Česko – Rusko 2:3 (kon.) | USA – Kanada 4:1 (kon.) | Švýcarsko – Francie 5:1 (kon.)
Česko – Švédsko 2:3 (kon.)
konec
USA
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Kanada
Úterý 12.01.2016, 01:30 • Meridian Centre, St. Catharines, Kanada (kapacita: 5.300 diváků) • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu, který může být nazýván jako první finále letošního MS žen do 18 let. Na ledě se totiž představí reprezentace USA a Kanady, tedy týmy, které si během osmi uplynulých MS žen do 18 let rovnoměrně rozdělily zlaté a stříbrné medaile. Utkání začíná v 01:30.
     
    USA

    Mladé ženy ze Spojených států amerických jsou obhájkyně loňského titulu a zatím si vedou opravdu skvěle. Ve dvou dosavadních utkáních totiž Američanky neinkasovaly ani jednu branku a mají na svém kontě šest bodů. Reprezentantky USA bodově spoléhají především na Natalii Snodgrassovou (3+1) a Taylor Wanteovou (0+4).

    Zápasy odehrané na MS 2016

    9.1.2016 Rusko – USA 0:6 (0:0, 0:4, 0:2)
    8.1.2016 USA – Česko 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
     
    KANADA

    Po zlatém hattricku se Kanada loni musela spokojit s druhým místem a letos se určitě chce vrátit na stupínek nejvyšší. Stejně jako reprezentantky USA si zatím Kanaďanky připsaly všech šest možných bodů a díky lepšímu skóre jsou na čele skupiny A. V dresu Kanady navíc hraje pět z deseti aktuálně nejproduktivnějších žen šampionátu a jako tým jsou Kanaďanky střelecky nejefektivnější (25%), vstřelily nejvíce branek v přesilových hrách a mají nejlepší oslabení.

    Zápasy odehrané na MS 2016

    10.1.2016 Kanada – Česko 11:0 (3:0, 7:0, 1:0)
    9.1.2016 Kanada – Rusko 5:2 (2:0, 3:2, 0:0)
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    13.1.2015 USA – Kanada 3:2 pp. (finále MS)
    6.1.2015 Kanada – USA 1:2 sn. (MS, sk.A)
    30.3.2014 USA – Kanada 1:5 (finále MS)
    5.1.2013 USA – Kanada 1:2 pp. (finále MS)
    7.1.2012 Kanada – USA 3:0 (finále MS)
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Gulsteneová (Larcomová) – Brownová, Marshallová (C), Barnesová, Bowlbyová, Ostertagová, Wethingtonová, Langeiová, Henglerová – Norbyová (A), Brodtová, Wokenová (A) – Snodgrassová, Wenteová, Gilmoreová – Zumwinkleová, Skajová, Heiseová – Compherová, Odenová, Heisingová

    Kanada: Neatbyová (D'Astous-Moreauová) – Edgarová, Bourbonnaisová (A), Crossová, Knowlesová, Howranová, Elmesová, Tinkerová – O'Neillová, Maltaisová, Bellová – Houstonová, Schneiderová (A), Agnewová (C) – Shirleyová, Potomaková, Wattsová – Oswaldová, Friesenová, Frappierová – Bergová

    Rozhodčí: Michaela Kieferová – Stina Nilssonová, Sueva Rousselinová.
     
    Vítejte u online přenosu ze souboje dvou jistých semifinalistů. Po vítězství Ruska nad Českem nás čeká poslední střetnutí v rámci základních skupin MS žen do 18 let, a to střetnutí těch nejlepších! Už za pár minut totiž na led vlétnou reprezentantky Spojených států amerických a Kanady.
     
    Aktérky dnešního zápasu už jsou na ledové ploše. Zdá se, že začátek utkání nebude výrazně opožděn.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Kanaďanka O'Neillová sice vyhrála buly, ale Američanky se bleskově dostaly ke kotouči a za bránu Neatbyové letí první nahození.
     
    00:31
    Registrujeme první úspěšný zákrok zápasu. připisuje si ho O'Neillová, která svižný pokusem zpoza obránkyně vystrašila americkou brankářku.
     
    01:23
    Vyhozený kotouč Američanek projel celý kluzištěm až na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude u brány USA.
     
    01:36
    Obrovská šance USA! Rebecca Gimloreová ukořistila špatnou přihrávku a ze strany se řítila na Neatbyovou! Kanadská brankářka prokázala výborný postřeh, ale USA si zahrají první přesilovou hru.
     
    01:36
    První vyloučenou ženou zápasu je Jalyn Elmesová (CAN), která dostává dvě trestné minuty za příliš tvrdý hit.
     
    02:01
    Spojeným státům se přesilovka zatím příliš nedaří. Kanaďanky jsou skvěle připraveny a bez potíží se brání.
     
    02:41
    Nyní se ale na hranici brankoviště zjevily hned dvě volné Američanky. Ani jedna však nedokázala protlačit puk za ležící Neatbyovou!
     
    03:12
    Nepovedené založení útoku z pohledu USA a je to další zakázané uvolnění.
     
    03:36
    Neatbyová a kanadská defenzíva přežila další nepříjemnou chvilku, když dorážela Wenteová, avšak nyní už je Kanada v plném počtu.
     
    04:01
    Nahození od modré čáry v podání Edgarové dokázala ze vzduchu sklepnout clonící kanadská hráčka, ale kotouč si to namířil mimo tři tyče.
     
    04:37
    Američanky se nedostaly ani za červenou čáru. Reprezentantky Kanady jsou od začátku hodně rychlé a forečkingem způsobují soupeřkám velké problémy.
     
    05:06
    Dvě trestné minuty ale dostává opět kanadská hráčka. Tentokrát je proviněním zdržování hry a na lavici hanby usedá Amy Potomaková (CAN).
     
    05:52
    USA právě vstřelilo branku!
    Jednou se sice Kanaďanky dostaly do středního pásma, jenže podruhé se jim puk od brány vyhodit nepodařilo a toho využila SYDNEY BRODTOVÁ, jež dokázala sraženou ránu od modré dorazit do sítě. Asistence: Madeline Wethingtonová, Cayla Barnesová
    05:52 Sydney BRODTOVÁ - 1:0
     
    07:01
    Hra se nám hodně rychle přelévá ze strany na stranu, ale obě brankářky jsou nyní pozorné.
     
    07:16
    Po rychlé akci Zumwinkleové musela být Neatbyová v pozoru. Naštěstí pro kanadskou brankářku šla střela přesně doprostřed brány.
     
    07:52
    Kanaďanky se drží v útočném pásmu. Zatím to je však bez přesnější střelby, která by znamenala ohrožení Gulsteneové.
     
    08:24
    Jenže domácí reprezentantky už zase nahazují puk ze středního pásma a derou se do útoku.
     
    08:40
    Mladé Kanaďanky jsou hodně neukázněné a budou hrát třetí oslabení! Tentokrát je vinou sekání potrestána Annie Bergová (CAN).
     
    09:01
    Po opakovaném buly se Američanky usadily v útočném pásmu a Neatbyová má další zákrok. Tentokrát domácí brankářka zastavila ránu Norbyové, která se zjevila na levé straně.
     
    09:23
    A další zákrok Neatbyové. Na to, že hrají ženy do 18 let, je předbrankový prostor čištěn opravdu hodně důrazným způsobem.
     
    09:34
    USA právě vstřelilo branku!
    Tohle byla fantastická akce Spojených států amerických! Úplně volná Barnesová našla přihrávkou z pravé strany nikým neatakovanou REBECCU GILMOREOVOU a ta měla při míření do odkryté brány jednoduchou práci. Asistence: Cayla Barnesová
    09:34 Rebecca GILMOREOVÁ - 2:0
     
    10:41
    Kanaďanky se mi sice zdají o něco aktivnější, ale v útoku jsou zatím hodně bezzubé a navíc doplácejí na svou neukázněnost. Ze tří oslabení totiž dvakrát inkasovaly.
     
    11:15
    Pohlednou akcí se teď prezentovala jedna z Kanaďanek, která si sjela mezi kruhy a svižným pokusem protáhla Gulsteneovou.
     
    11:31
    A na druhé straně bylo k vidění přečíslení dvou na jednu. Střela šla bohužel pro USA přesně do míst, kde byla připravená Stephanie Neatbyová.
     
    12:07
    Domácí hráčky se sice domnívaly, že bude odpískán icing, ale nakonec se musí hodně rychle zapojit do hry a dostat puk z vlastního pásma.
     
    12:37
    Kanada se po nějaké té době znovu objevila v útočném pásmu a bylo z toho velmi rychlé zakončení po střele zápěstím. Puk se třepotá v lapače Gulsteneové.
     
    13:24
    Agnewová neprošla přes pozornou obranu USA, ale na druhé straně si stejně počínala Norbyová, jenž rovněž neměla nárok na zakončení.
     
    13:59
    S menšími problémy, ale přeci jenom se Kanaďanky vymanily z vlastního pásma. V neutrální zóně se ale k puku dostávají Američanky.
     
    14:33
    Díky rychlému zisku kotouče se ve střelecké pozici zjevila Wenteová. Americká hráčka mířila jen do Nearbyové, která puk nadvakrát schovala v rukavici.
     
    15:22
    Střelecká převaha je naprosto na straně USA. před vhazováním u Nearbyové je poměr stel 13 ku 3!
     
    15:34
    Neatbyová s problémy zlikvidovala ránu Compherové a poté byla seknuta dotírající Emily Odenovou (USA), která je vyloučena. První přesilová hra pro Kanadu.
     
    15:50
    Američanky vytlačily kotouč do středního pásmu a Kanadu následně zastavuje ofsajd.
     
    15:59
    Největší šance Kanady! Po výborné přihrávce se mezi kruhy zjevila volná Kristin O'Neillová, ale Gulsteneová si díky levému betonu drží stoprocentní úspěšnost.
     
    16:56
    Kanaďanky až nyní prošly zpátky do útočného pásma, ale znovu to byla dobrá šance. Bekhend ze solidní pozice šel jen několik centimetrů vedle tyče.
     
    17:34
    USA v plném počtu.
     
    18:19
    Ani jedné z reprezentací se v posledních vteřinách nedaří usadit se v útočném pásmu. Defenzívy jsou velmi přesné a důrazné.
     
    18:54
    Neatbyová si zavařila špatnou hrou za vlastní bránou a může děkovat vše svatým, že volný puk před bránou nezískala jedna z Američanek.
     
    19:28
    Jeden z posledních útoků Kanady v této třetině byl zastaven již u červené čáry. Zřejmě už se nedočkáme dalšího střeleckého pokusu.
     
    19:55
    Za velkého jásotu diváků je ale ještě vyloučena Natalie Snodgrassová (USA). Produktivní Američanka dostala dvouminutový trest za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Poslední střela od modré čáry v této třetině už k Gulsteneové neprošla a úvodní část je tedy u konce. Spokojenější jsou zatím reprezentantky USA, které využily dvě ze tří přesilových her a vedou 2:0. Rovněž v defenzívě jsou Američanky skvělé a své soupeřky zatím nepustily do téměř žádné větší šance ke skórování. Další třetina začne přibližně v 2:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Kanaďanky hrající přesilovou hru se okamžitě dostávají do útočného pásma. Rychlá branka by domácí určitě zvedla náladu.
     
    20:49
    Teď je ale puk až za bránou Neatbyové a odtud reprezentantky Kanady gól zřejmě nedají.
     
    21:38
    Až nyní se domácí dostaly do slibné kombinace, ale vše nakonec končí vyhozením puku na střídačku USA. Hra se vrací k Gulsteneové.
     
    21:55
    USA v plném počtu.
     
    22:07
    Kanadě se nedaří! Edgarová poslala puk pouze na zakázané uvolnění a domácí reprezentantky tak nemohou střídat.
     
    22:17
    Po rychlém přechodu do útoku si Gulsteneová připsala poměrně jednoduchý zákrok a puk na ledě schovala pod lapačkou.
     
    22:52
    Američanky sice byly vytlačeny z útočného pásma, ale u červené čáry se znovu dostaly k puku a v pohodě ho nahodily za svatyni Stephanie Neatbyové.
     
    23:27
    Za krosček je nyní navíc vyloučen Kayla Friesenová (CAN) a Spojené státy mají čtvrtou přesilovou hru. Dvě už Američanky využily, dokáží dát i třetí gól v početní výhodě?
     
    23:49
    Gilmoreová si sjela blíže k bráně, obdržela přihrávku od zadního mantinelu, ale u tyče brány Neatbyové puk do sítě usměrnit nedokázala.
     
    24:27
    Tak pozor! Další vyloučení na straně Kanady a Američanky budou hrát v pěti proti třem. Na trestnou lavici míří Malia Schneiderová (CAN) – dvě trestné minuty vražení na hrazení.
     
    24:53
    Neatbyová si připsala jeden kvalitní zákrok. Dvojnásobná přesilovka Spojených států je ale hodně nevýrazná.
     
    25:27
    Kanada hraje ve čtyřech.
     
    25:58
    Po přihrávce Gilmoreové mířila jedna z Američanek jen do tyče! Dorážku už si pohlídala Neatbyová.
     
    26:06
    USA právě vstřelilo branku!
    Američanky opět využívají přesilovou hru a vedou o tři branky! Na fantastickou přihrávku zpoza brány si před Neatbyovou počkala NATALIE SNODGRASSOVÁ, jež puk v pohodě poslala do kanadské brány. Asistence: Taylor Wenteová, Rebecca Gilmoreová
    26:06 Natalie SNODGRASSOVÁ - 3:0
     
    26:58
    Tak tohle zřejmě nikdo nečekal, ale ve 27. minutě vedou Američanky 3:0. Celkově tak mají fantastické skóre 15:0!
     
    27:19
    A na střídačce USA mohlo být ještě veseleji. Jemná teč nahození však zamířila nad bránu Stephanie Neatbyové.
     
    27:52
    Tohle snad ani nemůžeme počítat jako střelu. Slabé přisunutí puku k bráně kryje Gulsteneová a Kanaďanky získaly jen buly v útočném pásmu.
     
    28:28
    Aktivní Agnewová rychle obkroužila branku, avšak Gulsteneová byla opět připravena. Americká brankářka chytá ve velké pohodě a zatím je vždy tam, kde má být.
     
    29:14
    Další menší závar před americkou brankářkou. Houstonová se sice dostala pod tlak, ale od zadního mantinelu se před bránu rychle vymotala Odenová a Gulsteneová musela být pozorná.
     
    29:23
    Podobná situace jako před chvílí. Tentokrát puk přes pevně přiložený beton u tyče neprotlačila Maltaisová.
     
    30:22
    Kanaďanky jsou v posledních minutách jednoznačně aktivnějšími a Gulsteneová sbírá jeden úspěšný zákrok za druhým. Takovým tempem si ale Američanky koledují o branku.
     
    31:09
    Po delší době zaútočily také Američanky, avšak nic velkého z toho nebylo a puk je znovu na holích domácích reprezentantek.
     
    31:50
    Velmi slibně vzhlížející akci USA zastavuje čárová rozhodčí, která viděla ofsajd. To je pro Spojené státy škoda, neboť by z toho bylo přečíslení dvou na jednu.
     
    32:18
    Další snaha Kanaďanek skončila na pozorné obraně USA. Samy Američanky ale dostaly puk jen k červené čáře.
     
    32:34
    Průnik jedné z domácích skončil ujetím puku a přerušením hry Gulsteneovou. Za tedy zařídila buly po své levici.
     
    33:30
    Snodgrassová sice proti dvěma hráčkám udržela kotouč, ale poté se ji přestalo držet štěstí a puk zamířil na čepel jedné z Kanaďanek.
     
    33:51
    Zajímavá přihrávka před ránu Gulsteneové jen tak prolétla mezikružím až k mantinelu. Američanky jsou stále ve velké pohodě.
     
    35:13
    Američanky zvýšily napadání, ale jedna z nich se dopustila faulu a Kanada má ponechanou výhodu.
     
    35:25
    Po sražené střele Schneiderové se k puku dostal Američanky a Jesse Compherová (USA) tedy může odsedět dvouminutový trest za držení.
     
    35:41
    Výborná střela od modré čáry byla zastavena Gulsteneovou, ale poté se k dorážce tlačily hned čtyři kanadské hráčky. Americké gólmanka za výrazné pomoci celé pětice USA odolala!
     
    36:23
    Rychlá akce po pravé straně v podání Shirleyové byla zakončena přihrávkou před bránu, ale Gulsteneová se výborně přesunula a zakončení Bergové zlikvidovala.
     
    36:57
    Američanky hrají výborně a drž puk daleko od své brány.
     
    37:13
    Nyní už je ale puk znovu u Gulsteneové. Bekhend Shirleyové americké brankářce vypadl, ale následná dorážka si cestu do sítě znovu nenašla.
     
    37:25
    USA v plném počtu.
     
    38:09
    Snodgrassová dlouhou vedla kotouč podél mantinelu a nakonec vmyslela přihrávku před bránu. Žádná z jejich spoluhráček se k puku nedostala, avšak USA zůstanou v pásmu Kanady.
     
    38:56
    Kanaďanky na hranici brankoviště opět neuspěly a Američanky tak přispěchaly s rychlým brejkem. přečíslení dvou na jednu zakončovala Snodgrassová jen do připravené Neatbyové!
     
    39:41
    Potomaková si bere kotouč a snaží se založit ještě jeden kanadský útok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jenže pozorná defenzíva USA si opět a zase poradila, a u konce je tedy i druhá třetina. Do ní sice Kanada vstoupila přesilovou hrou, ale tu nevyužila a poté sama hrála dokonce ve dvojnásobném oslabení. Po návratu vyloučené Fiesenové se zdálo, že to Kanada zvládne, ale v čase 26:06 obdržela puk Snodgrassová a ta zvýšila vedení Spojených států na 3:0. Největší hvězdou utkání je jednoznačně Alex Gulsteneová, která zatím pochytala všech 15 střel Kanady. Další třetina začne přibližně v 2:58
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Kanada se dvakrát pokusila nahodit puk do útočného pásma, jednou se to povedlo, ale to bylo také vše, co nám domácí předvedly.
     
    40:54
    Nenápadná střela Norbyové prošla výstrojí Neatbyové a v zaplněném Miradian Centre to jen zahučelo, když se kotouč vykutálel v brankovišti před kanadskou svatyní.
     
    41:38
    Domácí se sice snaží napadat, ale celá snaha je poněkud nekontrolovaná a hodně splašená. Američanky hrají s velkým přehledem.
     
    42:26
    Frappierová nevzdala souboj u mantinelu a získala kotouč ve prospěch Kanady.
     
    42:56
    Jenže nyní už se Kanaďanky musely znovu obrátit a zažehnat potenciální nebezpečí u vlastní brány.
     
    43:22
    Američanky postupovaly dvě na jednu jedinou obránkyni Kanady, jedna z reprezentantek USA to vzala na sebe a svižnou ranou přestřelila.
     
    44:04
    Kanada se ne a ne vymanit z vlastního pásma a vše nakonec řeší Stephanie Neatbyová, jež přikryla kotouč vedle své brány a přerušila tím hru.
     
    44:31
    Shirleyová se pokusila o sólo akci, ale místo proniknutí do střelecké pozice ztratila kotouč a ten po chvíli končí v hledišti. Vylučovat se ale nebude.
     
    44:57
    Během více než dvaceti vteřin v útočném pásmu vymyslely Kanaďanky jen dvě přihrávky podél mantinelu a ani jedno zakončení.
     
    45:37
    Američanky sice ztratily puk ve středním pásmu, ale to jim vůbec nevadí. Při stavu 3:0 si mladé americké reprezentantky dovolují jednoduché nahození za bránu.
     
    46:12
    Neatbyová sice nemusela zasahovat, ale i tak musela dávat pozor. Američanky jsou v posledních chvílích aktivnějšími.
     
    46:57
    Sražený pokus Wethingtonové od modré čáry skončila před bránou Neatbyové, avšak následná dorážka letěla několik decimetrů vedle brány.
     
    47:21
    Výbornou střílenou přihrávku Maltaisové zastavil až beton americké brankářky. Následně Kanaďanka bojovností získala buly v útočném pásmu.
     
    47:46
    Situaci tři na tři Kanaďanky v pohodě ubránily, nicméně při přechodu do útoku se provinily ofsajdem a hra je přerušena.
     
    48:16
    Ani teď Gulstenová nepřišla o neprůstřelnost! Nejdříve americká brankářka zastavila nebezpečnou dorážku z hranice brankoviště a po chvíli dokázala vyřešit i přečíslení čtyř na dvě. Klasičtějšímu přečíslení dvou na jednu mezitím vyřešila i Neatbyová.
     
    48:59
    A právě Neatbyová rychle schovala puk pod výstrojí, protože Wenteová se už už tlačila k dorážce.
     
    49:23
    Kanada konečně docílila branky, ale hlavní rozhodčí signalizuje, že branka pro údajné postavení útočící hráčky v brankovišti platit nebude! Troufnu si říct, že byl domácím upřen regulérní gól.
     
    49:23
    Tak pozor! Nakonec přišel "signál shůry" a je zkoumáno video!
     
    49:23
    Tak ani po prozkoumání videa není branka uznána! Osobně jsem hráčku v brankovišti neviděl, ale zřejmě se tedy mýlím. Pokračuje se ve hře a stav utkání je stále 3:0 ve prospěch USA.
     
    49:52
    Kanaďanky se okamžitě natlačily do útoku a snažily se překonat Gulsteneovou. Opět a zase neúspěšně.
     
    50:27
    Grace Bowlbyová (USA) je vinou nedovoleného bránění poslána na trestnou lavici. Kanaďanky potřebují využít přesilovou hru!
     
    50:45
    Domácí reprezentantky už zvedaly ruce nad hlavu, ale Gulsteneová fantasticky nataženou rukou zastavila kotouč, který po dorážce z hranice brankoviště mířil do prázdné brány!
     
    51:18
    Američanky se dvakrát osvobodily vyhozením puku z vlastního pásma.
     
    51:49
    Kanadské hráčky jsou sice v útočném pásmu, avšak puk se pohybuje především podél mantinelu. Přesilová hra se rychle krátí.
     
    52:27
    S návratem vyloučené Bowlbyové byla jedna rána od modré sražena a ta následná mířila mimo bránu Alex Gulsteneové.
     
    53:26
    Přečíslení tří na dvě nevyřešily Kanaďanky zrovna ideálně a jejich soupeřky znovu rychle obracejí hru. Kanadě už moc času nezbývá.
     
    53:59
    Další prúnik do útočného pásma byl z pohledu USA v pohodě zastaven a kotouč míří do neutrální zóny.
     
    54:16
    Na druhé straně byl Spojeným státům americkým odpískán ofsajd, ale to mladé Američanky určitě netrápí.
     
    54:45
    Stephanie Neatbyová zastavila kotouč, který mířil ze středního pásma přímo na její bránu. Vhazovat se tak bude po její pravici.
     
    55:18
    A znovu musela zasahovat Neatbyová. Místo tlaku Kanady se k ráně ze solidní pozice dostala jedna z nejlehčích Američanek, pouhých 59 kilo vážící Presley Norbyová.
     
    56:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí reprezentantky se přeci jenom dočkávají a rozpoutávají vlnu pozitivních emocí! Skvěle chytající Gulsteneová sice zastavila bekhend Wattsové, ale na dorážku JULIE EDGAROVÉ už zareagovat nemohla. Edgarová trefila puk rovnou ze vzduchu a Gulsteneová opravdu neměla šanci. Asistence: Daryl Wattsová
    56:24 Julia EDGAROVÁ - 3:1
     
    56:50
    Kanaďanky cítí šanci a znovu se tlačí do útoku. Tentokrát je ale zastavila chyba na útočné modré čáře, která znamenala ofsajd.
     
    57:15
    Několikavteřinový souboj u mantinelu ukončuje až hvizd čárové rozhodčí. Američanky našetřily několik cenných vteřin.
     
    57:57
    Zmatky před vlastní bránou Američanky nevyřešily, avšak zakončení domácích šlo mimo tři tyče.
     
    58:21
    Stephanie Neatbyová je na střídačce a Kanaďanky to zkouší se šesti hráčkami v poli.
     
    58:34
    USA právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto. REBECCA GILMOREOVÁ si dojela vyhozený kotouč Wenteové, vjela do útočného pásma a pak z pravé strany v pohodě trefila prázdnou bránu. Asistence: Taylor Wenteová
    58:34 Rebecca GILMOREOVÁ - 4:1
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a Kanaďanky se ještě snaží přidat druhý gól.
     
    59:25
    Gól domácí sice zatím nevybojovaly, ale aspoň si zahrají ještě jednu přesilovou hru. Jesse Compherová (USA) jde na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    59:41
    Ještě jedno slibné zakončení končí vedle brány Alex Gulsteneové. Dnešní utkání skončí výsledkem 4:1!
     
    Konec zápasu.
     
    Předčasné finále mezi USA a Kanadou je u konce. Domácím se sice ve třetí třetině podařilo snížit, ale do konce zápasu v té chvíli zbývaly jen tři minuty a 36 sekund. V závěru Kanaďanky zkusily powerplay, ale místo kontaktního gólu přišla branka Gilmoreové do odkryté brány.

    Hráčky utkání

    Rebecca Gilmoreová (USA) – Kristin O'Neillová (CAN) (03:35:42)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 6. Brodtová (Wethingtonová, Barnesová), 10. Gilmoreová (Barnesová), 27. Snodgrassová (Wenteová, Gilmoreová), 59. Gilmoreová (Wenteová) – 57. Edgarová (Wattsová)


    USA: Gulsteneová (Larcomová) – Brownová, Marshallová (C), Barnesová, Bowlbyová, Ostertagová, Wethingtonová, Langeiová, Henglerová – Norbyová (A), Brodtová, Wokenová (A) – Snodgrassová, Wenteová, Gilmoreová – Zumwinkleová, Skajová, Heiseová – Compherová, Odenová, Heisingová
    Kanada: Neatbyová (D'Astous-Moreauová) – Edgarová, Bourbonnaisová (A), Crossová, Knowlesová, Howranová, Elmesová, Tinkerová – O'Neillová, Maltaisová, Bellová – Houstonová, Schneiderová (A), Agnewová (C) – Shirleyová, Potomaková, Wattsová – Oswaldová, Friesenová, Frappierová – Bergová

    Rozhodčí: Michaela Kieferová – Stina Nilssonová, Sueva Rousselinová
    bahis siteleri