Švédsko – Finsko 1:2 (kon.) | Rusko – USA 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Finsko
Pondělí 04.01.2016, 15:00 • Hartwall Arena, Helsinky • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Kasperi Kapanen teď zaváhal ve vlastním pásmu, a vystřelil kotouč na střídačku. Bylo to těsné, nicméně kotouč opravdu skončil na střídačce, a vylučovat se nebude!
     
    59:16
    Södeström startuje na střídačku, a Švédové to budou zkoušet v šesti!
     
    59:08
    Švédsko je v plném počtu!
     
    57:07
    Obrovská komplikace pro švédský celek! Za brankou Södeströma přišel o kotouč Englund, před kterého se dokázal dostat Saarela. Švédský kapitán poslal svého soupeře k zemi, a dostává dvě minuty!
     
    54:57
    Sebastian Aho ujížděl společně s Jessem Puljujärvim. Prvně jmenovaný poslal lehkou žabičku pro sedmnáctiletého útočníka, ten však promáchl, a kotouč skončil v rohu!
     
    54:24
    Velká šance pořadatelské země! Švédové opět chybovali v obraně, a nepřesná přihrávka Lagessona našla volného Lammikka, jehož pohotovou střelu dokázal Södeström vyrazit do ochranné sítě!
     
    44:54
    Daleko větší šanci však měli na druhé straně kluziště Finové! Kasperi Kapanen se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči, a dostal se k pohotové střele. Södeström však zasáhl!
     
    39:36
    No, a velkou šanci měl Axel Holmström. Švédský útočník si udělal prostor na levém křídle, a hodně svižnou střelou však branku Käkhönen těsně minul!
     
    35:46
    Švédové sice dokázali udržet pásmo, nicméně Finové jsou již v plném počtu!
     
    33:43
    Uvidíme však také švédskou přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Julius Nattinen, který to přehnal s důrazem v souboji s Fosbackou Karlssonem!
    Antti KALAPUDAS - 1:2
     
    33:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka, to Finové na letošní MS prostě umí! Další využítá přesilová hra svěřenců Jukky Jalonena, a Finsko vede 2:1! Za brankou operoval s kotoučem Rantanen, který krásně našel na pravé straně ANTTIHO KALAPUDAS, který si nabruslil do středu pravého kruhu, a přesnou střelou překonal Södeströma! Asistence: Mikko Rantanen, Kasperi Kapanen.
     
    32:37
    Finsko bude mít možnost možnost otočit skóre utkání! Na trestnou lavici míří Anton Karlsson, který u mantinelu trefil hodně ostře Olliho Juoleviho!
     
    32:37
    Karlsson navíc neudržel nervy na uzdě, a dostává desetiminutový trest za nesportovní chování!
     
    32:21
    Finové mají výhodu, a za malou chvíli si zahrají další přesilovou hru!
    Roope HINTZ - 1:1
     
    31:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se však nakonec vyrovnávací branky dočkávají, a zcela zaslouženě srovnávají na 1:1! Za brankou Södeströma se dostal ke kotouči Mikko Rantanen, který hodně nečeaknou přihrávkou našel před brankou volného ROOPE HINTZE, který pohotovou střelou dokázal švédského brankáře překonat! Asistence: Mikko Rantanen, Kasperi Kapanen.
     
    30:41
    Finové se však v závěru přesilové hry dostali do kombinace v útočném pásmu, a od modré střílel Saarijärviho, jehož střela se odrazila na hůl Rantanena, nicméně toho vychytal švédský brankář!
     
    28:54
    Finové si zahrají další přesilovou hru, a obrana Švédska bude mít opět hodně práce! Adrian Kempe na vlastní modré nedovoleně bránil Laineho, a míří na trestnou lavici!
     
    27:37
    Finové jsou zatím ve druhé třetině jednoznačně lepším týmem! Další velkou šanci pořadatelské země měl Siikonen, který střílel před Södeströmem. Švédský brankář však předvedl výborný zákrok!
     
    25:19
    Obrovské štěstí švédského celku! Finové zahrávají svou přesilovou hru opravdu skvěle, teď však proti svěřencům Jukky Jalonena byla tyč, která zastavila střelu Rantanena!
     
    24:41
    Velké šance finského týmu! Nejprve nebezpečně pálil Patrik Laine, jehož střelu však Södeström vyrazil. O pár chvil později vypálil také Sebastian Aho, i jeho ránu švédský brankář lapil!
     
    23:55
    Finská reprezentace si zahraje přesilovou hru! Švédský tým špatně střídal, a hrál v šesti. Na trestnou lavici míří odpykat trest Asplund!
     
    20:43
    Na druhé polovině kluziště se hnal do přečíslení Sebastian Aho, který nakonec obkroužil branku, a pokoušel se zasunout kotouč za Södeströma, ten se však dokázal včas přesunout!
     
    17:30
    Bude se hrát čtyři na čtyři! Sebastian Aho zavezl kotouč do útočného pásma, poté mu však kotouč ujel, a finský mladík sekl jednoho švédského hráče do hokejky, a odchází na trestnou lavici!
     
    17:07
    První vyloučení v dnešním utkání! Adrian Kempe svedl těžký souboj s Ahem, nicméně neudržel nervy, a finského útočníka poslal k zemi!
     
    16:56
    O pár sekund později přišla další velká šance Finska! Jesse Puljujärvi dostal hodně prostoru na levé straně, a střílel na přední tyč. Södeström však zasáhl!
     
    16:04
    Skvěle to udělal Forsbacka Karlsson, který dokázal vystřelit přes obránce Mikkola. Jeho rána se nakonec dostala před branku, kde se nacházel Grundström. Jeho doklepnutí však mířilo těsně mimo!
    Rasmus ASPLUND - 1:0
     
    10:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A máme tu úvodní branku dnešního semifinále! Do vedení se dostávají Švédové, kteří byli v posledních minutách lehce pasivní. Dmytro Timashov se dostal kotouči ve vlastní třetině, a zajel s ním až do útočného pásma. Následně Timashov poslal krásnou přihrávku, kterou našel před brankou RASMUSE ASPLUNDA, jenž dostal kotouč za Kähkönena! Asistence: Dmytro Timashov, Jacob Larsson.
     
    08:40
    Za brankou Švédska se dostal ke kotouči Mikko Rantanen, který dostal trochu prostoru, a před brankou našel na chvilku volného Anttiho Kalapudas, jehož pohotovou střelu však Södeström lapil!
     
    02:49
    Obrovská šance Finů! Po levé straně se dostal do útočného pásma Kalapudas, který si nabruslil až před Södeströma, a pokoušel se za položeného švédského brankáře zasunout kotouč. Ten však situaci společně s obráncem zvládl!
    Marken.cz

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 11. Asplund (Timashov, Larsson) – 32. Hintz (Rantanen, Kapanen), 34. Kalapudas (Rantanen, Kapanen)


    Švédsko: Södeström (Sandström) – Lagesson, Forsling, Larsson, Englund (C), Pettersson, Carlsson – Lindblom, Holmström (A), Kempe – Forsbacka Karlsson, Grundström, Eriksson – Timashov, Asplund, Nylander – Lööke, Ehn, Karlsson
    Finsko: Kähkönen (Vehviläinen) – Juolevi, Tuulola, Niku, Mikkola, Keskitalo, Saarijärvi – Puljujärvi, Aho (A), Laine – Saarela, Kapanen, Nattinen – Hintz (A), Rantanen (C), Kalapudas – Siikonen, Repo, Lammikko – Björkqvist

    Rozhodčí: Piechaczek, Pitoscia – Oliver, Otmachov
    bahis siteleri