Dynamo Moskva – Jokerit 3:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Jokerit Helsinky
Úterý 12.01.2016, 17:30 • VTB Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, někdy příště na počtenou! (19:45:06)
     
    Skutečně tomu tak je! Ve třetí třetině branka nepadla, domácí tak nakonec těsně udrželi svůj náskok, který si vypracovali v první polovině zápasu.

    I ve třetí třetině bylo Dinamo o něco aktivnějším týmem, Kokarev ani Hietanen ale své šance neproměnili, a hosté tak v závěru sáhli ke hře bez gólmana. Z VTB Ice Palace si ale svěřenci Erkky Westerlunda body neodvezou, závěr si domácí zkušeně pohlídali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Hráči v modrých dresech jsou nadále na puku a diváci už oslavují vítězství svých oblíbenců, zdá se, že je hotovo!
     
    59:18
    Domácí ale vyhodili puk do bezpečí a Atte Ohtamaa pro něj spěchá až do vlastního pásma.
     
    58:47
    Karlsson je na střídačce, hosté to ještě zkoušejí v šesti!
     
    57:39
    Skvěle to vyřešil Maxim Pestuško, jenž v rohu kluziště nasbíral spoustu cenných vteřinek a poté dokázal pod tlakem přihrát kotouč Gorovikovovi.
     
    57:13
    Jeremu Sallinenovi se nepodařilo ideálně tečovat nahození od modré, Alexandr Jerjomenko tak měl úlohu poměrně snadnou.
     
    56:27
    Hráči v modrých dresech vyhodili puk do pásma tak šikovně, aby neskončil na zakázaném uvolnění. Zadáci Jokeritu se pro něj musí vrátit až k vlastnímu gólmanovi.
     
    55:42
    Konstantin Volkov zůstal po nepěkném hitu Jespera Jensena ležet na ledě, po nějaké době se ale zvedl a za doprovodu svých spoluhráčů odkulhal na střídačku.
     
    54:38
    Svěřencům Erkky Westerlunda se čas na vyrovnání začíná pomalu a jistě krátit, Dinamo navíc stále útočí a na nějaký závěrečný tlak to v těchto chvílích nevypadá.
     
    53:45
    Brandon Kozun dlouho míchal s pukem na své hokejce a poté si za adresáta svého pasu vybral Arturse Kuldu, jehož pokus z první byl ale zblokován a Jerjomenko byl bez práce.
     
    52:51
    Tak to byla šance jako hrom! Těreščenko parádním pasem zpoza branky oslovil nikým nehlídaného Juusa Hietanena, který ale z ideální pozice pálil těsně nad!
     
    52:18
    Oba týmy střídají, bývalý zadák pražského Lva Topi Jaakola už dobrých patnáct sekund míchá s pukem za vlastní svatyní.
     
    51:25
    Tlak Dinama však pokračoval i nadále a z mezikruží tvrdě vypálil Cvetkov, Henrik Karlsson však byl i tentokrát na svém místě.
     
    50:48
    Ještě krásnějším způsobem než jeho kolega Kokarev projel celým hřištěm Ansel Galimov, který se parádní kličkou mezi nohama zbavil svého strážce a poté ještě oslovil lépe postaveného Gorovikova, který se nakonec ke střele nedostal!
     
    49:59
    Pokus Vladimira Brjukvina z vrcholu kruhů byl sražen za Karlssonovu svatyni, domácí jsou v posledních minutách aktivnější a zkušeně kontrolují svůj náskok.
     
    49:11
    Parádní individuální akcí se blýskl Děnis Kokarev. Domácí forvard předvedl úchvatné sólo a z vlastního pásma se prokličkoval až před Karlssona, střelou z levého kruhu na něj ale nevyzrál!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 1. Kokarev (Těreščenko, Brjukvin), 15. Gorovikov (Pestuško), 28. Gorovikov (Pestuško, Galimov) – 30. Kapanen (Hagman), 37. Kapanen (Hagman, Jensen)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Osipov, Višněvskij, Hietanen, Korjagin, Sinicyn, Mironov, Solovjov – Kokarev, Těreščenko, Brjukvin – Gorovikov, Galimov, Pestuško – Cvetkov, Babenko "C", Karpov – Volkov, Igumnov, Fjodorov – Šipov.
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Jaakola, Jensen, Kulda, Lajunen, Ohtamaa, Mäki – Pelletier, Regin, Kozun – Joensuu, Sallinen, Aaltonen – Hagman, Kapanen "C", Jormakka – Talaja, Wirtanen, Rita.

    Rozhodčí: Bulanov, Sergejev – Otmachov, Palej

    Diváci: 6323
    bahis siteleri