La Coruňa – Mirandés 0:3 (kon.) | Sevilla – Real Betis 4:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
4:0 (2:0)
Real Betis
Úterý 12.01.2016, 20:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    REAL BETIS
    Klubu ze Sevilly zatím letošní sezónu příliš nevychází, a nachází se ža na patnáctém místě tabulky se ziskem 20 bodů. Real se však nachází v uctivé bodové vzdálenosti od sestupových vod!

    V posledních zápasech se však Betisu příliš nedaří, a na výhru čeká již dva zápasy. Za ty poslední dva zápasy však svěřenci trenéra Pepe Meal inkasovali celkem osmkrát, a žádno branku nevstřelili. Nejprve Betis schytal debakl na hřišti Barcelony, kde prohrál 0:4. V následujícím ligovém kole tento španělský celek přivítal v domácím prostředí Eibar, který rovněž střelecky exceloval, a zvítězil 4:0. Betis nedokázal bodovat ani v posledním ligovém zápase, když prohrál na hřišti Getafe 0:1.
     
    SEVILLA FC
    Sevilla se v podzimní části sezóny soustředila hlavně na představení v Lize mistrů, a dle postavení v lize je to také vidět. Momentálně se úřadující vítěz Evropské ligy nachází až na sedmém místě se ziskem 29 bodů. Sevilla se díky výsledkům v posledních zápasech tak dostala na dostřel pohárovým příčkám!

    Oba kluby se střetli před svátky, kdy však utkání skončilo bezbrankovou remízou, a diváci odcházeli zklamaní. Sevilla však poté svůj výkon zlepšila, a dokázala v domácím prostředí porazil Espanyol 2:0. V dalším ligovém utkání však svěřenci Unaie Emeryho nezískali ani body, když prohráli na půdě Granady 2:1! Sevilla v posledním ligovém kole přivátala v domácím prostředí Athletic Bilbao, a šlágr kola rozhodl dvěma brankami Kevin Gameiro!
     
    ÚVODNÍ ZÁPAS

    První poločas derby dvou klubů ze Sevilly nabídl pěkný fotbal, ale pouze jednu branku. Do utkání vstoupila hodně aktivně hostující Sevilla, která se dostala do vedení již ve 13. minutě po krásné individuální akci Michaela Krohn-Dehliho. Poté se probudili také domácí, a i Betis měl své šance. Žádná však brankou neskončila!

    Hned na začátku druhého poločasu Sevilla navýšila své vedení zásluhou Grzegorze Krychowiaka! Na další šanci jsme čekali až do 77. minuty, kdy trefil Banega břevno. Hned po něm vypálil i Konopljanka, jehož střela trefil tyč! Domácí mohli snížit v 82. minutě, kdy zahrával penaltu Rubén Castro, nicméně tomu se ji nepodařilo proměnit!

    Do odvety si tak přivezla lepší výchozí pozici domácí Sevilla, která by si dnes měla svůj náskok udržet, a postupit!
     
    Příjemný úterní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Španělský pohár má dnes na programu své dvě odvety osmifinálových duelů. My se společně zaměříme na derby mezi Sevillou FC a Realem Betis. Úvodní výkop je naplánován ve 20:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Sergio Rico – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Escudero – Iborra, N´Zonzi – Konopljanka, Banega, Reyes – Llorente
    Náhradníci: Krychowiak, Daniel Carrico, Krohn-Dehli, Gameiro, Kakuta, Muňoz, David Soria

    Real Betis: Adán – Piccini, Pezzella, Gonzalez Cabrera, Vargas – Petros, Digard – Joaquin, Ceballos, Portillo – Castro
    Náhradníci: Molinero, Kadir, Jordi Figueras, Cejudo, Jorge Molina, De La Calzada, Fabián Ruiz

    Rozhodčí: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Jon Núňez.
    Domácí hráči míří na rozcvičku

     
    Oba týmy právě přicházejí na trávník Estadia Ramón Sánchez Pizjuán, a za pár desítek vteřin dnešní utkání začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do dnešního utkání vstoupil aktivněji domácí celek, který má v zádech slušný dvoubrankový náskok z úvodního utkání, nicméně rozhodně bude chtít domácí fanoušky potěšit výhrou!
     
    3
    Domácí Sevilla je zatím aktivnější, a kombinuje na útočné polovině.
     
    4
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí Sevilla vstoupila do utkání velmi aktivně, a hned ve čtvrté minutě se dostává zaslouženě do vedení! Celou akci zahájil JOSÉ ANTONIO REYES, který roztáhl hru doprava, kam si naběhl Mariano, jehož následný centr chtěl zblokovat obránce. Míč se však odrazil pro hosty tak nešťastně, že dorážející Reyes dostal míč do branky!
    4. José Antonio REYES - 1:0
     
    7
    Sevilla zatím pokračuje v aktivním výkonu, a dostávala se do dašlího útoku. Následně však přišla ztráta Iborry, který nechtěl pustit svého soupeře do protiútoku, a tak fauloval pronikajícího Joaquína!
     
    8
    Z levé strany vhazoval aut Escudero, který hledal u postranní čáry Llorenteho. Bývalý forvard Juventusu se však nechal předskočit Pezzellou, který dokázal míč odhlavičkovat do středu.
     
    9
    Hostující Betis se poprvé v tomto zápase dostal do kombinace na útočné polovině, vzápětí však přišla ztráta Picciniho. Po chybě italského beka se hnal vpřed Bangea, kterého následně poslal k zemi Digard.
     
    11
    Dnešní utkání zatím jasně ovládá domácí Sevilla, která se dočkala uklidňující první branky již ve čtvrté minutě. Hostující celek by nyní musel vstřelit tři branky, pokud chce pomýšlet na postup!
     
    11
    Hlavní sudí Antonio Mateu musí poprvé v tomto zápase vytáhnout žlutou kartu z kapsčiky. Hostující útočník Rubén Castro předvedl na pravé straně ostrý zákrok proti Reyesovi, a žluotu dostal zcela zaslouženě.
     
    12
    Sevilla se zatím v dnešním zápase nikam nežene, a v pohodě komibnuje na útočné polovině.
     
    13
    Dalším ostrým zákrokem se prezentoval Cristiano Piccini, který poslal k zemi Sergia Escudera. Hlavní sudí však italského beka pouze upozornil, a žlutou kartu neudělil.
     
    14
    Ostrých zákroků však v dnešním zápase přibývá, a jedne takový před malou chvílí předvedl Iborra, který kopl zezadu do Juana Vargase. Antonio Mateu však ani v tomto případě žlutou neudělil.
    Krásné choreo domácích fanoušků před začátkem zápasu

     
    16
    Svěřenci Unaie Emeryho vedli svůj útok přes pravé křídlo, kde operoval s míčem Éver Banega. Argentinský záložník se následně rozhodl odcentrovat, nicméně jeho pokus hned zablokoval Iborra.
     
    17
    Francouzský stoper Adil Rami nabral rychlost na vlastní polovině, a provedl zajímavý průnik na útočnou polovinu. Jeho následná křížná přihrávka našla Jevhena Konopljanku, jehož další postup však zamezil skvěle načasovaným skluzem Piccini.
     
    18
    Po autovém vhazování Escudera se míč dostal do středu, kde se nacházel Iborra. Španělského záložníka však poslal k zemi Joaquín, jehož zákrok byl minimálně na žlutou. Hlavní rozhodčí měl však jiný názor ...
     
    19
    Sevilla měla následně k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Banega. Jeho centr hledal v pravé části vápna N´Zonziho, ten byl však obsazený!
     
    20
    Konopljanka dostal na levou stranu povedenou přihrávku od N´Zonziho, a těsně dokázal odcentrovat do vápna. Ukrajinský křídelník však v pokutovém území nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    21
    Další ze sekce ostrých zákroků předvedl na levé straně hostující Juan Vargas. Peruánský obránce poslal k zemi Banegu, nicméně žlutý trest ani v tomto případě nepřišel ...
     
    22
    Teď však Antonio Mateu faul ani nezapískal. Sergio Escudero si naběhl na levou stranu na přihrávku od Iborry, avšak se před něj dostal Piccini, který však dle opakovaných záběrů nefauloval, a Escudero svůj pád přihrál!
     
    24
    José Antonio Reyes svedl na pravém křídle těžký souboj s Juanem Vargasem, po kterém se dostal míč do zámezí. Střelec úvodní branky se dožadoval rohového kopu, nicméně se bude pouze odkopávat od branky.
     
    25
    Na trávníku tentokrát zůstal ležet hostující Joaquín, který nepříjemně spadl na záda po souboji s Iborrou. Zdá se, že by však španělský ofenzivní záložník měl být v pořádku!
     
    27
    Domácím vůbec nevyšla kombinace na útočné polovině, a dopředu se hnala Sevilla. Pronikající Banega nakonec přenechal míč pro Escudera, která svižným centrem našel Llorenteho, ten však neměl na zakončení dostatek prostoru.
     
    28
    Na levé straně zabojoval Iborra, který dokázal obrat o míč Picciniho, a stihl i odcentrovat. Obrana Betisu byla však zformovaná, a dokázala centr odvrátit!
     
    29
    Nebezpečný průnik provedl po pravé straně Joaquín, který předvedl velmi dobrý výkon v úvodním utkání, a dostal od trenéra Juana Merina důvěru i dnes. Tentokrát španělský záložník vybojoval rohový kop.
     
    30
    Exekuce prvního rohového kopu hostujícího celku se ujal právě Joaquín, jehož centr však našel ve vápně pouze domácího Adila Ramiho, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    32
    Brazilský bek Mariano dostal na pravé křídlo přihrávku od Konopljanky, a pokoušel se svých centrem najít ve vápně naběhlého Banegu. Argentinského záložníka však dokázal předskočit Pezzella, který míč odhlavičkoval.
     
    33
    Po delší době se do hry dostává také hostující Betis, kterému se však v dnešním utkání kombinace příliš nedaří, a tak uvídíme, jak dlouho míč udrží.
     
    34
    Sevilla však výborně napadala, a dostala se do kombinace na útočné polovině. Centr Iborry sice Llorenteho nenašel, nicméně je z toho rohový kop!
     
    35
    Sevilla právě vstřelila branku!
    A z následného rohového kopu se Sevilla prosazuje, a dostává se do dvoubrankového vedení! Banega rozehrál rohový kop na Konopljanku, který svým centrem našel v levé části volného ADILA RAMIHO. Francouzský stoper si míč zpracoval, a pod Adánem dokázal míč dostat do sítě!
    35. Adil RAMI - 2:0
     
    37
    Betis se hned po druhé brance domácího celku dostal do kombinace na útočné polovině, a pokouší se velmi rychle odpovědět. Obrana domácích však dnes pracuje velmi dobře!
     
    38
    Aktivní Sergio Escudero se pokoušel projít do zajímavé šance po levé straně. Španělský bek Picciniho dokázal obejít, nicméně na Cabreru byl již krátký!
     
    39
    Hostující Real se po delší době dostal do zakončení. Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Joaquín, který to zkusil. Jeho slabší přízemní rána však neznamenala pro Rica nějaké problémy!
     
    41
    Na trávníku tentokrát zůstal ležet hostující Rubén Castro, kterého ve vzdušném souboji ostře trefil Ibbora. Španělský záložník následně dostává žlutou kartu!
     
    42
    Následnou standardní situaci si vzal na starost Joaquín, který svým centrem hledal ve vápně volného Picciho, kterému se však míč nepodařilo trefit ideálně, a ten skončil v zámezí.
     
    43
    Hostující Betis zažívá povedené období hry, kdy se dokázal udržet kombinací na útočné polovině. K zakončení se však svěřenci Juana Merina nedostali, a tak dopředu míří hosté.
     
    44
    Ani Sevilla na útočné polovině neuspěla, nicméně narozdíl od svého soupeře dokázala udržet míč, a momentálně kombinuje na vlastní polovině.
     
    45
    V závěru poločasu předvedl ostrý zákrok také domácí Jevhen Konopljanka, a to odnesl Digard, který zůstal ležet na trávníku. Francouzský záložník by však měl být v pořádku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+2
    Konopljanka to udělal na pravé straně velmi dobře, a vybojoval standardní situaci. Exekuce se ujal Reyes, jehož centr však dokázal Betis odvrátit!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas sice příliš atraktivní podívanou nenabídl, nicméně jsme viděli hned dvě branky! Do vedení se dostala domácí Sevilla hned ve čtvrté minutě zásluhou José Antonia Reyese, který dorážel před brankářem Adánem! Svěřenci Unaie Emeryho se dočkali podruhé ve 35. minutě, kdy se trefil osamocený Adil Rami!

    Sevilla tak jasně míří za vítězstvím, a ostatně i za postupem! Druhý poločas začne přibližně ve 21:33!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Dani Ceballos, přichází Fabián Ruiz.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji hostující celek, což je vzhledem k výsledku pochopitelné. Obrana Sevilly však zatím pracuje velmi dobře, a svého soupeře na dostřel Sergia Rica nepouští.
     
    48
    Betis vybojoval standardní situaci, které se ujal Joaquín, jehož centr propadl až na zadní tyč, kam si naběhl Vargas. Peruánský obránce se však nacházel v ofsajdu, a do zakončení se tak nedostal!
     
    50
    Aktivní hosté se opět dokázali usadit na útočné polovině, a z pravé strany odcentroval Joaquín. Jeho centr však odvrátil na rohový kop Adil Rami!
     
    51
    I následného rohového kopu se ujal Joaquín, jehož centr však dokázala obrana domácích odvrátit!
     
    53
    Velká šance domácího celku, který se probudil, a dokázal se usadit na útočné polovině. Z pravé strany odcentroval Konopljanka, jehož centr našel Ramiho, ten však mířil nad branku!
     
    54
    Betis se velmi rychle dostal na útočnou polovinu, nicméně přihrávka Joaquína mířila na Ceballose, který se nacházel v ofsajdu!
     
    56
    Betis pokračoval v kombinaci na útočné polovině. Na pravé straně spolupracoval Ceballos s Portillem. Do jejich kombinace se však vložil N´Zonzi, který získal míč.
     
    58
    Ve středu hřiště si udělal prostor Portillo, který si navedl míč do středu hřiště, a vystřelil. Jeho slabá rána však mířila mimo!
     
    59
    Betis však pokračuje v aktivním výkonu, a dostal se opět do zakončení. Dani Ceballos využil ve středu hřiště prostoru od obránců domácího celku, a nebezpečně vystřelil. Jeho rána však nakonec mířila mimo!
    Fanoušci si dnešní derby hodně užívají

     
    60
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Didier Digard, přichází Kadir.
     
    62
    Aktivní Betis si dokázala vypracovat další velkoušanci! Po dobré práci Ceballose, který vyhrál vzdušný souboj s Ramim, se k míči dostal Kadir, který střílel z pravé části vápna. Jeho střela na přední tyč však mířila mimo!
    62. Kadirova rána nebyla přesná
     
    63
    Joaquín nestíhal na pravé straně v souboji s Sergiem Escuderem, a tak španělského beka fauloval. Hostující hráč však žlutou kartu nevyfasoval!
     
    64
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Gaël Kakuta.
     
    65
    Do zajímavé šance se mohl hnát José Antonio Reyes, kterého našel ve vápně nově příchozí Kakuta. Zkušený španělský záložník se však nacházel v těsném ofsajdu!
     
    67
    Hostující Betis opět velmi aktivně kombinoval na útočné polovině. Joaquín následně přenesl centrem hru na levou stranu, kde se nacházel Kadir. Střídající hráč dostal míč do středu pro Ruize, jehož následná rána mířila nad branku Sergia Rica.
     
    68
    Sevilla je zatím ve druhém poločase horším týmem, což je však vzhledem k současnému výsledku pochopitelné. Domácí fanoušci by však radi viděli ještě minimálně jednu branku!
     
    69
    Gaël Kakuta skvěle napadal na útočné polovině, a dokázal vybojovat míč pro N´Zonziho. Francouzský středopolař chtěl následnou přihrávkou najít Llorenteho, ten se však k míči neprodral.
     
    70
    Na druhé straně hřiště si ve středu hřiště udělal prostor Fabián Ruiz, který zkoušel Sergia Rica překonat technickou střelou. Španělský brankář si však dokázal poradit, a slabou střelu v pohodě lapil.
     
    72
    Pohlednou individuální akci předvedl na levém křídle Jevhen Konopljanka, který se uvolnil ze souboje s Piccinim, a svou následnou technickou ránu mířil na zadní tyč. Jeho rána však branku Adána minula!
     
    73
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Fernanrdo Llorente, přichází Kevin Gameiro.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází José Antonio Reyes, přichází Michael Krohn-Dehli.
     
    73
    Sevilla právě vstřelila branku!
    No podívejme, to je kanonýr! KÉVIN GAMEIRO se dostal pár sekund po svém příchodu do úniku, a přesnou přízemní střelou dokázal překonat brankář Adána! Výborné střídání od Unaie Emeryho!
    73. Kévin GAMEIRO - 3:0
     
    75
    Betis kontroloval hru na vlastní polovině, to zjevně přestalo bavit Gonzaleze Cabreru, který se pokusil o dlouhý nákop, který měl najít Castra. Jeho centr byl však nepřesný, a skončil v zámezí.
     
    77
    Jevhen Konopljanka inkasoval ve středu hřiště hodně ostrý úder od Joaquína, a následně na hřišti vznikla velká strkanice. Hlavní rozhodčí však nakonec dokázal situaci uklidnit .. Joaquín nakonec žlutou nedostal!
     
    78
    Sevilla momentálně kontroluje hru na vlastní polovině, a fanoušci si dnešní zápas užívají, neboť vítězství nad městským rivalem vždy potěší.
     
    79
    Střídající Kévin Gameiro si tentokrát naběhl na pravé křídlo pro přihrávku od Krohn-Dehliho. Francouzský kanonýr hledal centrem ve vápně N´Zonziho. Letní akvizice Sevilly se však k hlavičce nedostala!
    Ještě jednou připomenutí krásného chorea domácích fanoušků

     
    81
    Betis tentokrát vybojoval zajímavou standardní situaci, které se zhostil Joaquín. Jeho centr však dokázala obrana domácí odvrátit!
     
    83
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Rubén Castro, přichází Jorge Molina.
     
    84
    Hostující celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Juan Vargas. Peruánský obránce našel svým centrem stopera Pezzellu, jehož hlavíčka však na branku vůbec nemířila.
     
    85
    Svěřenci Juana Merina se hnali do dalšího protiútoku, který táhl středem hřiště střídající Fabián Ruiz. Jeho následná průniková přihrávka měla najít střídající Molinu, ten však na míč nedosáhl.
     
    86
    Jevhen Konopljanka nám teď ukázal své fotbalové umění, když ve středu hřiště dokázal proskočit mezi dvojicí protihráčů. Následně si však nedokázal obhodit Cabreru, a o míč přišel.
     
    87
    Portillo postupoval středem hřiště, a již se dostával do blízkosti vápna. To však nedopustil Gaël Kakuta, která svého protihráče fauloval, a bude z toho zajímavá standardní situace!
     
    88
    Exekuce se ujal Joaquín, kterému se však střela vůbec nepovedla, a španělský záložník poslal míč vysoko nad branku!
    Pohled na Gameirovu branku z tribuny

     
    89
    Sevilla právě vstřelila branku!
    A v samotném závěru přidává domácí celek ještě čtvrtou branku! Na hranici pokutového území se pokoušel o efektivní patičku Krohn-Dehli, která mu však příliš nevyšla. I tak se však Gameiro dostal k míči, a ten posunul do pravé části vápna pro GAËLA KAKUTU, který poslal míč přesně k tyči!
    89. Gaël KAKUTA - 4:0
     
    90
    Konec zápasu.
    Fanoušci budou dnešní vítězství nad městským rivalem dlouho oslavovat!

     
    Dnešní utkání je u konce! Sevilla FC v domácím prostředí deklasovala Real Betis 4:0, a zajistila si postup do čtvrtfinále španělského poháru!

    První poločas sice příliš atraktivní podívanou nenabídl, nicméně jsme viděli hned dvě branky! Do vedení se dostala domácí Sevilla hned ve čtvrté minutě zásluhou José Antonia Reyese, který dorážel před brankářem Adánem! Svěřenci Unaie Emeryho se dočkali podruhé ve 35. minutě, kdy se trefil osamocený Adil Rami!

    Ve druhém poločase se hra vyrovnala, a dokonce byli hosté i lepší. Branky však stříleli pouze domácí! Kévin Gameiro se prosadil 25 vteřin před po svém příchodu na hřiště, a navýšil na 3:0! V samotném závěru se ještě trefil Gaël Kakuta, který upravil na konečných 4:0!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:22:53)

    Jan Havlovic

    Branky: 4. Reyes, 35. Rami, 73. Gameiro, 89. Kakuta

    Karty:   41. Iborra (SEV) – 11. Castro (RBE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:15.
    Sevilla FC: Sergio Rico – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Escudero – Iborra, N´Zonzi – Konopljanka, Banega¨(64. Kakuta), Reyes (73. Krohn-Dehli) – Llorente (73. Gameiro)
    Náhradníci: Krychowiak, Daniel Carrico, Krohn-Dehli, Gameiro, Kakuta, Muňoz, David Soria

    Real Betis: Adán – Piccini, Pezzella, Gonzalez Cabrera, Vargas – Petros, Digard (60. Kadir) – Joaquin, Ceballos (46. Ruiz), Portillo – Castro (83. Molina)
    Náhradníci: Molinero, Kadir, Jordi Figueras, Cejudo, Jorge Molina, De La Calzada, Fabián Ruiz

    Rozhodčí: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Jon Núňez

    Diváci: 36 812
    06.01.2016
    Real Betis - Sevilla 0:2

    Branky: 13. Krohn-Dehli, 49. Krychowiak

    Karty:   22. Petros (RBE), 26. N´Diaye (RBE), 48. Piccini (RBE), 64. Ceballos (RBE), 90+2. Pezzela (RBE) – 29. Rami (SEV), 60. Krychowiak (SEV), 81. Kolodziejczak (SEV), 84. Coke (SEV)   87. N´Diaye (RBE)

    Neproměněná penalta: 82. Castro (RBE), mimo

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:19.
    bahis siteleri