Anderlecht – Charleroi 2:1 (kon.) | Standard – Gent 0:3 (kon.) | Waasland-Beveren – Club Bruggy 1:2 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:1 (1:1)
Sporting Charleroi
Neděle 24.01.2016, 14:30 • Stade Constant Vanden Stock, Brusel • Belgická Jupiler Pro League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji Vám úspěšný vstup do nového pracovního týdne. Na počtenou! (16:41:18)
     
    Parádní utkání je u konce, Anderlecht nakonec poráží Charleroi 2:1! Sledovali jsme skvělý fotbal od obou celků, k vidění byla řada pohledných momentů, jednodušeji řečeno – tomuto klání opravdu nic nescházelo! Gólový účet už ve druhé minutě otevřel hostující Jeremy Perbet, ovšem už minutu nato bylo srovnáno, když si míč do vlastní sítě nešťastně srazil Amara Baby! Fialky v první půli dělaly časté chyby v obranné fázi hry, jejich soupeř se tak dostal ještě do několika zajímavých příležitostí, ty ale proměnit nedokázal.

    Úvod druhé půle ale patřil domácím, kteří podnikali jeden útočný výpad a ve čtyřiapadesáté minutě se dočkali nakonec rozhodujícího zásahu, Penneteaua hlavou překonal Stefamo Okaka! Poté se však Fialky mírně zatáhly a málem na to doplatily, Sporting měl totiž hned několik šancí, v nichž mu ale pokaždé scházel opravdu jen kousíček. Nejprve brankáři Protovi pomohlo břevno, poté zcela prázdnou svatyni nepochopitelně minul Perbet a v nastaveném čase Mbodji na poslední chvíli nad břevno vytěsnil dělovku z kopačky Stevance!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nádherná akce Charleroi, po které bylo málem vyrovnáno! Ninis nádhernou uličkou oslovil rozběhnutého Matu, kterému centr sice úplně nesedl, avšak míč doputoval až ke Stevancemu, jehož dělovku ale nad horní tyč protečoval celou situaci zachránivší obránce Mbodji!
     
    90+2
    Ninis ve snaze urychlit postup Zeber směrem vpřed chtěl hru přenést k na levé straně rozběhnutému Stevancemu, ten dělal vše, co bylo v jeho silách, ovšem kulatý nesmysl před přechodem přes postranní lajnu zastihnout nedokázal.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    90
    Najar nesmírně přesným nákopem našel Suáreze, který se i díky zaváhání Clintona Maty dostal až na dostřel hostující svatyně, místo toho však zvolil ještě jednou kličku navíc, po níž jej o kulatý nesmysl obral ve skluzu hrající Dessoleil.
     
    89
    Poslední střídání tohoto klání, za potlesku z ohozů stadionu hřiště opouští střelec zatím rozdílové branky Okaka, místo něj si zahraje výrazně defenzivněji laděný Michaël Heylen.
     
    88
    Po zaváhání stoperské dvojice Charleroi Praet špičkou své kopačky přiťukl balón pro Suáreze, ten měl spoustu času na to něco kloudnějšího vymyslet, místo toho ale vypálil z první a navíc velice nepřesně.
     
    87
    Pollet se snažil přejít přes Najara, ten si ale celou situaci zkušeně pohlídal a následně kulatý nesmysl doputovat až za čáru. S uvedením míče zpět do hry nebude brankář Proto pochopitelně spěchat.
     
    86
    Okaka si šikovně narazil se Syllou, následně mu balon ale utekl do nohou, italský útočník v barvách Fialek jej sice dokázal získat zpět, ovšem učinil tak jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    85
    Až nyní vidíme první žlutou kartu tohoto utkání, po faulu na Deschachta ji sudí Lardot udělil Jeremymu Perbetovi.
     
    84
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Sağlık, přichází Benavente.
     
    83
    Zebry následně zaspaly při návratu zpět do obrany, načež se až do šestnáctky prokličkoval Trezéguet, okolo clonícího obránce Dessoleila si přehodil míč na pravačku, ovšem jeho rána zamířila nad branku.
     
    82
    To je škody, to je škody.. Clinton Mata svou parádní kličkou poslal na párek hned dva protihráče, následně se ocitl úplně sám, ale svým nepřesným pasem nadějně vypadající možnost hostí zhatil.
     
    81
    Střídající Trezéguet se téměř ihned zapojil do kombinace Bruselských, když se z pravé strany pokusil oslovit v šestnáctce bojujícího Okaku, ale nebyl až zas tak přesný a kulatý nesmysl poslal jen do náruče připraveného Penneteaua.
     
    80
    Do konce utkání nám zbývá už jen deset minutek plus nějaké to drobné nastavení. Dokáží fotbalisté Charleroi z nepříznivým skóre ještě něco udělat?
     
    79
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Lukebakio, přichází Trezéguet.
     
    78
    Ouuu, tak tahle byla zdravá! Střídající Stevance využil mezírky v obranném postoji Fialek, udělal tři rychlé kroky a navedl si míč na střed. Zhruba z pětadvaceti metrů se odhodlal ke střele, která byla opravdu nebezpečná, ale míči k zasáhnutí levé šibenice scházely centimetry!
     
    77
    Sylla už je v pořádku a znovu běhá po hřišti. Nyní se míč po sérii několika šťastných odrazů dostal právě k tomuto útočníkovi, jenž si jej navedl na levačku, svůj cíl ale o pořádný kousek netrefil.
     
    76
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Baby, přichází Stevance.
     
    75
    Sağlık velice chytrou nahrávkou našel volného Marcqa, ten chtěl celou akci Charleroi ještě vyšperkovat pasem na nabíhajícího si Perbeta, ten si ale nepohlídal ofsajd.
     
    74
    Střídat budou i domácí, ze hřiště odchází zkušený Defour, jehož na poslední čtvrthodinku nahradí Matías Suárez.
     
    73
    Po hlavičkovém souboji s Marcqem na hřišti zůstává ležet Idrissa Sylla, který je značně otřesen a na trávník jsou dokonce přivoláni zdravotníci.
     
    72
    Už to mohlo být o dvě branky! Okaka ve vápně při souboji rameno na rameno přetlačil svého strážce, na to konto se ocitl sám před Penneteauem, jeho pokus o obstřelení hostujícího brankáře ale gólem neskončil!
     
    71
    Tohle určitě šlo vyřešit lépe! Míč se dostal k nehlídanému Babymu, jenž měl spoustu spoluhráčů, který mohl přihrát, ovšem možná trochu sobecky zvolil střelu, ta mu příliš nesedla a stala se snadnou kořistí pro Silvia Prota.
     
    70
    Po zbytečné ztrátě v podání Ninise se domácí mohli vydat do zajímavě vypadající protiakce, tu však Praet zbytečně zbrzdil a následně přihrával Okakovi, který však stál o drobném ofsajdu.
     
    69
    Defour chvíli kombinoval s Najarem, poté lehkým obloučkem vyslal na zteč Okaku, ten však ukázal, že rychlost zrovna mezi jeho hlavní přednosti nepatří a byl obrán N'Gangou.
    68.
     
    68
    Tohle se opravdu dá nedat? Praet předvedl fatální minelu při rozehrávce, načež se před Polletem otevřelo moře volného prostoru. Hostující útočník to vymyslel dobře, když přihrávkou skrze šestnáctku vyzval ke skórování Perbeta, ten však před prázdnou brankou nepochopitelně minul!
     
    67
    A hosté vymysleli bleskovou protiakci, na jejímž konci Baby svým přetaženým centrem oslovil střídajícího Ninise, ten ranou z první zkusil prověřit Prota, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    66
    Defourův centrovaný balón do malého vápna rozhodně nebyl špatný, o hlavičku se tam snažil v těchto situacích si libující Okaka, ovšem proti byl důrazný bek Dessoleil.
     
    65
    Okaka si chtěl obhodit obránce Matu, ten však předvedl dobrý skluz a odvrátil míč do bezpečí. Následovat ale bude rohový kop v podání Fialek.
     
    64
    Fialky ale zbytečně ztratily balón, ani z následného obléhání ale Charleroi pranic nedokázalo vytěžit. Míč do bezpečí vyváží obránce Olivier Deschacht.
     
    63
    Hosté uzavřeli svého soka kolem jeho vlastního vápna, jejich tlak však nakonec nepřinesl žádnou světobornou možnost, vše totiž nepřesným pasem pohřbil Marcq.
     
    62
    Po Protově dlouhém výkopu Okaka sklepl míč pro Syllu, který roztáhl hru na levou stranu, odkud zpět do šestnáctky nacentroval Praet, hostující obrana ale míč odvrátila do bezpečí.
     
    61
    Sám se směrem vpřed hodlal vydat obránce N'Ganga, skvělým a především fantasticky načasovaným obranným skluzem jej ale dál nepustil Kara Mbodji.
     
    60
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází N'Dongala, přichází Ninis.
     
    59
    Míč z kopačky Sağlıka domácí zadáci odvrátili jen k nohám osamoceného Polleta, tomu ale rána nevyšla, a Proto tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    58
    Poprvé v druhé půli sledujeme klidnější pasáž hry, o uklidnění se snaží především domácí, kteří nyní kombinují na vlastní polovině.
     
    57
    Ouuu, teď měli domácí štěstí! N'Gangův centr se snesl do malého vápna, kde se k hlavičce tlačil Perbet, míč ale spadl na hlavu nic netušícího Acheamponga, který nechtěně orazítkoval břevno svatyně svého týmu!
     
    56
    Už už to vypadalo, že Praet o balón přijde, nakonec jej ale před napadajícím Matou dokázal ubránit a lehkým dloubáčkem našel Defoura, který se ve vápně po souboji s jedním z obránců poroučel k zemi, sudí však penaltu neodpískal.
    54. OKAKA - 2:1
     
    54
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí tým se zaslouženě ujímá vedení! Po Praetově nadýchaném centru se balón snesl na hlavu Sylly, který prokázal dobrý přehled a trknul jej směrem k důraznému STEFANU OKAKOVI, na jehož hlavičku mířenou přesně k pravé tyči neměl Penneteau šanci dosáhnout!
     
    53
    Další práce pro hostujícího gólmana! Najarův centr byl několikrát tečován, Penneteau s ním proto měl poměrně velké potíže, nakonec jej ale před dotírajícími útočníky Anderlechtu dokázal zkrotit.
    52.
     
    52
    Už to mohlo být 2:1 pro domácí! Míč skrze vápno doskákal až k volnému Lukebakiovi, jenž znovu prokázal svou nesmírnou šikovnost a po brilantní kličce se dostal až ke střele, tu však výborně chytající Penneteau lapil!
     
    51
    Hosté se po dlouhé výhozu Nicolase Penneteaua vydali do protiútoku, Marcqa ale zastavil faulující Praet. Standardku rozehrály Zebry na krátko, do šestnáctky míč poslal kapitán N'Ganga, ve vzduchu si ale nejlépe počínal Proto.
     
    50
    Domácí se postupným útokem opět dostali na dostřel branky soupeře, po Defourově nadýchaném centru se k hlavičce dostal vytáhlý Okaka, který kulatý nesmysl přiťukl pro Syllu, toho ale v klíčový moment zradilo zpracování.
     
    49
    Další možnost Fialek! Nalevo se fantasticky uvolnil Acheampong, jehož přízemní centr doskákal až k nohám Stefana Okaky, ten ale z bezprostřední blízkosti trefil jen vyběhnuvšího Penneteaua.
     
    48
    No a Bruselští jsou i nadále aktivní! Najar milimetrově přesným centrem našel volného Syllu, jenž zasáhl míč kolenem, od kterého si to kulatý nesmysl namířil do horní poloviny branky, tygřím skokem jej ale vytěsnil vynikající Penneteau!
     
    47
    První akci této půle podnikly Fialky, po dlouhém autovém vhazování Okaka míč prodloužil za sebe, kde se ke střele dravým způsobem snažil dostat Sylla, avšak byl odstaven Martosem.
     
    46
    Začíná druhá půle, sledujte ji společně s námi! Uvidíme, jak tato část hry bude probíhat, ale pokud domácí Fialky chtějí pomýšlet na úspěch, pak se zcela jistě musí zlepšit v defenzivě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi, zatím je skóre nerozhodné 1:1! Sledujeme pohledné utkání, oba celky praktikují velmi pohledný a ofenzivní fotbal. Šílený byl především úvod zápasu, ve druhé minutě poslal Charleroi do vedení Perbet, už za necelou minutu ale bylo vyrovnáno, když si vlastní gól vstřelil Baby. Aktivnějším celkem jsou ale Zebry, které těží z faktu, že Anderlecht dnes směrem dozadu nehraje dvakrát spolehlivě. Uvidíme, zda se druhá půle bude odehrávat ve stejném duchu – zpět se přihlásíme zhruba v 15:33.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Andy Najar dnes rozhodně nehraje ideální zápas. Hostující hráči si přes něj procházejí v podstatě jak chtějí. Nyní se to povedlo Sağlıkovi, jehož rána z úhlu zadělala Protovi na poměrně rozsáhlé problémy, které ale brankář Fialek dokázal vyřešit.
     
    45
    Nastavovat se bude pouze jedna minuta.
     
    44
    Tohle může domácí tým mrzet, jejich přečíslení pěti proti třem se vyvíjelo více než dobře, nakonec z něj ale pranic nevzniklo, poněvadž přihrávka z kopačky Lukabakia byla příliš riskantní a zároveň také nepovedená.
     
    43
    Hezká akce v podání domácích mladíků! Praet naznačil střelu, čímž zmátl svého strážce, následně ale nahrával Tielemansovi, jenž si počkal na ideální moment a svému kolegovi balón vrátil, Praet však v dobré pozici trefil jen clonícího Matu.
     
    42
    Fialky zapomněly na Sağlıka, jehož přízemní centr ale dokázal do bezpečí odkopnout Deschaht. Poté se však k míči dostal číhající Marcq, jeho rána se ale mezi ty povedené počítat nedala.
     
    41
    Tielemans se předvedl v lepším světle než před několika okamžiky, když solidním bochánkem oslovil na hranici vápna bojujícího Okaku. Ten se s míčem dokázal otočit, jeho přihrávku do malého vápna ale nikdo ze spoluhráčů nepochopil.
     
    40
    Tielemans dnes už poněkolikáté zbytečně ztratil balón, přečíslení čtyř proti třem ale hosté doslova nezvládli, za záchrannou brzdu na poslední chvíli zatáhl vracející se obránce Kara Mbodji.
     
    39
    Nyní už Penneteau musel zasahovat! Obrana Zeber dala až příliš prostoru Defourovi, který svým technickým pokusem zamířil pouze doprostřed branky, tudíž francouzskému gólmanovi v barvách Charleroi příliš starostí nepřidělal.
     
    38
    Pokus o protiakci ale Charleroi nevyšel, odpovědět hodlal poměrně aktivní Lukebakio, který si přehodil míč na levačku, jeho technické ráně ale scházelo trošku více přesnosti.
     
    37
    Po faulu na Tielemanse dostali domácí od hlavního sudího k dispozici výhodu, jejich obléhání soupeře ale úspěšné nebylo, vše nepřesným pasem zazdil Praet.
     
    36
    Po trmě – vrmě ve středu hřiště s k míči dostal Sylla, roztáhl hru směrem na Lukabakia, jehož skákavý pokus se v šestnáctce ještě pokoušel lehce tečovat Okaka, ale neuspěl.
    35.
     
    35
    Výborný Proto! Acheampong u rohového praporku podcenil souboj s Matou, jehož centr našel úplně osamoceného Perbeta, proti jeho hlavičce se ale strážce svatyně Fialek vyznamenal!
     
    34
    Po tomto rychlém brejku v podání Zeber už Proto zasahovat musel. Opět vše začalo u kapitána N'Gangy, který z levé strany nacentroval přesně na hlavu Polleta, ten však mířil doprostřed branky, kde stál připravený gólman Proto.
     
    33
    Na druhé straně o sobě dnes poprvé dal vědět Idrissa Sylla, který si narazil s Okakou, následně se už chystal ke střele, v poslední možný okamžik mu ale balón odkopl vracející se Dessoleil.
     
    32
    Míč končí v brance Fialek, gól však neplatí! Jeremy Perbet totiž kulatý nesmysl po přihrávce od Marcqa přebíral v těsném ofsajdu, dobrá práce od pomezního sudího.
     
    31
    Hráči Charleroi jsou dnes opravdu nebezpeční! Marcq utancoval Mbodjiho, poté však pálil jen do blokujícího Deschachta. Od něj se ale balón odrazil k nikým nehlídanému N'Dongalovi, ani po jeho pokusu ale Proto zasahovat nemusel.
     
    30
    Půl hodinky je za námi, zatím se rozhodně nenudíme a máme se na co koukat. Oba celky hrají pohledný ofenzivní fotbal, možná překvapivě jsou ale mírně aktivnější hosté.
     
    29
    S protiakcí přispěchal Pollet, který poměrně v klidu přešel přes zatím nepříliš pozorného Najara. V šestnáctce se ocitl sám, ještě ale nahrával Perbetovi, počínal si ale nepřesně. Domácí zadáci však míč odvrátili jen k volnému Marcqovi, tomu ale rána vůbec nesedla.
     
    28
    Praet to teď společně s Achemapongem hezky vykombinovali, druhý jmenovaný se nakonec dostal až k centru, ten ale hostující obrana v pohodě odvrátila.
     
    27
    Baby už je v pořádku a potvrdil to i nyní, když pláchl nepozornému Najarovi a přízemním centrem hledal v šestnáctce stojícího Perbeta, toho však k zakončení nepustil dobře bránící zadák Deschacht.
     
    26
    Po krátké odmlce se směrem kupředu vydali i hosté, po N'Gangově centru se k hlavičce dral Amara Baby, ovšem sám si přitom ublížil. Chvíli se držel za rameno, nakonec to ale vypadá, že bude schopen v utkání pokračovat.
     
    25
    Domácí to ale tentokráte nesehráli příliš dobře. Defourův první centr obránci Sportingu v klidu odvrátili, exekutor přímého kopu Fialek se ale znovu dostal k míči, ovšem jeho rána zdaleka neměla gólové parametry.
     
    24
    N'Dongala si počíhal na Tielemanse a tvrdým zákrokem jej poslal k zemi. Sudí nakonec zvolil pouze domluvu, uvidíme další standardní situaci v podání Fialek.
     
    23
    Acheampong si vyměnil míč s Mbodjim, zvedl hlavu a našel volného Idrissu Syllu. Ten měl spoustu času a prostoru na to s kulatým nesmyslem něco zajímavého vykoumat, ale zradilo jej špatné zpracování.
     
    22
    Parádní fotbalový moment! Na pravé straně dostal balón Dodi Lukebakio, který se s ním vydal směrem ke středu, po několika famózních manévrech oklamal řadu protihráčů a vystřelil. Jeho pokus byl velmi dobře mířený, Penneteau se ale natáhl, jak nejvíce mohl a předvedl sebevědomý zákrok!
     
    21
    Tielemans dlouho vymýšlel, co s kulatým nesmyslem provést. Nakonec si všiml na levé straně si sbíhajícího Acheamponga, který ještě nahrával ve vápně stojícímu Okakovi, ten si ale nepohlídal ofsajd.
     
    20
    No a hra nahoru, dolů pokračuje i nadále! Sám na sebe to vzal kapitán Francis N'Ganga, jenž se nakonec odhodlal ke střele, ta byla ještě lehce tečována, ale Proto byl připraven.
     
    19
    Z něj ale hosté pranic nevytěžili, s odpovědí mohl přispěchat právě faulující Lukebakio, který se nakonec rozhodl přenést hru na sbíhajícího si Praeta, ale počínal si hrubě nepřesně.
     
    18
    Lukebakio to nyní přehnal s agresivitou a k zemi povalil Marcqa. Následovat bude volný přímý kop pro Charleroi.
     
    17
    Acheampong svým dlouhým nákopem vyslal na zteč Praeta, který nakonec oklamal svého strážce a přiťukl kulatý nesmysl pro Okaku, jenž se ve vápně pokusil o akrobatické zakončení, avšak míč poslal vysoko nad branku.
     
    16
    Z ochozů stadionu se začíná ozývat pískot, je to pochopitelné, poněvadž domácí hráči zatím rozhodně nehrají dobrý fotbal a dělají hodně chyb při lehkých přihrávkách.
     
    15
    Zebry jsou zatím rozhodně aktivnějším celkem! Jejich další kombinace vyústila v přízemní centr z levé strany v podání Babyho, v šestnáctce se k zakončení dral Perbet, ovšem byl čistě odstaven Deschachtem.
     
    14
    Defour roztáhl hru na Lukabakia, který proti sobě ale měl hned dva protihráče. Pokusil se kličku, avšak ukousl si až příliš velké sousto. Následovat bude odkop od branky v podání Nicolas Penneteaua.
     
    13
    Na druhé straně si s Acheampongem pohrál Baby, který zvedl hlavu a přihrávkou našel z druhé vlny si sbíhajícího Marcqa, jeho ránu ale zablokoval obětavý Mbodji.
     
    12
    Faul byl k vidění i na druhé straně. Přímý kop rozehrál talentovaný Tielemans, ovšem nekopl to příliš ideálně a balón poslal přímo do náruče brankáře Penneteaua.
     
    11
    Najar zákrokem na hraně pravidel zastavil unikajícího Babyho, tady sudí klidně mohl udělit žlutou kartu, ale nakonec tak neučinil.
     
    9
    Fialky si zatím v defenzivě počínají hodně lehkovážně! Nyní úplně zapomněli na v šestnáctce volného Polleta, jenž měl dostatek času i prostoru na střelu, ovšem jeho pokusu scházely centimetry!
     
    8
    Teď měli domácí štěstí! Až do šestnáctky se totiž dokázal prodrat střelec první branky Perbet, jehož přízemní ráně na vzdálenější tyč opravdu moc nescházelo!
     
    7
    Po poměrně hektickém úvodu se nám hra uklidnila, momentálně se o to starají hostující zadáci, kteří kombinují na vlastní polovině.
     
    5
    Tentokráte byli neúspěšní. Exekuce se ujal právě faulovaný Praet, jehož centr mířil někam k přední tyči, tam však ve vzduchu úřadoval pozorný zadák Martos.
     
    4
    Další přímý kop pro Anderlecht! Po levé straně se protáhl Praet, nakonec si míč poslal mezi dva protihráče a byl zastaven jen za cenu faulu. Jak domácí s touto standardkou naloží?
    3. BABY - 1:1
     
    3
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, domácí ihned srovnávají – tomu říkám skvělý úvod utkání! Po levé straně pláchl Acheampong, který nakonec pro Fialky vybojoval přímý kop. Centrovaný balón se ve vápně snesl přímo k nic netušícímu AMARA BABYMU, jenž si jej nešťastně srazil do vlastní branky!
    2. PERBET - 0:1
     
    2
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Parádní vstup hostů, kteří ve druhé minutě ujímají vedení! N'Ganga po souboji s Najarem vybojoval rohový kop, který domácí obrana neubránila vůbec dobře, míč byl totiž Marcqem protečován až na zadní tyč, kde stál nikým nehlídaný JEREMY PERBET a ten už si tváří v tvář brankáři Protovi věděl rady!
     
    1
    Hlavní sudí Lardot právě odstartoval dnešní utkání, jdeme na to! Rozehrávat budou hosté, kteří nastupují v oranžových dresech, naopak Anderlecht zvolil tradiční modro-bílé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou Vás vítám u našeho online přenosu. Oba celky právě vstupují na travnatou plochu, za malou chvíli budeme moci začít!
    Na stadionu v Bruselu právě probíhá rozcvička obou týmů.

     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Proto "C" – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Lukebakio, Defour, Tielemans, Praet – Okaka, Sylla
    Náhradníci: Roef – Suárez, Nuytinck. Heyle, Trezéguet, Matthys

    Sporting Charleroi: Penneteau – Mata, Martos, Dessoleil, N'Ganga "C" – N'Dongala, Marcq, Sağlık, Baby – Perbet, Pollet
    Náhradníci: Mandanda – Willems, Zajkov, Stevance, Benavente, Ferber, Diandy

    Rozhodčí: Lardot – Conotte, Godelaine.
     
    Poslední vzájemné utkání

    20.9. 2015 – Sporting Charleroi:RSC Anderlecht 1:1

    Branky: 77. Perbet – 59. Okaka.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Willems, Martos, N'Ganga – Marcq (75. Mata), Diandy, Baby (90. López) – Pollet (69. Stevance), Saglik, Perbet.

    RSC Anderlecht: Proto – Najar, Dendoncker, Deschacht, Obradović – Gillet, Defour, Tielemans (78. Kawaya) – Conté (46. Okaka), Ezekiel, Praet (90+2 Iseka).
     
    Sporting Charleroi

    Charleroi je na tom o něco hůře než jeho dnešní soupeř. V tabulce se Sporting díky jednatřiceti získaným bodům nachází na vůbec ne špatné sedmé pozici, jejich ztráta na Anderlecht činí deset bodíků. Svěřencům lodivoda Bayota se letos zatím příliš nedaří střílet góly, jejich ofenziva patří k těm nejhorším v soutěži, naopak defenziva funguje více než dobře. Momentální forma Charleroi není vůbec špatná, z posledních pěti mačů totiž parta okolo kapitána N'Gangy dokázala vydolovat deset bodů. V prvním utkání po vánoční přestávce Les Zèbres změřili své síly se Sint-Truidense, utkání nakonec poměrně překvapivě skončilo bezbrankovou remízou.
     
    RSC Anderlecht

    Anderlechtu tato sezona zatím vychází celkem dobře. V tabulce Fialkám patří solidní třetí pozice, druhé Bruggy jsou napřed o dva body, náskok vedoucího Gentu činí už pět bodů. Pokud je tu nějaký aspekt hry, na který se mohou fotbalisté RSC spolehnout, je to určitě defenziva, která je nejlepší v celé lize. Momentální forma svěřenců kouče Vanden Stocka však není nikterak přesvědčivá, z posledních šesti zápasů Anderlecht vyhrál jen dvakrát a hned čtyřikrát remizoval. V první utkání po zimní pauze čekal Fialky klíčový duel s Gentem. Hrál se velmi atraktivní fotbal, vedoucí celek tabulky byl ale lepším celkem a zásluhou dvou přesných zásahů útočníka Depoitrea zvítězil 2:0.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Už třiadvacátým kolem dnes pokračuje Jupiler Pro League, nejvyšší belgická soutěž, na programu jsou tři utkání. My se zaměříme na jedno z nich, v němž RSC Anderlecht přivítá Sporting Charleroi. Začínáme ve 14:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. Baby (vla.), 54. Okaka – 2. Perbet

    Karty:   85. Perbet (CHL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:9.
    RSC Anderlecht: Proto "C" – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Lukebakio (79. Trezéguet), Defour (74. Suárez), Tielemans, Praet – Okaka (89. Heylen), Sylla
    Náhradníci: Roef – Suárez, Nuytinck. Heyle, Trezéguet, Matthys

    Sporting Charleroi: Penneteau – Mata, Martos, Dessoleil, N'Ganga "C" – N'Dongala (60. Ninis), Marcq, Sağlık (84. Benavente), Baby (76. Stevance) – Perbet, Pollet
    Náhradníci: Mandanda – Willems, Zajkov, Stevance, Benavente, Ferber, Ninis

    Rozhodčí: Lardot – Conotte, Godelaine
    bahis siteleri