Vítkovice – Chomutov 5:4 (kon.) | K. Vary – Sparta 3:5 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 5:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 1:3 (kon.) | Olomouc – Plzeň 1:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 4:3 (2:0 po s.n.)
Litvínov – Kometa Brno 0:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Mountfield HK
Sobota 26.12.2015, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Hradec už to bude mít hodně těžké. Chvilku potom, co se Pilař vrátil do hry, odchází na trestnou lavici další hokejista Mountfieldu. Jmenovitě Köhler za podražení.
     
    56:45
    Valský vypíchl Pilařovi puk a hostující bek ho fauloval. Útočník v ponechané výhodě ujížděl sám na Kacetla, ale těsně minul. Pilař nicméně odchází na trestnou lavici a pokračuje se ve čtyřech.
     
    55:39
    Hradec má skvělou příležitost k vyrovnání. Šimek odešel na trestnou lavici za podražení a Hradec má k dispozici početní převahu.
    55:13 Michal BULÍŘ - 5:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    55:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jank už byl na ledě, ale domácí přesto skórují a necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby vedou 5:4. Diváci vyvolávají jméno MICHALA BULÍŘE, jenž na brankovišti tečoval Radivojevičovo nahození mimo Kacetlův dosah. Asistence: Branko Radivojevič, Martin Bakoš.
     
    53:09
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela. Jank vyfasoval dvě minuty za držení protihráče a přesilovou hru mají tentokrát k dispozici Bílí Tygři.
     
    50:48
    Hosté už byli v pěti a teď si zahrají i oni v přesile. Bulíř na poslední chvíli podrazil protihráče, jinak by hosté ujížděli do přečíslení.
     
    50:22
    Parádní sólo Bulíře gólem nekončí. Liberecký útočník prokličkoval až do zakončení, ale z těsné blízkosti už nestihl na Kacetla vyzrát.
     
    48:38
    Bude se pokračovat v nestandardním počtu hráčů na ledě. Dvě minuty za napadení dostal hostující obránce Pilař a domácí mají výhodu početní převahy.
    47:56 Brian IHNACAK - 4:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    47:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Skvělá podívaná pokračuje, Mountfield brzy odpovídá a stav je 4:4. Hosté rychle přenesli hru, na konci akce byl Červený, jenž poslal puk mezi kruhy a BRIAN IHNACAK s ním přiklouzl k brankovišti a vymíchal Lašáka blafákem do forhendu. Asistence: Rudolf Červený, Bedřich Köhler.
    47:43 Michal BIRNER - 4:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    47:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři opět vedou. Vampolovi nikdo z obránců nedokázal vzít puk a domácí forvard se s ním znovu natlačit zpoza branky až do brankoviště. Kacetl jeho střelu vyrazil, ale jen před MICHALA BIRNERA, který snadno dorážel. Asistence: Petr Vampola, Michal Řepík – 4:4.
     
    43:31
    Mezi mantinely se přiostřilo a rozhodčí opět vylučují. Menší trest za napadení si odsedí Bulíř. Hostující kouč Kýhos si ještě volá hlavního sudího na slovíčko.
    43:10 Antonín HONEJSEK - 3:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    43:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další šance hostů už ale končí gólem, byť poměrně šťastným. Pláněk pálil z dálky a kotouč se od brusle ANTONÍNA HONEJSKA, který clonil brankáři, odrazil do sítě. Lašák byl naprosto bezmocný. Asistence: Martin Pláněk, Bohumil Jank – 3:3.
     
    42:36
    Tyč! Tak teď měli domácí štěstí. Červený se protáhl po křídle a tvrdou střelou trefil levou tyč Lašákovy klece. Gólman se jen ohlédl.
     
    40:16
    Hradečtí si zahrají v početní převaze, Vampola se provinil sekáním.
     
    37:48
    Severočeši budou mít znovu výhodu přesilové hry. Na trestnou lavici už odjel Bednář, který si odsedí trest za hákování.
     
    36:51
    Šance střídá šanci. Ševcovu bombu od modré čáry odrazily Kacetlovy betony, na opačné straně hřiště zase stál před brankovištěm volný Bednář. Poskakující puk ale do sítě neusměrnil.
    32:40 Petr VAMPOLA - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a poprvé v utkání vedou. Pětice Tygrů to sehrála parádně, PETR VAMPOLA si počkal na vhodný moment, utrhl se svému strážci a najel si před brankoviště. Tam v pravý čas přilétla také Krenželokova přihrávka a útočník už pálil do takřka volné branky. Asistence: Lukáš Krenželok, Michal Birner – 3:2.
     
    31:51
    Bílí Tygři mohou soupeři odskočit, zahrají se poprvé v zápase přesilovku. Jank dostal dvě minuty za vražení na hrazení.
    30:07 Petr JELÍNEK - 2:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    30:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno 2:2. Kacetlovi vypadla Ševcova střela z výstroje. Volný puk spatřil Krenželok, ihned přihrál PETRU JELÍNKOVI a jeho střela z těsné blízkosti skončila v síti. Asistence: Lukáš Krenželok, Martin Ševc.
     
    28:08
    Jelínek nebyl daleko od vyrovnání. Liberecký forvard nejprve prověřil Kacetla štiplavou střelou ze strany a poté se také sám protlačit k dorážce. Z dobré pozice na brankovišti o kousek přestřelil.
    26:47 Peter FRÜHAUF - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    26:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže hosté si bleskově berou těsný náskok zpět. Rychlý protiútok vyřešil střelou zprava Šimánek, Lašák puk vytěsnil před volného PETERA FRÜHAUFA, který už měl před poloprázdnou klecí jednoduchou úlohu. Asistence: Jiří Šimánek – 1:2.
    25:38 Lukáš KRENŽELOK - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    25:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři srovnávají se soupeřem krok. Zdánlivě nenápadnou akci třetího útoku domácích zakončil po Valského přiťuknutí LUKÁŠ KRENŽELOK parádně mířenou střelou z kruhu přesně pod břevno. Asistence: Jakub Valský, Petr Jelínek – 1:1.
     
    18:46
    Bílí Tygři mohli udeřit v oslabení. Bulíř vystihl soupeřovu rozehrávku ujížděl s Radivojevičem na jediného beka. Druhý jmenovaný zakončoval ze spodní části kruhu a těsně přestřelil.
     
    17:59
    Východočeši si zahrají přesilovou hru. Domácí útočník Birner si odsedí menší trest za sekání.
     
    14:36
    Velká šance Mountfieldu. Derner trestuhodně přišel o puk na modré a Kukumberg najížděl ze strany takřka sám na Lašáka. Ovšem místo rychlého zakončení zbytečně zvolnil, pokus o kličku na brankovišti mu pak překazil vracející se Mojžíš.
     
    13:13
    Jenže hradecká přesilovka trvala jen šest vteřin. Ihnacak se provinil nedovoleným bráněním a bude se pokračovat ve čtyřech.
     
    13:07
    Krenželokovo lehké nahození od mantinelu nemohlo hostujícího strážce svatyně ohrozit. Tygři krátce nato hráli v šesti a budou pykat. Trest odsedí Vampola.
    02:08 Rudolf ČERVENÝ - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    02:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši z první šance skórují a ve třetí minutě jdou do vedení. Výtisk se nedohodl se spoluhráčem při rozehrávce, Courchaine sebral za modrou čarou volný kotouč, předal ho mezi kruhy, kde číhal RUDOLF ČERVENÝ, jenž sám před Lašákem nezaváhal. Asistence: Adam Courchaine – 0:1.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 26. Krenželok (Valský, Jelínek), 31. Jelínek (Krenželok, Ševc), 33. Vampola (Krenželok, Birner), 48. Birner (Vampola, Řepík), 56. Bulíř (Radivojevič, Bakoš) – 3. Červený (Courchaine), 27. Frühauf (Šimánek), 44. Honejsek (Pláněk, Jank), 48. Ihnacak (Červený, Köhler)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Novotný) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk "C", Vitásek – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Jonák, Špaček.
    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Vydarený "C", Pláněk, Dietz, Vašíček, Pilař, Frühauf, Jank – Kudrna, Knotek, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnacak, Courchaine – Köhler, Honejsek, Beránek.

    Rozhodčí: Fraňo, Svoboda – Lučan, Kis.

    Diváci: 7 358
    bahis siteleri