Anderlecht – Charleroi 2:1 (kon.) | Standard – Gent 0:3 (kon.) | Waasland-Beveren – Club Bruggy 1:2 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:1 (1:1)
Sporting Charleroi
Neděle 24.01.2016, 14:30 • Stade Constant Vanden Stock, Brusel • Belgická Jupiler Pro League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Nádherná akce Charleroi, po které bylo málem vyrovnáno! Ninis nádhernou uličkou oslovil rozběhnutého Matu, kterému centr sice úplně nesedl, avšak míč doputoval až ke Stevancemu, jehož dělovku ale nad horní tyč protečoval celou situaci zachránivší obránce Mbodji!
     
    89
    Poslední střídání tohoto klání, za potlesku z ohozů stadionu hřiště opouští střelec zatím rozdílové branky Okaka, místo něj si zahraje výrazně defenzivněji laděný Michaël Heylen.
     
    85
    Až nyní vidíme první žlutou kartu tohoto utkání, po faulu na Deschachta ji sudí Lardot udělil Jeremymu Perbetovi.
     
    84
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Sağlık, přichází Benavente.
     
    79
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Lukebakio, přichází Trezéguet.
     
    78
    Ouuu, tak tahle byla zdravá! Střídající Stevance využil mezírky v obranném postoji Fialek, udělal tři rychlé kroky a navedl si míč na střed. Zhruba z pětadvaceti metrů se odhodlal ke střele, která byla opravdu nebezpečná, ale míči k zasáhnutí levé šibenice scházely centimetry!
     
    76
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Baby, přichází Stevance.
     
    74
    Střídat budou i domácí, ze hřiště odchází zkušený Defour, jehož na poslední čtvrthodinku nahradí Matías Suárez.
     
    72
    Už to mohlo být o dvě branky! Okaka ve vápně při souboji rameno na rameno přetlačil svého strážce, na to konto se ocitl sám před Penneteauem, jeho pokus o obstřelení hostujícího brankáře ale gólem neskončil!
    68.
     
    68
    Tohle se opravdu dá nedat? Praet předvedl fatální minelu při rozehrávce, načež se před Polletem otevřelo moře volného prostoru. Hostující útočník to vymyslel dobře, když přihrávkou skrze šestnáctku vyzval ke skórování Perbeta, ten však před prázdnou brankou nepochopitelně minul!
     
    60
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází N'Dongala, přichází Ninis.
     
    57
    Ouuu, teď měli domácí štěstí! N'Gangův centr se snesl do malého vápna, kde se k hlavičce tlačil Perbet, míč ale spadl na hlavu nic netušícího Acheamponga, který nechtěně orazítkoval břevno svatyně svého týmu!
    54. OKAKA - 2:1
     
    54
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí tým se zaslouženě ujímá vedení! Po Praetově nadýchaném centru se balón snesl na hlavu Sylly, který prokázal dobrý přehled a trknul jej směrem k důraznému STEFANU OKAKOVI, na jehož hlavičku mířenou přesně k pravé tyči neměl Penneteau šanci dosáhnout!
    52.
     
    52
    Už to mohlo být 2:1 pro domácí! Míč skrze vápno doskákal až k volnému Lukebakiovi, jenž znovu prokázal svou nesmírnou šikovnost a po brilantní kličce se dostal až ke střele, tu však výborně chytající Penneteau lapil!
    35.
     
    35
    Výborný Proto! Acheampong u rohového praporku podcenil souboj s Matou, jehož centr našel úplně osamoceného Perbeta, proti jeho hlavičce se ale strážce svatyně Fialek vyznamenal!
     
    22
    Parádní fotbalový moment! Na pravé straně dostal balón Dodi Lukebakio, který se s ním vydal směrem ke středu, po několika famózních manévrech oklamal řadu protihráčů a vystřelil. Jeho pokus byl velmi dobře mířený, Penneteau se ale natáhl, jak nejvíce mohl a předvedl sebevědomý zákrok!
     
    9
    Fialky si zatím v defenzivě počínají hodně lehkovážně! Nyní úplně zapomněli na v šestnáctce volného Polleta, jenž měl dostatek času i prostoru na střelu, ovšem jeho pokusu scházely centimetry!
     
    8
    Teď měli domácí štěstí! Až do šestnáctky se totiž dokázal prodrat střelec první branky Perbet, jehož přízemní ráně na vzdálenější tyč opravdu moc nescházelo!
    3. BABY - 1:1
     
    3
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, domácí ihned srovnávají – tomu říkám skvělý úvod utkání! Po levé straně pláchl Acheampong, který nakonec pro Fialky vybojoval přímý kop. Centrovaný balón se ve vápně snesl přímo k nic netušícímu AMARA BABYMU, jenž si jej nešťastně srazil do vlastní branky!
    2. PERBET - 0:1
     
    2
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Parádní vstup hostů, kteří ve druhé minutě ujímají vedení! N'Ganga po souboji s Najarem vybojoval rohový kop, který domácí obrana neubránila vůbec dobře, míč byl totiž Marcqem protečován až na zadní tyč, kde stál nikým nehlídaný JEREMY PERBET a ten už si tváří v tvář brankáři Protovi věděl rady!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. Baby (vla.), 54. Okaka – 2. Perbet

    Karty:   85. Perbet (CHL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:9.
    RSC Anderlecht: Proto "C" – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Lukebakio (79. Trezéguet), Defour (74. Suárez), Tielemans, Praet – Okaka (89. Heylen), Sylla
    Náhradníci: Roef – Suárez, Nuytinck. Heyle, Trezéguet, Matthys

    Sporting Charleroi: Penneteau – Mata, Martos, Dessoleil, N'Ganga "C" – N'Dongala (60. Ninis), Marcq, Sağlık (84. Benavente), Baby (76. Stevance) – Perbet, Pollet
    Náhradníci: Mandanda – Willems, Zajkov, Stevance, Benavente, Ferber, Ninis

    Rozhodčí: Lardot – Conotte, Godelaine
    bahis siteleri