Vladivostok – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Chabarovsk – Nižněkamsk 2:3 (kon.) | Novokuzněck – Ufa 1:5 (kon.)
Novosibirsk – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Minsk – Soči 2:3 (1:2 po s.n.) | Dynamo Moskva – Riga 2:1 (kon.)
Viťaz – Jokerit 1:3 (kon.)
po prodl.
Admiral Vladivostok
4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 10.01.2016, 08:00 • Fetisov hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Příjemné nedělní ráno u sledování KHL! V Rusku se kolotoč zápasů zkrátka nezastaví a nás hned od brzkých ranních čeká duel mezi celky Admiral Vladivostok a Traktor Čeljabinsk. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    ADMIRAL VLADIVOSTOK

    Vladivostoku se letos zatím vesměs daří. Aktuálně se v tabulce Východní konference nachází Admiral na čtvrtém místě se ztrátou 4 bodů na třetí Sibir Novosibirsk. Admiral má ovšem o dva zápasy více nežli Sibir, tudíž chce-li se Novosibirsku více přiblížit, tak dnes musí bojovat. Na záda Vladivostoku k tomu dýchá Ufa, která má o dva body méně a symbolicky dva zápasy k dobru. Povede se Admiralu udržet těsný náskok nad Ufou?
     
    TRAKTOR ČELJABINSK

    Traktoru se už letos tolik nedaří. Celek z Východní konference se nachází na předposledním třináctém místě s náskokem čtrnácti bodů na poslední Metallurg Novokuzněck. Pád na poslední místo tak Traktoru po dnešní hypotetické prohře rozhodně nehrozí, ovšem oddálí se tak od Lady na kterou ztrácí tým okolo Pavla Francouze dva body. Oba celky mají navíc shodně zápasů. Chce-li se tak Čeljabinsk posunout v tabulce výše, měl by dnes ve Fetisov hall bodovat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Bartulis, Blum, Zemčjonok, Kinrade, Lisov, Kosmačjov – Sajustov, Ugarov, Booth – Gorškov, Lugin, Fisenko – Kuzněcov, Podšendjalov, Makarov – Jakovlev, Alexandrov, Alševskij – Mamin

    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Martynov, Novák, Denisov, Borodkin, Šinin, Quint, Petrov – Glinkin, Popov, Pestunov – Jakucenja, Růžička, Osnovin – Kokujov, Rybakov, Gubarev – Zinovjev, Kručinin, Penkovskij – Šarov

    Rozhodčí: Anatolij Zacharov, Alexandr Sergejev – Andrej Maťuša, Ivan Sazonov.
     
    Hráči jsou již na ledové ploše. Samostatné utkání začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Do prvního útoku se po buly prodral Traktor Čeljabinsk, který ihned začíná kombinovat u klece Bobkova.
     
    00:48
    Nicméně Igor Bobkov se kotouče ani nedotkl a i díky tomu se dostal do prvního útoku Admiral.
     
    01:24
    Aktuálně se hraje hodně nahoru dolů. Každou chvíli je u kotouče někdo jiný, jenže ani na jednu klec se zatím nepálilo.
     
    02:02
    Což zkoušel změnit Arťom Podšendjalov! Nicméně jeho průnik zakončený přízemní střelou neslavil úspěch.
     
    02:36
    Vladivostok se malou chvilku zdržel v pásmu Čeljabinsku, ovšem opět zde krom úniku Podšendjalova nedokázal nic vymyslet a Vasilij Demčenko ani nemusel zasahovat.
     
    03:22
    Maxim Mamin zajíždí s kotoučem až za vlastní branku a dává spoluhráčům tak možnost vystřídat i přes nátlak hostujícího Traktoru.
     
    04:23
    Při ataku Traktoru se dostal ke střele Vladimir Denisov, jenže jeho projektil od mantinelu od modré úspěch neslavil. Branku v podstatě ani netrefil.
     
    05:38
    Toho zkoušeli využít domácí a málem rozjeli slibný útok. Všemu učinil přítrž až Filip Novák, který poctivým obranným zákrokem obral hosty o touš.
     
    06:41
    Na druhé straně se ke kousku černé pryže dostal Dmitrij Pestunov, kterému bylo umožněno pálit z pravého kruhu. Igor Bobkov byl však připraven a proti jeho projektilu zasáhl ramenem.
     
    07:24
    Admiral zkoušel založit kombinační hru v pásmu Traktoru, jenže neúspěšně. Vše vyústilo v protiútok Maxima Jakucenjy, se kterým si však Igor Bobkov nakonec poradil na jedničku.
     
    08:07
    Vasilij Demčenko si připsal další zákrok, tentokrát proti střele Alexandra Kuzněcova od mantinelu. Po zákroku čeljabinského gólmana se tak bude vhazovat v pásmu hostujícího celku.
     
    09:14
    Oskarsovi Bartulisovi se málem nepovedlo vyvézt kotouč přes dotírajícího Růžičku a málem z toho byla šance pro hosty. Nakonec trochu malátně dokázal Bartulis kotouč protlačit pryč.
     
    10:02
    A opět Oskars Bartulis. Bek Admiralu Vladivostok zkoušel pálit od modré čáry, jenže jeho finální projektil se moc neujal. Vasilij Demčenko ani nemusel zasahovat.
     
    10:32
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Hosté jdou z rychlého protiútoku do vedení! Semjon Kokujov si všiml skvěle uvolněného ALEXEJE KRUČININA, který se tak dostal do samostatného úniku. Útočník Traktoru se rozhodl pro bekhendovou kličku, která byla nakonec úspěšná. Asistence: Semjon Kokujov.
    Alexej KRUČININ - 0:1
     
    12:07
    Admiral gól dost zaskočil a aktuálně mají vizuálně navrch hosté. Ti napadají domácí a jsou všude o kapku dřív.
     
    13:40
    Filip Novák zachytil volný kotouč a okamžitě jej posunul před klec Bobkova, kde jej málem tečoval Martin Růžička. Nicméně bývalý útočník Ocelářů Třinec nedokázal puk usměrnit za záda svého soka.
     
    14:28
    Dmitrij Sajustov se prodral do další akce a snažil se snížit nepříznivý stav utkání. Přihrávku Bootha ovšem nedokázal zužitkovat tak, jak by chtěl.
     
    15:26
    Skóre se opět mohlo měnit. Ke střele se dostal Alexej Petrov, jenže obránce ze čtvrté lajny nedokázal usměrnit kotouč a rozvlnit tak síť. Igor Bobkov byl rychlejší.
     
    16:09
    Admiral Vladivostok se snaží vyrovnat před koncem prvního dějství seč to jen jde. Tentokrát však domácí celek při přechodu do pásma Demčenka zastavil ofsajd.
     
    17:01
    Pro změnu se nyní nestihl Martin Růžička vrátit pro kotouč, který byl vyslán Kinradem. Admiral se tak nechtíc provinil zakázaným uvolněním.
     
    17:19
    Máme zde první vyloučení. Maxim Jakucenja (CLJ) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    18:10
    Přesilovku málem proměnil rychlým tečováním z mezikruží Arťom Podšendjalov! Jenže jeho letící kotouč letěl kousínek mimo klec Demčenka.
     
    18:49
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, skóre srovnáno. Admiral dokázal zužitkovat oku lahodící kombinační hru a srovnává! Kotouče se na modré čáře zmocnil Geoffrey Kinrade a ten pálil. Jeho projektil však nešel do Demčenka, naopak šel do zadního mantinelu. Od něj se ovšem odrazil překvapivě přímo před absolutně volného ARŤOMA PODŠENDJALOVA, který už měl naprosto triviální úlohu. Asistence: Geoffrey Kinrade, Konstantin Makarov.
    Arťom PODŠENDJALOV - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po první třetině jsme aktuálně svědky vyrovnaného utkání. V jedenácté minutě poslal hosty do vedení Alexej Kručinin po povedeném samostatném úniku. Minutu před koncem pak srovnal při přesilovce Arťom Podšendjalov. Do druhého dějství tak vstupujeme za stavu 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Do druhé třetiny ihned vlétli hráči Admiralu, kteří se hned usadili v pásmu Čeljabinsku a začínají s kombinacemi.
     
    21:17
    Nyní tempo hry trošičku spadlo. U kotouče je aktuálně více čeljabinský celek, který se pomalu dere ke kleci Bobkova.
     
    22:32
    Viktor Alexandrov zkoušel prolomit svoji dnešní nepřízeň a vydal se dopředu. Jenže ani tentokrát neslavil útočník Vladivostoku úspěch.
     
    23:18
    Anatolij Zacharov ještě musel přezkoumat vstřelený gól Čeljabinsku, nakonec jej však neuznal.
     
    24:14
    Traktor Čeljabinsk se dostal ke kotouči a aktuálně si jej drží po ploše celého kluziště, Vladivostok k němu moc nepouští.
     
    24:52
    Alexej Petrov (CLJ) je vyloučen na dvě minuty za vyhození puku mimo kluziště.
     
    25:13
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka v zápase a druhý gól! Admiral tentokrát neotálel a přesilovku proměnil po pár vteřinách opět ten samý hráč. Po pasu Zemčjonoka se dostal ke střele Makarov, jenže jemu vůbec střela nesedla. Ke kotouči tak šel opět ARŤOM PODŠENDJALOV, který i tentokrát prostřelil Demčenka při početní výhodě. Asistence: Konstantin Makarov, Arťom Zemčjonok.
    Arťom PODŠENDJALOV - 2:1
     
    26:50
    Domácí Vladivostok tento gól znatelně nakopl a aktuálně mají domácí krapet více ze hry.
     
    27:02
    Alexej Ugarov (VLD) je jako první z Vladivostoku vyloučen na dvě minuty za hození hokejkou.
     
    27:23
    Pozor! Vladivostok jde do tří! Dvougólový střelec Arťom Podšendjalov (VLD) znatelně podrazil protihráče a jde si odsedět dvouminutový trest za podražení.
     
    28:02
    Igor Bobkov předvedl sérii famózních zákroků proti projektilům hráčů Traktoru a stále tak drží hubené vedení svého celku.
     
    28:24
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Čeljabinsk ale vyrovnává při dvojnásobné početní výhodě! Po přihrávce Jegora Martynova se prosadil střelou z voleje ANDREJ POPOV, který měl dost prostoru vypálit. Asistence: Jegor Martynov, Dmitrij Pestunov.
    Andrej POPOV - 2:2
     
    29:23
    Domácí v plném počtu.
     
    30:53
    Máme zde další vyloučení a další přesilovku pro Vladivostok. Alexandr Šarov (CLJ) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    31:06
    Ihned od modré pálil Blum, jenže Vasilij Demčenko předvedl famózní zákrok proti střele beka Vladivostoku.
     
    32:36
    Tentokrát se nejspíše početní výhoda Admiralu nepodaří zužitkovat. Traktor se skvěle brání a domácím moc nedovoluje.
     
    32:53
    Hosté v plném počtu.
     
    33:29
    Aktuálně se hraje hodně nahoru dolů a nedá se říci, že by nějaký tým měl vylouženou převahu na hřišti.
     
    34:09
    S vyloučeními se evidentně roztrhl pytel. Tentokrát jde pykat na podražení Martin Růžička (CLJ).
     
    34:34
    Arťom Podšendjalov si sjížděl na hattrick po letmé střele Zemčjonoka, jenže tentokrát se Vasilij Demčenko vyznamenal povedeným zákrokem.
     
    35:43
    Ne, Vladivostoku se nyní zkrátka nedaří. Ani nadvakrát nedokázali domácí protlačit kotouč za položeného Demčenka.
     
    36:09
    Hosté v plném počtu.
     
    38:17
    Viktor Alexandrov se opět opřel do kotouče a vypálil dost slušnou dělovku z mezikruží. Jenže opět to byl Vasilij Demčenko, kdo řekl ne a projektil zastavil.
     
    39:10
    Aktuálně v poslední minutě druhé periody kombinují s kotoučem spíše hosté v pásmu Vladivostoku, ovšem se jim nepodařilo v posledních vteřinách ohrozit Bobkova.
     
    39:40
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tenhle gól do šatny může být zlomový! Admiral se z ničeho nic dostal do přečíslení a rázem je z toho gól. Přihrávku přes tři čáry zachytil Michail Fisenko, který poslal kotouč na svého spoluhráče v přečíslení a bylo rozhodnuto. KONSTANTIN MAKAROV s ničím neotálel a trefil přesně horní roh branky Vasilije Demčenka. Asistence: Michail Fisenko, Jonathon Blum.
    Konstantin MAKAROV - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po druhé periodě se tak jde do šaten za stavu 3:2 pro domácí. Obrat na 2:1 dokonal hned ve 26. minutě stejný hráč, který skóroval i v první třetině. Arťom Podšendjalov se opět při přesilovce dostal ke kotouči a opět skóroval. Za další 3 minuty však bylo vyrovnáno, jelikož Igor Bobkov nenašel recept na střelu Andreje Popova. Dvacet sekund před koncem prostředního dějství se při přečíslení dostal k puku Konstantin Makarov, který pohlednou střelou poslal domácí opět do hubeného vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Poslední dějství hned začalo zakázaným uvolněním Traktoru Čeljabinsk.
     
    41:58
    Momentálně hra postrádá jakýsi náboj. Oba celky se akorát střídají u kotouče a působí bez nápadu.
     
    42:37
    Nikita Lisov se prezentoval dost vetchou rozehrávkou, která se však nakonec přenesla až na druhou polovinu hřiště. Zde ovšem kotouč žádnou škodu nenapáchal.
     
    43:50
    Nyní se dostal Vladimir Denisov ke střelbě, jenže moc úspěch neslavil. Navíc ihned bezprostředně poté se dostali do akce domácí a Vasilij Demčenko tak musel zasahovat.
     
    44:09
    Admiral po vyhraném vhazování v pásmu Čeljabinsku opět zahrozil, nicméně i tentokrát Vasilij Demčenko čeljabinský Traktor podržel.
     
    45:35
    Beci Traktoru se opět vyznamenali, když přerušili další rozjíždějící se útok domácího Admiralu. Jenže z jejich rozehrávky opět de facto darovali touš domácímu celku.
     
    46:33
    Dmitrij Lugin se dostal do výborné akce a fanoušci už už začínali doufat! Jenže hráč s jednadvacítkou na zádech nedokázal překonat Vasilije Demčenka.
     
    47:07
    Opět přesilovka pro Admiral. Anton Glinkin (CLJ) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    48:04
    Momentálně se sice Admiral drží kotouče při přesilovce, jenže zatím nedokázal Vasilije Demčenka donutit zakročit při své početní výhodě. Akorát byli domácí zastaveni ofsajdem.
     
    49:07
    Hosté v plném počtu.
     
    49:32
    Admiral si nedává pokoj ani po vypršení přesilové hry a stále se drží s pukem v pásmu Čeljabinsku a kombinuje. K výraznějšímu ohrožení klece Demčenka však zatím nedošlo.
     
    50:38
    Po delší odmlce se dostal ke kotouči taktéž Traktor, který ovšem stále nedokázal zužitkovat poskytnutou příležitost před klecí Bobkova.
     
    51:20
    Oskars Bartulis (VLD) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    51:55
    Anton Glinkin se pokoušel zvrátit nepříznivý stav střelou z levého kruhu, nedokázal ovšem vyzrát nad bystrou lapačkou Igora Bobkova.
     
    52:25
    Čeljabinsk se stále drží kotouče, nicméně vesměs ve středním pásmu. Hostům se zkrátka nedaří protlačit se do útoku a udržet se zde.
     
    53:22
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno a utkání je rázem zajímavější! Po akci za brankou se k odraženému kotouči dostal ALEXEJ PETROV, který prostřelil Igora Bobkova potřetí. Asistence: Anton Glinkin, Semjon Kokujov.
    Alexej PETROV - 3:3
     
    55:28
    Po tvrdém zákroku soupeře zůstává na zemi Alexej Ugarov a musí být ošetřován týmovým lékařem.
     
    56:25
    V zápase se již pokračuje. U kotouče je nyní opět Admiral Vladivostok, který se tlačí ke kleci Traktoru a snaží se opětovně strhnout vedení na svoji stranu.
     
    57:31
    Igor Bobkov nyní zachránil domácím minimálně bod, když v tutové příležitosti vychytal hostujícího Osnovina!
     
    58:11
    Zatím to na ledě moc nevypadá, že by se nějaký tým snažil o všechny body. Tempo je docela pomalé a oba celky se už spíš připravují na prodloužení.
     
    59:40
    Traktor si aktuálně drží kotouč a vesměs už jen zdržuje. Ani se nedá říci, že by se hosté urychleně tlačili do akce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tak nás čeká prodloužení, o tom rozhodl v 54. minutě gólem Alexej Petrov. Díky jeho zásahu je stav utkání po 3 třetinách tak 3:3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Prodloužení odstartovali hráči Admiralu Vladivostok, kteří se okamžitě derou dopředu ke kleci Demčenka.
     
    61:17
    Veliká šance pro domácí, za držení si jde totiž sednout Vjačeslav Osnovin (CLJ).
     
    61:17
    Oddechový čas pro domácí.
     
    62:20
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Máme rozhodnuto, bod navíc je vystřelen pro Admiral při početní výhodě! Na modré čáře se kotouče zmocnil JONATHON BLUM, který přesnou ranou prostřelil Demčenka počtvrté. Asistence: Konstantin Makarov, Igor Bobkov.
    Jonathon BLUM - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno, v prodloužení nakonec rozhodl o dělbě bodů Jonathon Blum, který od modré čáry vystřelil Vladivostoku vítězství v prodloužení.
     
    Československá stopa
    Filip Novák (CLJ) 0+0, 1 střela na branku, čas na ledě 18:32
    Martin Růžička (CLJ) 0+0, 1 střela na branku, čas na ledě 12:37
     
    Dnešní utkání sledovalo 5550 diváků!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (10:33:24)

    Karel Janeba

    Branky a nahrávky: 19. Podšendjalov (Kinrade, Makarov), 26. Podšendjalov (Makarov, Zemčjonok), 40. Makarov (Fisenko, Blum), 63. Blum (Makarov, Bobkov) – 11. Kručinin (Kokujov), 29. Popov (Martynov, Pestunov), 54. Petrov (Glinkin, Kokujov)


    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Bartulis, Blum, Zemčjonok, Kinrade, Lisov, Kosmačjov – Sajustov, Ugarov, Booth – Gorškov, Lugin, Fisenko – Kuzněcov, Podšendjalov, Makarov – Jakovlev, Alexandrov, Alševskij – Mamin
    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Martynov, Novák, Denisov, Borodkin, Šinin, Quint, Petrov – Glinkin, Popov, Pestunov – Jakucenja, Růžička, Osnovin – Kokujov, Rybakov, Gubarev – Zinovjev, Kručinin, Penkovskij – Šarov

    Rozhodčí: Anatolij Zacharov, Alexandr Sergejev – Andrej Maťuša, Ivan Sazonov

    Diváci: 5550
    bahis siteleri