová jí nechce pustit před sebe, třetí je Östbergová.
     
    FIN-Ž
    Druhé kolo je tu a ve vedení je stále Östbergová, kousek za ní jede Fallaová. Ale bere za to Nilssonová a už je mezi touto dvojicí.
     
    FIN-Ž
    Při stoupání se na první pozici dostává Östbergová a Fallaová, dvě Norky udávají tempo závodu.
     
    FIN-Ž
    Finále žen bylo zahánejo!
     
    FIN-Ž
    Favoritky hledat prakticky všude, ovšem mezi prvními třemi ženami průběžného pořadí sprintu figurují Nilssonová, Fallaová a Östbergová. Vyhraje jedna z nich?
     
    FIN-Ž
    Pojďme na ženské finále, jeden ze dvou vrcholů dnešního odpoledne v Toblachu.
     
    1/2-2
    Samozřejmě myšleno o výhru v semifinále. To je neskutečné, co tady předvádí Young, bere první místo ve foto finiši před Kroghem. Protože toto semifinále bylo rychlejší než první jde dál i Fossli s Hedigerem a na Northuga s Taugbölem zbydou oči pro pláč. Pátý je Tritscher, poslední v tomto semifinále dojíždí vedoucí muž světového poháru Sundby, který upadl.
     
    1/2-1
    Krogh při stoupání dojel Younga a tito dva si to rozdají o výhru.
     
    1/2-1
    Ve vedení se drží Young následovaný norskou dvojicí krogh a Fossli.
     
    1/2-2
    Druhé semifinále mužů právě odstartovalo.
     
    1/2-1
    V poslední zatáčce spadl Gleb Retivych a je to pro něj konečná, v cíli je nakonec první Federico Pellegrino a spolu se Simeonem Hamiltonem si zatím bere postup dále. Foto finiš rozhodl o tom, že třetí je Northug a čtvrtý Taugböl, jenž nezvládl posledních pár metrů. Ale uvidíme, zda třetí a čtvrté místo Norů bude stačit na postup, jelikož ve druhé skupině je rychlík Andrew Young.
     
    1/2-1
    Pellegrino se při stoupání dostal na druhé místo před Hamiltona, tohle bude hodně těsné, vede stále Taugböl.
     
    1/2-1
    Před Taugböla se již dostal Federico Pellegrino, vedoucí muž sprintů.
     
    1/2-1
    Dopředu se dere Taugböl, až na předposledním místě je zatím Northug.
     
    1/2-1
    První semifinále mužů právě odstartovalo.
     
    1/2-2
    Je to jasné. Dále jde Östbergová, druhá se ztrátou 22 setin je Sömskarová a šťastnou poraženou je třetí Herrmannová. Z prvního semifinále je šťastnou poraženou Kolbová, to je klika pro dvě Němky.
     
    1/2-2
    Čas bude důležitý, jelikož toto semifinále bylo jen o 18 setin pomalejší než první.
     
    1/2-2
    Důležitý bude i čas ohledně dalších postupujících. To je neskutečné, první je totiž Östbergová a Sömskarová, Herrmannová, Matvejevová a Bjornsenová jdou na fototiniš. Mimo je šestá Parmakoskiová.
     
    1/2-2
    Při stoupání ve druhém kole je na tom Östbergová stále nejlépe, ovšem výborně se drží druhá Herrmannová a dotahuje se i švédská závodnice Sömskarová.
     
    1/2-2
    Ve druhém semifinále si zatím nejlépve vede Östbergová, která má obrovský náskok před druhou Hermannovou. Při kratičkém sjezdu jí skvěle jedou lyže.
     
    1/2-1
    Fallaová je na prvním místě při zatáčce a s Nilssonovou si to rozdala o výhru. Norka je nakonec první, druhé místo bere Stina Nilssonová. Uvidíme, jak se bude vyvíjet druhé semifinále.
     
    1/2-1
    Fallaová dává do stoupání obrovský záběr a zvyšuje svůj náskok. Druhá je nyní Nilssonová, Wengová se trošku propadá, což je překvapení.
     
    1/2-1
    Velmi dobře si zatím vede dvojice Norek Fallaová a Wengová, které jsou na prvních dvou místech. Postupovou trojku drží Stina Nilssonová.
     
    1/2-1
    První semifinále žen je zde, pojďme na něj.
     
    1/4-5
    Kde se vzal tu se vzal, zpoza Fossliho vystartoval Andrew Young a ukazuje, že tady má skutečně parádní formu. Je první o tři setiny před Fosslim a oba dva postupují do semifinále.Smůlu má Pentsinen, který je třetí a má horší čas než Sundby s Jylhä, kteří jsou dva šťastní poražení.
     
    1/4-5
    Fossli je stále první a mezi ním a ostatními se již tvoří větší mezera.
     
    1/4-5
    Ve vedení se po prvním kole drží Fossli následovaný Pentsinenem a Youngem, Také tady je to zatím hodně těsné.
     
    1/4-5
    Závěrečný mužský sprint čtvrtfinále je zde.
     
    1/4-4
    A Hediger nakonec své vedení udržel až do cíle, kde si to rozdal s Bernhardem Tritscherem. Foto finiš nakonec rozhodl o tom, že Švýcar byl skutečně jen o kousíček rychlejší než Tritscher, ale to není důležité, postupují oba dva. Třetí Persson měl horší čas než třetí a čtvrtý z třetího čtvrtfinále, takže je již mimo hru.
     
    1/4-4
    Ve vedení se zatím drží Jovian Hediger, což je celkem překvapivé. Následuje ho Simon Persson.
     
    1/4-4
    Také čtvrté čtvrtfiále mužů právě začalo.
     
    1/4-3
    A také se to ukázalo. Zatím nejrychlejší mužské čtvrtfinále ze všech. Co je však překvapivé, vůbec se nedařilo Sergeji Usťugovovi, který měl být teoreticky největším favoritem. Skupinka se držela hodně při sobě, ale Noři ukázali svojí suverenitu. Vyhrál Taugböl, druhý skončil Krogh, a pokud čtvrté a páté semifinále nebude rychlejší než toto, půjdou dáli Sundby a Jylhä, dva zatím nejlepší šťastní poražení.
     
    1/4-3
    Také třetí čtvrtfinále právě odstartovalo a tady to bude pořádná řežba – Krogh, Jylhä, Sundby, Usťugov. To je velká síla.
     
    1/4-2
    Na čekané je tak nyní Glöersen a Jönsson, Nor a Švéd.
     
    1/4-2
    Co je však důležité je to, že druhé čtvrtfinále bylo o pět vteřin rychlejší než první. Takže Eirik Brandsdal, čtvrtý muž průběžného pořadí, skončí dnes už ve čtvrtfinále.
     
    1/4-2
    Je to skutečně tak. Výhru v tomto běhu bere Federico Pellegrino, vedoucí muž průběžného pořadí sprintu, před Glebem Retivychem, který se nechal v poslední zatáčce předběhnout.
     
    1/4-2
    Ve druhém čtvrtfinále by měl být favoritem Gleb Retivych s Federicem Pellegrinem.
     
    1/4-1
    Ale neskutečný závěr předvedl Eirik Brandsal, který se na Hamiltona v cíli dotáhl. Northug jde jako vítěz dál a o druhé místo je neskutečný boj. Nakonec jej bere Simeon Hamilton, který ne špičkou boty, ale milimetrem boty byl v cíli rychlejší než Eirik Brandsal, který musí čekat. Tohle bylo hodně těsné. Poslední dojíždí Maciej Starega, který spadl a jeho ztráta je 46 vteřin.
     
    1/4-1
    Tady to vypadá celkem jednoznačně. Northug s Hamiltonem si drží první dvě místa.
     
    1/4-1
    Odstartováno bylo také první čtvrtfinále mužů.
     
    1/4-5
    Finiš je tady a je jasné, že čtvrtfinále je nejpomalejší ze všech, co jsme dnes viděli. Sömskarová bere jasnou výhru před Denise Hermannovou, třetí místo Gaiy Vürichové na postup stačit nebude.
     
    1/4-5
    Sömskarová stále jede bezpečně na prvním místě a při stoupání ve druhém kole je ze hry venku Anne Kyllönenová, která hned dvakrát upadla. Zřejmě špatné mazivo.
     
    1/4-5
    Při jediném stoupání celého okruhu je bezpečně první Linn Sömskarová.
     
    1/4-5
    Poslední čtvrtfinále je tady. Favoritkou je Linn Sömskarová.
     
    1/4-4
    Neskutečný finiš o druhé postupové místo. Vítězem je Ingvild Flugstad Östbergová, to je naprosto jasné. Ale Sadie Bjornsenová o špičku boty bere druhé postupové místo před Kathrine Rolsted Harsemovou, které zatím třetí pozice nestačí. Druhé čtvrtfinále bylo stále ze všech nejrychlejší a post dvou Lucky Loosers drží Matvejevová a van der Graaffová.
     
    1/4-4
    Prvním kolem projíždí nejrychleji Östbertová, ale pak je to pořádná řežba. O druhé místo se pere Dahlqvistová, Bjornsenová a docvaknout se snaží Harsemová.
     
    1/4-4
    Čtvrté čtvrtfinále nás bude hodně zajímat, jelikož mezi šesticí je také Alena Procházková. Tohle čtvrtfinále by však mělo být jasnou záležitostí Östbergové.
     
    1/4-3
    Třetí čtvrtfinále bylo pomalejší než druhé, takže Matvejevová s van der Graaffovou stále živí naději na semifinále. Dál jde německá sprinterka Hanna Kolbová, která byla o tři desetiny rychlejší než Krista Parmakoskiová. Další Němka, Lucia Angerová, je již mimo hru.
     
    1/4-2
    Je to jasné, v cíli je první Fallaová. Z druhého místa jde dál Sophie Caldwellová. O třetím místě rozhodl foto finiš, Matvejevová v něm byla o setinku rychlejší než Laurien Van der Graaffová a šance Rusky na postup z třetího místa je větší, jelikož tato grupa byla v cíli rychleji než předchozí.
     
    1/4-2
    Vypadá to, že Norka jde do hlavního útoku. Kopec vyběhla jako první. Ale dopředu se již tlačí Sophie Caldwellová.
     
    1/4-2
    V zatáčce o sjezdu se předn ní chtěla dostat Natalia Matvejevová, ale neúspěšně. Fallaová stále vede a jde se do druhého okruhu.
     
    1/4-2
    Druhá várka žen právě odstartovala, do vedení jde Maiken Caspersen Fallaová, což není překvapení a nyní je před ní těžké stoupání.
     
    1/4-1
    V prvním čtvrtfinále to bylo hodně těsné. Ve vedení se průběžně střídala Nilssonová s krajankou Ingemarsdotterovou, nakonec vyhrála právě Stina Nilssonová a jde s Heidi Wengovou dále. O třetím místě rozhodl foto finiš, Ringwaldová byla o chloupek rychlejší než Ingemarsdotterová.
     
    Start
    Sprinty mužů a žen byly zahájeny.
     
    Čtvrtfinále mužů:
    1. skupina:

    Petter Northug jr. (NOR)
    Eirik Brandsdal (NOR)
    Simeon Hamilton (USA)
    Maciej Starega (POL)
    Matias Strandvall (FIN)
    Roman Schaad (SUI)

    2. čtvrtfinále:
    Gleb Retivych (RUS)
    Federico Pellegrino (ITA)
    Johan Edin (SWE)
    Emil Jönsson (SWE)
    Anders Glöersen (NOR)
    Emil Iversen (NOR)

    3. čtvrtifnále:
    Finn Haagen Krogh (NOR)
    Matti Jylhä (FIN)
    Haavard Solaas Taugböl (NOR)
    Martin Johnsrud Sundby (NOR)
    Sergej Usťugov (RUS)
    Dario Cologna (SUI)

    4. čtvrtfinále:
    Ola Vigen Hattestad (NOR)
    Jovian Hediger (SUI)
    Andrew Newell (USA)
    Bemhard Tritscher (AUT)
    Simon Persson (SWE)
    Paal Goldberg (NOR)

    5. čtvrtfinále:
    Andrew Young (GBR)
    Renaud Jay (FRA)
    Sondre Turvoll Fossli (NOR)
    Gianluca Cologna (SUI)
    Ristomatti Hakola (FIN)
    Anssi Pentsinen (FIN)
     
    Čtvrtfinále žen:
    1. skupina:

    Sandra Ringwaldová (GER)
    Jessica Digginsová (USA)
    Ida Ingemarsdotterová (SWE)
    Heidi Wengová (NOR)
    Ida Sargentová (USA)
    Stina Nilssonová (SWE)

    2. skupina:
    Maiken Caspersen Fallaová (NOR)
    Sophie Caldwellová (USA)
    Natalia Matvejevová (RUS)
    Nadine Fähndrichová (SUI)
    Grega Laurentová (ITA)
    Laurien Van der Graaffová (SUI)


    3. skupina:
    Hanna Kolbová (GER)
    Hanna Falková (SWE)
    Krista Parmakoskiová (FIN)
    Lucia Angerová (GER)
    Vesna Fabjanová (SLO)
    Polina Kovalevová (RUS)

    4. skupina:
    Ingvilf Flugstad Östbergová (NOR)
    Mja Dahlqvistová (SWE)
    Sadie Bjornsenová (USA)
    Alena Procházková (SVK)
    Kathrine Rolsted Harsemová (NOR)
    Jevgenija Šapovalovová (RUS)

    5. skupina:
    Linn Sömskarová (NOR)
    Anna Čebašeková (SLO)
    Mari Eideová (NOR)
    Anne Kyllönenová (FIN)
    Denise Herrmannová (GER)
    Gaia Vürichová (ITA)
     
    Mužskou kvalifikaci vyhrál také Nor, nejrychlejší byl Finn Haagen Krogh před finským běžcem Martti Jylhä a obrovským překvapením je třetí místo Andrewa Younga z Velké Británie!

    Bohužel i mezi muži nebude mít ČR zastoupení ve vyřazovacích bojích. Dušan Kožíšek skončil na 42. místě, Martin Jakš byl 67. a slovenský závodník Peter Mlynár dojel ještě o sedm pozic níže za Jakšem.
     
    Kvalifikace je minulostí. Ženskou část tohoto závodu vyhrála Ingvild Flugstad Östbergová před Maiken Caspersen Fallaovou, za dvojicí Norek byla Švédka Linn Sömskarová.

    Z českých závodnic zůstala za postupovou třicítkou jak Petra Nováková (39. místo), tak Karolina Grohová (42. místo). Naopak na 23. místě byla Slovenka Alena Procházková a uvidíme jí tak ve vyřazovacím klání.
     
    Kvalifikace žen je na programu od 10:05, za dalších pětatřicet minut vyběhnou do stopy také muži. Vyřazovací boje začnou přesně ve 12:35. O výsledcích kvalifikace Vás samozřejmě budeme informovat.
     
    Průběžné pořadí světového poháru mužů a žen:
    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 556 b.
    2. Petter Northug jr. (NOR) 339 b.
    3. Niklas Dyrhaug (NOR) 279 b.
    4. Hans Christer Holund (NOR) 236 b.
    5. Finn Haagen Krogh (NOR) 228 b.

    1. Therese Johaugová (NOR) 555 b.
    2. Ingvild Flugstad Östbergová (NOR) 403 b.
    3. Stina Nilssonová (SWE) 380 b.
    4. Heidi Wengová (NOR) 352 b.
    5. Charlotte Kallaová (SWE) 290 b.
    ...
    14. Petra Nováková (CZE) 121 b.
    56. Karolina Grohová (CZE) 7 b.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u další zastávky světového poháru v běhu na lyžích, tentokrát z italského Toblachu. Na své si v tomto středisku přijdou jak milovníci sprintu, tak ti, kteří vyznávají distanční závody. Na programu jsou totiž sobotní sprinty mužů a žen, v neděli se poběží ženská klasická desítka a 15 km klasicky mužů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:35.

    Tomáš Lysý

    Konečné pořadí finále mužů:
    1. Federico Pellegrino (ITA) 2:29,57
    2. Simeon Hamilton (USA) +0,48
    3. Andrew Young (GBR) +0,84
    4. Jovian Hediger (SUI) +1,09
    5. Finn Haagen Krogh (NOR) +1,44
    6. Sondre Turvoll Fossli (NOR) +11,89.
    Konečné pořadí finále žen:
    1. Maiken Caspersen Fallaová (NOR) 2:47,28
    2. Ingvild Flugstad Ostbergová (NOR) +0,17
    3. Stina Nilssonová (SWE) +0,61
    4. Linn Sömskarová (SWE) +1,31
    5. Hanna Kolbová (GER) +1,59
    6. Denise Herrmannová (GER) +2,31.
    Finále mužů
    Andrew Young (GBR)
    Finn Haagen Krogh (NOR)
    Sondre Turvoll Fossli (NOR)
    Jovian Hediger (NOR)
    Federico Pellegrino (ITA)
    Simeon Hamilton (USA)
    Finále žen
    Maiken Caspersen Fallaová (NOR)
    Stina Nilssonová (SWE)
    Ingvild Flugstad Östbergová (NOR)
    Linn Sömskarová (SWE)
    Denise Herrmannová (GER)
    Hanna Kolbová (GER)
    Semifinále mužů
    1. skupina:
    Martti Jylhä (FIN)
    Gleb Retivych (RUS)
    Simeon Hamilton (USA)
    Petter Northug jr. (NOR)
    Haavard Solaas Taugböl (NOR)
    Federico Pellegrino (ITA)

    2. skupina:
    Andrew Young (GBR)
    Jovian Hedeger (SUI)
    Finn Haagen Krogh (NOR)
    Sondre Turvoll Fossli (NOR)
    Berhnahrd Tritscher (AUT)
    Martin Johnsrud Sundby (NOR)
    Semifinále žen
    1. skupina:
    Maiken Caspersen Fallaová (NOR)
    Hanna Kolbová (GER)
    Stina Nilssonová (SWE)
    Sophie Caldwellová (USA)
    Heidi Wengová (NOR)
    Laurien van der Graaffová (SUI)

    2. skupina:
    Ingvild Flugstad Östbergová (NOR)
    Linn Sömskarová (SWE)
    Sadie Bjornsenová (USA)
    Krista Parmakoskiová (FIN)
    Denise Herrmannová (GER)
    Natalia Matvejevová (RUS)
    Čtvrtfinále mužů:
    1. skupina:
    Petter Northug jr. (NOR)
    Eirik Brandsdal (NOR)
    Simeon Hamilton (USA)
    Maciej Starega (POL)
    Matias Strandvall (FIN)
    Roman Schaad (SUI)

    2. čtvrtfinále:
    Gleb Retivych (RUS)
    Federico Pellegrino (ITA)
    Johan Edin (SWE)
    Emil Jönsson (SWE)
    Anders Glöersen (NOR)
    Emil Iversen (NOR)

    3. čtvrtifnále:
    Finn Haagen Krogh (NOR)
    Matti Jylhä (FIN)
    Haavard Solaas Taugböl (NOR)
    Martin Johnsrud Sundby (NOR)
    Sergej Usťugov (RUS)
    Dario Cologna (SUI)

    4. čtvrtfinále:
    Ola Vigen Hattestad (NOR)
    Jovian Hediger (SUI)
    Andrew Newell (USA)
    Bemhard Tritscher (AUT)
    Simon Persson (SWE)
    Paal Goldberg (NOR)

    5. čtvrtfinále:
    Andrew Young (GBR)
    Renaud Jay (FRA)
    Sondre Turvoll Fossli (NOR)
    Gianluca Cologna (SUI)
    Ristomatti Hakola (FIN)
    Anssi Pentsinen (FIN)
    Čtvrtfinále žen:
    1. skupina:
    Sandra Ringwaldová (GER)
    Jessica Digginsová (USA)
    Ida Ingemarsdotterová (SWE)
    Heidi Wengová (NOR)
    Ida Sargentová (USA)
    Stina Nilssonová (SWE)

    2. skupina:
    Maiken Caspersen Fallaová (NOR)
    Sophie Caldwellová (USA)
    Natalia Matvejevová (RUS)
    Nadine Fähndrichová (SUI)
    Grega Laurentová (ITA)
    Laurien Van der Graaffová (SUI)


    3. skupina:
    Hanna Kolbová (GER)
    Hanna Falková (SWE)
    Krista Parmakoskiová (FIN)
    Lucia Angerová (GER)
    Vesna Fabjanová (SLO)
    Polina Kovalevová (RUS)

    4. skupina:
    Ingvilf Flugstad Östbergová (NOR)
    Mja Dahlqvistová (SWE)
    Sadie Bjornsenová (USA)
    Alena Procházková (SVK)
    Kathrine Rolsted Harsemová (NOR)
    Jevgenija Šapovalovová (RUS)

    5. skupina:
    Linn Sömskarová (NOR)
    Anna Čebašeková (SLO)
    Mari Eideová (NOR)
    Anne Kyllönenová (FIN)
    Denise Herrmannová (GER)
    Gaia Vürichová (ITA)
    Průběžné pořadí sprintu:
    Muži:
    1. Federico Pellegrino (ITA) 132 bodů.
    2. Sondre Turvoll Fossli (NOR) 110 b.
    3. Baptiste Gros (FRA) 96 b.
    4. Eirik Brandsdal (NOR) 72 b.
    5. Sergej Usťugov (RUS) 55 b.

    Ženy:
    1. Stina Nilssonová (SWE) 146 bodů
    2. Maiken Caspersen Fallaová (NOR) 130 b.
    3. Ingvild Flugstad Östbertová (NOR) 100 b.
    4. Heidi Wengová (NOR) 70 b.
    5. Astrid Uhrenholdt Jacobsenová (NOR) 64 b.
    ...
    32. Karolina Grohová (CZE) 7 b.