Ath. Bilbao – Villarreal 3:2 (kon.) | Mirandés – La Coruňa 1:1 (kon.) | Valencia – Granada 4:0 (kon.)
Real Betis – Sevilla 0:2 (kon.) | Barcelona – Espanyol 4:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Atlético 1:1 (kon.)
konec
Real Betis
0:2 (0:1)
Sevilla FC
Středa 06.01.2016, 18:15 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Real Betis nezvládl utkání s městským rivalem Sevillou FC, a prohrál v úvodním zápase osmifinále španěslkého poháru 0:2!

    První poločas derby dvou klubů ze Sevilly nabídl pěkný fotbal, ale pouze jednu branku. Do utkání vstoupila hodně aktivně hostující Sevilla, která se dostala do vedení již ve 13. minutě po krásné individuální akci Michaela Krohn-Dehliho. Poté se probudili také domácí, a i Betis měl své šance. Žádná však brankou neskončila!

    Hned na začátku druhého poločasu Sevilla navýšila své vedení zásluhou Grzegorze Krychowiaka! Na další šanci jsme čekali až do 77. minuty, kdy trefil Banega břevno. Hned po něm vypálil i Konopljanka, jehož střela trefil tyč! Domácí mohli snížit v 82. minutě, kdy zahrával penaltu Rubén Castro, nicméně tomu se ji nepodařilo proměnit!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:08:28)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na druhé straně mohl jít do protiútoku Kevin Gameiro, který si zpracoval přihrávku od Cristofora. Jeho následný postup však zastavil Pezzela, a dostává žlutou kartu!
     
    90+1
    Po levé straně postupoval obránce Francisco Varela, který byl tísněn dvojici protihráčů, i tak však dokázal dostat míč do míst, kam si naběhl Castro. Jeho pohotová rána však skončila v boční síti!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Z levé strany poslal do vápna nebezpečný centr Benoït Trémoulinas, jehož centr hledal Gameira. Gimenéz však společně s Pezzelou nakonec situaci zvládl!
     
    89
    Na druhé straně hřiště postupoval vpřed Jevhen Konopljanka, který se následně pokoušel dostat míč do vápna pro Gameira. Jeho lob však zablokoval stoper Pezzella!
     
    88
    Hostující Sevilla tak momentálně kontroluje hru na vlastní polovině. Betis se ještě pokouší napadat, avšak v oslabení to má opravdu těžké!
     
    87
    Alfred N´Diaye velmi ostře dohrál ve středu hřiště hostujícího Kevina Gameira, a dostává druhou žlutou kartu! Senegalský záložník se hned Gameirovi omlouval, nicméně čas již nevrátí. Betis tak bude dohrávat v oslabení!
     
    85
    Exekuce standardní situace se ujal Joaqín, jehož centr se nebezpečně kroutil na zadní tyč, kam si nabíhal N´Diaye. Senegalský záložník však nakonec na míč nedosáhl!
     
    84
    Další žlutou kartu musel hlavní rozhodčí udělit hostujícímu Cokemu, který si počínal nedovoleně v souboji s Rubénem Castrem. Betis má navíc k dispozici standardní situaci!
     
    84
    Neproměněná penalta Castra je výbornou zprávou pro fanoušky Sevilly, neboť jejich tým drží i nadále dvoubrankové vedení, což je výborná výchozí pozice směrem k odvetě, která se hraje za týden!
    82. Neproměněná penalta Rubéna Castra
     
    82
    Pozor! Betis však nabídnout šanci nevyužívá ... Ke značce pokutového kopu se postavil střídající Rubén Castro, kterému se však rána příliš nepovedla, a míč skončil vysoko nad brankou!
     
    81
    Nejprve zkoušel vybojovat pokutový kop francouzský stoper Kolodziejczak, nicméně po jeho souboji s van Wolfswinkelem se nepískalo. Následně však hostující stoper poslal k zemi Picciniho, a to už Carlose Del Cerro pískl!
     
    80
    Penalta pro Betis!
     
    79
    A do třetice všeho dobrého další šance Sevilly! Po levé straně postupoval Banega, který následnou přihrávkou našel na hranici vápna Jevhena Konopljanku. Střídající hráč vyslal technickou střelu, která skončila na tyči!
     
    78
    Další velká šance hostujícího celku! Domácí borci nechali ve středu hřiště prostor pro Évera Banegu, jehož technická rána lízla břevno, a skončila v zámezí!
     
    77
    A hned po příchodu Jevhena Konoplajnka měla hostující Sevilla velkou šanci! Středem hřiště postupoval Cristóforo, jehož následná přihrávka našla v levé části Gameira. Jeho pohotovou střelu však dokázal vyrazit Gimenéz!

    Jan Havlovic

    Branky: 13. Krohn-Dehli, 49. Krychowiak

    Karty:   22. Petros (RBE), 26. N´Diaye (RBE), 48. Piccini (RBE), 64. Ceballos (RBE), 90+2. Pezzela (RBE) – 29. Rami (SEV), 60. Krychowiak (SEV), 81. Kolodziejczak (SEV), 84. Coke (SEV)   87. N´Diaye (RBE)

    Neproměněná penalta: 82. Castro (RBE), mimo


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:19.
    Real Betis: Gimenéz – Piccini, Pezzella, Figueras, Varela – Digard, N´Diaye, Petros (36. Joaqín) – Portillo (52. Ceballos), Molina (69. Castro), van Wolfswinkel
    Náhradníci: Joaquín, Dani Ceballos, Adán, Cejudo, van der Vaart, Rubén Castro, Fabián Ruiz

    Sevilla FC: Sergio Rico – Coke, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Cristoforo, Krychowiak – Vitolo (55. Reyes), Krohn-Dehli, Banega – Immobile (65. Gameiro)
    Náhradníci: Daniel Carrico, Gameiro, José Antonio Reyes. N´Zonzi, Konopljanka, Llorente, David Sorie

    Rozhodčí: Carlos Del Cerro – Yuste, Álvarez (vš. Španělsko)
    Úterý 12.01.2016
    Sevilla - Real Betis 4:0

    Branky: 4. Reyes, 35. Rami, 73. Gameiro, 89. Kakuta

    Karty:   41. Iborra (SEV) – 11. Castro (RBE)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:15.
    bahis siteleri