Vladivostok – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Chabarovsk – Nižněkamsk 2:3 (kon.) | Novokuzněck – Ufa 1:5 (kon.)
Novosibirsk – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Minsk – Soči 2:3 (1:2 po s.n.) | Dynamo Moskva – Riga 2:1 (kon.)
Viťaz – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Jokerit Helsinky
Neděle 10.01.2016, 15:00 • Ice Hockey Center 2004 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Hokejová KHL pokračuje ve vyvrcholení své základní části, v dalším hracím dnu se zaměříme podrobněji na zápas mezi HC Viťaz a Jokerit Helsinky.
     
    HC Viťaz

    Tým z hlavního města Ruska se nachází v tabulce Západní konference až na předposlední 13. pozici. Se ziskem 52 bodů se mezi ním a osmým Slovanem Bratislava nachází velká propast 18 bodů.

    Postavení Viťazu v tabulce nejlépe dokládá bilance posledních pěti odehraných zápasů. Z nich totiž tým z Moskvy nezískal jediný bod a připsal si hned pět porážek v řadě. Naposledy nestačil lotyšské Dinamo Rigu 1:3.

    O formě útočníků Viťazu se v posledních zápasech hovořit nedá, přes dvě vstřelené branky se však v této sérii dostal například Vjačeslav Soloduchin (2+1) nebo Mario Kempe (2+0).
     
    Jokerit Helsinky

    Jokerit se v tabulce Západní konference nachází na zcela opačném pólu. Se ziskem 82 bodů mu patří druhé místo, a ačkoliv na vedoucí celky svých divizí CSKA a Lokomotiv ztrácí poměrně velký počet bodů, po celý ročník se drží na vrcholu tabulky.

    Z posledních pěti duelů uzmul finský celek hned tři vítězství, avšak v posledních dvou zápasech se z výhry radovat nemohl. Podlehl totiž Slovanu Bratislava (2:4) a v posledním utkání také Dynamu Moskva (2:3 po náj.).

    Na vrcholu kanadského bodování se v poslední době drží Jesse Joensuu (2+2), stejný počet bodů má však aktuálně také Jere Sallinen (1+3) nebo Peter Regin (0+4).
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Horák (Viťaz)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz: Saprykin (Samonov) – Ježov, Eronen, Davydov, Golovkov, Buchanko, Lukin, Berdjukov, Kandzjuba – Horák, Kempe, Afinogenov – Soloduchin, Abdullin, Koroljov – Šitikov, Drugov, Makejev – Musatov, Vyglazov, Švec-Rogovoj

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Jaakola, Todd, Kulda, Jensen, Ohtamaa, Lajunen – Pelletier, Kozun, Regin – Hagman, Kennedy, Sallinen – Jormakka, Kapanen, Aaltonen – Maki, Rita, Wirtanen

    Rozhodčí: Anisimov, Jeřábek – Michel, Strelcov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Nástupní brankáři: Igor Saprykin (CEC) a Riku Helenius (JOK).
     
    01:34
    Aktivnější jsou hned od začátku domácí hokejisté, kteří si připisují již druhou střelu na brankáře Heleniuse. Za Viťaz pálil Eronen a Šitikov.
     
    02:40
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Finský celek utíká do rychlého vedení. Úvodní branku zápasu si připisuje TOPI JAAKOLA a favorit dnešního zápasu svou roli potvrzuje již od prvních momentů. Obránce Jokeritu napřáhl na modré ke tvrdé ráně, kterou brankář Saprykin skrze hráče před sebou vůbec neviděl.
    Asistence: Juhamatti Aaltonen, Pekka Jormakka.
    02:40 Topi JAAKOLA - 0:1
     
    03:12
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Bukhanko - 2 min., podražení).
     
    04:28
    Za sekání a následné roztržky putuje Igor Golovkov (CEC) již v brzké fázi zápasu pod sprchu. Od sudích totiž inkasuje tvrdý trest 5+do konce utkání.
     
    07:16
    Finové drží svého soupeře pod drtivým tlakem, prakticky se nestěhují z útočného pásma a dlouhou přesilovku zatím využívají dobře – chybí však vstřelená branka.
     
    08:10
    Jaakola pálil od modré po sérii přihrávek od svých spoluhráčů, brankář Saprykin však jeho pokus viděl, a tak neměl problém jej ukrýt ve výstroji. Hra se přerušuje.
     
    08:34
    Další důležitý zákrok Saprykina, který se nyní proti další nebezpečné střele Jokeritu vrhl tygřím skokem.
     
    09:23
    Domácí v plném počtu.
     
    10:03
    Hodně špatná rozehrávka obránce domácích končí zakázaným uvolněním a přestože je tak Viťaz již v pěti hráčích na ledě, bude muset opět podstupovat vhazování ve své vlastní třetině.
     
    10:10
    Tvrdá rána ihned po buly, kterou však Saprykin vyráží vyrážečkou do rohu.
     
    10:24
    Následuje komerční přestávka.
     
    10:40
    Roman Horák vybojoval v útočném pásmu ztracený kotouč a okamžitě jej poslal na volného obránce. Ten s ničím neváhal, poslal puk na branku a ten byl ve své dráze ještě těsně před brankovištěm tečován. Brankář Helenius přesto dokázal včas zareagovat.
     
    12:40
    Hosté se sice nyní na dlouhou dobu usadili v útočném pásmu soupeře, jenže nedokázali své střelecké pokusy dostat až k brance. Domácí nyní dobře bránili a všechny střely zblokovali.
     
    13:21
    Nyní už však musí být Saprykin připravený, když čelil dalšímu útoku hostí. Kotouč nakonec ukrývá ve výstroji.
     
    13:45
    Viťaz se nyní vymanil z tlaku soupeře a vyrazil do protiútoku, jenže jeden z útočníků byl až příliš rychlý a vystavil tým do ofsajdu.
     
    14:55
    Série přihrávek nyní jak na jedné, tak ani na druhé straně k ničemu nevede. Kotouč se nakonec ocitl mimo ledovou plochu, a tak se hra přerušuje.
     
    15:45
    V "plácané" pokračujeme dále. Kotouč je sice na hokejkách finského Jokeritu, ten však své kombinace zatím neumí zacílit směrem k brance.
     
    16:30
    Kempe (CEC) nyní zahrozil na druhé straně kluziště, když se s kotoučem propasíroval téměř až mezi kruhy a bekhendovým pokusem zkoušel propálit i brankáře Heleniuse. Rána to byla dobrá, podle všeho se otřela dokonce i o brankovou konstrukci!
     
    17:50
    Afinogenov měl za zády hlasivky domácího publika, které jej hnalo na branku. Poslední obránce Jokeritu jej však dokázal zpacifikovat a zamezit tak možné tragédii pro hosty.
     
    18:10
    Peter Regin stál na konci povedené kombinace Jokeritu v útočném pásmu! Útočník finského celku mohl v pohodě zasunout kotouč do branky, jenže se svou střelou ještě chvíli setrval a to neměl. Brankář Saprykin se pak již stihl přesunout ke své druhé tyči a připsal si povedený zákrok.
     
    18:35
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Drugov - 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina přinesla úvodní branku zápasu, kterou tak trochu podle očekávání vstřelil hostující favorit. Většího brankového rozdílu se však nedočkal, protože nevyužil dlouhou přesilovku 5 na 4 trvající pět minut. Celkově není hra Jokeritu urovnaná a i Viťaz měl pár solidních šancí. Zdá se, že je tedy zápas stále ještě otevřený.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Úvodní buly sice vyhráli domácí hokejisté, kotouče se ale rychle ujímá soupeř z Helsinek.
     
    20:25
    Domácí v plném počtu.
     
    21:36
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Sotva se domácí usadili v útočném pásmu, už střílí vyrovnávací branku. Nahození od modré čáry přejíždějící VJAČESLAV SOLODUCHIN tečoval ve vzduchu tak šikovně, že brankář Helenius neměl absolutně žádnou šanci proti této změně směru reagovat.
    Asistence: Denis Abdullin, Pavel Lukin.
    21:36 Vjačeslav SOLODUCHIN - 1:1
     
    23:22
    Domácí hokejisté ze vstřelené branky těží a jsou nyní očividně ve větší psychické pohodě.
     
    23:26
    Za úder do oblasti hlavy a krku inkasuje Pavel Lukin (CEC) dvouminutový trest.
     
    23:26
    Navíc Lukin inkasuje osobní desetiminutový trest.
     
    23:40
    Sami Kapanen nyní dostal hodně prostoru a s pukem si vyjel až na vrchol levého kruhu, odkud pálil nebezpečnou ránu do horního růžku branky. Brankář Saprykin jeho ránu vyrazil ramenem, jenže kotouč dostal zřejmě někam do oblasti krku nebo klíční kosti a svíjí se na ledě v bolestech.
     
    23:50
    Saprykin se oklepal a pokračuje za potlesku domácího publika v brance.
     
    24:12
    Po jedné z povedených kombinací hostujícího celku zvoní za Saprykinovou brankou tyč!
     
    25:26
    Domácí v plném počtu.
     
    27:06
    Buchanko si sjížděl před branku pro střelu z první, tu ale trefil pouze do stojícího obránce soupeře a nyní své tělo musí rychle odklízet z brankoviště.
     
    27:38
    Další útočnou akci Viťazu zastavuje obrana Helsinek a po přerušení hry nastává komerční přestávka.
     
    28:16
    Domácí se za brankou snaží rozjet další útočnou akci, ale brzdí je vysunutý forčeking soupeře.
     
    28:56
    Davydova střela od modré čáry měla střelecké parametry, ale brankář Helenius na ní viděl, a tak si na ní smlsnul se svou lapačkou.
     
    29:27
    Kombinace hostů téměř až do prázdné branky nevychází ve své finální fázi, kdy do poslední přihrávky Jokeritu vložil svou hůl jeden z bránících obránců Viťazu.
     
    30:06
    Po delší době drží puk na hokejkách také hokejisté Jokeritu. Do útočného pásma se jim však nedaří probojovat.
     
    30:27
    Brankář Helenius musel nyní dávat velký pozor, když chytal střelu procházející rozkrokem jeho vlastního obránce, ale i přes to si se zákrokem poradil.
     
    31:33
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Po špatné rozehrávce domácích se s kotoučem za brankou vymotali útočníci Jokeritu a po sérii přihrávek se před branku dostal na chvíli volný PEKKA JORMAKKA, který z otočky dokázal vymést z horního růžku Saprykinovy branky všechny pavučiny.
    Asistence: Atte Ohtamaa, Daine Todd.
    31:33 Pekka JORMAKKA - 1:2
     
    32:49
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Maki - 2 min., držení).
     
    33:37
    Domácí nejprve přišli vinou špatné přihrávky o pásmo, rychle se však do něj dostali zpět a o chvíli později ohrozili Heleniuse tvrdou ranou z vrcholu pravého kruhu.
     
    34:20
    Nyní se jim však již nedaří do útočné třetiny zpět probojovat, dokonce hostující Kulda převzal kotouč a dovolil si s ním vypálit na Saprykina.
     
    34:49
    Hosté v plném počtu.
     
    36:07
    Heleniusovi nyní vypadla střela přímo před něj, o čemž brankář Jokeritu neměl nejmenší tušení. Vzniklý vzruch před brankou hostí však urychleně přišli vyřešit obránci Helsinek.
     
    37:34
    Už několikrát museli obránci Jokeritu při rozehrávce udělat zpětné kolečko, protože zkrátka neměli komu přihrát. Hráči Viťazu nyní velmi dobře pokrývají prostor na ledové ploše.
     
    38:19
    Nakonec se dostali dokonce i do zakončení těsně před brankou. Helenius musel pohotově zakročit.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Pelletier - 2 min., hákování).
     
    39:20
    Prudkou ránu Afinogenova vyráží Helenius do ochranné sítě.
     
    39:24
    Hosté vyhrávají buly a rychle se tak osvobozují.
     
    39:40
    Roman Horák se dostal ke střele z mezikruží a se svou ranou švihem to nemyslel vůbec špatně, jenže brankář Jokeritu jeho záměr vystihl a nastavil mu dříve svou lapačku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla celkově dvě branky, po jedné na obou stranách, takže je rozdíl mezi oběma celky stále stejný. Jokerit vede o jediný gól, což je vzhledem k bodovému rozdílu mezi oběma mužstvy možná trochu překvapení. Rozhodně se nedá tvrdit, že by Helsinky svého soupeře drtily, naopak i domácí měli řadu velkých šancí, a tak může být průběh třetí třetiny ještě hodně zamotaný.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Domácí se usazují v útočné třetině soupeře, ale spíše jen krouží okolo mantinelů a před branku se příliš nehrnou.
     
    41:04
    Hosté v plném počtu.
     
    41:45
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté oslabení přežili a v pěti hráčích na ledě se okamžitě hnali do útoku, který nakonec končí jejich třetí brankou. Zasloužil se o ní BRANDON KOZUN, jenž zužitkovával nádherný křižný pas přímo ke vzdálenější tyči z hole Pelletiera. Brankář Saprykin se natahoval po tomto kotouči, prakticky byl ale bez šance.
    Asistence: Pascal Pelletier.
    41:45 Brandon KOZUN - 1:3
     
    42:30
    Aaltonen se dostal s kotoučem až před branku a tak trochu využil menší dezorientace obránců soupeře. Na místě však byl poslední muž Viťazu – brankář Saprykin.
     
    45:05
    Střela jednoho z útočníku domácích ihned po buly je sražená do ochranné sítě. Vhazovat se však bude ve středním pásmu.
     
    45:34
    Velká šance Viťazu zůstává nevyužitá! Po nahození puku na branku se brankář Helenius zmohl pouze na vyražení kotouče před sebe, kde pohotově dorážel aktivní Šitikov. Ani ten však korigující branku nestřílí, poněvadž jej dokázal dostatečně zpacifikovat přítomný obránce hostí.
     
    47:10
    Afinogenov nabral ve středím pásmu velkou rychlost a žádal si o přihrávku do samostatného úniku, jenže kotouč dostal až příliš před sebe, a tak puk nakonec skončil až u brankáře Heleniuse.
     
    47:31
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Afinogenov - 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:51
    Lajunenova rána od modré byla dobře schovaná za hloučkem hráčů stojícím před brankou, ale Saprykin si přesto našel mezírku, skrze kterou ránu viděl a chytil.
     
    48:30
    Při nepřesné přihrávce hostí se Viťaz okamžitě osvobozuje.
     
    49:09
    Druhá polovina přesilové hry Jokeritu vůbec nevychází.
     
    49:31
    Domácí v plném počtu.
     
    49:56
    Domácí se okamžitě při rovnovážném počtu hráčů na ledě dostali do vyložené brankové situace. Jednalo se o přečíslení 2 na 1, který střílející hráč trestuhodně neproměnil, když ani poloprázdnou branku při své střele z první nedokázal trefit.
     
    51:03
    Další brejk v podobě situace 2 na 1 a opět stejný scénář! Nyní snad ještě více nepochopitelný kiks českého útočníka Romana Horáka, který nyní sice trefil branku, ale společně s ní také přesouvajícího se Heleniuse. Což o to, zákrok brankáře Jokeritu byl naprosto spektakulární, maskovaný muž snad zasahoval i svou maskou.
     
    53:00
    Domácí hokejisté zabrali a zvýšili svůj výkon. Na Heleniuse nyní míří jedna střela za druhou a obránci Jokeritu místy neví, kde jim hlava stojí.
     
    54:20
    Nyní už je však kotouč opět na hokejkách hostujícího Jokeritu, což favorizovanému celku za současného stavu zápasu bohatě stačí.
     
    55:32
    Po tvrdé ráně od modré se za Heleniusem ozvalo plexisklo, od kterého se kotouč odrazil zpět na branku. Okamžitě vznikl velký tlak před brankou Jokeritu, který po chvíli sudí přerušují a snaží se sklidnit emoce obou celků, které jsou v tuto chvíli na velmi vysoké úrovni.
     
    56:29
    Domácí hokejisté vybojovali kotouč a za brankou se snaží o další rychlou útočnou akci. Již nemají mnoho času.
     
    57:24
    Domácí se nyní sice usadili v útočném pásmu, ale nebyli schopní se rozestavit do pohodlnější útočné podoby, a tak museli stále o puk soupeřit po rozích se soupeřem. Ten nakonec osobní souboj vyhrál a kotouč poslal do středního pásma.
     
    58:38
    Viťazu se stále nedaří dostat kotouč permanentně do útočné třetiny a o osudu dnešního zápasu je již nejspíš rozhodnuto.
     
    59:20
    Obránce Jokeritu opět vyhazuje kotouč do středního pásma.
     
    59:30
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Wirtanen - 2 min., podražení).
     
    59:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:30
    Saprykin odjíždí na střídačku a Viťaz to při vhazování v útočném pásmu zkouší ve hře bez brankáře.
     
    59:54
    Afinogenov to ještě rychle zkoušel při své střele z první, ale Helenius se zdá být dneska téměř nepřekonatelný.
     
    Konec zápasu.
     
    Tento zápas tedy končí předpokládaným vítězstvím Jokeritu. Výsledek 3:1 možná tak úplně neodpovídá průběhu hry, protože domácí celek byl dnes takřka po celý zápas Jokeritu nejméně rovnocenným soupeřem. Dva faktory však rozhodly dnešní utkání. Vynikající výkon brankáře Heleniuse a fakt, že hosté dokázali z minima vytěžit maximum.
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Horák (CEC) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:17
     
    Tímto se s vámi loučím a u dalších online přenosů opět na počtenou. (17:10:46)

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 22. Soloduchin (Abdullin, Lukin) – 3. Jaakola (Aaltonen, Jormakka), 32. Jormakka (Ohtamaa, Todd), 42. Kozun (Pelletier)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Samonov) – Ježov, Eronen, Davydov, Golovkov, Buchanko, Lukin, Berdjukov, Kandzjuba – Horák, Kempe, Afinogenov – Soloduchin, Abdullin, Koroljov – Šitikov, Drugov, Makejev – Musatov, Vyglazov, Švec-Rogovoj
    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Jaakola, Todd, Kulda, Jensen, Ohtamaa, Lajunen – Pelletier, Kozun, Regin – Hagman, Kennedy, Sallinen – Jormakka, Kapanen, Aaltonen – Maki, Rita, Wirtanen

    Rozhodčí: Anisimov, Jeřábek – Michel, Strelcov
    bahis siteleri