Maďarsko – Slovensko 0:5 (kon.)
konec
Maďarsko
0:5 (0:3, 0:0, 0:2)
Slovensko
sk Neděle 10.01.2016, 19:30 • Miskolc Arena • Mistrovství světa žen do 18 let - I. divize
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu..
     
    Na Majstrovstvách sveta žien do 18 rokov divízie I v maďarskom Miškolci si v prvom zápase zmeriame sily s domácimi Maďarkami.

    Počas prípravy našich junioriek mal realizačný tím k dispozícii 23 hokejistiek, viac než polovicu z kádra tvorili členky z projektu centralizovanej prípravy v rámci športového centra polície pod hlavičkou HC ŠKP Bratislava.

    Výbery Slovenska a Maďarska do 18 rokov sa stretli v prípravnom zápase už tento rok. 7. januára Maďarky pochovali nádeje Sloveniek už v prvej tretine, keď ju vyhrali 3:1, po 60-tich minútach celkovo 7:1.

    Počas prípravy odohral náš tím dokopy 5 zápasov:

    Slovensko U18 Ž 7:3 Nemecko U18 Ž
    Francuzsko U18 Ž 8:3 Slovensko U18 Ž
    Maďarsko U18 Ž 7:1 Slovensko U18 Ž
    Nórsko U18 Ž 5:4 pn Slovensko U18 Ž
    Slovensko U18 Ž 3:1 Rakúsko

    Pred Vianocami minulého roku hrali naše juniorky na Turnaji olympijských nádejí v maďarskom Debrecíne. Tam dokopy odohrali 3 zápasy:

    Slovensko U18 Ž – Maďarsko U18 Ž 6:1 (2:1, 3:0, 1:0) – góly SR – 13. Petrášová, 16. Mojžišová), 23. Hajniková, 30. Mojžišová, 32. Čorňáková, 49. Ágoštonová

    Poľsko U18 Ž – Slovensko U18 Ž -1:3 (0:1, 0:1, 1:1) – góly SR – 11. Ágoštonová, 40. Rumanová, 53. Maťašová.

    Slovensko U18 Ž – Česko U18 Ž – 1:8 (1:2, 0:3, 0:3) – góly SR – 12. Čorňáková
     
    Úvodné zostavy:

    Maďarsko: Horváthová (Maruyama) – Fodorová, Holzerová, Mayerová, Presingerová, Szücsová, Gaitzová, Csontosová – Pavuková, Pinterová (C), Varadiová – Odngaová, Gottlibetová, Szicková – Paterkaová, Horváthová, Galantaiová – Soledová, Egyediová

    Slovensko: Štofanková (Rišianová) – Zálešáková, Klimášová, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Vargová, Kučerková – Maskaľová, Záborská, Trebulová – Korenková, Kollová (C) Košecká – L. Ištocyová, Suráková, Rumanová – Fáberová, Šulíková.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    05:48
    Máme tu prvé vylúčenie tohto zápasu, brániť sa bude Slovensko! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Nikola Rumanová.
     
    06:48
    Prvá polovica presilovky maďarského celku je minulosťou, ale skóre ostáva nezmenené. Slovensko v bránke so Štofanovou sa bráni bez inasovania.
     
    07:48
    Naše dievčatá napokon zvládli celú hru v početnej nevýhode a prečkali až do návratu vylúčenej Rumanovej. Pokračujeme v plnom počte na oboch stranách.
     
    08:40
    Slovensko dalo gól!
    Naše dievčatá prečkali vlastné oslabenie a krátko po ňom sa ujímajú vedenia! Postarala sa o to ANNAMÁRIA SURÁKOVÁ. Asistencie: Nikola Rumanová, Lucia Ištocyová.
     
    10:05
    Slovensko začalo skutočne veľmi dobre a po prvej desaťminútovke má na hokejkách najtesnejší možný náskok. Uvidíme, či sa ho našim dievčatám podarí udržať.
     
    11:02
    Slovensko dalo gól!
    Naše dievčatá svoj náskok dokonca navyšujú na rozdiel dvoch presných zásahov! Do štatistík sa ako úspešná strelkyňa zapísala aj VIKTÓRIA MASKAĽOVÁ. Asistencia: Tatiana Ištocyová.
     
    11:46
    Maďarkám úvod zápasu vôbec nevychádza a teraz sa dokonca budú musieť aj brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vrazenie Lotti Odnogaová.
     
    12:46
    Slovenky majú na svojom konte už tak pohodlný dvojgólový náskok, ale teraz majú naše dievčatá ideálnu šancu ho ešte navýšiť. Maďarsko sa prývkrát v zápase bráni v početnej nevýhode, zatiaľ to však zvláda bez inkasovania.
     
    13:35
    Slovensko dalo gól!
    Maďarky napokon neodolali tlaku slovenských reprezentantiek a inkasujú aj tretíkrát v zápase. Svojím druhým gólom sa o to postarala VIKTÓRIA MASKAĽOVÁ. Asistencia: Tatiana Ištocyová.
     
    14:36
    Vylúčená Odnogaová je už teda po treťom góle v domácej sieti späť na ľadovej ploche, ale nemá to tam vôbec jednoduché. Maďarsko prehráva pomerne vysokým trojgólovým rozdielom a ak chce s duelom ešte niečo urobiť, bude musieť poriadne zabrať.
     
    17:29
    Medzičasom sa nám začala už posledná trojminútovka tejto tretiny. Naše dievčatá nepoľavujú a držia si trojgólový náskok, na ťahu sú teraz Maďarky.
     
    19:01
    Do konca prvej dvadsaťminútovky ostáva už iba 59 sekúnd. Všetko nasvedčuje tomu, že mladé Slovenky si udržia svoj náskok a do šatní odídu s pohodlným vedením.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Slovenky v nej začali hrou vo vlastnom oslabení, ale tú zvládli bez inkasovania a udreli na opačnej strane. Skórovať sa im v priebehu prvých 20 minút podarilo až trikrát, pričom o dva presné zásahy sa postarala Viktória Maskaľová. Naše reprezentantky tak majú pred druhou časťou hry na svojom konte sľubné vedenie 3:0.

    Pomer striel po prvej tretine: 3:12
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Do druhej tretiny vstupujeme za trojgólového náskoku, dôležité bude najmä neinkasovať už v úvode.
     
    21:00
    Slovensko sa previnilo faulom, Tatiana Ištócyová odchádza na trestnú lavicu za sekanie a náš tím sa bude musieť brániť.
     
    22:00
    Slovensko ešte pred vylúčením dokázalo v tejto tretine prvýkrát vystreliť na bránku, celkovo to bola už 13. strela. Naše hráčky sa zatiaľ bránia vynikajúco, stav sa nemení.
     
    22:30
    Presilová hra Maďariek pokračuje a stále nedošlo k zmenu stavu, pre naše hráčky bude prípadná úspešne ubránená presilová hra súpera hlavne psychickou vzpruhou.
     
    23:00
    Slovenky už hrajú v plnom počte, aj druhej presilovej hre súpera sme sa dokázali ubrániť.
     
    24:52
    Maďarky prvýkrát v tejto tretine dokázali ohroziť našu bránku, Adriana Štofánková ale stále ostáva stopercentná!
     
    26:46
    Slovenky sú aj v druhej tretine aktívnejšie, na strely v druhej časti hry vedieme zatiaľ 5:2, celkovo je to 17:5.
     
    28:12
    Maďarky strelecky mlčia už vyše troch minút, pre náš tím to vyzerá zatiaľ veľmi nádejne.
     
    30:45
    Napriek 3 inkasovaným gólom má maďarská brankárka percentuálnu úspešnosť viac ako 85 %. Samozrejme je to spôsobené tým, že naše hráčky sú stále aktívnejšie, na bránku Maďarska strielali už 20-krát!
     
    32:54
    Maďarky budú hrať už tretiu presilovú hru. Diana Vargová odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    33:54
    V prvej polovici presilovej hry súperiek naša brankárka Adriana Štofanková zasahovať nemusela.
     
    34:54
    Naše hráčky už hrajú v pätici.
     
    36:59
    Žiaľ na našej strane evidujeme ďalšie vylúčenie, na 2 minúty si za hrubosť odchádza oddýchnuť na trestnú lavicu Iveta Klimášová.
     
    37:45
    Maďarky doteraz vyslali na našu bránku len 6 striel, pri takejto vynikajúcej obrane nášho tímu to môže skončiť aj čistým štítom našej gólmanky Adriany Štofankovej.
     
    38:59
    Aj tretia presilová hra Maďarska v tejto tretine je neúspešná, naše hráčky sa ubránili a hrajú už v pätici.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Naše hráčky zatiaľ ťažia z trojgólovej prvej tretiny. V druhej časti hry sme gól nevideli. Slovenky sú však až príliš často vylučované. Aj napriek tomuto faktu sme dokázali vystreliť na bránku súpera v tejto tretine až 13-krát, pričom Maďarky strielali pri troch presilových hrách v tejto tretine iba 3-krát.

    Strely – 6:25
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:11
    O prvú strelu v tejto tretine sa postarali naše hráčky, Vanessa Horváthová si ale zlepšuje osobné štatistiky a chytá.
     
    42:43
    Slovensko dalo gól! LUCIA IŠTÓCYOVÁ strieľa 4. gól nášho tímu a je už pravdepodobne rozhodnuté. Maďarky nemajú potrebnú úroveň, ako naše hráčky, Ištócyovej gól padol zo 4. strely našich hráčok v tejto tretine. Asistencie: Blanka Šulíková, Kristína Fáberová.
     
    44:12
    Pokračujeme v dobrom výkone a strieľame aj piatu strelu na bránku Horváthovej, tentoraz to nie je gól.
     
    46:16
    Hra pokračuje a naše hráčky si stále zvyšujú počet striel, dokopy ich už maďarská brankárka Horváthová musela kryť 31.
     
    51:03
    Zora Gottlibetová sa previnila faulom a odchádza na trestnú lavicu na 2 minúty za vrazenie.
     
    52:00
    Prvá polovica presilovej hry našim hráčkam nevyšla podľa predstáv, pokračujeme v dobíjaní maďarskej bránky.
     
    53:03
    V tretej tretine sa Maďarky mierne strelecky prebudili, už teraz dokázali ohroziť našu bránku toľko, ako dokopy v predchádzajúcich v dvoch tretinách. Pomer striel v tretej tretine je 6:6. Maďarky už hrajú v plnom počte.
     
    55:57
    Slovensko dalo gól! Kristína Fáberová našla pred bránkou BIANKU ŠULÍKOVÚ a tá sa pred Horváthovou nemýlila. Slovensko potvrdzuje svoju prevahu v zápase a momentálne vedie rozdielom triedy. Asistencie: Kristína Fáberová, Annamária Suráková.
     
    55:57
    Maďarky si berú po piatom inkasovanom góle oddychový čas.
     
    56:56
    Zápas máme pod kontrolou a víťazstvo na 99% takisto, po skvelom výkone dnes s veľkou pravdepodobnosťou získame 3 body!
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenky dokázali zvládnuť prvý krok na tomto turnaji a Maďarkám nastrielali 5 gólov, pričom neinkasovali. Zajtra sa náš hokejový výber žien do 18 rokov stretne s Dánkami, tie dnes prehrali s Japonskom 0:3. Po tomto víťazstve sme zásluhou najlepšieho skóre v tabuľke na prvom mieste.

    Strely – 14:33

    Prajeme príjemný zvyšok dňa ! (21:31:16)

    Marian Fiam

    Branky a nahrávky: 9. Suráková (Rumanová, L. Ištocyová), 12. Maskaľová (T. Ištocyová), 14. Maskaľová (Ištocyová), 43. Ištócyová (Šulíková, Fáberová), 56. Šulíková (Fáberová, Suráková)


    Maďarsko: Horváthová (Maruyama) – Fodorová, Holzerová, Mayerová, Presingerová, Szücsová, Gaitzová, Csontosová – Pavuková, Pinterová (C), Varadiová – Odngaová, Gottlibetová, Szicková – Paterkaová, Horváthová, Galantaiová – Soledová, Egyediová
    Slovensko: Štofanková (Rišianová) – Zálešáková, Klimášová, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Vargová, Kučerková – Maskaľová, Záborská, Trebulová – Korenková, Kollová (C) Košecká – L. Ištocyová, Suráková, Rumanová – Fáberová, Šulíková

    Rozhodčí: Rúžičková – Hetheringtonová, Leeová
    bahis siteleri