Rauma – Kärpät 2:3 (kon.) | Davos – Frölunda 0:5 (kon.)
konec
HC Davos
0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Frölunda HC
Úterý 12.01.2016, 20:15 • Vaillant Arena • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu semifinále hokejové Ligy mistrů a my se v našem online přenosu zaměříme na druhé utkání, které proběhne mezi švýcarským týmem HC Davos a švédskou Frölundou Indians. V tom prvním na sebe narazí dva finské celky – Luko Rauma se utká o postup do finále s Kärpätem Oulu.
     
    HC Davos

    Tým z Davosu se ve švýcarské lize nachází na druhém místě v tabulce a patří tradičně k nejlepším celkům této ligy. Mezi čtyřku nejlepších týmů v LM se dostal přes další švédský tým, a sice Skelefteu. Ve čtvrtfinále nejprve doma remizoval 1:1, ale na ledě Skeleftey už dominoval a zpečetil postup výhrou 4:1. V Davosu hokejem lidé žijí, důkazem toho je i tradiční vánoční turnaj Spenglerův pohár, který je takřka pokaždé beznadějně vyprodán. A nejinak by tomu mělo být i v dnešním duelu, který může naznačit možnost postupu do finále LM. Fanoušci svůj žlutomodrý tým poženou svými hlasivkami k vítězství.
    Utkání Davosu s Frölundou slibuje gólové hody. Oba týmy totiž ve svých zemích mají na svých kontech přes 120 nastřílených branek. Davos jich má 122, Frölunda pak 125.

    Das Champions-League-Halbfinal-Hinspiel zwischen dem HC Davos und den Frölunda Indians aus Göteborg vom Dienstagabend...

    Zveřejnil(a) Hockey Club Davos dne 11. leden 2016
     
    Frölunda Indians

    Indiáni ze švédské Frölundy ve své zemi vedou ligu a i oni patří ke špičce v Elitserien. Do semifinále se probojovali přes tým, který velmi dobře znají. Jednalo se totiž o švédskou Luleu. Ta nejprve na svém ledě zvítězila těsně 3:2. A protože druhý duel ve Frölundě skončil výhrou domácího celku 5:4, muselo toto čtvrtfinále dojít do prodloužení. Ala ani tato nastavená doba vítěze neurčila a nakonec se z postupu mezi TOP 4 radovala právě Frölunda, a sice po samostatných nájezdech – 6:4. Hokejisté ze Švédska se pukusí pod Alpami o co nejlepší výsledek, aby si vytvořili co nejlepší pozici pro domácí odvetu. Rozhodně se bude na co těšit.
    Hokejisté Frölundy hýřili při cestě do Davosu dobrou náladou. Na semifinále s Davosem se už moc těší.

    Kaptenen är med och #16 Axelsson likaså! Stämningen är på topp på Landvetter inför CHL-trippen till Davos! Följ oss under hela resan här på Facebook. Första stopp Berlin. #vigerossaldrig

    Zveřejnil(a) Frölunda HC dne 11. leden 2016
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Brejčák (DAV)
     
    Jak tedy nakonec toto utkání dopadne a kdo se bude radovat z vítězství nebo se oba celky v prvním semifinále rozejdou smírně a zápas skončí remízou? Odpověď na tuto otázku najdeme dnes v pozdních večerních hodinách.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. O nejdůležitější momenty nebo videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Davos: Genoni (Senn) – Dubois, Guerra, Schneeberger, Forster, Jung, Brejčák, Paschoud, Heldner – Walser, Jörg, Ambühl – M. Wieser, D. Axelsson, Lindgren – Corvi, D. Wieser, Setoguchi – Ryser, Aeschlimann, Kessler

    Frölunda Indians: Johansson (Gustafsson) – Tömmernes, Larsson, Persson, Fälth, Fantenberg, Nilsson, A. Axelsson, Lauridsen – Lasch, Rosseli-Olsen, Lundqvist – Johnson, Sundström, Abott – Carlsson, Lehkonen, Figren – Lasu, Ehn, Stålberg

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Piechaczek (GER) – Burgi, Wüst (oba SUI).
     
    Ještě jednou přeji hezký večer. Do začátku zápasu zbývá necelých deset minut. Sestavy jsou známy, takže první semifinále mezi Davosem a Frölundou tak bude moci v pohodě začít.
     
    Největší hvězdou v dnešním utkání bude bezpochyby Devin Setoguchi, který ještě v loňské sezóně působil v nejslavnější lize světa, a sice v NHL. Oblékal dresy Calgary, Minnesoty, Winnipegu a San Jose Sharks. Davos tuto hvězdu ulovil v průběhu letošní sezóny. Dnes nastoupí ve třetí formaci domácího celku.
     
    Za malou chvíli si vyslechneme oficiální znělku, nebo chcete-li hymnu Champions Hoceky League. Všichni hráči, kteří budou stát tradičně na modrých čarách, musí být bez helmy. Je to zásada tohoto turnaje a všichni musí toto pravidlo tedy respektovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    U puku byla Frölunda, ale okamžitě po zakládání akce se dopustila zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Johanssona.
     
    00:29
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Tömmernes - 2 min., podražení).
     
    00:52
    Pronikající Mark Wieser byl poslán k zemi a první přesilovku si zahraje domácí Davos. Ten je nyní už v pásmu hostujícího celku a zakládá první přesilovkovou akci.
     
    01:26
    Po delším dobu pobytu v pásmu Frölundy se právě ona osvobozuje a posílá puk až před Genoniho.
     
    02:02
    Početní výhoda se zatím Davosu příliš nedaří a znovu jsou to hosté, kteří posílají kotouč až před brankáře Davosu. Domácí tak budou muset další útočnou akci zakládat z hloubi vlastního pásma.
     
    02:29
    Potrestaný Tömmernes skáče na ledovou plochu a Frölunda je už kompletní.
     
    02:47
    Rosseli-Olsen zakládal útočnou akci Frölundy, ale jeho spoluhráč Lasu mu vjel do pásma Davosu příliš brzy a je z toho tedy postavení mimo hru, která se vrací do středního pásma.
     
    03:00
    Ambühl operoval v útočném pásmu, ale neměl nikoho na přihrávku. Navíc obrana Frölundy byla na svém místě a jeho úmysl dostat se do blízkosti Johanssona, mu zmařila.
     
    03:58
    Larsson pálil od modré čáry, ale jeho projektil byl tak prudký, že zlomil svoji hůl. Okamžitě tak musel zamířit na střídačku. Hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu blíže hostující brance.
     
    04:09
    Patrik Carlsson se snažil probít do pásma Davosu, ale kotouč mu přeskočil hokejku. Rázem tak bylo po slibném založení útoku Frölundy.
     
    05:12
    Vyloučení v týmu HC Davos (Ryser - 2 min., hákování).
     
    05:12
    Přesilovku si zahrají také hosté, na trestné už sedí vyloučený hráč Davosu. Frölunda okamžitě zamířila do teritoria Davosu, kde rozvíjí svou první akci.
     
    05:29
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A přesilovku hosté bleskově využívají. Lundqvist pálil z levého kruhu, puk se ale od brankáře odrazil na pravý kruh, odkud neměl problém poslat kotouč do odkryté domácí klece SPENCER ABOTT. Asistence: Joel Lundqvist.
    05:29 Spencer ABOTT - 0:1
     
    06:22
    Hosté po vstřelené brance ožili a znovu mířili před domácí branku. Tam pálil z pravé strany Johnson, ale jeho střelu v pohodě chytil Genoni.
     
    07:32
    Znovu útočili hosté, kterých je nyní plné kluziště. Před Genonim zahrozil Rosseli-Olsen, ale Ambühl mu včas puk sebral a pomohl tak obráncům Davosu. Poté si vzal kotouč pod svoji lapačku Genoni a raději přerušil hru.
     
    08:11
    Domácí jsou jako opaření, rychlý gól Frölundy trochu zbrzdil jejich hru a znovu jsou hosté nastěhováni v jejich pásmu. Genoni musel znovu zasahovat a připsal si tak další veledůležitý zákrok.
     
    09:19
    Prostupná obrana Davosu znovu zanechala volná místa a Spencer Abott se znovu jednoduše dostal před Genoniho. Jeho přízemní střelu lapil a okamžitě znovu přerušuje hru.
     
    09:42
    První útok Davosu se proháčkoval do území Frölundy, jenže znovu ho zastavilo postavení mimo hru. Z akce domácích tedy znovu nebylo nic. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    10:12
    Agilní Andres Ambühl projel do pásma hostů jako nůž máslem, ale v konečné fázi se ke střele nedostal. Fälth ho čistě obral o kotouč, který posílá do středního pásma.
     
    11:19
    Robin Figren zachytil nohou skákavý puk, který s poté převzal a zamířil až před Genoniho. Před ním ještě hledal volného Lehkonena, ten se ale nakonec ke střele nedostal.
     
    12:25
    Další šance hostující Frölundy, která znovu nebezpečně operovala před Genonim. Po střele Ehna ale zachoval brankář Davosu klidnou hlavu a pozorným zákrokem jeho střelu likviduje.
     
    13:21
    Lars Johansson ulovil do své lapačky tvrdou ránu Duboise, která rozhodně měla gólové parametry. Brankář Frölundy byl však proti a svůj tým podržel.
     
    13:36
    Paulsson objel branku hostů, našel volného Andrese Ambühla, který ještě zamíchal kotoučem, ale po jeho střele nastavil znovu svoji lapačku Johansson.
     
    15:03
    Další těžký zákrok si připsal Johansson po průniku Dina Wiesera, jenž v krátkém sledu po sobě znovu drží svůj tým. Navíc byla branka Frölundy posunutá a hra je přerušena.
     
    15:03
    Rozhodčí si ještě celou situaci ověří u videa, zda nakonec puk nepropadl do hostující svatyně. V Lize mistrů mají přímo obrazovku k dispozici sami sudí, takže nemusejí volat videorozhodčímu, tak jako je tomu běžně zvykem
     
    15:03
    Oba hlavní rozhodčí stále nemají jasno a hra tak zatím nemůže pokračovat dále.
     
    15:03
    Takže hlavní rozhodčí Piechaczek rozpažuje a nyní vysvětluje střídačkám, že puk brankovou čáru nepřesáhl.
     
    15:17
    Enzo Corvi sebral kotouč ve středním pásmu, poté projel až do pásma Frölundy, ale najíždějící Setoguchi nakonec přihrávku nezachytil. Další šance Davosu tak končí na obraně Frölundy.
     
    16:03
    Po vhazování v útočném pásmu se ke střele dostal Setoguchi, ale jeho vzdušný projektil končí na přesné lapačce Johanssona. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    16:43
    Domácí propadli na vlastní modré čáry a do úniku tak mohl jít Rosseli-Olsen. Toho však Dubois odzbrojil a celou situaci svým obranným zákrokem tak zastavil.
     
    17:12
    Figren pálil na Genoniho, ten včas sklapl betony a neinkasoval. Na druhé straně byl k vidění únik Davosu a po chybě obrany hostů ohrozil jejich branku Mark Wieser. Ale ani tato situace vyrovnávací brankou nekončí!
     
    18:24
    Z pravé strany střílel Spencer Abott, ale Genoni si s jeho jedovkou dokázal poradit. Hosté jsou však stále útočnějším týmem a daleko více hrozí před domácí brankou.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Znovu se vhazovalo v pásmu Davosu, ale okamžitě po se k puku dostali právě domácí a vyvážejí ho do útočného pásma.
     
    19:36
    Na hokejkách mají kotouč domácí hokejisté a vypadá to vypadá, že se v první části hry už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto semifinále je minulostí. Bylo k vidění dost šancí na obou stranách, ale více ze hry měla zatím hostující Frölunda. Ta se také dočkala úvodní branky, kterou vsítil v přesilové hře Spencer Abott a byla to také jediná trefa dosavadního průběhu. Uvidíme, co nám přinese další třetina. Domácí rozhodně půjdou za vyrovnáním. Ta začne přibližně ve 21:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Davoští okamžitě po vhazování ve středovém kruhu uháněli do pásma Frölundy, tam se o zakončení pokoušel Ambühl, ale s jeho přízemní střelou si Johansson poradil. Raději ale přerušil hru a vhazuje se po jeho levici.
     
    20:36
    Další útok Davosu zaváněl ofsajdovou pastí a domácí tak musí z pásma ven a pokusit se celou situaci založit znovu ze středu hřiště.
     
    21:37
    Nyní musel zasahovat proti Eliasovi Fälthovi Genoni. Obránce Frölundy na něho vyslal štiplavou střelu z dálky. Domácí brankář však uspěl a znovu podržel Davos ve hře.
     
    22:17
    Na druhé straně se do pásma Frölundy prodíral opět Andres Ambühl, ale opět nebyl úspěšný.
     
    22:44
    Vyloučení v týmu HC Davos (Walser - 2 min., podražení).
     
    22:44
    Walser nyní zbytečně oslabil svůj tým a je tu přesilovka pro Frölundu. Podaří se jí znovu zamířit přesně jako tomu bylo v první třetině?
     
    23:16
    Hosté se uhnízdili v pásmu domácího celku, ale na Genoniho zatím nevystřelili. Naopak se Davos dokázal dostat ke kotouči, který v tuto chvíli letí až před Johanssona.
     
    23:25
    Frölundě se zatím početní výhoda nedaří podle jejích představ a znovu je tu osvobození Davosu. Puk znovu míří na opačnou stranu kluziště.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Figren - 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:54
    Síly na ledě se tedy srovnaly, uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. U puku jsou hokejisté Frölundy a zavážejí ho do útočného pásma.
     
    24:21
    Z hloubi vlastního pásma znovu zakládají další akci hosté, ale hokejisté Davosu nyní velmi dobře bránili střední pásmo a hosty k ničemu nepustili.
     
    24:44
    Walser je na ledě a Davos nyní bude hrát v přesile.
     
    25:23
    Vyloučení v týmu HC Davos (Jung - 2 min., držení).
     
    25:23
    A je znovu stav srovnán. 4 na 4 uvidíme něco málo přes dvacet vteřin, poté si přesilovku zahraje znovu Frölunda.
     
    25:47
    Figren je na ledě a nyní začíná početní výhoda hostující Frölundy.
     
    26:56
    Překrásná akce Frölundy, na jejímž konci byl u pravé tyče domácí svatyně volný Lasch, ale jeho prudká střela končí na pozorném Genonim!
     
    27:23
    Jung už je také na ledě a i Davos je už v plném počtu. Může tedy pokračovat jeho hon za vyrovnáním.
     
    28:11
    Genoni si za vlastní brankou převzal kotouč a raději ho posílá na hokejky svých obránců, kteří černou pryž zavážejí opět do blízkosti švédské branky.
     
    28:55
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Tak to byla parádní akce v podání ARTTURIHO LEHKONENA, jenž projel takřka celým kluzištěm až před domácí branku. Z vrcholu levého kruhu pak svou střelou propálil vše co mu stálo v cestě a jeho tým už vede o dvě branky. Davos má tedy rozhodně co dohánět. Bez asistence.
    Artturi LEHKONEN - 0:2
     
    30:07
    Další rána mířila na Genoniho, jenž se ve svém brankovišti rozhodně nenudí. Nyní raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    30:26
    Druhá polovina zápasu je ještě před námi a domácí hokejisté mají ztrátu dvou gólů. Podaří se jim dosáhnout kontaktní branky, která by je vrátila zpět do hry, nebo naopak rozjetí hosté přidají další úder?
     
    31:22
    Zatím to vypadá, že hosté chtějí přidat další branku, která by mohla znamenat zlom v zápasu. Jenomže obrana Davosu byla proti jejich manévru úspěšná a tentokráte skórovat nepovolila.
     
    32:24
    Andres Ambühl, kapitán Davosu a také Top Scorer, nyní vše chtěl vzít na sebe a střelou z pravé strany pravého kruhu vypálil prudkou střelu. Jenže Johansson měl lapačku připravenou.
     
    33:09
    Čas Davosu začal velmi rychle utíkat a utíkají mu také puky. V tuto chvíli se domácím vůbec nedaří přechod do útočné třetiny. Hosté jsou naopak v pohodě a hrají dosti uvolněně.
     
    34:26
    Znovu Ambühl operoval před Johanssonovou brankou, ale opět nebyl úspěšný. Zatím si tedy domácí hokejisté budou muset ještě počkat na kontaktní branku, která zatím ne a ne přijít.
     
    35:26
    Stålbergovo spíše nahození do útočného pásma nakonec zaměstanalo Genoniho, který musel zasahovat a skákavý kotouč ukryl pod svojí lapačkou. Znovu se hra přerušuje a vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    35:55
    Ambühl s Jörgem se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale druhý jmenovaný poslal puk přímo do náruče Johanssona. Nicméně domácí zůstávají v útočném teritoriu i nadále.
     
    36:45
    Lindgren dostal přesnou přihrávku na svoji hůl a se střelou neotálel. Ta rozhodně zaměstnala Johanssona, který si po svém zákroku mohl hodně oddechnout.
     
    37:08
    Jenže hosté na druhé straně založili další rychlý protiútok, takže se nenudil ani Genoni. Po přerušení hry se bude vhazovat po jeho levici.
     
    37:37
    Rána Dino Wiesera z vrcholu pravého kruhu znovu prověřila Johanssona, který si v krátké době po sobě připsal další důležitý zákrok.
     
    38:11
    Ale také Stålberg si počínal před brankou Davosu velmi dobře, když svou střelu umístil na správnou stranu, kde ale byl připravený semafor Genoniho.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Davos dosáhl branky a už se samozřejmě radoval. Jenomže hlavní rozhodčí rozpažil a branku neuznal. Ale znovu si nakonec bere ještě video, aby si byl svým verdiktem jistý.
     
    39:10
    Je to tak, branka není uznána, protože brankář Johansson nakonec fantastickým zákrokem gólu zabránil a puk tak milimetry před brankovou čárou zastavil!
     
    39:49
    Třetina se už pouze jenom dohrává a zřejmě se už nic nestane. Domácí jsou pochopitelně zklamaní, že se jim nepodařilo v závěru periody vsítit kontaktní branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhé dějství je minulostí. Stejně tak jako v tom prvním jsme viděli jednu branku, o kterou se znovu postarali hosté po parádní akci Lehkonena. V samotném závěru se radovali domácí, ale branka nakonec nebyla uznána, protože puk o kousíček neprošel za záda Johanssona. Hosté tak mají stále dvoubrankový náskok, ale rozhodně není nic ztraceno. Davos se určitě pokusí o zdramatizování zápasu a třetí perioda tak může být ještě hodně zajímavá. Začne přibližně ve 22:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Tak jdeme do třetí třetiny. Davos má dvacet minut na to, aby s utkáním ještě něco udělal. Uvidíme, zda se mu podaří dostat se Frölundě na dostřel.
     
    40:43
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Tak to je rána pro Davos. RYAN LASCH vystřelil před brankou Davosu a obránce Felicien Dubois si puk nešťastně srazil do vlastní branky. Takže místo kontaktní branky přichází třetí úder hostujícího celku. No uvidíme, jak na tuto situaci domácí zareagují. Asistence: Mats Rosseli-Olsen.
    40:43 Ryan LASCH - 0:3
     
    41:14
    Vyloučení v týmu HC Davos (Schneeberger - 2 min., sekání).
     
    41:28
    A může být ještě hůře, nyní se budou domácí bránit ve vlastním oslabení po vyloučení Schneebergera.
     
    41:58
    Hosté už rozestavili přesilovkovou formaci a snaží se opět o využití své početní výhody. Domácí se však dobře brání a zatím hosty ke skórování nepouštějí.
     
    42:40
    Jeden z obránců Davosu nyní vyhodil kotouč až před Johanssona, hosté tak musejí spěchat za kotoučem do vlastního teritoria.
     
    43:02
    Znovu se domácí osvobozují. Vypadá to, že by tohle oslabení mohli zvládnout.
     
    43:14
    Je to tak, Schneeberger skáče na led a Davos je tedy kompletní.
     
    44:08
    Davos je pod velkým tlakem a před malou chvílí se dopustil zakázaného uvolnění, takže hosté i nadále budou mít k dispozici útočné pásmo.
     
    44:19
    Ne, domácím dnes prostě nevychází vůbec nic. Když už se do pásma hostí dostal Andres Ambühl, neměl nikoho na přihrávku a navíc byl tísněn hostující obranou. Když to nejde, tak to prostě nejde.
     
    46:00
    Nyní byla k vidění série nepřesností, a to na obou stranách. Ani jeden tým se nedostal do blízkosti brankáře soupeře.
     
    46:21
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Carlsson - 2 min., držení).
     
    46:21
    Vyloučení v týmu HC Davos (Jung – 2 min., sekání).
     
    46:27
    Po vyloučeních na obou stranách uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    46:59
    Domácí se nemohou probít do útočného pásma Frölundy, hosté velmi dobře pokrývají už modrou čáru před vlastním pásmem.
     
    48:00
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do čtyřbrankového trháku. JACOB LARSSON se dostal až do blízkosti Genoniho branky, kde zakončil svůj únik bekhendovou střelou. Na takový náskok budou domácí už jen těžko reagovat. Ale uvidíme. Asistence: Oscar Fantenberg, Johan Sunström.
    48:00 Jacob LARSSON - 0:4
     
    49:22
    To je pro domácí tedy další krutá rána. Hosté takový náskok rozhodně nebudou chtít ztratit.
     
    49:58
    Vyloučení v týmu HC Davos (Walser - 2 min., držení hole).
     
    50:08
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Fälth - 2 min., držení).
     
    50:11
    Znovu se hraje ve čtyřech na obou stranách. Kotouč mají ve své moci hokejisté Frölundy, kteří se snaží o další přesnou střelu.
     
    50:59
    Rosseli-Olsen se prodral do útočného pásma, na Genoniho vyslal jedovatou střelu, ale domácí brankář si s ní dokázal poradit.
     
    51:30
    Na opačné straně se o podobnou akci pokousil Lindgren, ale úspěšný nebyl.
     
    51:58
    Walser je na ledě a pro Davos začne opravdu kratičká početní výhoda. Za malou chvíli totiž naskočí také Fälth.
     
    52:08
    I hosté jsou už v plném počtu.
     
    52:25
    Ambühlovi se nepodařila další jeho individuální akce a ten nyní kroutí hlavou. Ale na ledě je dnes opravdu hodně vidět a snaží se dost situací brát na sebe. Ale bez úspěchu.
     
    52:50
    Znovu agilní Ambühl najel až před Johanssona, vyslal na něho přízemní střelu. Brankář Frölundy však puk chytá a raději přerušuje hru.
     
    53:33
    Hosté už příliš nikam nespěchají, nyní míchají kotoučem ve středním pásmu a jen tak ho hráčům Davosu nepouštějí.
     
    54:19
    Dino Wieser doslova proskočil do útočného pásma, kde se ještě snažil zakončit střelou z mezikruží, ale znovu nebyl úspěšný. Branka je dnes pro Davos doslova zakletá.
     
    54:51
    Aeschlimann pálil z pravého kruhu, ale přímo do náruče Johanssona, jenž si připisuje další úspěšný zákrok. Zatím tedy drží nulu na svém kontě.
     
    55:10
    Vyloučení v týmu HC Davos (Forster - 2 min., držení).
     
    55:15
    Další početní výhoda pro Frölundu, která už operuje v pásmu Davosu a snaží se přidat pátou branku.
     
    55:50
    Lasch pálil z levého kruhu na Genoniho, který fantastickým a hlavně přesným zákrokem podržel svůj tým. Hosté se snaží znovu pálit z každé pozice, čím vyšší skóre by pro ně bylo samozřejmě lepší pro domácí odvetu.
     
    56:53
    Přesilovka Frölundy pomalu ale jistě končí a do finiše jde také dnešní první semifinálové klání.
     
    57:10
    Domácí Davos je už v plném počtu.
     
    57:42
    Brejčák nahodil puk do útočného pásma, kde se ho snažil tečovat Enzo Corvi, ale ve své snaze úspěšný nebyl.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Skrumáž před brankou Davosu, ale nikdo z hostů nedokázal propasírovat puk za záda Genoniho. Ten byl před svou brankou doslova jak betonová hráz.
     
    59:01
    Utkání pomalu končí a i přes nepříznivý výsledek pro domácí Davos aplauduje svým borcům celá hala vestoje.
     
    59:04
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se ještě hosté dočkali páté branky. JACOB LARSSON jen tak nahodil kotouč od modré čáry a puk končí za zády Genoniho. Domácí tak pijí kalich hořkosti do samého dna. Na dnešní zápas by tak nejraději co nejrychleji zapomněli. Asistence: Johan Sundström.
    59:04 Jacob LARSSON - 0:5
     
    59:54
    Zápas se opravdu už pouze a jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hostující Frölunda vítězí 5:0 a má tak co se skóre týče rozhodně lepší pozici pro odvetu, než je tomu u Davosu. Druhé semifinále se bude hrát přesně za týden na ledě Frölundy.
     
    To je pro tuto chvíli ode mě už úplně vše, přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (22:41:30)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Abott (Lundqvist), 29. Lehkonen, 41. Lasch (Rosseli-Olsen), 48. Larsson (Fantenberg, Sundström), 60. Larsson (Sundström)


    HC Davos: Genoni (Senn) – Dubois, Guerra, Schneeberger, Forster, Jung, Brejčák, Paschoud, Heldner – Walser, Jörg, Ambühl – M. Wieser, D. Axelsson, Lindgren – Corvi, D. Wieser, Setoguchi – Ryser, Aeschlimann, Kessler
    Frölunda HC: Johansson (Gustafsson) – Tömmernes, Larsson, Persson, Fälth, Fantenberg, Nilsson, A. Axelsson, Lauridsen – Lasch, Rosseli-Olsen, Lundqvist – Johnson, Sundström, Abott – Carlsson, Lehkonen, Figren – Lasu, Ehn, Stålberg

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Piechaczek (GER) – Burgi, Wüst (oba SUI)
    Úterý 19.01.2016
    Frölunda - Davos 1:1

    Branky a nahrávky: 4. Carlsson (Lehkonen, Figren) – 22. Ambühl (Corvi, Lindgren)

    bahis siteleri