Sjezd žen, Val d'Isere Vítěz: L.Gutová (SWI) (kon.) | Sjezd mužů, Val Gardena Vítěz: A. Lund Svindal (NOR) (kon.)
konec
SP - sjezd mužů, Val Gardena

Vítěz: A. Lund Svindal (NOR)

Sobota 19.12.2015, 12:15Sjezdové lyžování
     
    Dnešní závod opět ovládl Aksel Lund Svindal, který se tak raduje ze třetího vítězství ve sjezdu v této sezóně! Svým výkonem překvapil hlavně francouzský sjezdař Guilhermo Fayed, který dojel na skvělém druhém místě! Pro třetí pozici si dojel Kjetil Jansrud! Ondřej Bank dnešní závod bohužel nedokončil.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (14:35:42)
     
    Konečné pořadí

    1. Aksel Lund Svindal (NOR) 1:54,80
    2. Guilhermo Fayed (FRA) + 0,43
    3. Kjetil Jansrud (NOR) +0,46
    4. Peter Fill (ITA) +0,72
    5. Erik Guay (CAN) +0,90
    6. Bryce Bennett (USA) +1,04
    7. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,30
    8. Max Franz (AUT) +1,36
    9. Steven Nyman (USA) +1,38
    10. Josef Prestl (GER) +1,41
    ____________________________
    Ondřej Bank (CZE) – závod nedokončil
     
    Závod právě skončil
     
    63
    Dnešní závod zakončil závodník z Monaka. Arnaud Allessandria se svým časem závodníkům v TOP 30 rozhodně konkurovat nemohl. Ve spodní pasáži trati navíc udělal chybu, a závod pro něj končí!
     
    62
    Předposledním závodníkem dnešního závodu je Polák Michal Klusak, který se se svým časem zařadil na 54. pozici!
     
    61
    Kazašský sjezdař Martin Chuber na Svindala ztratil skoro sedm vteřin, a zařadil se až na 54. místo!
     
    60
    Svou jízdu má za sebou také Max Ullrich. Chorvatský sjezdař se umístil na 52. místě. Na vedoucího Svindala ztratil přes čtyři sekundy!
     
    59
    Chilský závodník Henrik Von Appen má již také svůj závod za sebou! Von Appen však zajel velmi dobrý závod, a zařadil se na průběžnou 32. pozici!
     
    58
    Emanuele Buzzi jízdu Bennetta rozhodně nenapodobil, a jeho čas stačí až na 51. místo!
     
    57
    Posledním americkým sjezdařem na startu dnešního závodu byl Bryce Bennett. Jeho jízda byla překvapivě hodně rychlá, a na některých mezičasech atakoval i umístění v TOP 10. Bennett nakonec zvládl i spodní pasáž trati a se ztrátou 1,04 sekundy se řadí na šesté místo!
     
    56
    Jediným švédským sjezdařem v závodě byl Alexander Koell, kterému se však jízda příliš nepovedla, a dojel až na 45. místě!
     
    55
    Rakušan Florian Scheiber zajel až 40. čas. Jeho ztráta na vedoucího Svindala činila skoro tři sekundy!
     
    54
    Domácí závodník Henri Battilani byl mocně podporován italskými fanoušky. Jeho čas však stačí pouze na průběžné 47. místo, i tak se Battilani dočkal velkého potlesku!
     
    53
    Švýcar Fernando Schmed nebude se svou jízdou příliš spokojen. Jeho čas stačí pouze na průběžné 45. místo, a Schmed se svým umístěním spokojený nebude.
     
    52
    Matteo Marsaglia dojel do cíle na 33. místě. Jeho ztráta na Svindala činila 2,55 sekundy!
     
    51
    Adrian Smiseth Sejersted již od úvodu trati jel na pomezí 40. místo. Následně norský sjezdař nadále ztrácel, a v cíli z toho je až průběžné 41. místo!
     
    50
    Padesátku dnešního závodu zakončil Nils Mani! Jeho čas však nebyl příliš ideální, a jeho čas stačí pouze na průběžné 38. místo!
     
    49
    Wiley Maple dorazil do cíle na průběžném 32. místě. Americký sjezdař ztratil na Svindala celkem 2,50 sekundy!
     
    48
    Němec Klasu Brander se svou jízdu rozhodně spokojen být nemůže. Jeho ztráta na Svindala narostla na 3,19 sekundy, a je z toho průběžné 40. místo!
     
    47
    Dalším italským závodníkem na startu byl Mattia Casse! Čas Petera Filla sice nenapodobil, nicméně s průběžným 21. místem může být spokojen!
     
    46
    Niels Hintermann také může být se svou jízdou spokojený. Švýcarský sjezdař ztratil na Svindala 2,16 sekundy, a řadí se na průběžné 26. místo!
     
    45
    To francouzský sjezdař Brice Roger svým výkonem hodně překvapil! Jeho čas stačí na osmnácté míst, a myslím, že Roger bude se svým umístěním velmi spokojen!
     
    44
    Prvním chorvatským závodníkem dnešního závodu byl Dim Natko Zrnčić. Jeho jízda nebyla špatná, a chorvatský sjezdař se svým časem řadí na průběžnou 33. pozici!
     
    43
    Siegmar Klotz je dalším závodníkem, který dnešní závod nedokončí. Italský sjezdař nezvládl dolní pasáž, a končí.
     
    42
    Kanaďan Jeffrey Frisch nezajel špatnou jízdu, a hlavně spodní pasáž mu vyšla. V cíli z toho však byla ztráta 2,46 sekundy, což stačí na průběžné 28. místo!
     
    41
    To německý sjezdař Thomas Dressen dnešní závod nedokončí! Dressen se držel časově kolem 30. místa, poté však přišla ve spodní pasáž chyba, a závod pro něj končí!
     
    40
    Švýcarský sjezdař Marci Gisin svou jízdou překvapil! Gisin zvládl trať velmi dobře po technické stránce, a dojel do cíle na průběžném osmnáctém místě!
     
    39
    Francouzský sjezdař Blaise Giezendanner dojel se ztrátou 2,12 sekundy, a řadí se na 23. místo!
     
    38
    Německý sjezdař Andreas Sander může být se svou jízdou spokojen! V cíli ztratil na Svindala 1,77 sekundy, a řadí se na průběžné devatenácté místo!
     
    37
    Američan Jared Goldberg je dalším závodníkem, který dnešní závod nedokončí. Americký sjezdař nezvládl pasáž ve spodní části trati, a závod pro něj skončil!
     
    36
    Hned poté se na trať vydal také Kosiho krajan Bostjan Kline, kterému se jízda povedla malinko lépe, a Kline se zařadil na průběžné 26. místo!
     
    35
    Klemen Kosi, další slovinský reprezentant, má svůj závod také za sebou! Jeho čas však stačí pouze na 29. příčku!
     
    34
    Francouz Valentin Giraud Moine zajel velmi dobrou jízdu! V cíli ztratil na Svindala pouze 1,47 sekundy, a řadí se na průběžnou čtrnáctou pozici!
     
    33
    Závodníci jsou teď pouštěni na trať v kratších intervalech, tudíž do závodu se vydal také Švýcar Ralph Weber, který se svým časem pohyboval okolo 30. místa. Ve spodní pasáži však přišla chyba, a Weber končí!
     
    32
    Prvním slovinským závodníkem v dnešním závodě byl Andrej Sporn, který však se svou jízdou příliš spokojený nebude. Jeho čas stačí pouze na průběžné 28. místo!
     
    31
    Američan Andrew Weibrech se v horní pasáži trati pohyboval na úrovni patnáctého místa. I spodní pasáž americkému sjezdaři spodní pasáž vyšla, a řadí se na průběžné patnácté místo!
     
    30
    Úvodní třicítku závodníků zakončil Kanaďan Benjamin Thomsen, kterému se dnešní sjezd příliš nevydařil. Kanadský sjezdař se řadí se ztrátou 2,88 sekundy až na 26. místo!
     
    29
    Americký sjezdař ve spodní pasáži trati ztratil další desetiny sekundy, a v cíli je z toho ztráta 2,55 sekundy. Sulivan se tak řadí na průběžné 23. místo!
     
    29
    Američan Marco Sulivan hned na začátku trati udělal menší chybu, a na druhém mezičasu ztrácí na Svindala přes sekundu!
     
    28
    Adrien Theuax také nebude příliš spokojený se svou jízdou ... Jeho čas stačí pouze na osmnácté místo!
     
    27
    Aleksander Aamodt Kilde z Norska jel v závodě kolem desátého místa. Ve spodní pasáži trati však udělal norský sjezdař chybu, a závod pro něj končí!
     
    26
    Číslo 26 měl na startu Wener Heel! Italský sjezdař nebude se svou jízdou spokojen. Jeho čas stačí pouze na devatenácté místo, a Heel ztratil na Svindala přes dvě sekundy!
     
    25
    Francouzský sjezdař Johan Clarey dorazil do cíle se ztrátou 1,42 sekundy, a zařadil se na desáté místo. Francouz může být se svou jízdou spokojen!
     
    Aksel Lund Svindal pravděpodobně vyhraje i třetí sjezd sezóny a stal by se tak od sezóny 2002/3 a Stefana Eberhartera prvním sjezdařem, kterému se podařilo ovládnout úvodní tři sjezdy!
     
    24
    Rakušan Vincent Kriechmayr zajel podobnou jízdu jako Kanaďan Osborne-Paradis. Do cíle dorazil se ztrátou 1,30 sekundy, a zařadil se na šestou příčku!
     
    23
    Kanaďan Manuel Osborne-Paradis nebude se svou jízdou spokojen. Jeho jízda nebyla povedená, a kanadskému sjezdaři patří až devátá příčka!
     
    22
    Francouzský sjezdař Guillermo Fayed také zajel velmi dobrou jízdu! V cíli z toho byla ztráta 43 setin sekundy, a průběžné druhé místo! Fayed tak odsouvá Jansruda na třetí místo!
     
    21
    Aksel Lund Svindan si udržel svůj náskok, a do cíle dojel norský sjezdař s náskokem 46 setin sekundy, a řadí se na první místo! Parádní přestavení druhého muže SP!
     
    21
    Norský sjezdař zatím jede výborně, a míří za vedoucí příčkou! Na čtvrtém mezičase má náskok 36 setin sekundy!
     
    21
    Na trať se vydal druhý muž světového poháru Aksel Lund Svindal!
     
    20
    Tak ve spodní trati přišla větší chyba, a to stojí rakouského sjezdaře lepší umístění. V cíli je z toho ztráta 1.63 sekundy, a průběžné třinácté místo. Hannes s dnešním sjezdem rozhodně spokojen nebude ...
     
    20
    První dvacítku závodníků uzavírá Hannes Reichelt, který zajel horní polovinu trati ve velkém tempu. Na třetím mezičase však ztrácí 54 setin sekundy!
     
    19
    Erik Guay však zajel velmi dobrou jízdu! Kanadský sjezdař ztratil na Jansruda pouze 44 setin sekundy, a řadí se na výborné třetí místo!
     
    19
    Hned po domácím závodníkovi vyrazil do závodu Erik Guay. Kanadský závodník však hned v horní pasáži lehce chyboval, a na třetím mezičase ztrácí 40 setin sekundy!
     
    18
    Dominik Paris zajel velmi technickou jízdu, nicméně neriskoval tak jako Jansrud. V cíli z toho byla ztráta přesně sekundy na Jansruda, a Paris se řadí na šestou příčku!
     
    18
    Italský sjezdař však nadále ztrácí, a jeho ztráta se již vyšplhala na 82 setin sekundy. To nevypadá na povedený závod ...
     
    18
    Dalším v pořadí je Dominik Paris! Italský závodník však nevystartoval ideálně, a na druhém mezičase ztrácí 26 setin sekundy!
     
    17
    Kjetil Jasrud opravdu riskoval, a vyplatilo se! Do cíle dojel norský sjezdař s náskokem 26 setin sekundy, a řadí se na první místo!
     
    17
    Kjetil Jansrud měl uprostřed trati velké problémy ve vysoké rychlosti, nicméně vše dokázal ustát, a pokračuje v závodě!
     
    17
    Kjetil Jansrud začal velmi dobře, a na druhém mezičase má náskok desíti setin sekundy!
     
    17
    Hned po této dlouhé přestávce se vydá na trať čtvrtý muž světového poháru ve sjezdu, Kjetil Jasnrud! Jak se s touto dlouhou pauzou vyrovná?
     
    16
    Matthias Mayer je již odvezen do nemocnice, a doufejme, že se brzy vrátí zpět na sjezdovky!
     
    16
    Bohužel zatím nemáme konkrétní zprávy o stavu rakouského sjezdaře. Matthias Mayer je stále v péči lékařů, a nad sjezdovkou již krouží vrtulník ...
     
    16
    Závod je přerušen, neboť Matthias Mayer je ošetřován na trati! Doufejme, že bude v pořádku ...
     
    16
    Po krátké přestávce se vydal na trať Rakušan Mattias Mayer, který však nezvládl spodní pasáž trati, a nepříjemně upadl!
     
    15
    Georg Steriberger zajel také velmi dobrý závod, nicméně se mu nepodařila spodní pasáž tratě. Rakouský sjezdař dojel do cíle se ztrátou sekundy, což stačí na osmé místo!
     
    14
    Rakouský sjezdař ještě něco ztratil ve spodní pasáži trati, nicméně to stačí na druhé místo! Peter Fill však zajel velmi povedený závod, a stále vede!
     
    14
    Rakušan Max Franz začal závod velmi dobře, a ještě na druhém mezičase ztrácel pouze pět setin sekundy. Následně jeho ztráta lehce narostla, ale na čtvrtém mezičase ztrácel pouze 31 setin sekundy!
     
    13
    Dalším Američanem, který se vydal na trať, je Travis Ganong. Jeho jízda nebyla špatná, nicméně se nevyvaroval menších chyb! V cíli z toho byla ztráta 74 setin sekundy, a průběžné čtvrté místo!
     
    12
    Tak Patrick Kueng s dnešním závodem spokojený rozhodně nebude. Na vedoucího Filla ztratil skoro dvě sekundy, a to stačí až na průběžné deváté místo!
     
    12
    I Patrick Kueng by mohl ohrožovat pořadí na prvních místech. Na začátku sjezdu to však nevypadá, již na druhém mezičase ztrácí 59 setin sekundy!
     
    11
    Steven Nyman na trati opravdu hodně riskoval, a jel "na hraně". Americký sjezdař se stále držel kolem času Petera Filla, poté však přišla jedna menší chybička, i tak je z toho v cíli druhé místo!
     
    11
    Prvním Američanem v dnešním závodě je Steven Nyman, který má již za sebou třetí mezičase. Momentálně ztrácí na vedoucího Filla 30 setin sekundy!
     
    10
    První desítku sjezdařů uzavírá Romed Baumann, který po celou dobu sjezdu tahal za kratší konec. Do cíle však dojel se ztrátou 80 setin sekundy, a je z toho průběžné třetí místo!
     
    9
    Carlo Janka však nedokázal ztrátu dohnat, a v cíli je z toho až čtvrté místo. Ztráta švýcarského sjezdaře činí 1.12 sekundy!
     
    9
    Prvním z favoritů, který se vydal do závodu, je Carlo Janka. Švýcarský sjezdař však rozjel dnešní sjezd pomaleji, a na druhém mezičase ztrácí 49 setin sekundy!
     
    8
    To italský závodník Peter Fill jel po celou dobu závodu parádně, a po celou dobu byl před Ferstlem! Do cíle dojel italský sjezdař s náskokem 69 setin sekundy, a jde zcela zaslouženě na první místo!
    Pro Ondru Banka dnešní závod skončil
     
    7
    Ale, ale, ale! Ondra měl bohužel problémy po jednom ze skoků, ale naštěstí k pádu nedošlo! Závod pro něj však bohužel končí ...
     
    7
    Ondra se zatím drží času vedoucího Ferstla. Jeho ztráta na třetím mezičase činí 53 setin sekundy!
     
    7
    Ondra Bank na trati!
     
    6
    Další francouzský závodník Davis Poisson má již dnešní sjezd také za sebou, a je momentálně poslední!
     
    5
    Maxence Muzaton jel velmi dobrý závod, a dlouho se držel času Němce Ferstla! V cíli z toho však nakonec byla ztráta 80 setin sekundy!
     
    4
    Italský sjezdař Christof Innerhofer rovněž nezajel příliš povedenou jízdu, a v cíli je z toho až čtvrté místo!
     
    3
    Zkušený Rakušan Klaus Kröll měl na startu číslo tři, a zajel velmi dobrý závod, řadí se na průběžné první místo!
     
    2
    Josef Frestl má za sebou velmi povedenou jízdu, a do cíle dorazil na první pozici s náskokem 80 setin sekundy!
     
    2
    Jako druhý se do závodu vydal Josef Ferstl, který na prvním mezičase ztrácel, následně již však jede před Striedingerem!
     
    1
    Rakouský sjezdař zvládl i těžkou pasáž uprostřed trati, a i nadále pokračuje ve velkém tempu! Do cíle dorazil v čase 1:57,02! Uvidíme, co na to ostatní ...
     
    1
    Jako první se na sjezdovku v italské Val Gardeně vydal rakouský sjezdař Otmar Stiedinger, kterému se zatím sjezd daří, a nepřšla nějaká větší chyba!
     
    Závod právě začal
     
    Ještě jednou hezké sobotní odpoledne! Na stratu dnešního závodu je již vše připraveno, a za malou chvilku vystartuje Otmar Stiedinger!
    V italské Val Gardeně je již vše připraveno!

     
    Příjemné sobotní odpoledne všem fanouškům sjezdového lyžování! Světový pohár mužů pokračuje o tomto víkendu v italské Val Gardeně. My se dnes společně zaměříme na sjezd mužů, který má start ve 12:15, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    FAVORITÉ DNEŠNÍHO ZÁVODU
    Mezi favority dnešního závodu i dnes patří norští sjezdaři! Aksel Lund Svindal zažívá velmi povedenou sezónu, a zejména ve sjezdu působí velmi suverénním dojmem. Na vedoucí příčce bodování SP této disciplíny má na druhého Petera Filla náskok 88 bodů! Právě Peter Fill by dnes mohl Norovi konkurovat! Na přední pozice se bude rozhodně tlačit také Kjetil Jansrud, který se také udržuje ve skvělé formě, a bude chtít zazářit i na italském sněhu!

    Ve sjezdu však rozhodují maličkosti, a uvidíme, jak se sjezdaři s tratí ve Val Gardeně popasují!
     
    POŘADÍ SVĚTOVÉHO POHÁRU VE SJEZDU
    1. Aksel Lund Svindal (NOR) 200 b.
    2. Peter Fill (ITA) 112 b.
    3. Guillermo Fayed (FRA) 110 b.
    4. Kjetil Jansrud (NOR) 109 b.
    5. Carlo Janka (SUI) 90 b.

    POŘADÍ SVĚTOVÉHO POHÁRU
    1. Marcel Hirscher (AUT) 440 b.
    2. Aksel Lund Svindal (NOR) 417 b.
    3. Kjetil Jansrud (NOR) 247 b.
    4. Felix Neureuther (GER) 225 b.
    5. Henrik Kristoffersen (NOR) 200 b.
    ______________________________
    76. Kryštof Krýzl (CZE) 17 b.
    103. Adam Žampa (SVK) 2 b.
     
    STARTOVNÍ LISTINA
    1. Otmar Striedinger (AUT)
    2. Josef Ferstl (GER(
    3. Klaus Kröll (AUT)
    4. Christof Innerhofer (ITA)
    5. Maxence Muzaton (FRA)
    6. David Poisson (FRA)
    7. Ondřej Bank (CZE)
    8. Peter Fill (ITA)
    9. Carlo Janka (SUI)
    10. Romed Baumann (AUT)
    11. Steven Nyman (USA)
    12. Patrick Kueng (SUI)
    13. Travis Ganong (USA)
    14. Max Franz (SUI)
    15. Georg Streitberger (AUT)
    16. Matthias Mayer (AUT)
    17. Kjetil Jansrud (NOR(
    18. Dominik Paris (ITA(
    19. Erik Guay (CAN)
    20. Hannes Reichelt (AUT(
    21. Aksel Lund Svindal (NOR)
    22. Guillermo Fayed (FRA)
    23. Manuel Osborne-Paradis (CAN)
    24. Vincent Kriechmayr (AUT(
    25. Johan Clarey (FRA)
    26. Werner Heel (ITA)
    27. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    28. Adrien Theaux (FRA(
    29. Marco Sullivan (USA(
    30. Benjamin Thomsen (CAN)
    31. Andrew Weidbrecht (USA)
    32. Andrej Sporn (SLO(
    33. Ralph Weber (SUI)
    34. Valentin Giraud MOine
    35. Klemen Kosi (SLO)
    36. Bostjan Kline (SLO)
    37. Jjared Goldberg (USA)
    38. Andreas Sander (GER)
    39. Blaise Giezendanner (FRA)
    40. Marc Gisin (SUI)
    41. Thomas Dressen (GER)
    42. Jeffrey Frisch (CAN)
    43. Siegmar Klotz (ITA)
    44. Natko Dim Zrnčić
    45. Brice Roger (FRA)
    46. Niels Hintermann (SUI)
    47. Mattia Casse (ITA)
    48. Klaus Brandner (GER)
    49. Wiley Maple (USA)
    50. Nils Mani (SUI)
    51. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    52. Matteo Marsaglia (ITA)
    53. Fernando Schmed (SUI)
    54. Henri Battilani (ITA)
    55. Florian Scheiber (AUT(
    56. Alexander Köll (SWE)
    57. Bryce Bennett (USA)
    58. Emanueele Buzzi (ITA)
    59. Henrik von Appen (CHI)
    60. Max Ullrich (CRO)
    61. Martin Chuber (KAZ)
    62. Michal Klusak (POL
    63. Arnaud Alessandria (VAT)

    Jan Havlovic

    Startovní listina dnešního závodu
    1. Otmar Striedinger (AUT)
    2. Josef Ferstl (GER(
    3. Klaus Kröll (AUT)
    4. Christof Innerhofer (ITA)
    5. Maxence Muzaton (FRA)
    6. David Poisson (FRA)
    7. Ondřej Bank (CZE)
    8. Peter Fill (ITA)
    9. Carlo Janka (SUI)
    10. Romed Baumann (AUT)
    11. Steven Nyman (USA)
    12. Patrick Kueng (SUI)
    13. Travis Ganong (USA)
    14. Max Franz (SUI)
    15. Georg Streitberger (AUT)
    16. Matthias Mayer (AUT)
    17. Kjetil Jansrud (NOR(
    18. Dominik Paris (ITA(
    19. Erik Guay (CAN)
    20. Hannes Reichelt (AUT(
    21. Aksel Lund Svindal (NOR)
    22. Guillermo Fayed (FRA)
    23. Manuel Osborne-Paradis (CAN)
    24. Vincent Kriechmayr (AUT(
    25. Johan Clarey (FRA)
    26. Werner Heel (ITA)
    27. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    28. Adrien Theaux (FRA(
    29. Marco Sullivan (USA(
    30. Benjamin Thomsen (CAN)
    31. Andrew Weidbrecht (USA)
    32. Andrej Sporn (SLO(
    33. Ralph Weber (SUI)
    34. Valentin Giraud MOine
    35. Klemen Kosi (SLO)
    36. Bostjan Kline (SLO)
    37. Jjared Goldberg (USA)
    38. Andreas Sander (GER)
    39. Blaise Giezendanner (FRA)
    40. Marc Gisin (SUI)
    41. Thomas Dressen (GER)
    42. Jeffrey Frisch (CAN)
    43. Siegmar Klotz (ITA)
    44. Natko Dim Zrnčić
    45. Brice Roger (FRA)
    46. Niels Hintermann (SUI)
    47. Mattia Casse (ITA)
    48. Klaus Brandner (GER)
    49. Wiley Maple (USA)
    50. Nils Mani (SUI)
    51. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    52. Matteo Marsaglia (ITA)
    53. Fernando Schmed (SUI)
    54. Henri Battilani (ITA)
    55. Florian Scheiber (AUT(
    56. Alexander Köll (SWE)
    57. Bryce Bennett (USA)
    58. Emanueele Buzzi (ITA)
    59. Henrik von Appen (CHI)
    60. Max Ullrich (CRO)
    61. Martin Chuber (KAZ)
    62. Michal Klusak (POL
    63. Arnaud Alessandria (VAT)