Jaroslavl – Chabarovsk 4:1 (kon.) | CSKA Moskva – Kazaň 2:1 (kon.) | Čerepovec – Toljatti 4:3 (1:0 po s.n.)
Soči – Vladivostok 1:4 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Amur Chabarovsk
Středa 23.12.2015, 17:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce u sledování KHL! Společně se zaměříme na souboj mezi celky Lokomotiv Jaroslavl a Amur Chabarovsk. Přeji příjemné počtení.
     
    Jasným favoritem tohoto duelu bude Jaroslavl. Lokomotiv totiž ve 42 odehraných zápasech nasbíral dohromady 82 bodů a patří mezi nejlepší celky celé soutěže.

    To Amur je na tom o poznání hůře. Za stejný počet zápasů si připsal jen 54 bodů a aktuálně je mimo postupové příčky do play-off.
     
    Svěřenci kouče Alexeje Kudašova v posledním utkání porazili Slovan Bratislava na jeho ledě nejtěsnějším možným rozdílem – 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 15. minutě Ilja Gorochov, který skóroval podruhé v sezoně.

    To mužstvo Andreje Nikolišina odehrálo několik domácích zápasů za sebou. Za sebou má aktuálně dvojzápas s Avangardem Omsk, z nichž jednou vyhrálo 2:0 a poté prohrál 2:4.
     
    Nejproduktivnějšími hráči Amuru jsou bratři Ušeninové. Vladislav zatím nasbíral 19 bodů (10+9) a Vjačeslav má bodů 17 (5+12). Brankářskou jedničkou je Juha Metsola, záda mu kryje Alexandr Pečurskij. Do brány už se také jednou podíval Jevgenij Alikin.

    Nejvíce bodů v Jaroslavli si zatím připsal na své konto Daniil Apalkov – ten odehrál 42 zápasů, dal 12 gólů a na 20 jich přihrál. V brance se střídají Alexej Murygin a Vitalij Kolesnik. Murygin má zatím neuvěřitelná čísla – 23 zápasů, průměr obdržených branek 1.16 a úspěšnost zásahů 95.2%!
     
    Československá stopa v týmech
    Tomáš Zohorna (CHA) – 39 zápasů, 4+8
    Jan Kolář (CHA) – 42 zápasů, 0+7
    Michel Miklík (CHA) – 6 zápasů, 0+2 (zraněný)
    Jiří Novotný (JAR) – 27 zápasů, 4+5
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Gavrikov, Ljubuškin, Grigorjev, Gorochov, Koledov – Averin, Kontiola, Apalkov – Sigarjov, Novotný, Kapustin – Mosaljov, Kartajev, Galimov – Konkov, Loktijonov, Malcev – Iljenko

    Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskij) – Kolář, Aliu, Zub, Šulakov, Stalnov, Ibragimov, Čerepanov – Pervušin, Wandell, Bergfors – Gračjov, Litovčenko, Dědunov – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Li – Železnov, Skladničenko, Byvalcev

    Rozhodčí: Ibatulin, Ščenjov – Bersenjov, Judin.
     
    Hráči hostujícího týmu už nastoupili na hrací plochu stadionu v Jaroslavli, krátce po nich nastupují i ti domácí!
     
    Stadionem aktuálně zní ruská národní hymna.
     
    Na obou stranách uvidíme české hráče. Za hosty bude v prvním obranném páru hrát Jan Kolář s Akimem Aliuem, který je jindy také útočník. Za Lokomotiv se na centru druhé formace představí Jiří Novotný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly utkání vyhrál tým z Jaroslavle.
     
    00:32
    V útočném pásmu se ovšem jako první usadil Amur a střeleckou možnost měl Akim Aliu. Jeho pokus zápěstím ale dokázal chytit pozorný Vitalij Kolesnik.
     
    00:52
    První útočnou akci Lokomotivu chytěl rozehrávkou založit obránce Ljubuškin, ale nepodařilo se. Na druhé straně byl poté pas Gračjova sražen do ochranné sítě.
     
    00:56
    Emil Galimov proniknul s kotoučem do útočného pásma, kde ho dokázal pod lapačkou přikrýt gólman Juha Metsola.
     
    01:09
    Nyní se rodila poměrně zajímavá kombinace domácích, ale celou jí nepřesným pasem zazdil Mosaljov.
     
    01:41
    Hosté se nyní z menšího tlaku vymanili výhozem puku, který ale Gračjov obstaral tak šikovně, že z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    02:09
    Střelecký pokus obránce Pavla Koledova bez problémů chytil Metsola. Celou akci svým odvážným průnikem založil Andrej Loktijonov.
     
    02:30
    Petri Kontiola vyrazil po nedobré rozehrávce Zuba napadat hráče soupeře, ale nedostal se ke kotouči.
     
    02:45
    Nyní měl ale finský útočník na holi první šanci na střelu z předbrankového prostoru, ale neposedný puk si nedokázal zkrotit! Metsola měl štěstí.
     
    03:32
    Kirill Kapustin se snažil projít do útočného pásma přes modrou čáru, ale neměl dostatek prostoru.
     
    03:56
    Na druhé straně nebezpečně střílel Jevgenij Gračjov, nicméně Kolesnik stál na správném místě a vyrazil kotouč.
     
    04:20
    Obránce Lokomotivu Jaroslavl Michajl Grigorjev nahazoval touš před bránu na Mozaljova, před ním ho ale pozorně lapil Juha Metsola.
     
    04:25
    Uvidíme první přesilovou hru. Dvě minuty za hákování dostává domácí Andrej Loktijonov (JAR).
     
    04:32
    Domácí tým vyrazil do útočné akce i při vlastním oslabení, ale nedokázal se probojovat k zakončení.
     
    05:01
    A nyní se hráči Lokomotivu postarali o výhoz kotouče do středního pásma.
     
    05:12
    Vladislav Ušenin po pasu svého bratra Vjačeslava operoval před bránou, ale domácí gólman Vitalij Kolesnik byl pozorný a zakročil.
     
    05:23
    Bergfors za bránou přišel o puk a Jiří Novotný ho posléze dokázal vyhodit do středního pásma.
     
    05:57
    Hostující celek se dobře drží v útočném pásmu, zatím se ale nemůže dostat k vážnější střele, která by nějak hodně ohrozila domácí branku.
     
    06:16
    Změnit to nyní chtěl Jan Kolář, nicméně jeho střela byla zblokována a Aliu poté minul branku.
     
    06:25
    Domácí v plném počtu.
     
    07:11
    Sergej Konkov (JAR) se nyní provinil držením protihráče a po komerční přestávce si tak Amur znovu zahraje přesilovou hru.
     
    07:20
    Kapustin byl trefen kotoučem, sudí tedy raději přerušil hru a domácí útočník odchází na šití do kabiny.
     
    07:45
    Arťjom Zub po pasu od Šulakova střílel nepříjemně od modré čáry, ale nezamířil vůbec dobře.
     
    08:05
    Dědunov se nyní u pravé tyče zjevil v poměrně dobré příležitosti, ale brankář Kolesnik se dobře přesunul a dokázal kotouč vyrazit do bezpečí.
     
    08:32
    Vladislav Ušenin se před bránou dostal ke střele jako slepý k houslím. Opět ale narazil na připraveného brankáře Vitalije Kolesnika.
     
    08:50
    Vladislav Ušenin to myslel dobře, ale provedl to špatně. Jeho pas na modré čáře zastavili obránci, kteří tak vyhodili puk.
     
    09:11
    Domácí v plném počtu.
     
    09:23
    Vladimir Pervušin měl v útočném pásmu poměrně zajímavou střeleckou příležitost, ale bránu zcela minul, a tak celá šance přišla vniveč.
     
    09:38
    Na druhé straně před napadajícími forvardy raději touš pokryl Juha Metsola, finský brankář ve službách Amuru Chabarovsk.
     
    10:16
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí celek si vytvořil tlak v útočném pásmu a ujímá se vedení 1:0! VLADISLAV GAVRIKOV se dostal ke kotouči na modré čáře po pasu od Ljubuškina a nekompromisní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě! A že toho bylo hodně – Juha Metsola měl naprosto zakrytý výhled a byl bez šance. Asistence: Andrej Sigarjov a Ilja Ljubuškin.
    Vladislav GAVRIKOV - 1:0
     
    10:31
    Zakázané uvolnění v podání Amuru po odpalu útočníka Alexeje Byvalceva.
     
    11:09
    Rodila se další zajímavá akce Lokomotivu, ale Petri Kontiola byl střežen hned celou obrannou dvojící, tudíž byl téměř bez šance něco vymyslet.
     
    11:37
    Pas kapitána Staffana Kronwalla na před bránou stojícího Sergeje Konkova zastavil gólman Juha Metsola svou lapačkou.
     
    11:54
    Obrovská šance na vyrovnání! Vladislav Ušenin se zjevil zcela osamocený před brankářem Kolesnikem, ale nedokázal ho překonat! Domácí brankář dobře zasáhl svým levým betonem.
     
    12:00
    Mnohem horší pro hosty je ale to, že Ilja Gorochov (JAR) zcela zbytečně hodil na branku útočníka Olega Liho. Ten zůstal dlouho ležet na ledě a moc dobře to s ním nevypadalo, nakonec se ale zvedl po svých. Domácí obránce už sedí na trestné lavici za nedovolené bránění.
     
    12:27
    Domácí podruhé v krátkém sledu posílají puk přes všechny čáry, ani třetí přesilová hra Chabarovsku zatím tedy nic nepřináší.
     
    13:04
    Hosté opět byli v útočném pásmu sotva deset vteřin, Lokomotiv brání výborně!
     
    13:26
    Dobrou práci v oslabení nyní odvedl Andrej Loktijonov, který obral protihráče Zuba o puk a dokázal ho vyhodit až za branku Metsoly.
     
    14:00
    Domácí v plném počtu.
     
    14:18
    Vladislav Ušenin je zatím smolařem zápasu. Nyní totiž dostal pas do další dobré šance, ovšem opět si s tím nedokázal poradit! Tentokráte dokonce ani nevystřelil.
     
    14:49
    Jaroslavl výborně napadal za brankou Juhy Metsoly a dostal se k puku. Od modré poté své štěstí zkoušel Grigorjev, ale finský brankář Amuru vyrazil touš.
     
    15:32
    Nikolaj Skladničenko chyboval ve středním pásmu, ale hráči Lokomotivu to nedokázali potrestat.
     
    15:55
    Rychlý útočný výpad zakončoval Emil Galimov kličkou do bekhendu, kterou puk přizvedl do vzduchu. Brankář Juha Metsola ale máchnul svojí lapačkou a pěkným zákrokem tak přerušil hru!
     
    16:29
    Sergej Konkov se nyní po střele Andreje Loktijonova snažil probojovat před bránou k dorážce, ale Metsola to neumožnil tím, že přikryl puk.
     
    16:47
    Ilja Ljubuškin střílel po zemi z pravé strany. Nakonec vyprášil betony finského strážce svatyně.
     
    17:18
    Hostující celek se na chvíli usadil v útočném pásmu. Rychlý přístup obránce Jaroslavle mu ale zabránil v jakémkoliv nebezpečí.
     
    17:58
    Amur Chabarovsk je nyní více v držení kotouče a snaží se založit útočnou akci. Oleg Li ale nedokázal zpracovat dlouhý pas po pravé straně.
     
    18:38
    Do útočného pásma vniknul Denis Mosaljov, který vyslal dobrou střelu zápěstím. Od Metsolovy hole se ale odrazila do ochranné sítě, vhazovat se tedy bude v útočném pásmu Lokomotivu.
     
    18:49
    Rodila se pěkná akce domácího celku, který si párkrát nahrál v předbrankovém prostoru. Nakonec ale díky dobré obranné práci Aliua s Kolářem nedokázal zakončit.
     
    19:32
    Šance i na straně chabarovské, kdy před bránou hrozil Vladimir Pervušin. Domácí brankář Vitalij Kolesnik ale ze souboje vzešel jako vítěz, když přikryl puk po střele Toma Wandella a Pervušinovi tak zabránil v dorážce!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Jedinou branku zatím obstaral domácí zadák Vladislav Gavrikov, jemuž na modré čáře nabil Ilja Ljubuškin. Lokomotiv tedy nad svým soupeřem z Chabarovsku vede 1:0.
     
    Hráči obou celků už jsou nastoupeni na hrací ploše a chystají se na druhou třetinu. V první periodě byl poměr střel 13:8 ve prospěch Lokomotivu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Před bránou se snazil o puk bojovatl Michlajl Železnov, ale neuspěl.
     
    20:48
    Nepochodil nyní ani napadající Pavel Dědunov, který alespoň dokázal ale vybojovat útočné pásmo.
     
    21:07
    Jenže jeho spoluhráči si moc dobře nenahrávali a bránící švédský reprezentant Hersley ztečoval jeden z pasů do hlediště.
     
    21:34
    Vjačeslav Učinin s Olegem Lim napadali rozehrávajícího brankáře Kolesnika a poté před bránou hledali Vladislava Ušenina, ale k němu se puk nedostal.
     
    22:01
    Z pravého křídla to nyní Oleg Li vyzkoušel sám, neměl ale šanci uspět, jelikož jeho střela postrádala razanci.
     
    22:16
    Rozehrávka Akima Aliua doputovala jen na zakázané uvolnění, místo toho, aby jí chytil nějaký spoluhráč.
     
    22:26
    Akim Aliu nyní s přispěním mantinelu trefil ochrannou síť. Díky tomu hosté mohou alespoň vystřídat své hráče.
     
    22:54
    Tom Wandell zrychlil ve středním pásmu a vniknul do toho útočného, kde mu ale nebylo umožněno vystřelit. Škoda pro hosty.
     
    23:27
    Arťjom Zub rozehrával pod tlakem zpoza své brány, a tak nahrál do střendího pásma špatně.
     
    23:40
    A nyní se hráči Lokomotivu po odpalu od Ilji Gorochova dopustili zakázaného uvolnění. Buly následuje po pravici Vitalije Kolesnika.
     
    24:08
    Do rychlého protiútoku nyní po levé straně vyrazil Andrej Sigarjov, jeho střela zápěstím šla ale vedle brány. Metsola jí ovšem škrtl a puk se tak odrazil do ochranné sítě.
     
    24:35
    Ilja Ljubuškin chtěl pasem dopředu vyslat Dmitrije Malceva, ale to se nepodařilo. Útočník čtvrté formace byl dobře bráněný.
     
    25:22
    Denis Mosaljov nyní jen nahodil touš do útočného pásma, aby mohl spolu s ostatními vystřídat. Hra teď není moc pohledná.
     
    26:10
    Po neúspěšném pokusu o útočnou akci Chabarovských, kdy jeden z hostí trefil ochrannou síť, je nařízena komerční přestávka.
     
    26:18
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho a nabito na volej dostal Jegor Averin, který měl před sebou poloodkrytou klec. Tu ovšem trestuhodně minul!
     
    27:22
    Emil Galimov se obtočil okolo brány a snažil se zakončit, ale nemířil vůbec dobře. Na druhou stranu poté vyrazil Alexej Byvalcev, proti němuž zasáhl pozorný Kolesnik.
     
    27:38
    Domácí si začínají vytvářet nebezpečný tlak! Nyní se v předbrankovém prostoru do zakončení protlačoval Jiří Novotný, kterému ale obránci zamezili ve střele.
     
    28:23
    Andrej Sigarjov nyní vyhrál závod o puk a zabránil zakázanému uvolnění, více už ale nedokázal, jelikož byl na pokraji sil.
     
    28:58
    Emil Galimov nahrával na Denise Mosaljova, který si ale tento prudký pas nedokázal zpracovat.
     
    29:28
    Střelu útočníka Andreje Loktijonova bez problémů chytil pozorný Juha Metsola.
     
    29:50
    Akim Aliu se dostal k odraženému puku a okamžitě střílel. Jeho ránu mu zblokoval obránce Pavel Koledov, který nyní v bolestech zůstává ležet na ledové ploše! Sudí tedy hru přerušil.
     
    29:50
    Obránce s číslem dva na zádech nyní za asistence lékaře a spoluhráče míří na střídačku, kde bude ošetřen. Domácí fanoušci zatím vyvolali jeho jméno a celý stadion mu zatleskal.
     
    30:22
    Vjačeslav Litovčenko nahozením kotouče od modré čáry založil kombinaci Amuru Chabarovsk, ze které ale nepřišlo žádné zakončení.
     
    30:53
    Skladničenko přitlačil protihráče s pukem na mantinel a držel ho tam tak dlouho, až rozhodčí přerušili hru a nařídili buly před útočným pásmem Chabarovských.
     
    31:04
    Andrej Sigarjov se na pravém křídle uvolnil od mantinelu do střelecké pozice, ovšem jeho zakončení bylo nepřesné.
     
    31:31
    Oleg Li ke střele vybídnul švédského útočníka se zkušenostmi z NHL Niclase Bergforse, ovšem brankář Vitalij Kolesnik nadále drží čisté konto.
     
    31:44
    Vladislav Ušenin byl v šanci podražen Vladislavem Gavrikovem (JAR) a Amur si tak zahraje čtvrtou přesilovou hru v dnešním utkání! Dokáže jí konečně využít?
     
    32:04
    Jevgenij Gračjov se snažil střílet z voleje, ale v rozhodujícím momentu mu protihráči přizvedli kotouč.
     
    32:32
    Před branku si na pas sjel Vitalij Šulakov, jenomže nedokázal si zpracovat puk a domácí toho využili k osvobození se.
     
    33:24
    Po pasu od Jana Koláře své štěstí zkoušel Vjačeslav Ušenin, ale nakonec zamířil jen vedle klece, takže Kolesnik neměl žádnou práci.
     
    33:44
    Domácí v plném počtu.
     
    33:55
    Zakázané uvolnění v podání Lokomotivu, Gavrikov chtěl jít totiž do samostatného úniku, ale nebylo mu to umožněno.
     
    34:05
    Na levé straně se ke střele propracovat český útočník Jiří Novotný, bohužel pro Jaroslavl ale nemířil vůbec dobře.
     
    34:28
    Andrej Sigarjov nahrával před bránu na volného Arťjoma Iljenka. V rozhodující chvíli ale kotouč odskočil a tak se k němu domácí forvard nedostal.
     
    35:02
    V mezikruží odvedl výbornou práci Emil Galimov, který se uvolnil ke střele. Brankář Juha Metsola ale stál ve správnou chvíli na správném místě a dokázal zákrokem přerušit hru!
     
    35:02
    Komerční přestávka.
     
    35:26
    Arťjom Iljenko v předbrankovém prostoru operoval opět dobře, ale tentokráte mu jeho pokus byl zblokovaný.
     
    35:54
    Grigorjev vyslal tvrdý pokus od modré čáry, brankář Juha Metsola je ale nyní oporou svého týmu a puk lapil!
     
    36:05
    Jevgenij Gračjov sebral puk ve vlastním obranném pásmu a vyjel s ním až do toho útočného, kde ale chyběla dostatečná podpora spoluhráčů.
     
    36:49
    Oleg Li z levé strany nahodil kotouč před bránu. Snažil se tak o to, aby ho někdo ze spoluhráčů tečoval, což se nepodařilo.
     
    37:09
    Vjačeslav Ušenin je dnes hodně aktivním hráčem. Jeho ránu z mezikruží jeden z bránících hráčů nyní přizvedl do ochranné sítě.
     
    37:18
    Daniil Apalkov se při pokusu o útočnou akci dostal do ofsajdu. Tohle se ruskému reprezentantovi vůbec nepodařilo.
     
    37:42
    Po pasu od Apalkova nyní od modré vyspálil Ljubuškin a Metsola měl co dělat, aby zkrotil puk! Nepodařilo se mu to a domácí tak měli možnost dorážek, ale to už se jim nepodařilo realizovat.
     
    38:15
    Uvidíme první přesilovou hru Lokomotivu, je ponechána výhoda!
     
    38:28
    Na trestnou lavici nyní za hákování míří Daniil Stalnov (CHA). Jak si s početní výhodou poradí domácí celek?
     
    38:44
    Od modré čáry vyslal svou střelu zápěstím obránce Koledov, ale zamířil jen do míst, kde prostor hájil připravený gólman Juha Metsola.
     
    39:08
    Hosté se poprvé v této početní nevýhodě dokázali zmocnit kotouče a okamžitě ho tak vyvezli do bezpečí.
     
    39:28
    Petri Kontiola nyní neprorazil do útočného pásma a tak Chabarovští opět vyhodili.
     
    39:56
    Švédský reprezentační obránce Patrik Hersley měl na modré dost volného prostoru, a tak si vybruslil ke střele. Ta byla velice tvrdá, ovšem brankář Metsola jí chytil do své výstroje!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Máme za sebou 40 minut zápasu mezi Lokomotivem Jaroslavl a Amurem Chabarovsk. Zatím jsme viděli jednu jedinou branku, o kterou se v první periodě postaral obránce Gavrikov. Jinak je zápas poměrně vyrovnaný a mohl by tak nabídnout ještě velmi zajímavou bitvu.
     
    Střely: 24:14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Domácí budou hrát ještě necelou půlminutu přesilovou hru.
     
    40:28
    Nedokázali ovšem ani zaútočit, hosté jsou v plném počtu.
     
    40:49
    Staffan Kronwall bojoval jako správný kapitán u levého mantinelu a udržel tak kotouč v útočném pásmu, ale nic více z toho nebylo.
     
    41:09
    Dnes poněkolikáté střílel Vjačeslav Učenin, ale ten chlapec už by si měl seřídit svá mířidla, protože opět netrefil branku.
     
    41:50
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno, 1:1! Tohle byla ukázkově sehraná akce Chabarovsku. Střela Rinata Ibragimova byla zblokována a puk se dostal na hokejku Vjačeslava Ušenina, který na levém křídle našel volného bratra VLADISLAVA UŠENINA, který se tak trefil pojedenácté v sezoně! Asistence: Vjačeslav Ušenin a Rinat Ibragimov.
    Vladislav UŠENIN - 1:1
     
    42:21
    Hosté jsou jako polití živou vodou a opět se pouští do útočení, výkon Lokomotivu teď rozhodně není uspokojivý.
     
    42:56
    Emil Galimov (JAR) se provinil útočným faulem a usedá na trestnou lavici za hákování. Následuje pátá přesilovka pro Amur.
     
    43:21
    Hosté ale zatím nedokázali zaútočit, podařilo se to naopak domácím. Ti tak pošetřili několik sekund, během nichž mohli vystřídat.
     
    43:43
    Pavel Dědunov se v mezikruží snažil dostat k odraženému puku, ale nakonec z toho byla jen právě marná snaha. Domácí obrana to udělala dobře.
     
    44:10
    Zadáci Jaroslavle podruhé v krátkém sledu vyhazují puk přes všechny čáry. Oslabení dnes domácímu celku zatím vychází na výbornou.
     
    44:45
    Jan Kolář ani Arťjom Zub neměli šanci zachytit pas na modrou čáru, akce Amuru tak byla opět neúspěšná.
     
    44:56
    Domácí v plném počtu.
     
    45:13
    Dmitrij Malcev viděl volný puk před Metsolou a chtěl se k němu dostat, ale nedokázal to.
     
    45:33
    Kirill Kapustin se z levé strany prokličkoval až před bránu. Juha Metsola byl pozorný a dokázal kotouč vyrazit do bezpečí.
     
    46:10
    Amur Chabarovsk se ocitl pod tlakem a vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    46:16
    Do útočné akce se vydal Jevgenij Gračjov, pozorný brankář Vitalij Kolesnik ale jeho střelu chytil a přerušil hru, díky čemuž přichází na řadu komerční přestávka.
     
    46:51
    Krásný individuální průnik nám nyní předvedl Daniil Apalkov, jenž letos hýři sebevědomím celou sezonu. Jeho zakončení bylo ale zblokováno.
     
    47:09
    Vzájemné vyloučení. Za sekání usedají na trestnou lavici Daniil Apalkov (JAR) a Jevgenij Gračjov (CHA).
     
    48:00
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách nabízí na ledě více prostoru, zatím ale ne nějakou útočnou akci. Hraje se spíše ve středním pásmu.
     
    48:43
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Teď se ale vše změnilo! Hráči Lokomotivu se nastěhovali do útočného pásma a na modré čáře se do kotouče pořádně opřel ILJA LJUBUŠKIN, jehož tvrdá rána s přispěním šťastného odrazu od brusle bránícího Jana Koláře skončila za zády Juhy Metsoly! Domácí celek se podruhé v utkání ujímá vedení. Asistence: Staffan Kronwall a Vladislav Kartajev.
    Ilja LJUBUŠKIN - 2:1
     
    49:09
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    49:13
    Gračjov se hned pustil do útočné akce, ale jeho zakončení z bezprostřední blízkosti dokázal do své lapačky schovat brankář Vitalij Kolesnik!
     
    49:54
    Zakázané uvolnění v podání Lokomotivu Jaroslavl, vhazovat se bude opět po pravici Kolesnika.
     
    50:36
    Akim Aliu předvedl naprosto parádní kličkovanou, kdy z vlastního pásma prorazil až ke střele v tom útočném! Kolesnik pouze vyrazil kotouč a k němu se tak dostal dorážející Vladimir Pervušin, který ale zamířil jen do domácího gólmana!
     
    50:49
    Emil Galimov byl faulován v samostatném úniku na branku, trestné střílení z toho ale nebude. Bude se "jen" vylučovat, dvě minuty za sekání dostává Arťjom Zub (CHA).
     
    51:12
    Denis Mosaljov hýřil sebedůvěrou a troufl si na velice drzý průnik, ovšem zakončit už se mu nepovedlo.
     
    51:31
    Kartajev byl v útočném pásmu sražen k zemi, sudí byl ale benevolentní a hru nechal plynout dál, hosté tedy dokázali vyhodit.
     
    52:21
    Přihrávka za přihrávkou, ale střela žádná – takhle vypadá nynější kombinační hra Lokomotivu Jaroslavl. A efekt to pochopitelně nemá.
     
    52:49
    Hosté v plném počtu.
     
    53:29
    Amur Chabarovsk se snaží procpávat do útočného pásma co nejčastěji, obránci Lokomotivu jsou ale pozorní a zatím jim neumožňují nějakou šanci.
     
    53:58
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hostující defenziva ale nyní zaspala a je za to potrestána! Daniil Apalkov fantasticky nahrál přes bránící hráče na JEGORA AVERINA, který tváří v tvář Metsolovi skóroval bekhendem a poslal tak Jaroslavl do vedení o dva góly! To je velká komplikace pro tým z Chabarovsku. Asistence: Patrik Hersley a Daniil Apalkov.
    Jegor AVERIN - 3:1
     
    54:21
    Oleg Li nedostihl kotouč v útočném pásmu a je tak odpískáno zakázané uvolnění Amuru. Vhazovat se bude po levici Metsoly.
     
    54:58
    Hráči domácího týmu se snažili co nejdéle držet v útočném pásmu, kde by v ideálním případě zápas chtěli dohrát. Ale obránce Nikita Čerepanov je obral o puk a chystá se rozehrát...
     
    55:10
    ... což se mu ale vůbec nepodařilo a je z toho zakázané uvolnění. Naprosto zbytečné pro hosty, Čerepanov nebyl vůbec pod tlakem.
     
    55:55
    Vladislav Kartajev dostal od obrany Chabarovsku hodně prostoru a hodlal toho využít, jenomže Juha Metsola to za své spoluhráče zachránil pozorným zákrokem.
     
    56:40
    Vitalij Šulakov bojoval v pravém rohu útočného pásma o touš, ale bránící Jegor Averin ho obral o puk, aby ho poté vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    57:00
    Hosté si několikrát dokázali nahrát v útočném pásmu, následující střela Wandella ale byla zblokována a Jaroslavlští vyvezli puk.
     
    57:30
    Nyní se s ním dokonce dostali za branku Metsoly a hodlají ho tam udržet co nejdéle.
     
    57:45
    A to se daří, hostující zadáci vůbec neví, jak obrat domácí forvardy o puk!
     
    58:00
    Nyní to už dokázal a tak na počátku poslední dvouminutovky razí do útočné akce!
     
    58:17
    Domácím stadionem obíhá mexická vlna, fanoušci už si nepřipouští prohru svého týmu.
     
    58:33
    Ze středního pásma střílel Pavel Dědunov, nebyla ale šance, že by z toho byl gól.
     
    58:45
    Definitivní rozhodnutí na holi měli Emil Galimov a Vladislav Kartajev! Prvně jmenovanému nabil do tutové šance Denis Mosaljov, ale brankář Metsola vyrazil puk. Kartajev se poté ještě dostal k dorážce, kterou ale neproměnil!
     
    58:55
    Ofsajd v podání hostů a následuje oddechový čas pro Amur Chabarovsk.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 500 diváků.
     
    58:55
    Juha Metsola zůstává na střídačce, Chabarovsk se o vyrovnání pokusí se šesti hráči v poli!
     
    58:56
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (2 min. pro hráčskou lavici - příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Kirill Kapustin.
     
    59:36
    Dělová rána Vladislava Ušenina od modré čáry byla nepřesná!
     
    59:50
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Gól do prázdné brány a je definitivně hotovo! PETRI KONTIOLA se dostal ve středním pásmu ke kotouči po pasu od Averina a rozhoduje tak svým čtvrtým gólem v sezoně o tom, že Lokomotiv Jaroslavl dnes získá tři body! Asistence: Jegor Averin.
    Petri KONTIOLA - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Lokomotiv potvrdil roli favorita a oslavil tříbodový zisk v utkání s Chabarovskem!

    Do vedení se dostal v 11. minutě, když skóroval obránce Vladislav Gavrikov. Na další gól se čekalo až na začátek druhé třetiny a přišel z hole hostujícího Vladislava Ušenina, kterého skvěle našel jeho bratr Vjačeslav. Domácí si ve 49. minutě své vedení vzali zpátky, to když skóroval dělovou ránou obránce Ilja Ljubuškin. Puk se při této střele nešťastně odrazil od bruslích Jana Koláře do brány. V 54. minutě dal důležitý gól po pasu od Apalkova Jegor Averin, domácí tak vedli 3:1. Jejich výhru trefou do prázdné branky potvrdil finský útočník Petri Kontiola, kterého si zcela jistě dobře pamatuje moderátorka ČT Sport Hana Ježková (I don't know...).

    Jaroslavl tak svého soupeře porazil 4:1!
     
    Střely na branku: 33:22 (13:8, 11:6, 9:8)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jiří Novotný (JAR) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:14
    Jan Kolář (CHA) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 22:37
     
    Z mé strany to bude všechno. Mockrát Vám děkuji za pozornost a jménem Onlajnů přeji krásné prožití vánoční svátků! Mějte se krásně a užijte si čas se svými nejbližšími, na počtenou! (19:22:15)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 11. Gavrikov (Sigarjov, Ljubuškin), 49. Ljubuškin (Kronwall, Kartajev), 54. Averin (Hersley, Apalkov), 60. Kontiola (Averin) – 42. Vl. Ušenin (Vj. Ušenin, Ibragimov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Gavrikov, Ljubuškin, Grigorjev, Gorochov, Koledov – Averin, Kontiola, Apalkov – Sigarjov, Novotný, Kapustin – Mosaljov, Kartajev, Galimov – Konkov, Loktijonov, Malcev – Iljenko
    Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskij) – Kolář, Aliu, Zub, Šulakov, Stalnov, Ibragimov, Čerepanov – Pervušin, Wandell, Bergfors – Gračjov, Litovčenko, Dědunov – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Li – Železnov, Skladničenko, Byvalcev

    Rozhodčí: Ibatulin, Ščenjov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 8 500
    bahis siteleri