PSG – Bastia 2:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:0 (2:0)
SC Bastia
Pátek 08.01.2016, 20:30 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný páteční večer všem fotbalovým nadšencům! Srdečně vás vítám u sledování atraktivního duelu francouzské Ligue 1. Od 20:30 změří síly suverénní lídr tabulky Paris Saint-Germain s celkem SC Bastia. Tak se dobře bavte!
     
    PARIS SAINT-GERMAIN

    Svěřenci Laurenta Blanca v probíhajícím ligovém ročníku jen těžko hledají konkurenci. Pařížané mají v čele tabulky těžko uvěřitelný devatenáctibodový náskok na druhé Monako! Od listopadového zápasu Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid navíc Ibrahimović a spol. dvanáctkrát po sobě neprohráli (jedenáctkrát zvítězili, jednou remizovali) a i dnes budou jednoznačným favoritem. V minulém ligovém utkání PSG zvítězilo jednoznačně 3:0 na hřišti čtvrtého Caenu.
     
    SC BASTIA

    To Bastijští mají úplně jiné starosti – boj o záchranu. V poslední době ale modrobílí podávají solidní výkony a na sestupové pásmo už si vybojovali pětibodový náskok. Z minulých pěti ligových utkání Bastia prohrála jen jednou, a to s druhým Monakem. V minulém kole celek z města Furiani porazil Reims přesvědčivě 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Trapp – Aurier, Silva, Luiz, Maxwell – Verratti, Motta, Matuidi – Moura, Ibrahimović, Di María.
    Náhradníci: Douchez – Marquinhos, Cavani, Kurzawa, Lavezzi, Rabiot, Pastore.

    SC Bastia: Leca – Cioni, Modesto, Squillaci, Marange – Ngando, Cahuzac, Fofana, J. Palmieri – Danic, Brandão.
    Náhradníci: Hansen – Raspentino, Romain, Mostefa, Peybernes, Djiku, Kamano.

    Rozhodčí: Moreira – Viala, Mouysset.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Svěřenci Laurenta Blanca se okamžitě po výkopu dostali k souvislé kombinaci, hráči v bílých dresech vůbec nenapadají a vyčkávají na vlastní polovině.
     
    2
    Seko Fofana poblíž půlící čáry nehezky zajel do Lucase Moury, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    3
    Karty se obrátily, v roli faulujícího byl tentokrát hráč PSG. Thiago Motta totiž srazil k zemi unikajícího Brandãa, jenž je jediným cizincem v bastijské sestavě.
     
    4
    Ibrahimović šikovně roztáhl hru a vyslal na zteč rozběhnutého Auriera, jenž ještě našel lépe postaveného Ángela Di Maríu, ten ale o balon rychle přišel.
     
    5
    Brandão byl opět faulován, tentokrát svým krajanem Thiagem Silvou. Hosté se tak zadarmo dostávají k míči.
     
    6
    Zkušený Brandão se vydal do rychlého protiútoku, ale bez podpory svých spoluhráčů toho moc nedokázal. Následovat bude pouze odkop od Trappovy svatyně.
     
    7
    Stadionem to jen zahučelo, outsider mohl jít do vedení! Luiz zaškobrtl, čehož dokonale využil Axel Ngando, jenž si naběhl až k hranici šestnáctky, kde nabil na střelu napřaženému Fofanovi a jeho projektil proletěl těsně vedle levé tyče!
    7.
     
    8
    Hra je přerušena, Brandão se totiž ocitl na zemi a ze hřiště je doprovázen za doprovodu týmového fyzioterapeuta.
     
    10
    Fotbalisté PSG rozehráli, hra už může vesele pokračovat...
     
    11
    Zlatan Ibrahimović se ocitl tváří v tvář Lecovi, ale veškerý vzruch je bezpředmětný, poněvadž švédský kanonýr byl v jasném ofsajdu.
     
    12
    Ofsajd i na druhé straně, v postavení mimo hru se totiž ocitl hostující křídelník Julian Palmieri.
     
    13
    Maxwell se ukopl, jeho pas na Zlatana Ibrahimoviće zoufale postrádal přesnost a následovat bude autové vhazování pro Bastii.
     
    14
    Ángel Di María na sebe nalepil hned tři protihráče a poté prošťouchl míč volnému Aurierovi, jenž ještě hledal lépe postaveného Mouru, ale vyběhnuvší Leca si celou situaci pohlídal.
     
    15
    Lucas Moura byl hraničním zákrokem odstaven od kulatého nesmyslu, Seko Fofana tak může založit další protiakci hostů.
     
    16
    Tak to bylo o fous! Právě pařížský rodák Seko Fofana tvrdě vypálil z hranice pokutového území a jeho tvrdá rána jen těsně minula pravou tyč Trappovy klece!
    16.
     
    18
    Matuidiho centr na Ibrahimoviće nebyl vůbec špatný, jenže vyběhnuvší Jean-Louis Leca – leč s problémy – dokázal nepřehlednou situaci uklidnit.
     
    19
    Brandão se postal do obklíčení dvou hráčů v tmavěmodrých dresech a k velké radosti domácích příznivců omylem odkopl míč do autu.
     
    20
    Nedůrazný Thiago Motta zaspal a pustil k hlavičkovému zakončení všudypřítomného Brandãa, jeho pokus ale postrádal přesnost i razanci a Trapp mohl zůstat v klidu.
     
    21
    Luizův dalekonosný pas na rozběhnutého Maxwella přišel příliš pozdě, čistě brazilská kombinace tak úspěch slavit nebude – ofsajd.
     
    23
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi a je nutno říct, že zatím byla k vidění opravdu vyrovnaná partie. Hráči Bastie hrají bez bázně a hany a především Fofana s Brandãem jsou hodně vidět.
     
    24
    Ángel Di María se po Ibrahimovićově prudkém pasu natahoval, seč mohl, ale míč si dle čárového sudího zpracoval až za autovou lajnou.
     
    25
    Nákop na Serge Auriera rovněž nebyl vůbec přesný, následovat tak bude pouze odkop od svatyně, kterou stráží Jean-Louis Leca.
     
    26
    Lucas v hlavičkovém souboji fauloval už sedmatřicetiletého veterána Modesta, takové rozhodnutí sudího se domácím příznivcům vůbec nelíbí.
     
    27
    Bastia má zřejmě nejstarší stoperskou dvojici ve všech evropských elitních soutěžích, Modestovi je totiž sedmatřicet a Sébastien Squillaci je jen o dva roky mladší.
     
    28
    Pařížané měli k dispozici svůj první rohový kop, Ángel Di María ale posadil centr z pravé strany přímo na hlavu hostujícího Yannicka Cahuzaca.
     
    29
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí díky aktivnímu Aurierovi vybojovali další rohový kop a z něj už dokázali udeřit! Di María tentokrát poslal balon až na vzdálenější tyč, kde se do něj opřel kapitán Thiago Silva a s pomocí tečujícího THIAGA MOTTY ho poslal až do sítě!
    29. Thiago MOTTA - 1:0
     
    30
    Svěřenci Laurenta Blanca se na začátku hodně trápili, nyní ale udeřili, což je pro hosty velká rána. Nechme se překvapit, jak se s tím Bastia vypořádá.
     
    31
    Po faulu na Thiaga Motu měli domácí k dispozici volný přímý kop, s tím ale naložili trestuhodně – poslali balon přímo do zdi.
     
    32
    Aktivní Maxwell se prokousal až do pokutového území, kde ale poslal míč přímo do Sébastiena Squillaciho. Sudí tuto situaci nakonec posoudil jako faul brazilského legionáře v dresu PSG.
    32.
     
    34
    Maxwell našel přesným centrem z levé strany hlavu Lucase Moury, jeho hlavička ale proletěla těsně nad břevnem Lecovy svatyně!
     
    35
    Hráči v tmavěmodrých dresech neohroženě kombinují poblíž půlící čáry a nikam se neženou, hosté se už dobrých pět minut ani nedostali k míči.
     
    36
    Kombinace po ose Di María – Matuidi – Ibrahimović neslavila úspěch, přihrávka na posledního jmenovaného totiž postrádala přesnost a hosté odkopli míč do bezpečí.
     
    37
    Domácí se ženou do další rychlé akce, hráčům Bastie začínají docházet síly...
     
    39
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to byla velká paráda, svěřenci Laurenta Blanca ještě do přestávky přidávají druhý gól! Ángel Di María i s pomocí nešťastně tečujícího Cioniho našel rozběhnutého MAXWELLA, jenž se z ostrého úhlu do balonu nekompromisně opřel a poslal ho do vdálenější šibenice!
    39. MAXWELL - 2:0
     
    40
    Florian Marange se pokoušel dostat k míči až příliš vehementně a po právu mu byl odpískán faul na Serge Auriera.
     
    41
    I mistr tesař se někdy utne. Následnou protiakci PSG zazdil nepřesnou přihrávkou Ángel Di María, jehož pas doletěl přímo ke Squillacimu.
     
    42
    Teď ale argentinský štírek své drobné zaváhání napravil. Parádní kličkou se totiž zbavil Squillaciho a oslovil rozběhnutého Maxwella, který si ale ve skvělé palebné pozici nepohlídal ofsajdovou linii!
     
    43
    Cahuzac si na napadajícím Di Maríovi vymodlil autové vhazování, hosté se tak po delší době dostanou k míči. Bastijští se po prvním inkasovaném gólu položili a v posledních minutách jsou jen v roli sparingpartnerů...
     
    45
    Marco Verratti si dovolil příliš a o balon nakonec přišel. Unikajícího soupeře poté stáhl k zemi jen za cenu faulu a nakonec vidí žlutou kartu.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu nastavil sudí Moreira jednu minutu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Ta je za námi, stejně tak i celá první půle. Začátek zápasu byl hodně vyrovnaný a troufám si říct, že Bastijští byli v určitých pasážích i lepším týmem, po necelé půlhodině hry se ale prosadil Silva a hosté se naprosto rozsypali. Pařížané rázem dominovali a zcela zaslouženě díky Maxwellovi zvýšili své vedení.
     
    Druhý poločas začne ve 21:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Kevin Trapp si vůbec poprvé v zápase sáhl na míč, ale proti centru Gaëla Danica z levé strany měl úlohu poměrně snadnou.
     
    48
    Na druhé straně hřiště to bylo o poznání nebezpečnější! David Luiz hlavou usměrnil balon do břevna, ale pomezní sudí mu předtím odmával ofsajd!
    48.
     
    49
    Domácí zapojili do kombinace na vlastní polovině i brankáře Kevina Trappa, který vrátil míč zpět brazilské stoperské dvojici Silva – Luiz.
     
    51
    Maxwellův přetažený centr z levé strany dokázal Ibrahimović vrátit do prostoru před Lecou, kde se do akrobatického zakončení prokousával Lucas Moura, ale nakonec promáchl.
     
    52
    Pařížané jsou i po změně stran jednoznačně lepším týmem a zdá se, že je jen otázkou času, kdy přidají další góly.
     
    53
    Bastijští podali kvalitní výkon nad hranici svých možností v první půlhodině, poté ale jejich heroismus vypršel a svěřenci Laurenta Blanca na hřišti dominují.
     
    54
    Sébastien Squillaci zastavil pronikajícího Zlatana Ibrahimoviće jen za cenu faulu, a navíc faulu s dohrou žluté barvy.
     
    55
    Na chvilku osamocený Axel Ngando se po pravém křídle vydal na exkurzi na polovinu PSG, ale nedaleko za půlící čarou o balon přišel v souboji s důsledným Maxwellem.
     
    56
    Před Lecovým brankovištěm vznikl po centru Di Maríi velký závar a ačkoliv se Serge Aurier do zakončení neprotlačil, tlak Pařížanů vesele pokračuje.
     
    57
    Projektil Zlatana Ibrahimoviće byl jedním z hostujících zadáků ztečován do zámezí, hráči v modrých dresech tak budou zahrávat další rohový kop.
     
    59
    Je obdivuhodné, že Bastijští už patnáct minut druhé půle přežili bez dalšího inkasovaného gólu. Vlastně veškerý děj se totiž odehrává před jejich gólmanem Lecou.
     
    60
    Florian Marange se nechal o míč naivně připravit napadajícím Sergem Aurierem, Pařížané tak zakládají další útočnou akci!
     
    61
    Maxwellův přízemní centr se Blaise Matuidi ještě snažil patičkou prodloužit k Di Maríovi, argentinský rychlík ale záměr svého parťáka nepochopil.
     
    62
    Stadionem to po další akci Lucase Moury opět jen zahučelo, Gilles Cioni totiž v klíčovém hlavičkovém souboji v pokutovém území přemohl Ibrahimoviće.
     
    63
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Gaël Danic, přichází François Kamano.
     
    63
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Javier Pastore.
     
    65
    Thiago Motta se ukopl, jeho průnikový pas na Ibrahimoviće byl příliš prudký a balon se dokutálel až do zámezí.
     
    66
    Domácí fotbalisté zhruba pětadvacet minut před koncem dál neohroženě kombinují na polovině soupeře, o výhře PSG už není byť jen sebemenších pochyb.
     
    67
    Střídající Javier Pastore chtěl pobavit diváky efektním dloubáčkem adresovaným Ibrahimovićovi, ten byl ale nepřesný a Zlatan byl navíc v ofsajdu.
     
    68
    Di Maríův pas adresovaný Sergi Aurierovi byl hodně nepřesný, hosté se tak po opravdu dlouhé době dostali k míči. Statistika držení balonu v tomto utkání by mě velmi zajímala...
     
    69
    Střídající François Kamano si došel pro Maxwellův faul a vybojoval přímý kop pro svůj tým. Jak s ním Bastijští naloží?
     
    70
    Ou, málem bylo na světě drama! Kevin Trapp totiž nedokázal udržet zdánlivě jednoduchou střelu ve své náruči a poté před ním vznikl obrovský závar, jenže nikdo v bílém dresu nedokázal dopravit balon do opuštěné branky PSG!
    70.
     
    71
    Florian Marange zatáhl za záchrannou brzdu a nedovoleně zastavil unikajícího Serge Auriera, za což si vysloužil žluté napomenutí.
     
    72
    Dvacet minut před koncem se hra opět vyrovnala, nakonec dění na hřišti nasvědčuje tomu, že žádná velká kanonáda se konat nebude.
     
    73
    Ángel Di María vykouzlil další milimetrově přesný pas na Lucase Mouru, jemuž ale není souzeno! Domácí křídelník totiž z penaltového puntíku napálil balon jen do jednoho z hráčů Bastie!
    73.
     
    74
    Se žlutými kartami se roztrhl pytel, za zbytečný zákrok na Mottu byl tentokrát napomenut Seko Fofana.
     
    75
    Na konci další akce domácích stál střídající Javier Pastore, obětavý veterán François-Joseph Modesto však jeho pokus zblokoval do autu.
     
    76
    Zlatan Ibrahimović upadl v pokutovém území po souboji s Marangem, k nelibosti domácích příznivců však sudí nařídil pouze roh.
     
    77
    Di María zvolil rozehrávku nakrátko. Míč se dostal k Pastoremu, jenž ještě jakýmsi stříleným centrem hledal nastavenou Ibrahimovićovu hlavu, švédský ostrostřelec však balon minul.
    77.
     
    78
    Thiago Silva předává kapitánskou pásku Ibrahimovićovi a opouští hřiště, na jeho místo nastupuje Marquinhos.
     
    79
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Gilles Cioni, přichází Alexander Djiku.
     
    79
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Axel Ngando, přichází Mehdi Mostefa.
     
    80
    Hra se po prodlevě způsobené hned několika střídáními uklidnila, ani jeden tým už se v závěrečné desetiminutovce nikam nežene.
     
    81
    A máme tu další střídání, Ezequiel Lavezzi nahrazuje štítového záložníka Blaise Matuidiho.
     
    82
    Zlatan Ibrahimović našel přesným centrem z levé strany hlavu vyskočivšího Lucase Moury, jenž ale usměrnil balon přímo do Lecovy náruče.
     
    83
    Domácí zápas dohrávají s míčem na svých kopačkách ve vycházkovém tempu, dvougólový náskok jim, zdá se, stačí.
     
    85
    Lucas Moura si na vlastní polovině došel pro faul, svěřenci Laurenta Blanca tak budou mít spoustu klidu a času na rozehrávku další akce.
     
    86
    Pastoreho nepovedený centr se stal snadnou kořistí hostujícího gólmana Lecy, jehož následná rozehrávka ale dostala bastijské fotbalisty opět pod tlak.
     
    87
    Zlatanu Ibrahimovićovi dnes branka není přána, švédská ikona totiž vyběhla o milisekundu dříve, než měla a po Di Maríově uličce se ocitla v těsném ofsajdu.
     
    88
    Užuž se zdálo, že Ezequiel Lavezzi bude zakončovat, místo toho ale zvolil přihrávku na ještě lépe postaveného Ibrahimoviće. Ta však nebyla vůbec přesná.
     
    89
    Tak to bylo o fous, Florian Marange si málem dal ukázkový vlastňák! Zadák Bastie se totiž nedokázal domluvit se Squillacim a balon omylem poslal do břevna vlastní svatyně!
     
    90
    Devadesátá minuta už se chýlí ke svému konci, sudí Moreira ale nastavil ještě další tři minutky.
     
    90+1
    Svěřenci Laurenta Blanca si vyměňují míč na několika metrech poblíž Trappa, nastavený čas už je tak trochu navíc...
    90+1.
     
    90+2
    Asi jsem to zakřikl, honba za třetím gólem v Lecově síti pokračuje. Pařížané vybojovali další rohový kop!
     
    90+3
    Z něj už ale žádné nebezpečí nepramenilo a následovat bude pouze odkop od svatyně Jeana-Louise Lecy, jenž si s rozehrávkou dává pořádně záležet.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, série Paris Saint-Germain bez porážky v Ligue 1 se tak po další výhře natahuje už na neuvěřitelných osmadvacet zápasů! Po změně stran už gól nepadl, ačkoliv drtivý tlak svěřenců Laurenta Blanca se přenesl i do druhé půle. Leca předvedl několik povedených zákroků, několik střel mířilo těsně vedle jeho svatyně a sem-tam zazvonila i branková konstrukce, která Bastijské uchránila od většího přídělu.
     
    Z mé strany je to vše, příště na počtenou! (22:45:42)

    Vojtěch Balon

    Branky: 29. Motta (Silva), 39. Maxwell (Di María)

    Karty:   45. Verratti (PSG) – 54. Squillaci (BSA), 71. Marange (BSA), 74. Fofana (BSA)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 9:18.
    Paris Saint-Germain: Trapp – Aurier, Silva (78. Marquinhos), Luiz, Maxwell – Verratti (63. Pastore), Motta, Matuidi (81. Lavezzi) – Moura, Ibrahimović, Di María.
    Náhradníci: Douchez – Marquinhos, Cavani, Kurzawa, Lavezzi, Rabiot, Pastore.

    SC Bastia: Leca – Cioni (79. Djiku), Modesto, Squillaci, Marange – Ngando (79. Mostefa), Cahuzac, Fofana, J. Palmieri – Danic (63. Kamano), Brandão.
    Náhradníci: Hansen – Raspentino, Romain, Mostefa, Peybernes, Djiku, Kamano.

    Rozhodčí: Moreira – Viala, Mouysset
    bahis siteleri